Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 4

         Πιστεύω να διαβάσατε το mail που είχε στείλει ο κύριος Θανόπουλος προς τους μετόχους τον Ιούλιο. Η επιστολή αυτή, που δεν έχει τίποτα αρνητικό για την ΑΕΚ, είναι ενδεικτική της δικής του γνώσης για την  κατάσταση που επικρατούσε και ενθαρρυντική για το μέλλον. Δηλαδή οτι παικτικά ικανοποιήθηκε ο προπονητής, κάποια έξτρα έσοδα μη προϋπολογισθέντα μπήκαν στο ταμείο και δημιουργήθηκε μια ασφάλεια στο τεχνικό επιτελείο. Με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάληψη της θέσεως του προέδρου και στη λίγκα. Θέση για την οποία φυσικά δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος. Εκεί θέλει υπερόπτη, τσαμπουκά και παρασκηνιακά κονέ.

          Το mail αυτό που δεν έχει καμία σημασία σήμερα, το έβγαλε στην δημοσιότητα ο Γιάννης Κυφωνίδης, ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο Nova sport fm και στην Sportday. Ιδιοκτησίας και τα δύο Χελάκη- Σωτηρακόπουλου. Μπαίνετε σιγά-σιγά; Προχωράω. Το mail συμφωνείτε οτι πήγε μόνο στους μετόχους; Υποθέτω πως ναι. Το απόρρητο λοιπόν αυτό έγγραφο, κάποιος απο τους μετόχους που εθίγη απο την συνέντευξη του προέδρου μας, το έδωσε ΤΩΡΑ στο κανάλι που έπρεπε να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία για να δείξει οτι ο Θανόπουλος είναι φελός, τρελός, άσχετος και ανακόλουθος. Κάποιο αφεντικό που ξεμπροστιάστηκε απο τον " υπάλληλο" του. Μην βιάζεστε για συμπεράσματα. Απλά ανατρέξτε στους συνεταιρισμούς που είχαν γίνει στην πλάτη της ΑΕΚ και στα δημιουργηθέντα - και υπάρχοντα ακόμα - μπλοκ.
            ΚΑΙ ΓΙ ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Η ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ.
              Το θέμα είναι πολύ σοβαρό σε επίπεδο ηθικής αλλά και ουσίας. Σαν την υπόθεση της Siemens, που τα λεφτά τα φάγανε υπάλληλοι του υπουργείου, κι όχι υπουργοί της κυβέρνησης ή βουλευτές της αντιπολίτευσης ή τα ίδια τα κόμματα. Και η έρευνα δεν προχώρησε διότι κάποια στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν προώθησαν τα χαρτιά για να γίνει εγκαίρως η σχετική έρευνα.
             Άρα οι μέτοχοι ήσαν πανήσυχοι οτι το έργο τους προχωράει κανονικά, η εταιρεία είναι σε καλά χέρια και δικαιώνονται για τις επιλογές τους. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ- ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΑΟΣ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
            Μιλάμε για κλασσικούς απατεώνες, πάρα πολύ φοβισμένους και κυρίως χωρίς ίχνος ανδρισμού για να πάρουν τις οικονομικές ευθύνες τους. Κι όταν κάποιος δεν πληρώνει την ζημιά του για να το πω στην μπουζουκόβια γλώσσα, σημαίνει οτι σε κάποια φάση αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την ανυπαρξία εσωτερικών ελέγχων και να απλώσει το χέρι του στα έσοδα που με την δυναμική της δημιουργούσε η ομάδα μας ( εισιτήρια, χορηγοί, τηλεοπτικά κλπ), στο μπλοκ των μετόχων που πλήρωναν, σε λαμογισμό μεταγραφών ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ (ξέρετε πώς γίνεται αυτό;), και σε δημιουργία νεότατων εταιρειών προμηθευτών της ΑΕΚ. Ήθελα να ήξερα με τόσα που ακούγονται, το ΣΔΟΕ γιατί δεν μπαίνει για έναν έλεγχο;
             Ο μέτοχος αυτός λοιπόν ή το μπλοκ στο οποίο ανήκει, είναι και μαλάκας - χαζός δηλαδή - διότι πιστεύει οτι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και θα ξαναδιχασθεί. Διαίρει και βασίλευε λέγεται αυτό ιστορικά ή δίχασε και προστατεύσου στην περίπτωση μας. Αν ο Θανόπουλος είχε λερωμένη την φωλιά του θα μίλαγε έτσι; Ο Θανόπουλος όταν ενημέρωνε τους μετόχους, ενημέρωνε και τον Κυφωνίδη; Ανοίξανε μια τρύπα και πέσανε μέσα. Διότι δεν υπάρχει εξυπνάδα, αλλά κουτοπονηριά.
               Κι ευτυχώς που ο Θανόπουλος δεν κωλώνει πια. Και απαντάει. Και λέει το προφανές. Όταν πια δεν πληρώνεις φράγκο, είναι δυνατόν τα πράματα να πηγαίνουν καλά και να έχουν την εικόνα του Ιουλίου; Μιλάμε για μυαλό κουκούτσι αλλά και πανικόβλητο, που πιστεύει οτι είναι μεγάλη προσωπικότητα, καθώς βλέπει τα αμερικανάκια να έρχονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ   ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
ΥΓ. Τα αμερικανάκια, που μπορούν να κάνουν μια μπουκιά τα ελληνάκια όποτε γουστάρουν - ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΛΑΩ - θα τα περιγράψω αύριο. Σήμερα φούντωσα και ξαναπαρασύρθηκα. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το σημερινό κείμενο. Δεν μπορώ να το κάνω πιο απλό.

9 σχόλια:

  1. Στήβεν απο αυτά που έχεις πεί μέχρι τώρα εγώ ένα συμπέρασμα βγάζω.
    ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΑΜΒΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ Ο ΝΟΤΙΑΣ.Διαμέσου Κοζώνη ή μη αυτό θα είναι το αποτέλεσμα.Και πολυ άνετα(δεοντολογία)θα στείλει μερικούς εκεί που πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαράλαμπε,μακάρι να έχεις δίκιο,αλλά πιστεύω ότι είσαι πολύ αισιόδοξος.Δεν νομίζω ότι ο Νοτιάς είναι διατεθειμένος να βάλει άλλα λεφτά.
    Όσο για το αν θα στείλει μερικούς εκεί που πρέπει...(δηλαδή φυλακή),εγώ πολύ αμφιβάλλω. Στην ελλάδα σπανίως τέτοιο τύποι πάνε φυλακή.

    Στήβ,από τη σπορντέι κ σία δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα άλλο.Το άσχημο είναι ότι άνθρωποι που θέλουν να λέγονται ΑΕΚτζήδες ενεργούν έτσι.
    Πάντως,θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τη Ζήμενς.Νομίζω ότι τα άρπαξαν όλοι κανονικότατα.
    Και όχι μόνο από αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς iojik: Μάλλον δεν με κατάλαβες. Ασφαλώς και τα άρπαξαν όλοι και το ρίξανε στους υπαλλήλους των υπουργείων. Καλύφθηκαν πίσω απο αυτούς και την δήθεν καθυστέρηση τους. Αυτό εννοούσα, ίσως δεν το διατύπωσα τόσο καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Μονεγάσκο: Απόψε το βράδυ, φίλε Γιάννη, έχω τη συνάντηση με τον τίγρη στα πλαίσια γενικότερης κοινωνικής εκδήλωσης (γενέθλιο πάρτυ της γυναίκας του Κολοκοτρώνη). Πολύ κουβέντα θα πέσει και πιστεύω να έχω νέα. Το βράδυ αργά, θα τα γράψω όλα σε ανάρτηση.
    Για τα πιστόλια είναι άπειρα τα κείμενα, όπως κι οι μπαρούφες που κατά καιρούς δημοσιεύονται (ακόμα και στον Φίλαθλο). Θα πάρουν σειρά όλα. Καλή τύχη στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συλλογισμός μου είναι ο εξής:είμαστε πέντε συνεταιροι(με διαφορετικά ποσοστά) σε μια επιχείρηση και οι 2 ας πούμε οτι βάζουν χέρι στο ταμείο.Κέρδη δεν έχουμε διότι γίνεται κακή διαχείρηση και η επιχείρηση απαξιώνεται.Εγώ που έχω βάλει τα περισσότερα θέλω να προφυλάξω την επένδυση μου-διότι χάνω και περισσότερα-αποφασίζω να ξαναεπενδύσω,να κάνω κερδοφόρα την επιχείρηση.Δεν θέλω όμως τις αποφάσεις να τις παίρνω μαζί με τους 2 που με κλέβουν ούτε με τους 2 που είναι αμέτοχοι.(κάτι μου θυμίζει!)οπότε πρεπει να αγοράσω τα ποσοστά των άλλων.Αν πάω στα ίσια,δεν θα μάθω ποτέ ποιοί μας έκλεβαν και με κίνδυνο να αγοράσω και ακριβά.
    Αν βάλω όμως ένα μπροστινό που μπορεί και έλεγχο να κάνει στη επιχείρηση-αφού καιγόμαστε να πουλήσουμε-και καλύτερη τιμή να αγοράσει;;;Σας λέει κάτι αυτό;
    Στήβεν θα μπορούσε η πρώτη αυξηση να έγινε σαν ένα ξεκαθάρισμα για φανούν οι προθέσεις που έχει ο καθένας.Για τον αποκλεισμό των παλαιών μετόχων απο την καινούρια,μήπως είναι τελικά αυτός ο σκοπός;
    Αγαπητέ iojik ας είμαστε αισιόδοξοι μήπως και δημιουργήσουμε μια θετική ενέργεια γύρω απο την ομάδα μας διότι όλα στραβά μας πάνε φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χαράλαμπο: Ο συλλογισμός είναι σωστός και θεωρητικά θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Η όλη στάση του Νοτιά (καθόλα έντιμη) δεν με πείθει οτι θα μπορούσε να σκεφτεί κατά τον τρόπο αυτό. Διαισθητικά το λέω, δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Νομίζω οτι κι ο Νοτιάς θέλει να φύγει και να περιορίσει τη μέχρι τώρα χασούρα του με μια σύμβαση για το προπονητικό. Εξ άλλου οι δουλειές του είναι έξω, ενώ ο Κοζώνης θέλει να γυρίσει πίσω. Νομίζω οτι δεν είναι front man (αν είναι κάποιου ) του Νοτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στηβεν, ο Τιγρης ειναι ενας και μοναδικος.Αν πλαισιωθει οικονομικα απο 3-4 ανθρωπους δικους του,οχι μονο παιρνει την ΠΑΕ,αλλα παει και για γηπεδο στη Φιλαδελφεια.Περιμενω το αποτελεσμα της συζητησης...Μην ξεχνας οτι εγω ημουν (...και ειμαι)του "τριτου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Μονεγάσκο: Φίλε δεν υπάρχει τίποτα. Τα μυαλά δεν αλλάζουν κι όσο κι αν υπάρχει ενδιαφέρον και η προοπτική να βρεθούν άνθρωποι, ψάχνει την απόλυτη τιμωρία, που βέβαια θα παρασύρει και την ΑΕΚ. Χάρισμα δεν κάνει, θα κάνω ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΕΚ+ΚΟΖΩΝΗΣ=ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΞΑΝΑ!
    http://aekosmos.blogspot.com/2009/11/blog-post_1233.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή