Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

           Βαρέθηκα τη συνεχή Κοζωνολογία κι είπα να ξεφυλλίσω τις αναμνήσεις μου τις ποδοσφαιρικές, για να γνωριστούμε και ποδοσφαιρικά λίγο πριν την συνάντηση μας το επόμενο Σάββατο. Θα κάνω λοιπόν ένα flash back, θα ξεκινήσω απο το 1971 που πολιτογραφήθηκα επίσημα Αεκτζής, και θα σας μιλήσω για ποιόν θεωρώ κορυφαίο στην κάθε θέση της ομάδας μας. Καταλαβαίνω οτι θα υπάρξει κάποια αδικία απο μέρους μου, αλλά πιστέψτε με δεν είναι ηθελημένη. Επίσης θα μιλήσω για το άτομο, ξεριζώνοντας το απο την ομάδα, διότι πολλοί διέπρεψαν λόγω ομάδας ή και προσαρμοσμένου συστήματος.

        Για μένα, μεγάλο τερματοφύλακα η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ. Αυτήν την θέση έπαιζα και του λίμπερο, και τις έχω μελετήσει. Κορυφαίος για μένα ήταν ο Νικόλας ο Χρηστίδης. Τεράστια  προσωπικότητα, σοβαρότητα και διαμάντι χαρακτήρας. Τέλεια παρέα για το ούζο μας.
         Αριστερό μπακ ήταν ο Μιχάλης ο Κασάπης (πραγματικό full back) και δεξί ο Γιώργος ο Κεφαλίδης, ο επονομαζόμενος Ρούπη. Κεντρικό δίδυμο δεν υπάρχει τίποτα πλην του Στέλιου του Μανωλά και του Γκαμάρα. Έχω και μια λατρεία στην Ουρουγουάη και στην Παραγουάη, δεν θέλω και πολύ.
         Για κλασσικό αμυντικό χαφ ψηφίζω τον Μίλτον Βιέρα. Τεχνίταρος και τσεκούρι εκεί που έπρεπε. Ανατομία ήξερε με απίστευτο χιούμορ. Φυσικά δίπλα του, στην ίδια ομάδα, στέκεται ο Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς που έκοβε, μοίραζε τη μπάλα και συνέδεε τις γραμμές. Δεκάρι δεν μπορεί κανείς να φτουρίσει μπροστά στο πόδι του Βασίλη Τσιάρτα, την μαγική μπαλιά του ή το φάουλ του.
           Στα οχτάρια κοντοστέκομαι. Υπήρχε ο Αλεξανδρής που σκοράριζε κυρίως με τα σκουπίδια που γυροφέρνανε εκτός περιοχής. Ο Ντανιέλος αν έπρεπε να του δώσω κάποιο νούμερο και κάποια θέση, ή ο Τιμούρ που η εκρηκτικότητα του και ο κεραυνός του ήταν κάτο το ασύλληπτο. Φυσικά ο μεγάλος Τόνυ που πραγματικά ήταν για ομάδα ευρωπαϊκή. Και για την τεχνική του και για το πάθος του. Τον θυμάμαι τότε στην πρώτη του εμφάνιση - Λάρισα -ΑΕΚ 0-1, που πήρε την πρώτη κίτρινη του και με την μπαλιά του σκόραρε ο Οκόνσκι.
            Ο δικός μου ο παίκτης για εκεί είναι άλλος. Ο Τάκαρος. Ο Νικολούδης. Το θηρίο. Ο άνθρωπος που μπορούσε να σου γυρίσει ένα ματς ή να το πάρει με πέντε αντιπάλους μαρκάροντας τον εκεί στο κόρνερ κι αυτός να κρύβει τη μπάλα. Φυσικά μπορούσε και να σε σταυρώσει, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει αυτην την στιγμή. Μπορώ να σας διηγούμαι άπειρες ιστορίες με αυτόν πρωταγωνιστή.
              Σκόρερ που τον μνημονεύω είναι μόνο ο Θ(ε)ωμάς. Αφού γλύτωσε εκείνο το δολοφονικό τάκλινγκ του πουσταρά του Ελευθεριάδη - να δείτε μ'αυτόν ξύλο που έχω παίξει στα ερασιτεχνικά-, τι να πρωτοπώ; Για προσφορά, για δύσκολο γκολ, για σέντρα; Θα τον έβαζα ελαφρά αριστερά, κάτι σαν ντουμπλάρισμα του παίχτη που καλύπτει την αριστερή πλευρά.
               Απο την άλλη μεριά ξεχωρίζω τον κουμπάρο, τον Γιώργο Σαββίδη που λόγω έλλειψης τον κάνανε δεξί μπακ. Σκεφθείτε τον λίγο πιο μπροστά, στην ευθεία απο κέντρο μέχρι την γραμμή του άουτ.  Και γκολ και σουτ και ταχύτητα και φυσική κατάσταση και δύναμη. Μεγάλος παίκτης.
             Σέντερ φορ, για μένα τελειωμένα, ήταν μόνο ο Μπάγιεβιτς. Γλύκα τρίπλας, γλύκα προσποίησης, τρομερό σουτ, κεφαλιά, μάζεμα αντιπάλων πάνω του και και και αρχοντιά παντρενμένη με απλότητα. Και φυσικά τσαμπουκάς κι άγριο ξύλο. Ρωτείστε τον Παπαδόπουλο της δαφνοστεφανωμένης ή τον Περγαμηνό της Καστοριάς ή τον Φοιρό για την γλύκα της μπουνιάς του που έσπαγε σαγόνια.
           Καταλαβαίνω οτι θα μου πείτε οτι δεν ανέφερα τον Μίμη, τον Τάσο, τον Τίμο( είμαστε και φίλοι), το Ντέμη κι ασφαλώς κι άλλους. Κι εγώ θα σας πω οτι δεν ανέφερα και τον Δομάζο, τον Σαραβάκο, τον Γιώργο τον Σκρέκη, τον Μπάμπη τον Ιντζόγλου ή τον Τάσο Μητρόπουλο. Όταν ξεφυλλίζεις ένα άλμπουμ και μιλάς στα παιδιά, όλα τα βλέπεις, αλλά καταθέτεις το δικό σου προσωπικό βίωμα και την εικόνα που την τραγικότητα της δεν μπορεί να την πιάσει ο μικρότερος που βλέπει πια άλλη μπάλα.
            Να του πεις για το σπασμένο κεφάλι του Νικολάου, το πόδι του Κωστή ή του Δίντσικου, ή το παιδάκι που μάζευε τη μπάλα στο γήπεδο της Δράμας κι είχε κάτσει πάνω απο κρανιακό κάταγμα του Νικολούδη; Βλέποντας ένα γίγαντα να μην μπορεί να σηκωθεί.
              Ξεχώρισα για μένα τους καλύτερους για να κάνουμε ένα διάλειμμα, να ξεφύγουμε λίγο και να μιλήσουμε ρε παιδί μου τελικά και γι' αυτό για το οποίο πάμε στο γήπεδο. Σε λίγο θα έχουμε και μαζί μας το εγχειρίδιο της ειδικής λογιστικής οι μισοί , κι οι άλλοι μισοί θα είναι ντεντέκτιβς για να βρουν τι γίνεται. Λες κι ο Μπάρλος ήταν μαλάκας τελικά.
        ΥΓ1. Για την συνάντηση μας θα δράσουμε σωστά. Προτείνω να ορισθεί η ώρα, να μην ανακοινωθεί εδώ ο τόπος,  κι ο ένας να έχει την υποχρέωση να ειδοποιεί κάποιον δίνοντας του το τηλέφωνο του επόμενου που πρέπει να ειδοποιήσει εκείνος. Για μένα η Φιλαδέλφεια είναι MUST για την πρώτη μας συνάντηση. Πάνω απο δέκα δεν θα είμαστε και να πάμε κάπου απλά, αν συμφωνείτε.
        ΥΓ2. Το αποτυχημένο αντικίνημα του βασιλιά Κωνσταντίνου ( 1967 ) ποιά ημερομηνία έγινε; Κοιμήθηκε ο πατέρας μου και μου έμεινε η απορία. Θα μου πείτε γιατί δεν περίμενα μέχρι το πρωί. Έχω μερικές φορές έμμονες ιδέες. Αν το κίνημα είχε πετύχει, θα είχαμε άλλη ιστορία, το έχετε σκεφτεί; Βασιλιάς ήταν, όχι πρίγκηπας.
        ΥΓ3. Κόφτο ρε μαλάκα. Ξέρεις που κάθομαι και σε περιμένω. Ξανά θα μοιράσεις προσκλήσεις τύπου πηγαία αντίδραση αλα Τροχανά; Ή σου πειράξαμε τον χρηματοδότη σου; Γιατί δεν φέρνεις τον ίδιο; Κρύβεται πίσω απο φουστάνια; Πάντως σου πάει το μίντι κι όχι το κίτρινο. Με πράσινο πιο καλή γκόμενα είσαι.

35 σχόλια:

  1. Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και τον Πρωθυπουργό Κ. Κόλλια, αποπειράθηκε αντικίνημα με σκοπό την ανατροπή της Χούντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενύχτης Νομικάριος27 Νοεμβρίου, 2009 02:33

    Χάριν της κουβέντας ας θυμηθώ κι εγώ δυο-τρεις μεγάλες εμφανίσεις της Αεκάρας, από τις πολλές που με κάνανε υπερήφανο που είμαι Αεκτζής για θάνατο. Ανατρέχω στο έτος 1996, κατά το οποίο η ΑΕΚ κυριολεκτικά κένταγε και την έκλεψε στεγνά το νυν πολυμετοχικό ξέκωλο και τότε(και τώρα) εμετικά ρατσιστικό πουστοσωματείο του επάρατου Βαρδιν(λ)ογιαννισμού, με κερασάκι στην τούρτα τον...Σπανέα!!Την έκλεψε όχι για τη δόξα του πρωταθλητή, αλλά-ακόμα χειρότερα- για τα φράγκα του Τσάμπιονς Λίγκ (πάντα του βολέματος η ομάδα των Συνταγματαρχών...)1. ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-3 στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο αρχές Γενάρη. Μια ΑΕΚ να την πιεις στο ποτήρι, να χορεύει στο γήπεδο θυμίζοντας Μπολσόι. Στο λαϊκό δικαστήριο των -τότε- βασανισμένων γάβρων ο Γιώργος Σιδέρης έλεγε:-"Και λίγα φάγαμε"! 2. ΑΕΚ-ΒΑΖΕΛΙΝΑ 3-1 στη Φιλαδέλφεια, στον επόμενο γύρο. Ευτυχώς πήγα μετά τη Σχολή κατευθείαν στο γήπεδο και έζησα βιασμό!! Ανερυθρίαστο ταμπούρι ο..πρέσβης και τελικά ήρωας ο Βάντσικ, για σκεφτείτε το λίγο!!Βάλανε γκολ στο 89 και τα πουστοφλωροβαζελάκια πανηγυρίζανε, λες και θα περνάγανε στη ρεβάνς!!!Χαζοαισιόδοξοι μια ζωή και πολύ κομπλεξικοί! 3. Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Απόλλων 7-1, πάλι μέσα ήμουνα, ευτυχώς! Μεσημέρι, αν θυμάστε, γιατί η βαζελοκρατούμενη τότε ΕΠΟ ήθελε να μειώσει το θεσμό και την ομάδα μας, επειδή ακόμα...έτσουζε ο τραυματικός αποκλεισμός!! Κι ο Απόλλων τότε δεν ήταν τυχαίος(Ντέμης, Μπάρνιακ, Έρακ, Βελέντζας κτλ). Αλλά εκείνη η ομάδα απλά δεν παιζότανε. Κλείνω με ένα παιχνίδι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Ίντερ το 1986, στο οποίο πέσαμε ηρωικά μαχόμενοι 2-0 λόγω γκίνιας και διαιτησίας, γι αυτό και κλασσικά Αεκτζήδικα!!!Σήμερα, ακόμα και στην ήττα άγαρμποι είμαστε, ας όψεται ο "ρομαντικός"...Στίβεν, όποτε ευκαιρείς, θα ήθελα την ανάλυσή σου για την (μη) ύπαρξη συμμοριών στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, καλή νύχτα σε όλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Νοεμβρίου, 2009 10:47

    Α ρε ξενύχτη νομικάριε, καλά τα λες. Συμπληρώνω: 1988-89: Ολυμπιακός ΑΕΚ 0-1. Τάκης Καραγκιοζόπουλος με το τραυματισμένο "πόδι του Θεού", απίστευτο 1-2 με Όκο, απίστευτη κατεβασιά, τερματισμός των πέτρινων χρόνων, νέα γενιά μικρών ΑΕΚτσήδων. 1993-94: ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0 με τον "πιο καλό τον βιαστή" να ολοκληρώνει το ξεπουπούλιασμα της ομάδας του παλατιού. Κότες λυράτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο: Ευχαριστώ. Κάπου εδώ κοντά το είχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ξενύχτη Νομικάριο: Στο 3-1 που αναφέρεις, να συμπληρώσω οτι το γήπεδο ήταν λασπωμένο κι άρα δεν ευνοούσε την πιο τεχνική ομάδα και το σκορ έπρεπε να ήταν 8-1. Στη ρεβάνς του συγκεκριμένου αγώνα, στο 12' προηγούμασταν 2-0 ( Μπατίστα, Κετσπάγια). Καθόμουν μέσα στις βαζελίνες (7) και λέγανε: Εντάξει καλύτερη ομάδα η ΑΕΚ, αλλά όχι και να ξεφτυλιστούμε.
    Για τον τελικό (7-1), έχει γραφτει ένα τεράστιο κομμάτι την επόμενη μέρα απο τον Αντώνη Πανούτσο ( εκ των κορυφαίων). Στο ούζο θα το έχω σε φωτοτυπίες για να το δώσω στην παρέα. Θα σας πιάσουν κλάματα. Ήταν ο μόνος που είχε δει την κατάρρευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Γιώργη Γαρατζέο: Εφιαλτικό πάντως εκείνο το ματς μέχρι το γκολ μας. Θυμάσαι την απόκρουση του Μανωλά πάνω στην γραμμή ( σαν τορπίλα έπεσε). Κι όλα αυτά διότι ο Γιδόπουλος έλεγχε την διαιτησία ( ας γελάσω ) και την προηγούμενη αγωνιστική είχαμε χάσει απο τον Απόλλωνα.
    @ Νομικάριο : Θα σας πω για τις ανύπαρκτες συμμορίες, αλλά είδες τι έγραψα για τον Γιδόπουλο που θεωρητικά ηγείτο μιας τέτοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Νοεμβρίου, 2009 13:53

    @ steven. Ναι ναι ναι! Και ο Ντεταρι να τρέχει να πανηγυρίσει, νομίζοντας ότι το έβαλε...Υπογλώσια θέλαμε όλοι μετά το απιχνίδι αυτό. Σημειωτεόν ότι εκείνη η σεζόν ήταν για τον Οικονομόπουλο ότι καλύτερο έχω δει από τερματοφύλακα της ΑΕΚ (θυμάμαι μπάλα από τα μέσα των 80's).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Γιώργη Γαρατζέο: Και σ' όλη τη σαιζόν ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΦΥΡΙΞΕΙ 7 ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΚΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβούμενοι το μέλλον, αναπολούμε το παρελθόν. Άνθρώπινο... Μιλώντας για παίκτες και παιχνίδια, όντως ο Οικονομόπουλος ήταν πολύ καλός, όπως ο Στεργιούδας και ο Ερέρα.Και ο Ατματζίδης καλός ήταν, μην το ξεχνάμε.Όσο για το Χρηστίδη μόνο και μόνο το παιχνίδι με την QPR τον συγκαταλέγει στους καλύτερους.
    Από παιχνίδια, αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσω και είναι το καλύτερο που έχω δει...πιστέψτε με, παρακολουθώ πολλα χρόνια ποδόσφαιρο..το Rangers-ΑΕΚ με τη γκολάρα του Τόνι. Όλα ήταν μαγικά εκείνο το βράδυ.Ατμόσφαιρα ποδοσφαιρική, διάρκεια στην καλή απόδοση, νικηφόρο αποτέλεσμα..κεντούσαμε τότε, ψιλοβελονιά.
    Μια άλλη αξέχαστη στιγμή, ο λασπωμένος Μανωλάς να κρατάει από το λαιμό το Νινιάδη.
    Ελπίζοντας να επαληθευτεί η ρήση ότι η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από μας και εν αναμονή της συνάντησης σας χαιρετώ αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Άννα: Αυτός ο Ερέα σου έβγαζε την ψυχή με την ψυχραιμία του. Η μεγαλύτερη απόκρουση που έχω δει είναι του Στεργιούδα στο Ντέρμπυ-ΑΕΚ 1-3 στην κεφαλιά του Charlie George απο τρία μέτρα με αλλάγή της φοράς του σώματος του προς το γάμα.
    Επίσης στη φάση με το Μανωλά, θυμίσου που είχαν πεταχτεί έξω τα μάτια του Νινιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε αναμονή οδηγιών για το ποιός ειδοποιεί ποιόν, το μαγαζί και την ώρα και πόσοι θα είμαστε τελικά, θα ήθελα να χωρίς να μειώσω την αξία όλων των αγώνων που αναφέρατε, ότι για μένα κορυφαίος αγώνας-ορόσημο θα έλεγα- ήταν το ΑΕΚ – Απόλλων 7-1.
    Η φόρτιση την εποχή αυτή λόγο επικείμενης αναχώρησης Μπάγιεβιτς, η αβεβαιότητα για το αύριο πίστη ότι κάτι θα αλλάξει δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που έμεινε μέσα στο μυαλό μου …
    Οι τέσσερις(!) κίτρινες που πήραν οι παίκτες μας στο ημίχρονο-ποιός Τροχανάς τώρα-, η αποβολή του Μπατίστα(παίζαμε με Ξάνθη εκτός μετά) με τα κίτρινα παπούτσια που νόμιζα ότι έπαιζε με τις κάλτσες(!), το κύπελλο μετά από 13 χρόνια ,οι ιαχές πρωτάθλημα – κύπελλο, ο κόσμος που μπήκε μέσα και δεν έγινε γύρος θριάμβου, τον Κετσπάγια που χάρισε την φανέλα στον Ξηροκώστα(θύμα του πολέμου των γηπέδων) τι να θυμηθεί κανείς.
    Όπως ανέφερε και ο Στήβεν υπήρχε γύρω παντού η αίσθηση ότι η ΑΕΚ έμπαινε σε μια άλλη εποχή, μετά Μπάγιεβιτς, ο οποίος αν και δήλωνε ότι θα μιλήσει στο τέλος του πρωταθλήματος(σωστά κατά την γνώμη μου) σχετικά με την παραμονή του ή όχι, όλοι ξέραμε τι θα συμβεί, εξού και οι αποδοκιμασίες στον Τροχανά.
    Ο Τροχανάς με το ΣΟΕ που το πούλησε μετά, μαζί με την ΑΕΚ, στην ΕΝΙΚ και μετά πήραν όλα το δρόμο τους….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο Χ: Καλά διάβασες φίλε και ελπίζω να μην διαβάσεις τίποτα σήμερα διότι τα νέα είναι τρομερά άσχημα ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΖΩΝΗ ΕΊΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Χαράλαμπο: Επειδή ξεχνάω, σημείωσα να βρω στο αρχείο μου το κείμενο για εκείνο το ματς που το παρομοιάζει σαν την τελευταία σχολική εκδρομή "κι αύριο σκορπίζουμε όλοι στην κοσμοπλημμύρα". Θα σας το δώσω σε φωτοτυπίες και μετά απο κανά δυο ποτηράκια, να δω ποιός μπορεί να το διαβάσει στην παρέα μεγαλοφώνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα. Ας θυμηθώ κι εγώ κάποια αλησμόνητα ματς. ΑΕΚ-ΔΡΕΣΔΗ 5-3 (από 0-1)από την Θ.21, αρχή της απίστευτης μπάλας που παίζαμε τότε (όπως και στον πρώτο αγώνα που χάσαμε 1-0) και δυστυχώς δεν το είχε δείξει η τηλεόραση, επίσης ΑΕΚ-Σπαρτακ Μόσχας 2-1 (από 0-1)και πρόκριση. Επίσης οι 2 νίκες επί του ΠΑΟΒ, 3-1 που μας χάρισε ουσιαστικά εκείνο το πρωτάθλημα με το τρίτο γκολ του Κοπιτσή και το 2-0 λίγο αργότερα πάλι με Γκολάρα του Χαρούλη Κοπιτσή, την περίοδο του Βαρδινογιαννισμού δηλαδή. Χρυσές εποχές...
    Δημήτρης Γ.-Iron Maiden

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα 30 γινονται 19 και ξανα-μανα 30.οπως πανε σε λιγο καιρο οι εφημεριδες θα κυκλοφορουν με 'λεντακια' στα προτοσελιδα τους που θα αναβοσβυνει καθε λιγο και λιγακι η πορεια της 'μετοχης Κοζωνη στην ΑΕΚ. Κανενα κραχ μη δουμε μονο.
    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για μενα ηταν αυτο με την Δ.Δρεσδης.Τελος παντων.Ωραιες οι αναδρομες στο παρελθον και θα ειναι ακομα καλυτερες
    Θα παρατηρισατε βεβαια οτι οι περισοτερες αναφορες μας γινονται στην ομαδα '89-'96.Ο Steven στην απαρηθμιση των 'ιδανικων για καθε θεση,ανεφερε σχεδον ολη την 11αδα και συμφωνω μαζι του. Εκεινη η ομαδα ειναι μυθος,οσο απομακρυνεται ο χρονος,οπως μυθος τοτε ηταν η ομαδα του Μπαρλου.
    Η ΑΕΚ,αυτη ειναι η 'φτιαξια της'... καθε 12-13 χρονια ο Αετος εχει περιοδους απολυτης αναγνωσρισης και καθολικης αποδοχης. Και αυτο για 4-5 χρονια. Και ο αετος ξανα παλι στην γυρα και την προσφυγια αναμεσα στην 2η,3η, 4η θεση(τις περισοτερες φορες χωρις να ειναι χειροτερος απ'τους 'αλλους 2' αλλα μαλλον καλυτερος).Γιατι δεν τα καταφερνει; γιατι πολυ απλα το 'πρωταθλημα δεν ειναι ο αυτοσκοπος, αλλα απλα με αυτο ερχεται η επιβεβαιωση οτι προτιμα την αποδοχη,την ζεστασια ολων,οχι μονο των ΑΕΚΤζηδων.Και πιστευει οτι τα αρχεγονα ιδανικα του αρχιζουν να ριζωνουν και υπαρχει ελπιδα. Αλλα που..Οταν δεν υπαρχουν τετοιες συνθηκες,οταν δεν υπαρχουν αρκετες ζεστες γωνιες για να ερθει και να κουρνιασει κοντα μας,οταν νοιωθει οτι δεν υπαρχει ενα σιγουρο σπιτι να τον περιμενει,οταν 'καιγεται' απ'την πουστια και την μισαλλοδοξια, νοιωθει ντροπη να ειναι απλως 'ανταγωνιστικος και να΄κυνηγαει το 'πρωταθλημα' ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και να συμμετεχει στην πεομετρηση των 'αλλων 2' με τα κατσαρολια που εχουν ο καθενας αρπαξει απ'τον αλλον και οι δυο απ'την ΑΕΚ. Αυτα που πρεσβευει ο δικεφαλος ειναι ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ απο οποιοδηποτε 'προταθλημα' Η ΑΕΚ ειναι οτι ειναι και σημαινει οτι σημαινει, κυριως εξω απ'τις γραμμες του γηπεδου. Γι'αυτο ειμαστε ΑΕΚ.
    Εχουν περασει 13 χρονια απο τοτε που φτερουγιζε ελευθερος πανω απ'τα κεφαλια μας.13 χρονι χωρις ουτε ενα σημαδι του.Αλλα τον ξερουμε,τον μαθαμε πια. Πλησιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Χρήστο Χ: Μέχρι το βράδυ θα βάζει 80. Κουμπιά βέβαια Ή ΜΗΝΥΣΕΙΣ. Κάτι πήρε το ους μου. Και κραχ σημαίνει πρωτοδικείο. Πάντως η οργάνωση τον πάει τον Κοζώνη. Είναι συγγενής της γυναίκας του πρωθυπουργού; Περίσσεψαν μαύρα στο εθνικής αμύνης; Στο 1000 islands ( εκεί που έβγαζα γκόμενες) συνεδριάζει; Συμφωνήθηκε η προεξόφληση των τηλεοπτικών εξ ου και το 19 + 10; Ψάχνω, μην σε τρελαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρχίζω και αηδιάζω βλέποντας τους ουρανοξύστες στις φυλλάδες.
    Οι ενδείξεις είναι μαύρες κι άραχνες.
    Να μας πουν από ποιο κράτος ήταν ο τραπεζικός λογαριασμός με τα λεφτά διότι από Αμερική αποκλείεται. Αμερικάνικη Εφορία γαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103096
    Διαβάστε και θα καταλάβετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χαράλαμπο: Μήπως απο οff-shore κυπριακών συμφερόντων; Βλέπω κι άλλο ντέρμπυ μέσα στο σαββατοκύριακο. Δεν διάβασα αλλά η δημοσιογραφική πιάτσα έχει πάρει φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kalispera kai apo mena! na thyithw kai egw tin 07.05.1989 pu einai i megalyteri xara pu exw parei se gipedo , me tin golara tu taki , tin apokrousi tu steliou panw stin grammi enw o detari panygyrize kai pou itan i aparxi gia na ginei i pio veloudini omada pu exei emfanistei pote stin ellada (dietia 95-96).Tha ithela na stathw kai sto revans me tin spartak mosxas sti filadelfeia opu xaname sto imixrono 0-1 kai to gyrisame sto B' 2-1 me bajevic na klaiei sto telos(!!!!!?) opws kai sto mats me tin milan stin tergesti opou kerdizame ws to 75' 0-1 me goal tu agapimenou Toni kai fagame 2 koroidistika goal me kefalies tou malaka tou panucci opou ektimw oti an pairname ekeino to paixnidi tha allaze i sygxroni istoria tis AEK..apo paiktes thymamai mikros otan apovallotan o manwlas (kai apovallotan syxna) me epianan ta klamata giati itan vevaio oti tha trwgame goal..na parei i orgi omws exw varethei na zw me to parelthon ..me to goal tou taki kai tis balies tou tsarta , ta goal tu vassilobillarou kai tis apokrouseis tu xristidi ..to thema einai ti borume na knoune twra..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γαμηθηκε το συμπαν,αμα δεν παρεις στυλιαρι σημερα ακρη δεν βγαζεις.Πρωτα τον κανεις μαυρο στο ξυλο,και μετα του εξηγεις τα δυο-τρια φωνηεντα...Ρε πουστη μου,για αυτο μου την δινει τοσο πολυ,μου την δινει η κοροιδια μπρος στα ματια μου.Οταν ο αλλος σου κανει το ασπρο-μαυρο,η πιεση χτυπαει 22,αμα απασφαλισεις την γαμησε...Ποσο να κρατησεις τα νευρα σου πλεον...Τελος παντων,ποτε και που ειναι η συναντηση ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ενα πιθανο σεναριο: Εταιρεια Ισλανδικων συμφεροντων με δραστηριοποιηση στην αλιεια γαριδας,μετα απο ερευνες,κατεληξε στο συμπερασμα οτι εκατομυρια τονοι γαριδας θα μεταναστευσουν στην Μεσσογειο,λογω της 'αναστροφης' του 'ρευματος του Κολπου'.Τεραστια ζημια(ερευνες λενε οτι θα καταλυσουν στο Αιγαιο και αυτο οφειλεται στην θεση της συγκεκριμενης χωρας σε σχεση με τα μαγνητικα πεδια των πολων της γης...και υστερα λενε οτι δεν ειμαστε 'ευλογημενος τοπος')Ελα ομως που το 'νεο' εχει διαρευσει και πολλες αναλογες εταιρειες με εδρα τη Μεσσογειο-μεταξυ αυτων και η Αιγυπτιακων συμφεροντων "Ramsis Fishing Company" με στολο 250 πληρως εξοπλισμενες φελουκες-θελουν μεριδιο αγορας.
    Ναι αλλα οι Ισλανδοι ειναι προνοητικοι:Πριν 150 περιπου χρονια,ενας απογονος του λαικου ηρωα και πολεμιστη Brian O Harra Koz ονοματι...
    (συνεχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. (συνεχεια)
    ...ονοματι Terry O Harra Koz,μεταναστευσε στη 'νεα γη'. Στην Ν.Υορκη οπου πρωτοκατελυσε,αλλαξε το ονοματου,λογω των σφοδρων συγκρουσεων στο 'five points' για τον ελεγχο της πολης και το εκανε Jeferson Koz.
    Απεκτησε παιδια,στεριωσε τα χρονια περασαν και το δεντρο της οικογενειας ανθησε.
    Σημερα, ο απογονος του-ενας εξ αυτων,ονοματι Bob Kozonis ειναι νυμφευμενος με Ελληνιδα,κορη μεταναστων,η οποια,ω τι τυχη και τι συμπτωση,τυγχανει και ανηψια του νεοεκλεγεντος πρωθυπουργου της χωρας οπου πορευονται ανεπιστρεπτι οι γαριδες.
    Και πως θα πεισουν τον Bob να βοηθησει;Με τι ανταλλαγματα;
    Και το βρηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. (συνεχεια)
    Το βρηκαν το αδυνατο σημειο του Βοb,: Η γιαγια του ηταν απ'την Πολη,περιφημη μαγειρησα και τα σουτζουκια της ακομα τα εχει στην οσμη του απ'τα θεια χερακια της...και συγκινειται τοσο.Οτι εχει σχεση με την Πολη τον κανει να δακρυζει.
    Ετσι λοιπον του ειπαν: 100% αποκλειστικα δικαιωματα στην εκμεταλευση της γαριδας του Αιγαιου εμεις-αν τα καταφερεις-και σε ανταλλαγμα θα παρεις την ομαδα της Πολης-Περα κλουμπ τοτε,ΑΕΚ τωρα.Θασε χρηματοδοτησουμε και θα φτιαξουμε και νεο γηπεδο και-οπως σου εχουμε υποσχεθει-θα εχεις την μεσαια σουιτα του γηπεδου,με αποκλειστικη μαγειρισα απ'την Κων|πολη για νασου φτειαχνει τα σουτζουκακια 'της γιαγιας' και να τα απολαμβανεις κατα την διαρεκεια των ματς της 'ομαδος μας'
    Οι δε φιλαθλοι της ΑΕΚ,θα φανε τοση γαριδα που σε λιγα χρονια θα εχουν δερμα ροζ και θα ειναι σα flamingo.
    Υ.Γ. Ας πουμε και καμια μαλακια,γιατι αυτοι στο τελος θα μας αρρωστησουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι εγινε Γιαννη και τα 'πηρες' ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρηστο,οι αντοχες ειναι στα ορια τους,τα νευρα τσιτα...οταν σου χρωστανε 4 μηνιατικα και σου λενε θα δουμε τι θα γινει,δεν παιρνεις χαμπαρι τιποτα...τι εγινε με την συναντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Νοεμβρίου, 2009 01:08

    Γιάννη, εμείς είμαστε και οι 2 απολυμένοι το 2009 στο σπίτι μου! Ευτυχώς εγώ την είχα ανθιστεί και βρήκα αμέσως νέα δουλειά. Όλοι ζορίζονται, ακόμα κι ο Κοζώνης, οπότε κράτα γερά.
    Χρήστο, σαν σενάριο από ταινία του terry giliam τα λες. Ωραίος. Πάω για ύπνο, έχω ξύπνημα στις 7.00 για δουλειά αύριο. Iyi Geceler Arkadesi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιωργη,αλλο εκει, αλλο εδω,επαρχια γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλο βραδυ Γιωργο.
    Γιαννη εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Ντουσαν...5-6 μηνες ειναι και αυτος απληρωτος!
    Διαβαζει και τον Πανουτσο και αλλαζει χωριστρα!
    Πλακα κανω μη με σιχτηρισεις.
    Υπομονη να κανεις,αν εχεις κατι αλλο πιο'δραστικο'δεν ξερω αν γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς billy-modena: Βαρέθηκες με το παρελθόν. Σκέφτομαι καλά; Άρα βαρέθηκες με την Ακρόπολη, με κάτι που δεν είναι δικό σου, και βαρέθηκες με τους κλέφτες προγόνους που πρέπει να τους πληρώσεις εσύ χωρίς καμία δικαίωση και με αντιμετώπιση οτι φταις κιόλας. Και ρομαντικός και μαλάκας και κερατάς. Φιλαράκο καλά έκανες και είσαι στην Ιταλία. Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά μείνε εκεί.Κατάλαβε με. Δεν είναι μόνο αυτά που έχουμε δει με τον Τάκη ή το Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Μονεγάσκο: Γιάνναρε η συνάντηση είναι το Σάββατο 5/12 στις 3. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να το παίξουμε λονδρέζοι. Όποτε σχολάει ο καθένας. Στη Φιλαδέλφεια. Και Απολλωνιστής μαζί μας, σπάνιο παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα σε ειδοποιήσω εγώ. Το μέρος θα το κανονίσει ο Χαράλαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Χρήστο Χ: Πραγματικά είσαι απολαυστικός με τεράστια δόση πικρίας.Έχεις καλλιτεχνική φλέβα - το πιστεύω- και λες την αλήθεια της γαρίδας σωστά. Τώρα που θα αποτύχει ό έλεγχος αλλά σαν γνήσιοι Αεκτζήδες θα σηκώσουν το σταυρό του μαρτυρίου οι μελλούμενοι μεγιστάνες, να πάμε στο αεροδρόμιο και τυλίξουμε το κασκώλ γύρω απο το λαιμό του δικού μας Ντέταρι; Ποιός θα διαφωνήσει με την οργάνωση; Ποιός θέλει το μέλλον κι όχι το παρόν; Η Ελλάδα γιατί είναι έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς όλους: Παιδιά , αν αυτό το blog σας κάνει να μιλάτε έτσι, πρέπει αύριο -όταν βρεθούμε- να μπορούμε να καταλάβουμε οτι χάσαμε χρόνια κι έχουμε λόγο και πρόταση. Και η λύση υπάρχει και είναι δική μας. Δεν είναι αυτή που μας σερβίρεται. Δεν φταίει ο Θανόπουλος επειδή ο Νοτιάς πιάστηκε κορόϊδο και μας σιχαίνεται.Δεν υπάρχει ελληνοαμερικάνος που να μην κάνει εμετό όταν ακούει Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Γιώργη Γαρατζεό: Φυσικά κι αν έχεις μυαλό ανθίζεσαι τα πάντα. Και μακάρι τώρα να είναι και καλύτερα. Εγώ ταλαιπωρήθηκα στο παρελθόν αλλά τώρα ξέρω. Τα ποντίκια και οι γάτες δρουν στο περιθώριο που αφήνεις. Μετά φυσικά εξαφανίζονται όπως έγινε και στο blog αυτό. Βρήκαν τον Κοζώνη και προχωράνε, φυσικά πάντα με έλειμμα ψυχής. Βέβαια η ΑΕΚ χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι ελληνοαμερικανοι κανουν εμετο,οι ελληνοαυστραλοι το ιδιο,οι καθε ελληνοδιαπλανητικοι μια απο τα ιδια,οι ελληνοελληνες "βγαζουν"διπλη μεριδα....Τελικα ρε Στηβεν και επισημως ειμαστε πλεον ο σωζων εαυτο σωθητω,γιατι μας παραξενευει για την ΑΕΚ και τους μετοχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή