Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

           Ο δικός μας ο Σταθόπουλος, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έσπρωχνε τον ΠΑΟΚ. Είτε με ανοχή σε κάποια μαρκαρίσματα, είτε κλείνοντας τα μάτια σε κάποια χέρια, είτε κιτρινίζοντας πολύ βιαστικά το Μάκο. Φυσικά η δύσκολη φάση δεν του έτυχε, αλλά το να κόψει το πλεονέκτημα απο την ομάδα μας και μάλιστα σε κόντρα επίθεση δυο φορές, λέει πολλά. Τι; Οτι ο Γκαγκάτσης μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά το τηλέφωνο το σηκώνει όταν χρειάζεται. Το οτι το γήπεδο τον έβριζε εν χορώ σε ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι στο οποίο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και νίκη του ΠΑΟΚ να ερχόταν ( τον αγαπάμε ), δείχνει την απόδοση του. Ξαναλέω όμως οτι μόνο αυτός φταίει κι όχι η μάνα του.
            Ο Κύρκος στην Τρίπολη και ο Σιδηρόπουλος στο Καυτατζόγειο, για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια, πήγαν μέτρια και γίνανε οι πρωταγωνιστές των αγώνων με τις πάμπολλες κάρτες που έδειξαν. Οι περισσότερες ήταν σωστές  αλλά μετά τους εξέθεσαν διότι όταν πας να κρατήσεις τον αγώνα με διακοπές και με κάρτες, πρέπει να έχεις μια συστηματικότητα. Δεν ανέχεσαι τις διαμαρτυρίες ή το σκληρό παίξιμο, για να μην χαλάσεις τις αριθμητικές ισορροπίες των ομάδων. Τέλος πάντων, χαιρετάμε τον Ρέμμο που σήμερα παραδίδει τις μετοχές, ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ.
          Λογικά ο Παπασταμάτης στο Περιστέρι σφυράει Σπανό.  Κάπου να τον σώσουν τον Ατρόμητο διότι πρέπει να φανεί η δουλειά του Δώνη. Αποτέλεσμα λοιπόν έχουμε την καταδικαστική δαιτησία για τον ΠΑΣ που φωνάζει δίκαια διότι δεν αποβάλλονται δυο παίκτες του γηπεδούχου ( Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος). Μαντάρα τα έκανε ο μικρός αυτός διαιτητής που αποχωρώντας απο το γήπεδο είπε για την απόδοση του: Υπάρχουν θεσμοί που κρίνουν. Και λέω κι εγώ: Ξέρει ο υπερασπιστής των θεσμών οτι απαγορεύονται οι δηλώσεις των διαιτητών,  Ή ΜΙΛΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ;
        Θεωρώ καλούς τους Καλόπουλο, Παμπορίδη και Κάκο στα χθεσινά παιχνίδια. Δεν νομίζω οτι αλλοίωσαν αποτελέσματα, καθώς αυτά έπρεπε να έρθουν. Για τον Κάκο ειδικά, θέλω να πω οτι έτρεξε πολύ, ήταν μέσα στο πνεύμα του αγώνα και το μόνο λάθος ήταν οτι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στο Ντουντού σε δυο φάσεις και μάλιστα διαδοχικές. Βέβαια οι φάσεις ήταν 2 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά πιστεύω οτι ο αγώνας ακόμα παίζεται όσο κι αν η αλογοτροφή έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Ο παίκτης βέβαια πουλάει θρυλοφροσύνη και καλά κάνει, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί.
           Ε καλά, αν δεν έχετε δει τις φάσεις στο Χαριλάου, σας προκαλώ να τις γυρέψετε κάπου. Μιλάμε για άλλο σπορ. Εδώ υπάρχει σύμπραξη διδύμου: Διαιτητής Κωνσταντινέας κι επόπτης Πάνου. Χάος. Ο Σηφάκης τι πρέπει να κάνει ακριβώς για να αποβληθεί; Το γκολ του Κόκε γιατί ακυρώνεται; Το πέναλτυ στο Ριέρα γιατί δεν δίνεται; Το γκολ της ισοφάρισης του Πανιώνιου γιατί δεν ακυρώνεται;  Τα λέω εναλλάξ για να αντιληφθείτε το μπάχαλο. Αλλοίωση αποτελέσματος καθαρή. Το σκορ έπρεπε να ήταν 2-0 υπέρ του Άρη, που αδικείται συστηματικά απο την αρχή του πρωταθλήματος, άγνωστο σε μένα το γιατί. Θέλω να δω πότε θα σφυρίξει εμάς ο διαιτητής αυτός, για να είμαστε προειδοποιημένοι εφοδιασμένοι με υπογλώσσια.
           

10 σχόλια:

  1. Προς Γιωργο: Γιωργο,ασφαλως και δεν μιλαω για "εταιρεια λαικης βασης" και αυτες τις αρλουμπες που προτεινουν καποιοι.Και βεβαια ειναι ΑΔΥΝΑΤΗ μια τετοια επιχειρηση εδω, για λογους πολλους και γνωστους,ας μη λεμε τα ιδια.Αλλωστε αν μπορουσε να συμβει κατι τετοιο,θα ειχαμε εστω ενα παραδειγμα.Δεν υπαρχει κανενα.
    Απλα λεω σαν ασφαλιστικη δικλειδα,σαν τειχος προστασιας,αλλα και σαν "ξυπνητιρι" σε καιρους περιεργους,οπως οι τωρινοι,θα πρεπει να υπαρχει ενας οργανισμος(και οχι "οργανωση") που να μην κινειται απλος στα ορια της εξεδρας και τα συρματοπλεγματα, αποκομενη απ'τον ζωντανο ιστο του συλλογου,αλλα ενας μεγαλος υγειης ζωντανος οργανισμος που-και θεσμικα πλεον- θα λειτουργει σαν θεματοφυλακας των αρχων και των αξιων που ο συλλογος-υποτιθεται-πρεσβευει.Δεν μιλαω για "διοικηση της ΠΑΕ" ουτε ολα αυτα τα "εμπορικα" που βεβαια καλως-κακως ειναι απαραιτητα.Διασφαλιση, περιφρουρηση και υπερασπιση της "ιδεας" ΑΕΚ με θεσμικα κατοχυρωμενο τροπο.
    Οι "πρωτοι" ΑΕΚτζηδες οταν "ιδρυσαν" την ΑΕΚ,δεν μιλουσαν για"γραφεια",για "μεταγραφες",ουτε καν για "γηπεδο".Ολα αυτα ηλθαν-και καλως ηλθαν-αργοτερα με το χρονο και υπαρχουν για να υπηρετουν την ΑΕΚ. ΔΕΝ ειναι η ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράμμα στον Αγιο Βασίλη(ή Πρασσά):
    Αγαπητέ κύριε Πρασσά, υποψιάζομαι ότι λόγο των άγιων αυτών ημερών κάνετε και σεις την φιλανθρωπική σας πράξη και θέλετε να σώσετε την ταλαιπωρημένη μας ΑΕΚ.
    Σαν ένας σύγχρονος Άγιος Βασίλης μοιράζετε αντι για δώρα , κάποια εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του αφεντικού σας βέβαια, στα λόγια φυσικά προς το παρόν αλλά δεν έχει σημασία άλλωστε μήπως και ο Άγιος Βασίλης μοίρασε ποτέ αληθινά δώρα ;
    Εμείς όμως που έχουμε πάψει πολλά χρόνια τώρα να πιστεύουμε στον Σάντα όπως λέτε και στην Αμερική, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι τα 50άρια που μοιράζετε είναι εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με την αλλαγή τους σε δολάρια, είναι 75 εκατομμύρια. Και επειδή δεν είναι μονόπολη η ΑΕΚ αλλά Ιδέα που λίγοι μπορούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν, φροντίστε να συμπεριφερθείτε αναλόγως της βαρύτητας του ονόματος μας. Δεν μιλάτε για την τραχανοπλαγιά..

    Αρχίσανε τα όργανα , οι παίχτες απειλούν με προσφυγές, στο ξενοδοχείο για τον αγώνα της Τετάρτης δεν πηγαίνουν, η Διοίκηση-ανύπαρκτη- εξαφανισμένη και γενικά κλάφτα Χαράλαμπε...
    Για τους διαιτητές μια κουβέντα μόνο:ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Χρήστο και Χαράλαμπο: Καλά τα λέτε, αλλά τελικά η οργάνωση τι πιστεύει; Εκεί είμαστε πια. Κι ο προπονητής γιατί δεν βρίζεται πια εν χορώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα στον κοσμο...Παιδια αν δεν φτιαχτει ενας μηχανισμος που πανω του να πατησει η ΑΕΚ,παντα τα ιδια θα γινονται.Περιμενετε να δειτε τι θα γινει με τον Κοκκαλη οταν φυγει!Μιλαω για μηχανισμο κατι σαν βαση,που θα δουλευει ανεξαρτητα ποιος ειναι προεδρος και οι συν αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο, πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σου και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης και νομικής επεξεργασίας.Περιμένω περισσότερα.
    Χαράλαμπε, μόνο στο θαύμα των Χριστουγέννων μπορουμε να ελπίζουμε.
    Steven, ξέρει κάτι ο Δ.Χ ?Για την Κυριακή δε μας δίνει ο Πανιώνιος εισιτήρια σαν ΠΑΕ λόγω χρημάτων ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος?

    ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς "γνησιους" επιστολη.
    Οντως,η αβλεψια των οργανωμενων του Τρικυκλου να "μνημονευσουν" στο γηπεδο τον προπονητη της ομαδας ειναι αξιοπεριεργη.Ο οποιος εδω και 1-2 Κυριακες πραγματικα ειναι "αορατος" για τους 'γνησιους",σε αντιθεση με το προηγουμενο διαστημα που ειχε σαρκα και οστα και ηταν "ορατος" απο ολους.
    Περιεργα πραγματα. το μονο που μπορω να υποθεσω,ειναι οτι ο Μπαγεβιτς,ειναι στο σταδιο της αναληψεως και το σωμα του αχνοφεγγει.Ναι μεν,υπαρχει μια φιγουρα,αλλα τωρα σβυνει σιγα-σιγα και χανεται η-αχρηστη πια σαρκα-και παραμενει το αορατο,διαυγες και αυλο βεβαια πνευμα,το οποιο πορευεται εν ειρηνη στα χερια του Πατρος Χατζηχρηστου.Ομως το πνευμα,χωρις το σωμα ειναι πιο ελευθερο,αφου δεν εχει τα "βαρη" της υλης. (γιαυτο και-σε ολες τις λαικες παραδοσεις υπαρχει-το πνευμα "συνοδευεται" μεχρι να φτασει στον τελικο προορισμο του απο αγγελους bodyguards.μη τυχον και λοξοδρομισει ακολουθοντας μυρωδιες απο παστιτσιο και εικονες απο βραζιλιανικους κ...λους.)
    Εχει ρισκο η μεταφορα δηλαδη.Και πως δικαιολογηθει μετα ο bodyguard στα αφεντικα του για την απωλεια;Δυσκολο. Και σαν τιμωρια, θα καταληξει "εκπτωτος' να τριγυριζει στα σκοτεινα μονοπατια της ανωνυμιας και της χλευης.
    Ετσι λοιπον ας εχει το νου του ο "holly father 21",οτι το να ειναι κανεις "αορατος" ειναι-πρωτιστως- επικινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Μονεγάσκο: Ρε συ Γιάννη, μπορεί η νοοτροπία του Έλληνα να αντέξει οργάνωση; Αφού έχει γεννηθεί για να τον πηδάνε και να μην το καταλαβαίνει πιστεύοντας οτι τα αμερικανάκια είναι χαζά. ΣΤΗΒΕΝ 21 ΚΑΙ 8 ΚΑΙ 9 ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΡΙΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΡΝΤΩ. ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Άννα: Για εταιρεία λαϊκής βάσης μιλάς; Εδώ η Ελλάδα δεν είναι χώρα τέτοιας βάσης. Ο Πανιώνιος καλά κάνει και δεν δίνει εισιτήρια. Ποιός να εγγυηθεί; Βλέπεις ο Κοζώνης δεν έχει πείσει τον Τσακίρη ( εφοπλιστής όχι τσιπς). Αλλά δεν ΤΟΝ ξέρει αυτός, ξέρουμε εμείς. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ. ΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΜΠΑ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χρήστο Χ: Όπως και να το κάνεις μια γυναίκα αγαπάς. Είχα μια φίλη παλιά που έλεγε οτι ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να αγαπά μια φορά. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΓΚΟΜΕΝΟ. Και βέβαια το έλεγε για τον άνδρα για να μείνει μαζί της. Δηλαδή μπούρδες. Δηλαδή σε λίγο η Original θα αναγνωρίσει τον άσωτο γιό και θα αγκαλιαστούμε όλοι μαζί φυσικά για το καλό της ΑΕΚ. Θα γίνει και συνέντευξη τύπου και θα κλαίνε όλοι. Εμείς του blog, φυσικά θα κλαίμε απο τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι ομως Στηβεν,αν το καλοσκεφτεις,για να σταματησουν οι περιπετειες ειναι το μονο που πρεπει να γινει.Καποια στιγμη,εκει θα φτασουμε θελοντας και μη.Με μια σωστη αρχη,θα ειμαστε μπροστα,οταν οι αλλοι θα ξεκινουν.Αρκει να ξεκαθαρισει το τοπιο με τις μετοχες.Οποιος ξερει απανταει,οι μετοχες ανηκουν στην ΕNIC ακομα η οχι?Ξερει κανεις το μετοχολογιο και αν οι μετοχες βρισκονται στα χερια των εγγεγραμενων μετοχων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή