Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΖΩΝΗΣ

     Οι τελευταίες πλροφορίες είναι άκρως ενθαρρυντικές. Τις αναφέρω εν τάχει :
- Το προσύμφωνο για την είσοδο Κοζώνη στην εταιρεία μας είναι έτοιμο να υπογραφεί.
- Τα 5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται άμεσα για την ταμειακή διευκόλυνση μας,είναι διαθέσιμα και η εγγυητική θα καλυφθεί απο τους κύριους Νοτιά και Παπά.

- Ο Κοζώνης δεν θα έρθει, αν τα πραγματικά μας χρέη έχουν απόκλιση απο τα παρουσιασθέντα, κατά τουλάχιστον 5%.
- Ο Κοζώνης θα πάρει την πλειοψηφία μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12-2009, διότι αυτή την στιγμή οι υπάρχουσες είναι κρατημένες απο την Morgan Stanley και απαιτείται έκδοση νέων.
      Εδώ φίλοι και φίλες, τελειώνουν τα καλά νέα κι αρχίζουν οι αιρετικές σκέψεις, οι αμφιβολίες και οι ερωτήσεις. Πάντως σας άρχισα με τα ευχάριστα. Τα σχολιάζουμε όπως αναφέρθηκαν παραπάνω:
- Δεν καταλαβαίνω τι πρακτική αξία έχει αυτό το προσύμφωνο και ποιόν δεσμεύει. Απο τη μια έχουμε έναν επίδοξο πωλητή κι απο την άλλη έναν επίδοξο αγοραστή. Λέτε να πεταχτεί τρίτος και η ΑΕΚ να πάει σε πλειστηριασμό; Εντάξει πλάκα κάνω, διότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
     Λοιπόν, για να μην ισχύσει το προσύμφωνο, πρέπει τα παρουσιασθέντα χρέη να είναι χαμηλότερα των πραγματικών (λογικό- θα σχολιασθεί πιο κάτω) και ο Κοζώνης να δεσμευτεί οτι θα γίνει γήπεδο οπωσδήποτε ασχέτως χώρου. Δηλαδή πώς να δεσμευτεί και σε ποιόν; Στον εαυτό του, ή ο Νοτιάς αφού θα έχει φύγει θα τον έχει υπο στενή παρακολούθηση και θα χαλάσει το προσύμφωνο που όμως ισχύει μέχρι το τέλος του έτους; Δεν έχετε σκάσει ακόμα απο τα γέλια;
- Δίνω συγχαρητήρια ξανά για όλα τα βάρη που αναλαμβάνουν οι κύριοι Παπάς και Νοτιάς. Το εννοώ και πολλές κουβέντες δεν χρειάζονται. Τα εύσχημα πρέπει να αποδίδονται επιγραμματικά.
- Δηλαδή αν τα χρέη είναι απόκλισης 7%, δηλαδή 2 εκατομμύρια παραπάνω απο τα παρουσιασθέντα 30 εκατομμύρια, τότε ο μεγιστάνας Κοζώνης θα αποσυρθεί; Για ποιόν λόγο; Διότι τον κορόϊδεψαν; Για προσέξτε αυτό το σημείο σας παρακαλώ: Αν είναι κάτω του 5% τα παίρνει όλα και μετά, κατά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, βάζει για ενίσχυση 40 εκατομμύρια. Εντάξει ρε φίλε. Αν είναι κατά 5 εκατομμύρια περισσότερα τα χρέη, πάρε την εταιρεία και βάλε για ενίσχυση 35 εκατομμύρια. Στην ενίσχυση θα τα χαλάσουμε; Μιλάω πολύ σοβαρά αλλά κι αυτά τα νούμερα, που βέβαια δεν έπρεπε να έχουν διαρρεύσει, δημιουργούν τα πρώτα ανέκδοτα.
     Πολλές κουβέντες ακούγονται και πολλά ΘΑ. Εγώ ξέρω την δύναμη της σιωπής και τις εξαγγελίες μετά την συμφωνία κι όχι μ' ένα προσύμφωνο. Κι επίσης θα ξαναπώ οτι αυτά τα χρήματα, αν επενδυθούν, δεν τα παίρνεις πίσω απο μια προβληματική αγορά που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης κύριε Κοζώνη, τους αντιπάλους σου τους ξέρεις ή είσαι σαν τον Δώνη που ασχέτως υλικού παίζει πάντα 4-3-3; Εύχομαι να είναι βλακείες οι σκέψεις αυτές.

4 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Νοεμβρίου, 2009 17:01

    Συμμερίζομαι τις απορίες (και ενίοτε ενστάσεις σου) όσον αφορά την επικοινωνιακή πολιτική όλων των πλευρών στο διαφαινόμενο ντηλ. Καλά, ακούγονται και κάτι παπαριές από πολλές πλευρές (όχι στο παρόν blog)τώρα τελευταία...
    Λχ, η σχέση του γηπέδου με το ντηλ. Πως μπορεί να μπει στο ντηλ από τη στιγμή που δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των μετόχων (αλλά της ερασιτεχνικής?). Είναι σα να θέλεις να σου πουλήσω ένα αυτοκίνητο και να μου ζητάς στο συμβόλαιο να σου εγγυηθώ ότι θα νομιμοποιηθεί ο ημιυπαίθριος της μεζονέττας ΣΟΥ στις Κουκουβάουνες (γνωστό αρβανιτοχώρι 10 Km βόρεια της Ακρόπολης, το οποίο άρτι μετονομάσθηκε ώστε να αισθάνονται πιό άνετα οι νεομεσοαστοί επίλυδες του και να ανεβάσουν οι αρβανίτες αυτόχθονες πληθυσμοί τις αξίες γης στα μαντριά τους).
    Επίσης από που ως που δεσμεύεται ο Μπομπ ο μάστορας πόσο χρήμα θα ρίξει? Έτσι ξερογλύφονται και ετοιμάζονται οι γνωστές ύαινες να πέσουν να τα φάνε. Κάνει, λχ, ο τάδε επιθετικός του ΑΟ Κουκουβάουνες του Μπουένος Άιρες 200 χιλιάρικα? Την πέφτει ο μανατζαραίος στην από δίπλα στους γνωστούς κύκλους (Νερετβίτη, ακούς?) και το θηρίο αυτο υπερτιμολογείται στο 1,5 μίλιον. Και άντε μετά να πάρουμε και κάνα παιχτάκι της προκοπής από ελλάιστάν.
    Πέραν αυτού, ξερογλύφεται και ο καθείς πικραμένος οπαδοφίλαθλος και περιμένει...τον Ζόνας, αντί να κάνει υπομονή για τη φωτιά και το τσεκούρι που ΠΡΕΠΕΙ να πέσει πρώτα στην ομάδα, την επακόλουθη οργάνωση και την απαραίτητη στελέχωση. Αυτές οι διεργασίες θα πάρουν ΧΡΟΝΙΑ, και ο κόσμος θα περιμένει μόνο τα ντόλαρς/μάνα εξ ουρανού όπως οι Αυγανοί τα αλεξήπτωτα με τα μπαζούκα και τα γάλατα σε σκόνη στον πόλεμο με τους Σόβιετς...
    Πέραν αυτού, γενικά, διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με την υπερβολική δημοσιότητα που έχει λάβει η διαδικασία του ντηλ. Επιχειρηματικά αυτό είναι απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Νοεμβρίου, 2009 17:16

    ...και το θέμα του γηπέδου είναι αυτό που θα έπρεπε να μας καίει πάνω απ' όλα...
    Ο Μπομπ ΣΩΣΤΑ το σκέφτεται προς τη μεριά της Μπριτάννια, αν άκουσα καλά. Είναι η μόνη έκταση δίπλα στο γήπεδο που κάτι μπορεί να γίνει, εφόσον το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι πολεοδομικοί νόμοι επιτρέπουν. (Κατ εμέ μπορούσαν να σκεφτούν και την Αγία Τριάδα με μία κυκλοφοριακή ρύθμιση της Ιωνίας, αλλά άστο, αυτά είναι για τον Δ.Χ., τον Ιερώνυμο και τον Τσίπρα, όχι για εμάς).
    Πάλι, θα πρέπει κάτι να σκάσει να την αγοράσει όμως, διότι δεν είναι ούτε της ΑΕΚ ούτε δική του. Πάντως, εφόσον μπορεί να χτίσει, τότε γιατί όχι? Βέβαια, η βιωσιμότητα ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στα Φιλαδέλφεια είναι, κατ' εμέ, ανύπαρκτη. Πήγαινε μία βόλτα στην Πατριάρχου και τη Δεκελείας και δες πόσα μαγαζιά (ειδικά σε ένα εμπορικό κοντά στο παλιό δημαρχείο) είναι ξενοίκιαστα. Κι αυτό όχι τώρα με την κρίση, αλλά εδώ και 10 χρόνια και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Νοεμβρίου, 2009 19:12

    μιάς και το έθιξα το θέμα, μήπως θα ήταν καλή ιδέα να ξεκινούσες ένα post αποκλειστικά για το γήπεδο, ώστε να ανταλλαχθούνε απόψεις επί του σημαντικότερου (κατ' εμέ) θέματος που αφορά την ομάδα?
    Αναμένω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στηβεν κανε και μια αναφορα στον ΤΙΓΡΗ που ειπε στον Κοζωνη να ερθει στην ΑΕΚ αν ειναι να τα χωσει γερα και σοβαρα (ενω αυτος ειναι αμετοχος) λες και ειναι αυτος το αφεντικο και ο μεγαλομετοχος και δινει το οκ στον Κοζωνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή