Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕΚ

           Φυσικά και δεν νοιώθω θυμό.  Ούτε λύπη, ούτε απογοήτευση. Εχω πλημμυρίσει απο  συναισθήματα απαξίωσης και ειρωνίας. Ο γιός μου γύρισε και μου  είπε οτι χειρότερη ΑΕΚ δεν έχει ξαναδεί. Τον χτύπησα χαϊδευτικά στην πλάτη κι του θύμισα τα απλά: Όταν χάνεις απο τον Θρασύβουλο, που έχασε σήμερα απο τον Βόλο, η ισοπαλία με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, είναι τεράστια επιτυχία για μια ομάδα που μάχεται να αποφύγει να  παίξει play-off ή τον υποβιβασμό. Το ίδιο πράμα είναι.

            Ο Κοζώνης μάχεται να πάρει εγγυήσεις απο τους αφερέγγυους μετόχους ( 5 εκατομμύρια είναι πολλά λεφτά για έναν μεγιστάνα) και στηρίζει τον προπονητή που  θα μεγαλουργούσε αν είχε καλύτερο υλικό. Εμένα Κοζώνη με έχεις δει σαν προπονητή με παίκτες σαν τον Μαραντόνα,  τον  Βαν Μπάστεν, τον Ρονάλντο και τον Πελέ; Πάρε μου τους και σου υπόσχομαι να μην πληρώσεις δραχμή για τεχνικό επιτελείο. Θέλεις κι άλλη διαφήμιση απο τον τύπο ή θα μπεις επιτέλους; Γιατί μας τα παραζάλισες κι εσύ κι ο Παπαδημητρίου με τις παρόλες.
               Σέρβε, που σε θεωρώ σοβαρό, με σύστημα 4-3-3 μπαίνεις μόνο σε  μαγαζί που φτιάχνει πεϊνιρλί και πιστεύω οτι το τρως άφοβα. Βγαίνεις με το διπλό της χοληστερίνης κι  ετοιμάζεσαι για τον λευκορώσσικο θρίαμβο της  προσεχούς Πέμπτης , που  φοβάμαι τα χειρότερα. Μόνος σου πρέπει να πάρεις την ευθύνη. Πρέπει να έχεις καταλάβει μετά απο τόσα χρόνια, αν είσαι καλός ή κακός προπονητής. Με Κόκαλη πρόεδρο και με παράγκα, δεν θα  είχα πάρει τόσα πρωταθλήματα αλλά τόσα ντάμπλ.
          Ποιοί είναι ρε οι πέντε που θα φύγουν αν μείνεις; Ο Μάκος, ο Λεονάρντο κι ο Ιορντάκε;  Δηλαδή οι δικές σου επιλογές; Ποιός  σε πολεμάει επιτέλους ; Μήπως  ο Άρτσε; Ο Σκόκο κι ο  Μπλάνκο  γιατί παίζουν; Για να πεισθούμε οτι είναι άχρηστοι; Το ξέρουμε. Τι  να πρωτοκάνει ο Σουηδός , ο Καφές κι ο Καράμπελας; Ο Σάχα κι ο Νέμεθ; Ή το τρέξιμο των υπόλοιπων  χωρίς πλάνο κι οργάνωση; Ξέρεις γιατί τρέχανε; Για να ζεσταθούν  επειδή είχε κρύο, αέρα κι υγρασία. Δεν τρέχανε για  να βγάλουν στο γήπεδο  τους αυτοματισμούς που δουλεύεις  στην προπόνηση.
             Είσαι βέβαια και γκαντέμης διότι πέφτεις και σε μαλάκα  διαιτητή, που δεν σου δίνει το πέναλτυ στο 1-1  για να σηκώσεις κεφάλι και σου δίνει το ανύπαρκτο για να μην μπορείς και να μιλήσεις. Πάντως  η επαναλάμβάνομενη γκαντεμιά  δείχνει ανικανότητα.  Κι αν το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι, μετά την διοίκηση, φταις εσύ  με τις επιλογές του ανίκανου ρόστερ και της αποτυχημένης τακτικής σου. Και το λέω ξεκάθαρα: ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.
              Δεν μου άρεσε που το είπα, αλλά επιτέλους να  μην κρυβόμαστε και πίσω απο  το  δάχτυλο μας. Ούτε και  να  έχουμε και περίεργους συναισθηματισμούς λόγω  δηλώσεων  του προπονητή οτι  είναι Αεκάρα.  Κι  εγώ ΑΕΚ είμαι αλλά δεν κάνω  για προπονητής.
               Και κάτι τελευταίο: Αυτοί που πάνε στο γήπεδο,  δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποδοκιμάζουν  την ώρα του αγώνα. Μετά  ναί. Εκείνη την στιγμή που  παίζουν τα χάπατα, θέλουν τόνωση κι όχι ευνουχισμό ηθικού.  Είναι που είναι  του 7, θα  παίξουν για 5. Κουράγιο και  μαζί.  Κι εγώ δεν αντέχω  άλλο, τι να κάνουμε όμως;  Θα τον βρούμε τον πάτο.
         ΥΓ.  Δαβάστε τα σχόλια του κύριου Θανάση. Εχουν τεράστιο ενδιαφέρον για όλους μας. Αγαπητέ Θανάση συνέχισε να γράφεις, σε παρακαλώ προσωπικά. Και τις ευχαριστίες μου στην κόρη σου που βοηθάει.
               

17 σχόλια:

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω.Ο σέρβος ποτέ δεν ήταν καλός προπονητής.Όπως λες κι εσύ, στην ΑΕΚ είχε παιχταράδες και Μελισσανίδη και στον οσφπ τα πρωταθλήματα τα έπαιρνε ο κόκκαλης.Στον πάγκο πάντα κοιμόταν και ήταν κομπλεξικός με τις φίρμες.
    Παρ'όλα αυτά,εγώ πίστευα ότι θα μπορούσε να σταθεροποιήσει μια ομάδα με μέτριους παίκτες σε ένα επίπεδο.Απ'ότι φαίνεται δεν είναι άξιος ούτε για αυτό.Ίσως βέβαια να φταίει το ότι η ΑΕΚ δεν έχει μέτριους παίκτες.Έχει κακούς.Την πλειοψηφία των οποίων όμως,έφερε αυτός.
    Τέλος πάντων.Το αποτέλεσμα σήμερα ήταν επιτυχία.Ο Εργοτέλης είναι καλύτερη ομάδα από μας.Εκεί φτάσαμε.
    Παρεμπιπτόντως,κάτι μου λέει ότι ο Κοζώνης δεν θα έρθει.Αν ήταν να έχει τόσα λεφτά θα κόλαγε στα 5 εκ.? Άσε που ο Φίλαθλος σήμερα λέει ότι πολλοί τον συμβούλεψαν να μείνει μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ανώνυμο: Φίλε η αγαπούλα ήταν λύση για να πλακώνεται με τον κοντό. Μέχρι εκεί. Ήταν ίδιοι και γι' αυτό το λόγο παίξανε μπουνιές. Σε σοβαρό κράτος βέβαια ξέρεις τι δουλειά θα κάνανε κι οι δύο. Εμείς μπλέξαμε απλά ΛΟΓΩ ORIGINAL .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς iojik: Φίλε, το ρόστερ κάνει τον προπονητή, η διοίκηση και η θωράκιση απέναντι στους αντιπάλους. Όλα τα άλλα είναι τρίχες για τους τρίχες. Κι εγώ πίστευα οτι θα μπορούσε ο Σέρβος να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα διότι η διοίκηση του έκανε σχεδόν όλα τα χατήρια.Η ομάδα θέλει σοκ και δυστυχώς θα δικαιωθεί ο Χατζηχρήστος για άλλους λόγους. Δεν έχω τίποτα μ' αυτόν αλλά σαν λογικός άνθρωπος δεν γουστάρω τους συνδικαλιστές γενικά και ειδικότερα του συναισθήματος μου και σου. Ο Κοζώνης ακόμα δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει αλλά είναι καιρός να απαλλαγούμε απο την ζητιανιά και το βάλε χρήμα μπάρμπα που αντί να μιλάει σε μας, ενημερώνει κάποιον κούριερ που στο γήπεδο πάει τζάμπα , όποτε γουστάρει μαζεύει τον κόσμο, όποτε γουστάρει δεν τον ελέγχει και τρώνε ξύλο οι ποδοσφαιριστές ή χρηματικές ποινές η ομάδα μας. Αν ο Κοζώνης μπει και είναι σοβαρός, το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνει είναι να διαλύσει κάθε οργανωμένη φωνή, που ατίμασε εμένα σαν αεκτζή όταν αναρτήθηκε το εμετικό πανώ. Κι ήθελα να ήξερα αν ο Δ.Χ. έχει παιδιά κι έβγαλε τα σώψυχα του δια χειρός Κιντή. Αυτή είναι η ιστορία της Original. Θα επανέλθω διότι μοιάζει να ξεχνάμε το ποιόν των μπαταξίδων ιμάμηδων της ΑΕΚ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έπρεπε να πέφταμε δ εθνική όταν είχαμε την ευκαιρία... τώρα ας κάτσουμε να ξεφτιλιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα... Αλλά μάλλον συνήθισε κι ο κόσμος πια. Ο μαζοχισμός του αεκτζή δε συγκρίνεται με κανενός άλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν έχω αντίρρηση για την αγαπούλα αλλα εγώ αναφέρομαι καθαρά στις μεταγραφές που έκανε k στο κουμάντο της ομάδας k όχι στις λαμογιές του (ο vrains ακόμα τρέχει).αυτό που με εξοργίζει και δεν ξέρω ποιος φταίει είναι οι χαμένες ευκαιρίες, σήμερα 17 προσπάθειες για ένα goal.ama ήμασταν λίγο πιο τυχερή στην τελική προσπάθεια και είχαμε τα περσινά ποσοστά θα ήμασταν πιο ψιλά στην βαθμολογία και όλα μπορεί νατάν διαφορετικά.απλώς λέω ήταν στραβό το κλίμα "τοφαγε" και ο γάιδαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ηθελα να σου πω μερικα πραγματα για τον "Σερβο" οπως τον αποκαλεις...οπως οι παρατημενες γκομενες που στο παρελθον τι ταιρι τους το αποκαλουσαν "αγαπη μου" φως μου" και ολα αυτα τα ωραια και σημερα ειναι "ο αλλος μωρε...ξερεις..."
    "ρε Σερβε;" Αυτος που εγινε η αιτια-η ΚΑΙ αυτος αν προτιμας-που σαν παικτης και σαν προπονητης,να εχεις τις καλυτερες αναμνησεις και η αφορμη να ριγισεις,να συγκινηθεις,να δακρυσεις ισως, να νοιωσειες υπεριφανια;
    Ρωτας που ειναι οι περγαμηνες του; Που εμαθε; Οι περγαμηνες του ειναι οι αναμνησεις σου και εμαθε να πλεκει,ντυνοντας σε,θεογυμνε με τα καλυτερα ρουχα. Οταν Ολυμπιακοι και Παναθηναικοι και δεν ξερω τι αλλοι,ερχονταν στην Ν>Φ. και εκοβαν εισητηριο για να δουν ΑΕΚ, οταν τα "εργαλεια" τους "ΦΩΣ" και ΑΘΛ. ΗΧΩ" εγραφαν σχεδον καθε Κυριακη πρωτοσελιδα "ομαδαρα", "ν'αχα χιλια ματια" , "φιλαρμονικη ορχηστρα Ν.Φ." και τοσα αλλα παρουσιαζοντας εκεινο το ποδοσφαιρο που εσυ τωρα τοσο μικροψυχα αποκαλεις "στοιχειωδης μπαλιτσα...μα αληθεια,στο ποδοσφαιρικο γηπεδο πηγαινες,η μηπως σε αυτο του πιγκ-πογκ;
    Δηλαδη...(συνεχεια στο επομενο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (συνεχεια απο προηγουμενο...) Δηλαδη, σαν να σου προσφερω εγω ενα υπεροχο δειπνο και αφου σε καλοταισω και την κανεις "ταρατσα", σηκωνεσαι και μου κουνας το δαχτυλο σου κατω απ'τη μυτη μου και με ρωτας ειρωνικα που εμαθα να μαγειρευω; Ρε ουστ απο δω παλιοπουστα,κανονικα επρεπε να σε αφησω εκει,στις πατατες μπλουμ που ετρωγες τοσα χρονια.
    Ειτε μας αρεσει,ειτε οχι,ειναι συνδεδεμενος με τις καλυτερες και μεγαλυτερες αναμνησεις της ομαδας...οπως και ν'αχει ΚΑΙ αυτος εχεισυμβαλει. Και βεβαια δεν πρεπει να γινει "τοτεμ". Ασφαλως και μια ομαδα δεν πρεπει να στεκεται σε προσωπα. Αλλα και μια ομαδα αποτελειται ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ. Τι αλλο ειναι δηλαδη; Τα μπετα και τα καγκελα;Και ο καθενας αντιμετωπιζεται αναλογα με αυτα που εχει προσφερει.Και εκεινος εχει προσφερει περισσοτερα απο σενα -και απο μενα- αρα του πεφτει και μεγαλυτερος λογος, αφου εχει και την μεγαλητερη ευθυνη. Τα λαθη του κοστιζουν περισσοτερο στην ομαδα,ενω τα δικα σου στην ομαδα δεν θα τα παρει χαμπαρι κανενας,να εισαι σιγουρος.
    Αντι λοιπον... (συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (συνεχεια απο προηγουμενο)
    Αντι λοιπον να κανει διακοπες,αντι να ξοδευει τα λεφτα του, αντι να κανει τον πληρωμενο ειδημονα σε τηλεοπτικες εκπομπες,αντι να ανοιξοι γραφειο για μανατζαραιους,γραφειο κηδειων,γραφειο ταξιδιων,η δεν ξερω τι αλλο,τωρα, στην στερνη του προπονητικη του ηλικια,ρισκαρει επικινδυνα την υστεροφημια του με ασχημα γεγονοτα και ασχημα αποτελεσματα,αμαυρωνεται η οποια αγνων προθεσεων,ανυστεροβουλη προσπαθεια του να φερει σε περας ενα δυσκολο εργο σε μια ομαδα που τα παντα πανε αναποδα,φθειρει την υγεια του,ωστε να μπορει ο καθε Χοντζεας, ο καθε Αβραμιδης και ο καθε μαλακας να του μαυριζει την ψυχη, αντι να τους κλασει ολους και να κοιταζει σαν τον Ξερξη τα αποκαιδια της ομαδας.
    Λατρευεις παικτες λες,οχι προπονιτες. Μα και αυτος παικτης ηταν. Και στο κατω-κατω γιατι τους λατρευεις. Αυτοι,δεν ειναι υπαλληλοι και μαλιστα με αμφιλεγομενη "εταιρικη σχεση" ορισμενοι απο αυτους;
    Η μηπως...
    (συνεχεια στο επομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (συνεχεια απο προηγουμενο)
    ...η μηπως την μια Κυριακη χειροκροτουσες και την επομενη μουτζωνες τους ΙΔΙΟΥΣ ανθρωπους, οπως κανεις και τωρα; Αν ειναι ετσι,εχουμε εκατομυρια απο το ειδος σου...αλλοι μας λειπουν.

    Εμενα προσωπικα ποτε δεν με ενοιαξε και ποτε δεν λατρεψα παικτη,προπονητη,εστιατορα,ζωγραφο,μουσικο,σαλαμεμπορα.Απλα εκτιμω,θαυμαζω,απολαμβανω.
    Τι θα επρεπε να κανω δηλαδη;Η αγαπη μου,το μερακι μου για καποιον,η για κατι,να με μεταμορφωνει σε Εκατονταρχο και να κραταω καρφια και σφυρι σην τσεπη"γιατι ποτε δεν ξερεις βρε αδερφε με αυτους τους προδοτες,τους ακαματες,τους τα τσογλανια,ποτε θα παψουν να ειναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ" και με την πρωτη,αντε με την ΔΕΥΤΕΡΗ ευκαιρια να τους καρφωνω πανω στο ξυλο;
    Λες οτι ο γιος σου δεν εχει δει χειροτερη ΑΕΚ. Εγω παλι γιατι εχω δει πολυ χειροτερη την ομαδα,αλλες φορες; Μηπως γιατι ειμαι μεγαλυτερος του;
    Κι'αντο σκορ ηταν 1-3,ηρεμα και απλα-οπως θα ηταν το φυσιολογικο στην εξελιξη του αγωνα αυτου και τοσων αλλων φετος-τι θα ελεγε δηλαδη Αν η ομαδα ειχε μαζεψει 20 βαθμους-τοσους επρεπε να ειχε με βαση την αποδοση των ΑΛΛΩΝ 2 τι θα ελεγε; "ΖΗΤΩ";
    "Πατερα...(συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (συνεχεια απο προηγουμενο)
    "Πατερα ο Αετος αναγενναται απ'τις σταχτες του", ειρθε η σειρα μας επιτελους κουφαλες"; Η μηπως θα προβληματιζοταν οπως τωρα και θα ηταν σκυθρωπος ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. Μα ολα θα μου πεις κρινονται βασει αποτελεσματος.Ενταξει και ο ΠΑΟ πηρε αποτελεσμα σημερα στο ματς με τον Πανιωνιο,αλλα επεξε τοσο ασχημα, που ουτε η ΑΕΚ δεν μπορει να παιξει τοσο.Γιατι δεν ελεγες στον γιο σου να κανει δυο ωρες υπομονη και να δει και τα χειροτερα απο μια ομαδα που κατα τα αλλα, ολα της πανε δεξια: με τυχη, με λεφτα, με διοικηση, με κοσμο διπλα της, με παραγκουλα,αποφασισμενοι ολοι,ΑΛΛΑ...
    Τι την πεφτεται στην ΑΕΚ δηλαδη,που εχει τις περισσοτερες δικαιολογιες να ειναι η χειροτερη αλλα ΔΕΝ ειναι;
    Τελος παντων,στην παρουσα κατασταση,ποιος αλλος θα μπορουσε να αντεξει αυτην την δοκιμασια-γιατι περι δοκιμασιας προκειται-να δεχεται σφαλιαρες και δεν θα ειχε φυγει σας ειχε στειλει ολους στο διαολο,ωστε να κρατησει μια πραγματι "εταιρικη σταση". Αν δε,ακομα, δεχθουμε οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος εχει και αισθηματα για αυτην την ομαδα-πραγμα καθολου απιθανο-αν και "εταιρικα" μεμπτο-τοτε αυτο κανει το εργο του ακομα πιο επωδυνο,ακομα πιο τυραννικο για τον ιδιο.
    Δεν υπαρχει... (συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (συνεχεια απο προηγουμενο)
    ...δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα,απ'το να θες να βοηθησεις καποιον,η κατι που αγαπας και οι τροποι που το προσπαθεις,πολλες φορες να μη "σου βγαινουν"(οχι απαραιτητα γιατι φταις ο ιδιος),τοτε χιλιους λογους για τα λαθη σου,τα νευρα σου,τις αστοχιες σου.
    Ενα ειναι σιγουρο: εναν τετοιον ανθρωπο θα τον ηθελα πολυ στην δουλεια μου, στο σπιτι μου,αναμεσα στους φιλους μου.
    Υ.Γ. Δεν υπαρψει τιποτα χειροτερο απο την εναντιωση του ευεργετημενου...Παναγια βοηθα!
    Χρηστος Χοντζεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς κύριο Χοντζέα: Αγαπητέ Χρήστο, δεν ξέχασα τίποτα απο ο,τι έχω δει. Όντας 47 χρονών, έχω δει την μεγάλη ΑΕΚ του Φάντροκ και του Τσαϊκόφσκι. Δεν ξέχασα τον Ολλανδό, απλά κάποια στιγμή κατάλαβα οτι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του κι έπρεπε να φύγει ΜΕ ΤΙΜΕΣ, όχι σαν πεταμένη λεμονόκουπα. Πάντως να φύγει.
    Φυσικά θυμάμαι την τεράστια ομάδα μας επι Μπάγιεβιτς που ήταν δικό του δημιούργημα. Στο εταιρικό γραφείο μου κρέμεται σήμερα η μπλούζα με τις καρικατούρες ολων των παικτών και του τεχνικού τημ εκείνης της ορχήστρας.
    Ο γιός μου είναι 15 χρονών κι είναι λογικό να μην έχει δει τίποτα απο αυτά που αναφέρω. Παρόλο που έχει ακούσει διθύραμβους απο εμένα για τον Μπάγιεβιτς ( το Σέρβος δεν είναι βρισιά ), δεν το βλέπει, κι έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητεί τα πάντα. Επίσης η κριτική και η γνώμη που αναρτώνται στο blog είναι δικές μου και στη δική σου την κριτική, τον γιό μου δεν θα τον αναφέρεις καθόλου. Την κριτική του αγώνα, την κάνω με έναν τρόπο που δεν θα την βρεις σ' οποιοδήποτε έντυπο κι αν αγοράζεις. Την κάνω σαν διήγημα. Φυσικά μπορεί να μην σου αρέσει αλλά αυτό ουδόλως με απασχολεί. Γράφω για μένα κυρίως.
    Πότε λοιπόν εγω έβαλα τρικλοποδιά στο έργο οποιουδήποτε πήγε να βοηθήσει, με ό,τι τρόπο ήθελε, την ΑΕΚ; Όταν προσέφερε αφιλοκερδώς ο πατέρας μου ιατρικές υπηρεσίες στην ομάδα; Όταν πάντα είχαμε τρια διαρκείας; Όταν και σήμερα τρια έχω διότι τον προπονητή πόστεψα κι όχι τίποτε άλλο; Έχεις ακούσει ποτέ το όνομα Αβραμίδης να συμμετέχει σε τίποτε επιτροπές ή οφίτσια και να επηρεάζει καταστάσεις; Λες να μην έχω τα κονέ ή τις ικανότητες;
    Η προσφορά μου στην ΑΕΚ είναι δεδομένη αλλά αόρατη. Τα λέω διότι κριτική για τις θέσεις μου απο οποιονδήποτε φυσικά και δέχομαι, αλλά χαρακτηρισμούς για μένα δεν δέχομαι απο κανέναν που δεν με ξέρει, δεν ξέρει να διαβάζει πίσω απο τις γραμμές και κάνει και λάθος.
    Δεν κρίνω βάσει αποτελέσματος, αλλά βάσει απόδοσης, οργανωτικού πλάνου και θεάματος. Οι τίτλοι δεν με κάνανε ΑΕΚ. Όταν μένεις δε και 200 μέτρα μακριά απο την λεωφόρο Αλεξάνδρας το 1970, για να γίνεις ΑΕΚ δεν φτάνει μόνο ο μπαμπάκας σου. Όσο μικρός και νάσαι δείχνεις τι τσαγανό κουβαλάς και αν τα έχεις βαριά. Άρα δεν είμαι απο τους τύπους που θα στην φέρουν πισώπλατα ή την μια κάποιον έχω θεό και την άλλη τον έχω για πέταμα.
    Θα μου πεις απο τόσο μικρός. Ναι. Τράβα σε μια ακαδημία που παίζουν δεκάχρονα και θα δεις αμέσως τη λουλού και όλους τους χαρακτήρες.
    Στηρίζω τον Μπάγιεβιτς αλλά υπάρχουν και όρια στη μούγκα. Κι επιτέλους δεν υπάρχει μόνο αυτός. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. Δηλαδή αποκλείεται να ολοκλήρωσε τον κύκλο του, όπως όλοι οι αναντικατάστατοι που σήμερα βρίσκονται στους τάφους;
    Και στη Βραζιλία προσέφερε ο Ριβάλντο, δεν καλείται όμως πια. Θα μου πεις μεγάλωσε. Αυτό λέω κι εγώ. Λες οτι θα μπορούσε να μας κλάσει και να κάθεται σπίτι του. Δηλαδή μας κάνει κάποια χάρη διότι κι αυτός βλέπει οτι είναι ο μοναδικός που μπορεί να μας ξαναφέρει έναν τίτλο;
    Τον στηρίζω, ξαναλέω, αλλά κριτική θα κάνω όποτε γουστάρω. Επίσης δεν αισθάνομαι ευεργετηθείς επειδή έκανε σωστά την δουλειά του. Και στο θέατρο πάω και στο σινεμά. Ποτέ δεν θεώρησα οτι ο Μάρλον Μπράντο ή ο Αλ Πατσίνο- που τους θεωρώ κορυφαίους- είναι ευεργέτες μου. Αυτά τα ολίγα σαν αρχή της γνωριμίας μας που μπορούν και να συνεχισθούν και εκ του κοντόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου και παλι Στιβ.
    Ασφαλως και υπαρχουν ορια στη μουγκα,οπως υπαρχουν και ορια στην γκρινια.
    Δεν υποστηριζω-ακομα και τωρα -την παραμονη Μπαγεβιτς απο αγαπη στην αρχαιολογια, ουτε απο προσωπολατρια,ουτε γιατι αρνουμαι το καινουριο. Ειμαι βεβαιος οτι δεν επεστρεψε μονος του,ετσι στα "ξεκουδουνα"-και μαλιστα εν μεσω θυελης-σαν "μεσσιας" στην ομαδα. Ξεπληρωνει το "χρεος" του 96' και την απαλλαγη Μελισσανιδη,με την προσληψη του απο τον Ο>Σ>Φ>Π> Κοκκαλη, που μεχρι τοτε ετρωγε σφαλιαρες στο πρωταθλημα και ο "Σερβος" ηταν η μονη λυση.Μονη λυση οχι μονο για τα επερχομενα πρωταθληματα,αλλα και για την επερχομενη γιγαντωση του,οπου η κοκκινη ομαδα ηταν και ειναι το αρμα του. Ο ιδιος ο Μπαγεβιτς εχει πει σε ασχετο χρονο πριν καιρο "...εγω δεν προδοσα..." Εχω απαιτηση απο αυτους πυ αθελα τους η ηθελημενα εκουσια η ακουσια πληγωσαν την ομαδα και τον κοσμο της να επανορθωσουν.
    Η φιλια των δυο..(συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η φιλια των δυο, Τιγρη- Ντουσκο ειναι πολυ δυνατη,γρανιτενια θα ελεγα και σιγουρα εχουν μεταξυ τους -και οχι μονο-ειπωθει πραγματα "απαγορευτικα" για τον κοσμο.
    Ο φερομενος ως μελλοντικος "μεγαλομετοχος" Κοζωνης,ειναι βεβαιο-κατ'εμε- οτι "σερνει" οικεια στους ΑΕΚτζιδηκους κυκλους προσωπα πισω του.
    Οσο για την αποψη σου-την οποια γνωριζα- για την οριτζιναλ και τον Δ.Χ. ,συμφωνω μεχρι εκει που δεν περνειΠαντα απορουσα και διαφωνουσα-απο τα "καλα" χρονια της ΑΕΚ,με αυτην την "Καισαροποιηση" της θυρας την διαφεντευση της,το καπελωμα της εναντη τη του συλλογου και να δρεπουν τους καρπους της αυτοι οι επαγγελματιες οπαδοι. Ειναι σιγουρο οτι θα "σφουγγαριστουν" συντομα.
    Ενταξει,το οτι γεννηθηκες 200 μετρα απο την Λεοφωρο,δεν σε κανει και "μαρτυρα"!Δεν γεννηθηκες δα και στην Καμποτζη του πολεμου σε ναρκοθετημενο χωριο.Αυτο ισχυει και για μενα βεβαια.Δεν περασαμε καμια ιερα εξεταση. Το γιατι καποιος ειναι τελικα εκεινη η ομαδα η η αλλη,ειναι μυστηριο. Και ετσι πρεπει να μεινει,ωστε η γοητεια του "πιστευω" να παραμεινει ζωντανη και να δροσιζεται απο αγνωστες πηγες.
    Το "ευεργετηθης"...(συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το "ευεργετηθεις" δεν σημαινει μονο"δινω τον οβολο μου στον πασχοντα" ουτε μια χορηγια σε καποιον αναξιοπαθουντα. Σημαινει επισης-για μενα- και το πλησιασμα στο ωραιο,στο ομορφο,ειτε αφορα το ποδοσφαιρο,τον αθλητισμο γενικοτερα,στην τεχνη ακομα πιο γενικα.Η δυνατοτητα να διαβαζεις Ντοστογιεφσκι η Ουγκο, να ταξιδευεις με Μοτσαρτ η Μπαχ, να χανεσαι σε πινακες Πικασσο η Νταλι π.χ.,ειναι ευεργεσια των δημιουργων προς εμας, που οφειλουμε να "κοινωνισουμε" αν θελουμε να βελτιωθουμε ,να ανυψωθουμε και να γινομαστε καλυτεροι.
    Και βεβαια γνωριζω την προσφορα του πατερα Αβραμιδη και υποψιαζομαι και την δικη σου. ο.κ. Αυτο με τιποτα δεν σημαινει οτι μπορουμε να κραταμε μεγαλυτερη "βρεγμενη σανιδα" απο των αλλων και θα εξαργυρωνουμε καμια φορα την προσφορα μας με βρισιδια,αφορισμουε και μηδενισμους. Σιγουρα υπαρχει κοσμος που δεν εχει δει απο κοντα ποτε την ΑΕΚ και ομως χαιρεται και λυπαται χωρις μετρο-οι μετεναστες σε αλλες πατριδες για παραδειγμα-ενα τοσο ευαισθητο κοματι του κοσμου ειδικα αυτης της ομαδας. Δικαιωμα να ειναι να νοιωθουν ΑΕΚτζηδες το εχουν ολοι ..το ποσο,αυτο το ξερει οκαθενας μονος του.
    Οργανωτικο πλανο...(η συνεχεια στο επομενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οργανωτικο πλανο αυτη τη στιγμη η ΑΕΚ δεν εχει...δεν μπορει ναεχει. Περνα ενα μεταβατικο σταδιο μετα απο εναν βαρυ χειμωνα. Δειχνει να τρεκλιζει,ναι,αλλα οχι απο αδυναμια αλλα απο ξεμουδιασμα που μολις αρχιζει.Περιμενω τις εξελιξεις,οχι για να δικαιωθω-ποσως με νοιαζει-αλλα για να υπαρξει επιτελους διοικητικη-οικονομικη σταθεροτητα-αρα και αγωνιστικη ανακαμση,οχι προσκαιρη και οργανογραμμα τετοιο που θα με κανει να αισιοδοξω οτι επιτελους η ομαδα θα αρθει εκει που της πρεπει,εκει που αξιζει.
    Ειμαι σιγουρος οτι αυτο θελουμε και οι δυο μας,γι'αυτο και η συγκεκριμενη ανταλλαγη αποψεων. Που ειναι δυο,στις χιλιαδες αλλες,ολων αυτων που ιδιοσυγκρασιακα διαφερουν και "συγκρουονται",διαφωνουν και "μαχονται" αλλα η επιδιωξη-το διχως αλλο-ειναι να κλεισουν οι πληγες του παρελθοντος-ειδικα του πιο προσφατου-και να γραφτουν νεες σελιδες,ομορφες,καλογραμενες, για αυτον τον πολυπαθη συλλογο που τοσο αγαπαμε.
    Χαιρετω.
    Χρηστος Χοντζεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Mr. Fosil: Αγαπητέ έγραφα στον "Φίλαθλο" τότε, οτι μόνο η λύση του υποβιβασμού ήταν η σωτηρία και είχαν πέσει λυτοί και δεμένοι να με φάνε ανάλογα με το πόσο αγάμητος ήταν ο καθένας ή τι συμφέρον είχε. Να δούμε τώρα τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή