Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

KOYBΕΝΤΟΥΛΑ

           Πέρασα μια πολύ δύσκολη μέρα στην δουλειά και αισθάνομαι ράκος. Γι' αυτό άργησα να απαντήσω στα μηνύματα σας χτες. Την εφημερίδα την έχω πάρει μόλις στα χέρια μου, και δεν την έχω ανοίξει ακόμα. Καμιά φορά είναι ωραίο να είσαι μακριά απο την πληροφόρηση, σαν εξωγήϊνος στον πλανήτη, ειδικά όταν τα νέα είναι χάλια. Μιλάω για την ΑΕΚ.
           Πέρασε κι η Τρίτη κι ο Νοτιάς ακόμα περιμένει τα πληρεξούσια. Πιστεύω οτι θα συνταχθούν και το προσύμφωνο θα υπογραφεί. Και η εγγυητική των 19 εκατομμυρίων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίοιυ θα εκδοθεί. Όλα αυτά για να αρχίσει ο έλεγχος που πρακτικά όλοι θέλουμε να μας πει τι σόϊ χρέη κάλυψαν τα 19 εκατομμύρια του Ψωμιάδη που εμφανίσθηκαν σαν διαφυγόντα και διεκδικήσιμα έσοδα στον κερδοφόρο ισολογισμό του 2008. Τι; 19 το ένα, 19 και το άλλο; Ελάτε ρε παιδιά. Διαβολικές συμπτώσεις. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πλέον. Αυτά είναι τα προβλήματα μας ή τα δικά τους. Αισιοδοξώ πλέον!
             Όμως σήμερα στην προπόνηση που δεν έγινε, είχαμε κουβέντες. Λογικό είναι. Και που γινόταν τακτική, ποιός ασχολιόταν; Τα λεφτά μας να πάρουμε κι αύριο θα γίνουμε παιχταράδες. Ο Καφές βέβαια έλεγε άλλα. Κι ο προπονητής. Κι ο Μαντούκα αλλά και ο Σκόκο. Μιλήσανε για ποδοσφαιρικό εγωϊσμό , οτι δεν φταίει και τόσο η διαιτησία κι οτι κάτι πρέπει να γίνει. Μιλάμε για δημόσιο ταμείο ασφάλισης. Πάλι καλά που δεν πήγε κι η οργάνωση να συμμετάσχει στο debate, με τον Δημητριάδη να σερβίρει και γλυκό συκαλάκι..
              Ο διευθυντής να ρωτάει αν φταίει αυτός. Διότι αν έφταιγε, τη λύση την είχε έτοιμη. Οι πέντε παίκτες που θα φεύγανε αν παρέμενε, θα ξαναφεύγανε. Εντάξει ο Μάκος είχε πάει στον Παπούλια. Οι παίκτες να του λένε όχι. Η ευθύνη είναι αλλού. Και πιστεύω να καταλήγετε κι εσείς στο απλό. Φταίει ο φροντιστής που μπέρδεψε τα κορδόνια των παπουτσιών, και η κυρία που καθαρίζει τα αποδυτήρια και που της έπεσε παραπάνω χλωρίνη στο πάτωμα ( οι Θρακομακεδόνες και μέσα είναι απαίσιοι) και έκανε αντίδραση με την ντόπα και τους πιάνει αργότερα στα μπουζούκια ή δεν τους πιάνει όταν είναι προγραμματισμένη.
            Παντού υπάρχει ένας μύθος. Και στα αποτελέσματα του ελέγχου και στο Σικάγο και στα αποδυτήρια. Είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και τα μπαρμπούνια που τηγανίζει ο καλόγερος. Και ο συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης και η σφαγή που έγινε απο τους Τούρκους. Οι Κούρδοι ήταν εδώ απο τότε και πουλάγανε εφημερίδες υποστήριξης του Οτσαλάν. Και τα Κύθηρα θα τα ξαναβρούμε.
           Κι ο μύθος γράφει στα παιδάκια κι η ιστορία στους μεγάλους που δεν είναι πια παιδάκια. Και μια ομάδα θα λύσει τα αγωνιστικά της, όχι μέσω σκληρότερης δουλειάς αλλά με κουβεντούλα. Όχι με αναδιοργάνωση αλλά με τραπεζάκια έξω και με επαναπροδιορισμό στόχων. Αυτοί οι στόχοι φέτος με έχουν σοκάρει. Να είσαι ΑΕΚ και να ορθώνεις το ανάστημα σου απο το φθινόπωρο για να μπορέσεις να  συμμετάσχεις στα μπαράζ ή πιο ρεαλιστικά για να απέχεις κάποιους βαθμούς απο την επικίνδυνη ζώνη. Κι είναι απλήρωτοι όλοι. Και σωστά. Εγώ στις εταιρείες τα ξέρω αλλιώς. Πρώτα φέρνεις λεφτά και μετά αμείβεσαι.
         Εκτός αν είσαι βοηθητικό προσωπικό. Που εξυπηρετεί το περιβάλλον το εργασιακό, ή δεν έχεις απαιτήσεις απο τον εαυτό σου. Και τρεις το λάδι τρεις το ξύδι. Οπότε καταλαβαίνω κι εγώ οτι οι ίδιοι οι παίκτες μάλλον αντιμετωπίζουν τα κορμιά τους και τις καριέρες τους κάπως έτσι. Κι άρα κι εμείς είμαστε τα απόλυτα κορόϊδα που πηγαίνουμε έχοντας απαιτήσεις απο ανθρώπους που κατά τύχη φορέσανε την φανέλα κάποιων, που μετά τις δουλειές τους, παίζανε μπάλα στα κατσάβραχα χωρίς γιατρούς , χωρίς λεφτά, χωρίς μαλακίες τακτικές ή δημοσιογραφική υποστήριξη, κι όταν χάνανε βρίζανε και κλαίγανε, και δεν μιλάγανε για να σκοτώνουν τον χρόνο τους.
            Και βλέπανε τον δικέφαλο και λέγανε οτι τον ατίμασαν. Στα καφενεία βλέπανε τους πρόσφυγες υποστηρικτές τους, που είχανε χτίσει το γήπεδο με τα χέρια τους, και σκύβανε τα κεφάλια. Αλλάξανε τα δεδομένα; Όχι για μας που κουβαλάμε κάτι ακόμα. Έστω ποδοσφαιρικά. Κι αφού αλλάξανε και δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε αυτούς. Όχι σα νοοτροπία. Σαν μέλη του σωματείου μας. Και φυσικά σαν υπάλληλους της εταιρείας που κουβαλάει αυτό το σήμα. Δεν έχουμε έμβλημα την αδερφάρα την δαφνοστεφανωμένη, ούτε την αλογοτροφή. Ούτε τον αετό του ΠΑΟΚ με τα μαζεμένα φτερά. Είμαστε ΑΕΚ και θα την ξανακάνουμε. Συγνώμη για την φόρτιση. Λόγω κούρασης.
           

20 σχόλια:

  1. Προς Χρηστο Χ.,φιλε συγγνωμη για χθες που δεν απαντησα,Γιαννη με λενε.Φυσικα και ειμαστε εξω απο το χορο και εχουμε την ανεση του χρονου να λεμε και να συζηταμε{εμεις την εχουμε κι οχι η ΑΕΚ...}αλλα κανουμε κατι που δεν κανουν τον τελευταιο καιρο αυτοι που επρεπε να το κανουν.Φανταστειτε οτι καπως ετσι ξεκινησε και η ΕΝΩΣΙΣ 1924 με την διαφορα οτι εκει εμπλεξαν τα μπουτια τους γιατι ολοι ηταν επωνυμοι...Να ξεκαθαρισω κατι,εγω ειμαι ενας απλος φιλαθλος,ενω οι διοικουντες εχουν βαλει λεφτα που αμεσως ακυρωνει σε μεγαλο βαθμο το συναισθημα και κυριαρχει η λογικη.Το παραλογο στο ολο εγχειρημα τους ειναι οτι παρεδωσαν εν λευκω την ομαδα στον Ντεμη,μην εχοντας λογο σε τιποτα, γιατι πρωτον αυτο τους βολευε επιχειρηματικα αφου ειχαν τον κραχτη για μπροστινο,και δευτερον ειχαν το αλοθι οτι αν αποτυχουν {που απετυχαν}θα εχει αποτυχει ο Ντεμης κι οχι αυτοι.Ετσι το μονο που τους ενδιαφερει πλεον ειναι να την κανουν και μαλιστα γρηγορα,αφου ο μπροστινος την εκανε νωρις αφου τα σκατωσε.Εχει ξαναπαιχθει αυτο το εργο στην ΑΕΚ,παραδοξως μονο στην ΑΕΚ γινονται αυτα,και μαλλον θα το ξαναδουμε με τον Κοζωνη αφου δεν ξερουμε τιποτα για αυτον παρα μονο οτι γραφουν οι εφημεριδες.Και πολυ φοβαμαι οτι καποια εταιρεια που θα ειναι μετοχος ο Κοζωνης θα παρει την ΑΕΚ,αν την παρει...,η οποια θα ειναι αμφιβολου υποστασης.Παλι θα μπλεξουμε,χωρια που ειναι και η τελευταια φορα που "σωνεται" η ομαδα.Το καλο ειναι οτι με τον ελεγχο θα βγουν πολλα ΑΠΛΥΤΑ στη φορα,και επιτελους θα μαθουμε τι εγιναν ολα αυτα τα λεφτα.Μιλαμε για πολλα λεφτα,παρα πολλα...Και εκει θα ξεβρακωθει κοσμος και κοσμακης,που τωρα το παιζουν αθωες περιστερες,πιστευοντας πως αυτος ειναι και ο λογος που καθυστερουν πληρεξουσια και υπογραφες.Και η επιμονη του Κοζωνη κατι δειχνει,αν ηταν αλλος θα τους ειχε στειλει στο διαολο,και επιμενει για καποιο λογο που για μενα δεν εχει να κανει με την αγορα της ομαδος.Για οσους δεν το καταλαβαν,αν η γατα ειναι το "σιχαμα",τοτε το blog αρχισε να γινεται επικινδυνο για τις βλεψεις και τα συμφεροντα του...Μην ξεχνατε οτι αυτος ΠΟΥΛΗΣΕ τον Μελισσανιδη,γιαυτο και η ΑΕΚ ειναι εκει που ειναι τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους...
    Προσοχή,μακριά από γάτες ,γατούλες και γατάκια..
    Αλήθεια είναι δυτατόν επιχειρηματίας μεγέθους Παππά να μην ξέρει τα οικονομικά εταιρείας που συμμετέχει με 13% ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΔημοσίαςΧρήσεως έστειλε εγγυητική στον Νοτιά αφού πρόκειτε για το καλό της ομάδας; Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολους Γεια σου γιαννη.Ας μιλαμε με τα ονοματα μας,γιατι με τα συνθηματικα θυμιζουμε κομμουνιστες με τους 'ασυρματους'.Μοιαζει που μοιαζει και η ολη κατασταση στην ΑΕΚ καπως ετσι,μη το μεγενθυνουμε.
    Ασφαλως και χρειαζεται ενας καινουριος, υγειης και ανοικτος στον κοσμο συνδεσμος τωρα πια στον συλλογο,αφου ειναι φανερο το κενο και οι κινδυνοι που ελλοχευουν χωρις αυτον.(τετοια ακουει ο Δ.Χ.(Δημοσιας Χρησεως τρικυκλο που οι επιβαινοντες του, εχουν 'σπασει τα κεφαλια' ολων οσων τολμησαν να ασχοληθουν με την ΑΕΚ)και βγαζει καντηλες.Τι εγγυητικη να στειλει;Ασχολειται με αλλα τωρα...
    Χαραλαμπε,ολα τα τετραποδα, ειναι συμπαθητικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χαράλαμπο: Ο Παπάς βεβαίως και ξέρει οικονομικά, αλλά την πάτησε απο την αμοιβαιότητα και τα ωραία λόγια. Έχω ένα λογιστή και υποθέτω οτι κάνει την δουλειά του τίμια. Δεν είναι δυνατόν να τον τσεκάρω κάθε μέρα. Εξ άλλου για τίμιο τον πήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς αυτόν που ξέρει καλά: Φιλαράκο την διεύθυνση μου την ξέρεις, αφού εκεί τα είπες. Το τηλέφωνο σου γιατί δεν το άφησες ή δεν μου είπες το τόπο συνάντησης; Γράφω ό,τι μου καπνίσει κι αφού το έχω διασταυρώσει. Έρχομαι όποτε θέλεις και φέρε και παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στήβεν αρχίσανε τον ‘’δημοκρατικό διάλογο’’ όπως καταλαβαίνω οι διάνοιες της αυθεντικής μειονότητας. Καημένοι, για λύπηση είναι μόνο…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχίσανε σιγά-σιγά τα νέα να λένε για λύσεις πρωτοδικείου, να μας περνάνε την ιδέα στο μυαλό μην τυχόν μας έρθει απότομα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χαράλαμπο: Όχι βρε συ. Σιγά μην μου στείλει τηλέφωνα και τα συναφή. Ναι το πρωτοδικείο παίζει κάπως, αλλά θα προκύψει όπως ξέρεις μετά τις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ κατά την διάρκεια του ελέγχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Νοεμβρίου, 2009 15:49

    Βέβαια το πρωτοδικείο αποτελεί και διαπραγματευτικό ατού από τη μεριά του Θείου. ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. Δηλαδή, μπορούν να ξεφορτωθούν μπουγιουρντί σαν την Empire και τίποτις τραγουδάκια του Φοίβου. ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. Ξέρω, η πιθανότερη λύση είναι το πρωτοδικείο, αλλά και η μικρότερη πιθανότητα είναι αυτή που μου δίνει ελπίδες. Είτε έτσι είτε γιουβέτσι, ας ευχηθούμε ότι θα βγει στη φόρα η κόπρος του Αυγεία.
    ΥΓ: Βρε steven, το πιστεύεις ότι τόσο πολύ ενοχλείς και ενοχλούμε κάποιους με αυτό το blog?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Γιώργη
    Παίρνω το θάρρος να σου πω την άποψη μου στην ερώτηση σου προς τον Στήβεν εάν ενοχλούν οι απόψεις μας στο blog αυτό
    Φυσικά και ενοχλούμε και μάλιστα πολύ περισσότερους απ΄τους διαφαινόμενους.
    Άνθρωποι σκεπτόμενοι ήταν , είναι και θα είναι πάντα ενοχλητικοί για αυτούς που θέλουν να ελέγχουν τα κέντρα εξουσίας και να περνάνε τις αποφάσεις τους.
    Σε αυτόν τον ιστιότοπο όπως έχεις καταλάβει, ασκείται κριτική -θετική ή αρνητική- προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς προκαταλήψεις από ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους με μόνο κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την ΑΕΚ και χωρίς κίνητρα εκμετάλλευσης της.
    Όταν δεν λειτουργούμε σαν κοπάδι αγελαδίτσες που τρώμε ότι μας ταΐζουν για να κατεβάσουμε γαλατάκι να μας αρμέξουν αργότερα ε, γινόμαστε ενοχλητικοί. Πόσο μάλλον ,όταν κατά τα φαινόμενα είμαστε πολλοί…
    Να με συγχωρήσεις για την αυθαιρεσία λόγου που πήρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι του Κοζώνη πήραν τις εξουσιοδοτήσεις στα χέρια τους-άρα ο Παπάς στον οικονομικό έλεγχο που έκανε τα βρήκε όλα σωστά-και αφού ο συμπαθής Μπαμπ (συνονόματος μου) καταθέσει τον οβολό του υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του, μεταβαίνουμε με γοργά βήματα βαριεστημένου όνου στην αλλαγή σελίδας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τωρα που μιλησες περι 'ονου' Χαραλαμπε,θυμηθηκα ενα βιντεακι που ειδα τις προαλλες(στον Λαζοπουλο νομιζω): ενα καρο, φορτωμενο με σακια,που απ'το βαρος τους ειχε μπαταρει προς τα πισω και μπροστα του ο δεμενος σε αυτο γαιδαρος που το εσερνε,ειχε σηκωθει στον αερα και παρεμενε εκει ακινητος ο φουκαρας, μεχρι καποιοι να αλαφρυνουν το καρο απ'τα σακια και να ξαναπατησει ο γαιδαρος-πουλι στη γη.μολις το ειδα,στην φουκαριαρα την ΑΕΚ πηγε ο νους μου. "Ρε πως την καταντησαν την ομαδα τα 'γαιδουρια'...", σκεφτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Γιώργη: Φίλε, αν κάποιοι είναι γνήσιοι Αεκτζήδες δεν θα έπρεπε να ενοχλούνται. Δεν πειράζουμε κανέναν για να προκύψει κάτι δυσάρεστο για την ΑΕΚ αλλά και για τους ίδιους. Αν θέλεις να σου πω την γνώμη μου την καθαρή και με βάση τα στατιστικά, όχι δεν ενοχλούμε ιδιαίτερα την βάση. Αυτή διαβάζει κάτι διαφορετικό απο την Ώρα ή το Σκορ κι αναρωτιέται. Καλό είναι αυτό. Δείχνει οτι ο Αεκτζής εξακολουθεί να διαθέτει μυαλό. Σε όλες τις αναρτήσεις και στα σχόλια τα δικά σας, τα ακραία- δηλαδή αυτά που δεν σήκωναν κουβέντα- ήταν ελάχιστα. Άρα, επειδή είμαι άνθρωπος που δεν βγάζει ανδραγάθημα για πλάκα, πρέπει να πω οτι ενοχλούμε μεμωνομένους, που τους θέλουμε διότι στο ίδιο πιστεύουν, αλλά οι θελησόμενοι εξουσία μέσω φίμωσης πραγματικά σκέφτονται τι γίνεται εδώ.
    Τέτοιοι είναι οι tolis 21, η Αννα, η Ζ, η κάποια, η γάτα. Δηλαδή μετρημένοι στα δάχτυλα που καθαρίζουν μόνοι τους. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε οπαδούς άλλων ομάδων που μπαίνουν εδώ διότι κατά βάθος γουστάρουν το πνεύμα μας και τον τρόπο προσέγγισης. Δεν αυταπατάμαι και γουστάρω κάθε άποψη. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έγινε μια παρέα που μιλάει μεταξύ της και θα γνωριστεί το επόμενο Σάββατο. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ και μακάρι κάποιοι ή και όλοι μας να κάνουμε εκδρομές ή οικογενειακές εξόδους και να γνωρίσουμε τα παιδιά μας μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστο,Χαραλαμπε,Γιωργη...,οσο περισσοτερα λες για καποιον,τοσο περισσοτερη αξια του δινεις.Ανθρωποι κλεισμενοι στην μιζερια τους ειναι,και οτι λενε και κανουν ειναι απωθημενα και βιωματα της ζωης τους.Το ΣΙΧΑΜΑ εκανε ενα φοβερο λαθος στο παρελθον και το πληρωνει τωρα,γιατι τοτε πολλοι βολευτηκαν,αλλα σιγα σιγα τον σιχαθηκαν κι αυτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Χαράλαμπο: Φίλε δεν παίρνεις κανένα θάρρος. Απαντάς όπου σου αρέσει κι όπως σου αρέσει. Και φυσικά δεν κάνεις καμία αυθαιρεσία. Τολμώ να πω σε όποιον έχει ανοιχτά τα αυτιά του οτι προσφέρουμε κάτι κι οτι φυσικά δεν είμαστε όνοι που τα έχουμε ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Χρήστο Χ: Ρε φίλε, έχεις φοβερό χιούμορ. Σε θυμάμαι χτες με τον Θανάση και διαβάζω και τα σημερινά σου. Δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο. Πρέπει να είναι στάση ζωής. Δεν κάνω κοπλιμέντο, το πιστεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. προς όλους: Ένα ποντικάκι μπήκε και μεταμορφώ θηκε σε οικόσιτο θηρίο. Σήμερα τραγουδάνε όλοι μαζί για το original

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Νοεμβρίου, 2009 00:33

    @ όλους εδώ: Όντως, δεν είμαστε μόνοι στην προσέγγιση μας. Λχ και στην παρέα μου, η οποία, χωρίς να ήταν ποτέ προσχεδιασμένο ή εσκεμμένο κατά την επιλογή προσώπων, αποτελείται κυρίως από ΑΕΚτσήδες (και ελάχιστους έως καθόλου δαφνοστεφανωμένους), οι απόψεις που ακούγονται είναι σε παρόμοια μήκη κύματος. Ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε κόψει ή ελαττώσει δραματικά (πια) το γήπεδο. Απλά λειτουργούμε ως δείγματα ή και φορείς αυτών που πολλοί σκέπτονται.
    @ Χρήστο Χ + Χαράλαμπο: Πετάει...πετάει...ο γαϊδαρος (???!!!!!###$$$)

    ΑπάντησηΔιαγραφή