Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ

          Θεωρητικά λοιπόν, σήμερα υπογράφεται το προσύμφωνο. Τα πληρεξούσια των ανενεργών μετόχων, άρα και της ερασιτεχνικής, φτάσανε με τα σκυριανά πόνυ που μεταφέρθηκαν στο Σικάγο. Ο Κοζώνης τα παρέλαβε και του ήρθε κι άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Να επενδύσει στα συμπαθή μικρόσωμα τετράποδα μια που στην Αμερική τα πάντα είναι μεγάλα κι ο λαός δεν έχει παρόμοια άλογα. Έδωσε λοιπόν την εντολή στους εκπροσώπους του.
          Φυσικά με την ΑΕΚ δεν χαλάει τίποτα. Προχτές, όπως θα ξέρετε, οι εδώ εκπρόσωποι του απείλησαν τους υπαλλήλους της ΠΑΕ οτι αν δεν βγάζανε καμιά δεκαριά λεπτομέρειες απο τα χαρτιά, θα φωνάζανε τα ΜΑΤ για να βγαίνανε απο την Γράμμου. Άκου όνομα για γραφεία. Λες κι είναι οχυρό.
         Ξεκίνησε λοιπόν η μελέτη κατ' αρχάς για την γνησιότητα των πληρεξουσίων. Πιστεύω οτι πάμε καλά - θα είναι αυθεντικά - και θα προχωρήσουμε στον έλεγχο των βιβλίων. Φυσικά και πολύ προσεκτικά ( 5 χρήσεις σε ένα μήνα, ο Ντέμης έλεγξε 11 χρήσεις σε δυο εβδομάδες). Επίσης κατά πως διαβάζω είναι έτοιμη και μια εγγυητική 19 εκατομμυρίων ( ελπίζω να είναι ευρά κι όχι δολάρια διότι υπάρχει και μια ισοτιμία σαν τα φραγκοδίφραγκα που προέκυψαν προς την εφορία) για να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά θα ακολουθήσουν Αλιάκμωνες χρημάτων για μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο ( για να βγούμε τρίτοι), εξόφληση όλων των υποχρεώσεων προς την ερασιτεχνική, άμεση εξόφληση της Morgan Stanley και παρουσίαση του προπονητηρίου ( το οποίο βεβαίως και θα εξαγοραστεί απο το Νοτιά) και της μακέτας του νέου γηπέδου ασχέτως τόπου. Έχουμε λεφτά πλέον και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.
          Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα που διάβασα σε έγκριτο έντυπο, έχει ήδη αρχίσει το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ στα μυαλά, στα γραφεία, και στα επιτελεία του Κοζώνη. Συγκεκριμένα διάβασα οτι      " φεύγουν όλοι εκτός απο τον Μπάγιεβιτς. Ο Σκόκο κι ο Μπλάνκο στην παλιά ΑΕΚ ούτε στον πάγκο δεν θα βρίσκονταν."  Προσέξτε. Δεν το είπε η εφημερίδα. Ο Κοζώνης το είπε ή το σκέφτηκε, αλλά η φυλλάς ευρίσκεται εντός του δεξιού νευρώνα του εγκεφάλου του. Και κατά σύμπτωση συμφωνεί κι ο Ντούσαν που λόγω αυτής της ταύτισης απόψεων με τον επιχειρηματία - δεν τον ξέρει αλλά μιλάνε τηλεπαθητικά- αναγνωρίζοντας το έργο του , θα συνεχίσει την ανοικοδόμηση ειδικά τώρα που ο Ρεχάγκελ θα πάει και για σαφάρι στην μαύρη ήπειρο. Φυσικά η δήλωση του Μπάγιεβιτς  όταν ήρθε στην ΑΕΚ (" το ρόστερ είναι πλήρες " ) και που γίνανε και 11 μεταγραφές ( άρα πληρέστατο) ουδεμία αξία έχει πλέον διότι έγινε πέρσι. Ως γνωστόν , στην Ελλάδα υπάρχει άρθρο 44 και για τις δηλώσεις.
           Ο Κοζώνης λοιπόν, ασχέτως συνομιλίας με προπονητή ή τεχνικό διευθυντή, θεωρεί οτι το ρόστερ είναι της πλάκας και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω. Πιστεύω οτι ο κύριος Μπόμπ θα γίνει ο ηγέτης μου ειδικά αν προβεί μέχρι τον Ιούνιο ( δεν βιάζομαι )  σε ομαδική απόλυση όλων των παικτών και σε αντίστοιχη αποζημίωση τους. Φυσικά αυτά είναι λεπτομέρειες διότι όπως προείπα χρήματα υπάρχουν και δεν ξέρουμε τι να τα πρωτοκάνουμε.
                 Ο Μπάγιεβιτς επίσης θα παραμείνει διότι είναι κι ο μόνος που δέχεται να δουλεύει κι απλήρωτος κι αν ζητήσει κάτι τότε θα ξαναονομασθεί παραδόπιστος βατραχένιος προδότης. Απο ποιούς; Μα απο όλους εκείνους που δεν γίνεται να φύγουν. Την βάση μας, τον δωδέκατο μας παίκτη, τους ποιητές μας που μέσα στα τραγούδια για την ΑΕΚ περνάνε κι εντέχνως και το όνομα της οργάνωσης. Τι θα πει Ελλάς βρε; ΕΑΜ και πάσης Ελλάδας. Λάθος έγινε τότε κι απεκατεστάθη η ιστορία με την παρέμβαση του ΚΚΕ. Οφείλουμε να ξυπνήσουμε.
               Έχω βγάλει λοιπόν το μαντήλι και το κουνώ. Πότε κοιτάω αριστερά και πότε δεξιά. Απο τη μια αποχαιρετώ τους παίκτες κι απο την άλλη προβάλλω την έδρα μου διότι θέλω να με πηδήξει ο μονόδρομος. Δεν με πειράζει. Αεκτζής γεννήθηκα, Αεκτζής θε να πεθάνω. Και με τόσα λεφτά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην διώξει και μένα ο Κοζώνης στα πλαίσια των αλλαγών που είναι επιβεβλημένες. Πάντως μπορεί να φταίω κι εγώ οπότε υπόσχομαι να παραμείνω πιστός αλλά φυσικά μακριά απο τα μετερίζια της αντίστασης.
          Ακούστε να δείτε. Επειδή το θέμα είναι μείζον αλλά και κουραστικό και θεωρείται top secret ( ταπ σίκρετ στα ελληνοαμερικάνικα ) αρχίζω πια να γίνομαι ιλαρός. Γελάστε κι εσείς κι αύριο όλοι μαζί ( απο την τηλεόραση βέβαια, ούτε δραχμή στον Ψωμιάδη ) να πηδήξουμε στην πιο σεξουαλική πόλη της Ελλάδας, φυσικά μετά την Γλυφάδα. Τους έχει διαλύσει ο Κουκουλάκης.
    ΥΓ. Είδατε που ο Πατέρας έστειλε στον Πιλάβιο πριμ για τα παιδιά της εθνικής; Δεν έστειλε στα παιδιά της ομάδας ( τα μισά είναι δικά του ), αλλά προτίμησε κεντρική διαχείρηση σεβόμενος τους θεσμούς. Τι, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ελέγχει την διαιτησία; Ποιός μαλάκας το είπε αυτό; Ρε για εθνικό σκοπό μιλάμε. Κακά παιντιά που σκέφτεστε περίεργα. Και παλιά η παράγκα τα έπαιρνε μέσω χρηματιστηρίου, κι όσοι ξέρανε παίζανε τις μετοχές του μπαμπά σημερινού. Καταλάβατε ή να κάνω πιο λιανό; Πάντως έτσι γίνονται οι δουλειές. Για το κοινό καλό.

8 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι οτι λεγοντας για 'νεο σχεδιο' χθες,περιμενα την παρουσιαση πραγματικου πλανου δικου σου για την μετεπειτα πορεια του συλλογου. Αλλα παραλληλα σκεφτομουν '...γιατι να το κανει τωρα ο Steven και να καπελωσει και υποδαυλισει την τιτανια(sic) πρασπαθεια των σημερινων συναλλασουντων το μελλον του 'δικεφαλου'. ο.κ. Μονο ιλαρες σκεψεις και μισο-σοβαρα-μισο-αστεια μπορει να σκεφτει και να αντιδρασει κανεις βλεποντας τα τεκτενομενα σε μια ομαδα οπου υπαρχουν στην εξωπορτα της οι 'απερχομενοι' και στο απεναντι πεζοδρομιο οι 'εισερχομενοι' και στην ουσια καιρο τωρα στα 'μεσα' της ομαδας δεν υπαρχει κανεις...'νυχτεριδες κι'αραχνες γλυκια μου...'
    Ειμαι βεβαιος οτι εχεις οντως σοβαρο,εκτενες πλανο,που συνεχεια εμπλουτιζεται και ειλικρινα δεν ξερω αν πρεπει να ευχομαι η οχι,ωστε να πρεπει καποια στιγμη να τεθει σοβαρα υποψην.Αν ολα πανε καλα με αυτη την ιστορια,τοτε θα λεμε και θα απορουμε-δικαιως- 'πως κατι τοσο ωραιο ειχε τοσο ασχημη αρχη';(η καλη μερα απ'το πρωι φαινεται)...αν παλι, παει κατα διαολου μερια η υποθεση και συναντισει την τελευταια 15ετια και φιλιθουνε σταυρωτα εκει στο διαολο,τοτε θα λεμε 'ποσο μαλακες ημασταν και γιατι απ'την απελπισια μας δεν βλεπαμε το προφανες'.
    Τι να πει κανεις. Αναμενουμε, σε αναμενα καρβουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Χρήστο Χ : Φίλε Χρήστο, το πλάνο υπάρχει πληρέστατο. Ξεκινάει απο το οργανόγραμμα ( το Α και το Ω ) και καταλήγει σε πενταετή οικονομικό και προϋπολογισμό αλλά και απολογισμό με σενάρια κρίσεων, ευτυχείς ή δυστυχείς καταλήξεις. Είναι μια μικρογραφία του σχεδίου της United ή σήμερα πλέον της Chelsea (λόγω της μεταγραφής του διευθυντή). Φυσικά δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμο διότι εξαρτάται απο τι χρήματα θέλει κάποιος να δαπανήσει στην στελέχωση ή στην ομάδα ή στην διεύρυνση των καθηκόντων. Δηλαδή πόσο θέλεις να μαζέψεις τα κουτάκια και φυσικά δημιουργώντας κάποιες τοπικές υπερεξουσίες ( στο παρελθόν αυτά κάνανε κακό ). Να μην σε μπερδεύω με αυτά, εξ άλλου μπορούμε να τα πούμε απο κοντά και με το ουζάκι μας. Απλά να σου πω οτι τέτοιο πλάνο δεν έχει κανείς στην Ελλάδα διότι κανείς δεν έχει αντιληφθεί την δυναμική του ποδοσφαίρου και κανείς δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω έχει οριμάσει το πράγμα για μία κατ'ιδίαν συζήτηση με ουζάκι.Ο προβληματισμός υπάρχει στο ποιά είναι τα κοινά ελεύθερα ωράρια μας.Τα΄ούζα τα βάζω εγώ,τόπος συναντησης ακούω προτάσεις...(Η Ν. Φιλαδέλφεια έχει κάποια)
    Αισίως το πράγμα εχει φτάσει Φεβρουάριο, για όσους κατάλαβαν, και πάμε για Ανοιξη που ζεσταίνει και ο καιρος!
    Στήβεν όλα τα Νησιά μας είναι κορυφαία(εξαιρούνται κανά δυό διοτι Εμείς τα καταστρέψαμε)Αντε καλοκαίρι που θα έχουμε και νεα Διοίκηση(;;;)στην Ομαδα ετοίμασε βαλίτσες για το νησι της Σαπφούς και του Παυλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Χαράλαμπο: Η ηλεκτρονική διευθυνση μου είναι : stevenavramidis@yahoo.gr ( όπως αναγράφεται και κάτω απο την στήλη μου κάθε Σάββατο ). Στείλε μου το κινητό σου και σε παίρνω . Μέσω blog δεν θα βγάλουμε άκρη για ώρες ή περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εμεις που νομιζαμε οτι με αποικιοκρατικους ορους, ειναι μονο το Ελ. Βενιζελος, η Αττικη οδος κλπ.
    Μα ειναι φυσιογνωμια τετοια ο Μπομπ βρε παιδια που να δινει χαντρες και καθρεφτακια στους μαο-μαο των Αθηνων; Δεν το πιστευω...και ομως ειναι;Η μηπως...α,μπα! Λες...;
    Με τοσα 'πανοτοκια' ηδη και το χρεος που ΘΑ αναλαβει ειναι ακομα 32; Σαν να μη περασε μια μερα!
    Empire; στον αποπατο(αληθεια τα χρεη αυτης ποιος θα τα αναλαβει; Και τι θα γινει,αν-οταν μαλλον-ξεσηκωθουν οι προμηθευτες-λεγε με Γλου);
    Ορκωτοι και απο τις δυο μεριες, αλλα αμα λαχει μετρανε μονο οι 'δικοι μου'. Που σημαινει για πλακα βρισκουν 10εκ. γιουρο παραπανω και την κανω... η και το αντιθετο:Δεν θα αναγνωρισουν τα παραπανισια γιουρο που κατα τυχη και βρουν(η δωθουν)' απ'τους ορκωτους των 'αλλωνωνε' (που λενε και στο χωριο μου)! Νερο κι'αλατι βρε αδερφε, που να μπλεκεις τωρα με εφοριες και ΣΔΟΕ...'(αμα λαχει παμε και στα δικαστηρια).
    19 εκ. γιουρο (εγγυητικη τραπεζης,δηλαδη, μπορω ΝΑ τα εχω, δεν ΤΑ εχω) (αυτο μπορω να το κανω και εγω,σαν Χρηστος!) και σεις ξεβρακωθειτε στο Συνταγμα!
    Ο Νοτιας με 10 εκ το 33%-πριν 3-4 χρονια και τωρα ο Μπομπ με 19(μπορει και να πεσει κι'αλλο) το 85% των μετοχων;
    Προπονητικο; Χεστο και βλεπουμε(σιγα μη ξεχρεωσω, η νοικιασω εγω,την πιο μαλακισμενη-απο πλευρας ανταποδοτικοτητας-επενδυση που εγινε μεταπολεμικα στην Ελλαδα.Θα απηυδισεις,θα μπουχτισεις(γιατι δεν εισαι τετοιος ανθρωπος) και θα στο παρω 'τζαμπα'σε 1-2 χρονακια,ετσι,για να σε θυμουνται οι ΑΕΚτσζιδες σαν μεγα δωριτη.
    Και ολα αυτα 'εμπιστευτικα'. Τωρα ΑΝ τυχει και δημοσιευθει κατι,η ολοκληρο το πρωσυμφωνο-παραδωση, πουθενα στη 'Εξεδρα' συγκεκριμενα,ε,καλο ειναι να γνωριζουν και οι φιλοι της ομαδος μας οτι εμεις εδω στο 'Τσικαγου' δεν θελουμε να κραταμε τον κοσμο στο σκοταδι(εκτος οτι αφορα μονο τα δικα μας).
    Πες καμια κουβεντα Steven. Εχω μεινει αφωνος...μονο να πληκτρολογησω μπορω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο Χ: Φίλε, τα πράματα είναι πολύ δύσκολα. Έκανα νέα ανάρτηση που πιστεύω να σου απαντάει κάποια απο τα ερωτήματα σου. Θέλοντας και μη, αυτήν την στιγμή, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, θέλω να πιστεύω οτι η πλευρά Κοζώνη θα κάνει τον έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με λίγα λόγια,αν δούμε πίσω από όλες αυτές τις μπούρδες που μας έχουν φλομώσει οι φυλλάδες,δυο είναι οι εκδοχές.Ή ναυαγεί η μεταβίβαση,(το πιο πιθανό),και η ΑΕΚ πάει Δ εθνική ,ή την παίρνει ο Κοζώνης (παρ'όλα τα χρέη),τη σώζει προς στιγμήν,αλλά δεν ξέρουμε που μπλέκουμε πάλι γιατί κανένας νορμάλ δεν θα το έκανε αυτό.
    Και η ερώτηση είναι: Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε από όλα αυτά για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του Στηβ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς iojik: Φίλε Γιάννη, το σχέδιο δεν θα μπει ποτέ σε εφαρμογή διότι τα πάντα πρέπει να είναι λαμογιάρικα και ποτέ οργανωμένα. Φυσικά τα έχω παραδώσει λαμβάνοντας στον σχεδιασμό τις κρίσεις. Που είναι εξωγενείς ( ΕΠΟ, Διαιτησία, Λίγκα, τραμπουκισμοί οργανώσεων -απο παντού τα παίρνουν - αντιντόπινγκ κοντρόλ κλπ) αλλά και εσωγενείς. Αυτές είναι και οι χειρότερες ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
    Μπορεί και Β εθνική με εξαγορά έτοιμου ΑΦΜ αλλά στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλοι. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή