Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

          Τι είδα σήμερα; Κατ' αρχάς μαζεμένες όλες τις παρανομίες στο οδήγημα μου μπας και ξεπεράσω τους τροχονόμους που κάνανε τα πάντα στην κάθοδο της Κηφισίας για να μην φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο. Κατά δεύτερον το σποτάκι της ομάδας μας. Κατά τρίτον την εκπληκτική ξανθιά γκόμενα του Τσιρίλο που ήρθε συνοδευόμενη απο τον Κωστέτσο. Κατά τέταρτον τον Καίσαρα, τον αγαπητό Σταύρο Σαράφη, με τον οποίον συμφωνήσαμε οτι δεν υπήρχε ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

          Φυσικά η υπνηλία που έπιασε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, δεν με πείθει οτι αγωνιστικά τα πράματα βελτιώθηκαν για την ομάδα μας ή οτι έρχεται κάποια ανάκαμψη. Είδα μια τρεχαλοσύνη και μια φιλοτιμία απο πιο πολλούς παίκτες μας αλλά καμία τακτική και κανέναν αυτοματισμό. Είδα μόνο ατομικές ενέργειες που φυσικά προβληματίζουν διότι παρουσιάζονται μόνο σε εντός έδρας παιχνίδια.
           Σε μια τέτοια ενέργεια, οφείλεται το γκολ μας. Ο Σκόκο αδειάζει εκπληκτικά δυο χάπατα και την ώρα που είναι να εκτελέσει, σουτάρει για το αράουτ αλλά εκεί βρίσκεται ο Μαντούκα. Δεν ξέρω αν μετρήθηκε σαν ασίστ αλλά δεν έχω κι απαιτήσεις απο τους αθλητικογράφους. Το τυχαίο αυτό περιστατικό, φυσικά ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να ανεβεί και να κρατήσει πιο ορθόδοξα τη μπαλα, αλλά σαν πιο ηττοπαθής ομάδα δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει τη μοίρα του στην Αθήνα που την βλέπει σαν ελεύθερη πτώση απο το Λευκό Πύργο.
             Είναι πολύ αστείο να βλέπεις την ΑΕΚ να παραχωρεί το γήπεδο και να παίζει κόντρα επίθεση κυρίως τροφοδοτούμενη απο τα βολέ του Σάχα. Είναι θλιβερό να μην καταλαβαίνει ο προπονητής οτι το σύστημα αυτό (4-2-3-1), με αυτούς τους παίκτες, δεν πρόκειται να αποδώσει. Ειδικά όταν έχεις μοναδικό προωθημένο το Μπλάνκο που συνέχεια πηδάει αλλά κεφαλιά δεν παίρνει κι όταν έχει τη μπάλα κάτω ούτε να τριπλάρει μπορεί ούτε διπλανό για να πασάρει. Με μεγάλη διαφορά ο χειρότερος παίκτης μας που δεν ξέρω τι παραπάνω έχει απο τον Παυλή. Εκτός αν προσπαθούν να τον πουλήσουν.
              Το ματς μας το έδωσαν οι ενέργειες του Σκόκο και του Μαντούκα στο δεύτερο μέρος. Η αγωνιστικότητα του Αραούχο και του Καράμπελα, η σταθερότητα του Σουηδού ( όλη η ΑΕΚ στο πρώτο), η καλή εμφάνιση του Γκεντζόγλου, που δεν ξέρω γιατί αντικαταστάθηκε, και φυσικά η σωτήρια απόκρουση του Σάχα στο πρώτο ημίχρονο. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο Χέρσι έχει πολύ γερό   δόντι για να παίζει.
              Κορυφαίους είδα τον Καφέ και το Μάκο. Αυτοί οι δυο τρέξανε για διπλάσιους, όσους δηλαδή είχε κι ο ΠΑΟΚ στο κέντρο του. Για το Μάκο αισιοδοξώ και νομίζω οτι ήταν το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι τώρα.
              Είδα κι άλλα. Με καλό καιρό και σε καλή ώρα, ελάχιστο κόσμο. 15000 άνθρωποι είναι τίποτα για υποστήριξη. Φυσικά η μειοψηφία ήταν η Original αλλά πού θα πάει; Θα το καταλάβει. Όπως θα καταλάβει οτι  τα πιστολίδια αυτά, εκτός του οτι δεν τρομάζουν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές παρά μόνο τα μωρά του μαιευτηρίου Μητέρα που συνορεύει με το ΟΑΚΑ , θα φέρουν και πρόστιμα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τόσο βρασμένο χόρτο έχουν στον εγκέφαλο τους πια; Η ηγεσία τους μπορεί να κάνει κάτι ή είναι στη Φλώριδα και κοζωνάρει;
                Η μάνα του διαιτητή Σταθόπουλου δεν νομίζω να φταίει που ο γιός της σαν χόμπυ επέλεξε να το παίζει λουμπίνα. Διότι δεν μπορεί να σφυράει τόσα ανάποδα φάουλ, να μην βλέπει τα χέρια του Βιερίνια ή το χέρι του Χαλκιά εκτός περιοχής. Μπροστά του ήσαν όλα. Επίσης το πλεονέκτημα συνέχισης της φάσης το δικαιούται και η ΑΕΚ. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να τινάξεις τέτοιο παιχνίδι στον αέρα έχοντας τον Τσιρίλο και τον Γκαρσία σαν άβουλα αρνάκια. Το σύνθημα έπρεπε να είναι υβριστικό εναντίον του Σταθόπουλου και ξαναλέω οτι η μάνα του δεν φταίει σε τίποτα ακόμα και πουτάνα να ήταν που θυσιάσθηκε για να θηλάσει τον κανακάρη της.

31 σχόλια:

  1. Στηβεν,τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται,ετσι γινεται....Λεω για αυτο που εγραψα σημερα και την απαντηση που εδωσες.Μπορει ο Καραγιαννιδης να μην ξερει,αλλα αμα ρωτησεις κανεναν αλλο "παλιο" απο κει μεσα ισως παρεις απαντηση,και σωστη...Περσι,τετοια εποχη μου το ξεφουρνησε "παλιος",που ετυχε και βρεθηκαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι προβληματισμένος
    ...να γελάω που νικήσαμε ή να κλαίω από αυτά τα χάλια που είδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαραλαμπε,δεν εχεις στραγγισει ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξενύχτης Νομικάριος29 Νοεμβρίου, 2009 02:34

    Το παιχνίδι δεν το είδα, δεν πρέπει να έχασα και τίποτα κι έτσι εμπιστεύομαι τα σχόλια του Στίβεν. Θέλω όμως να γράψω μερικά πράγματα για τον Μπλάνκο, τον οποίω θεωρώ ως μια από τις αιτίες της κακής λειτουργίας της ομάδας μας, χωρίς φυσικά να το θέλει ο ίδιος. Ο Θανόπουλος το καλοκαίρι τον αποκάλεσε "σημαία" (αν είναι δυνατόν!!)Η γνώμη μου; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΛΑΝΚΟ. Απλά διαθέτει πολύ καλά τελειώματα, τα οποία καθόλου δεν τα υποτιμώ και σας παραπέμπω στον χασογκόλη Πατίκα.Μια ολοκληρωμένη ομάδα(όχι η...ΑΕΚ)πρέπει να τον έχει στο ρόστερ της, σαν άλλο Ιντζάκι, δηλαδή ως δεύτερο επιθετικό και μόνο, καθώς είναι χρήσιμος όταν η ομάδα πιέζει και χρειάζεται επειγόντως και μόνο το γκολ. Ο Μπλάνκο χρειάζεται ένα χαφ σερβιτόρο, για να τον βγάζει φάτσα στο τέρμα, ενώ δεν μπορεί να παίξει στη κορυφή της επίθεσης μόνος του, αφού δεν έχει ιδέα από μπάλα, δεν μπορεί να παίξει με πλάτη,όταν αυτό απαιτείται, ούτε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του και να δημιουργήσει αυτός ευκαιρία. Με άλλα λόγια είναι ένας χαμηλού επιπέδου φορ με υψηλού επιπέδου τελειώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενύχτης Νομικάριος29 Νοεμβρίου, 2009 03:00

    Και η ομάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ότι τάχα είναι καλυμμένη στη νευραλγική θέση του σέντερ φορ με τον δις πρώτο σκόρερ του...περίφημου Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ήδη η "σημαία" έχει φάει Εντίνιο και Τζιμπούρ,αφού η θέση του σέντερ φορ ήταν ρεζερβέ, ακόμα και σε παιχνίδια που ήταν κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, όταν η ΑΕΚ έπρεπε φερ ειπείν να παίξει την κόντρα.Και βέβαια μια σημαία δε μένει ποτέ εκτός ενδεκάδας, δε γίνεται καν αλλαγή! Και ο Ντούσαν και ο κάθε Ντούσαν χτίζει την ομάδα πάνω στη "σημαία" της καταρρίπτοντας οποιαδήποτε ποδοσφαιρική λογική. Ποτέ με τον Μπλάνκο δε θα αποδώσει το 4-2-3-1, όπως και οποιοδήποτε μοντέρνο σύστημα που παίζεται με ένα φορ κορφή (τα περισσότερα!)και θα ωθεί το Ντούσαν στο παρωχημένο 4-4-2(στην ευθεία), το οποίο έχει κλείσει σπίτια και σπίτια, ακόμα κι αυτά που διαθέτουν παιχταράδες(π.χ. Ατλέτικο)ή θα τον κάνει να σκέφτεται κωμικά δίδυμα, π.χ. Μπλάνκο, Μάντζιο!!!Αλλά μήπως ο Κοζώνης ή αυτοί που κρύβονται πίσω του θα αγγίξουν τη σημαία; Άραγε ο ίδιος ο Ίσμαελ φανταζότανε ότι θα γινότανε σημαία σε ομάδα πρωταγωνίστρια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;Εξηγούμαι:Δεν τον απαξιώνω, απλά μιλώ καθαρά ποδοσφαιρικά. Με ενοχλεί πάντως που κοτζάμ ΑΕΚ έχει σημαία της ένα φιλότιμο μεν, άμπαλο δε παίχτη, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
    ΥΓ: Στίβεν διευκρινίζω ότι συμμορίες θεωρώ αποκλειστικά και μόνο τους δύο απατ-αιώνιους, καλα θυμάσαι στο πρωτάθλημα του Γιδόπουλου τη γκέλα στην αεκοκρατούμενη Ριζούπολη που παραλίγο να στοιχίσει τον τίτλο, μια εβδομάδα είχα να βάλω μπουκιά στο στόμα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Νοεμβρίου, 2009 10:46

    Gunaydin arkadas. Άκουσα ραδιοφωνικά το παιχνίδι ελέω κατ' οίκον εργασσιακού και συζυγικού περιορισμού, είδα τις φάσεις στο youtube μετά. Συμφωνώ με όλους εδώ και επαυξάνω την ανάλυση του ξενύχτη νομικάριου περί Μπλάνκο. Όντως ο Σκόκο έκανε σουτ εκεί, αλλά το θέμα είναι ότι όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο (φάτσα στο τέρμα) 3-4 φορές στο παιχνίδι κάπου θα γίνει η ώμα, το σουτ και θα μπει. Εκπληκτικό το "βρωμερό" σουτ του στο δοκάρι. Θέμα με αυτό το παιδί είναι η διάρκεια. Θέμα με τον Μαντούκα, που τον εκτιμώ σαν ποδοσφαιριστή, είναι ότι δεν είναι αθλητής. Επιμένω ότι το γεγονός ότι το στάδιο ήταν γεμάτο σκάουτερ τσίτωσε λίγο κάποιους. Πάντως η άμυνα δείχνει να δένει κάπως. Ο Καράμπελας μπαίνει στο νόημα. Το ίδιο και ο Αραούχο. Κασάπης δε θα γίνουν, αλλά ας αποκτήσουμε αξιόπιστα μπακ και βλέπουμε. Ο Σάχα ασταθής, αλλά έκανε την απόκρουση που έπρεπε. Γενικά οι 4 αμυντικοί βελτιώνονται και αυτό είναι κάτι. Στα αμυντικά χαφ δεν εκφέρω γνώμη, δεν είδα το ματς, αλλά ο Καφές είναι ούτως ή άλλως...αυτός που είναι και δεν αλλάζει. Ο Μάκος προλαβαίνει. Κλείνω με Χέρσι. Ποιός του είπε ότι είναι ποδοσοφαιριστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ξενύχτη Νομικάριο: Έχεις απόλυτο δίκιο για τον Ίσμαελ. Και να συμπληρώσω οτι είναι μόνο για μέσα στην περιοχή κι αυτός τραβιέται έξω, στα πλάγια, όπου δεν ξέρει τι να κάνει. Το μπακ που τον μαρκάρει δεν τον ακολουθεί, μπας και άνοιγε κάποια τρύπα στον απο πίσω, και δένει το γλυκό.
    Κι όμως συμμορίες δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν. Ξαναλέω, με την έννοια συμμορία, πρόσεξε. Θα κάνω ανάρτηση αλλά γιατί δεν έρχεσαι στο ούζο να γνωριστούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Γιώργη: Ελπίζω οι managers να δώσουν και κανα φράγκο και δεν μαζεύτηκαν διότι οσμίστηκαν προσφυγές. Στο πρώτο δεν βλεπόμασταν. Τι διάολο, στο ημίχρονο ήρθαν οι managers; Για τον Χέρσι φταίει ο μέλλων πεθερός του. Εμείς τι χρωστάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χαράλαμπο: Να κάνεις και τα δυο. Σαν τη ΝΔ που θα βγάλει αρχηγό τη Ντόρα Σαμαρά του γένους Ψωμιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Νοεμβρίου, 2009 11:14

    Σαν τις ύαινες μαζεύονται να κατασπράξουν το πτώμα της ΠΑΕ...Η μυρωδιά της αποσύνθεσης έχει φτάσει ως την Παταγονία και τη Φλώριδα... Αλλά ρε γαμώτο, να μας πούνε πότε θα έρθει η μαντάμ του Χέρσι στο γήπεδο μπας και δούμε τίποτα να αξίζει από την οικογένεια. Ο χώρος του modelling πήρε το αστέρι, ο ΠΑΟ τον ψυχάκια τον πατέρα της κι εμείς ξεμείναμε...με το Γιουσουφάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριακή σήμερα, 6 μέρες πριν την συνάντηση μας και 1 μετά την νίκη μας επί του κομπλεξικού ΠΑΟΚ.
    θα ήθελα να πω ότι η ομάδα μας σήμερα είναι σαν ένα κινέζικο αυτοκίνητο.
    Αποτελείται από φτηνά υλικά εκτός κάποιων εξαιρέσεων, έχει μέτρια ως κακή ποιότητα κατασκευής, μικρή μεταπωλητική αξία και από αξιοπιστία άστα να πάνε.
    Οι μηχανικοί και κατασκευαστές προσπαθούν να το συμμαζέψουν μήπως βρεθεί κάποιος να το ξεφορτωθούν και να το κάνει ελκυστικό…
    Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στην θέση του Μπάγιεβιτς.
    Από την μία να πρέπει να υποστηρίξει τις δεύτερο- τρίτες επιλογές του καλοκαιριού, από την άλλη να στηρίξει παίχτες δικές του πρώτες επιλογές που τον έχουν εκθέσει.
    Να βλέπει την πραγματική αξία του ρόστερ που διαθέτει (σε μια δόση ειλικρίνειας και εκνευρισμού του ξέφυγε το 5 παίχτες πρέπει να φύγουν) αλλά να πρέπει και αυτός να παραμυθιάζει τον κόσμο για την δήθεν καλή αξία.
    Η ΑΕΚ κατά την άποψη μου θέλει όντως 5 παιχταράδες.
    Τερματοφύλακα, κεντρικό αμυντικό, 2 χαφ και επιθετικό να στηρίξει τον Μπλάνκο. Το παλικάρι δεν μπορεί μόνος και εκτίθεται, χαλάει την μεταπωλητική του αξία(εδώ μπαίνει το θέμα σωστής αξιοποίησης της περιουσίας της εταιρίας).Με ποιόν δίπλα βγήκε-με πολλά γκολ- πρώτος σκόρερ;
    Για τα χαφ δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ποιόν είχαμε-πρόσφατα-όταν βγήκαμε πρωταθλητές στους βαθμούς;
    Ο Μαιστόροβιτς καλός επαγγελματίας μεν, αλλά θέλει κάποιον να τον στηρίζει στην γκάφες που κάνει στο παιχνίδι του. Κάποιον πίσω του…
    Τώρα να ρωτήσω ποιος δεν έχει αναπολήσει τον Σορεντίνο;
    Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ έχει τερματοφύλακα αυτή την στιγμή; Ότι σουτ γίνετε από την αριστερή του μεριά είναι κίνδυνος…
    Μη χείριστον , βέλτιστον ισχύει αυτή την στιγμή στην αγαπημένη μας ομάδα.
    Τον ΠΑΟΚ τον κερδίσαμε χτες διότι είναι κομπλεξικός, το λέω ξανά .Και δεύτερον διότι κάναμε μαγικά βουντού στο ημίχρονο!!!
    Εγώ από αυτούς τους παίχτες έπαψα να έχω μεγάλες απαιτήσεις.

    Αν κατάλαβα καλά , πάλι η πολυεθνική θα είναι η εταιρία ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ ή όπως θα ονομάζεται μετά τα πιθανά πρωτοδικεία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χτες μαζευτήκανε οι μόδιστροι αλλά και οι αμέτοχοι( Ο Κανελλόπουλος αν είδα καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγόρια, χαλαρώστε, γιατι χανόμαστε...κυριολεκτικά.
    Ας προσωποιήσουμε λίγο το θέμα για να χαμηλώσουμε τους τόνους και την υψηλή κριτική.
    Υποθέτουμε ότι έχουμε μια κόρη, καλά γονίδια, μεγαλωμένη με αρχές. Στο δημοτικό είναι άριστη μαθήτρια, οι δάσκαλοι και οι γονείς μας συγχαίρουν για το καμάρι μας. Στο Γυμνάσιο ενώ περιμέναμε τα ίδια και καλύτερα, κάπου λόγω εφηβείας και έλλειψης συγκέντρωσης οι βαθμοί στο τελευταίο τρίμηνο πέφτουν.Δεν μας αρέσει, αγανακτούμε, βάζουμε τις φωνές και παίρνουμε τα ..μέτρα μας.
    Όταν το καμάρι μας πάει στο Λύκειο, εμείς ως γονείς, πάλι περιμένουμε επαίνους και ευελπιστούμε εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Και οι βαθμοί και η διαγωγή κατρακυλούν. Ασε που επειδή είναι όμορφη κοπέλα την έχουν διπλαρώσει πολλοί ..μάγκες.Λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποια σχολή να μας μάθει πως μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, αρχίσουμε να φωνάζουμε, να βρίζουμε το παιδί μας και εν ολίγοις το θεωρούμε άχρηστο, ανίκανο ,αδιάφορο και περιμένουμε πια τα χειρότερα.
    Τ ι να κάνει και η κόρη... μέρα νύχτα μας ακούει να την υποτιμάμε, κάποια στιγμή αρχίζει να υποτιμά και η ίδια τον εαυτό της , να μην πιστεύει στις δυνατότητές της και εκεί αρχίζει ο κατήφορος....βαθμολογικός και ηθικός.
    Τα παιδιά
    μας, τις αγάπες μας , τους ερωτές μας...όλα αυτά τα αγαπάμε όπως είνα, με τα ψεγάδια τους, με τα λάθη τους.
    Αν θέλουμε να τα δούμε να μεγαλουργούν...τονίζουμε τα προτερήματα και όχι τα μειονεκτήματα.Τα στηρίζουμε κυρίως στις αποτυχίες. Ακόμα και όταν αυτές είναι πολλές και διαρκείς.
    Υ.Γ. Ο Μπλάνκο είναι ο μόνος που ιδρώνει κυριολεκτικά τη φανέλα. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο σέντερ φορ που πέρασε απο την ΑΕΚ, αλλά για 2 χρόνια τον αποθεώναμε και με δικά του γκολ κερδίζαμε. Φέτος είναι άσφαιρος μεν, όχι αδιάφορος δε. Παίζει σε όλες τις θέσεις, κόβει στην άμυνα, προσπαθεί να κατεβάσει την μπάλα, είναι σε όλες τις φάσεις μέσα...δεν κάθεται στην περιοχή να περιμένει την μπάλα. Χθες για πρώτη φορά απ'οτι θυμάμαι, δεν ήταν μέσα σε καμία φάση[όχι ότι κάναμε και πολλές]. Άρχισε να μην εμπιστεύεται και αυτός τον εαυτό του και αποφεύγει να έρθει πρόσωπο με τα δίχτυα. Εξαρτάται και απο μας να .. τα ξαναβρεί.

    ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Γιώργη Γαρτατζέο: Είναι νόστιμη κοπέλλα κι έχει φωτογραφηθεί γυμνή και για περιοδικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Χαράλαμπο: Δίκιο έχεις για όλα. Οι παίκτες κάνουν τους προπονητές κι αντιστρέφουν αποτελέσματα, παιχνίδια και καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Άννα: Άννα μου δεν τον κρεμάσαμε τον Μπλάνκο. Ίσα ίσα που ανάλογη στήριξη δεν παρέχεται εύκολα. Όχι οτι παίζει συνέχεια και δεν αντικαθίσταται, αλλά οτι φαγώθηκαν δυο παίκτες που κάτι θα μπορούσαν να προσφέρουν έστω σαν αλλαγή. Σημαία τον ονόμασε ο Θανόπουλος, αναπροσαρμογή συμβολαίου συζητάει, ο μόνος που δεν πουλιέται, καπαρωμένη τη φανέλα έχει , τι να κάνουμε δηλαδή παραπάνω; Δεν βλέπω καμία αδικία. Ξέρεις επειδή ξέρω κάποια πράματα απο αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποιοσδήποτε παίκτης πρέπει και να κάθεται και λιγάλι στον πάγκο. Καλό κάνει.
    Για τα παιδιά καλά τα λες στην οικογένεια. Η ομάδα δεν είναι οικογένεια. Είναι κοινωνία που δουλεύουν οι καθημερινοί κανόνες. Στην γκίνια δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ο Μπλάνκο πράγματι ιδρώνει την φανέλα του αλλά δεν αρκεί αυτό. Βέβαια μπορεί να φταίει κι ο Μπάγιεβιτς κι επίτηδες ( μιλάω σοβαρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Steven, ο πάγκος καλό κάνει σε πολλες περιπτώσεις. Και τον παίκτη αναγκαζεις να δουλέψει περισσότερο και δεν τον αφήνεις να εκτίθεται όταν δεν τραβάει.
    Ο Ντούσαν παλιά είχε κάποιες εμμονές με τους παίκτες..δεν ήθελε μαλλάκια, κορδελάκια και αγάπες με την εξέδρα.
    Αν γνωρίζεις κάτι άλλο...χειρότερο, γράψτο.

    Παιδιά...ζηλεύω, έχω αρρωστήσει με το γαύρο, περιμένοντας να αρχίσει το derby. 'Exει γηπεδάρα..φανταστικό χορτάρι, ατμόσφαιρα, υποστήριξη απο τους ...γαυρους, τρελαίνομαι!!
    Αν είμαι καλό παιδί, λέτε ν'αποκτήσω κι εγώ γήπεδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναμενοντας το 'ντερμπυ των αιωνιων νταβατζιδων'.
    Κακο,ουτε ψυλος στον κορφο σου.Κατι μου λεει οτι το 'ματς' θα συνεχιστει και πολυ μετα την ληξη του.
    Αννα, η κορη ειναι ενα προσωπο. Η ομαδα ειναι οργανισμος ολοκληρος που αρρωσταινει,γιατρευεται,μεγαλωνει,γερναει και μερικες φορες...πεθαινει κι'ολας.
    Ο Μπλανκο εχει την στηριξη ολων μας.Οχι γιατι ειναι καποια ιδιεταιρη ποδοσφαιρικη αξια-καθε αλλο-αλλα γιατι απλα "βρισκει δυχτια".Οντως ιδρωνει υπερβολικα τη φανελα και αυτο φανερωνει οτι υπαρχει προβλημα.Δεν ειναι δουλεια του 'στραικερ' να οργωνει το γηπεδο. Υπαρχουν αλλοι γι'αυτο.Οταν το κανει, σημαινει οτι καλυπτει αλλα κενα δικα του(ντεφορμαρισμα,γκινια κλπ.).
    Ο Μπαγεβιτς πονταρε στον 'καλο Μπλανκο' και στην υποσχεση της "διοικησης"(ποιας;;) οτι θα καλυψει το κενο του 2ο σεντερ φορ.Γι'αυτο και σφουγγαρισε τους αλλους δυο. Αλλα δεν του ηλθαν οπως τα υπολογιζε και τωρτα "καθεται στον "αξονα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στήβεν το τι στυλ σέντερ προτιμά ο Μπάγιεβιτς είναι γνωστό αν εννοείς αυτό.
    Οσο για τους Εντίνιο και Τζιμπουρ παικτικά θα μπορούσαν να προσφέρουν όμως υπάρχουν αυτοί οι κανόνες που τους καταπατούσαν συχνά οι δύο αυτοί, και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος δεν έχουμε τα περσινά φαινόμενα απειθαρχίας στην ομάδα.Κανανε κακό στα αποδυτηρια...
    Γρίνια = Γκίνια για μένα είναι κανόνας και όσο συνεχίζουμε να γρινιάζουμε τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε. Βέβαια στην γρίνια βοηθάνε οι παίχτες και κυρίως η έλειψη χρήματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...επισης,παρελειψα να πω οτι για την ασκοπη τρεχαλα των επιθετικων-με αποτελεσμα να σπαταλουν αδικα δυναμεις χρησιμες την κρισημη στιγμη- φταιει και το λανθασμενο συστημα,η η λανθασμενη εφαρμογη ενος τετοιου, η (και αυτο ισχυει στην ομαδα μας) δεν υπαρχει συγκεκριμενο συστημα οταν βγαινουν οι παικτες στο γηπεδο...το καταργουν οι ιδιοι και κοιτανε πως να "βγαλουν" αλλο ενα 90λεπτο και να επιστρεψουν σπιτι να κανουν κανενα τηλεφωνο και να μαθουν αν θα υπαρχει η ομαδα που "εργαζονται" και την επομενη Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Άννα: Όχι κάτι χειρότερο δεν γνωρίζω για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας. Άλλο κάτι άλλο κι άλλο Μορμόνος.
    Ωραίο γήπεδο, σύγχρονη ρωμαϊκή αρένα. Τον ΠΑΟ τον μισώ πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Χαράλαμπο: Όπως και να το κάνεις, ο Μπάγιεβιτς είναι παραδοσιακός προπονητής και γι' αυτό δεν έκανε καριέρα εκτός συνόρων. Το να είσαι στην Ελλάδα κάτι, σε επίπεδο τέτοιο κι όχι σαν οικογενειάρχης, σημαίνει απλά οτι είσαι τελευταίος. Και πάντα στο μυαλό του είναι το πώς έπαιζε αυτός και τι παίκτης ήταν. Έχει ένα σνομπισμό αλλά και μια τάση να αθωώνεται και να εκθέτει κάποιον που δεν του έκανε όλα τα χατήρια. Δηλαδή την διοίκηση.Πώς; Μα κάνοντας την πονεμένη Γιούλη οτι δεν έχει λύσεις ενώ αυτός δεν έβαλε νερό στο κρασί του συνεργαζόμενος με τους δανεικούς μας. Εμπνέεις δεν εξοστρακίζεις. Δηλαδή αν αύριο χτυπήσει ο Ίσμαελ, θα μπω εγώ να παίξω; Σαν την ΑΕΚ: Αν ο Μπάγιεβιτς δεν υπήρχε, δεν θα είχαμε προπονητή; Την Πολίτικη Κουζίνα την έχεις δει. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Χρήστο Χ: Δεν υπάρχει καμία πειθαρχία στα αποδυτήρια. Η ομάδα είναι τα κέφια του Σκόκο. Δεν είναι ο Μπάγιεβιτς ο παλιός. Κι ούτε κι εμείς είμαστε οι άκληροι που δεν πρέπει να μιλάμε ή να βλέπουμε. Μετά το 2004 ο Ρεχάγκελ έπρεπε να είχε φύγει και να γίνει διαχείρηση του τίτλου μας. Αντ' αυτού βλέπουμε ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που δεν έχει αποτελεσματικότητα. Αν οι επιλογές της διοίκησης δεν τον κάλυπταν, ας έφευγε. Τα παραμύθια περί της ΑΕΚ δεν με πείθουν. Και τότε δεν με πείθανε και ποτέ. Τον μόνο που σέβομαι είναι τον φίλαθλο ή τον οπαδό που έκλαιγε όταν έχανε το παιχνίδι. Σέβομαι τον επαγγελματία κι όχι τον ερασιτέχνη. Ο Μπάγιεβιτς στην πλάτη μας έμαθε. ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ και ΄γώ για τον Μπάγιεβιτς ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί η εμπειρία του σε κάποια άλλη θέση π.χ. Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος ή τεχνικός διευθυντής με αρμοδιότητα την επίβλεψη όλων των προπονητών της ομάδας. Ο οποίος είναι του ανατολικού μπλοκ και με ομάδα γεμάτη Λατίνους δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τους εμπνεύσει. Αν θες Μπάγιεβιτς παίρνεις παίχτες Μπάγιεβιτς. Αλλιώς παίρνεις τον Κούπερ ή τον Κωστένογλου που πήρε και πρωτάθλημα…
    Πιστεύω πάντως ότι εάν υπήρχε χρήμα και παίρναμε τους κατάλληλους παίχτες είχαμε την κατάλληλη οργάνωση σαν ομάδα το τελευταίο που θα μας απασχολούσε θα ήταν ο Μπάγιεβιτς.
    Οφείλουμε όπως λέει και ο Στήβεν να τον στηρίξουμε , μας αρέσει ή όχι όπως και τους παίχτες-τουλάχιστον αυτούς που δεν αδιαφορούν.
    Αν δεν σου αρέσει κάθεσαι σπίτι ή πας στο Εμπάιρ καφέ ή στην Βυζαντινή Γωνιά και βλέπεις τον αγώνα από την τηλεόραση. Όχι στο γήπεδο να βρίζεις και να σπας.
    Φυσικά όχι διχασμός. Είναι αυτό που θέλουν οι σωτήρες για να περάσουν τα σχέδια τους ενώ εμείς τσακωνόμαστε για τον υδραυλικό, τον βάτραχο τον κούριερ και για το μαλακισμένο με το λέιζερ που θέλει έτσι να επεκτείνει το μικρό του τσουτσούνι..
    Την ώρα που εμείς πηγαίνουμε για ύπνο αυτοί ξεκινάνε να δουλεύουν να πετύχει το σχέδιο. Και δεν έχει να κάνει με την διαφορά ώρας…
    Εμείς το ούζο θα το πιούμε ,τις απόψεις και τις ιδέες μας θα τις πούμε.Φυσικά δεν κοιτάμε πίσω διότι θα γίνουμε στύλη άλατος.
    Η ζωή προχωράει το τι κάνουμε για το μέλλων πρέπει να κοιτάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Steven: Κατα βαση,δεν διαφωνουμε.Σε εμας εμαθε προπονητικη-αυτη που του επετρεπε να μαθει ο χαρακτηρας του τελος παντων-αλλα το πειραμα πετυχε.
    Το "ταβανι" του σαν προπονητης και ταυτοχρονα ηταν "οι χρονιες με την ΑΕΚ. Στην οποια του στηθηκε αδριαντας ο οποιος αργοτερα-και πολυ φυσικο ηταν-μετετραπει σε Μαυσωλειο.(και εκει θα τον θυμομαστε)
    Ασφαλως και δεν εχει πολλα να δωσει πλεον-ποσο μαλλον να εμπνευσει και να ξαναγινει μπροσταρης.Οπως λεει και ο Λακης, η κλανια και ο χρονος οταν φυγουν,δεν γυριζουν πισω.
    Απλα στην παρουσα,τραγικη-απο καθε αποψη-χρονικη περιοδο για την ΑΕΚ,ειναι χρησιμη η υπομονη του,το οποιο μεγεθος του το "ονομα" του που λειτουργει αλλωτε σαν "ασπιδα(πολλες φορες και εν αγνοια του αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) αλλωτε σαν μαξιλαρι,αλλοτε σαν αλλοθι(εν γνωση του η οχι)για πολλους.
    Πολλοι ρωτουν "ποιος θα εμενε με τετοιες συνθηκες"; Ελα ντε,ρε μεγαλε" του απαντω εγω.Αφου δεν θα καθοταν κανεις,τι διαολο θες να φυγει ο ΜΟΝΟΣ που θα δεχοταν κατι τετοιο"; Οταν αργοτερα-με το καλο τα πραγματα φτιαξουν διοικητικα,το βλεπουμε.Τετοια ωρα,τι ψαχνεις; Αλλοι λενε:"αν ηταν αλλη ομαδα,θα τον εδιωχνε με τις κλωτσιες". "Ναι" απαντω"Αλλα θα ειχε εκεινος πρωτα κλωτσισει αυτους που οφειλαν ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για να τον κλωτσισουν".
    Οταν καποιος δεν υπαρχει-εκτος ολων των αλλων-δεν μπορει ΚΑΙ να κλωτσισει.
    Πολλοι λενε οτι ηρθε να τελειωσει αυτο που αφησε το 96.ΔΕν νομιζω.Απλα στο τελος της καριερας του πλεον και στην δυση της ζωης-κακα τα ψεματα-βλεπει μια ευκαιρια-ετεροχρονισμενα και διχως νοημα πια-να διορθωσει καπως το "λαθος" η την "προδοσια" του "τοτε",θετοντας τον εαυτο του σε συνθηκες "σταυρωσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Χαράλαμπο και Χρήστο: Ναι ρε παιδιά το βλέπουμε όλοι και τα ίδια λέμε με άλλα λόγια. Είμαστε και ρομαντικοί, θέλουμε όλα να ξαναγίνουν. 1940 δεν γίνεται. Μαραντόνα δεν ξαναβγαίνει. Αλάζουν όλα κι όποιος προσαρμόζεται πιο γρήγορα, τόσο δείχνει το εκτόπισμα του.
    Η ΑΕΚ είναι αδούλευτη σαν εταιρεία και σαν καλλιέργεια φιλάθλων. Με την ιστορία της. Κύρια με τα αγωνιστικά της. ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ. Δεν μπορεί να βλέπεις στα αποδυτήρια τον Δημητριάδη, πλέον σαν χοντρόχηνα, και να λες ο Μπίλαρος. Πάνε αυτά. Θέλει πείνα η άνοδος. Και ειδικούς. Ο τσαμπουκάς ποδοσφαιριστής δεν φοβίζει κανέναν. Αντιθέτως μπορεί και να προκαλεί το γέλιο. Ειδικά όταν ανοίγει και τις πύλες διότι οι " φίλαθλοι" θέλανε να πουν και κάποια κουβέντα. Εγώ, σαν Στήβεν, αν μου έλεγε μια κουβέντα ο συγκεκριμένος, θα τον αγνοούσα. Κάτι κουρασμένα παλληκάρια είναι αυτά, σαν τον Πατέρα τον σημερινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και για να "ξεφυγουμε" λιγο, παρ'τε χαρτι και στυλο: 3 εκ. ο Σκοκο,2 εκ. ο Μαιστρος, αλλα 3 ο Μπλανκο, συνολο 8. Αν καταφερουνε και τιποτα με τον Τζεμπουρ,αλλα 2 απο εκει...10 εκ. μανι-μανι. Αλλα 10 τα τηλεοπτικα,20. Καμια 10ρια ακομα απο διαρκειας και κανενα χορηγο συνολο 30.(Ειμαστε ηδη + 1 εκ. απο τα 29 του απογονου του Terry Koz και λατρη της Πολιτικης κουζινας, που απ'οτι φαινεται θελει να μυρισει και τις συνταγες των πολιτικων της χωρας μας.Κυλαει ο τεντζερης απ'το Σικαγο και βρησκει το καπακι στην Αθηνα.)
    Και λεω...γιατι τοσος κοπος και δεν κανουμε και εμεις το ιδιο οχι μεσω "Λαμιας" (Σικαγο) αλλα απ'ευθειας; ; Προς τι τοσα μαγειρεματα για ενα φαι που θα σερβιριστει με το καπακι κλειστο και θα το ανοιξουν στο τραπεζι πια και μπροστα στη μουρη μας,οντας ανυμποροι;(και πεινασμενοι;
    )Κληρονομικο δικαιωμα, ιδιοκτητες του συλλογου ειμαστε εμεις.Τα πρωτα και αναφαιρετα δικαιωματα τα εχουμε ΕΜΕΙΣ.
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ,ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
    Ας αναζητησουμε τα σκονισμενα χαρτια και ας ξαναδουμε τα αχνα γραμματα των Πρωτο-ΑΕΚτζηδων που ιδρυσαν την ΑΕΚ και ποιους σκοπους εξυπηρετουσε-κατ'εκεινους-η υπαρξη και λειτουργια του συλλογου μας.Ας μη ξεφευγουμε απ αυτην την γραμμη ουτε κατα μια μοιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Νοεμβρίου, 2009 11:32

    @ Χρήστο. Σωστός ρομαντικός, ΑΕΚτσής εν ολίγοις. Δε γίνονται τα λαϊκής βάσης στο ελλαδιστάν. Για να κάνεις π.Α.Ε. πρέπει, όπως σε κάθε ετιαρία να λαμβάνονται αποφάσεις. ΟΚ, ας πούμε ότι ο Δ.Χ. και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου μπορούν να διοικήσουνε. Αλλά, δεχόμενοι τα 30 που λες παραπάνω, διότι κοιτάς ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ έσοδα, σε ρωτώ: Για τα τρέχοντα έξοδα ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ? εν ολίγοις ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ (μιλάω πάντα νομικά κι εμπορικά, Α.Ε. είναι η ΑΕΚ). όπως έλεγε και ο προπαππούς μου, ο οποίος ήταν ο μόνος βασιλικός στον κάμπο της Μεσσαράς (εγώ δεν είμαι): "Το κοπάδι με τσι αίγες δε σταίνει δίχως τρά'ο". Ως και η κομμούνα του Παρισιού υποχρεώθηκε να δανειστεί από την εθνική τράπεζα της Γαλλίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε Steven αυτό που έγραψες για το γουρούνι τον πάγκαλο ήταν απίστευτο,μπράβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Steven όπως σου είπα,αυτό για τον πάγκαλο έγραψες!!!!αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα στον Φίλαθλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Ανώνυμο: Αδερφέ, γιατί έγραψες σε άλλη ανάρτηση κι όχι κάτω απο τον Πάγκαλο;
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ Η ΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ γουστάρει την αντιπολίτευση. ΔΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΤΣΤΗΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΕ ΒΟΥΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Η ΣΤΟ ΜΕΓΑ Η ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ. ΚΙ ΑΡΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.
    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή