Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

         Την γυναίκα σας την έχετε παντρευτεί μετά απο καβγά; Την έχετε απειλήσει πρώτα για να σας κάτσει ήσυχη σε όλη την πορεία του έγγαμου βίου; Μπορεί, τίποτα δεν αποκλείεται.Πάντως αν έχετε ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, η όλη πορεία δεν με πείθει για το ανθόσπαρτον της. Είτε το μάθατε είτε όχι.
        Βέβαια μιλάμε για την ΑΕΚ και μια επερχόμενη εμπορική συμφωνία. Μια μεταβίβαση που στο όνομα της έχουμε όλοι παρατήσει τα πάντα. Διότι όλοι πλέον έχουμε συμφωνήσει οτι η παρέα του 2004 ήταν ανίκανη ή άλλα έλεγε κι άλλα εννοούσε, άλλα σκεφτόταν κι άλλα έπραττε. Γνήσιο ΠΑΣΟΚ δηλαδή και γι ' αυτό κι ο Ντέμης ΤΟΥΣ ήταν και μέλος στο club φίλων του Λαλιώτη. Θέλω να συμφωνούμε στα δεδομένα του προβλήματος ή της ασκήσεως. Αλλοιώς τη λύση δεν θα την βρούμε.
        Κι όλοι συμφωνούμε πια οτι μέλλον δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει Κοζώνης.Σκεφθείτε δηλαδή να ήταν ο Λάτσης ή ο Αμπράμοβιτς. Να έχουμε κρεμαστεί απο τα μαλλιά μας εμείς οι οπαδοί, οι προηγούμενοι μέτοχοι να βάζουν όρους και να τους παίρνουν πίσω, κι οι άλλοι σαν τους Τούρκους κατακτητές να αξιώνουν να πηδήξουν τον γιό του Νικηταρά. Όλα άλλαξαν. Η ΑΕΚ αντί να διαλέγει διάδοχη κατάσταση, να κάνει πιάτσα στη Συγγρού κι ο γαμιάς της να της εξετάζει τις ζαρτιέρες. Πλέον δεν είμαστε ΑΕΚ αλλά γωνιακό μαγαζί κατεδαφισμένο. Με πονάει αυτό.
         Είμαι εναντίον του Κοζώνη; Γιατί να είμαι; Είμαι υπέρ του; Γιατί να είμαι; Περιμένω, αλλά διακρίνω όχι τον Αεκτζή τον παλαβό, έστω για την υστεροφημία του κι ας είναι και στυγνός μάνατζερ, αλλά για κάτι άλλο. Που δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αυτή την στιγμή. Σαν κάτι να παίζεται σε άλλα επίπεδα κι ο γάμος να έχει και μια απείλή. Του τύπου, θα έρθω αλλά μην πολυμιλάτε. Και θα τα βρούμε στο βάθος του χρόνου. Εις υγείαν του μαλάκα του συγγενή που τι θα κάνει; Θα έρθει, αλλά χωρίς δώρο;
             Ο Θανόπουλος έβαλε όρους; Μπα ο "υπάλληλος" παίζει την ΑΕΚ; Θα έπρεπε να ντρέπονται οι "μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω". Και θα έπρεπε να ομολογήσουν την βαριεστημάρα τους ή ότι δεν τους χρειάζεται  το όχημα πια και σαν κιμπάρηδες να πληρώσουν το λογαριασμό και να μας σπρώξουν σε μια άλλη λύση. Ό,τι κι αν είναι αυτή. Διότι δεν την ξέρουμε και πρακτικά σερνόμαστε στην μια και μοναδική διέξοδο για το καλό μας, αλλά και για το καλό των προηγούμενων αλλά και των επόμενων. Κι όλα αυτά τα καλά για τον πελάτη, δεν μου ακούγονται καλά. Επαναλαμβάνω ενστικτωδώς.
        Και επιχειρηματικώς και φυσιογνωμικώς.Δεν μου μοιάζει η νέα κατάσταση παραγματικά νέα. Θες να αγοράσεις και στην πρώτη διαφωνία σηκώνεσαι και φεύγεις; Το empire δεν το αναγνωρίζεις και σωστά, και κάνεις την δήλωση " δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα μέσω συντηρητικής κατάσχεσης απο αυτούς που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους". Κι είσαι και δικηγόρος Μαυρομμάτη. Με πολλά μι γράφεται το όνομα σου. Λεφτά απο πού βγάζεις; Απο αμοιβές ή απο τετράδια που δεν ξέρει κανείς πελάτης; Τίμια. Δικηγορία κάνεις στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Σοβαρολογείς ή φοβάσαι;
           Πού χαλάει το προσύμφωνο; Στην απόκλιση. Ποιά είναι αυτή; τα 22 ,τα 44 ή τα κρυφά;  Γιατί ξεκινήσατε τον καβγά τόσο νωρίς; Για να αγοράσετε ή για να έχετε δικαιολογίες για να φύγετε; Κάνατε διαφήμιση και σας έμαθε ο κόσμος; Έχετε 22 μύρια; Γιατί ζητάγατε εγγυητική για 5;  Για να κάνετε την ΑΕΚ Λίβερπουλ που έγραψε και κάποιο blog; Και το διάβασε ο τίποτας και ονειρεύεται πίτσες με πεπερόνι. Που θα του τις φέρνουν. Παιδιά πλάκα κάνουν και δουλεύονται μεταξύ τους. Αλλά βέβαια η Ώρα τα λέει διαφορετικά. Και κάτι ξέρει σίγουρα στο καφενείο που εκδίδεται, διότι τα πληρεξούσια θέλουν και χρόνο για να την διατηρήσουν ακόμα στα μανταλάκια που την κρεμάνε σαν  φρεσκοπλυμμένο ρούχο πλυντηρίου Πίτσος. Κι έχω πάει και σε άλλες χώρες, Την Ριμανία, την Βιλγαρία και την Ιγγαρία.
ΥΓ. Συγχαρητήρια στην εθνική. Φυσικά ήταν της πλάκας, αλλά καλύτερα η δική μας πλάκα παρά των βιζιτούδων μας. Για μένα δίκαια προκριθήκαμε. Ούτως ή άλλως σαλάτα θα είμαστε στο γενικό μενού. Τόσοι προπονητές, τόση ντόπα για να παίζουμε την αλάνα;

7 σχόλια:

  1. Πολυ πλαδαρα τα βλεπω τα πραγματα.Αυτα τα σκοτωνονται τα βρισκουνε,ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.Σαν πολυ καυλωμενος δειχνει ο Κοζωνης για την ΑΕΚ,και ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.Που στο διαολο την καψουρευτηκε? Να μου πεις οτι ενδιαφεροταν για καμια ομαδα εγγλεζικη να πω μαλιστα,εχει επιχειρηματικες βλεψεις ο ανθρωπος.Αλλα την ΑΕΚ? Που χρωσταει σε οποιον μιλαει ελληνικα? Και να μπλεξει και με το γηπεδικο και με το ελληνικο δημοσιο? Μπλεξαμε λεω εγω...Κι ο Μαυρομματης μαλλον απωθημενα μαζεμενα μου φαινεται πως εχει και τα βγαζει ολα τωρα.Και επι τη ευκαιρια,δεν στελνει ο ΜΠΟΜΠ καμια καινουργια φωτογραφια να βαλουνε οι εφημεριδες γιατι με αυτη χαιρι δεν βλεπει,σαν τσελιγκας απο την Στυμφαλια ειναι.Δεν ξερω αλλα εμενα το ματι δεν μου γεμιζει,αμα ειχε καμια ποζα πιο σικατη ισως να ηταν αλλιως,τον εχει ξενερωσει τον κοσμο.Καλα να ειναι ο ανθρωπος,δεν φταιει σε τιποτα,αλλα οπως εκοβα τον Καραγιαννιδη χθες την ωρα που μιλαγε ο αρχαγγελος Μπεος,που ηταν μεταξυ "να τον γδαρω πρωτα η να τον καταπιω οπως ειναι",μαλλον μια τετοια φωτογραφια θα ηταν οτι επρεπε...Η ταινια "η ωραια των Αθηνων" με την Βασιλειαδου τι σχεση εχει με την ΑΕΚ? Σας θυμιζει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Μονεγάσκο: Τελικά γαμπρό βρήκε; Δεν το θυμάμαι. Εμένα μου θυμίζει εστιάτορα την ώρα που υποδέχεται τους καλεσμένους για το δεξίωση στο little greece man!
    Διάβασες βέβαια οτι πρέπει να γίνει καινούργια προσφυγή για τα καινούργια χρέη. Της πουτάνας γίνεται αλλά γαμώτο το θέμα μας κούρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη η ελειψη, οχι μονο φωτογραφιων(με φοντο το παραθυρο σαν σε φτηνη γιορτη σε Κ.Α.Π.Η.)αλλα και η εν γεννει ελειψη πληροφοριων απο μερους του,σε συνδιασμο με την απαιτηση για πληρες ξεσκονισμα της Π.Α.Ε και τους 'δικους μας' ΟΛΟΥΣ(θανοπουλος,Δημητριαδης α-μετοχοι,Δ.Χ. ακομα και Μελισσανιδης)να στεκονται ακινητοι λες και ο Μπομπ ειναι υπεραντλαντικο Σ.Δ.Ο.Ε,(μηπως ειναι;)οντως ολα αυτα ειναι παραξενα. Και ελπιζουμε να λυθουν οι αποριες στον χρονο με τα γεγονοτα να τις 'δικαιολογουν' αλλα αν δεν ειναι ετσι,τοτε τι γινεται; Το φυσιογνωμικο-επιχειρηματικο προφιλ του Μπομπ μου γεννα αποριες αλλα ΚΑΙ ανησυχιες.Απ'την αλλη,αυτη η de facto παραδοχη του απο ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ(ΑΕΚ ειμαστε αλλωστε!)καπως με ηρεμει,γιατι δεν το πολυκαταλαβαινω.ΜΟΝΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοζωνης με κατω τα χερια;Γιατι; Αν φυγει θα χαθουμε ('...ηταν μια καποια λυσις..')_Η ειναι αφελης(στο Σικαγο;!)και εχει αποφασισει να 'δωρισει την περιουσια του στην ΑΕΚ,μη αποσκοπωντας σε οφελος,-και οι δικοι μας βρηκαν το μηνα που θρεφει τους αλλους 11)η τωρα στα γεραματα διεγνωσε καποια 'χρυση επιχειρηματικη ευκαιρια' και δεν την βλεπουμε εμεις,η ειναι οντως τοσο μετριος οσο βλεπουμε αλλα καπατσος,αγνωστος σε εμας και με εντιμο βιο και καποιοι του εδωσαν τη σκουπα,το φαρασι και το λαστιχο(με το αζημιωτο)να ξεσκατωσει την ομαδα.Δεν μπορω να υποθεσω κατι αλλο.Κυριακη κοντη γιορτη...που λεει ο λογος δηλαδη. Οντως εχει κουρασει ολους το θεμα Steven και αναθεμα τους,αν δεν αξιζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο Χ: Αγαπητέ αυτά που σκέφτεσαι, αυτά είναι που λογικά προβληματίζουν τον καθένα. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι και μόνο 32 μύρια να είναι τα χρέη ( που δεν είναι), είναι πολλά για μια αγορά που δεν μπορείς να την πιστεύεις για απόσβεση και φυσικά μετέπειτα κερδοφορία. Η δήλωση Μελισσανίδη εξακολουθεί να ισχύει. Το θέμα έχει καταντήσει βαρετό αλλά στην αυριανή ανάρτηση θα συνεχίσω με τον σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανοπουλος: 'ειναι η μονη λυση'(γιατι αποκλειεις καποια αλλη;)
    Δημητριαδης:'ειναι ΠΟΛΥ σοβαρο'(που το ξερεις;)
    Μελισσανιδης:'ειμαι με τον Κοζωνη(...απο ΠΟΤΕ αραγε;)
    Χαντζιχρηστος:'ειναι ο καταλληλος'(...και εσυ Βρουτε;)
    Κιντης:'δωστε την ΑΕΚ στον Κοζωνη ΤΩΡΑ'(γιατι βιαζεσαι βρε;)
    Νικολαιδης(ναι,και αυτος!):Να ερθει ο κος Κοζωνης'(μαλλον περιμενε να ερθει πρωτα η Beyonce)
    Ενα 'ξεκουδουνο' μνημονιο συνεργασιας με την Ερασιτεχνικη και τους επαγγελματιες οπαδους,για το γηπεδο στην Ν.Φ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ,εμπορικη εκμεταλευση σηματος απο ΠΑΕ ΚΑΙ Ερασιτεχνικη καιεκει που εδειχναν οτι μεγαλυτερη πιθανοτητα υπαρχει να διασταυρωθουν η λεωφ.Αλιμου με την λεωφ. Κηφισσιας παρα η ΠΑΕ με την Μανα ΑΕΚ και τον Πατερα Χατζιχρηστο,τωρα 'ζουν ολοι αρμονικα στο λιβαδι.
    '...τα χρεη αν ξεπερνουν το 5% -7% αυτων που παρουσιαστηκαν στο Σικαγο η Συμφωνια ματαιωνεται'(ειναι ηδη 15%-18% περισσοτερα, χωρις τον ελεγχο των ορκωτων να εχει ξεκινησει ακομα και οι δυο πλευρες(δυο ειναι αραγε;) συνεχιζουν ακαθεκτες σαν τον Ντι Καπριο και την Ουινσλετ πανω στον Τιτανικο ατενιζοντας τον οριζοντα.Το παγοβουνο υπαρχει αυτη τη φορα...;κανουν πως δεν το βλεπουν...;η ειναι 'μπουνατσα'και το εργο θα εχει καταληξη στο απεναντι μακρινο λιμανι;Ποιος ξερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χρήστο Χ: Τα χρέη ξεπερνούν όχι το 5%΄του προσύμφωνου ή το 18% των λεγόμενων σου. Τα χρέη είναι τεράστια, στα 100 είναι, και κάποια είναι και κρυφότατα. Και δεν ξέρω κι αν υπάρχουν και εικονικά τιμολόγια ( γιατί μόνο ο Μάκης τα ήξερε αυτά;) ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΔΟΕ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΖΩΝΗΣ (;) ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Θα μου πεις μας ενδιαφέρουν αυτά; Ο "Ντέταρι" να έρθει και θα πάμε όλοι στο αεροδρόμιο. Και κάποιοι που θα μιλάνε θα είναι εχθροί ή γραφικοί. Υπομονή. Και θα δούμε αν αναλάβουν και θα μάθω επακριβώς για τα χρέη, ό,τι κι αν φανερώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή