Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΕΚ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

     Το συνεχές μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων δεν με βοηθά στο να καταλάβω ότι είμαστε σε κρίση, αλλά τα στοιχεία που κατατίθενται από παντού με πείθουν. Από τον Αλμούνια, τον Παπαθανασίου, την Λούκα και τους λοιπούς ποιητάς του νεοφιλελευθερισμού ή του νεοσοσιαλισμού. Βέβαια η Ελλάς δεν ευθύνεται για την κρίση, όπως και για τίποτα εξ άλλου από την στιγμή που παρέδωσε την Ακρόπολη στον πλανήτη, αλλά ποιος είπε ότι μόνο τα ξερά πρέπει να πληρώνουν. Μαζί με τα ξερά ζουν και τα χλωρά.

      Η εισαγόμενη κρίση λοιπόν, είναι γνωστό ότι οφείλεται στα κακά golden boys. Φτιάξανε την φούσκα και τώρα τρώμε όλοι τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια της σπασμένης οικονομικής μήτρας. Εντάξει μέχρι εδώ. Όμως η Ελλάδα ήταν σε κρίση και πριν την συγκεκριμένη κρίση. Για την ακρίβεια πάντα σε κρίση ήταν. Σήμερα λοιπόν η στήλη θα επιχειρήσει τομή στην οικονομική κρίση της πατρίδας μας και θα προτείνει και λύση. Στο μέλλον ίσως ασχοληθούμε και με άλλες κρίσεις. Ας πούμε εθνική κρίση, κρίση υγείας, κρίση παιδείας, αθλητισμού, υποδομών, έμπνευσης, κρίση χωματερών και λοιπά. Η Ελλάδα να είναι καλά και κρίσεις θα υπάρχουν.
      Πριν την κρίση λοιπόν, η πατρίδα μας χρώσταγε το 105% του ΑΕΠ της. Η παγκόσμια ανέχεια μας εκτόξευσε στο δισθεόρατο 107% του έργου μας. Εδώ λυγίσαμε. Αυτές οι δύο ποσοστιαίες μονάδες μας γονάτισαν. Μέχρι το 105 μια χαρά ήμασταν. Ε, όχι και 107. Σαν τον πελάτη που πάει στο σουβλατζίδικο και παραγγέλνει 98 σουβλάκια. Και τον ρωτάει ο τυλιχτής της γνήσιας ελληνικής κουλτούρας αν μπορεί να τα κάνει εκατό. Και του απαντάει ο πελάτης:
      - Όχι ρε. Ποιος θα τα φάει όλα αυτά;
      Κύριοι χρωστάμε. Δεν πειράζει. Όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, κύριος Κούλης, « κάθε σοβαρή εταιρεία έχει χρέη» ( πώς δεν την έκλεισα την δικιά μου που δεν χρωστάει ένας θεός το ξέρει). Κι αφού προσεγγίσαμε το πρόβλημα, τώρα προχωράμε και στη λύση του.
      Η Ελλάς έχει σοβαρό δυναμικό, χρυσές λύσεις και πλατινένιες ιδέες. Τελειώσανε τα πολιτικά κόμματα με τα ιδεολογικά τους συμφέροντα και τα αδιέξοδα που όμως δεν υπάρχουν σε καμιά δημοκρατία. Υπάρχει η παρέα της ΑΕΚ του 2004. Παραιτήθηκαν όλοι σαν μια γροθιά αφού έσωσαν μια ιδέα, μια χαμένη πατρίδα και μια χρεοκοπημένη εταιρεία. Την παρέδωσαν με χρέη μεν, λιγότερα δε. Και αυτή τη στιγμή περιμένουν με δίψα, μια φωνή να τους αναγνωρίσει και να τους αναθέσει κάτι πιο μεγάλο από την ΑΕΚ. Και τι είναι πιο μεγάλο; Μα η Ελλάδα που βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω κακοδιαχείρισης προηγούμενων κυβερνήσεων.
      Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε σιγά-σιγά τον τρόπο σωτηρίας της πατρίδας μας. Ο Ντέμης Νικολαϊδης θα γίνει πρωθυπουργός, και η σύζυγος του υπουργός πολιτισμού. Ο Κύριος Χατζηχρήστος θα αναλάβει το υπουργείο συντονισμού αλλά και το εθνικής αμύνης. Αυτός θα συντονίζει όλα τα υπουργεία και θα πολεμά τους εχθρούς μας. Ο κύριος Κανελλόπουλος θα αναλάβει τα υπουργεία υγείας και δημόσιας τάξης. Όλα ρομαντικά πλέον. Ο κύριος Νοτιάς, λόγω ονόματος, θα γίνει υπουργός περιβάλλοντος ενώ οι αδερφοί Θανόπουλοι θα αναλάβουν το υπουργείο εμπορίου. Ο κύριος Χατζηιωάννου το μεταφορών και ο κύριος Παπάς το οικονομικών για να βρίσκει συνέχεια χρήματα για ξεχρεώματα. Ο κύριος Κούλης θα είναι υπεύθυνος διαψεύσεων, δηλαδή υπουργός τύπου. Οι υπόλοιποι μέτοχοι ας μοιράσουν τα άλλα οφίτσια όπως θέλουν.
      Μιλάμε για τρομερά πράματα. Ο υπουργός εξωτερικών, κύριος Κιντής, θα αναλάβει την υπαγωγή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό άρθρο 44, στο τρίτο δικαστήριο ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ δεν θα παραστεί στην δίκη μπροστά στο τεράστιο παγκόσμιο κοινωνικό κόστος και όλοι αυτοί που περιμένουν να εισπράξουν χρήματα από τον Έλληνα, θα πάρουν από τα τρία το μακρύτερο. Όσοι επιμείνουν για τα χρήματα τους, θα βρουν μπροστά τους αγανακτισμένους μη οργανωμένους συμπατριώτες μας , που θα τους συμβουλεύσουν καταλλήλως.
      Θέλω να είμαστε δίκαιοι και τα προβλήματα μας να τα βλέπουμε σαν την φέτα το τυρί. Την βγάζεις από το ψυγείο και την βάζεις στο τραπέζι. Κόβεις το κομμάτι σου, το τρως και πας για ύπνο χορτασμένος. Αν ξεχάσεις όμως να την ξαναβάλεις στο ψυγείο και την αφήσεις και ασκέπαστη, τότε θα βρωμίσει η κουζίνα. Λογικά δεν θα κατηγορήσεις την πουτάνα την φέτα;
      Στην νέα αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να υφίσταται αντιπολίτευση. Όλοι είδαν την σωτηρία της ΑΕΚ κι όλοι είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν, ότι ομάδα δεν έχει, αλλά έχει στελέχη. Κι αυτά τα έχει ανάγκη η πατρίς, η θρησκεία και η οικογένεια. Κι αυτή η παρέα του 2004 είναι και πολυσυλλεκτική. Άλλος είναι δεξιός, άλλος μέλος του club φίλων του Λαλιώτη, άλλος κομουνιστής κι άλλος κάτι άλλο. Έχουν εξουδετερωθεί τα πολιτικά πάθη για το καλό της χώρας.
      Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν οι ολυμπιακοί, οι παναθηναϊκοί και οι Μακεδόνες να συστρατευθούν στην αγωνιώδη προσπάθεια των νέων ανθρώπων μας να σώσουν πλέον όλους εμάς. Με νέα σημαία τον πράσινο δικέφαλο σε κόκκινο φόντο, νέα ιστορία τις αναφορές στις ηρωικές μάχες στο Γουδί στο Φάληρο και στη Μ. Ασία και νέο ύμνο το « μόνη ξανά δεν θα σ’ αφήσω, δεν θα μεταναστεύσω ποτέ», που τιμής ένεκεν πρέπει να το λένε εναλλάξ οι οργανωμένες θύρες της κάθε ομάδας σε εορτές και επετείους. Αυτό είναι ενότητα και δίκαια αξιοκρατική απόφαση.
      Η προσπάθεια της παρέας της ΑΕΚ, συγνώμη της κυβέρνησης, μπορεί και να αποτύχει; Αυτά είναι κακόβουλα σχόλια αλλά θέλω να είμαι τίμιος. Άνθρωποι είναι και δουλεύουν – ειδικά τον κόσμο- και μπορεί να μην βγουν στον πόντο οι εξαγγελίες τους. Υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Όμως δεν σκύβουμε το κεφάλι. Μόνο καλά νέα έχω να πω. Αν αναλάβουν την Ελλάδα στο 107% έλλειμμα του ΑΕΠ και την παραδώσουν στο 98% κερδίσαμε ή χάσαμε; Σαν το ανέκδοτο με την δίαιτα.
      Ρωτάει ένας το φίλο του: Πόσο καιρό κάνεις δίαιτα; Του απαντάει ο άλλος ότι κάνει 15 ημέρες. Κι ο άλλος τον ξαναρωτάει : Και τι έχεις χάσει; Για να πάρει την απάντηση : 15 ημέρες.
      Ακριβώς. Σαν χώρα μπορεί να χάσουμε λίγο χρόνο, αλλά τα χρέη μας θα είναι μικρότερα. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί. Όχι το γιατί και πού πήγαν τα χρήματα, αλλά τελικά οτι χρωστάμε λιγότερα. Και στο φινάλε κι αν δεν είμαστε κι ευχαριστημένοι κι έτσι, σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε κι ένα διηπειρωτικό Κοζώνη σε πανελλήνιο επίπεδο. Που θα έρθει διότι το είπε ο κύριος Μελισσανίδης. Σαν τι μιλάει κι αυτός; Α, όλα κι όλα. Το ΚΚΕ δεν πεθαίνει ποτέ. Για την χώρα, για τον λαό, σίγουρο κι αποφασισμένο ότι δεν θα κυβερνήσει ποτέ. Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα. Τα χρήματα είναι του κόμματος και κανέναν έλεγχο δεν γουστάρουμε.

9 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως πιστεύω ότι ακόμα και ο ντέμης θα τα είχε καταφέρει καλύτερα από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ojik: Απο ποιούς θα τα είχε καταφέρει καλύτερα; Όλο το κράτος συμμάχησε να καθαρισθεί η ΑΕΚ και ξαναγίναν τα χρέη. Ποιός έφαγε τα λεφτά; Αυτοί που είχαν και έχουν ή αυτοί που δεν είχαν και έχουν τώρα; Ποιοί την ΑΕΚ την είδαν σαν επάγγελμα; Ποιοί απο τους μετόχους βρισκόντουσαν στην μισθοδοσία της ομάδας; Ποιοί μέτοχοι δεν έρχονται πια στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2009 11:09

    Προς steven
    Δεν ξέρω πως μπορείς ή εάν θέλεις να συμμαζέψεις λίγο την κατάσταση στο blog. Μπορεί και να μην θέλεις, οπότε να το ξέρουμε. Η φάση εδώ έχει παρεκτραπεί από χώρο διαλόγου σε βρισιδιού και ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ χαρακτηρισμών.
    Κρίμα και αυτό δείχνει το επίπεδο κάποιων. Αλήθεια είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα του blog σου. Απλά, όλο το διαδίκτυο είναι γεμάτο από χώρους προσωπικής έκφρασης στους οποίους ο καθείς βγαίνει και βρίζει, κρίνει του άλλους με υποκειμενικά κριτήρια και, σίγουρα, δεν συνδιαλέγεται ή ανταλλάσει απόψεις. Ολοι τα ξέρουν όλα. Εκεί έχουμε ξεπέσει. Ποιός ξέρει να ΑΚΟΥΕΙ πιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2009 12:05

    @ steven

    Αληθεύει ότι η "Ένωση 1924" είναι 5 μίλιονς μέσα? Εδώ κατορθώσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Ε ρε χρήμα που φάγαν κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε Στηβ,δεν κατάλαβες...
    Εννοώ ότι αν ο ντέμης ήταν πρωθυπουργός και κυβερνουσε με την παρέα του,η ελλάδα αποκλειέται να ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τώρα.
    Δηλ σε σχέση με τους παπανδρεοκαραμνληδοσημίτιδες και σια.
    Δεν εννοούσα την ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς iojik: Πράγματι δεν το κατάλαβα. Πιθανώς και να έχεις και δίκιο ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ Η ΤΟΥΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. Εδώ απο την ΑΕΚ βγήκαν σπίτια, δεν θα βγαίναν απο την Ελλάδα; Πάντως η χώρα δεν σώζεται με τίποτα. Η χώρα εμείς είμαστε κι έρχεται καταιγίδα φόρων γι' αυτούς που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα και η φοροδιαφυγή παρέα με την κρατική διαφθορά και υπερσπατάλη να κρατά καλά. Η πράσινη ανάπτυξη βλέπεις...Αλήθεια τι σημαίνει iojik;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. iojik σημαίνει σκαντζόχοιρος στα Ρώσικα.Μου το "έβγαλε" η γυναίκα μου, που έχει σπουδάσει στην Ουκρανία,επειδή συνήθως βαριέμαι να ξυριστώ.
    Γιάννη με λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ENIK,ΨΩΜΙΑΔΗΣ,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ...ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΜΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χαράλαμπο: ΚΟ, ΚΟ, ΚΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΕΡΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ. ΚΟΣ- ΚΟΖ ΚΟΣΚΩΤΑΣ - ΚΟΖΩΝΗΣ. ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΘΑΡΘΕΙ ΚΙ Ο ΝΤΕΤΑΡΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ; ΠΑΛΙ Η ORIGINAL ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ. ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΔΟΛΗ ΦΥΣΗ; Μα φυσικά να μην υπάρχει ισχυρός επιχειρηματίας. Αν ο ιδιοκτήτης είναι ισχυρός, τι να την κάνει την μειοψηφική υποστήριξη; Την αγορά θα ψάξει και τα έσοδα, τα έξοδα τα έχει ούτως ή άλλως. Αλλά αν έρθει ο Μαραντόνα, άντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή