Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ

`         Το μυαλό μου βάζω και το ταλαιπωρώ και μοιράζομαι μαζί σας τις αγωνίες μου. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για να τοποθετήσουμε το πρόβλημα: Η συνέλευση της 7/12 δεν ανεβλήθη. Θα γίνει κανονικά αλλά για θέματα που πρακτικά δεν θα ασχοληθούν με την σωτηρία της ομάδας μας. Με αυτά, δηλαδή με την εισροή των απαραίτητων νέων κεφαλαίων, θα ασχοληθεί μια άλλη μάζωξη τον Ιανουάριο. Πάμε λοιπόν.
           Η εσπευσμένη απόφαση του Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος Κοζώνη, οφείλεται  στην πρεμούρα των σημερινών να απαλλαγούν. Είναι έτσι; Όχι ακριβώς. Η γρήγορη απόφαση αυτή, έχει να κάνει ασφαλώς με την απεμπλοκή των νυν κατά 30%, αλλά κυριότερα με την ταμειακή κατάσταση της ομάδας μας και  με τα εξώδικα που καταφθάνουν σαν λεωφορεία της γραμμής  κι απειλούν την ύπαρξη μας. Προμηθευτές κι υπάλληλοι απλήρωτοι και ποδοσφαιριστές που εκτός απο προσφυγές, μπορεί και να επιδείξουν αντίστοιχο αγωνιστικό πρόσωπο. Σα λευκή απεργία ας πούμε, ή μέσο πίεσης. Νοτιάς και Θανόπουλος ακόμα επιδεικνύουν αγωνία και προσπαθούν να σώσουν ό,τι γίνεται. Σε μια συνέλευση που θα γίνει χωρίς ουσία, είναι μια τελευταία ευκαιρία να ξανασυζητήσουν οι σημερινοί, να ξαναπουλήσουν αεκοφροσύνη και να οργανώσουν την δράση τους για την υπεράσπιση τους.
           Φυσικά η οργισμένη αντίδραση της πλευράς του μεγιστάνα, ανάγκασε την αλλαγή της ημερομηνίας. Αυτός βάζει πια τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ασχέτως προσυμφώνου που θα υπογραφεί σίγουρα,  και να έχει όλα τα στοιχεία. Ρωτάω: ΓΙΑΤΙ;
Ξαναρωτάω: ΓΙΑΤΙ; Ο έλεγχος μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα και με απλή συγκατάθεση της ΠΑΕ. Γιατί καθυστερεί να αρχίσει; Γιατί δεν γίνεται παράλληλα με τις μαλακίες διαβουλεύσεις και τις δηλώσεις των δικηγόρων και των μεσολαβητών; Στην αρχή ζητάνε εγγυητική και δεν τους ενδιαφέρει αν την πάρουνε ή όχι. Μετά θέλουν συγκεκριμένο χρόνο για μια μαλακία έλεγχο που μπορεί να τον κάνει και πρωτοετής της λογιστικής ( μιλάω για ουσία, όχι ποιοι φάγαν τα λεφτά) και πρακτικά με τον τρόπο τους βάζουν θηλιά στο λαιμό της εταιρείας.
               Άρα θέλουν κι αυτοί να κερδίσουν χρόνο. Όπως και οι άλλοι. Γιατί; Ή για ηρωική αποχώρηση κατόπιν ελέγχου και καταγγελιών, ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες που είναι γνωστές σε όλους. Φυσικά έτσι κάνουν οι επιχειρηματίες και φυσικά αυτό περιμένει ή είχε προτείνει κι ο Μελισσανίδης. Είμαι σαφής ή είμαι μαλάκας;
          Μπορεί και τα δυο βέβαια, αφού η μαλακία είναι σαφέστατη κι είναι το μόνο είδος που δεν χρειάζεται προστασία. Πολλαπλασιάζεται σαν έντομο.
          Ένας γνήσιος Αεκτζής φυσικά δεν το θέλει αυτό, αλλά το βρίσκω απόλυτα θεμιτό για επιχειρηματία και manager Aεκτζή να μην θέλει να πληρώσει κερατιάτικα και ειδικά και φαγωμένα. Όμως η κατάσταση είναι δεδομένη και τα δέκα πάνω δέκα κάτω δεν αλλάζουν την ιστορία και κυριότερα τις προθέσεις. Τα καλύπτεις, τα διεκδικείς δικαστικά, ο κόσμος είναι μαζί σου διότι καταλαβαίνει την κόπρο του Αυγεία και ανέχεται το νεανικό ή το φτηνό ρόστερ, αντιλαμβανόμενος οτι αυτά τα ποσά που ήταν να επενδυθούν σε αγωνιστικό ενδυνάμωμα, πήγαν για την σωτηρία της ομάδας. Ξέρουμε εμείς περίπου, δεν ξέρουν αυτοί;
          Στο ίδιο σημείο πληροφόρησης είμαστε; Δηλαδή στελέχη ο νέος επενδυτής δεν έχει και θα στέλνουμε τα βιογραφικά μας απο τις θέσεις μας στο γήπεδο μπας και βρει κανάν  άνθρωπο που του κάνει; Παιδιά, μιλάμε για αρλούμπες. Μας θεωρούν οτι δεν έχουμε κάνει ένα απλό τατουάζ στο μπράτσο, αλλά οτι το έχουμε κάνει στο μυαλό κι οτι, ό,τι μας σερβίρουν το τρώμε. Και γι' αυτό λέω οτι το ένστικτο μου δεν με προετοιμάζει για καλές εξελίξεις σχετικά με τους συγκεκριμένους. Διότι αν το σκάφος βουλιάξει τελείως, τότε πραγματικά θέλουμε, συγνώμη θέλω, τον Μελισσανίδη κι όχι τον Κοζώνη. Ή τον θεό που πρέπει να βάλει το χέρι του.
 ΥΓ. Αύριο είναι του ΕΜΠ. Συγνώμη αλλά κάνω διάλειμμα. Το πιστεύω

7 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2009 11:41

    @ steven.
    Δεν πήρα Φ σήμερα, αλλά είδα τον τίτλο. Αυτά τα χρέη εννοούσες? Υπάγονται στο Άρθρο 44, αφού δημιουργήθηκαν πριν το 2004, ώστε να πληρώσουν το 5% διακανονισμένο σε 10 χρόνια?
    Τελικά, βάσει δημοσιευμάτων, ο Κοζώνης υπογράφει προσύμφωνο στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρέη της "Empire", γεγονός που συμμαζεύει κάπως την κατάσταση. Πάντως, το σημερινό σου post συνοψίζει αυτά που συζητάμε εδώ και καμία εβδομάδα για το μέλλον. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, εφόσον ο Μπομπ ο μάστορας κάνει μπούκα, για 3-4 χρόνια στόχο τα Play-offs και φτηνή, νεανική ομάδα. Πίσω στο 2004, δηλαδή...
    Επίσης, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει ο Μπομπ και ασκεί πίεση. Κι εγώ στη θέση του θα άφηνα 2-3 μήνες για να πολλαπλασιαστούν οι τριγμοί στο ήδη σαθρό μετοχικό οικοδόμημα και να βγουν στη φόρα οι λαμογιές. Άλλωστε, αυτόν δε μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει, ούτε να τον δεσμεύσει, μιάς και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ(ακόμα). Οπότε, προσπαθεί να μειώσει τις υποχρεώσεις που θα προέρχονται.
    Προφανώς, αυτή η απόκλιση 5-7% είναι απλά μία αφορμή/δικαιολογία να μπορεί όποτε θέλει να την κάνει. Ας μην κοροϊδευόμαστε, ποιά 30 millions... Και 50 και 60 και 100 μπορούν να βρουν. Το θέμα είναι, εάν αποφασίσουν να μπουν, πόσα από αυτά θα επωμισοτύ. Και ξανά εδώ, δυστυχώς, μπαίνει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, είτε κάνοντας "γαργάρα" χρέη προς αυτό, είτε δημιουργώντας προσόδους από άλλες μπίζνες.
    Χαρακτηριστικά ΑΕΚτζήδικο ότι πιστεύεις στο ΕΜΠ. Εγώ προσπαθώ, αλλά δυσκολεύομαι μιάς και τους ξέρω και εκ των έσω από τις εποχές μου του φοιτητικού συνδικαλισμού. Τύφλα να έχουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ...Πάντως σου εύχομαι να μπορείς να βρεις το δρόμο σου προς τον ιερό χώρο μέσα από τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων - νταβάδων αν πας επίσκεψη με τους γιούς σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Γιώργη: Τιμώ κάθε εθνική επέτειο με τον τρόπο μου. Διαφωνώ πάντα οτι η γιορτή διαμορφώνεται επειδή ο λαός την γουστάρει διαφορετικά. Δηλαδή επειδή δεν είχε καμία συμμετοχή πουθενά. Το κείμενο το αυριανό θα είναι το σαββατιάτικο δημοσιευμένο μου. Το ΕΜΠ δεν το έζησα απο μέσα λόγω ηλικίας, αλλά σαν χοντρή εμπειρία στα 12. Τα παιδιά μου τα έμαθα να το τηρούν σαν στάση συνείδησης.
    Τα χρέη είναι αυτά κι άλλα ακόμα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ. Δεν υπάγοναται στο 44 κι οδηγούν τον έλεγχο σε στοιχεία που το 7% είναι ανέκδοτο. Βέβαια θα πέσουν οι υπογραφές, αλλά η μεταβίβαση μας ενδιαφέρει. Δεν την βλέπω να γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ΑΕΚτζήδες σήμερα στο Γεωργίου λυσσάξανε πραγματικά.Να βρίζουν το Φ ότι είναι βαλτός και θέλει να καταστρέψει την ΑΕΚ κλπ.
    Εκεί έχουμε φτάσει.Να θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
    Αντί να λένε ευχαριστώ που αρχίζει να βγαίνει η αλήθεια,μπας και μπούμε επιτέλους σε πορεία σωτηρίας.
    Και οι άλλοι στο αεκ365,σπορφμ κλπ να λένε ότι τα χρέη υπάγονται στό 44.(Ο Κατσούλης είπε καθαρά ότι δεν γίνεται γιατί αλλάζει η αναλογία 60/40)
    Να χαιδεύουν αφτιά και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στηβεν καλησπερα.Με την ευκαιρια της αυριανης επετειου δωσε χαιρετισματα στον Στεφανο Τζ.,στην Μαρια την Δαμ.,και στο τρομερο παιδι τον Κωστα τον Λαλ.Τα λεμε σε κανα μισαωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς iojik: Γιάννη, οι Αεκτζήδες είναι κότες. Φοβισμένοι άνθρωποι που τους κάνουν ό,τι θέλουν οι κρατιστές. Θέλω να με βρίσουν και να δω ποιός θα βγει σωστός, με βάση την υποστήριξη στο γήπεδο. Με κουράζουν οι φανατικοί που απλά μιλάνε και δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο την σωτηρία της ΑΕΚ για την δική τους.
    Ο Γεωργίου είναι καραμπινάτος Απόλλων και δεν εξυπηρετεί κανένα συμφέρον. Αν πω ιστορίες θα καταλάβουν όλοι τι θα έπρεπε να διαβάζεται σήμερα. Πάντως όταν το πακέτο, του το βάζαν δίπλα του, αυτός άλλα ονόματα έλεγε. Είναι σαλιάρης αλλά τιμιότατος. Έτσι δεν είναι Θωμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Μονεγάσκο: Εννοείς Τζουμάκα, Δαμανάκη, Λαλιώτη. Αγωνιστές εκ του ασφαλούς. Χαιρετίσματα δεν δίνω πουθενά, διότι η γενιά του ΕΜΠ υπήρξε και αποκαθηλώθηκε απο τα κομματόσκυλα. Παραμένουμε όσοι καταλάβαμε την αφύπνιση της συνείδησης και κυρίως τιμάμε οτι κάποιοι κάτι κάναν χωρίς να αναφέρονται στην ιστορία. Είναι μια εθνική επέτειος που φυσικά γιορτάζεται έτσι διότι το αποτέλεσμα δεν βόλεψε το λαό. Κι ο λαός είναι ένας κοινός πούστης σαν τον Αεκτζή που μιλάει απο την καρέκλα της μάνας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Γεωργίου είναι ωραίος.Δεν το συζητώ.Αν τα έπαιρνε και εξυπηρετούσε συμφέροντα,δεν θα έτρωγε τόσο κυνήγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή