Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

           Ποναέι γαμώτο. Να περνάς έξω απο το γήπεδο που δεν υπάρχει πια. Άλλαξα την διαδρομή για την δουλειά.
           Πρωτομπήκα το 1969, σε ηλικία 8 ετών χωρίς να είμαι Αεκτζής. Με πήγε ο πατέρας μου που πήγαινε πολλά χρόνια. Κι αυτός όταν τέλειωσε την ιατρική στην Θεσσαλονίκη και κατηφόρισε, έγινε ΑΕΚ, όντας πια μακριά απο τον ΠΑΟΚ του.

          Θυμάμαι το γήπεδο με την καρβουνόσκονη γύρω-γύρω και το ανύπαρκτο πέταλο προς την εκκλησία. Το τεραίν του το ξερό και την ήττα της ΑΕΚ. Κύπελλο ήταν και προκρίθηκε ο ΠΑΟ στα πέναλτυ.
          Στο γήπεδο αυτό μεγάλωσα σαν θεατής γυρνώντας όλες του τις θύρες. Έψαχνα την καλύτερη οπτική επαφή με το θέαμα, τις διαφορετικές απόψεις των φιλάθλων και την δήθεν απογαλακτοποίηση απο τον πατέρα μου. Έστω και για δυο ώρες.
         Θυμάμαι την μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία μας. Ο πατέρας μου πια διέθετε διαρκείας στην 18, εγώ με αυτό έμπαινα αλλού. Εκείνο το βράδυ ήμουν στην 5.   ΑΕΚ - ΚΠΡ 3-0. Τα πέναλτυ του Χρηστίδη, το κοντάρι ενός θεοπάλαβου με τις σημαίες των ομάδων που αποκλείαμε, το αναπηρικό καρεκλάκι του ήρωα κύριου Μασάδη. Τον διάδρομο των αποδυτηρίων, τα κιγκλιδώματα και φυσικά την θύρα 21 με τον απίστευτο παλμό.
          Πώς είναι δυνατόν να μην είμαι κι εγώ ταγμένος στην ιδέα του να ξαναγίνει γήπεδο στην φυσική του θέση; Ας μην υπάρχει πάρκινγκ κι ας μην υπάρχουν τρόποι εύκολης πρόσβασης. Και τι έγινε;  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ,  Η ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ;
           Τα νέα παιδιά, λόγω ημών, έχουν μαλθακώσει αρκετά. Την ταλαιπωρία δεν την γουστάρουν. Έχουν πάει και σε μερικά ευρωπαϊκά γήπεδα κι οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Εμείς μεγαλώνουμε σιγά-σιγά και χρειαζόμαστε και κάποιες ανέσεις. Ήδη πια ο πατέρας μου έφτασε τα 80 και δεν μπορεί να περπατάει στα λαγκάδια και στα ρέματα που βρίσκαμε θέση. Έρχονται και φίλαθλοι απο άλλες χώρες, κάπου κι αυτοί πρέπει να μιλάνε κολακευτικά για το γήπεδο μας κι όχι να βλέπουν ένα μπουντρούμι. Χρειάζονται και χρήματα απο διοργανώσεις αγώνων της UEFA και δυνατότητα να υφίστανται εμπορικές χρήσεις και μεγαλύτερη χωρητικότητα.
            Μοιραία λοιπόν η καρδιά γίνεται πέτρα και παίρνεις τον δρόμο του αποχωρισμού. Να γίνει κάπου το κέντρο της ΑΕΚ, η κυψέλη μας, τα ουζερί μας, το μουσείο μας κι ό,τι άλλο χρειάζεται. Η παλιά έκταση της μάνας ΑΕΚ ας γίνει ένα ωραίο κλειστό για να στεγάσει τα αθλήματα της. Εδώ να κάνω μια μικρή παρένθεση. Εκτός απο ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι με άλλα αθλήματα. Παλιά πήγαινα και μπάσκετ αλλά μετά απο ένα πλάκωμα στα στενά του Παπαστράτειου με τις δαφνοστεφανωμένες, το έκοψα. Την συνδρομή μου όμως στην ερασιτεχνική την καταβάλω κανονικά, ας πράξουν οι εκεί υπεύθυνοι τα δέοντα.
            Πού να πάμε λοιπόν; Στον ΟΔΔΥ, στο Ελληνικό, στο διάολο; Ακόμα πρόσφυγες είμαστε λόγω κάποιου τυχαίου Γρανίτσα που άκουσε κάποια τυχαία Βάσω κι αφού κατεδάφισε έβαλε και υποψηφιότητα για βουλευτής. Όλοι θεμελιώνουν κάτι, έστω για τα μάτια του κόσμου, αυτός πήγε κι έριξε το σπίτι μας.
            Τι θέλουμε; Ένα καθαρό ποδοσφαιρικό γήπεδο 45000 θέσεων, μοντέρνο ευρωπαϊκό. Με καλή δυνατότητα θέασης και ακουστικής. Με σκέπαστρα, πάρκινγκ , με τις κατάλληλες αντηχήσεις για να εγκλωβίζει την φωνή μας, σύγχρονες υποδομές για τους αθλητές και τον κόσμο μας και εμπορικές χρήσεις. Αν ξεχνάω κάτι συγχωρέστε με, δεν είμαι ειδικός στα γήπεδα. Αλλού είναι η ουσία.
            Μας πείσανε οτι δεν γίνεται στη Ν. Φιλαδέλφεια; Ποιός; Οι 130 κάτοικοι, ο δήμαρχος ή το ΣΤΕ; Τα δέκα τρίπατα της οδού Καππαδοκίας; Είμαστε σοβαροί; Δίπλα υπάρχει το άλσος που έχει μετατραπεί σε χώρο πρεζάκηδων, μέσα στην βρώμα και την εγκατάλειψη, σαν μια εστία μόλυνσης τύπου χωματερής.
            Συμφωνώ οτι στην παλιά θέση δεν μπορεί να γίνει με όλα αυτά που ζητάμε και απαιτούνται.Γι' αυτό λοιπόν μπαίνουμε μέσα στο άλσος. Εκεί που δεν χαλάμε τίποτα. Αναπλάθουμε τον χώρο, τον εξωραίζουμε κι όσα δένδρα κόψουμε, άλλα τόσα φυτεύουμε απο την άλλη μεριά, εκεί που ήταν παλιά η σκεπαστή, και μερικά άλλα προς την χωροφυλακή και την Καππαδοκίας. Καθαρίζουμε το άλσος διότι πια εκεί είναι το σπίτι μας, και όλη η περιοχή αναβαθμίζεται και εμπορικά και σαν αντικειμενική αξία.
            Ελπίζω; Όχι βέβαια. Διότι ζούμε σε μια χώρα που κουμάντο κάνουν οι μειοψηφίες και οι στενοκέφαλοι. Και η πολιτεία δεν παίρνει αποφάσεις για τους πολλούς, δεν χτυπάει το χέρι στο τραπέζι αλλά μόνο με κάτι φτηνορουσφετάκια ή χοντρομίζες ασχολείται. Και φοβάται το πολιτικό κόστος. Ποιό κόστος ρε μαλάκες; Ένα εκατομμύριο αεκτζήδες είναι πιο ανίσχυροι απο κάποιους βαλτούς που παίζουν με τα νομάκια και τις διαταξούλες; Και κρύβονται πίσω απο τους χώρους του πρασίνου. Η υγεία μας τους ένοιαξε τώρα. Εδώ ολόκληρο Ολυμπιακό χωριό είναι αυθαίρετο παρέα με τα Mall και τα Golden Hall, τους πειράζει να κοπούν 30 ευκάλυπτοι απο αριστερά και να φυτευτούν τόσοι δεξιά. Και να γίνουν και παιδικές χαρές και πλατειούλες και παγκάκια και συντριβανάκια κι ό,τι άλλο μαλακισμένο σκεφτούν. Αυτά για να αρχίσουμε τον διάλογο μας.
****** Ανάψανε τα αίματα λιγάκι χθες, αλλά δεν είμαι και απο τους ήπιους ανθρώπους. Κι έχω κοινό νου, αντιλαμβάνομαι και δεν χαρίζομαι ούτε στη μάνα μου. Η κριτική ασκείται προς όλες τις κατευθύνσεις στα στραβά. Στα σωστά λέω μπράβο. Λιγόψυχος δεν είμαι.  Ξαναλέω οτι είμαστε όλοι χρήσιμοι διότι την ΑΕΚ μας  υποστηρίζουμε και μέσα απο την κουβέντα, όσο κι αν οξύνεται, θα βγει ο σωστότερος δρόμος. Kαι την Δευτέρα όλοι στο γήπεδο με διάθεση υπερ της ομάδας μας. 

12 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2009 11:28

    @ steven

    Στο θέμα των αιτίων αντίδρασης στο γήπεδο στη ΝΦ διαφωνώ ελαφρώς έως και πολύ μαζί σου. Κατ' αρχήν ορθά στηλιτεύεις την κίνηση Γρανίτσα. Ήθελε να γίνει και βο(υ)λευτής...
    Όμως, καθότι τυγχάνω και φιλαδελφειώτης, δεν έχεις γράψει και την προοπτική των άλλων, πέραν του θέματος του άλσους. Ας ξεκινήσουμε με αυτό:
    Άλσος: Όντως το άλσος δεν κινδυνεύει μόνο από την ΑΕΚ, αλλά και από τον κάθε δημαρχούλη που πάει και το γεμίζει με τσιμέντο για να "δείξει έργο". Ο χώρος πίσω από το Μόσχος ήταν parking για τα απορριμματοφόρα και μπορούσε να δωθεί. Πάντως, με την εμπειρία της διπλής ανάπλασης της ομάδας του παλατιού, καθώς και με το πως ο κάθε Βωβός τηρεί τις υποσχέσεις του για ανταλλαγή πρασίνου (δες τη γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισσίας), ποιός ήταν εγγυητής για την τήρηση τους στους αντιδρώντες? Ο γρανίτσας? Ο Δ.Χ.? Ο Μελισσανίδης? Ας γελάσω...
    Κυκλοφοριακό/parking: Γιατί δε ρωτάς τους χρήστες του δρόμου και τους κατοίκους τι τραβάνε στη γωνία Ιωνίας-Δεκελείας? Μήπως ξέρεις τι παρουσιάστηκε ως λύση στο πρόβλημα? Απ' ότι ξέρω ήταν ένα πελώριο τίποτα...
    Εμπορικοι χώροι: Εδώ τα κάναν μαντάρα. Βασικά θέλαν αν χτίσουν ένα mall με ολίγον από γήπεδο σε μία περιοχή που το 20-30% των εμπορικών χώρων είναι αδιάθετο (δες προηγούμενο post μου). Φυσικά η τοπική αγορά έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την ΑΕΚ, αλλά αυτά που έχουν προταθεί δεν διασφάλιζαν την εξακολούθηση αυτής της ωφέλειας. Φόβισαν την τοπική κοινωνία.
    Μέγεθος: Κι εγώ ονειρεύομαι ένα μπερναμπέου, αλλά μήπως ένα γήπεδο 30-35Κ είναι πιο εφαρμόσιμο και θα περάσει πιό εύκολα?
    Επεκτάσεις: Το άλσος είναι η προφανής λύση, αλλά γιατί όχι και η Αγία Τριάδα απέναντι (είναι ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο!) ή η Βρεττάνια, επίσης απέναντι? Όλοι έχουν κλειδώσει στο άλσος (η εύκολη και φτηνή λύση, κι ας είναι παράνομη) και δέν ΕΨΑΞΑΝ καμία άλλη λύση...
    Τονίζω ότι για εμένα γήπεδο ΑΕΚ υπάρχει ΜΟΝΟ στη Ν. ΦΙλαδέλφεια, ούτε σε χωματερές ούτε σε ελληνικά (στην υψηλή κοινωνία...). Αλλά το project αυτό το χειρίστηκαν ΟΛΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Γιώργο Γαρατζέο: Αγαπητέ Γιώργο, έχεις δίκιο οτι ξέφυγε λίγο η κατάσταση. Πιστεύω όμως οτι τα μέχρι τώρα ήταν εντάξει. Ο καβγάς ξεκίνησε πρώτον για μένα - κανείς δεν με ξέρει άρα λογικό είναι να υπάρχει καχυποψία - και δεύτερον διότι κάποιοι, ακόμα κι όταν δημιουργείται φυσιολογική ένταση, δεν ανεβάζουν τους τόνους για το θέμα αλλά αδικαιολόγητα πάνε σε άσχετα πράματα, δηλαδή προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Για να αποφύγουμε παρόμοια, θα έπρεπε να μην ξαναγράψω για τα ουσιώδη θέματα και να πουλάω μόνο αεκοφροσύνη σαν life style. Δεν γίνεται.
    Για την ένωση 1924 δεν ξέρω τίποτα. Με καμία οργάνωση δεν ασχολούμαι όσο αναφορά την ΑΕΚ παρά μόνο την διοικητική.
    Για το γήπεδο, όπως έγραψα, δεν είμαι ειδικός σε τίποτα και αβίαστα σου ομολογώ οτι δέχομαι ό,τι λες. Στην χωρητικότητα έχω μια απόκλιση απο εσένα, όχι ιδιαίτερα μεγάλη (ποτέ δεν μίλησα για Μπερναμπέου, πρότυπο μου είναι το Σαν Μαμές- η ομάδα μου στην Ισπανία). Έγραψα για το γήπεδο για να δώσω το στίγμα μου και να γίνει κάποια ανταλλαγή απόψεων. εϋχομαι καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2009 19:29

    @ steven
    Point taken. Επί τη ευκαιρία εννοούσα την Empire 1924, όχι την "Ένωση 1924". Γι αυτή τη ρεμούλα (αν είναι όπως τα λένε), πως τα βλέπεις? Δε θέλει προσπάθεια (ή απλά δόλο) να βάλεις μέσα την εταιρία που διαχειρίζεται το σήμα?
    Όσον αφορά το πως λειτουργεί το blog σου, εγώ δοκίμασα τα δείγματα γραφής σου στο Φίλαθλο και ευχόμουν να ΑΝΤΑΛΛΑΞΩ απόψεις με τον άνθρωπο που έγραφε εκεί, όπως και με άλλους, έτοιμους να συνδιαλεχθούν, πράγμα που κάνω.
    Με λυπεί ότι έχουμε ξεπέσει σαν ¨λαός της ΑΕΚ" στο επίπεδο της προσωπικής βρισιάς και της δογματικής-καθοδηγούμενης αποδοκιμασίας (ενώ, φυσικά βάζουμε την ΑΕΚοφροσύνη μας στο τραπέζι και τη μετράμε...), γεγονός που πιστοποιείται κι εδώ. Μιλάμε, πάντως, ότι η ORIGINAL μου θυμίζει ΕΑΑΚ. Η ορολογία και η πρακτική που χρησιμοποιούν και σε κεντρικό επίπεδο και σε ατομικό είναι όμοια.
    Δεν τα έχεις προλάβει εσύ αυτά τα όμορφα, αλλά ρώτα εμάς, τη νότερη γενιά ΕΜΠιτών...
    Δε σε κατηγορώ, βέβαια, ότι συμμετέχεις σε αυτή τη διαδικασία προσωπικών ύβρεων, αλλά σίγουρα την παρακινείς, αλλά, όπως λες κι εσύ, σε τέτοιες συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις θα βγουν κι αυτά.
    Όσον αφορά το γήπεδο, και μιλάω και σαν επαγγελματίας (μιάς και ασχολούμαι με περιβαλλοντική αδειοδότηση 8 χρόνια) η διαχείριση της ιστορίας ήταν για τον Π****ο!
    Από όλους...
    Αντί να το δουν τεχνοκρατικά, βάλαν τον τσαμπουκά του Δ.Χ. και των τσιρακιών του, δικηγόρους, παλαιμάχους, γρανίτσες, δημαρχούληδες, real estate και τη Βασούλα και το αποτέλεσμα ήταν το γνωστό. Αφου δεν είμαστε ο Κόκκαλης ρε μαλάκες, που πάτε ρε καραμήτροι...
    Εύχομαι ότι ο επόμενος πρόεδρος θα εμπιστευθεί μία ομάδα τεχνικών, με την οποία θα ξεκινήσει με το ερώτημα "Τι οικονομικά βιώσιμο γήπεδο μπορούμε να χτίσουμε, το οποίο θα περάσει από το ΣτΕ, θα είναι με στάνταρντς της UEFA και θα γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία". Αυτή η απλή ερώτηση ουδέποτε τέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Γκρέμισα το γήπεδο για να πιέσω καταστάσεις!"

    (Γιάννης Γρανιτσεύς).

    "Έκοψα το πέος μου φέτες, για να πιέσω την κακούργα την γυναίκα μου που με κεράτωσε"

    (Πάτροκλος Δεμεχέζης απατημένος σύζυγος).

    Από τότε τρέχουμε...

    Ένα κλειστό γήπεδο 20.000 στην Ν.Φιλεδέλφεια για όλα τα άλλα αθλήματα εκτός ποδοσφαίρου και μια γηπεδάρα στο Ελληνικό, ή τα Λιόσια, μια χαρά.

    Διαβάστε και το λήμμα της Φρικηπαίδειας περί Γρανίτσα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς polsemannen: Κάρολε, έγινε χαμός. Όχι για το γήπεδο που μας καίει, αλλά για την original. Άρα για άλλα καιγόμαστε. Αυτά καταλαβαίνω άνευ γκάλοπ ψηφοφόρων ή γκαλόπ αλόγων. Η ιππασία πάντα μου άρεσε, κατέληξα να την κάνω με ανθρώπους, κυρίως άλλων που δεν ίππευαν οκ. Και τα στενά τα παντελόνια κι οι μπότες, έβλεπα άθλημα και σκεφτόμουν άλλα. Χέστο. Λες ο Γρανίτσας να ήθελε την Βάσω γκόμενα κι εμείς να μείναμε με το γήπεδο στο χέρι; Αλήθεια, τόχεις κάνει ποτέ με γήπεδο; Φαρδύ δεν θα ήταν; Δεν ξέρω, ρωτάω. θέλω να μην σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο. Σκέψου το squash. Γήπεδο είπα. Το στενό δεν είναι πιο καλό; Ή η γριά η κότα έχει το ζουμί; Σ' όλα τα γήπεδα είναι ζουμερή; Σοβαρά θέματα με απασχολούν. Πηδάει ο Γρανίτσας τίποτε άλλο εκτός απο την ΑΕΚ; Ο Ντέμης, ο τρομερός; Πηδάει επειδή τον εμπόδιζε η φαλάκρα σαν τον εκδότη που του ψήσανε τον σκύλο, ή δεν την κρατάει πια και ξεκινήσαμε με τον γαμπρό της Κοζανιτά; Αυτή που παρά λίγο να σκοτώσει ο Γκιωνάκης. Να προειδοποιείται το κοινό μια που γι' αυτό ζουν οι κοινοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ.ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΔΡΑ ΜΑΣ.ΕΑΝ ΛΕΜΕ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΜΕΛΛΙΣΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΡΑ;Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΚΟΝΤΕΥΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ;ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΕΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΘΑΜΕ ΑΝΑΤΡΥΧΙΛΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΟ...ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΥΡΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ...ΦΙΛΕ ΣΤΗΒΕΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΑΛΙΕΣΑΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΛΕΟΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΡΕΙΠΙΟ ΑΚΟΜΗ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙΣ.ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΣΗΜΕΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΧΕΔΩΝ ΠΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΕΓΩ ΛΕΦΤΑ ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ(;;;)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕΙ.ΣΩΣΤΑ;...ANYWAY ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ 4-5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟΣΗ ΓΡΙΝΙΑ ΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ,ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ Ή ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΧΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΑΕΚ...ΤΟ 1,4 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ;;;Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. giati den metakomizoume gia ta ellhnika paixnidia sthn rizoypoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χαράλαμπο: Αγαπητέ Χαράλαμπε, δεν είμαι Φιλαδελφειότης και δεν πήγαινα ποτέ στην περιοχή εκτος απο τον αγώνα της ΑΕΚ, άντε και μερικές ώρες πριν σε κάνα ουζερί ή σε καμιά καφετέρια. Πέφτω απο τα σύννεφα που λες οτι οι περίοικοι δεν θέλανε το γήπεδο. Νόμιζα οτι Ν. Φιλαδέλφεια ήταν ΑΕΚ. Ποτέ απο μικρό παιδί δεν είχα συναντήσει, έστω ένα γκράφιτι κάπου, να φύγει το γήπεδο απο εδώ.
    Δεν υπάρχει σωτήρας παρά μόνο εμεις. Ούτε Μελισσανίδης, που αν δεν υπήρχαν τότε οι χρηματοδότες ( Γκατζούλας, Καλογιάννης κλπ) δεν θα ασχολιόταν ποτέ. Για μακέτες και εικονικό μεγιστανισμό καλός είναι. Τι να σου λέω τώρα για τους καβγάδες μου δια ζώσης. Σα να έχω ένα αεροπλάνο- που έχει- και να στο παίζω οτι έχω την αντιαεροπορική άμυνα των ΗΠΑ. Φίλε φτάσαμε στο σημείο να θέλουμε νίκη αύριο για να υπολογίζουμε σε ειρηνική ύπαρξη. Ποιός έχει δώσει 1,4; Εννοείς αυτόν που ήταν στην μισθοδοσία της ΑΕΚ με 300,000 ευρώ το χρόνο; Τον συνεταίρο του Χελάκη;
    Η ερασιτεχνική; Ο Χατζηχρήστος; Συμφωνώ μαζί σου. Μέγας κωμικός πριν απο 40 χρόνια. Σήμερα οι τότε κωμικοί είναι ξεπερασμένοι, τους τιμούμε, αλλά δακρύζουμε που συνονόματοι τους, κάνουν άλλα και πιάνουν άλλα απο όσα μπορούν. Θα μου πεις ποιός; Τον Φιλίππου ποιός τον έδιωξε; Ένα πρωτάθλημα μετά απο 27 χρόνια, ένα ευρωπαϊκό, και δυο κύπελλα. Τι άλλο να κάνει μπροστά στον Γιαννακόπουλο; Κι επειδή αναγνώριζε το ταβάνι του, θα μπορούσε να βρει διάδοχη κατάσταση. Είχε τις γνωριμίες. Δεν ήταν ζητιάνος σαν τον Δ.Χ. που ποιός να του ανοίξει την πόρτα; Νάσαι επιχειρηματίας και να μιλάς μ' αυτόν. Άστα και που να σου πω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο: Διότι πρέπει να συντηρούμε το στάδιο. Ακόμα πληρώνουμε το 44 του γκαντεμόντεμου του τίμιου. Ίσως η Ριζούπολη και να γέμιζε και να ήταν έδρα. Αλλά βλέπεις ο υπερφίαλος κι ο άσχετος ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Ενω ο Κόκαλης που πήγε εκεί ήταν μαλάκας. Γιατί δεν τον είχε κάνει μια μπουκιά απο τότε, δεν το έχω εξηγήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΄ΓΩ ΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΒΕΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 44 ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΛΥΜΠ.ΣΤΑΔΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ(ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ)ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ,ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΕΚ.ΤΩΡΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ)ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΥΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΚΙΝ...ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΒΟΗΘΕΙΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ '96 ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρω πως τωρα ειναι η μεγαλυτερη ευκαιρεια της ΑΕΚ να αποκτησει την δικη της ΚΥΨΕΛΗ, στον χωρο που ηταν ο ΝΑΟΣ. Αν τελικα δεν μπορει να γινει βιοσιμο γηπεδο εκει, καλο θα ηταν η ΕΡΑ και ο επενδυτης να αξιολογησουν την πιθανοτητα να γινει εκει μια κυψελη που θα φιλοξενησει για τα επομενα 50 χρονια ολα τα αθληματα εκτοσ του ποδοσαφιρου, και θα μπουνε εκει μεσα ολες οι ακαδημιες της ΑΕΚ
    με ενα μικρο εμπορικο χωρο, στην θεση της παλιας σκεπαστης, και γεματο απο 2 κλειστα γηπεδα, basket και για volley - handball-salas, ενα κεντρικο μικρο γηπεδο και 3 κουλουαρ στοιβου, + 1 πισινα μεγαλη + 1 μικρη, + το μουσειο μας...ετσι ωστε να μπουνε ολοι μεσα
    Ταυτοχρονα μεχρι να βρεθει χωρος για το γηπεδο, κανουμε μια μικρη ανακατασκευη του γηπεδου της Ριζουπολης, κανουμε εξτρα σκεπαστη κερκιδα εκει που ειναι το κλειστο πισω απο το ενα τερμα, κανουμε την Ριζουπολη 25000 θεσεις, και για καμια 5ετια ξανακανουμε εδρα κλουβι...
    και τα ευρωπαικα μας, αν δεν μας παιρνει, τα παμε στο ΟΑΚΑ....
    και οποιος θελει και μπορει, ασ περασει απο Ριζουπολη...οποιο κορακι θελει, να το ξανασκεφτει 5 φορεσ πριν σφυριξει αναποδα, οχι οπως τωρα, που ερχονται ολοι λες και πανε εκδρομη για πικ νικ στο ΟΑΚΑ.
    ετσι ξανασυσπειρωνουμε τον κοσμο, φερνουμε κοντα στην ΑΕΚ την οικογενεια με τα παιδια, φτιαχνοντας το αθλητικο χωρο της ΑΕΚ, στην θεση του παλιου Ν. Γκουμας, και γινεται καθε μερα το πανηγυρι της ΑΕΚ, και μετα ασ κανουμε το μεγαλο μας γηπεδο στα Σπατα διπλα στο προπονητικο, με εμπορικα κεντρα, διαστημοπλοια και οτι αλλο γουσταρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Ανώνυμο: Ωραία τα λες, ποιός δεν τα θέλει έτσι; Για να είμαι βέβαια ειλικρινής θα τα ήθελα όλα μαζί όπως τα έχει η Μπαρστελόνα ( δεν είναι ομάδα μου) αλλά ξέρω οτι δεν γίνεται. Πάντως το μουσείο είναι καλό να βρίσκεται πάνω στο γήπεδο για εμπορικούς λόγους και διότι η ιστορία θα τρέξει κι άλλο και να καταλήγει μέσα σε μπουτίκ υποχρεωτικά (κάτι ξέρουν κι οι Αμερικάνοι). Το παλιό γήπεδο - αν έτσι πρέπει να παραμείνει - ας γίνει προσφορά στην περιοχή που ξεκινήσαμε. Βέβαια για όλα αυτά πολλά χρήματα απαιτούνται που δεν νομίζω οτι υπάρχουν. Τέλος πάντων οπωσδήποτε γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή