Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

           Ο δικός μας ο Σταθόπουλος, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έσπρωχνε τον ΠΑΟΚ. Είτε με ανοχή σε κάποια μαρκαρίσματα, είτε κλείνοντας τα μάτια σε κάποια χέρια, είτε κιτρινίζοντας πολύ βιαστικά το Μάκο. Φυσικά η δύσκολη φάση δεν του έτυχε, αλλά το να κόψει το πλεονέκτημα απο την ομάδα μας και μάλιστα σε κόντρα επίθεση δυο φορές, λέει πολλά. Τι; Οτι ο Γκαγκάτσης μπορεί να παραιτήθηκε, αλλά το τηλέφωνο το σηκώνει όταν χρειάζεται. Το οτι το γήπεδο τον έβριζε εν χορώ σε ένα πολύ ήσυχο παιχνίδι στο οποίο δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και νίκη του ΠΑΟΚ να ερχόταν ( τον αγαπάμε ), δείχνει την απόδοση του. Ξαναλέω όμως οτι μόνο αυτός φταίει κι όχι η μάνα του.
            Ο Κύρκος στην Τρίπολη και ο Σιδηρόπουλος στο Καυτατζόγειο, για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια, πήγαν μέτρια και γίνανε οι πρωταγωνιστές των αγώνων με τις πάμπολλες κάρτες που έδειξαν. Οι περισσότερες ήταν σωστές  αλλά μετά τους εξέθεσαν διότι όταν πας να κρατήσεις τον αγώνα με διακοπές και με κάρτες, πρέπει να έχεις μια συστηματικότητα. Δεν ανέχεσαι τις διαμαρτυρίες ή το σκληρό παίξιμο, για να μην χαλάσεις τις αριθμητικές ισορροπίες των ομάδων. Τέλος πάντων, χαιρετάμε τον Ρέμμο που σήμερα παραδίδει τις μετοχές, ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ.
          Λογικά ο Παπασταμάτης στο Περιστέρι σφυράει Σπανό.  Κάπου να τον σώσουν τον Ατρόμητο διότι πρέπει να φανεί η δουλειά του Δώνη. Αποτέλεσμα λοιπόν έχουμε την καταδικαστική δαιτησία για τον ΠΑΣ που φωνάζει δίκαια διότι δεν αποβάλλονται δυο παίκτες του γηπεδούχου ( Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος). Μαντάρα τα έκανε ο μικρός αυτός διαιτητής που αποχωρώντας απο το γήπεδο είπε για την απόδοση του: Υπάρχουν θεσμοί που κρίνουν. Και λέω κι εγώ: Ξέρει ο υπερασπιστής των θεσμών οτι απαγορεύονται οι δηλώσεις των διαιτητών,  Ή ΜΙΛΗΣΕ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ;
        Θεωρώ καλούς τους Καλόπουλο, Παμπορίδη και Κάκο στα χθεσινά παιχνίδια. Δεν νομίζω οτι αλλοίωσαν αποτελέσματα, καθώς αυτά έπρεπε να έρθουν. Για τον Κάκο ειδικά, θέλω να πω οτι έτρεξε πολύ, ήταν μέσα στο πνεύμα του αγώνα και το μόνο λάθος ήταν οτι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στο Ντουντού σε δυο φάσεις και μάλιστα διαδοχικές. Βέβαια οι φάσεις ήταν 2 λεπτά πριν τη λήξη, αλλά πιστεύω οτι ο αγώνας ακόμα παίζεται όσο κι αν η αλογοτροφή έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Ο παίκτης βέβαια πουλάει θρυλοφροσύνη και καλά κάνει, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί.
           Ε καλά, αν δεν έχετε δει τις φάσεις στο Χαριλάου, σας προκαλώ να τις γυρέψετε κάπου. Μιλάμε για άλλο σπορ. Εδώ υπάρχει σύμπραξη διδύμου: Διαιτητής Κωνσταντινέας κι επόπτης Πάνου. Χάος. Ο Σηφάκης τι πρέπει να κάνει ακριβώς για να αποβληθεί; Το γκολ του Κόκε γιατί ακυρώνεται; Το πέναλτυ στο Ριέρα γιατί δεν δίνεται; Το γκολ της ισοφάρισης του Πανιώνιου γιατί δεν ακυρώνεται;  Τα λέω εναλλάξ για να αντιληφθείτε το μπάχαλο. Αλλοίωση αποτελέσματος καθαρή. Το σκορ έπρεπε να ήταν 2-0 υπέρ του Άρη, που αδικείται συστηματικά απο την αρχή του πρωταθλήματος, άγνωστο σε μένα το γιατί. Θέλω να δω πότε θα σφυρίξει εμάς ο διαιτητής αυτός, για να είμαστε προειδοποιημένοι εφοδιασμένοι με υπογλώσσια.
           

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΕΡΜΠΥ

          Η ωραιότερη στιγμή ήταν όατν κατέβηκε ο Πατέρας απο το πούλμαν. Μιλάμε για άνθρωπο που θέλησε να περάσει το μήνυμα οτι ελέγχει την διατησία κι οτι είναι ανπέρβλητος σαν προστασία. Σκέψου να μην υπήρχε κι αυτή. Κατάλαβες ξενύχτη Νομικάριε; Μιλάμε για καρτούν εφάμιλλο του Κόκαλη. Ένας παπούλης που όλοι τον θεωρούν επικίνδυνο, ενω δεν ασχολείται παρά μόνο με τη μπιρίμπα.  Κι ήθελε κάποια να με πείσει οτι την είχε κι ερωτευθεί. Γελάω γενικώς.
              Το σωστό αποτέλεσμα ήρθε, διότι η μια ομάδα είναι αντρική κι η άλλη αδερφίστικη, όπως εξ άλλου μια ζωή. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι ο πραγματικός εχθρός της ΑΕΚ είναι η ομάδα της αλογοτροφής που κουβαλάει και το όνομα της Αθήνας, με τις πέντε χιλιάδες ομάδες μέσα της. Μιλάμε για τις αυθεντικές αδερφάρες, τα λουλούδια του Μαντζαβελάκη, του Κίτσιου, η ιδρυθείσα το 1925 που θέλει να περάσει το 1908 σαν ορόσημο. Πριν τους Βαλκανικούς πολέμους είναι αυτό, που κάποιοι οραματίσθηκαν το αδερφάτο.
            Ξαναέρχομαι στον Πατέρα. Με τους είκοσι μαχαιροβγάλτες δίπλα του, μου φάνηκε φοβισμένος. Κι έτσι θα ήθελα να έρχονται στην Φιλαδέλφεια, που μου την γκρέμισε ο αρχιμαλάκας Γρανίτσας. Να έρχονται κότες, να παίζουν σαν κότες, και να φεύγουν σαν κότες. Όπως θα πει μετά στο λόγο του ο Πατέρας και μετά θα βάλει και τον Γιαννάκη τον Βογιατζή να τραγουδήσει τον ύμνο του. "Ψηλά το κεφάλι κότες. Καλαμπόκι θα ξαναβρούμε."
              Ο Κάκος πώς σας φάνηκε; Έδρα; Ναι, στο Ντουντού πόσες φορές χαρίστηκε; Αυτό φταίει είμαι σίγουρος. Ρε μαλάκες, δεν μπαίνουν στο Καραϊσκάκη με τα ακουστικά στα αφτιά. Μπαίνετε με σκοπό να υπερασπίσετε τις μάνες σας βλάκες και δεν γελάτε σαν τις πουτάνες πριν το πήδημα. Αλλιώς σας πηδάει ο ανύπαρκτος που η μαγκιά του φτάνει μέχρι την Καστέλα. Μόλις έρθει εδώ η Άλκμααρ, χέζεται.
            Τώρα γιατί μιλάω εγώ, θα μου πείτε. Γιατί απαγορεύεται; Τα πήρατε κι οι δυο απο τη ΝΕΤ, δεν θα σχολιάσω το πρόγραμμα της που το πληρώνω κι εγώ;  Δεν έχω άντερα, συμφωνώ με βάσει αυτό που παρουσιάζεται σαν ΑΕΚ αυτήν την στιγμή. Και λοιπόν; Ποιός σας είπε οτι δεν ψάχνω κάτι που δεν το ξέρετε; Και δεν μιλάω για τις μεγάλες ομάδες της ΑΕΚ. Μιλάω για το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 0-2 το 1973 που η Μιμώσα ( όπως το λέγανε οι επίσημοι σας) πέρασε τον Γκαϊτατζή δυο φορές και τον έκανε να θέλει να παίξει πιτσικουλιές.  Τον θρύλο που είναι επίπλαστο ελληνικό τερατούργημα, τον έχω για πλάκα.
            Σκέψου την πράσινη φουστίτσα. Και σκεφτείτε το απλό. Αν υπήρχαν λεφτά, θα σου έλεγα τι θα γινόταν. Αλλά τι να κάνω; Βλέπω το Μήτρογλου που σας πήρε μόνος του και σκέφτομαι τον κόσμο της ΑΕΚ, που σήμερα έρχεστε κοντά, και δεν καταλαβαίνετε το απλό. Ποδόσφαιρο βλέπετε κι αυτό το έχουμε παίξει μόνο εμείς. Κι επιμένετε σε τρίχες και Πατέρες και προστάτες τρίτης κατηγορίας. ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ:
          ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΊΝΑΙ, ΚΑΙ  ΗΤΑΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NEXT TALENT SHOW ME THN ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ. ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΘΥΡΑ 13;
        

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

          Τι είδα σήμερα; Κατ' αρχάς μαζεμένες όλες τις παρανομίες στο οδήγημα μου μπας και ξεπεράσω τους τροχονόμους που κάνανε τα πάντα στην κάθοδο της Κηφισίας για να μην φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο. Κατά δεύτερον το σποτάκι της ομάδας μας. Κατά τρίτον την εκπληκτική ξανθιά γκόμενα του Τσιρίλο που ήρθε συνοδευόμενη απο τον Κωστέτσο. Κατά τέταρτον τον Καίσαρα, τον αγαπητό Σταύρο Σαράφη, με τον οποίον συμφωνήσαμε οτι δεν υπήρχε ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

          Φυσικά η υπνηλία που έπιασε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, δεν με πείθει οτι αγωνιστικά τα πράματα βελτιώθηκαν για την ομάδα μας ή οτι έρχεται κάποια ανάκαμψη. Είδα μια τρεχαλοσύνη και μια φιλοτιμία απο πιο πολλούς παίκτες μας αλλά καμία τακτική και κανέναν αυτοματισμό. Είδα μόνο ατομικές ενέργειες που φυσικά προβληματίζουν διότι παρουσιάζονται μόνο σε εντός έδρας παιχνίδια.
           Σε μια τέτοια ενέργεια, οφείλεται το γκολ μας. Ο Σκόκο αδειάζει εκπληκτικά δυο χάπατα και την ώρα που είναι να εκτελέσει, σουτάρει για το αράουτ αλλά εκεί βρίσκεται ο Μαντούκα. Δεν ξέρω αν μετρήθηκε σαν ασίστ αλλά δεν έχω κι απαιτήσεις απο τους αθλητικογράφους. Το τυχαίο αυτό περιστατικό, φυσικά ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να ανεβεί και να κρατήσει πιο ορθόδοξα τη μπαλα, αλλά σαν πιο ηττοπαθής ομάδα δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει τη μοίρα του στην Αθήνα που την βλέπει σαν ελεύθερη πτώση απο το Λευκό Πύργο.
             Είναι πολύ αστείο να βλέπεις την ΑΕΚ να παραχωρεί το γήπεδο και να παίζει κόντρα επίθεση κυρίως τροφοδοτούμενη απο τα βολέ του Σάχα. Είναι θλιβερό να μην καταλαβαίνει ο προπονητής οτι το σύστημα αυτό (4-2-3-1), με αυτούς τους παίκτες, δεν πρόκειται να αποδώσει. Ειδικά όταν έχεις μοναδικό προωθημένο το Μπλάνκο που συνέχεια πηδάει αλλά κεφαλιά δεν παίρνει κι όταν έχει τη μπάλα κάτω ούτε να τριπλάρει μπορεί ούτε διπλανό για να πασάρει. Με μεγάλη διαφορά ο χειρότερος παίκτης μας που δεν ξέρω τι παραπάνω έχει απο τον Παυλή. Εκτός αν προσπαθούν να τον πουλήσουν.
              Το ματς μας το έδωσαν οι ενέργειες του Σκόκο και του Μαντούκα στο δεύτερο μέρος. Η αγωνιστικότητα του Αραούχο και του Καράμπελα, η σταθερότητα του Σουηδού ( όλη η ΑΕΚ στο πρώτο), η καλή εμφάνιση του Γκεντζόγλου, που δεν ξέρω γιατί αντικαταστάθηκε, και φυσικά η σωτήρια απόκρουση του Σάχα στο πρώτο ημίχρονο. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο Χέρσι έχει πολύ γερό   δόντι για να παίζει.
              Κορυφαίους είδα τον Καφέ και το Μάκο. Αυτοί οι δυο τρέξανε για διπλάσιους, όσους δηλαδή είχε κι ο ΠΑΟΚ στο κέντρο του. Για το Μάκο αισιοδοξώ και νομίζω οτι ήταν το καλύτερο του παιχνίδι μέχρι τώρα.
              Είδα κι άλλα. Με καλό καιρό και σε καλή ώρα, ελάχιστο κόσμο. 15000 άνθρωποι είναι τίποτα για υποστήριξη. Φυσικά η μειοψηφία ήταν η Original αλλά πού θα πάει; Θα το καταλάβει. Όπως θα καταλάβει οτι  τα πιστολίδια αυτά, εκτός του οτι δεν τρομάζουν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές παρά μόνο τα μωρά του μαιευτηρίου Μητέρα που συνορεύει με το ΟΑΚΑ , θα φέρουν και πρόστιμα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τόσο βρασμένο χόρτο έχουν στον εγκέφαλο τους πια; Η ηγεσία τους μπορεί να κάνει κάτι ή είναι στη Φλώριδα και κοζωνάρει;
                Η μάνα του διαιτητή Σταθόπουλου δεν νομίζω να φταίει που ο γιός της σαν χόμπυ επέλεξε να το παίζει λουμπίνα. Διότι δεν μπορεί να σφυράει τόσα ανάποδα φάουλ, να μην βλέπει τα χέρια του Βιερίνια ή το χέρι του Χαλκιά εκτός περιοχής. Μπροστά του ήσαν όλα. Επίσης το πλεονέκτημα συνέχισης της φάσης το δικαιούται και η ΑΕΚ. Πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να τινάξεις τέτοιο παιχνίδι στον αέρα έχοντας τον Τσιρίλο και τον Γκαρσία σαν άβουλα αρνάκια. Το σύνθημα έπρεπε να είναι υβριστικό εναντίον του Σταθόπουλου και ξαναλέω οτι η μάνα του δεν φταίει σε τίποτα ακόμα και πουτάνα να ήταν που θυσιάσθηκε για να θηλάσει τον κανακάρη της.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ

     Σάββατο σήμερα. Της αγίας περισυλλογής. Αύριο, κυριακάτικο, έχουμε την νεοδημοκρατηριοσώτηρα.. Εκλογές για την δεύτερη δύναμη της πατρίδας μας. Για το καλό μας, που δημιουργείται από την έντονη αντιπολίτευση να πιεσθεί και να αποδώσει στο έργο της η κυβέρνηση. Εσείς γελάτε τώρα αλλά εγώ αγχώνομαι και σπεύδω να τσιμπήσω ένα σοκολατάκι Λεωνίδα ενώ προγραμματίζω το μεσημέρι να πιω ούζο Σαμαρά.

     Με πιάνουν σκέψεις. Γιατί το κόμμα της ΝΔ να μην θέλει να δει τις επιταγές της σύγχρονης ζωής; Τις βουλήσεις των πολιτών και τις ανάγκες των καιρών; Που είναι η πολυμετοχικότητα και η πολυσυλλεκτική συνισταμένη καινούργιων θέσεων με στόχο την πρόοδο της χώρας, των golden αλλά και των silver boys, ακόμα και των boys γενικά. Αλλά και των girls και των gays.
    Κι η ΝΔ επιμένει να θέλει να εκλέξει ΕΝΑΝ αρχηγό. Πού ζούμε; Στο μεσαίωνα; Στο κάστρο του Οστρογότθου που έκανε ό,τι ήθελε αυτός; Τι είναι η ΝΔ; ΠΑΣΟΚ για να έχει μόνο έναν ηγέτη; Δεν βλέπει τον Παναθηναϊκό που έχει πολυαρχηγική πολυδιάσπαση και πάει μαρς για το πρωτάθλημα; Δεν βλέπει τον ΟΣΦΠ που σιγά σιγά διαμορφώνει ένα μωσαϊκό στην διοίκηση του; Δεν βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει και ΣΥ και ΡΙ και ΖΑ; Και σκίζει με τις συνεχείς νίκες και τις απανωτές δικαιώσεις;
     Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στην χρυσή ,την μοναδική ευκαιρία, να αλλάξει το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας κατ’ αρχάς, και κατά δεύτερον του πλανήτη, μια που σαν Έλληνες πρέπει να διατηρούμε και το εγωκεντρικόν του χαρακτήρα μας. Η ΝΔ καλείται να μην βάλει το κερασάκι στην τούρτα αλλά να βάλει την τούρτα στην κερασιά επάνω. Να περνάει ο ξένος που δεν έχει δει κερασιά, και να αναρωτιέται πώς το δένδρο αυτό βγάζει κατ’ ευθείαν γλυκό. Η ΝΔ καλείται να κάνει την αντιπολιτευτική επανάσταση, να γράψει ιστορία και να μπερδέψει τους πάντες. Έλληνες, Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ασιάτες. Για τους Αφρικανούς δεν βαριέσαι προς το παρόν. Να μην ξέρει κανείς από πού τους έρχεται. Να ξεφύγει σαν κόμμα και να παίξει ολοκληρωτική πολιτική. Σαν το παλιό ολλανδικό σύστημα: Όλοι μπροστά κι όλοι πίσω.
      Τι θέλω να πω; Ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, πρέπει να μην γίνουν εκλογές στη ΝΔ. Το κόμμα πρέπει να έχει όλους τους υποψηφίους για την αρχηγία, ταυτόχρονα αρχηγούς. Ακόμα και τον Αβραμόπουλο που παραιτήθηκε. Όσοι δήλωσαν υποψηφιότητα, να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος. Γιατί τόσοι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα ίδια, να είναι υποχρεωμένοι, λόγω ενός κομματικού καταστατικού ή μιας δημοκρατικής διαδικασίας, να διαγωνίζονται μεταξύ τους; Τι είναι αυτά, αν όχι τουλάχιστον παλαιομοδίτικα ; Εμείς είμαστε με τα ολυμπιακά ιδεώδη που δεν έχει αξία ο πρώτος αλλά ο συμμετέχων. Η ΝΔ λοιπόν πρέπει να τιμήσει όλους τους συμμετέχοντας με τον αρχηγικό θώκο.
     Και να γίνει το πρώτο πολυαρχηγικό κόμμα στην ιστορία του πλανήτη. Με τέσσερις αρχηγούς με χωριστές αρμοδιότητες, χωριστά εδάφη και χωριστά όνειρα. Πρόχειρα αναφέρω ότι η Ντόρα θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των γυναικών και την ομορφιά της ασχήμιας ( ζητώ συγνώμη από τους κακόγουστους). Ο Σαμαράς θα υλοποιήσει τις ιδέες της Πολιτικής Άνοιξης, που δεν τις ξέρω βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέσα στο μαντρί έχουν περισσότερες ευκαιρίες για ευδοκίμηση. Και η ευδοκίμηση μου αρέσει γενικά. Είτε μιλάμε για λουλούδια είτε για κρεμμύδια. Ο Αβραμόπουλος θα συμβάλει στην αναβάθμιση του status και θα προωθήσει την διπλωματία της αλήθειας που καλύπτει το ψέμα ή το ανάποδο. Επίσης και τα κάγκελα. Έλεγε παλιά η δικτατορία «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο». Σήμερα θα λέμε άλλα. «Κάθε σημείο της Ελλάδας και κάγκελο». Κι επειδή δεν επαρκούν κι οι Έλληνες σιδεράδες, θα αργήσει να ολοκληρώσει το έργο του και δεν θα θελήσει άλλη θέση, όπως το έκανε με το υπουργείο υγείας . Τέλος, ο ευπατρίδης Ψωμιάδης, θα είναι ο εγγυητής της ενότητας, της πολιτικής συνέντευξης στα πρωινάδικα και της γενίκευσης του πνεύματος των Αποκριών και πέραν του Φεβρουαρίου.
     Μιλάμε πολύ σοβαρά. Η ΝΔ θα γίνει σαν την Ενωμένη Ευρώπη που κάθε εξάμηνο αλλάζει προεδρία και κάθονται όλοι οι μαλάκες από κάτω κι ακούν νέες εξαγγελίες. Τη μια μιλάει Ούνος, την άλλη Βισηγότθος και την παράλλη Έλληνας. Τίποτα δεν αλλάζει βέβαια κι είναι λογικό. Μια τακτική ακολουθείται κι απλά αλλάζει το αμορτισέρ που βγαίνει πάντα από το ίδιο κινεζικό εργοστάσιο, αλλά ο κόσμος που έχει σαφέστατη κρίση, χρησιμοποιεί για την κρίση του τα εργαλεία του marketing και του promotion.
     Έτσι λοιπόν κι η ΝΔ. Η Ντόρα θα αναλάβει την Κρήτη και όλα τα νησιά του Αιγαίου που είναι αλήθεια ότι το κόμμα υστερεί. Η επικέντρωση πάντα βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων . Ο Σαμαράς, με ορμητήρια τα κάστρα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής ανάπτυξης, δηλαδή την Αργολίδα, την Μεσσηνία και την Λακωνία, θα αναλάβει όλη την Πελοπόννησο και όποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας κείτεται βορειότερα αυτής. Μιλώ για τα γεωγραφικά σύνορα, διότι την υπόλοιπη Στερεά μαζί με την Θεσσαλία και την Ήπειρο, θα την θέσει υπό την αγκάλη του ο επιτυχημένος Αρκάς Δημήτριος. Ο άγιος της ΝΔ που θυσιάστηκε για την ομοψυχία. Φυσικά η Μακεδονία και η Θράκη θα καλυφθούν από τον full back νομάρχη Ψωμιάδη . Εδώ δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.
     Τι πρόκειται να γίνει; Η ΝΔ θα έχει πάντα ξεκούραστο αρχηγό στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπου ξεσπάει το πρόβλημα, ο τοπικός αρχηγός του κόμματος , παλαιότερα λεγόταν έπαρχος αυτός, ευρισκόμενος κοντά, θα επιλαμβάνεται αύθις και παραχρήμα. Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου τόπου, έχοντας τον αρχηγό τους, θα απολαμβάνουν την αποκέντρωση και την άμεση λύση του θέματος τους, κυρίως λεκτικά. Χωρίς κωλυσιεργίες τύπου «να ενημερωθώ, να εισηγηθώ και να προσκομίσω το ρευστόν». Και με τρομερή οικονομία διότι ο τοπικός αρχηγός δεν θα χρειάζεται και να σπαταλά δημόσιο χρήμα για να επισκεφθεί τον τόπο και να δει από κοντά το μέγεθος του θέματος.
     Μιλάμε ότι η ΝΔ θα γίνει μυθιστόρημα του Δουμά. Οι τρεις σωματοφύλακες αλλά που ήταν τέσσερις τελικά. Και πήγανε καλά. Έτσι και τώρα. Καταλαβαίνω ότι δεν το πολυπιστεύετε διότι δεν σας αρέσουν τέτοιες καινοτόμες αλλαγές, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και η στήλη. Να σας δίνει τροφή για σκέψη, μεζέ για το ούζο και δύναμη να συνεχίσετε τον αγώνα ενάντια στους εχθρούς μας.
     Αν λοιπόν η ΝΔ δεν σταματήσει τις εκλογές, όλοι εμείς οι πολίτες οφείλουμε στο ψηφοδέλτιο μας να αναγράψουμε και τους τέσσερις αρχηγούς. Και τον αποστάτη, και τον παραιτηθέντα από την αρχηγία μικρό αποστάτη, και την κόρη του αποστάτη, και τον Ζορό. Στην αρχή της καταμέτρησης βέβαια, θα νομίσουν τα μετρούντα κομματόσκυλα, ότι τα ψηφοδέλτια θα είναι άκυρα. Μετά όμως το τέλος της μάχης, θα καταλάβουν ότι ο λαός απαιτεί ταυτόχρονη πολυαρχηγία. Και τι θα κάνει η ΝΔ; Αφού την ψήφο του λαού θα ζητήσει κάποια στιγμή, θα υλοποιήσει τις σκέψεις της στήλης που δυστυχώς δεν πρόλαβα να τις καταθέσω εγκαίρως, δηλαδή προχθές που θεώρησα πιο σοβαρό καθήκον για μένα να πηδήξω την ουκρανή που μου κάθισε στο μπαρ που είχα πάει για να μιλήσω πολιτικά. Δεν πειράζει όμως. Και οι τέσσερις αρχηγοί διαβάζουν την στήλη και ήδη συσκέπτονται για να μην αιφνιδιασθούν αύριο που θα πάει ο λαός να ψηφίσει. Καμία περισυλλογή λοιπόν για την ψήφο. Όλους. Και δεν έχω πιει ακόμα.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

           Βαρέθηκα τη συνεχή Κοζωνολογία κι είπα να ξεφυλλίσω τις αναμνήσεις μου τις ποδοσφαιρικές, για να γνωριστούμε και ποδοσφαιρικά λίγο πριν την συνάντηση μας το επόμενο Σάββατο. Θα κάνω λοιπόν ένα flash back, θα ξεκινήσω απο το 1971 που πολιτογραφήθηκα επίσημα Αεκτζής, και θα σας μιλήσω για ποιόν θεωρώ κορυφαίο στην κάθε θέση της ομάδας μας. Καταλαβαίνω οτι θα υπάρξει κάποια αδικία απο μέρους μου, αλλά πιστέψτε με δεν είναι ηθελημένη. Επίσης θα μιλήσω για το άτομο, ξεριζώνοντας το απο την ομάδα, διότι πολλοί διέπρεψαν λόγω ομάδας ή και προσαρμοσμένου συστήματος.

        Για μένα, μεγάλο τερματοφύλακα η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ. Αυτήν την θέση έπαιζα και του λίμπερο, και τις έχω μελετήσει. Κορυφαίος για μένα ήταν ο Νικόλας ο Χρηστίδης. Τεράστια  προσωπικότητα, σοβαρότητα και διαμάντι χαρακτήρας. Τέλεια παρέα για το ούζο μας.
         Αριστερό μπακ ήταν ο Μιχάλης ο Κασάπης (πραγματικό full back) και δεξί ο Γιώργος ο Κεφαλίδης, ο επονομαζόμενος Ρούπη. Κεντρικό δίδυμο δεν υπάρχει τίποτα πλην του Στέλιου του Μανωλά και του Γκαμάρα. Έχω και μια λατρεία στην Ουρουγουάη και στην Παραγουάη, δεν θέλω και πολύ.
         Για κλασσικό αμυντικό χαφ ψηφίζω τον Μίλτον Βιέρα. Τεχνίταρος και τσεκούρι εκεί που έπρεπε. Ανατομία ήξερε με απίστευτο χιούμορ. Φυσικά δίπλα του, στην ίδια ομάδα, στέκεται ο Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς που έκοβε, μοίραζε τη μπάλα και συνέδεε τις γραμμές. Δεκάρι δεν μπορεί κανείς να φτουρίσει μπροστά στο πόδι του Βασίλη Τσιάρτα, την μαγική μπαλιά του ή το φάουλ του.
           Στα οχτάρια κοντοστέκομαι. Υπήρχε ο Αλεξανδρής που σκοράριζε κυρίως με τα σκουπίδια που γυροφέρνανε εκτός περιοχής. Ο Ντανιέλος αν έπρεπε να του δώσω κάποιο νούμερο και κάποια θέση, ή ο Τιμούρ που η εκρηκτικότητα του και ο κεραυνός του ήταν κάτο το ασύλληπτο. Φυσικά ο μεγάλος Τόνυ που πραγματικά ήταν για ομάδα ευρωπαϊκή. Και για την τεχνική του και για το πάθος του. Τον θυμάμαι τότε στην πρώτη του εμφάνιση - Λάρισα -ΑΕΚ 0-1, που πήρε την πρώτη κίτρινη του και με την μπαλιά του σκόραρε ο Οκόνσκι.
            Ο δικός μου ο παίκτης για εκεί είναι άλλος. Ο Τάκαρος. Ο Νικολούδης. Το θηρίο. Ο άνθρωπος που μπορούσε να σου γυρίσει ένα ματς ή να το πάρει με πέντε αντιπάλους μαρκάροντας τον εκεί στο κόρνερ κι αυτός να κρύβει τη μπάλα. Φυσικά μπορούσε και να σε σταυρώσει, αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει αυτην την στιγμή. Μπορώ να σας διηγούμαι άπειρες ιστορίες με αυτόν πρωταγωνιστή.
              Σκόρερ που τον μνημονεύω είναι μόνο ο Θ(ε)ωμάς. Αφού γλύτωσε εκείνο το δολοφονικό τάκλινγκ του πουσταρά του Ελευθεριάδη - να δείτε μ'αυτόν ξύλο που έχω παίξει στα ερασιτεχνικά-, τι να πρωτοπώ; Για προσφορά, για δύσκολο γκολ, για σέντρα; Θα τον έβαζα ελαφρά αριστερά, κάτι σαν ντουμπλάρισμα του παίχτη που καλύπτει την αριστερή πλευρά.
               Απο την άλλη μεριά ξεχωρίζω τον κουμπάρο, τον Γιώργο Σαββίδη που λόγω έλλειψης τον κάνανε δεξί μπακ. Σκεφθείτε τον λίγο πιο μπροστά, στην ευθεία απο κέντρο μέχρι την γραμμή του άουτ.  Και γκολ και σουτ και ταχύτητα και φυσική κατάσταση και δύναμη. Μεγάλος παίκτης.
             Σέντερ φορ, για μένα τελειωμένα, ήταν μόνο ο Μπάγιεβιτς. Γλύκα τρίπλας, γλύκα προσποίησης, τρομερό σουτ, κεφαλιά, μάζεμα αντιπάλων πάνω του και και και αρχοντιά παντρενμένη με απλότητα. Και φυσικά τσαμπουκάς κι άγριο ξύλο. Ρωτείστε τον Παπαδόπουλο της δαφνοστεφανωμένης ή τον Περγαμηνό της Καστοριάς ή τον Φοιρό για την γλύκα της μπουνιάς του που έσπαγε σαγόνια.
           Καταλαβαίνω οτι θα μου πείτε οτι δεν ανέφερα τον Μίμη, τον Τάσο, τον Τίμο( είμαστε και φίλοι), το Ντέμη κι ασφαλώς κι άλλους. Κι εγώ θα σας πω οτι δεν ανέφερα και τον Δομάζο, τον Σαραβάκο, τον Γιώργο τον Σκρέκη, τον Μπάμπη τον Ιντζόγλου ή τον Τάσο Μητρόπουλο. Όταν ξεφυλλίζεις ένα άλμπουμ και μιλάς στα παιδιά, όλα τα βλέπεις, αλλά καταθέτεις το δικό σου προσωπικό βίωμα και την εικόνα που την τραγικότητα της δεν μπορεί να την πιάσει ο μικρότερος που βλέπει πια άλλη μπάλα.
            Να του πεις για το σπασμένο κεφάλι του Νικολάου, το πόδι του Κωστή ή του Δίντσικου, ή το παιδάκι που μάζευε τη μπάλα στο γήπεδο της Δράμας κι είχε κάτσει πάνω απο κρανιακό κάταγμα του Νικολούδη; Βλέποντας ένα γίγαντα να μην μπορεί να σηκωθεί.
              Ξεχώρισα για μένα τους καλύτερους για να κάνουμε ένα διάλειμμα, να ξεφύγουμε λίγο και να μιλήσουμε ρε παιδί μου τελικά και γι' αυτό για το οποίο πάμε στο γήπεδο. Σε λίγο θα έχουμε και μαζί μας το εγχειρίδιο της ειδικής λογιστικής οι μισοί , κι οι άλλοι μισοί θα είναι ντεντέκτιβς για να βρουν τι γίνεται. Λες κι ο Μπάρλος ήταν μαλάκας τελικά.
        ΥΓ1. Για την συνάντηση μας θα δράσουμε σωστά. Προτείνω να ορισθεί η ώρα, να μην ανακοινωθεί εδώ ο τόπος,  κι ο ένας να έχει την υποχρέωση να ειδοποιεί κάποιον δίνοντας του το τηλέφωνο του επόμενου που πρέπει να ειδοποιήσει εκείνος. Για μένα η Φιλαδέλφεια είναι MUST για την πρώτη μας συνάντηση. Πάνω απο δέκα δεν θα είμαστε και να πάμε κάπου απλά, αν συμφωνείτε.
        ΥΓ2. Το αποτυχημένο αντικίνημα του βασιλιά Κωνσταντίνου ( 1967 ) ποιά ημερομηνία έγινε; Κοιμήθηκε ο πατέρας μου και μου έμεινε η απορία. Θα μου πείτε γιατί δεν περίμενα μέχρι το πρωί. Έχω μερικές φορές έμμονες ιδέες. Αν το κίνημα είχε πετύχει, θα είχαμε άλλη ιστορία, το έχετε σκεφτεί; Βασιλιάς ήταν, όχι πρίγκηπας.
        ΥΓ3. Κόφτο ρε μαλάκα. Ξέρεις που κάθομαι και σε περιμένω. Ξανά θα μοιράσεις προσκλήσεις τύπου πηγαία αντίδραση αλα Τροχανά; Ή σου πειράξαμε τον χρηματοδότη σου; Γιατί δεν φέρνεις τον ίδιο; Κρύβεται πίσω απο φουστάνια; Πάντως σου πάει το μίντι κι όχι το κίτρινο. Με πράσινο πιο καλή γκόμενα είσαι.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

           Το προσύμφωνο λοιπόν θα υπογραφεί σίγουρα. Σήμερα, αύριο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ταυτόχρονα η πλευρά Κοζώνη θα εμφανίσει μια εγγυητική επιστολη τραπέζης ύψους 19 εκατομμυρίων. Αυτή, δηλαδή τα χρήματα που κρύβονται πίσω απο αυτήν, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί  για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΚ και για την παράδοση των μετοχών στην υπερατλαντική πλευρά. Δυο εβδομάδες μετά ( δεν καταλαβαίνω την τόση καθυστέρηση ) θα αρχίσει ο έλεγχος των βιβλίων.
              Αυτά είναι τα δεδομένα μας. Απλώς τα ξαναγράφω διότι ειδικά οι άνθρωποι που μπαίνουν απο το εξωτερικό ( είναι πάρα πολλοί ) δεν έχουν παρακολουθήσει όλες τις κουβέντες μας και πρέπει να κρατιούνται ενήμεροι για τις εξελίξεις.
               Ένα καλό νέο που διαισθάνομαι οτι υπάρχει, είναι αυτό το ισόποσο που υφίσταται μεταξύ της εγγυητικής του Κοζώνη και των απαιτητών εσόδων απο τον Ψωμιάδη. Γενικά οι συμπτώσεις δεν μου πολυαρέσουν και με κάνουν να σκέφτομαι. Διότι εντάξει το κεφάλαιο που αφαίρεσαι απο τα ταμεία μας η αγαπούλα ήταν τόσο, αλλά ένας επιχειρηματίας απο την άλλη μεριά του Ατλαντικού, γιατί να θέλει να κάνει τόση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν κάνει φερ ειπείν  20 στρογγυλά;
                Η θετική λοιπόν σκέψη, είναι οτι έχει αποδεχθεί οτι τα χρέη είναι τα διακανονισμένα 22 και τα άλλα 10 της τρέχουσας χρήσης για τα οποία θα δούμε πού θα καταλήξουν. Φυσικά δέχεται μια αποκλισούλα ( ας πούμε 3-3,5) που είναι τα καινούργια προς την εφορία ( φυσικά αν είναι τόσα, αλλά και πολύ παραπάνω να είναι, αν έχει τις κυβερνητικές προσβάσεις μπορεί και να μην πληρώσει τίποτα) και θεωρώντας χαμένα τα 19, βάζει τόσα και παίρνει την ΑΕΚ. Δηλαδή διατηρώντας σε νόμιμα πλαίσια τον δημοσιευθέντα ισολογισμό.
                Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράματα λοιπόν. Η ΑΕΚ αλλάζει σελίδα, καινούργια οράματα ξεκινούν, ενώ ταυτόχρονα παίζουν το προπονητήριο και το γήπεδο. Επίσης με τον έλεγχο δίνονται στην δημοσιότητα και καίγονται κάποια ονόματα ( τα 19 του Ψωμιάδη καλύπτουν κάποια χρέη οκ;) και γίνεται έκκληση στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα εκ νέου.
                 Κι εδώ η σκέψη εξακολουθεί να είναι θετική, αλλά φέρνει και κάποιες φοβίες. Ένας εύρωστος επιχειρηματίας δεν βάζει τα χρήματα τσίμα τσίμα. Δείχνει με το καλημέρα την άνεση του. Όχι σκορπώντας τα χρήματα του βέβαια σε αλόγιστες κινήσεις. Αλλά δημιουργεί μια άνεση στο τανείο για να κινηθεί το σύστημα πιο εύκολα. Εξ άλλου δικό του είναι πια το ταμείο. Εδώ έχουμε μια κάλυψη στον βαθμό του νόμιμου ανεκτού. Κι αν κάνει και έκληση, γάμησε τα.
              Και το 19 είναι αριθμός πρώτος στα μαθηματικά. Δηλαδή δεν έχει διαιρέτες άλλους εκτός απο τον εαυτοό του και την μονάδα. Θα μου πείτε, λέει τίποτα αυτό; Όχι, εκτός απο την αλήθεια που δεν είναι επιχειρηματική αλλά δικανική. Διότι όπως και να το κάνουμε, οι δικηγόροι σκέφτονται τσίπικα, ενω οι επιχειρηματίες διαφορετικά. Βέβαια μιλάμε για ένα εκατομμύριο, όχι για για ένα σποράκι πασατέμπο και συμφωνώ, αλλά επίσης μιλάμε οτι και τα 32 σποράκια και με απόκλιση 7%, πάλι είναι εκατομμύρια.
                    Και εκατομμύρια είναι κι ο χρόνος που χάνεται κυρίως απο την πλευρά του αγοραστή. Ναι κι ο πωλητής χάνει κάτι,αλλά η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει και δεν φοβάται φοβέρα καμιά. Τι να φοβηθεί ο πεθαμένος; Για την Ελλάδα μιλάω, επαναλαμβάνω. Τι χρήμα να παράξει για να την πάρουν κάποιοι σοβαρά; Η ΑΕΚ μπορεί να ξαναπαράξει, έστω κι οριακά. Επειδή στηρίζεται σε ιδέα, όνειρο και σε συνεχείς χρηματοδότες. Τους φιλάθλους της που βέβαια δεν έχουν σχέση με την οργάνωση.  Η Ελλάδα πού να στηριχτεί; Οι Αεκτζήδες αγαπάνε την ΑΕΚ, οι Έλληνες αγαπάνε το κράτος;
                   Και τα πράματα τα βλέπω πιο θετικά όσο αναφορά τον Κοζώνη. Που δεν υπάρχει τίποτα απο πίσω του, παρά μόνο τα πιάτα, η άδεια που τελικά δεν πήρε για το πλωτό καζίνο στη λίμνη του Σικάγο ( παρά τις τρομερές διασυνδέσεις με τον εκεί δήμαρχο), κι έμεινε μόνο ο φελός. Μην κάνετε συνειρμούς. Η Ελλάς δεν είναι μπουκάλι. Κι έχει ποιότητα και γι' αυτό το μεθαυριανό ντέρμπυ θα συνοδευτεί με εισαγγελείς και με τον Πατέρα προστάτη. Κι ο Κόκαλης τόσο καιρό φτιάχνει τσουκάλια διότι το Πάσχα φέτος είναι νωρίτερα.
                  Τα πληρεξούσια πλέον είναι στα χέρια του Κοζώνη. Κι ο δικέφαλος μας. Και το καζίνο κι οι εμπορικές χρήσεις για γύρω γύρω κι όλα τα αλτρουϊστικά. Κι έτοιμοι όλοι για να υποστηρίξουν το μονόδρομο και δεν καταλαβαίνουν οτι η ιστορία επαναλαμβάνεται και πλέον είναι φάρσα. Το έδειξε ο ΠΑΟ. Να πηγαίνεις στην Ανόρθωση και να τρως τα ίδια που έχει φάει το δίπολο σου.
            Προτείνω κάτι; Όχι. Δεν έχω ούτε αγωνιστικό δεκανίκι. Τα πάντα είναι απαξιωμένα σαν την πληροφόρηση, λες και γίνεται η συμφωνία του αιώνα. Δηλαδή αν πουλιόταν η United τι θα γινόταν; Ε καλά, πιο μεγάλη ομάδα είμαστε και πιο μικρός απο τον Αμπράμοβιτς πρόκειται να μας πάρει. Αλήθεια ξέρετε οτι την ώρα που μπαίνει η Chelsea στο γήπεδο της, παίζουν μπαλαλάϊκες; Τους έχει χεσμένους ο Ρώσσος.
          

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

KOYBΕΝΤΟΥΛΑ

           Πέρασα μια πολύ δύσκολη μέρα στην δουλειά και αισθάνομαι ράκος. Γι' αυτό άργησα να απαντήσω στα μηνύματα σας χτες. Την εφημερίδα την έχω πάρει μόλις στα χέρια μου, και δεν την έχω ανοίξει ακόμα. Καμιά φορά είναι ωραίο να είσαι μακριά απο την πληροφόρηση, σαν εξωγήϊνος στον πλανήτη, ειδικά όταν τα νέα είναι χάλια. Μιλάω για την ΑΕΚ.
           Πέρασε κι η Τρίτη κι ο Νοτιάς ακόμα περιμένει τα πληρεξούσια. Πιστεύω οτι θα συνταχθούν και το προσύμφωνο θα υπογραφεί. Και η εγγυητική των 19 εκατομμυρίων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίοιυ θα εκδοθεί. Όλα αυτά για να αρχίσει ο έλεγχος που πρακτικά όλοι θέλουμε να μας πει τι σόϊ χρέη κάλυψαν τα 19 εκατομμύρια του Ψωμιάδη που εμφανίσθηκαν σαν διαφυγόντα και διεκδικήσιμα έσοδα στον κερδοφόρο ισολογισμό του 2008. Τι; 19 το ένα, 19 και το άλλο; Ελάτε ρε παιδιά. Διαβολικές συμπτώσεις. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατιούνται πλέον. Αυτά είναι τα προβλήματα μας ή τα δικά τους. Αισιοδοξώ πλέον!
             Όμως σήμερα στην προπόνηση που δεν έγινε, είχαμε κουβέντες. Λογικό είναι. Και που γινόταν τακτική, ποιός ασχολιόταν; Τα λεφτά μας να πάρουμε κι αύριο θα γίνουμε παιχταράδες. Ο Καφές βέβαια έλεγε άλλα. Κι ο προπονητής. Κι ο Μαντούκα αλλά και ο Σκόκο. Μιλήσανε για ποδοσφαιρικό εγωϊσμό , οτι δεν φταίει και τόσο η διαιτησία κι οτι κάτι πρέπει να γίνει. Μιλάμε για δημόσιο ταμείο ασφάλισης. Πάλι καλά που δεν πήγε κι η οργάνωση να συμμετάσχει στο debate, με τον Δημητριάδη να σερβίρει και γλυκό συκαλάκι..
              Ο διευθυντής να ρωτάει αν φταίει αυτός. Διότι αν έφταιγε, τη λύση την είχε έτοιμη. Οι πέντε παίκτες που θα φεύγανε αν παρέμενε, θα ξαναφεύγανε. Εντάξει ο Μάκος είχε πάει στον Παπούλια. Οι παίκτες να του λένε όχι. Η ευθύνη είναι αλλού. Και πιστεύω να καταλήγετε κι εσείς στο απλό. Φταίει ο φροντιστής που μπέρδεψε τα κορδόνια των παπουτσιών, και η κυρία που καθαρίζει τα αποδυτήρια και που της έπεσε παραπάνω χλωρίνη στο πάτωμα ( οι Θρακομακεδόνες και μέσα είναι απαίσιοι) και έκανε αντίδραση με την ντόπα και τους πιάνει αργότερα στα μπουζούκια ή δεν τους πιάνει όταν είναι προγραμματισμένη.
            Παντού υπάρχει ένας μύθος. Και στα αποτελέσματα του ελέγχου και στο Σικάγο και στα αποδυτήρια. Είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και τα μπαρμπούνια που τηγανίζει ο καλόγερος. Και ο συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης και η σφαγή που έγινε απο τους Τούρκους. Οι Κούρδοι ήταν εδώ απο τότε και πουλάγανε εφημερίδες υποστήριξης του Οτσαλάν. Και τα Κύθηρα θα τα ξαναβρούμε.
           Κι ο μύθος γράφει στα παιδάκια κι η ιστορία στους μεγάλους που δεν είναι πια παιδάκια. Και μια ομάδα θα λύσει τα αγωνιστικά της, όχι μέσω σκληρότερης δουλειάς αλλά με κουβεντούλα. Όχι με αναδιοργάνωση αλλά με τραπεζάκια έξω και με επαναπροδιορισμό στόχων. Αυτοί οι στόχοι φέτος με έχουν σοκάρει. Να είσαι ΑΕΚ και να ορθώνεις το ανάστημα σου απο το φθινόπωρο για να μπορέσεις να  συμμετάσχεις στα μπαράζ ή πιο ρεαλιστικά για να απέχεις κάποιους βαθμούς απο την επικίνδυνη ζώνη. Κι είναι απλήρωτοι όλοι. Και σωστά. Εγώ στις εταιρείες τα ξέρω αλλιώς. Πρώτα φέρνεις λεφτά και μετά αμείβεσαι.
         Εκτός αν είσαι βοηθητικό προσωπικό. Που εξυπηρετεί το περιβάλλον το εργασιακό, ή δεν έχεις απαιτήσεις απο τον εαυτό σου. Και τρεις το λάδι τρεις το ξύδι. Οπότε καταλαβαίνω κι εγώ οτι οι ίδιοι οι παίκτες μάλλον αντιμετωπίζουν τα κορμιά τους και τις καριέρες τους κάπως έτσι. Κι άρα κι εμείς είμαστε τα απόλυτα κορόϊδα που πηγαίνουμε έχοντας απαιτήσεις απο ανθρώπους που κατά τύχη φορέσανε την φανέλα κάποιων, που μετά τις δουλειές τους, παίζανε μπάλα στα κατσάβραχα χωρίς γιατρούς , χωρίς λεφτά, χωρίς μαλακίες τακτικές ή δημοσιογραφική υποστήριξη, κι όταν χάνανε βρίζανε και κλαίγανε, και δεν μιλάγανε για να σκοτώνουν τον χρόνο τους.
            Και βλέπανε τον δικέφαλο και λέγανε οτι τον ατίμασαν. Στα καφενεία βλέπανε τους πρόσφυγες υποστηρικτές τους, που είχανε χτίσει το γήπεδο με τα χέρια τους, και σκύβανε τα κεφάλια. Αλλάξανε τα δεδομένα; Όχι για μας που κουβαλάμε κάτι ακόμα. Έστω ποδοσφαιρικά. Κι αφού αλλάξανε και δεν μπορούμε εμείς να αλλάξουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε αυτούς. Όχι σα νοοτροπία. Σαν μέλη του σωματείου μας. Και φυσικά σαν υπάλληλους της εταιρείας που κουβαλάει αυτό το σήμα. Δεν έχουμε έμβλημα την αδερφάρα την δαφνοστεφανωμένη, ούτε την αλογοτροφή. Ούτε τον αετό του ΠΑΟΚ με τα μαζεμένα φτερά. Είμαστε ΑΕΚ και θα την ξανακάνουμε. Συγνώμη για την φόρτιση. Λόγω κούρασης.
           

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ

           Σαν άνθρωπος, οφείλω να παραδεχθώ, οτι δεν είμαι ούτε καχύποπτος ούτε φοβάμαι την σκιά μου. Μου αρέσει να εκτίθεμαι διότι μου αρέσει να παίρνω αποφάσεις. Φυσικά όταν αποδεικνύομαι σωστός, χαίρομαι και ικανοποιούμαι, αλλά όταν τελικά έχω πέσει έξω δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχθώ, να ζητήσω συγνώμη, και να πληρώσω και τις σχετικές ρήτρες που οφείλω.
          Τι θέλω να πω. Μακάρι ο Κοζώνης να ήταν κάτι σε όλους γνωστός σαν Αεκτζής κατ' αρχάς, σαν επιχειρηματίας κατά δεύτερον και σαν οικονομικό μέγεθος κατά τρίτον. Με αυτήν ακριβώς την σειρά. Φυσικά το να είναι ένας οπαδός αλλά χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια,θα ήταν δώρο άδωρο, αλλά ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε τι εννοώ. Αν ας πούμε είχε μια προσφορά προς την ομάδα σαν κάτοχος κάποιων διαρκείας ή μιας χορηγίας, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό.
            Το όνομα του είναι ουρανοκατέβατο στον χώρο μας. Οι δηλώσεις του που δείχνουν αποφασιστικότητα και  αεκοφροσύνη δεν μου λένε τίποτα. Τι θα έλεγε δηλαδή;  Κάτι διαφορετικό απο αυτό που δηλώνει ένας ποδοσφαιριστής όταν μεταγράφεται σε μια ομάδα; Δηλαδή οτι απο μικρός ήταν ταγμένος στην ομάδα αυτή και τα τοιαύτα.
          Αυτά που έχω δει στην ΑΕΚ με κάνουν να είμαι προσεκτικός και να προσπαθώ να μοιρασθώ μαζί σας κάποιους προβληματισμούς. Και σας διαβεβαιώνω οτι είναι πολύ κουραστικό , όπως και για σας εξ άλλου. Θα ήταν ομορφότερο να κάνουμε όνειρα σχέδια και ταξίδια ανάμεσα σε δόξες και τίτλους και σε περηφανείς νίκες ενάντια στα δυο σωματεία που έχουν δολοφονήσει το ποδόσφαιρο, έχουν αλώσει συνειδήσεις ακόμα και μικρών παιδιών, και κουμαντάρουν την δημοσιογραφία, την δικαιοσύνη και τα τηλεοπτικά κονδύλια. Θα ήταν πολύ ωραίο να μιλάγαμε μεταξύ μας για το τι ομαδάρα έχουμε και τι θέαμα βλέπουμε όπως παλιά.
             Αυτή η μυστικοπάθεια, οι συνεχείς καβγάδες και η έλλειψη υγιούς πληροφόρησης μας έχει κάνει όλους έτσι. Και μας ταλαιπωρεί. Και να πεις οτι είναι μια προσωρινή κακουχία, άντε και την αντέχεις. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να ναυαγήσουν όλα και καταλαβαίνετε μετά τι μας περιμένει.
Προσπαθούμε λοιπόν να λάβουμε τα μέτρα μας κατ' αρχάς για την προστασία μας, και κατά δεύτερον διαθέτοντας την κατάλληλη ψυχραιμία να δώσουμε τις λύσεις χωρίς να έχουμε πέσει απο τα σύννεφα.
            Μακάρι να αποδειχθούμε οτι ξοδέψαμε φαιά ουσία ενώ όλα ήσαν στον σωστό δρόμο. Θα βρεθούμε, θα γελάμε με όλες τις μαλακίες που γράφτηκαν εδώ πέρα και θα απολαύσουμε διπλά τα ποτά μας. Θα έχει μείνει η συσπείρωση μας και η γνωριμία μας, ίσως η μελλοντική μας παρέα και κάτι θα είναι κι αυτό. Ίσως και σημαντικότερο απο την πορεία της ομάδας μας , που ούτως ή άλλως θα έχει βρει τον δρόμο της και δεν θα χρειάζεται κι άλλους σωτήρες.
              Πάντως εγώ προσωπικά , να μου έρθει κάποιος Κοσκωτάς και να πανηγυρίζω για την έλευση παιχταράδων ή για την κατάκτηση τίτλων προσωρινών και με αβέβαιο το μέλλον μας, δεν θα το κάνω. Η αλήθεια είναι μια κι αυτήν θέλω. Και θέλω διαχρονικότητα κι όχι να κάνω τον σταυρό μου όπως όταν έπεφτε το γήπεδο και πίεζε ο μαλάκας να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ  για να ξανααποχτήσω σπίτι. Το σωστό θα λέγεται και τα λάθη θα δέχονται την κριτική, πάντα καλόπιστη, για να βελτιωθούμε. Νούμερο γάβρος, που πάντα ταπεινά πάω με εκείνον που νικά, δεν θα γίνω. Πιστεύω οτι συμφωνούμε. Ασχέτως αν η μεγάλη μάζα θα μας ονομάζει αντιδραστικούς ή γραφικούς. Στο γήπεδο πάντως θα είμαστε. ΕΝΩΣΙΣ ( μ' αρέσει ρε παιδιά το κανονικό όνομα μας).
ΥΓ1: Κάποια έγραψε στο mail μου, οτι σαλιαρίζουμε εδώ πέρα και δεν παρέχουμε ουσιαστική πληροφόρηση και κάνουμε και διαγωνισμό για το ποιός είναι μεγαλύτερος Αεκτζής. Επίσης οτι με τον τρόπο μου απαξιώνω την ΑΕΚ. Αν ξαναδείτε σχόλιο της, τοποθετηθείτε εσείς. Εγώ δεν χάνω τον χρόνο μου.
   YΓ2: Παιδιά η οικογένει υποφέρει. Ο ένας είναι ΑΕΚ, ο άλλος ΠΑΟΚ κι ο τρίτος ΠΑΟ. Σεβόμαστε τους πάντες.     

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

           Ξεκινώ απο τον δικό μας. Μιλάμε για πολύ μαλάκα, άσχετο κι επικίνδυνο για κάθε ματς. Φάνηκε απο το πρώτο δεκάλεπτο, όπως φαίνονται κι όλοι. Δηλαδή αν είναι στημένοι για κάποιο αποτέλεσμα ή σε κακή μέρα ή απροπόνητοι ή ανίδεοι. Ο Τριτσώνης δεν ήταν στημένος. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος. Ανάποδα φάουλ, κανένας πειθαρχικός έλεγχος και καμία διάθεση να τρέξει το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει απροπόνητος, μακριά απο τις φάσεις και γι' αυτό την πάτησε στη φάση του πέναλτυ, που φυσικά είναι ανύπαρκτο. Η δουλειά βέβαια έγινε διότι με τον Μάκη πίσω απο τον τέταρτο, τουλάχιστον φοβάσαι και προστατεύεις την έδρα. Δεν έχουμε άλλοθι την διαιτησία για την ήττα αλλά ξαναλέω, άλλο μαλάκας φοβισμένος κι άλλο στημένος. Τα 100000 πριμ του Μάκη είναι δικά μας λεφτά.

         Στα Γιάννινα ο γνωστός Δαλούκας. Άσχετος και με κόμπλεξ να αναδειχθεί αυτός σε πρωταγωνιστή. Κράτησε όσο μπορούσε την δαφνοστεφανωμένη στο παιχνίδι ( δεν δόθηκε πέναλτυ στον ΠΑΣ ) αλλά στο τελευταίο λεπτό, τι να κάνει πια;
         Ο Λαμπρόπουλος στην Ξάνθη ήταν πολυκατάστημα με ειδικότητα στα εσώρουχα και για τις δυο ομάδες. Κι όταν διαμαρτύρονται όλοι καταλαβαίνετε τι απόδοση είχε. Πολύ κακός διατητής κι ευτυχώς που παίζει στη λίγκα. Αν έπαιζε ερασιτεχνικό θα είχε φάει πολύ ξύλο.
         Ιδανικός διαιτητής ο Καλλόπουλος για να διαλύσει γήπεδα επι γηπέδων. Θυμηθείτε τα δικά μας Γιάννινα. Εκεί έβγαινε η κάρτα για πλάκα, αλλά εδώ ήταν άλλοι κανονισμοί. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο και για τον ίδιο κανονισμό. Μουσλίμοβιτς, Νέτο, Γκαρσία, Τσιρίλο αθώοι μάλλον λόγω Τούμπας. Το πανώ δε για τη μάνα του Λαμπριάκου ήταν ο μόνος που δεν το είδε. Μιλάμε για ματς που δεν έπρεπε να αρχίσει. Πάντως είμαστε σοβαρή χώρα. Μέχρι κι ο Κούπερ ξεφτυλίστηκε. Όχι, δεν φταίει η διαιτησία ειδικά όταν έγινε πάρτυ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ. ΘΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
                 Ο Πατέρας κλαίει τα λεφτά του. Αυτά που έστειλε στην εθνική ομάδα ( του έχει μείνει το Εθνικός και μπερδεύεται). Δεν φτάνει που του κάνανε παρατήρηση  οι άλλοι μέτοχοι ( ο αντιβιοτικός ποτέ δεν έδινε σε χορούς διαιτητών), αλλά ήρθε κι ο Αρμάκολιας και τον πήδηξε. Και καλά του έκανε λέω εγώ. Έχουμε νταβατζή την δαφνοστεφανωμένη, θα έχουμε κι άλλον;  Γουστάρω να πηδηχτούνε μεταξύ τους και να κάνουν και παιδιά. Δυο πέναλτυ μαρς δεν δόθηκαν στην αλογοτροφή διότι αγρίεψε ο Κόκαλης και γουστάρει την κόρη του Πριόνα ( είναι δύσκολο αυτό θα σας λύσω την απορία αν την έχετε). Πάντως ο Πατέρας ετοιμάζεται να τσιμεντώσει κάποια κόρη ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ( εξακολουθούν τα δύσκολα). Ίσως και τα λεφτά να τα βρήκανε και λίγα οι ανεξάρτητες παράγκες , και πρέπει να δοθούν σε εισαγγελείς την άλλη Κυριακή.
           Να κι ο Δώνης ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Δεν μιλάει ποτέ για διαιτησία και σωστά. Πού έμαθε μπάλα; Στη Μπλάκμπερν; Δεν είδα τα παράπονα εκεί κι άρα ο Πηλαδάκης, συγνώμη ο Ρέμος, δεν έχουν θέματα. Φυσικά το μεγάλο θέμα το έχει ο Μυτηληναίος, αλλά τα Σκόπια ακόμα δεν στέλνουν διαιτητή. Ούτε κι εμείς.
                 Ο καλύτερος διαιτητής ήταν αυτός στο Εργοτέλης-Λάρισα. Πάλι δικαιώνεται το νούμερο ο Βασάρας που έγινε και manager και σκέφτεται το καλό του ποδοσφαίρου. Ρε κάποιον για το κακό του αθλήματος θέλω. Τι παραπάνω να κάνει αυτός που θέλω;
ΥΓ : Συλλυπητήρια για την οικογένεια των Κανελλοπουλέων. Στεχόμαστε προσοχή στον άνθρωπο που έχασε τον πατέρα του αιφνιδίως στη Ν. Υόρκη, είναι Αεκτζής  ο Τάκης και τιμιότατος κι έπεσε θύμα  κάποιου. Όλοι μπορούσαμε να το πάθουμε.
              

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΚΕΡΑΤΟ

      Είναι από τις λίγες φορές που βρίσκομαι σε απόγνωση. Σε βαθύ προβληματισμό και συλλογισμό. Σχεδόν σε αδιέξοδο. Δεν με βοηθούν τα ποτά, τα τσιγάρα, οι γκόμενες κι οι ψυχαναλυτές. Τόριξα και στην εργασιοθεραπεία αλλά κι αυτή δεν μου απάλυνε τον καημό. Χρειάζομαι λοιπόν την στήριξη του αναγνωστικού κοινού της στήλης. Ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας ανάλογα με την εμπειρία του ή την φαντασία του.
      Εδώ και κάμποσο καιρό, υποψιάζομαι ότι με απατά η γυναίκα μου. Η μάνα των παιδιών μου. Αυτή για την οποία θυσίασα την ελευθερία μου και τα καλύτερα μου χρόνια. Που την ανέχτηκα όταν είχε μείνει έγκυος κι είχε πάρει καμιά εικοσαριά κιλά και την φώναζα ακόμα κούκλα. Την ώρα που μου την παρουσίαζε ο γυναικολόγος σαν θαύμα της φύσης κι ένοιωθα εγώ το θαύμα της υπομονής μου. Την ώρα που καταλάβαινα την διαταραχή των ορμονών της, των μέσω αυτών εκνευρισμών της κι έκανα το κοροΐδο
      Ακόμα και σήμερα, που το κυρίαρχο δομικό συστατικό του κορμιού της είναι η κυτταρίτιδα και που ακόμα η μυωπία μου δεν είναι τόσο μεγάλη για να μην βλέπω και τις παρατρεχάμενες χαρές της ζωής, δεν έχω φερθεί άσχημα. Μου σηκώνεται βέβαια λίγο πιο δύσκολα. Τι να κάνω; Την βλέπω πια σαν πρώτου βαθμού συγγενή και αιμομιξίες δεν κάνω. Αξίζω να έχω τέτοιες ανησυχίες; Για όνομα του θεού, που έκανε εμένα πιστό και την κυρία τσιλιμπούρδω.
     Τέλος πάντων οι υποψίες μου είναι τεράστιες. Και δεν μπορεί να μου απαλύνει τον πόνο κι ο Γούναρης με τον παιάνα του « αυτός ο άλλος είναι ευεργέτης μου μεγάλος». Θέλω η κυρία να μου το πει στα ίσα. Γιατί με κρατάει αφού δεν της κάνω; Θα μου πεις ότι εγώ της το είχα πει όταν το έκανα; Όχι βέβαια, αλλά άλλο πράμα ο σέντερ φορ κι άλλο ο τερματοφύλακας. Και στο κάτω κάτω τι είναι το σημερινό; Η μεταχρονολογημένη τιμωρία; Δεν το μπορώ.
     Λοιπόν συνεχίζω τις φοβίες μου. Βλέπω τα κλασσικά σημάδια του κέρατου. Χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο κι όταν το σηκώνω μου το κλείνουν. Όταν χτυπάει το κινητό της και είμαι μπροστά, όλο λάθος νούμερο έχουν καλέσει. Βλέπω κάτι λουλούδια στο σπίτι – σαν πίστα σκυλάδικου έχει γίνει – και κάτι καινούργια παπούτσια και συνολάκια που δεν τα θυμάμαι να τα είχα συναντήσει στην ντουλάπα μας.
     Επίσης άρχισε να βγαίνει κι έξω τα βράδια. Όταν τη ρωτάω με ποιαν θα είναι, μου απαντάει ότι θα είναι με κάτι φίλες από την δουλειά που μου τις έχει γνωρίσει αλλά δεν τις θυμάμαι διότι ποτέ δεν έδινα φράγκο γι’ αυτές. Όταν είναι αργά τη νύχτα κι είμαι ξύπνιος, κάθιδρος κοιτάω από το παράθυρο να δω πώς φτάνει, αλλά την βλέπω να περπατάει διότι πάντα οι φίλες της την αφήνουν λίγο παραπέρα για να μην κάνουν παράκαμψη, όπως μου εξηγεί.
     Κάποια στιγμή βούτηξα το κινητό της και μου το άρπαξε αμέσως από τα χέρια λέγοντας μου ότι προσβάλω την προσωπικότητα της και επίσης παραβιάζω και την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Εδώ πάγωσα βέβαια, αλλά τι; Να το μάθω όταν ο αντίζηλος αποφασίσει να μπει στην θέση μου; Να την πάρει φυσικά αν την θέλει τόσο πολύ, αλλά να το ξέρω πριν την ανακοίνωση. Πάνω απ’ όλα είναι ο εγωισμός. Για το κέρατο δεν μπορώ να κάνω πολλά. Μάλλον μου έλαχε κι εμένα.
     Ένα βράδυ λοιπόν που πάλι θα έβγαινε με τις φίλες της δεν κρατήθηκα. Πιστεύω να με καταλαβαίνετε. Ειδικά κάποιοι από εσάς που έχετε ζήσει παρόμοια περιστατικά. Η στήλη πλέον κάνει σαφέστατο άνοιγμα και στους κερατάδες και ζητά κι αυτών την συμβουλή.
     Βγήκα από το σπίτι με σκοπό να την παρακολουθήσω. Να δω τις φίλες της, πού την αφήνουν, αν τα ρούχα της είναι τσαλακωμένα, αν λείπει το μακιγιάζ από το πρόσωπο της κι αν τα μαλλιά της είναι ανακατωμένα. Προσπάθησα να το κάνω με κάθε διακριτικότητα. Να μη με δει και νομίσει ότι δεν την πιστεύω οτι μου λέει την αλήθεια. Αλλά κι αν δεν μου την έλεγε, οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν ήμουν έτοιμος και να χτυπηθώ με τον γκόμενο της. Πού να ξέρεις τι είναι αυτός; Κανένας μπρατσαράς, κανένας μαχαιροβγάλτης, κανένας εφοπλιστής με μπράβους; Όχι και να φάμε και ξύλο. Και κερατάδες και δαρμένοι; Σαν πολύ πάει. Αλλά και κανένας χλεχλές να είναι και πάλι δεν θα εμφανιζόμουν. Να μου πηδάει την γυναίκα χειρότερος από εμένα; Και να καταλάβω πόσο μαλάκας είμαι; Και κερατάς και μαλάκας; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
     Αλλά κι ένας νορμάλ άνθρωπος να ήταν, τι μου φταίει; Πού να ξέρω τι του έχει πει η κυρία προκειμένου να πηδηχτεί ή να χαμουρευτεί; Του έχει πει αλήθεια ούτως ώστε να έρθει ο κύριος και να μου ζητήσει στα ίσα το χέρι της ή τον έχει παραμυθιάσει κι αυτόν για να τα έχει με όλους καλά; Τον έχει προειδοποιήσει ή μόνος του διάλεξε να εισβάλει στα μονοπάτια του κινδύνου; Διότι μπορεί να ήμουν εγώ ο μπρατσαράς ή ο πλούσιος με τους μπράβους και τελικά να γινόταν αυτός ο δαρμένος γαμιάς. Μα τι μαλακίες λέω. Δείρω δεν δείρω, ο κερατάς είμαι εγώ.
     Παρακολουθώντας λοιπόν την κυρία που ερχόταν μόνη περπατώντας, κρύφτηκα πίσω από το αυτοκίνητο μου. Συγκεκριμένα πίσω δεξιά του. Δίπλα στη ρόδα. Κι ενώ περίμενα τα μέτρα της, παρατήρησα ότι ο θόλος του τροχού, έχει πιάσει σκουριά. Χάλια είναι. Κι εδώ ακριβώς θέλω την συμβουλή σας, αγαπητοί αναγνώστες της στήλης ή του blog:
     Να πάω το αυτοκίνητο σε φαναρτζή, ή να πάρω την γυναίκα μου να πάμε στο Praktiker να αγοράσουμε τα απαραίτητα υλικά και να το φτιάξουμε τα δυο μας ανανεώνοντας και την σχέση μας, ή να μην της πω τίποτα και να το επιδιορθώσω μόνος μου; Μπορείτε να με βοηθήσετε; Είναι ζήτημα ασφαλείας. Ζωής και θανάτου. Για το αυτοκίνητο μιλάμε που το χρησιμοποιώ καθημερινά.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΕΚ

          Πολύ ωραίο το πρώτο ημίχρονο. Γυμνασμένη ομάδα εναντίον μπαλαρίνων που παίζανε σε γυαλισμένο τεραίν με ληγμένη παρκετίνη. Τα βολέ του Σάχα ( πόσες φορές έπεσε κι αυτός, αβίαστα χωρίς πίεση) δουλεμένα στην προπόνηση. Μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη τύπου σοσιαλιστικού κόμματος. Να μην κάψουμε πολλά καύσιμα στο κέντρο και εκπέμψουμε ρύπους. Και σωστά. Με ποιά χαφ; Σαν κάτι μοντέλα έτοιμα για απόσυρση που τα κρατάει ο ιδιοκτήτης διότι έχει συναισθηματικό δέσιμο ή δεν έχει χρήματα να εκσυγχρονισθεί.

           To αμάν όμως και το μπιραλλάχ ήρθε μετά. Όπου εκεί φάνηκε οτι όχι μόνο δεν έχουμε ομάδα, αλλά δεν έχουμε καμία τύχη και καθόλου ψυχή. Φυσικά κανένα πλάνο και κανένα δούλεμα στην διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι θλιβερή η εικόνα και το άντε γαμηθείτε είναι ευχή κι όχι βρισιά. Ειλικρινά το λέω, δεν έχω ξαναδεί χειρότερη ΑΕΚ απο αυτήν.
              Είναι πάρα πολύ αστείες οι όποιες συγκρίσεις επιχειρηθούν με κάποια ομάδα του παρελθόντος που κατέληξε ακόμα και πέμπτη σε κάποιο πρωτάθλημα. Όπως επίσης είναι γελοίο το να πεις κάποιον διακριθέντα σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το οτι είναι απλήρωτοι είναι δικαιολογία για τα μικρά παιδιά, όπως αστείο είναι να παραδεχθούμε οτι ο προπονητής κρατάει κάποια γκέμια στα αποδυτήρια. Χαμένος είναι κι αυτός στο 4-2-3-1 που δεν καταλαβαίνω πότε περιμένει να του αποδώσει κάποιους καρπούς.
                 Υπομονή, υπομονή, τι είναι ρε πούστη μου η υπομονή; Βιάγκρα να φορτώσω; Μπαίνει μια Καβάλα με 5 απουσίες, με αλλαγή στην αλλαγή και σε κάνει σις κεφτέ χωρίς κρεμμύδι. Με τερματοφύλακα έναν μάγειρα κι η ΑΕΚ με έναν Γκέντζογλου ( για μένα είναι λίγος) φιλότιμο και με έναν Ντάνιελ ( πού βρέθηκε ο άνθρωπος;) που να κάνει τα πάντα. Και θα το πω: Αν ήμουν προπονητής αυτόν θα είχα βάλει σέντερ φορ και πίσω ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Αφού αυτό το σύστημα παίζουμε ούτως ή άλλως.
               Συγχαρητήρια στην Καβάλα. Συγχαρητήρια στον Παπαδημητρίου, τον εκπρόσωπο του Κοζώνη που συνόδεψε την αποστολή. Συλληπητήρια σε μας και στον δωδέκατο παίκτη που την πίκρα του την εκτόνωσε  στο να σπάει τα καθίσματα. Στην πιο σεξουαλική πόλη της Ελλάδας ευχαριστηθήκαμε την πράξη. Μην ακούσετε τις μαλακίες του Σκορ ή της Ώρας αύριο περί σφαγής. Ο Τριτσώνης είναι επικίνδυνος διαιτητής λόγω μαλακίας κι ανικανότητας. Αφείστε τις σφαγές που θα σας προσφέρουν δάχτυλο για κάλυψη. ΑΕΚ είμαστε ακόμα. Δεν είμαστε γυναικούλες.
   ΥΓ1 : Μίλησα με Καραγιαννίδη που ό,τι σας είπα θα γίνει στήλη του. Ζήτησα κατεπειγόντως νέα συνάντηση με τον τίγρη, που είναι η μόνη λύση.
  ΥΓ2 : Το άλλο Σάββατο, στις 3,  κανονίσαμε οι ομιλούντες εδώ στο blog να βρεθούμε στην Φιλαδέλφεια να πιούμε ούζο. Φυσικά οι λεπτομέρειες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι ωραία ευκαιρία. Ψηλά  το φρόνημα παιδιά.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ

         Στην σύσκεψη της Τετάρτης οι εμπλεκόμενοι ήταν όλοι κι όλοι 6. Τα ονόματα τα έχω αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτην την στιγμή. Την Τετάρτη συντάχθηκε το προσύμφωνο, το οποίο και απεστάλη.
         Το χαρτί αυτό, που  όπως ξέρετε είναι κρισιμότατο για το μέλλον μας αλλά κι εντελώς απόρρητο, δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στις εφημερίδες Goal, Sportday και στην Εξέδρα. Η διαρροή αυτή ενόχλησε πάρα πολύ την πλευρά Κοζώνη που εξέδωσε πριν απο λίγο την εξής ανακοίνωση: ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕΓΑΛΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΩ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΛΥΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ.
          Τα νομικά τμήματα των δυο πλευρών αποκλείεται να κάνανε την διαρροή. Δεν θα ξαναβρίσκανε πελάτη αύριο. Το νομικό απόρρητο είναι περίπου ίσης αξίας με το ιατρικό. Ποιοί έμειναν; Η ΠΑΕ και η πλευρά Κοζώνη. Στην σημερινή τεράστια κόντρα η μια πλευρά κατηγόρησε την άλλη. Η πλευρά Κοζώνη αρνήθηκε κάθε περίπτωση δικής της ευθύνης.
           Η ΠΑΕ ακόμα δεν είπε τίποτα. Δύσκολο να πει, διότι αυτή την στιγμή είναι καπελωμένη απο τον Θανόπουλο - ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ -. Ο Θανόπουλος αφού σκοτώθηκε χθες με το Έθνος ( για το πριμ παραγωγικότητας που δήθεν έχει πάρει ) δήλωσε πριν λίγο: ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΩ.
             Και λέω κι εγώ: Δηλαδή τον μέτοχο που βάζει συνέχεια τρικλοποδιές στον Θανόπουλο, τον κατηγορεί ή τον απειλεί με τον τρόπο του οτι θα ξεμπροστιασθεί κι αυτός, τον ΜΕΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΧΡΕΩΝ. ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ , ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ Η ΠΛΕΥΡΑ ΚΟΖΩΝΗ.
                Διότι φίλοι, ο Θανόπουλος μετά την σύσκεψη, προφανώς έστειλε πάλι ένα mail στους μετόχους και ζήτησε τα πληρεξούσια των μετοχών τους προς τον Νοτιά. ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ.
             ΚΙ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΠΛΕΥΡΑ ΚΟΖΩΝΗ.
              Η γνώμη μου είναι οτι φτάνουμε στο κρισιμότερο σημείο του πολέμου. Κάποια πληρεξούσια δεν θα συμπληρωθούν. Και δεν χρειάζεται κιόλας. Η καθαρή πλειοψηφία είναι αρκετή για την υπογραφή του προσύμφωνου και για να αρχίσει το ξεσκόνισμα των βιβλίων. Βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί. Η πλευρά Κοζώνη θέλει να κάνει τον έλεγχο κι αν οικειοθελώς αποχωρήσει ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ..Δηλαδή θα πει οτι τα χρέη είναι πολύ παραπάνω απο τον δεσμευτικό όρο της απόκλισης ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ,Ή ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ. Φυσικά εμείς εύκολα μετά θα βρούμε τους μετόχους των εταιρειών αυτών ( μια απο αυτές είναι και η empire).
           Ψάχνω να καταλάβω τι θα κάνει η ερασιτεχνική. Έχει πλέον το 23%. Έστειλε ο ΔΧ το χαρτί του;
            Εντελώς αθώος ο Τάκης ο Κανελλόπουλος. Αν φοβόταν κάτι δεν θα έδινε τις μετοχές του στην ερασιτεχνική και δεν θα ζήταγε ο ίδιος έλεγχο απο το 2004 και μετά. Σας υπενθυμίζω μια απο τις πρώτες μου αναρτήσεις που έλεγα, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΠΤΕΥΟΤΑΝ Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ

          Θεωρητικά λοιπόν, σήμερα υπογράφεται το προσύμφωνο. Τα πληρεξούσια των ανενεργών μετόχων, άρα και της ερασιτεχνικής, φτάσανε με τα σκυριανά πόνυ που μεταφέρθηκαν στο Σικάγο. Ο Κοζώνης τα παρέλαβε και του ήρθε κι άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Να επενδύσει στα συμπαθή μικρόσωμα τετράποδα μια που στην Αμερική τα πάντα είναι μεγάλα κι ο λαός δεν έχει παρόμοια άλογα. Έδωσε λοιπόν την εντολή στους εκπροσώπους του.
          Φυσικά με την ΑΕΚ δεν χαλάει τίποτα. Προχτές, όπως θα ξέρετε, οι εδώ εκπρόσωποι του απείλησαν τους υπαλλήλους της ΠΑΕ οτι αν δεν βγάζανε καμιά δεκαριά λεπτομέρειες απο τα χαρτιά, θα φωνάζανε τα ΜΑΤ για να βγαίνανε απο την Γράμμου. Άκου όνομα για γραφεία. Λες κι είναι οχυρό.
         Ξεκίνησε λοιπόν η μελέτη κατ' αρχάς για την γνησιότητα των πληρεξουσίων. Πιστεύω οτι πάμε καλά - θα είναι αυθεντικά - και θα προχωρήσουμε στον έλεγχο των βιβλίων. Φυσικά και πολύ προσεκτικά ( 5 χρήσεις σε ένα μήνα, ο Ντέμης έλεγξε 11 χρήσεις σε δυο εβδομάδες). Επίσης κατά πως διαβάζω είναι έτοιμη και μια εγγυητική 19 εκατομμυρίων ( ελπίζω να είναι ευρά κι όχι δολάρια διότι υπάρχει και μια ισοτιμία σαν τα φραγκοδίφραγκα που προέκυψαν προς την εφορία) για να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά θα ακολουθήσουν Αλιάκμωνες χρημάτων για μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο ( για να βγούμε τρίτοι), εξόφληση όλων των υποχρεώσεων προς την ερασιτεχνική, άμεση εξόφληση της Morgan Stanley και παρουσίαση του προπονητηρίου ( το οποίο βεβαίως και θα εξαγοραστεί απο το Νοτιά) και της μακέτας του νέου γηπέδου ασχέτως τόπου. Έχουμε λεφτά πλέον και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.
          Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα που διάβασα σε έγκριτο έντυπο, έχει ήδη αρχίσει το χτίσιμο της νέας ΑΕΚ στα μυαλά, στα γραφεία, και στα επιτελεία του Κοζώνη. Συγκεκριμένα διάβασα οτι      " φεύγουν όλοι εκτός απο τον Μπάγιεβιτς. Ο Σκόκο κι ο Μπλάνκο στην παλιά ΑΕΚ ούτε στον πάγκο δεν θα βρίσκονταν."  Προσέξτε. Δεν το είπε η εφημερίδα. Ο Κοζώνης το είπε ή το σκέφτηκε, αλλά η φυλλάς ευρίσκεται εντός του δεξιού νευρώνα του εγκεφάλου του. Και κατά σύμπτωση συμφωνεί κι ο Ντούσαν που λόγω αυτής της ταύτισης απόψεων με τον επιχειρηματία - δεν τον ξέρει αλλά μιλάνε τηλεπαθητικά- αναγνωρίζοντας το έργο του , θα συνεχίσει την ανοικοδόμηση ειδικά τώρα που ο Ρεχάγκελ θα πάει και για σαφάρι στην μαύρη ήπειρο. Φυσικά η δήλωση του Μπάγιεβιτς  όταν ήρθε στην ΑΕΚ (" το ρόστερ είναι πλήρες " ) και που γίνανε και 11 μεταγραφές ( άρα πληρέστατο) ουδεμία αξία έχει πλέον διότι έγινε πέρσι. Ως γνωστόν , στην Ελλάδα υπάρχει άρθρο 44 και για τις δηλώσεις.
           Ο Κοζώνης λοιπόν, ασχέτως συνομιλίας με προπονητή ή τεχνικό διευθυντή, θεωρεί οτι το ρόστερ είναι της πλάκας και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω. Πιστεύω οτι ο κύριος Μπόμπ θα γίνει ο ηγέτης μου ειδικά αν προβεί μέχρι τον Ιούνιο ( δεν βιάζομαι )  σε ομαδική απόλυση όλων των παικτών και σε αντίστοιχη αποζημίωση τους. Φυσικά αυτά είναι λεπτομέρειες διότι όπως προείπα χρήματα υπάρχουν και δεν ξέρουμε τι να τα πρωτοκάνουμε.
                 Ο Μπάγιεβιτς επίσης θα παραμείνει διότι είναι κι ο μόνος που δέχεται να δουλεύει κι απλήρωτος κι αν ζητήσει κάτι τότε θα ξαναονομασθεί παραδόπιστος βατραχένιος προδότης. Απο ποιούς; Μα απο όλους εκείνους που δεν γίνεται να φύγουν. Την βάση μας, τον δωδέκατο μας παίκτη, τους ποιητές μας που μέσα στα τραγούδια για την ΑΕΚ περνάνε κι εντέχνως και το όνομα της οργάνωσης. Τι θα πει Ελλάς βρε; ΕΑΜ και πάσης Ελλάδας. Λάθος έγινε τότε κι απεκατεστάθη η ιστορία με την παρέμβαση του ΚΚΕ. Οφείλουμε να ξυπνήσουμε.
               Έχω βγάλει λοιπόν το μαντήλι και το κουνώ. Πότε κοιτάω αριστερά και πότε δεξιά. Απο τη μια αποχαιρετώ τους παίκτες κι απο την άλλη προβάλλω την έδρα μου διότι θέλω να με πηδήξει ο μονόδρομος. Δεν με πειράζει. Αεκτζής γεννήθηκα, Αεκτζής θε να πεθάνω. Και με τόσα λεφτά δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην διώξει και μένα ο Κοζώνης στα πλαίσια των αλλαγών που είναι επιβεβλημένες. Πάντως μπορεί να φταίω κι εγώ οπότε υπόσχομαι να παραμείνω πιστός αλλά φυσικά μακριά απο τα μετερίζια της αντίστασης.
          Ακούστε να δείτε. Επειδή το θέμα είναι μείζον αλλά και κουραστικό και θεωρείται top secret ( ταπ σίκρετ στα ελληνοαμερικάνικα ) αρχίζω πια να γίνομαι ιλαρός. Γελάστε κι εσείς κι αύριο όλοι μαζί ( απο την τηλεόραση βέβαια, ούτε δραχμή στον Ψωμιάδη ) να πηδήξουμε στην πιο σεξουαλική πόλη της Ελλάδας, φυσικά μετά την Γλυφάδα. Τους έχει διαλύσει ο Κουκουλάκης.
    ΥΓ. Είδατε που ο Πατέρας έστειλε στον Πιλάβιο πριμ για τα παιδιά της εθνικής; Δεν έστειλε στα παιδιά της ομάδας ( τα μισά είναι δικά του ), αλλά προτίμησε κεντρική διαχείρηση σεβόμενος τους θεσμούς. Τι, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ελέγχει την διαιτησία; Ποιός μαλάκας το είπε αυτό; Ρε για εθνικό σκοπό μιλάμε. Κακά παιντιά που σκέφτεστε περίεργα. Και παλιά η παράγκα τα έπαιρνε μέσω χρηματιστηρίου, κι όσοι ξέρανε παίζανε τις μετοχές του μπαμπά σημερινού. Καταλάβατε ή να κάνω πιο λιανό; Πάντως έτσι γίνονται οι δουλειές. Για το κοινό καλό.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

         Την γυναίκα σας την έχετε παντρευτεί μετά απο καβγά; Την έχετε απειλήσει πρώτα για να σας κάτσει ήσυχη σε όλη την πορεία του έγγαμου βίου; Μπορεί, τίποτα δεν αποκλείεται.Πάντως αν έχετε ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, η όλη πορεία δεν με πείθει για το ανθόσπαρτον της. Είτε το μάθατε είτε όχι.
        Βέβαια μιλάμε για την ΑΕΚ και μια επερχόμενη εμπορική συμφωνία. Μια μεταβίβαση που στο όνομα της έχουμε όλοι παρατήσει τα πάντα. Διότι όλοι πλέον έχουμε συμφωνήσει οτι η παρέα του 2004 ήταν ανίκανη ή άλλα έλεγε κι άλλα εννοούσε, άλλα σκεφτόταν κι άλλα έπραττε. Γνήσιο ΠΑΣΟΚ δηλαδή και γι ' αυτό κι ο Ντέμης ΤΟΥΣ ήταν και μέλος στο club φίλων του Λαλιώτη. Θέλω να συμφωνούμε στα δεδομένα του προβλήματος ή της ασκήσεως. Αλλοιώς τη λύση δεν θα την βρούμε.
        Κι όλοι συμφωνούμε πια οτι μέλλον δεν υπάρχει αν δεν υπάρχει Κοζώνης.Σκεφθείτε δηλαδή να ήταν ο Λάτσης ή ο Αμπράμοβιτς. Να έχουμε κρεμαστεί απο τα μαλλιά μας εμείς οι οπαδοί, οι προηγούμενοι μέτοχοι να βάζουν όρους και να τους παίρνουν πίσω, κι οι άλλοι σαν τους Τούρκους κατακτητές να αξιώνουν να πηδήξουν τον γιό του Νικηταρά. Όλα άλλαξαν. Η ΑΕΚ αντί να διαλέγει διάδοχη κατάσταση, να κάνει πιάτσα στη Συγγρού κι ο γαμιάς της να της εξετάζει τις ζαρτιέρες. Πλέον δεν είμαστε ΑΕΚ αλλά γωνιακό μαγαζί κατεδαφισμένο. Με πονάει αυτό.
         Είμαι εναντίον του Κοζώνη; Γιατί να είμαι; Είμαι υπέρ του; Γιατί να είμαι; Περιμένω, αλλά διακρίνω όχι τον Αεκτζή τον παλαβό, έστω για την υστεροφημία του κι ας είναι και στυγνός μάνατζερ, αλλά για κάτι άλλο. Που δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αυτή την στιγμή. Σαν κάτι να παίζεται σε άλλα επίπεδα κι ο γάμος να έχει και μια απείλή. Του τύπου, θα έρθω αλλά μην πολυμιλάτε. Και θα τα βρούμε στο βάθος του χρόνου. Εις υγείαν του μαλάκα του συγγενή που τι θα κάνει; Θα έρθει, αλλά χωρίς δώρο;
             Ο Θανόπουλος έβαλε όρους; Μπα ο "υπάλληλος" παίζει την ΑΕΚ; Θα έπρεπε να ντρέπονται οι "μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω". Και θα έπρεπε να ομολογήσουν την βαριεστημάρα τους ή ότι δεν τους χρειάζεται  το όχημα πια και σαν κιμπάρηδες να πληρώσουν το λογαριασμό και να μας σπρώξουν σε μια άλλη λύση. Ό,τι κι αν είναι αυτή. Διότι δεν την ξέρουμε και πρακτικά σερνόμαστε στην μια και μοναδική διέξοδο για το καλό μας, αλλά και για το καλό των προηγούμενων αλλά και των επόμενων. Κι όλα αυτά τα καλά για τον πελάτη, δεν μου ακούγονται καλά. Επαναλαμβάνω ενστικτωδώς.
        Και επιχειρηματικώς και φυσιογνωμικώς.Δεν μου μοιάζει η νέα κατάσταση παραγματικά νέα. Θες να αγοράσεις και στην πρώτη διαφωνία σηκώνεσαι και φεύγεις; Το empire δεν το αναγνωρίζεις και σωστά, και κάνεις την δήλωση " δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα μέσω συντηρητικής κατάσχεσης απο αυτούς που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους". Κι είσαι και δικηγόρος Μαυρομμάτη. Με πολλά μι γράφεται το όνομα σου. Λεφτά απο πού βγάζεις; Απο αμοιβές ή απο τετράδια που δεν ξέρει κανείς πελάτης; Τίμια. Δικηγορία κάνεις στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Σοβαρολογείς ή φοβάσαι;
           Πού χαλάει το προσύμφωνο; Στην απόκλιση. Ποιά είναι αυτή; τα 22 ,τα 44 ή τα κρυφά;  Γιατί ξεκινήσατε τον καβγά τόσο νωρίς; Για να αγοράσετε ή για να έχετε δικαιολογίες για να φύγετε; Κάνατε διαφήμιση και σας έμαθε ο κόσμος; Έχετε 22 μύρια; Γιατί ζητάγατε εγγυητική για 5;  Για να κάνετε την ΑΕΚ Λίβερπουλ που έγραψε και κάποιο blog; Και το διάβασε ο τίποτας και ονειρεύεται πίτσες με πεπερόνι. Που θα του τις φέρνουν. Παιδιά πλάκα κάνουν και δουλεύονται μεταξύ τους. Αλλά βέβαια η Ώρα τα λέει διαφορετικά. Και κάτι ξέρει σίγουρα στο καφενείο που εκδίδεται, διότι τα πληρεξούσια θέλουν και χρόνο για να την διατηρήσουν ακόμα στα μανταλάκια που την κρεμάνε σαν  φρεσκοπλυμμένο ρούχο πλυντηρίου Πίτσος. Κι έχω πάει και σε άλλες χώρες, Την Ριμανία, την Βιλγαρία και την Ιγγαρία.
ΥΓ. Συγχαρητήρια στην εθνική. Φυσικά ήταν της πλάκας, αλλά καλύτερα η δική μας πλάκα παρά των βιζιτούδων μας. Για μένα δίκαια προκριθήκαμε. Ούτως ή άλλως σαλάτα θα είμαστε στο γενικό μενού. Τόσοι προπονητές, τόση ντόπα για να παίζουμε την αλάνα;

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

TA ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

            Φυσικά ήδη θα πρέπει να έχετε πληροφορηθεί οτι με την παρέμβαση Νοτιά, το συμφωνητικό θα υπογραφεί και η πλευρά Κοζώνη θα προχωρήσει στον έλεγχο των βιβλίων, των εσωρούχων μας και των αντικειμένων που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν σαν σεξουαλικά βοηθήματα. Βέβαια είστε ενημερωμένοι απο εδώ, οτι για την συμφωνία δεν είχα ποτέ αμφιβολία. Εγγυητική, ξεγγυητική, ο έλεγχος θα γινόταν. Για την απόκλιση των χρεών ήσαν και είναι οι φόβοι μου και για τον χρόνο που δεν σπαταλήθηκε παράλληλα, αλλά σειριακά με τον φόβο προσφυγών ή διάλυσης του σωματείου. Φυσικά και δεν παίρνω τίποτα πίσω. Όχι απο πείσμα, αλλά δεν έχει γίνει κάτι για να μου αλλάξει το ένστικτο ή τον χρόνο που συνεχώς κερδίζουν οι δυο πλευρές με την ΑΕΚ στη μέση κάποιου hot dog με μπόλικες πίκλες. Περιμένω λοιπόν κι εγώ τα προφανή.
              Αυτά που βγήκαν, ή ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ EMPIRE μια που αυτά δεν τα αναγνωρίζει ο Κοζώνης. Και δικαίως. Αυτός τα έκανε; Λες και τα άλλα είναι δικά του. Η πρώτη άρνηση, αν δεν κάνω λάθος. Θα μου πείτε βέβαια οτι αυτό δεν λέει τίποτα. Σωστά κι άρα τα νέα είναι θετικά. Το είπανε έγκριτοι δημοσιογράφοι που το κοινό απο αυτούς πληροφορείται τα πάντα και τυχαίως όλοι μετά απο λίγο ανακαλύπτουν οτι στην Ελλάδα υπάρχει πυκνή νέφωσις κι όλοι κατακρημνίζονται εξ αυτής.
                Τον Φίλαθλο δεν τον διαβάζουν πολλοί και επίσης σωστά. Σήμερα ο άνθρωπος το μυαλό το έχει σαν απόφυση του εντέρου. Αν ενοχληθεί πάει στον χειρούργο και την αφαιρεί. Αν δεν τον ενοχλήσει την αφήνει σαν ένα ακόμα περιττό στοιχείο του οργανισμού του και το γιατί δεν τα βάζει με τον θεό που τον κατασκεύασε μ' αυτήν, είναι θέμα πανανθρώπινης αγαθότητας, έλλειψης περιεργείας και τα λοιπά θεολογικά γιατροσόφια.
               Με τον Γεωργίου γιατί τα βάλανε όλοι; Διότι πονάει η αλήθεια του ή διότι δουλεύει στην συγκεκριμένη εφημερίδα; Ποιός άλλος μαλάκας δημοσιογράφος εκτίθεται για κάτι ( ποδοσφαιρικά μιλάω) εκτός απο τον τιμιότατο Γεωργίου, που κόβω το χέρι μου γι' αυτόν και που με τόση θαεματικότητα και ακροαματικότητα, δουλεύει τέσσερις δουλειές για να συντηρήσει τις φυσιοθεραπείες του γιου του ή τα ιδιαίτερα για ένα καλύτερο αύριο για την κόρη του; Δεν είναι παντογνώστης αλλά είναι αυτό που βλέπεις και δεν υπάρχει τίποτα άλλο απο πίσω. Και τα ίδια ισχύουν και για τον Κολοκοτρώνη που σαν στρουμφάκι τρέχει σε πεντακόσιες μεριές μπας και βγάλει ένα αντρικό έντυπο.
             Κι έβαλε ο Φίλαθλος τρικλοποδιές. Λόγω του δημοσιεύματος ή λόγω του timing. Σε ποιόν ρε εγκάθετοι; Στον Κοζώνη; Μα δεν θα κάνει έλεγχο; Μόνος του δεν θα βρει τα στοιχεία; Την εφημερίδα θα αγοράσει και θα μάθει αυτά που θέλει να μάθει; Λέτε ο Κοζώνης, όταν κάνει δουλειές για την τσέπη του, να αγοράζει ανάλογα με τον επαγγελματικό του στόχο και την αντίστοιχη εφημερίδα του χώρου και να μαζεύει τις πληροφορίες του;
             Άλλοι λέγανε οτι πλήρωσε τον Φίλαθλο ο Νικολαίδης. Άλλοι οτι απο πίσω απο τα δημοσιεύματα κρύβεται ο Μελισσανίδης. Κι είναι Αεκτζήδες αυτοί. Για τέτοια μυαλά συζητάμε. Που υπάρχουν σαν αποφύσεις του εντέρου.Δηλαδή ο Φίλαθλος έχει μια τεράστια δύναμη και με τα 10000 φύλλα πανελλαδικώς, κάνει ό,τι γουστάρει, ανεβοκατεβάζει παράγκες ή φτιάχνει προέδρους, παράγοντες και ποδοσφαιρικά ινδάλματα. Δεν μιλάμε για μυαλό κουκούτσι, αλλά για σποράκι που δεν καταλαβαίνει τα προφανή: Ένα απλό διάβασμα του ισολογισμού και μια ποιοτική εξήγηση του. Και να φανταστείς οτι το πτυχίο του γυμνασίου έχει γίνει πια υποχρεωτικό. Ρε οι αμόρφωτοι γονείς μας πιο καλά σκεφτόντουσαν. Μήπως η παιδεία είναι σαν το καινούργιο εμβόλιο της γρίππης; ( Νάσαι καλά Μάνο, στο λέω κι απο δω.) Μήπως όσοι εμβολιαστούν θα μεταφέρουν τις παρενέργειες παντού και θα γίνουν οι πραγματικοί φορείς της πανδημίας; Μήπως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να καταργηθεί, διότι κάνει ημιμαθή μυαλά απο τα οποία κινδυνεύουμε όλοι;
           Γιατί δεν τα είπε νωρίτερα ο Φίλαθλος; Γιατί, τι είναι εφοριακός; Ξέρει πότε θα στελνόντουσαν τα μπουγιουρντί; Έπρεπε να είχε συντάξει τον ισολογισμό μόνος του; Ο Μελισσανίδης απο τον Φίλαθλο έγινε; Ή αυτόν περιμένει για την επόμενη κίνηση του; Η Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΑΚΙ 30000 ΘΕΣΕΩΝ; Και συνεχίζω και για τον κοντό. Αυτός έχει ανάγκη κανέναν; Πόσοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να ελεγχθούν απο αυτόν; Τι τώρα, να λέω ονόματα; Στον Φίλαθλο πήγε ρε χάπατα; Αλλά κι αν όλοι πηγαν εκεί, μην τον ξανααγοράσετε. Ρίχτε τον στα χίλια φύλλα, αναγκάστε τον Κουρή να τον κλείσει και ξαναβγάλτε τον Δικέφαλο που λόγω της μεγάλης υποστήριξης προς τον ΦαΚώ έκλεισε κι αυτός. Σοβαρευθείτε ρε και μάθετε να μην είστε νούμερα χρηματοδοτούμενα σαν τα συνθήματα που φωνάζετε για τους γάβρους. Ίδιοι γίνατε και δεν το έχετε πάρει και χαμπάρι ακόμα.
           

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΕΜΠ 2009

     Πέμπτη βράδυ μπροστά στον υπολογιστή. Το διαδίκτυο βοηθάει πιο γρήγορα στην μυθοποίηση ή στην απομυθοποίηση κάποιων πραγμάτων. Τρέχει η πληροφόρηση, ό,τι μορφής και να είναι, το μυαλό κουνιέται και ανάλογα με το ένστικτο ή τον κοινό νου, σε κάνει να ξεφεύγεις από την στατική πραγματικότητα του μικρόκοσμου που ο καθένας έχει ορίσει σαν ασφάλεια.
     Μιλάμε για ισοπέδωση. Στα παιδιά είναι τόσο εύκολη όσο το να παίζουν ένα παιχνίδι χωρίς να έχουν διαβάσει το προσπέκτους των οδηγιών. Ο μεγαλύτερος να τα κοιτάει, να κουνάει το κεφάλι και να τα ονομάζει χαζά ή αμόρφωτα. Στον ίδιο έχει παραμείνει η εικόνα του μ’ ένα βιβλίο στο χέρι κι ένα ερώτημα: Καλά αυτά πώς προχωράνε ενώ δεν ξέρουν τίποτα; Κι αυτός πια ένα με το χώμα.
     Κι όπως έτρωγα την βραδιά προχθές, μόνος αλλά με το διαδίκτυο - το απόλυτο όπλο της παγκοσμιοποίησης-, μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η νύχτα. Η νύχτα του ΕΜΠ. Η νύχτα της 16/11/1973. Δώδεκα χρονών, εντελώς εκτός πραγματικότητας, ξύπνησα από τον θόρυβο του χαλασμένου καζανακιού του οικογενειακού σπιτιού. Άκουγα κι άλλους θορύβους κι έψαξα να βρω ποιες μπουλντόζες χαλάγανε τον κόσμο νυχτιάτικα. Πήγα προς το μπαλκόνι , εκεί βρήκα τους γονείς μου κι είδα να κατεβαίνουν τα τανκς τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
     Μου άρεσαν. Δίνανε κάποιο άλλο χρώμα στον δρόμο που είχα βαρεθεί να βλέπω κάθε μέρα τα ίδια τετριμμένα. Τα βαριεστημένα τρόλεϊ και τα κουρασμένα λεωφορεία, τα λιγοστά μηχανάκια και τα βιαστικά αυτοκίνητα. Τότε ήταν λεωφόρος, δεν ήταν σοκάκι όπως σήμερα. Δεν ήμουν πολεμοχαρής αλλά τα τεθωρακισμένα ήταν μια άλλη εικόνα στα μάτια ενός παιδιού που μεγάλωνε με ψεύτικα τανκς σαν παιχνίδια.
     Βέβαια αυτά τα λέω σήμερα. Εκείνη την ώρα η μάνα μου εκδήλωνε μια τρομερή αγωνία για το τι θα γίνουν τα παιδιά που είχαν κλειστεί στο ίδρυμα. Μπαρούφες της μάνας μου δηλαδή, της αντιστασιακής, της βολεμένης μέσα στην προίκα της να το παίζει έτσι για να εντυπωσιάζει – ποιους δεν ξέρω- για την ισοπέδωση της από ένα σύστημα που και η ίδια είχε προκαλέσει. Όπως και η πλειοψηφία του λαού. Με την δικτατορία, μια χαρά είχαν γλυτώσει όλοι από τα καθημερινά συλλαλητήρια και τα σπασίματα των περιουσιών . Μια χαρά βλέπανε όλοι τα ελληνικά επίκαιρα πριν την ταινία στον κινηματογράφο θαυμάζοντας τα τσάμικα της Δέσποινας ή του Πατακού και την επίδειξη μόδας με τις θεούσες που το παίζανε μοντέλα.
     Και σήμερα τα ξέρω κι ελαφρώς καλύτερα. Ελλάδα. Αντιαμερικανισμός αλλά πρωθυπουργοί δυο γενιές Παπανδρέου. Πάντα αριστεροί στην ψυχή αλλά επιλογές συντήρησης και πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Κουνημένοι προς την ελευθερία αλλά ρατσιστές, τεμπέληδες, εσωστρεφείς με το βλέμμα απλανές προς την ανατολή και…
Και με εχθρό τον Τούρκο αλλά ομαδικώς και κοπαδικώς να κάνουμε εκδρομή στην Ισταμπούλ. Λες και κάποια στιγμή θα μας επιστρέψουν το συνάλλαγμα. Με τα ακριτικά νησιά παραδομένα στην οικονομική και ιατρική υποστήριξη του εχθρού. Και με βαθυστόχαστα ερωτήματα ότι το τουρκικό βιβλίο λέει άλλα από το δικό μας. Μιλάμε για σοβαρή αντίσταση τύπου δεν τρώω φραγκόσυκα διότι έχουν αγκάθια. Τα σύκα όμως σύκα. Και η σκάφη κρεβάτι. Αν δεν έχεις κρεβάτι, κάπου να γαμηθείς ρε αδερφέ.
     Και να δουλευόμαστε όλοι για την πραγματικότητα που πρακτικά δημιουργείται από την καταγραφή της ιστορίας. Δηλαδή δυο λάθη μαζί να θέλουν να φτιάξουν τους επόμενους. Και για να υπερασπίσω κι εγώ την παρουσία μου στην γη να πω τρίχες στα παιδιά μου και να εμπνεύσω με μια απόλυτη δαμανάκεια σαχλαμάρα. Δηλαδή της κονφερασιέ της νύχτας εκείνης που σήμερα κοιτάει με καχυποψία το προσφερόμενο υφυπουργείο μιλώντας για την γενιά του πολυτεχνείου και κυκλοφορώντας με το τζιπ και τις δυο Φιλιππινέζες.
     Τέρμα το διαδίκτυο. Το πολυτεχνείο ξεκίνησε από δέκα μάγκες που μπήκανε μέσα και πουθενά δεν υπάρχουν γραμμένα τα ονόματα τους. Όταν το τανκ έπεσε στην πύλη, οι σημερινοί πολιτικοί, οι τότε δήθεν αγωνιστές, την είχαν κοπανήσει έχοντας ήδη καπελώσει την ιστορία και μια νεανική αντίδραση που φυσικά δεν είχε φέρει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Διότι η χούντα δεν έπεσε. Αντιθέτως έγινε σκληρότερη μέχρι το καλοκαίρι της νέας χρονιάς.
     Όμως η συνείδηση κάποιας μάζας είχε αφυπνισθεί από την πράξη εκείνων των ανθρώπων που ξεκίνησαν την έμπρακτη αντίδραση, δεν δικαιώθηκαν σαν άτομα αλλά και δεν έψαξαν ποτέ να δικαιωθούν. Και σήμερα έχουν αντικατασταθεί από πολιτικά ανδρείκελα που παίρνουν τα υπουργεία διότι είναι πειθήνια όργανα της κομματικής πειθαρχίας με μόνο στόχο να μην είναι φθαρμένα στον επόμενο ανασχηματισμό. Τα πρώτα παιδιά που μπήκαν στο ίδρυμα, μπήκαν για να ζητήσουν κάτι τότε, και τίποτα μετά. Πού στο διάολο αναφέρονται σαν μνήμη, τύπου απλού Φεραίου στην ιστορία που συνιστάται και να την διαβάζουμε;
     Κι ιστορία δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά. Είναι κι ο οδηγός του τεθωρακισμένου κι ο λοχαγός που του έδωσε την εντολή. Πεθάναν όλοι; Κανείς δεν ζει για να μας πει την δική του θεωρία, τις ερινύες του ή τα παράσημα του; Θέλω να τα μάθω όλα. Θα πεθάνω και το ΚΚΕ θα μιλάει για νεκρούς, η δεξιά για παράπλευρες απώλειες και το ΠΑΣΟΚ σφυρώντας αδιάφορα θα καταθέτει ένα γαρύφαλλο μαζεμένο από μια πίστα νυχτερινού χαμαιτυπείου συμφωνώντας με όλους με τον τρόπο του. Σοβαρή χώρα η Ελλάδα. Όχι ιστορία, ούτε μύθο δεν μπορεί να γράψει.
     Και τα σουβλατζίδικα την ημέρα της τιμής απ’ έξω. Μπορεί και να πεινάσουν οι τιμώντες. Και οι γύφτοι με τα χαϊμαλιά και οι πορείες οι ειρηνικές και τα Εξάρχεια. Με την αστυνομία σε πλήρη εγρήγορση διότι πέφτουν πολλά μαζί. ΕΜΠ, ύφεση, φόροι, επέτειος Αλέξη. Μαύρο δίμηνο ξημερώνει. Κι όλες οι χώρες του κόσμου να τα ξύνουν. Και να παρακολουθούν τα ντέρμπι μας μέσω CNN. Τη δωρεάν NOVA για την δωρεάν δράση του ασυνεννόητου, του ασυντόνιστου, του κάργα μαλάκα που δεν ξέρει τι διάολο είναι. Και για όλα φταίει η Τουρκία που την υποστηρίζει η Αμερική. Φτηνά κόλπα της φτηνής Κούβας της Ευρώπης που θα γιορτάσει την επέτειο του πολυτεχνείου χορεύοντας τσιφτετέλια με τη Θεοδωρίδου και τον παρτενέρ της στο σκυλάδικο.
     Ισοπέδωση της άξιας ενέργειας των αγνώστων παιδιών του ΕΜΠ που ευτυχώς δεν είχαν κανένα διαδίκτυο για να μάθουν τι συνέβαινε. Σήμερα; Θα είχαμε μπει στο διαδίκτυο και θα ψηφίζαμε. Έγινε ή δεν έγινε; Κι άλλες απόψεις τύπου, ότι μάλλον έγινε αλλά για να υπάρχει μια σχολική αργία και μια ανακύκλωση λουλουδιών. Κηδεία, πίστα, ίδρυμα. Αν διαφωνείτε, μπορείτε να το διαβάσετε κι ανάποδα.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ

`         Το μυαλό μου βάζω και το ταλαιπωρώ και μοιράζομαι μαζί σας τις αγωνίες μου. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για να τοποθετήσουμε το πρόβλημα: Η συνέλευση της 7/12 δεν ανεβλήθη. Θα γίνει κανονικά αλλά για θέματα που πρακτικά δεν θα ασχοληθούν με την σωτηρία της ομάδας μας. Με αυτά, δηλαδή με την εισροή των απαραίτητων νέων κεφαλαίων, θα ασχοληθεί μια άλλη μάζωξη τον Ιανουάριο. Πάμε λοιπόν.
           Η εσπευσμένη απόφαση του Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος Κοζώνη, οφείλεται  στην πρεμούρα των σημερινών να απαλλαγούν. Είναι έτσι; Όχι ακριβώς. Η γρήγορη απόφαση αυτή, έχει να κάνει ασφαλώς με την απεμπλοκή των νυν κατά 30%, αλλά κυριότερα με την ταμειακή κατάσταση της ομάδας μας και  με τα εξώδικα που καταφθάνουν σαν λεωφορεία της γραμμής  κι απειλούν την ύπαρξη μας. Προμηθευτές κι υπάλληλοι απλήρωτοι και ποδοσφαιριστές που εκτός απο προσφυγές, μπορεί και να επιδείξουν αντίστοιχο αγωνιστικό πρόσωπο. Σα λευκή απεργία ας πούμε, ή μέσο πίεσης. Νοτιάς και Θανόπουλος ακόμα επιδεικνύουν αγωνία και προσπαθούν να σώσουν ό,τι γίνεται. Σε μια συνέλευση που θα γίνει χωρίς ουσία, είναι μια τελευταία ευκαιρία να ξανασυζητήσουν οι σημερινοί, να ξαναπουλήσουν αεκοφροσύνη και να οργανώσουν την δράση τους για την υπεράσπιση τους.
           Φυσικά η οργισμένη αντίδραση της πλευράς του μεγιστάνα, ανάγκασε την αλλαγή της ημερομηνίας. Αυτός βάζει πια τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ασχέτως προσυμφώνου που θα υπογραφεί σίγουρα,  και να έχει όλα τα στοιχεία. Ρωτάω: ΓΙΑΤΙ;
Ξαναρωτάω: ΓΙΑΤΙ; Ο έλεγχος μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα και με απλή συγκατάθεση της ΠΑΕ. Γιατί καθυστερεί να αρχίσει; Γιατί δεν γίνεται παράλληλα με τις μαλακίες διαβουλεύσεις και τις δηλώσεις των δικηγόρων και των μεσολαβητών; Στην αρχή ζητάνε εγγυητική και δεν τους ενδιαφέρει αν την πάρουνε ή όχι. Μετά θέλουν συγκεκριμένο χρόνο για μια μαλακία έλεγχο που μπορεί να τον κάνει και πρωτοετής της λογιστικής ( μιλάω για ουσία, όχι ποιοι φάγαν τα λεφτά) και πρακτικά με τον τρόπο τους βάζουν θηλιά στο λαιμό της εταιρείας.
               Άρα θέλουν κι αυτοί να κερδίσουν χρόνο. Όπως και οι άλλοι. Γιατί; Ή για ηρωική αποχώρηση κατόπιν ελέγχου και καταγγελιών, ή ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες που είναι γνωστές σε όλους. Φυσικά έτσι κάνουν οι επιχειρηματίες και φυσικά αυτό περιμένει ή είχε προτείνει κι ο Μελισσανίδης. Είμαι σαφής ή είμαι μαλάκας;
          Μπορεί και τα δυο βέβαια, αφού η μαλακία είναι σαφέστατη κι είναι το μόνο είδος που δεν χρειάζεται προστασία. Πολλαπλασιάζεται σαν έντομο.
          Ένας γνήσιος Αεκτζής φυσικά δεν το θέλει αυτό, αλλά το βρίσκω απόλυτα θεμιτό για επιχειρηματία και manager Aεκτζή να μην θέλει να πληρώσει κερατιάτικα και ειδικά και φαγωμένα. Όμως η κατάσταση είναι δεδομένη και τα δέκα πάνω δέκα κάτω δεν αλλάζουν την ιστορία και κυριότερα τις προθέσεις. Τα καλύπτεις, τα διεκδικείς δικαστικά, ο κόσμος είναι μαζί σου διότι καταλαβαίνει την κόπρο του Αυγεία και ανέχεται το νεανικό ή το φτηνό ρόστερ, αντιλαμβανόμενος οτι αυτά τα ποσά που ήταν να επενδυθούν σε αγωνιστικό ενδυνάμωμα, πήγαν για την σωτηρία της ομάδας. Ξέρουμε εμείς περίπου, δεν ξέρουν αυτοί;
          Στο ίδιο σημείο πληροφόρησης είμαστε; Δηλαδή στελέχη ο νέος επενδυτής δεν έχει και θα στέλνουμε τα βιογραφικά μας απο τις θέσεις μας στο γήπεδο μπας και βρει κανάν  άνθρωπο που του κάνει; Παιδιά, μιλάμε για αρλούμπες. Μας θεωρούν οτι δεν έχουμε κάνει ένα απλό τατουάζ στο μπράτσο, αλλά οτι το έχουμε κάνει στο μυαλό κι οτι, ό,τι μας σερβίρουν το τρώμε. Και γι' αυτό λέω οτι το ένστικτο μου δεν με προετοιμάζει για καλές εξελίξεις σχετικά με τους συγκεκριμένους. Διότι αν το σκάφος βουλιάξει τελείως, τότε πραγματικά θέλουμε, συγνώμη θέλω, τον Μελισσανίδη κι όχι τον Κοζώνη. Ή τον θεό που πρέπει να βάλει το χέρι του.
 ΥΓ. Αύριο είναι του ΕΜΠ. Συγνώμη αλλά κάνω διάλειμμα. Το πιστεύω

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ;

         Είναι 4:30. Έφυγα απο τους πρώτους απο την εκδήλωση που θα πάει μέχρι τα πρωϊνά των ξενοδοχείων της Αθήνας. Κίμωνος 15, άνω Βούλα. Φισικά με πολλούς αγαπητούς φίλους αλλά με το άγχος στο κεφάλι. Να μάθω, να ψάξω, να γυρίσω πίσω πιο χαρούμενος. Τι ψάχνεις σε μια συνεύρεση;
           Πόσα σας είπα; 60; Γράψτε 100 για να είστε πιο μέσα. Όχι απόκλιση, αλλά τέλεια στρέβλωση. Απο αμάθεια, όχι επίτηδες. Τα καινούργια; Τα μπουγιουρντί απο την εφορεία. Φθάνουν και κυνηγάνε την εταιρεία κι όπως λέει ο Χαράλαμπος, ο σώζων εαυτόν σωθήτω ( για τους μετόχους μιλάω).
            Δεν τα βλέπω καλά τα πράματα. Μπορεί ο billys να έχει άλλες πληροφορίες, αλλά εγώ δεν τα άκουσα καλά .  Όλοι θέλουν να φύγουν και να κερδίσουν τον χρόνο. Βέβαια, εγώ επέμενα. Τι να σε πλακώσουν Μάρτη, τι Ιούνη; Η απάντηση που πήρα είναι οτι έχει ο θεός και δεν θα μείνει αβοήθητη  ΑΕΚ. Φυσικά χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα.
             Μου είπανε για στιλιάρι. Θα φάνε πολύ ξύλο. Την διαλύσανε την ομάδα και την εταιρεία και θα γίνει χαμός. Ρώτησα, ποιός θα ρίξει το ξύλο. Η απάντηση ήταν, τριών διαφορετικών ανθρώπων, η Original. Δεν το πίστεψα, μέχρι την στιγμή που κάποια μάτια γουρλώσανε. Όχι για μένα, είμαι αγαπητός.
         Αυτές ήταν οι εικόνες. Τα συμπεράσματα μου; Ο Κοζώνης είναι υπαρκτός και γουστάρει να είναι Αεκτζής και να επενδύσει. Με μέτρα και λογική. Διεκδικήσεις δεν έχει την δύναμη να κάνει. Εννοώ θετικές. Καταγγελίες ναι. Και μετά η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εκεί θα βοηθήσει κι ο Κωστόπουλος, που το περιοδικό του αφαιρέθηκε διότι έρχεται πιο οικονομικά αν εκδίδεται στην Κυπρο.
           Ετοιμάστε τα ξύλα και την αντίδραση παρέα με την άμυνα σας. Η σημερινή βραδιά είναι οτι χανόμαστε και κάτι θα γίνει - κανείς δεν το ξέρει - και θα σωθούμε.. Φυσικά δεν ξέρω πια τι εννοεί ο καθένας σωτηρία. Η αλήθεια είναι μια, αλλά έχει πολλές οπτικές γωνίες. Για μένα είναι μονόδρομος, αλλά το μπάσκετ  είναι και μια πραγματικότητασ.
       Τέλος πάντων να μην σας κουράζω. Ο Κατσούλης ( ο μόνος άνθρωπος που δεν έπρεπε να έχει ανακατευθεί) βρήκε κι άλλα. Το blog  αυτό σας τα είχε πει, τώρα θα τα δείτε και γραμμένα. Μιλάω για την Δευτέρα , ίδια φαινόμενα μιας σοβαρότητας που ανέβαλαν την γενική συνέλευση για τον Ιανουάριο. Να κάνουμε καλά  Χριστούγεννα που λένε.
         Τα νέα γίνονται χειρότερα. Η έξοδος επιχειρείται απο όλες τις μεριές και τα ευχολόγια επικρατούν. Έτσι δεν σώζονται εταιρείες, αλλά μόνο θρησκείες. Δηλαδή παραμάγαζα της πραγματικότητας. Χοντρή μαυρίλα, που εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου, να κάνω λάθος, να βλέπω στραβά και να μου λένε όλοι μαλακίες.  Σαν ΑΕΚ θα πάω κόντρα στα κρωξίματα, σαν Στήβεν θα κρατήσω τα καλά, σαν λογικός άνθρωπος θα πω τα αντίθετα. Αν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, δεν είναι το φως της σωτηρίας αλλά το φως του τραίνου που έρχεται καταπάνω μας.
           Κι όποιος βάζει τρικλοποδιές είναι πια εκ του πονηρού. Δεν βαράει πρόσωπα αλλά την ΑΕΚ την ίδια. Το είπε ο Θανόπουλος παραδεχόμενος οτι η ομάδα μας είναι πάνω απο όλους.Εγώ συμφωνώ σαν θεωρητική σκέψη. Σαν πρακτική, δεν βλέπω τον Κοζώνη να προχωράει, εκτός κι αν είναι τόσο Αεκτζής που στο πρόσωπο του, ο καθένας θα βρει μια λύτρωση. Αλήθεια, όπως τον έχετε κόψει σπο φωτογρσφίες σας θυμήζει άνθρωπο αδίστακτο, γεννημένο για να μην κωλώνει και τα τοιαύτα:

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 4

         Πιστεύω να διαβάσατε το mail που είχε στείλει ο κύριος Θανόπουλος προς τους μετόχους τον Ιούλιο. Η επιστολή αυτή, που δεν έχει τίποτα αρνητικό για την ΑΕΚ, είναι ενδεικτική της δικής του γνώσης για την  κατάσταση που επικρατούσε και ενθαρρυντική για το μέλλον. Δηλαδή οτι παικτικά ικανοποιήθηκε ο προπονητής, κάποια έξτρα έσοδα μη προϋπολογισθέντα μπήκαν στο ταμείο και δημιουργήθηκε μια ασφάλεια στο τεχνικό επιτελείο. Με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάληψη της θέσεως του προέδρου και στη λίγκα. Θέση για την οποία φυσικά δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος. Εκεί θέλει υπερόπτη, τσαμπουκά και παρασκηνιακά κονέ.

          Το mail αυτό που δεν έχει καμία σημασία σήμερα, το έβγαλε στην δημοσιότητα ο Γιάννης Κυφωνίδης, ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο Nova sport fm και στην Sportday. Ιδιοκτησίας και τα δύο Χελάκη- Σωτηρακόπουλου. Μπαίνετε σιγά-σιγά; Προχωράω. Το mail συμφωνείτε οτι πήγε μόνο στους μετόχους; Υποθέτω πως ναι. Το απόρρητο λοιπόν αυτό έγγραφο, κάποιος απο τους μετόχους που εθίγη απο την συνέντευξη του προέδρου μας, το έδωσε ΤΩΡΑ στο κανάλι που έπρεπε να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία για να δείξει οτι ο Θανόπουλος είναι φελός, τρελός, άσχετος και ανακόλουθος. Κάποιο αφεντικό που ξεμπροστιάστηκε απο τον " υπάλληλο" του. Μην βιάζεστε για συμπεράσματα. Απλά ανατρέξτε στους συνεταιρισμούς που είχαν γίνει στην πλάτη της ΑΕΚ και στα δημιουργηθέντα - και υπάρχοντα ακόμα - μπλοκ.
            ΚΑΙ ΓΙ ' ΑΥΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Η ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ.
              Το θέμα είναι πολύ σοβαρό σε επίπεδο ηθικής αλλά και ουσίας. Σαν την υπόθεση της Siemens, που τα λεφτά τα φάγανε υπάλληλοι του υπουργείου, κι όχι υπουργοί της κυβέρνησης ή βουλευτές της αντιπολίτευσης ή τα ίδια τα κόμματα. Και η έρευνα δεν προχώρησε διότι κάποια στελέχη του κρατικού μηχανισμού δεν προώθησαν τα χαρτιά για να γίνει εγκαίρως η σχετική έρευνα.
             Άρα οι μέτοχοι ήσαν πανήσυχοι οτι το έργο τους προχωράει κανονικά, η εταιρεία είναι σε καλά χέρια και δικαιώνονται για τις επιλογές τους. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ- ΕΚΑΝΕ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΑΟΣ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
            Μιλάμε για κλασσικούς απατεώνες, πάρα πολύ φοβισμένους και κυρίως χωρίς ίχνος ανδρισμού για να πάρουν τις οικονομικές ευθύνες τους. Κι όταν κάποιος δεν πληρώνει την ζημιά του για να το πω στην μπουζουκόβια γλώσσα, σημαίνει οτι σε κάποια φάση αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την ανυπαρξία εσωτερικών ελέγχων και να απλώσει το χέρι του στα έσοδα που με την δυναμική της δημιουργούσε η ομάδα μας ( εισιτήρια, χορηγοί, τηλεοπτικά κλπ), στο μπλοκ των μετόχων που πλήρωναν, σε λαμογισμό μεταγραφών ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ (ξέρετε πώς γίνεται αυτό;), και σε δημιουργία νεότατων εταιρειών προμηθευτών της ΑΕΚ. Ήθελα να ήξερα με τόσα που ακούγονται, το ΣΔΟΕ γιατί δεν μπαίνει για έναν έλεγχο;
             Ο μέτοχος αυτός λοιπόν ή το μπλοκ στο οποίο ανήκει, είναι και μαλάκας - χαζός δηλαδή - διότι πιστεύει οτι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και θα ξαναδιχασθεί. Διαίρει και βασίλευε λέγεται αυτό ιστορικά ή δίχασε και προστατεύσου στην περίπτωση μας. Αν ο Θανόπουλος είχε λερωμένη την φωλιά του θα μίλαγε έτσι; Ο Θανόπουλος όταν ενημέρωνε τους μετόχους, ενημέρωνε και τον Κυφωνίδη; Ανοίξανε μια τρύπα και πέσανε μέσα. Διότι δεν υπάρχει εξυπνάδα, αλλά κουτοπονηριά.
               Κι ευτυχώς που ο Θανόπουλος δεν κωλώνει πια. Και απαντάει. Και λέει το προφανές. Όταν πια δεν πληρώνεις φράγκο, είναι δυνατόν τα πράματα να πηγαίνουν καλά και να έχουν την εικόνα του Ιουλίου; Μιλάμε για μυαλό κουκούτσι αλλά και πανικόβλητο, που πιστεύει οτι είναι μεγάλη προσωπικότητα, καθώς βλέπει τα αμερικανάκια να έρχονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ   ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
ΥΓ. Τα αμερικανάκια, που μπορούν να κάνουν μια μπουκιά τα ελληνάκια όποτε γουστάρουν - ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΛΑΩ - θα τα περιγράψω αύριο. Σήμερα φούντωσα και ξαναπαρασύρθηκα. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το σημερινό κείμενο. Δεν μπορώ να το κάνω πιο απλό.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 3

         Σ' ένα πράμα που είχε δίκιο ο κοντός είναι στην διχόνοια που υπάρχει στην ομάδα μας και μας κάνει πιο μικρούς. Φυσικά το είπε για τους δικούς του λόγους αλλά είναι πέρα για πέρα σωστό. Έχουμε γίνει απο δεκαπέντε χωριά χωριάτες και άκρη δεν βγαίνει έτσι.
         Φυσικά αυτό είναι και χαρακτηριστικό της Ελλάδας, όπως και φαινόμενο που παρατηρείται, ΚΑΙ όταν υπάρχει πολύ χρήμα ΚΑΙ κυριότερα βέβαια όταν υπάρχει μπόλικη φτώχεια. Μιλάω βέβαια πρωτίστως για ποδοσφαιρικό θέαμα και αποτελέσματα αφού μιλάμε για ομάδα. Τα ίδια γίνονται και στην δαφνοστεφανωμένη και στην αλογοτροφή που τους τρέχουν απο τα μπατζάκια, αλλά στο γήπεδο βλέπουν τη νύχτα των ζόμπυ που σηκώθηκαν απο τις κάσες. Είναι γκρινιάρης ο Έλληνας και πλέον και απαιτητικός αφού η τηλεόραση του άνοιξε τα μάτια.
           Πήγα χτες στην μπουτίκ της Φιλαδέλφειας διότι ο μεγάλος μου ο γιός ήθελε σώνει και καλά να του αγοράσω την εμφάνιση του Σάχα. "Ρε του Σάχα;", επέμενα εγώ, "να σου πω πώς έπαιζε ο Σεραφείδης, ο Χρηστίδης κι ο Στεργιούδας;". Τίποτα αυτός. Ακλόνητος. Πήραμε και τον μικρό που απεδείχθη πιο λογικός αφού ήθελε να πάρει μια φανέλα και να γράψει το όνομα του.
            Στον δρόμο είχε κίνηση κι άκουγα τον Καραλή όταν πλέον έβγαζε τους φιλάθλους για τις απόψεις τους. Και μεταξύ άλλων βγαίνει κι ένας Αεκτζής με την απαραίτητη σοβαροφάνεια ή σοβαρότητα και λέει: "Αυτός ο Θανόπουλος, ρε Γιάννη, ξέρεις πώς μίλησε; Σα λογιστής. Χρησιμοποίησε κάτι εκφράσεις λες και μας ανέλυε τους ισολογισμούς. Μα αυτόν να έχουμε πρόεδρο;" Κάγκελο ο Καραλής - μέγας Αεκτζής - κάγκελο κι εγώ.
             Συνειδητοποιείτε το μικρόβιο που μετά την πρώτη εντύπωση αρχίζει και αναπτύσσεται στο κορμί μας; Ο άνθρωπος εκατό τα εκατό δεν ήταν εγκάθετος ή κακόβουλος, αλλά και μοναξιές να έχεις, ΔΕΝ βουτάς ένα τηλέφωνο κι όποιον πάρει ο χάρος;
               Υπάρχει τίποτα χωρίς οικονομικά στοιχεία; Στην ΑΕΚ, που έχουμε γίνει όλοι επιστήμονες της κοινής σύνταξης ισολογισμών, προϋπολογισμών, αποτελεσμάτων, ελλειμμάτων και τα τοιαύτα σαν απλοί φίλαθλοι, στην ΑΕΚ που όλοι ψάχνουν να βρουν κάποιο μετρητό για να μην πλακωθούν στις προσφυγές οι ποδοσφαιριστές, κάποιος βγήμε κι ήθελε να ακούσει άλλα. Κι εγώ θα ήθελα να ακούσω άλλα βέβαια, αλλά τέτοια ασυνεννοησία;  Τέτοια μούρλα;
              Ποιό είναι το πρόβλημα ρε μεγάλε; Το οτι αποκλείστηκες απο τον Θρασύβουλο ( μεγάλο κι αυτό δε λέω) ή η επιβίωση μας; Αύριο πώς θα πληρώσεις μισθά, έξοδα και τα τοιαύτα; Με ένα κύπελλο που θα έπαιρνες; Εσύ άμα χρωστάς στην ΔΕΗ, τους πηγαίνεις τα φλιτζάνια που έχεις στην κουζίνα σου; Ή αφήνεις υποθήκη την γυναίκα σου, που κι αυτήν τι να την κάνουν;
              Οικονομικό είναι το πρόβλημα μας, δεν είναι ρομαντικό για να το αντιμετωπίσει ο Ντέμης και μετά να αφήσει τα χειροπιαστά στους ρεαλιστές. Αν λύσεις το οικονομικό, όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα ή μήπως κάνω λάθος; Κι ευτυχώς που για το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει οικονομικός επικεφαλής και δεν υπάρχει στρατηγός, ποδοσφαιριστής ή γιατρός συνεχίζω. Και λέει ο Θανόπουλος ξεκάθαρα, οτι ο Κοζώνης είναι η καλύτερη λύση διότι είναι η μοναδική λύση. Δηλαδή ασφαλώς κι υπάρχουν κι άλλες λύσεις, ίσως και καλύτερες, αλλά μέχρι να έρθουν αυτές, το οικοδόμημα θα έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει χρόνος πια,  μόνο εξώδικα.
           Ποιές είναι οι καλύτερες λύσεις; Ελάτε ρε παιδιά. Ο Μελισσανίδης που θέλει την ΑΕΚ στην τρίτη εθνική, με άλλο όνομα στα επίσημα χαρτιά - όχι στο γήπεδο - και με άλλο ΑΦΜ. Κι ο Θανόπουλος παίρνει μια ιστορική απόφαση υπολογίζοντας τον κόσμο αλλά και το προσωπικό του πάθος για την ΑΕΚ. Ο ίδιος, άνθρωπος είναι, όσο ψυχρός και να θέλει να γίνει, δεν μπορεί να συνδέσει το όνομα του με υποβιβασμό της ομάδας του και μετά απο κάποιες στιγμές να τον πηδήξουνε στην κριτική που σίγουρα είναι προ των πυλών. Να φύγει θέλει κι αυτός, να πάει στην δουλειά του και να μπορεί να έρχεται στο γήπεδο. Όχι να τον κυνηγάνε όλοι αυτοί που ξέρανε αλλά δεν μίλαγαν, κι  αυτή την στιγμή να τον πετροβολούν, αυτή τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις υπο την πίεση των γεγονότων. Το είπε και μόνος του : Ούτε ιδιοκτήτης είναι, ούτε έπρεπε να είναι πρόεδρος της ΑΕΚ. Ξαναλέω, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ.
              Για όνομα του θεού επιτέλους. "Μίλησε σα λογιστής". Μα οικονομικός είναι ο άνθρωπος. Δεύτερη φύση του είναι το επάγγελμα του. Ως τι να μίλαγε; Σαν χασάπης, σα μανάβης, Σαν τι να μίλαγε επιτέλους για να είναι παραδεκτός; Αντί να λέμε οκ που καταλάβαμε και δέκα πράματα για τα οικονομικά μας κι έτυχε να έχουμε  τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση κάποια στιγμή , εμείς να ζητάμε άλλα. Τι; Δεν μας το αποκάλυψε ο ακροατής. Αυτό που αποκάλυψε είναι την απορία του κατόπιν, "αφού είναι απλήρωτος κι ο Θανόπουλος γιατί δεν παραιτείται;". Όταν ο Καραλής του είπε οτι έχει φιλότιμο, έμεινε κάγκελο κι εκείνος και του αντιγύρισε " δηλαδή ρε η ΑΕΚ θα σωθεί απο κάποια φιλότιμα;".
              Παιδιά να συνέλθουμε και κυριότερα να ενωθούμε. Η μύγα είναι μύγα, το κουνούπι κουνούπι και η ΑΕΚ ΑΕΚ. Και δεν έχει την πολυτέλεια για υψηλή κριτική που τις περισσότρες φορές είναι λόγια για να περνάει η ώρα. Μπορούμε να πάμε στο γήπεδο όλοι; Μπορούμε να υποστηρίξουμε σωστά; Πάνε οι προηγούμενοι, πάει κι ο Θανόπουλος πια. Εμείς τι κάνουμε; Ραδιοφωνικές παρουσίες χωρία αξία και τζάμπα λόγια; Και προβληματισμό για τον Θανόπουλο; Ε,ας υποδείξει ο καθένας τον αρχηγό του , να στήσουμε τις κάλπες και να πάμε δημοκρατικά μπροστά λες κι εκεί υπάρχει κάποια σύμπνοια.
ΥΓ. Το παρασκήνιο για τις άλλες ομάδες σας ενδιαφέρει; Να γράψω κάτι για τα πιστόλια της πιάτσας;