Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ - ΑΕΚ

            Το είδατε ψύχραιμα; Με την απαραίτητη κατανόση του παρασκηνίου, τα νέα κόζα και τα τόσα όνειρα κάποιων ανθρώπων που παρά τα εκατομμύρια, δεν έφτειαξαν ομάδα αλλά παρασκήνιο; Αν όχι, να ξαναπάτε στα ερασιτεχνικά  τοπικά πρωταθλήματα ή ακόμα και στις αλάνες, που προσπαθούν κάποιοι αθλητές ή παιδάκια, να παίξουν λίγο απο το άθλημα που αγαπάμε. Που κάποτε είχε κανόνες.
           Ενώ τώρα δεν υπάρχουν. Βάζουν ένα μαλάκα Πελοποννήσιο κι όποιον πάρει ο χάρος. Σφυράει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, αφήνοντας και τους δυο παραπονούμενους. Λεπτομέρειες για τα πράσινα, και ουσία για εμάς. Διότι ο πειθαρχικός έλεγχος, είναι σοβαρότατο αδίκημα όταν δεν εφαρμόζεται ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. Και ο Βίντρα και ο Σαριέγκι, με την δεύτερη κίτρινη κάρτα, θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί. Κι όταν οι ισοροπίες έχουν ανατραπεί, μετά βλέπουμε και το μάγκα και τον δάγκα.
          Τα ίδια που σας γράφω, λεγόντουσαν και στην σουϊτα που ήμουν καλεσμένος. Γειασάν του πρόεδρου και δε μας νοιάζει τίποτα. Να κερδίσουμε όπως, όπως. Εκεί κατέληξε το σπορ που 98% των αγώνων είναι δικαιότατο κι αφήνει και στον αδύνατο να έχει κάποια ελπίδα. Σαν πονηριά, σαν τακτική, σαν καλύτερη μέρα. Τέτοια που δεν είχαμε σήμερα βέβαια, αλλά είχαμε άλλα.
         Ένα ορθολογικό στήσιμο κι ένα σοβαρό πάθος. Και μπόλικη τύχη. Και έναν σπουδαίο Αραμπατζή, που δε ντρέπομαι να το πω χωρίς να πιστεύω οτι μεταλλάχθηκε. Ένα Νόμπλια που ευτυχώς έπεσε στην παγίδα του Λέτο. Όταν τον άλλαξε, πραγματικά ανησύχησα.  Μια ανησυχία που την είχα συνεχώς όταν έπαιρνε τη μπάλα ο Σαλπιγγίδης. Που δεν πρέπει με τόση ντόπα να παίζει στην Ελλάδα.
         Είδα κι άλλα. Ένα πολύ φοβισμένο προπονητή της αλογοτροφής, που κάνει συντήρηση βαθμών για το πρωτάθλημα. Που δίκαια θα το πάρει, όσο κι αν θεωρώ οτι ακυρώθηκαν οι μαλακίες των δαφνοστεφανωμένων που μας ονομάζουν  παράρτημα της πιο μισητής ομάδας της χώρας. Κι εκεί χάρηκα πιο πολύ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΘΕΙ. ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ, ΝΑ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΑΓΗΣ ΤΟΥ, ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ. ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ.
          Κορυφαίο παίκτη μας είδα, εκτός του τέρματος, τον Γιάχιτς και τον Σουηδό ( παρά τα δυο ολέθρια λάθη του στο δεύτερο ημιχρόνιο), που είναι κρίμα να κάνει τάκλιν διότι τα πλάγια μπακ ήταν αλλού γι αλλού. Είδα τον Τζιμπούρ εντελώς εκτός παιχνιδιού  κι ένα σπουδαίο Μπλάνκο σε άλλο ρόλο απο αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Προσέφερε πολλά. Αυτά, που ο Λαγός θα τα έδινε περισσότερο, αν είχε μαγειρευτεί σαν στιφάδο.
         Συμπερασματικά, δεν θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο βάσει κατοχής μπάλας κι ευκαιριών. Όμως, ο διαιτητής το διαμόρφωσε με τα εύκολα φάουλ και τα τόσα προφανή ανάποδα σφυρίγματα. Βλέπεις αν σου έχουν τηλεφωνήσει κι οι δυο, έχεις μπερδευτεί Αυτό όμως που είδα ξεκάθαρα, είναι οτι η ομάδα μας, δεν βρίσκεται στην σωστή βαθμολογική θέση. Είναι προφανές οτι κάποιοι παίκτες διάλεγαν παιχνίδια. Δεν υπάρχει ευθύνη του προπονητή για την επιλογή τους. Εδώ είναι ξεκάθαρα ευθύνη της διοίκησης. Που τελικά δεν ενέπνευσε.
         Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Φάνη Βουτσαρά, τον διευθυντή της αλογοτροφής, για την φιλοξενία και τον Ανδρέα Βγενόπουλο για τις αντρίκειες δηλώσεις του. Πιστεύω να μεταδοθούν. Να στείλω όλα τα χαρτιά των δηλώσεων των γάβρων με καλό λιπαντικό για την κωλοτρυπίδα τους. Κι όταν μιλάνε για την ΑΕΚ, να θυμούνται οτι τα μπουρδέλα και τα κόκκινα φανάρια, είναι στην γειτονιά τους. Και να υποκλίνονται κανονικά μπροστά στην αυτοκρατόρισσα. Και να σκέφτονται πριν μιλήσουν και πουν τις γνωστές Ρεντικές κουβέντες τους. Το μόνο που αποδεικνύουν, είναι την μαλακία τους, που είναι πακέτο φυσικά με την αλογοτροφή.
         ΚΟΙΝΩΣ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΑΠΛΑ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΔΙΠΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ, Ο,ΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΝΟΥΜΕΡΑ.
          ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ SUGAR ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ.
           ΥΓ. Καλώ τους γνήσιους πρόσφυγες, τους Πανιώνιους, για τα μπαράζ να μας υποστηρίξουν, αν δεν υποβιβασθούν. Δηλαδή, ανταποδίδω την πρόσκληση τους στα πλαίσια της ευγένειας. Και στη μπαλάρα που βλέπανε με τον προπονηταρά τους. Φιλάκια χάπατα και να ξέρετε, ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ. ΤΡΙΚΑΜΠΟΥΡΗ ΚΑΜΗΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΣ ΕΙΜΑΙ.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΧΡΩΜΑΤΑ

     Η στήλη σήμερα θα εγκαταλείψει το προσκηνιακό πρόσωπο της και θα βουτήξει στο παρασκήνιο. Όχι ότι θα κάνει κάποιο κατόρθωμα, καθότι η ημέρα είναι πολύ χειρότερη από τη νύχτα. Η προσπάθεια θα γίνει με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Που διψάει για ειδήσεις και ψοφάει για τον τρόπο οι ειδήσεις αυτές δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.          Φυσικά γνωρίζετε ότι αύριο θα διεξαχθεί ένας μεγάλος ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ του λαοπρόβλητου συλλόγου του πάλαι ποτέ παλατιού με έμβλημα την αλογοτροφή και της προσφύγισσας αυτοκρατόρισσας με το ταξιδιωτικό σύμβολο. Επίσης όλοι γνωρίζετε ότι την περασμένη Κυριακή και συγκεκριμένα μία ώρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ εναντίον του Αίαντα της Ηπείρου, φίλαθλοι της πρώτης, έβαψαν καθίσματα τινά με χρώμα κιτρινόμαυρο. Μιλάμε για 3500 καρέκλες. Τα χρώματα δεν είχαν στεγνώσει και το ματς το παρακολούθησαν όρθιοι πιστοποιώντας και το αγωνιστικόν του αγώνα. Εκ του καναπέος δεν είθισται να διεκδικείς τίποτα.    
    Αυτά είναι τα δεδομένα του θέματος. Πάμε στην κατάταξη του παρασκηνίου. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ τηλεφώνησε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την Δευτέρα και ζήτησε να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Φυσικά πήρε την απάντηση που έπρεπε: Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος. Για να μην το πλατιάζουμε όμως, κατόρθωσε ο υπεύθυνος τηλεφωνητής του σταδίου, να φτάσει στην κυρία που καθαρίζει τις σκάλες στα γραφεία της κιτρινόμαυρης εταιρείας. Και της ζήτησε να πληρώσει η εταιρεία το ποσό των 133000 ευρώ για να αποκατασταθεί το χρώμα των καθισμάτων.    
     Η κυρία της καθαριότητας, παρότι αιφνιδιασθείσα για το αίτημα, στάθηκε στο ύψος της. Απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία να φταίει για την πράξη κάποιων χαβαλέδων. Δεν ήταν γραμμή της εταιρείας να αλλαχθούν τα χρώματα και φυσικά δεν μπορεί να εκταμιευθεί αυτό το ποσό. Επειδή όμως η κιτρινόμαυρη κυρία- η στήλη πληροφορήθηκε ότι κατάγεται από το Δεμεχέζης τζαμί της Πόλης – ήταν παστρικιά προέβη σε συμβουλή προς το ΟΑΚΑ. Να τηλεφωνηθεί με τον κύριο Δημήτρη Χατζηχρήστο ( ΔΧ πια για λόγους συντομίας). Εις το πέταλο του σταδίου πάντα κατοικεί η οργάνωσις Original της οποίας τυγχάνει ή επιτυγχάνει αρχηγός ο εν λόγω κύριος. Άρα είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Το τηλέφωνο έκλεισε με αμοιβαίες ευχαριστίες. Το αγαπημένο σύμβολο της Ελλάδας είναι η παραπομπή. Τρέχει ο φορολογούμενος από γραφείο σε γραφείο και χαίρεται κι ο δημόσιος υπάλληλος ότι εξυπηρέτησε.      Το ΟΑΚΑ λοιπόν τηλεφώνησε στον πνευματικό ηγέτη των οπαδών της ΑΕΚ στην επαγγελματική ομάδα και τον φυσικό αρχηγό των ρομαντικών φιλάθλων της ερασιτεχνικής και του ζήτησε το ποσό της αποκατάστασης του χρώματος των καθισμάτων. Ο ΔΧ απάντησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στα ταμεία και πάνε οι παλιές καλές εποχές. Όμως επειδή καταλάβαινε το αίτημα του σταδίου < ότι κάτι πρέπει να γίνει > , προσεφέρθη να φωνάξει τους specialized βαφείς της οργανώσεως να ξαναβάψουν τα καθίσματα. Έγινε αντιληπτό, ότι αύριο, χιλιάδες πράσινες έδρες επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα καθήμενες επί χρωμάτων που δεν συνάδουν με τον ψυχισμό τους. Κι ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήτο πιθανή η πρόκλησις επεισοδίων που δεν έχουν σχέση με την γενέτειρα του πολιτισμού.
      Και πάνω που αι δύο πλευραί ήσαν έτοιμαι να συμφωνήσουσι, ανέσκηψαν τεχνικά θέματα. Ο ΔΧ φώναξε τον υπέυθυνο μπογιατζή της οργανώσεως. Ο οποίος εδήλωσε ότι το ξαναβάψιμο μπορεί να γίνει μόνο Κυριακή καθότι τις άλλες ημέρες τα παιδιά ασχολούνται με άλλα μερεμέτια. Όμως για να καλύψει το άσπρο χρώμα το κίτρινο ή το μαύρο, χρειάζονται δυο χέρια. Και για να πιάσει το δεύτερο χέρι, πρέπει να έχει στεγνώσει το πρώτο. Και αυτήν την εποχή με τόσες υγρασίες δεν στεγνώνουν εύκολα τα χρώματα. Και η ποιότητα μετράει. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δουλειές τσάτρα πάτρα.
     Το ΟΑΚΑ αντέτεινε να βαφτούν οι καρέκλες πράσινες, έστω για αυτόν τον αγώνα κι από Δευτέρας βλέπουμε. Ο βαφεύς μας τους είπε ότι αν πέσει πράσινο πάνω από κίτρινο, το κάθισμα θα βγει μπλε. Είναι να μην έχεις εξειδίκευση. Βέβαια καλό χρώμα το μπλέ καθότι η χώρα μας εξακολουθεί να έχει αυτά τα χρώματα στην σημαία της. Κι άρα αφού το ΟΑΚΑ εξακολουθεί να είναι εντός της επικρατείας μας, δεν έχουμε πρόβλημα.
    Πάνω που οι πλευρές τα βρήκαν, τηλεφώνησε ο συνήγορος του πολίτη. Ο οποίος είπε ότι θα ήταν πολύ ωραία τα μπλέ καθίσματα, αλλά επειδή το ντέρμπυ θα καλυφθεί από χιλιάδες παγκόσμιους τηλεοπτικούς σταθμούς θα υπάρξει ένα πρόβλημα. Στην ανάπαυλα οι κάμερες θα εστιάσουν στα συγκεκριμένα καθίσματα κι ο κάτοικος της υδρογείου θα αναρωτηθεί πράγματα: Ή ότι μόνο το πέταλο του σταδίου είναι ελληνικό, ή ότι τα λαμόγια οι Έλληνες φάγαν τα λεφτά και δεν βάψαν όλα τα καθίσματα. Κι ένα τέτοιοι γεγονός δεν το θέλουμε τώρα που η χώρα προσπαθεί να αποδείξει την τιμιότητα της και να δανεισθεί εκ νέου. Όλα τα έχουμε, μια καινούργια κατηγορία δεν μας χρειάζεται και ειδικά λόγω ενός αγώνα που τον έχει πριμοδοτήσει και ο Ζαγοράκης, υπερτερώντας στον πλειστηριασμό έναντι του Κόκαλη, και χρησιμοποιώντας λεφτά του Βγενόπουλου για τον ποδοσφαιριστή Μελίση που έπιασε στον πάγκο της Λαρίσης.
     Η κιτρινόμαυρη οργάνωση πρότεινε αγωνιούσα να αναλάβουν το έργο βαφείς της αλογοτροφής. Ωιμέ. Κι αυτοί αρνήθησαν λέγοντας ότι τα τίμια πινέλα τους δεν ακουμπούν κίτρινα και μαύρα χρώματα. Πέσανε κι άλλες ιδέες στο τραπέζι. Να βαφτεί το απέναντι πέταλο πράσινο ή να μοιρασθούν οι θέσεις των επισήμων χρωματικά. Οι μισές πράσινες κι οι άλλες μισές κίτρινες. Το ΟΑΚΑ αρνήθηκε διότι μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να φιλοξενήσει οπαδούς της δαφνοστεφανωμένης αδερφής για τελικό ευαγούς κυπέλλου και τελικά να γίνει ο ναός του αθλητισμού ένα κοινό ΤΕΒΕ.
      Τελικά, εκεί που συμφώνησαν όλες οι πλευρές, είναι στην ευθύνη της αστυνομίας. Και συμφωνεί και η στήλη. Πώς είναι δυνατόν με τέτοια μέτρα σωματικού ελέγχου να μην έχουν βρει σαράντα κουτιά μπογιά που μπήκαν στο γήπεδο; Και καλά μπήκαν. Ούτε ένας δεν είδε το μπογιάτισμα να πάει να κάνει μια σύσταση ρε αδερφέ;
     Και σ’ αυτό το σημείο μπήκε στην τηλεσύσκεψη κι ο υπουργός δημόσιας ασφάλειας. Που έκανε τον σταυρό του που τα κουτιά με τις μπογιές βάψανε καθίσματα και δεν επετάχθησαν στον ιερό αθλητικό χώρο με κίνδυνο να τραυματισθεί πολίτης άλλης ειδικότητας. Και που τα κουτιά πράγματι περιείχαν μπογιές κι όχι σουγιάδες, φαλτσέτες ή αεροβόλα. Και διέταξε ΕΔΕ και διακομματική επί των πραγμάτων επιτροπή για να βρεθεί < τις πταίει>. Κι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει συλλάβει ολόκληρη 17Ν. Δεν μπορεί να χαλάει το όνομα του για μερικά κουτιά μπογιά. Και συμφωνώ ότι την αποκατάσταση του χρώματος τελικά, πρέπει να την κάνουν οι επίορκοι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη του πετάλου. Το πρωί μπογιατζής και μετά αστυνομικός.
    Φίλοι, το ματς κινδύνεψε με αναβολή. Περάσαμε μεγάλη στενωπό και χρειάσθηκαν όλες οι προαναφερθείσες δυνάμεις για να δούμε την γιορτή του ποδοσφαίρου αύριο. Η Ελλάδα δούλεψε αυτήν την εβδομάδα για να ξετυλίξουν τα προπονητικά ταλέντα τους οι Μπάγιεβιτς και Νόμπλιας. Και την διοικητική υπευθυνότητα τους οι Πατέρες και οι ορφανοί. Να είστε καλά και πάντα τέτοια. Πλάκα στην πλάκα κι ας θεωρούν κάποιοι ότι προσφέρουν έργο. Είτε από δω είτε από κει. Νούμερα χρηματοδοτούμενα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΧΑΜΟΣ

            Μιλάμε για οργασμό. Ο νέος πρόεδρος τα κάνει όλα. Εξώδικα και τακτικές μεταγραφές. Έχω αρχίσει και νοιώθω μια υγρασία απο τα κάτω. Ανατρέπονται τα οιστρογόνα μου ή οι ορμόνες, όσες έχω τέλος πάντων, καθότι και μιας ηλικίας. Υγραίνομαι με τις έκτακτες ή τις τακτικές δίκες που έχουν να γίνουν και που φυσικά δεν θα χάσουμε καμία. Όλοι είναι μαλάκες και θα κερδίζουμε συνεχώς. Ήρθε ο Αδαμίδης και θα κλείσουν όλα τα γραφεία. Ποιός να πάει σε άλλον;

       Και καλά για τα δικανικά. Τα κανονικά; Και τον Παπαδόπουλο Και τον Λυμπερόπουλο; Μιλάμε για τρομερά πράματα. Φωτιά θα γίνουμε μπροστά. Αν μάλιστα πάρουμε και το Νεστορίδη ή τον Μαύρο, δεν θα μείνει τίποτα. Απο σεβασμό στους γέροντες, θα υποκλίνονται τα μπακ και θα προσκυνούν οι τερματοφύλακες. Εκτός κι αν οι αντίπαλοι πάρουν κι αυτοί παιχταράδες, σαν τον Φορτούλα ή τον Κωνσταντίνου. Μιλάμε οτι πάμε μπροστά στην ανεύρεση ταλέντων και δουλεύουν φουλ οι ακαδημίες.
                 Κι ο πρόεδρος , δεν μπορώ να πω, ξέρει μπάλα. Θυμάται τι του είχαν πει ή τι έβλεπε, για να υπερασπίσω και την θεσμική ματιά του. Κι απαιτήσεις δεν έχω ιδιαίτερες. Διότι μάλλον τον Ριβελίνο ή τον Μύλερ δεν τους έχει προλάβει. Οπότε γιατί να ζητώ ξένους παικταράδες; Περιορίζομαι στα τώρα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μιλάμε για αναβίωση, ούτε καν για επιβίωση.
                  Δεν πειράζει όμως. Να είμαστε καλά και να βρισκόμαστε στις παρέες μας και να λέμε τις αναμνήσεις μας. Ήρθε ο γιός του αδάμαντα και αναβίωσε τα δευτεροκλασσάτα. Κι αν αύριο είναι κλασάτα τα διαρκείας, έχει η διαφήμιση και το γραφείο του κουρασμένου επιθετικού. Διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ "ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ" ΚΑΠΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΥΡΙΟ.  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Η ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ.
             Και δεν φοβάμαι απο εξώδικα ή τακτικές δικάσιμες. Αυτά είναι για τους μαλάκες που νομίζουν οτι κάτι προσφέρει μια ΔΗΜΟΣΙΑ δικαιοσύνη που δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα δημόσιο νοσοκομείο ΄ή ένα δημόσιο ταμείο. Κανένα δημόσιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα μπροστά στην φωνή της λογικής ή του ιδιωτικού χρήματος. Και η δικαιοσύνη κατά Πλάτωνα, μετά την σωφροσύνη, την φρόνηση και την ανδρεία ( όχι ακριβώς με τις σημερινές τους έννοιες ) είναι αρετή επίκτητη κι όχι επι πληρωμή σπουδαγμένη. Στην τέταρτη κατάσταση της ψυχοθεραπείας πάει - κατά Γιάλομ - κι άρα εκεί ανήκει ο καθένας που μπορεί να υπερασπίζεται ή να δικάζει την ψυχοσωματική ή την πνευματική μου ελευθερία. Ακόμα και του κοινού ποινικού δικαίου. Σκότωσα, βίασα, παραβίασα την κοινή παραδοχή; Τέλος. Τα άλλα είναι οτι η γκόμενα του Βαγιωνή παραπάτησε κι έπεσε πάνω στο ξιφάκι που το είχε σηκώσει για να κόψει την αλληλογραφία και μετά λιποθύμησε κι ο Λυκουρέζος που κατηγορήθηκε για εκβιασμό. Παύση διότι με έπεισε διάρροια.
            Επανήλθα. Έχεσα. Και τώρα που έχω ηλεκτρολυτική διαταραχή κι έχουν αντιστραφεί τα κάλια και τα νάτρια, λέω να πάω να ανοίξω εκείνο το λικέρ που μου έχουν φέρει δώρο απο την Αυστρουγγαρία και περιέχει στον πάτο του φύλλα χρυσού. Να πιώ ένα άλλο μέταλλο. Και να χρυσώσω την κάσα μου μεθαύριο. Παλιά ψάχνανε στα δόντια. Τώτα τους θέλω στα έντερα, κανονικούς χειρούργους. Και συνεχίζω την μικροϊατρική.
             Κύριε Αδαμίδη - όποιος με φωνάξει κύριο ξανά θα έχει να κάνει με τα προσωπικά βρισίδια μου- ποία η προοπτική; Λεζάντα μέχρι το καλοκαίρι; Είμαστε οίκος ευγηρίας; Τιμάμε τους πάντες, αλλά παίζεται και μια ντόπα. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΜΑΣ; Ξέρετε γιατί χάνονται οι ποδοσφαιριστές; Διότι συνέρχονται. Και δεν γουστάρουν το Λου-Γκέρινγκ.Οικονομικά ξέρετε τι γίνεται; Γαμήσι στα θεσμικά δημόσια 'όργανα; Τι στο διάολο ξέρετε και θέλετε να μπείτε στην καρέκλα αυτή; Αντί του Μανωλά, ο Άρτσε; έχετε μηχανισμό;  Σας κόβω οτι δεν έχετε τίποτα παρά μόνο μια υπερφίαλη γνώμη. Λέω λοιπόν να πείτε τις προγραμματικές δηλώσεις σας - πόσο εν δυνάμει θα είστε-  και να πιαστείτε χέρι χέρι χέρι με τον ΔΧ στον χορό του Σουλίου. Τυχαία σας υποστηρίζει; Το γήπεδο πάντως θα αδειάσει και θα λουστείτε εσείς τη λέζα.
          Φυσικά δεν σας νοιάζει, διότι η ΑΕΚ είναι σκαλοπατάκι σας. Και γι' αυτό θα πάτε με κλασσική γονυκλισία εκεί που πρέπει και θα ζητήσετε επετεία. Όπως και το άλλο το μαλακισμένο που δεν ήθελε αλλά έγινε, και ντρέπεται αλλά το διεκδίκησε, κι ο λαός της ΑΕΚ δεν ήρθε και ενεγράφησαν τυχαία 200 μέλη χρηματοδοτούμενα και έδιωξε τον Μελισσανίδη ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΛΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ.
           Κύριε Ταδίδη, είστε της πλάκας. Και περιμένω τα εξώδικα, όπως και απειλήσατε. Δεν έχετε πλάνο και πρέπει πλέον να το πω. Σας παραδίδω στον κόσμο της Ένωσης που δεν έχετε καμία σχέση μαζί του. Και ο Sugar που προσβλέπετε , ούτε καν να ασχοληθεί πρόκειται. Άλλο γνωριμία κι άλλο φιλία. Προχωρείστε στα μαλακισμένα δικανικά σας, που τα έχω χεσμένα καθότι όπως είπα πριν έχω διάρροια.
       YΓ. Φίλε Μονεγάσκο, η συνάντηση πάει για Αθήνα. Στις 6/2. Ξαναλέω και για τους καινούργιους οτι πρέπει να επικοινωνήσουμε. Αναμένω

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΙΚΟ

            Δαιδαλώδης προσωπικότητα, στα όρα του διχασμού. Απ' όλα. Και επαναστάτης και αλτρουϊστής και ιδεολόγος. Μιλάμε οτι ο Γιάλομ δεν θα τον αναλάμβανε εύκολα. Δεν ανήκει στα μοντέλα του. 4 έχει αυτός, κι όσο κι αν τα ξέρω, πραγματικά δυσκολεύομαι για το κατάλληλο τμήμα. Τέλος πάντων , τι σημασία έχει; Τα άσυλα ανιάτων υπάρχουν και δόξα τω χέρι μας τα υποστηρίζουμε και καλά κάνουμε. Ο πολιτισμός αποδεικνύεται με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

               Και τέτοιο μοιάζει σήμερα η δαφνοστεφανωμένη. Φεύγει ή δεν φέυγει; Έλα ντε. Ποιός; Ο Κόκαλης; Μα ποτέ δεν ασχολήθηκε. Μπούρδες των μέσων και φοβίες ανθρώπων. Καλύτερα ανθρωπαρίων. Ποτέ δεν υπήρξε παράγκα και ποτέ δεν  έγινε τίποτα παραπάνω απο την υπόκλιση του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό. Φανταζόταν ο δημόσιος τεμπελχανάς οτι κάτι γίνεται, έσκυβε την μέση και τούρλωνε τον κώλο και προσδοκούσε το σπίτι στη Μάνη. Για την ανακαίνηση μιλάω, διότι σε ιδιοκτησία πού να βρεθεί το πόθεν έσχες. Χω, χω,χω, έκανε η χήνα. Αφού ρε μαλάκες σκύβετε, γιατί να σας τα δώσω;
               Θα πείτε ο Γκαγκάτσης. Φυσικά απειλήθηκε όταν άρχισε να κάνει τα δικά του στον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα που γυρνάει στην βάση του, μπορεί να γαμιέται άφοβα. Όπως κάνει κι ο Σάββας. Κι ο Κωστέτσος, κι ο καραμπινάτος αρχιπούστης που πάιζει μπιρίμπα με σκοπό να χάνει στο κότερο. Μιλάμε για σοβαρή διοίκηση, βάθος στην ομάδα, κορμό αγωνιστικό, δομές  και σίγουρα με συστραφέντα ημιόσχεα. Πιστεύω να βρείτε σ' αυτούς που έχουν καρκίνο του προστάτη μεταστατικό, τι σημαίνει όσχεο. Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρομαι.
               Και τώρα πάω να τραβήξω μια γραμμή που την έχω κόψει με Gilette mach 3 tourbo.  Κι έχω και σύριγγα Terumo. Με κοφτερή βελόνα για να τρυπάει την φλέβα της γάμπας ή του αυτιού. Δεν μπορώ να ταλαπωριώμαι άλλο. Και βαριέμαι να βλέπω το μαλάκα που την βγάζει με το πυργιώτικο ή με τα χάπια για να του γυρίσουν τα χέρια. Που σώνει και καλά θέλει να μας πείσει η εκκλησία, οτι ο παραλυτικός πρέπει να γίνει αρχηγός στους υγιείς.  Αρχιλαμόγιο, λέω εγώ, αν δεν μπορείς να υπογράψεις, τράβα να κάνεις γραφείο στο ΠΙΚΠΑ που εκεί ανήκεις.
            Και βλέπει όλα αυτά ο πατήρ και τρίβει το μούσι. Στην Ελλάδα, όλα γίνονται. Πέφτει ο Εθνικός, παίρνει πρωτάθλημα ο ΠΑΟ και γαμιέται μια γκομενάρα μουνάρα και τελικά μένει στα αζήτητα με τον κερατά, διότι ήθελε απλά να τρώει ξύλο. Της το είχα προτείνει κι εγώ αλλά τελικά διάλεξε να μείνει στην σκια της Τατιάνας. Η δημοκρατία της σαπίλας ή των μπράβων ή των δολοφόνων. Εγώ θα τους καταγκείλω; Δεν είμαι θιγμένος. Εδώ ο Ντενίλσον έρχεται στην Καβάλα.
            Κι η Ελλάδα προχωράει. Δυνατά, με τον Σαμαρά, την Παπαρήγα ή τον Παπανδρέου. Δεν τους αναλύω. Τους θεωρώ απλά κλεπαταποδόχους. Φυσικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, διότι σαν γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος γυρνάω το κανάλι και βλέπω τουλάχιστον οτι η ντόπα έχει πιάσει τόπο στην Αγγλία και προσφέρεται θέαμα. Και δεν υπάρχει έλεγχος, σαν αρχή για να τέρπεται το κοινό εκεί. Δεν υπάρχει αρχή για έλεγχο για να μαλακίζεται το κοινό εδώ.
            Παιδιά, όπως χθες, ανέκδοτα λέμε. Μη εκδοθέντα δηλαδή. Υπάρχουν, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τα γράψει. Και γιατί άλλωστε; Ποιός να τα πάρει; Ο θρησκόληπτος ή ο οπαδός; Η αλογοτροφή ή η δαφνοστεφανωμένη; Αυτός που κερδίζει ή αυτός που χάνει; Ποιός κάνει αυτοκριτική; Τα ζώα να είναι καλά κι είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι τόσο πίσω στην κτηνοτροφία, ενώ οι δρόμοι, κι όχι τα λειβάδια, είναι γεμάτα. Ίσως γι' αυτό δεν παίρνουμε επιδοτήσεις. Η πουτάνα η Ευρώπη που θέλει χαρακώματα και να ξέρει πού είναι τα ζώα. Οι άνθρωποι δεν την ενδιαφέρουν.  Ποιά διαφορά έχει ο λακές με τον άρχοντα, παρά μόνο μερικά εκατομμύρια ευρώ διαφορά σε κατάθεση; Ποιά διαφορά έχει το ζώο με τον άνθρωπο παρά μόνο χαρτονομίσματα; Ποιά διαφορά έχει η ποιότητα με την ποσότητα, παρά μόνο μερικά πληθωριστικά μουνόπανα; Ποιά διαφορά έχει ο Κόκαλης με τον Πατέρα; ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ;  Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΕΚ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

               Και λίγη πλάκα χρειάζεται. Εξ άλλου οι Αεκτζήδες είναι κυρίως εραστές κι άρα λογικά διαθέτουν και το απαραίτητο χιούμορ για να ρίχνουν τα λάφυρα στο σακούλι. Αυτήν την φορά το ανέκδοτο προέρχεται απο τους ομοϊδεάτες μας που καταλαμβάνουν το πέταλο του ΟΑΚΑ. Δηλαδή την οργάνωση Original.

        Όπως γνωρίζετε, την Κυριακή και μια ώρα πριν απο το παιχνίδι με τα Γιάννινα, κάποια καθίσματα βάφτηκαν κιτρινόμαυρα. Τώρα το πώς πέρασαν τόσα κουτιά μπογιά μέσα στο γήπεδο, ενώ γίνεται αστυνομικός έλεγχος, δεν μπορώ να το απαντήσω. Μπορώ όμως να δώσω τη λύση που απαιτείται αργότερα προς το τέλος του κειμένου.
              Επίσης γνωρίζετε οτι την Κυριακή αγωνιζόμεθα εναντίον της αλογοτροφής κι οτι στο  πέταλο με τα κιτρινόμαυρα καθίσματα θα εναποθέσουν τις έδρες τους πράσινοι υποστηρικτές. Οι οποίοι πρόκειται να θιχτούν για το χρώμα των καρεκλών κι είναι πιθανό να προβούν σε δυσάρεστες ενέργειες ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Παρεπιπτόντως, εκ της διοικήσεως της ομάδας μας, ανηγγέλθη πάλι πριμ 150000 για νίκη, που αυτή την φορά το προσφέρει ο Ζαγοράκης μια κι ο Κόκαλης είναι γκροκί.
              Η διοίκηση του σταδίου λοιπόν ήρθε σε επαφή με την διοίκηση της ΑΕΚ ( τώρα με ποιόν ακριβώς δεν γνωρίζω - πιθανολογώ με την κυρία του λογιστηρίου ) και ζήτησε να πληρώσουμε για την ζημιά. Το κόστος της αποκατάστασης του χρώματος ανέρχεται σε 120000 ευρώ. Φυσικά το λογιστήριο μας, απάντησε οτι  η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη. Η κυρία όμως του λογιστηρίου προχώρησε και σε μια επιπλέον ενέργεια στα όρια της συμβουλής και της προδοσίας αλλά και της υπέρβασης του καθήκοντος της: Προέτρεψε το ΟΑΚΑ να μιλήσει απ'ευθείας με τον κύριο Δημήτρη Χατζηχρήστο διότι αυτός είναι ο καθ'  ύλην αρμόδιος. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΓΙΑΤΙΣΜΑ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
               Πράγματι το ΟΑΚΑ μίλησε με τον πνευματικό μας ηγέτη σε κλίμα πραγματικά φιλικό. Ο δικός μας με βαρειά καρδιά τους είπε οτι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα, πάνε οι παλιές καλές εποχές, αλλά αποδεχόμενος το " οτι κάτι πρέπει να γίνει ", πρότεινε να στείλει δικούς του ανθρώπους εκ της οργάνωσης και να ξαναβάψουν τα καθίσματα. Βέβαια την Κυριακή, καθότι τις άλλες ημέρες οι specialized βαφείς μας δουλεύουν άλλα μερεμέτια.
               Κι ενώ πλησιάζανε σε συμφωνία οι δυο πλευρές, ανέσκηψαν τεχνικά θέματα. Τα καθίσματα καθώς γνωρίζετε ήσαν άσπρα. Για να μπορέσει λοιπόν το λευκό χρώμα να καλύψει το μαύρο και το κίτρινο, θα πρέπει να περασθεί και δεύτερο χέρι. Το δεύτερο χέρι θα είναι αποτελεσματικό μόνο αν έχει στεγνώσει το πρώτο. Με τέτοια υγρασία που έχουμε αυτές τις ημέρες, τα χρώματα δεν στεγνώνουν εύκολα κι υπάρχει αμφιβολία ποιοτικού αποτελέσματος. Ή να κάνουμε μια δουλειά ή να μην την κάνουμε. Όχι τσάτρα πάτρα.
            Οπότε, μπροστά στον κίνδυνο η κερκίς να μείνει άδεια ή να τελεσθει η ποδοσφαιρική μάχη με κιτρινόμαυρα καθίσματα που θα φιλοξενούν αλλόθρησκους πάνω σε εχθρικά χρώματα, το ΟΑΚΑ πρότεινε στον Original βαφέα, να βάψει τα καθίσματα με πράσινο χρώμα. Τι να κάνει κι η διοίκηση του ολυμπιακού μεγάρου. Προσπαθεί να βρει μια λύση  έντιμη. Όμως ο δικός μας απάντησε οτι αν πέσει πρασινο πάνω σε κίτρινο, το κάθισμα τελικά θα βγει μπλέ. Που βεβαίως δεν είναι κακό καθότι το στάδιο εξακολουθεί να ανήκει στην χώρα μας, η οποία με την σειρά της εξακολουθεί να έχει αυτό το χρώμα επι της σημαίας της. Φυσικά, θα είναι λίγο αστείο για το κόσμημα του ελληνικού αθλητισμού να είναι βαμμένα ΜΟΝΟ μερικά καθίσματα στα χρώματα της Ελλάδας. Το δε ντέρμπυ θα καλυφθεί απο χιλιάδες σταθμούς του κόσμου που κάποια στιγμή στην διάρκεια του ημιχρόνου θα εστιάσουν στα βαμμένα και θα αναρωτηθούν: Τελικά μόνο το πέταλο είναι ελληνικό, ή μήπως τα λαμόγια οι Έλληνες φάγαν τα λεφτά και δεν μπόρεσαν να βάψουν όλα τα καθίσματα;
          Μιλάμε πολύ σοβαρά τώρα, διότι το θέμα είναι εθνικό και μείζονος σημασίας. Όλα τα έχουμε, δεν είναι δυνατόν να γίνουμε τραγούδι του Διονυσίου: Το περίγελο του κόσμου... Και μάλιστα για ένα παιχνίδι. Φυσικά επροτάθη στους οργανωμένους βαφείς της αλογοτροφής να αναλάβουν εκείνοι το έργο της αποκατάστασης, αλλά αυτοί αρνήθηκαν διότι δεν θέλουν τα τίμια πινέλα τους να ακουμπήσουν κίτρινο ή μαύρο χρώμα.
             Εκεί που συμφώνησαν όλοι τελικά, είναι οτι τα καθίσματα πρέπει να τα βάψουν οι επίορκοι αστυνομικοί που δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τα τόσα κουτιά μπογιάς που μπήκαν εντός του ιερού αθλητικού χώρου. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη επιτήρησης του συγκεκριμένου πετάλου. Και μάλιστα ο Κλουζοχοίδης θα διατάξει και ΕΔΕ, διότι καλά που τα κουτιά τελικά βάψανε καθίσματα. Αν επετάγοντο και τραυμάτιζαν αθώους; Χώρια που πάλι καλά που τα κουτιά περιείχαν μπογιές. Αν περιείχαν εκρηκτικά ή σουγιάδες ή αεροβόλα; Σας μιλώ για στρατηγικές παραλείψεις και φυσικά για αντίστοιχες αποφάσεις του υπουργού που συνέλαβε ολόκληρη 17Ν, αλλά δεν μπόρεσε να συλλάβει μερικά κουτιά χρώμα.
               Αυτό είναι το παρασκήνιο του αγώνα μας μέχρι σήμερα. Και τα καθίσματα δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Δεν υπάρχουν τα κονδύλια και η βαφή δεν συνιστά καταστροφή κι άρα μια γρήγορη δικαστική απόφαση, ούτε και ευθύνη της εταιρείας μας. Υπάρχει κενό νόμου, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, αφείστε δε που πλέον έχουμε κι εν δυνάμει πρόεδρο δικηγόρο που μπορεί να πλακώσει και τίποτα εξώδικα και να γίνει το απόλυτο μπάχαλο.
              Μάλιστα, σε δηλώσεις του off the record, είπε οτι όταν μια ομάδα τολμήσει στο μέλλον να μας νικήσει, αυτή θα συρθεί σε τακτική δικάσιμο. Τέλος τα εξώδικα πια, απο εδώ και πέρα όλα θα τα αναλαμβάνει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Θα πάρουμε πρωτάθλημα του χρόνου - το είπε - ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟ. Βλέπετε δεν θα αντιμετωπίζουμε την κάθε ομάδα με την ίδια βαρύτητα και σαν όνομα και σαν σκορ. Θα υπάρχουν κλιμακώσεις και θα φροντίζουμε να μην μπλοκάρουμε και το ίδιο δωμάτιο της Ευελπίδων. Τα ίδια φυσικά θα ισχύουν και για τις αποδόσεις των διατητών. Φίλοι είμαστε σε καλό δρόμο. Αφού σαν οπαδοί πήραμε τα πτυχία μας στα οικονομικά, τώρα θα πάρουμε και τα αντίστοιχα της δικανικής επιστήμης. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
          

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

             Απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των γηπέδων μας. Με το τεράστιο ήθος, τα εκπληκτικά προσόντα και την απέραντη ψυχή. Γνήσιος επαγγελματίας στις τότε εποχές, σκληρός δουλευταράς, ένα αληθινό διαμάντι στην μεγάλη ομάδα του Άρη που ΔΕΝ είχε και τα καλύτερα παιδιά.

            Τον παρακολουθούσα απο μικρός όποτε κατέβαινε να παίξει στο γήπεδο μας. Ο πατέρας μου, μου μίλαγε για το πόσο επικίνδυνος είναι ο Άρης διότι είχε καλό τερματοφύλακα. Εγώ γέλαγα διότι πάντα τα δυο γκολάκια τα είχα σίγουρα και του αντιγύρναγα, " Γιατί δεν το έπιασε ο Χρηστίδης; Μέχρι κι εγώ το έπιανα." Παιδικές σαχλαμάρες.
           Απο τους ελάχιστους Θεσσαλονικιούς που παίζανε εθνική Ελλάδος στα χρόνια που μεσουρανούσε το ΠΟΚ. Ο ωραίος Νίκος με τα φουτεράκια του - ή βυσινί ή γαλάζιο ή μπλέ με τα γιακαδάκια έξω. Με την μοναδική ικανότητα να αποκρούει τα πέναλτυ, τα τρομακτικά ρεφλέξ του και την αρχοντική καθοδήγηση της άμυνας. Ένας αληθινός αρχηγός σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο παιζόταν απο άντρες.
       Μέχρις εκείνο το φοβερό ματς. Άρης - ΟΣΦΠ 2 - 4. Χρόνια της χούντας. Κατηγορήθηκε απο τον τότε μεγαλοπαράγοντα της ομάδας της καρδιάς του, τον χουντικό Καμπάνη, οτι είχε δωροδοκηθεί. Και τον πετάξανε σαν σκουπίδι απο τον σύλλογο. Ξενιτεύθηκε στον Καναδά συνεχίζοντας έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Το συμβούλιο της Επικρατείας τελικά τον δικαίωσε. Ξαναγύρισε καθαρός όπως και ήταν η πραγματικότητα.
          Ο θείος Λουκάς μας τον έφερε στην τεράστια ομάδα μας. Τους συνέδεε κοινή μοίρα. Στην σκιά του Στεριούδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή μας πορεία. Κι άναψε τα φώτα της καρδιάς μου με την απόκρουση των δύο πέναλτυ εναντίον της ΚΠΡ. Δεν είχε παίξει στον αγώνα αυτόν. Ο Φάντροκ΄τον έριξε μέσα για την διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας. Και δικαιώθηκαν όλοι.
         Δυο πρωταθλήματα κι ένα ντάμπλ πανηγυρίσαμε μαζί. Η θλίψη τεράστια σε εκείνο το ματς ΟΣΦΠ - ΑΕΚ όταν αναγκάστηκε να πέσει στα πόδια του σέντερ φορ της δαφνοστεφανωμένης και να σπάσει το κεφάλι του. Πάνω στο φορείο με τιε ρόδες, μέσα στα αίματα και αναίσθητος, όλο το τηγάνι όρθιο και βουβό, απέδωσε τον φόρο τιμής.
            Η καριέρα του έκλεισε ήρεμα και ταπεινά, όπως είναι ο χαρακτήρας του. Ένας χαρακτήρας βέβαια που ήταν σε μόνιμη κόντρα με όλο το φάσμα των τότε παραγόντων της εθνικής ομάδας και της ΕΠΟ. Τα πόστα τα κατέκτησε και τα παράτησε μόνος. Δεν γινόταν να συμβιβαστεί με τα μπουρδέλα.
             Τον γνώρισα πριν απο 15 χρόνια. Αμέσως κολλήσαμε. Λίγο οι αναμνήσεις, λίγο η ΑΕΚ, λίγο τα ουζάκια, έφευγε ο χρόνος της παρέας και θέλαμε άλλον τόσο. Βοήθησε τον μεγάλο μου τον γιό να γίνει τερματοφύλακας.
             Ο μικρός μου δεν τον άκουσε. Είχαμε πάει να τον δούμε παρέα σε ένα τουρνουά σχολικό, κι είχε πάθει ζαπλαμά που γνώριζε τον άνθρωπο που την παραμονή τον χάζευε σε DVD. Ήθελε να τον κάνει περήφανο. Το παιχνίδι κατέληξε στα πέναλτυ. Ο μικρός έπιασε μεν δυο, αλλά τελικά η ομάδα του αποκλείστηκε. Ήρθε στην κερκίδα να μας συναντήσει. Ο Νίκος μου έγνεψε οτι αυτός θα του μιλούσε. Του εξήγησε για την ωραία προσπάθεια του, τις καλές τποποθετήσεις του και την υπομονή και την προσπάθεια που έπρεπε να επιδείξει στην συνέχεια μια που θα ερχόντουσαν στο μέλλον κι άλλοι αγώνες. Κατέληξε στην αγκαλιά του να κλαίει με λυγμούς. Βούρκωσα κι εγώ. Το παιδικό μου ίνδαλμα ήταν μέσα στην οικογένεια μου και μίλαγε με τον μικρό.
             Νικάκι, συγνώμη αλλά αυτό το αφιέρωμα είχα την υποχρέωση να το κάνω. Τα τηλέφωνα δεν είναι αρκετά. Ευτυχώς όλα είναι πια περαστικά κι έχω έτοιμο τον Βαρβαγιάννη με τα μεζεδάκια και το κόκκινο κρασί απο την Σιάτιστα. Με το που θα γυρίσεις απο πάνω, η παρέα θα είναι έτοιμη. Και να θυμάσαι οτι όλα είναι τυχαία κι ας διαφωνείς. Ναι, θα στον φιλήσω τον πορτιέρο. Κι εσύ καιρός να αρχίσεις το κάπνισμα. Φιλιά πολλά.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΚ- ΓΙΑΝΝΙΝΑ

           Τα πιο ενδιαφέροντα ήταν  στο φόντο του παιχνιδιού. Τα σχόλια των μετόχων για τον προπονητή: Στην συνάντηση με τους supporters που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στα ίσα τους είπαν οτι δεν υπάρχει μέλλον με τον Σέρβο στο τιμόνι. Τον κατηγορούν για πολύ σοβαρά πράματα που δεν είναι κι εύκολο να γραφούν. Απλά λέω για εκβιασμούς των ιδίων αλλά και παικτών, αλλά και για στήσιμο παιχνιδιών. Μη ρωτάτε παραπάνω. Αυτά προς το παρόν.


                Το πολύ ωραίο πανώ που είχε αναρτηθεί απέναντι απο την θέση μου: Αφείστε το πλάνο και πάρτε το αεροπλάνο. Ευφάνταστο και πολύ επίκαιρο για την αεροπορική και πιλοτική προσπάθεια να διοικηθεί μια ομάδα του μεγέθους μας εκ του μακρόθεν.
             Τα φρεσκοβαμμένα καθίσματα στο πέταλο, που κάθεται η οργάνωση. Μια ώρα πριν το παιχνίδι, κάποιοι ομοϊδεάτες μας τα μπογιάτισαν κιτρινόμαυρα. Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν απλά καλύμματα, αλλά όταν τους είδα να υποστηρίζουν όρθιοι την ομάδα, διασταυρώνοντας το, κατάλαβα οτι δεν είχαν στεγνώσει ακόμα οι καρέκλες.
            Πολύ κρύο παιδιά. Βοήθησε αρκετά στο τρέξιμο των ποδοσφαιριστών για ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αρκετά ανοιχτό κάθε στιγμή.Φυσικά για κάποιον φίλαθλο που είπε να πάει στο γήπεδο για τουριστικούς λόγους. Διότι αν ήσουν Αεκτζής ή Γιαννιώτης, με αυτά τα οποία γινόντουσαν στο τεραίν, θα τραβούσες μίνιμουμ τα μαλλιά σου. Κάκιστες αμυντικές λειτουργίες και δεκάδες χαμένες ευκαιρίες. Ασορτί κι οι επιθετικοί σαν συνάδελφοι, να μην εκθέσουν τους αμυντικούς.
             Σε όλη αυτή την ιστορία, έλαμψαν οι επόπτες με τις αλλοπρόσαλες αποφάσεις τους. Λες και τους μαζέψαν απο καμιά παραλία και τους δώσανε τα παλούκια να τα σηκώνουν ανάλογα με το πόσο κρύωναν. Τους προστάτεψαν όμως οι παίκτες και δεν είχαμε σοβαρές αλλοιώσεις του αποτελέσματος. Που κρίνεται συνολικά δίκαιο.
            Ξεχώρισα με τα λάθη και τα σωστά τους, τον Καφέ και τον Τζιμπούρ. Μου άρεσε ο Σουηδός και κατά διαστήματα ο Καράμπελας. Τελευταία εντύπωση που μου έμεινε, ήταν η αγωνιστική άνοδος της ομάδας μας με την είσοδο του Λαγού και του Λεονάρντο στις θέσεις του κακού Μαντούκα και του εντελώς άμπαλου Χέρσι. Απο το 70 και μετά πραγματικά παίζαμε καλά την γρήγορη αντεπίθεση και πρακτικά εναντίον μόνο του Ελευθερόπουλου. Βοήθησε σ' αυτό η τρελή τακτική του Αναστόπουλου αλλά μπράβο του που δεν πλάκωσε τις καθυστερήσεις σαν τον βλογιοκομμένο κομπλεξικό. Για τον Αραμπατζή τα έχω πει. Για τροχονόμος καλός πρέπει να είναι.
          Ο Μπλάνκο πια είναι φαινόμενο. Θέλει προσπάθεια να χάνεις αυτά τα γκολ, να πηδάς χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τη μπάλα και να είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Και να ακούς οτι ο Εντίνιο τόβαλε το τεμάχιο στην δαφνοστεφανωμένη κι οτι είναι δανεικός δικός μας. Τέλος πάντων, σήμερα το σκοτώσαμε το θηρίο κι η αρρώστια πάει ακάθεκτη για την πέμπτη θέση να χτυπηθεί με την Τρίπολη στον δεύτερο γύρο. Και με τον πρωταθλητή την άλλη Κυριακή. Τουλάχιστον γυρνάει ο Γιάχιτς στη θέση του Μάκου κι ο Άλβες θα έχει πληρωθεί και δεν θα ξαναβρίσει την ΑΕΚ και την Ελλάδα.
       Ο κόσμος πραγματικά απογοητευμένος, ούτε και σήμερα κίνησε για το γήπεδο. Δεν τον κατηγορώ, αλλά το στάδιο είναι που είναι κρύο, καταλήγει εντελώς αφιλόξενο.
       ΥΓ1. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, ο Καλόπουλος υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.
       ΥΓ2. Συγχαρητήρια στον Super3 του Άρη που θα πληρώσει σαν οργάνωση τις μαλακίες στα Γιάννινα.

ΖΙΖΑΝΙΟ

           Ένα απο τα προτεινόμενα links που είχα. Χωρίς να ξέρω κανέναν απο εκεί μέσα και χωρίς να εξυπηρετώ και τίποτα για τα βλαμένα που γράφουν στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Πολλά δημοσιεύματα ήταν δήθεν παρασκηνιακά, δήθεν αληθινά κι άλλα αρκετά ουσιώδη. Είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς, πάντα ένα κείμενο γοια την ΑΕΚ είναι αγαπητό ειδικά όταν δεν είναι στρατευμένο.

          Το Σάββατο μπήκα να διαβάσω τα δημοσιεύματα του χώρου και τρελάθηκα βλέποντας παλιά δημοσιεύματα για τον Μπάγιεβιτς και την αποχώρηση του απο την ΑΕΚ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Έστειλα λοιπόν ένα mail ρωτώντας τι στόχο έχουν οι αναμοχλεύσεις του παρελθόντος σήμερα. Παλιότερα είχα ξαναστείλει άλλο ένα όταν το συγκεκριμένο blog, είχε γράψει για τους 6000 που πήγαν και φόβησαν την ΕΡΤ. Τότε είχαν μαζευτεί και μου είχαν απαντήσει προσωπικά, παραδεχόμενοι την παραπληροφόρηση. Τώρα διάλεξαν άλλο δρόμο.
        Κάνανε δυο αναρτήσεις σε απάντηση μου, καταθέτοντας τα εξής: ΕΞΩ ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΕΞΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ORIGINAL ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.
         Το blog αυτό το κατέβασα απο τα προτεινόμενα για λόγους δεοντολογίας που θα εξηγήσω πιο κάτω. Προς το παρόν, λέω τα εξής: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ 4 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΊΜΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΑ 4 ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΑΚΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΑ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ: ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ  ΈΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ( 14,16 ) ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ORIGINAL Ή ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ.
          Απαγορεύεται άλλη γνώμη; Ποτέ. Η κριτική μας κάνει καλύτερους. Το blog αυτό δεν το προτείνω διότι τίναξε τα εσκαμμένα. ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΑΤΣΑ ΜΟΣΤΡΑ. ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟ. Ο ΕΝΟΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ. ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΚΙΝΤΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ.
        ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ MAIL ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΨΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ, ΜΙΛΑΩ ΕΠΩΝΥΜΩΣ  ΕΝΩ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΖΙΖΑΝΙΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
          ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΔΧ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ.
         ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ: ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;
          ΥΓ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΛΟΓΙΚΑ ΦΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

     Παραδοσιακή χώρα η Ελλάδα με σοβαρό ήθος αλλά και σοβαρότατο έθιμο. Μην μας ξεφύγει τίποτα. Και οι Αποκριές και τα Χριστούγεννα και ο Άγιος Αντώνιος. Και οι άγιοι αγρότες. Νιος ήμουν και γέρασα. Και την θυμάμαι την γιορτή αυτή που δεν την αναφέρουν τα ημερολόγια. Και λογικά. Δεν είναι γιορτή . Είναι επέτειος. Πάντα , κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, οι αγρότες παίρνουν την εθνική οδό στα χέρια τους. Δουλειές δεν έχουν, η σπορά έχει γίνει, πόσο να πιούν στο καφενείο, τι άλλο να πουν με τους ίδιους και τους ίδιους, βοηθάει κι ο καιρός που είναι κρύος και τι να πας να κάνεις στα χωράφια, αποφασίζεις επετειακά να βγεις με το συνδικαλιστικό όργανο στην εθνική οδό κι ό,τι κερδίσεις κέρδισες.

     Είναι μια μαζική κινητοποίηση με χρονική σταθερότητα. Σαν να συντάσσεται ο ετήσιος αγροτικός προϋπολογισμός. Γνωρίζω φυσικά το τι πρόκειται να γίνει, αλλά σάμπως και οι γνώστες και οι έμπειροι δεν την πατάνε πιο συχνά από τους αφελείς; Ας πάρουμε την αεροπορική εταιρεία και το ατύχημα της. Ποτέ δεν έχω ακούσει, ότι ο πιλότος μάθαινε. Πάντα τα ατυχήματα οφείλονται στα γαλόνια της εμπειρίας κι όχι της μπύρας. Ποτέ δεν έπαθε τίποτα ένα άπειρος. Και δεν κάνω πλάκα. Ο μαλάκας της ιστορίας πάντα, είναι αυτός που ξέρει ιστορία. Αυτός που δεν ξέρει τίποτα, τι να πάθει; Αλλά κι αν πάθει, για ποιο λόγο να κατηγορηθεί; Επειδή δεν ήξερε; Και δεν έμαθε, διότι βλέπει αυτόν που ήξερε και τι έπαθε.
     Τα φετινά μπλόκα των αγροτών έχουν σημαντικό θετικό σημάδι: Την επικοινωνιακή βελτίωση. Πλέον δεν βγαίνει στην τηλεόραση το γομάρι των 200 κιλών, το έτοιμο να σκάσει από τα τριγλυκερίδια, να μας πει ότι πεινάει. Καταλαβαίνω ότι ο αέρας της υπαίθρου είναι πιο υγιής συγκρινόμενος με τον αντίστοιχο της πόλης, αλλά δεν είναι δυνατόν ο αγρότης να είναι τόσα κιλά παραπάνω από τον κάτοικο του αστικού κέντρου λόγω του αέρα. Εκτός πάλι κι αν ντοπάρεται για να βγάλει την πολύ σκληρή δουλειά του, αλλά ρίχνοντας και μια ματιά στους ποδοσφαιριστές δεν βλέπω αντίστοιχο πάχος. Θα μου πείτε οτι οι τελευταίοι τρέχουν και τα καίνε τα λίπη, ενώ οι αγρότες δεν τρέχουν και καίγονται τελικά από τα λίπη. Ρε μήπως ζητούν φάρμακα λιποφάγα;
     Τέλος πάντων , παρακολουθώ τον συντονιστή των κινητοποιήσεων. Αδύνατος σαν εποχιακός τηλεοπτικός σταρ και φυσικά με αντίστοιχα του βάρους του επιχειρήματα. Επικοινωνιακά η γιορτή βελτιώθηκε κι είναι σημαντικό αυτό σαν εξέλιξη. Τα αρνητικά στοιχεία των κινητοποιήσεων δεν με απασχολούν. Ούτε οι εκδρομείς που ταλαιπωρούνται, ούτε οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να περάσουν τα προϊόντα τους από τα μπλόκα. Ούτε κι αν τα περάσουν και φτάσουν ληγμένα, αν θα γίνει μια διατάραξη στην δημόσια υγεία. Δηλαδή, γιατί η Θεσσαλονίκη να θέλει οξυζενέ ή οινόπνευμα; Αφού ο αγρότης του μπλόκου την καθαρίζει την πληγή με ροχάλα από τον εμετό του τσίπουρου. Κι αν πεθάνει ο άλλος που έφαγε ληγμένο τυρί; Τι να κάνουμε τώρα; Στην δημοκρατία δεν έχουμε θύματα βάσει αντίστασης αλλά θύματα γενικώς. Και στην αντίσταση καταγράφονται σε ένα μάρμαρο ομαδικώς, στην δημοκρατία καταγράφονται σε ίδιο μάρμαρο αλλά ατομικώς και με πληρωμή του μαλάκα. Κοιτάχτε δε πώς, σε καμιά αντίσταση δεν υπάρχουν μαλάκες. Μόνο σε ηρεμία αναφέρεται η κουβέντα αυτή.
     Προχωράμε όμως και δεν μένουμε σε τρίχες. Μιλάμε ότι γίνεται μια απεργία και μια διαδήλωση. Και γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα, οτι για να προχωρήσει μια επαγγελματική τάξη, πρέπει να πηδήξει μιαν άλλη κι αν είναι δυνατόν όλες τις άλλες. Κι ευτυχώς που στην χώρα μας έχουμε μόνο μια εθνική οδό και κόβουμε τα πάντα πανεύκολα στα δυο. Τολμώ να πω, ότι αν είχαμε εναλλακτικές οδούς, θα ήταν μια κίνηση του κεφαλαίου εναντίον της εργατικής τάξης που δεν μπορεί ποτέ να βρει το δίκιο της κι ότι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες θα ήταν τουλάχιστον πούστηδες που θα χρησιμοποιούσαν εναλλακτικές διαδρομές.
     Όμως υπάρχει μια κινητοποίηση και πρέπει κι εγώ να μπω στον επετειακό διάλογο. Πώς βγαίνουν τα αποκριάτικα; Έτσι και τώρα έχουμε τα αγροτικά. Ντύνομαι λοιπόν αρκούδα και ρωτάω, γιατί τα μπλόκα δεν είναι συνενοημένα μεταξύ τους. Ο καθένας ζητάει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και δεν υπάρχει κεντρικός φορέας συντονισμού και διαπραγμάτευσης πείθοντας με για το «ό,τι φάμε ., ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κώλος της ουκρανής στο κάθε μπλοκ.». Άσε δε που θα άρχιζε κι ο διάλογος με την κυβέρνηση του φελλού στο τέλος του μήνα, δηλαδή με την είσοδο μας στο τριώδιο. Οι αγρότες μου θυμίζουν τους φιλάθλους μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας που τα σπάει πριν δει το αποτέλεσμα. Και την απόδοση του διαιτητή.
     Και διεκδικεί. Τι; Καλύτερη τιμή ή επιδότηση. Επιδότηση σημαίνει ότι σας είχαμε προειδοποιήσει κάποια χρόνια πριν ότι τα προϊόντα σας είναι ευτελισμένα και δεν φτουράνε στην παγκόσμια αγορά, άρα στραφείτε σε εναλλακτικές καλλιέργειες. Εσείς βέβαια το παίζατε κανονικά, διότι θα κόβατε την χώρα στα δυο κι έχει το κράτος. Καλύτερη τιμή σημαίνει ότι σας αδικούν οι μεσάζοντες κι όχι το ελληνικό κράτος. Κόφτε τους και κατεβείτε μόνοι σας να πουλήσετε. Σιγά να μην τρέξετε ή σιγά να μην ρίξετε το κόστος παραγωγής απολύοντας τους Αλβανούς που δουλεύουν αντί για σας στα χωράφια.; Εμείς εδώ στο Γιουνανιστάν γεννηθήκαμε μόνο να διοικούμε.
     Και να μην καταλαβαίνουμε τίποτα. Ούτε ότι η ντόπια παραγωγή δεν μπορεί να συναγωνισθεί αντίστοιχη άλλης χώρας που παράγει για περισσότερα στόματα, ούτε κι ότι η τιμή είναι χάλια διότι ο Έλληνας παραγωγός χρησιμοποιεί περισσότερα φυτοφάρμακα για γρηγορότερο πλουτισμό εις βάρος της ποιότητας. Κι όπως ο καθένας έχει όνειρο ζωής τον διορισμό στο δημόσιο, έτσι κι οι αγρότες έχουν όνειρο Ιανουαρίου να πάρουν κρατικά κονδύλια. Και θα πάρουν βέβαια για να μην χαλάει και το ίματζ της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί της μη εξειδικευμένης κι ανώτερης ποιότητας παραγωγής καθότι ο πρώτος μήνας του 2011 κοντά είναι.
     Μια τεράστια κοροϊδία επαναλαμβάνεται. Εντάξει να το δεχθώ κι αυτό, αφού στην Ελλάδα ζω. Αλλά να συμπίπτει και χρονικά; Αυτό με εξοργίζει. Δηλαδή αν γινόταν το καλοκαίρι ή το Πάσχα, θα μπορούσα και να το πάρω πιο σοβαρά. Ότι χάσανε τα τσάμικα και τα αρνιά λόγω του αγώνα. Να πω ότι οι άνθρωποι ξεβολεύτηκαν κι ανέβηκαν στα Στάγιερ κι όποιον πάρει ο χάρος. Θα μου πεις, γιατί τώρα είναι βολεμένοι; Όχι, αλλά αυτή η κινητοποίηση είναι τμήμα της δουλειάς τους μάλλον και τόχουν πάρει απόφαση. Και στηρίζονται στην ανάγκη όλων αυτών που ταλαιπωρούνται για να φάνε χόρτα ή βαμβάκια. Ρε δεν τα κόβουμε τα ελληνικά, να τρώμε ευρωπαϊκά μπας και ησυχάσουμε; Στην Ευρώπη γιατί μπήκαμε τελικά; Για να μην έχουμε δρόμους;

ΣΚΟΚΟ

           Τον πατέρα μου θα τον βγάλω αύριο απο το νοσοκομείο. Η κλινική κατάσταση έχει παρουσιάσει βελτίωση, δηλαδή μπορεί να κάνει τρία βήματα χωρίς να λαχανιάζει ( κυριολεκτώ ) και του επιτρέπει οίκοθεν κουράρισμα. Η απόφαση οτι δεν θα ψαχτεί ο διηθημένος αδένας έχει ληφθεί. Η πιθανή βρογχοσκόπηση με ολική νάρκωση θα τον έστελνε μια ώρα αρχίτερα. Στα 81 δεν κάνεις πειράματα κι είναι σοφό να δημιουργείς μια ποιότητα ζωής ακόμα και για μέρες. Εξ άλλου ο καρκίνος, αν είναι τέτοιο, δεν παλεύεται.

          Η διάθεση μου είναι κάπως φτιαγμένη και ενισχύεται απο το γεγονός οτι το βραδυνό πρόγραμμα έχει αναβληθεί. Θα μείνω μέσα, με τη μουσική μου και με το βιβλίο που διαβάζω αυτήν την εποχή που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. " Τα απομνημονεύματα του Δία " του Μωρίς Ντριόν. Κάτι σαν τη μυθολογία του Τσιφόρου με αρκετές έξυπνες ατάκες, καυστικό χιούμορ και νευρώδη αφήγηση.
            Ακριβώς δηλαδή το ανάποδο απο τον Σκόκο. Μου θυμίζει ντοπαρισμένο ημίτονο. Μια καλή προσπάθεια και μετά, για κανά δεκάλεπτο, νεκρά φύσις. Μάλλον δεν του έχουν βρει την σωστή απελευθέρωση της ντόπας. Ένα άνευρο πράμα στα όρια της αδιαφορίας και της αλαζονείας. Και το τελευταίο το λέω διότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό στο οτι είναι ο μόνος πληρωμένος μέχρι κεραίας, θεωρείται ηγέτης της ομάδας και δεν έχει τίποτα στο βιογραφικό του. Ούτε τίτλους, ούτε μεγαλύτερους μισθούς, ούτε προτάσεις απο ομάδες του εξωτερικού. Τον ζητάει η δαφνοστεφανωμένη κι η αλογοτροφή, δηλαδή τρέχα γύρευε.
          Και καλά αυτά. Να εκβιάζει κιόλας με τον προσαγωγό; Επειδή δεν του κάνανε το χατήρι άμεσα; Δεν έχει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι μπας και πάει και κάπου καλύτερα; Σιγά να μην έχει. Ο τεμπέλης πάντα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, είτε της φυγής του Σαλπιγγίδη, είτε του χαμένου πρωταθλήματος του Κόκαλη, είτε την οικονομική ανάγκη μας. Σιγά να μην ασχοληθεί με την διάρκεια του ή την βελτίωση του μέσω ενός σωματείου που δεν κάνει πρωταθλητισμό, δεν έχει πίεση και θεωρείται και ίνδαλμα του κόσμου, ενώ στους αντιπάλους και με συνυπολογισμένη την πίεση, θα είναι ένα νούμερο στο ρόστερ.
             Φυσικά το μέλλον του δεν με ενδιαφέρει κι αρκετά ασχολήθηκα με κάποιον που ξέρει μπάλα αλλά που τυχαία και κακίστως έγινε βαρόμετρο της ομάδας μας. Με ενδιαφέρει το παρόν το δικό μας. Το οποίο φανερώνει δυο σοβαρότατα λάθη. Το πρώτο είναι το διοικητικό, κάτι γνωστό άλλωστε. Μια σοβαρή διοίκηση, ακόμη κι αν έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν παίζει με έναν υπάλληλο που εμμέσως αλλά σαφώς θεωρεί τον εαυτό του εκτός ομάδας. Μιλάει κατ'ευθείαν με τον ίδιο ή τον εκπρόσωπο του και βγάζει μια αντικειμενική αξία για το πάγιο. Δηλαδή πόσο τον πήρα, πόσα τον έχω πληρώσει μεχρι τώρα - άρα έχεις άποψη για το συνολικό κόστος - και τον γυρνάς στην αγορά με την δεδομένη υπεραξία που τελικά θα σου μείνει μετά και την εκκαθάριση της εφορίας. Στα ίσα.
           Στην διοίκηση φυσικά βάζω και το τεχνικό τημ. Η δήλωση του Δημητριάδη " όποιος θέλει να φύγει απο την ομάδα, δεν θα φύγει", είναι για τα μικρά πεισματάρικα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Διότι αύριο θα υπάρξουν και στομαχικές διαταραχές και διάταση του οπισθίου γλουτού - σ'αυτό έχει και τέχνη ο συγκεκριμένος - και ανάγκη για αλλαγή στο παιχνίδι και ξανατσακωμός στα αποδυτήρια. Μιλάμε για μικροβιάκι. Και το μικρόβιο όπως γνωρίζετε, κολλάει κι άλλους και μια συμμαχία γίνεται και πακέτο. Τύπου, τον Βλάχο θέλω αλλά οκ θα πάρουμε και τον Γεωργαμλή- για τους παλιότερους.
            Το δεύτερο λάθος είναι του κόσμου. Που έχει θεοποιήσει ένα μαλάκα - μέχρις ενός σημείου σωστά λόγω του υπόλοιπου δυναμικού - αλλά θέλει να αντιμετωπίζει την ομάδα μας σαν ένα παλιό κολοσσό. Κι οτι είναι προτιμότερο, να του κρεμάσουμε το δελτίο μέχρι το 2011 παρά να πάρουμε ζεστά χρήματα για το γενικό καλό. Κι ας πάει όπου θέλει. Δηλαδή πόσο να ισχυροποιηθεί ο ανταγωνιστής μας με το Σκόκο; Τι να γίνει; Ρεάλ και Μπαρτσελόνα; Οι ίδιες τρίχες που είχαν γίνει και παλιά με τον Μπάγιεβιτς. Ένας Μπάγιεβιτς που σήμερα βάζει βέτο για μη πώληση του Σκόκο δρώντας αντιεταιρικά κι αντιεμπορικά ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙ ΠΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ. Και μην γελιέστε. Δεν τον γουστάρει τον παίκτη, για χάρη του έδιωξε τον Τζιμπούρ - σαν πάθος μου πάει πιο πολύ - αλλά ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑΤΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ.
              Φίλοι, δεν έχω ενδοιασμούς, ούτε αιθεροβατώ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά είναι ένα φυτώριο για εξεύρεση ταλέντων και μετά μοσχοπώληση των. Το μέλλον είναι οι ακαδημίες και οι κατάσκοποι. Το ίδιο ισχύει και για τις διάφορες ομάδες που σχηματίζουν τον πίνακα των εθνικών βαθμολογιών. Τα άλλα, δηλαδή οι τυφλοί εγωϊσμοί, είναι για να έχουν τα ακόλουθα στοιχεία: ΑΕΚ 100, ΠΑΟ 40 κι ΟΣΦΠ 65. Βέβαια οι ανταγωνιστές δεν γίνονται βούκινο διότι απο πίσω υπάρχουν λεφτάδες μέτοχοι. Όμως η μαλακία δεν μένει ποτέ κρυφή, αλλά σωστά γράφει την ιστορία. Όμως η ιστορία είναι πεθαμένη. Το μέλλον υπάρχει και μόνο αυτό.
                Δεν θα παζάρευα με τον οποιονδήποτε Σκόκο. Θα είχα μια ομάδα με μια ταμπέλα μεταπώλησης στον κάθε παίκτη. Πάνω στην φανέλα του. Σαν τιμή εκκίνησης. Θα διαπραγματευόμουν με τον υποψήφιο αγοραστή για περαιτέρω χρήματα ή παίκτες αναπλήρωσης της θέσης - παίκτες που σαν χημεία μου πάνε περισσότερο ή που δεν μπορούν να παίξουν σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον ή πρωτάθλημα - και για δικαιώματα μελλοντικής μεταπώλησης. Να σε κρατάω στην ομάδα για το τερτίπι του κόσμου που τον φοβάται η διοίκηση, δεν θα το έκανα ποτέ. Κι αν είχα σοβαρό προπονητή ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΤΑΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΡΑ, δεν θα έκανα budget εσόδων απο τα διαρκείας. Θα έχανα λεφτά απο τα σταθερά αλλά με την δουλειά μου, θα ανάγκαζα τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να πληρώσει παραπάνω. Φυσικά θα ήμουν σε μικρότερο γήπεδο, που τεχνητά θα το είχα και sold out.
             Φυσικά δεν θα φοβόμουνα τον κόσμο που έχει ανάγκη να άγεται. Και ήχθη απο τον ΔΧ που μίλησε για κατάληψη στο σπίτι αυτουνού που θα υπέγραφε την πώληση του Σκόκο. Σοβαρά; Έχω το μαγαζί δικό μου σαν διοίκηση, γουστάρω να κονομήσω και κουμάντο θα μου κάνει ένας επέτης της ερασιτεχνικής που είναι κατάλοιπο του γελοίου νόμου του 90-10; Που σε μια ανώνυμη εταιρεία συμμετέχει κι ένας άφραγκος ρομαντικός; Και που σε μια αύξηση κεφαλαίου, χωρίς να πληρώνει τίποτα, διατηρεί σαν Ρωμαίος Πάπας το 10%; Ε, γι' αυτό κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε τα μπλόκα των αγροτών. Διότι δεν έχουμε θεό τον δικέφαλο, αλλά τον Μπάγιεβιτς ή τον Σκόκο ή τα αρχίδια μου κουνιούνται. Εικονολατρεία κι όχι εικονοκλασία για να πάμε και στο Βυζάντιο.
          ΥΓ. Δεν μου έχετε πει για την συνάντηση στις 6/2. Αναμένω.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ

            Γυρνάω απο το νοσοκομείο και φυσικά δεν περιμένω να γίνω καλά απο τη μια στιγμή στην άλλη. Το περιβάλλον δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά και η εξέλιξη δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση. Ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος, 81 χρονών, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίζει την πτώση του αιματοκρίτη στα 32, μια πνευμονική λοίμωξη, μια παρεμβατική στεφανιογραφία την στιγμή που έχει μειωμένη καρδιακή λειτουργία και κάνει νεφρική κάθαρση 4 φορές την εβδομάδα. Τα νέα δεν είναι καλά διότι σε μια σημερινή αξονική βρέθηκαν πειραγμένοι και κάτι λεμφαδένες στο μεσωθωράκιο που μπορεί να μην είναι τίποτα ή να είναι καρκίνος. Πάντως η διάθεση του είναι της παραίτησης κι οτι δεν κάνει άλλα τεστ και προτιμάει να πεθάνει απο υπερουρία.

            Μέσα σε αυτά, είχα συνάντηση στο νοσοκομείο και με στέλεχος του συνδέσμου φίλων της Barcelona στην Αθήνα. Θα γίνει φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Πανιώνιου μεταξύ των παλαιμάχων της ισπανικής ομάδας και μιας μεικτής του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του Πανιώνιου και του ΠΑΟΚ ( ομάδες που την έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ) στο δημοτικό στάδιο της Νέας Σμύρνης. Μετά θα επακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα του γηπέδου με ομιλία του παλιού παίχτη Χουάν για τον τρόπο της διοίκησης της συγκεκριμένης ομάδας. Δηλαδή για την λαϊκή βάση. Στο περτιθώριο της ομιλίας ο Μίκης Θεοδωράκης - η ζωντανή Ελλάδα - θα τιμηθεί σαν νεοσμυρνιώτης μετά την Κρήτη, Θα γίνει επίτιμο μέλος της Μπάρτσα κατόπιν επιστολών για το θεαθήναι κι όλα θα τελειώσουν ομαλά με το καμάκι των υπαρχόντων. Ο φίλος που τα οργανώνει δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος κι είναι απλά ρομαντικός αλλά γνήσιος. Και διαγραφείς απο το ΚΚΕ.
                 Και με ρωτάει: Στην ΑΕΚ τι κάνετε; Γιατί δεν γράφεστε στην ερασιτεχνική; Ξέρω σύνδεσμο στην Κρήτη με 900 μέλη αλλά είναι γραμμένα μόνο 30. Έπαθα σοκ. Κι απάντησα οτι με τον ΔΧ πρόεδρο, δεν πάει εύκολα ο άλλος. Και μου λέει: Δεν βαρεθήκατε το λαμογισμό; Κι αν κάποιος δεν μπορέσει να γραφτεί σαν μέλος, σε δυο μήνες βάσει της καινούργιας νομοθεσίας, υποχρεωτικά εγγράφεται. Είστε τόσοι πολλοί. Γιατί δεν μπαίνετε και μετά να θέσετε θέμα αρχηγίας; Πόσο καιρό ανέχεστε να σας διοικούν μειοψηφίες και να μην μιλάτε; Ο παπαχρήστος - το όνομα δεν το ήξερε κι ακριβώς καθότι όχι Αεκτζής - δεν θέλει να φύγει ασχέτως τι δηλώνει. Μιλάμε για πολύ φίλο βγαλμένο απο τα ρητά του Πυθαγόρα. Εγώ τα έχω όλα σε ακραία κατάσταση. Τόσο πολύ φοβάστε τους τραμπούκους;
                   Βρε συ, λέω εγώ, κι αν βάλουν μπράβους; Αν η υγεία απειληθεί; Τι θα κάνουμε;
                  Ε, επιτέλους. Τελικά φοβάται η σιωπηλή πλειοψηφία, την μαφιόζικη μειοψηφία;
              Φίλοι, δίκιο είχε και πρέπει να προχωρήσουμε. Αρκετά με τους Μπέους, τους Γιδόπουλους και την θϋρα 7 ή τον ΔΧ. ΑΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΒΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΕΥΣΗ.
                   Γιατί μου ήρθε αυτό; Διότι μίλησα με τον Sugar κι απαξίωσε τα πάντα. Κυρίως την καψούρα του. Ή την πρόθεση διαλόγου με τους διοικούντες ή τους Κιντήδες ή τους ΔΧ. Και μου ζήτησε τα στοιχεία που πρέπει να ασχοληθεί ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΜΑ και χειροπιαστά αποτελέσματα. Φυσικά η έκθεση μου παραμένει κι είναι το μόνο που τον κρατάει ζωντανό. Μην ασχολείστε με το γήπεδο. Αυτά είναι για τους Σκλαβενίτηδες και τους Κοζώνηδες. Δωρεά δεν κάνεις για να κονομήσεις. Αλλά κι αν την κάνεις, την κάνεις σε αγορά με προοπτικές κι όχι στο φαλημέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Προχωράμε πολύ δυνατά και μακριά απο την παρέα.
                 Δεν θα παίξει. Ο έλεγχος πρέπει να να του δοθεί. Αυτό είναι δική μου δουλειά. Επίσης η διαδικασία απόσυρσης των εγκληματιών που κορυφώνεται με την συγκάλυψη του εγκληματία είναι δικό μου θέμα. Φυσικά τον ένοχο, δεν θα τον αφήσω έτσι. Αυτό είναι θέμα χαρακτήρα μου που δεν είναι για την εκδίκηση τόσο πολύ, αλλά πάντα με ενοχλεί η θρησκοληψία και το " πίστευε, και μη ερεύνα". Βλέπετε πιστεύω στον προφορικό λόγο που ακόμα κι Εκείνος είχε πει " πίστευε και μη, ερεύνα". Και Τον πηδήξαν οι γραφές των δήθεν.
                  Σας παρουσίασα το σχέδιο και την ισχυρογνωμοσύνη μου. Και το πλάνο το εναλλακτικό για τις υγιείς σκέψεις και συνειδήσεις. Και σας λέω λοιπόν, οτι αν δεν ασχοληθεί με τα καταχρεωμένα λαμόγια τα παράπλευρα, έχω κι άλλη πρόταση. Να αναλάβει τον Ατρόμητο Χαλανδρίου, που τον έχει ούτως ή άλλως Αεκτζής, και να τον πάμε για ευρωπαϊκό τίτλο. Εκεί δεν μπορεί να μου αρνηθεί. Και μου το είπε. Δεν υπάρχουν χρέη και κάνει ό,τι θέλει. Τόσα για την κατηγορία του τοπικού και τόσα για την Γ. Και τόσα για την Α. Κιτρινόμαυρη ομάδα και μίλα καλά γιατί είσαι πονηρός. Απάντησα: Δημητράκη, μην κάνεις άλλη πλάκα. Την παίρνεις την ομάδα και την απογειώνεις. Στην ερώτηση του, ποιά ομάδα τελικά εννοείς, δεν απάντησα. Πάντως ΑΕΚ είμαι και θα χρησιμοποιήσω και τον άγγελο για να σηκώσει τον δικέφαλο.
               ΥΓ1. Προγραμματίζεται δεύτερη συνάντηση για συνεύερεση του blog. Φυσικά κοντά στο ναό και φυσικά όλοι οι πιστοί είναι καλοδεχούμενοι. Δυστυχώς Γιάννη, λόγω καιρού δεν θα κατεβούμε κάτω, εκτός αν αποφασισθεί το αντίθετο. Η ημερομηνία τοποθετείται στις 6/2.  Το ταχυδρομείο είναι ανοιχτό για τις θέσεις όλων.
                ΥΓ2: Όσο και να πικραίνεσαι, δεν είναι δυνατόν να μην σέβεσαι την γνώμη αυτουνού που υποφέρει. Και μου το είπε φόρα μόστρα. Για ποιό λόγο να ζω;
            

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ

           Εγώ δεν καταλαβαίνω τα ψέμματα. Ούτε κι απο αυτά. Αφού δεν υπάρχει πλάνο μελλοντικό, κι αφού τα πάντα πάνε σε αναζήτηση του νέου επενδυτή , δεν αντιλαμβάνομαι την σημερινή τοποθέτηση. Παιδάκια της διοίκησης, δεν θα αγοράσει την ΑΕΚ ο ΔΧ για να λέτε τρίχες. Ούτε ο κάτοχος έστω κι ενός ακριβού διαρκείας. ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, Η ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕΩΝ ΣΑΣ, Η ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ.


            Στην κυριολεξία, γύρισα τώρα, με αρκετά κακά νέα απο το νοσοκομείο, που ο πατέρας μου το έλεγε της πάσας κι η μάνα μου κωλοχανείο,  μετά απο μια μέρα που ήρθε ένας επιθεωρητής να με μάθει την δουλειά μου  και να με πιστοποιήσει - λες και θα υπήρχα αν δεν την έκανα καλά - κι είμαι φορτωμένος. Το μόνο θετικό ήταν οτι ο τύπος ήταν Αεκτζής. Συνενοηθήκαμε μέσω της κούπας μου που πίνω καφέ. Κιτρινόμαυρη με δυο δικέφαλους στη μόστρα. Το ISO το περάσαμε. Αυτήν την γελοία αμερικάνικη πραγματικότητα που σε ελέγχει ιδιώτης, που δεν ξέρει τίποτα, εσύ απολογείσαι και βγαίνει κι ο πελάτης μαλάκας που σε προτιμάει.
             Κι είχε έρθει κι ένα κολλητάρι απο στον στρατό στην Αθήνα. Σήμερα, διευθυντής του ΙΤΕ στην Κρήτη, στο ινστιντούτο ηλεκτονικής δομής και laser, κι είχαμε πει να βρεθούμε. Πού να βρεθούμε και πώς να βρεθούμε; Σκατά η ψυχολογία, η φυσική κατάσταση ίσα με του Άρη την Κυριακή, πού να πάς; Πεθαίνουν οι προσωπικές στιγμές απο τις υποχρεώσεις. Δηλητηριάζεται το συναίσθημα μας απο κάτι που παίζει και δεν παίζει. Και δεν μιλώ για το νοσοκομείο. Η συνεύρεση θα πήγαινε μέχρι το πρωϊ. Ποιά συνάντηση όμως; Της κατάθλιψης;
            Κι ολοκληρώθηκε κι ο έλεγχος. Κι είπε ο Σταύρος ο τσουτσουλομύτης, πολύ επιθετικά για το τέλος του πάρτυ, λες κι ήταν υπηρεσία ασφαλείας για την ηχορύπανση, οτι τα χρέη είναι μόνο 40. Και λέει κι ο άλλος Σταύρος, τα οικονομικά πού τα έμαθε ο δικηγόρος; έκανε μεταπτυχιακά κάπου, κι αφού αποστήθισε τις μαλακίες της ιστορίας ή τους νόμους που παγκόσμια εφαρμόζονται κατά το δοκούν, άρχισε ενδελεχείς έρευνες στην μικροοικονομία , στην μακροοικονομία ή στο κουλάνδρισμα της κοινής γνώμης με αέρα μπανά στοιχεία; Μήπως ακούει κάποιον άλλον, που τον εμπιστεύεται; Μήπως με τον επαναπατρισμό του, η ΑΕΚ είναι μια καλή διαφήμιση για το γραφείο του; Δεν κατηγορώ, αναρωτιέμαι. Για να μην παραξηγηθούμε κιόλας και δεν με συμπαθήσει, όπως κατέληξε ο ΔΧ με τον ΔΜ. Όμως τον ΣΑ ο ΔΧ τον συμπαθεί. Και δεν έχω λόγους να αμφιβάλω για το αντίθετο, Κόπτες μου.( Οι Χριστιανοί ορθόδοξοι της Αιγύπτου)
           Κι είναι 40. Χωρίς τα συμβόλαια των παικτών. Αυτά είναι άλλα. Δηλαδή με αυτά, 57. Και τα 19 Του Ψωμιάδη; Δηλαδή 76. Και πόσα ήρθαν απο την εφορία; Άλλα 14; Δηλαδή 90. Εντάξει; Και με απόλυτη ταπεινότητα, λέω εγώ οτι θα υπάρχουν και κάποια άλλα, άδηλα ( φερ ειπείν για δημόσιες σχέσεις και κοινωνικό έργο κλπ στα άλλα βιβλία, κι ο νοών νοείτω ), που βάσει του επίσημου κωλόχαρτου θα έπρεπε να είναι ένα 10%. Μιλώ εταιρικά γενικά, για μικροέξοδα άνευ παραστατικών ΠΟΥ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Και ρωτάω τελικά: Είναι 100 ή όχι;  και λέω λοιπόν ξανά: Δεν γαμιόμαστε τελικά να πούμε και καμιά αλήθεια; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ; ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΚΟΖΩΝΗΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 35.
           Κύριε Αδαμίδη, δεν έχουμε λόγο να μην σας στηρίξουμε. Αρκεί να κάνετε προγραμματικές δηλώσεις. Εσείς φύγατε στο Λονδίνο, χωρίς να σας δούμε κάπου. Δικαίωμα σας βέβαια, αλλά αν την ΑΕΚ την βλέπετε σαν την Colgate Palmolive,  δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Και δεν μου αρέσει που ο ΔΧ τα βλέπει καλά τα θέματα. Διότι ο Μπάγιεβιτς δεν είναι η  προτεραιότητα της ομάδας. Κι ήθελα να ήξερα πώς θα συζητήσετε με αυτόν που ψάχνετε, όταν θα έχετε φερθεί περίεργα στον αδερφό του. Και μην παραξενεύεστε απο τίποτα. Και μην ασχολείσθε με εξώδικα, διότι ο καθένας τα παίρνει κι έχει τους τρόπους να αμυνθεί. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΘΗΤΕΥΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
         Και για να μην το κουράζω. Ρωτάω ευθέως: Λεφτά έχετε για να γίνετε πρόεδρος ή θέλετε λεφτά απο την ΑΕΚ; Πού τα βρήκατε τα λεφτά; Απο τους μισθούς και τα πριμ της πολυεθνικής που δουλεύετε; Ο πολύς τσαμπουκάς δεν είναι υγιής και φοβίζει μόνο κάτι ανθρωπίδια. ΠΛΑΝΟ ΕΧΕΤΕ; ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ; ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΑΝ ΟΧΙ, ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΥΡΙΝΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΙ ΙΣΩΣ ΣΑΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
            Βαρέθηκα πια. Τεχνοκράτες αλλά και λίγη μαγκιά παντρεμένη με λίγη διπλωματία, δεν βλάπτει. Αμάν πια με τα δεξιά και τα αριστερά χέρια κι αμάν πια με τους άσχετους. Γαμώ την πουτάνα μου, ρε SUGAR, δεν θα με ακούσεις; Στην εταιρεία σου , πόσους τέτοιους δεν έχεις;

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ

           Είναι απο τις ημέρες που δεν ξέρεις αν θέλεις να γυρίσεις σπίτι και να γίνεις στουπί ή να περιπλανηθείς ανάμεσα στα κοντέϊνερ του Κερατσινίου με μια μπουκάλα στο χέρι κι όταν καταλήξεις γκροκί, να σωριασθείς εκεί και να σε περιλάβει η κρατική μέριμνα. Και μετά να έχεις μια δικαστική περιπέτεια για προσβολή δημοσίας αιδούς κι εσύ να γελάς που ξέφυγες απο την πραγματικότητα κι άσε τους άλλους να αναρωτιώνται.


              Απο τη μια η δουλειά που δεν σου επιτρέπει αισιοδοξία. Απο την άλλη η αυριανή μέρα για την χορήγηση του ληγμένου πιστοποιητικού ISO τηε εταιρείας με δύο λιγότερα άτομα παρόντα λόγω της γρίπης. Απο την τρίτη μεριά το νοσοκομείο με την αμφίβολη προοπτική και την ψυχοφθόρα διαδικάσία και μετά η ενημέρωση για την ΑΕΚ. Σε βάζουν όλα σε μια τανάλια και σε τραβάνε απο παντού. Να αισθάνεσαι σάντουϊτς και να μην σε ηρεμεί κάτι, έστω άσχετο.
            Πηγαίνεις λοιπόν στον Παπά της ενορίας και του ζητάς συμβουλές κι οδηγίες προς ναυτιλομένους. Κι αυτός το παίζει Γιατρός αλλά με τα απαραίτητα μεσοδιαστήματα. Προσευχή μέχρι το Πάσχα, νηστεία αυστηρότατη μέχρι την Πεντηκοστή και συνεχείς προσευχές προς τον μεγαλοδύναμο διότι μόνο Αυτός μπορεί να μας σώσει τελικά, αν είναι διατεθειμένος να μας ακούσει κιόλας. Όσο Θεός κι αν είναι, το πολύ το κυρελέησον το έχει βαρεθεί. Και δεν έχει και πολύ χρόνο πια. Η κυψέλη αυτήν την εποχή οργάζεται.
           Επίσης, κατά τις ικεσίες αυτές, βοηθάει πολύ να κρατάς ένα Σταυρό. Κατά προτίμηση απο την Τήνο, δηλαδή πρόσχαρο, ευγενικό και ιδιαίτερα επιθετικό. Δηλαδή σχεδιασμένο τεχνοκρατικά διότι κι ο Θεός βαρέθηκε την προχειρότητα. Και τα σχίσματα. Και θέλει νέους θρησκευάμενους και δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους τόπους λατρείας που θα εξακολουθήσουν να είναι Δημοσίας Χρήσεως. Δεν υπάρχουν χρήματα για νέα τεμένη. Κι όπως και να το κάνουμε, η θρησκεία μπορεί να εκμοντερνίζεται όσο μπορεί αλλά δεν μπορεί και να πετάξει τα παλιά βιβλία του Νότου  και του Ισραήλ.
           Ένα πράμα που μου έκανε εντύπωση σήμερα, είναι οτι ο Θανόπουλος άφησε μούσι. Οπωσδήποτε του πήγαινε κι οπωσδήποτε θα πηγαίνει στην καινούργια φορεσιά της ασκητικής της ομάδας μας. Επίσης καλύπτει λεπτές χαρακτηριστικές συσπάσεις του προσώπου κι αναδυκνύει έναν άλλο άνθρωπο γι' αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν κι απλά κολλάνε μια φατσούλα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. Πάντως για τους φυσιογνωμιστές, δεν βολεύει η γενειάδα εκτός αν είναι σημειολογική για τους γνήσιους πιστούς.
            Οι προσευχές λοιπόν θα πρέπει να συνεχισθούν αλλά και να ενταθούν κατ'ευθείαν στον καθ' ύλη αρμόδιο. Ο,ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝΑΖ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ. ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΣΤΟ ΑΛΛΟΙΩΣ ΦΥΣΙΚΆ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
             Οι δεσμεύσεις της συνέλευσης που διαβάσατε θα τηρηθούν μέχρι κεραίας. Πλάνο σταθερό θα υπάρξει αλλά όχι ελπιδοφόρο για την κόντρα που ονειρεύεται κάθε νορμάλ Αεκτζής. Κάθε ματς θα αποτελεί κρίση για τους πάντες και σκαλί για το επόμενο βήμα. Στο κιμπούτς ή στο ναό, όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά αυξημένες υποχρεώσεις προσκυνήματος. Φυσικά κάποιοι δεν θα αντέξουν διότι καλή η πίστη, αλλά είναι και υποχρεωτικά ανελεύθερη. Πάντως, κι εδώ κλείνω, οι δηλώσεις δεν θα είναι καθαρές και θα ωραιοποιούν τις καταστάσεις. Η διπλωματία θα στρατευθεί σε λάθος κατεύθυνση.
        ΥΓ1: Ξέρω οτι διαβάζετε πίσω απο τις γραμμές. Δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν όλα.
        ΥΓ2: Φίλοι είστε συγκινητικοί κι ευχαριστώ απο καρδιάς για την συμπαράσταση σας. Καλά νέα δεν έχω βέβαια, αλλά και η σταθερότητα της υγείας είναι κάτι. Χειρότερο θα είναι το αύριο που με περιμένει και πόσο μοιάζει με την παιδική μου ηλικία! Σα να τελειώνει η ζωή στα 15 και μετά να προσπαθείς να δικαιολογήσεις εκείνα τα χρόνια. Καταλάβατε φυσικά οτι γύρισα στο σπίτι που βλέπω τους τοίχους πλαγιαστούς. Πού θα πάει, θα βγει. Την υγεία μας να έχουμε κι όλα τα άλλα... Μα πώς μπορούμε να την έχουμε τελικά;
        ΥΓ3: Διαβάστε τα σχόλια του Χρήστου για τις δηλώσεις της ΔιΧασμένης προσωπικότητας. Είναι όλα τα λεφτά.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

     Προτιμάτε τα γέλια ή τα κλάματα; Ή μήπως τα γέλια μέχρι δακρύων; Εγώ σαν άνθρωπος προτιμώ την ανάποδη πορεία. Δάκρυα μέχρι να με πιάσουν τα γέλια. Το βρίσκω πιο ανακουφιστικό.

     Έσκασε βόμβα στο προαύλιο της βουλής. Ο πολιτικός-αστυνομικός συντάκτης, με τεράστια ανησυχία, μας ενημέρωσε για το χτύπημα και αναρωτήθηκε πού οδεύει η πατρίς. Μου ήρθανε στο μυαλό οι στίχοι του ποιητή:<< Τι είναι η πατρίδα μας; Μήπως οι κάμποι , μήπως τα ψηλά βουνά; >> Μπα, σκέφθηκα. Εμείς είμαστε που γουστάρουμε τζερτζελέ κι οι δημοσιογράφοι που βρήκαν αντικείμενο ενασχόλησης.
     Μετά βγήκε ένας πολιτικός, που με περισσή ψυχραιμία, μας διαβεβαίωσε ότι, ναι μεν το χτύπημα ήταν εναντίον της δημοκρατίας και του συμβόλου της, δηλαδή της βουλής, αλλά μπορούμε να παραμείνουμε στις βραδινές επιλογές μας , διότι η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει. Με την δήλωση αυτή έβαλα και δεύτερο ποτό που οφείλω να ομολογήσω ότι το ήπια πιο ήρεμα γιατί πριν την δήλωση είχα και μια αδιόρατη ανησυχία.
     Και μιλάω πολύ σοβαρά. Ξέρεις τι είναι να έχεις κανονίσει να πας το βράδυ σ’ένα σκυλάδικο και να σε πιάσει μια ταραχή για την δημοκρατία; Πώς να αφοσιωθείς στην εκτέλεση του βάρδου ή στο ντεκολτέ της αοιδού όταν έχεις πολιτειακές ανησυχίες; Πώς να πιείς κανά δυο μπουκάλια ουίσκι και πώς να πετάξεις κι ένα ανατρεπόμενο λουλούδια; Στράφι θα πήγαινε η έξοδος. Ενώ τώρα τα πάντα κανονίστηκαν. Έγινε η ενέργεια αλλά και η αποκατάσταση της.
     Μετά άρχισα να λούζομαι από πληροφορίες. Ότι η βουλή είναι το πιο καλά φυλασσόμενο μέρος της Ελλάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν το σπίτι του Λάτση στην Εκάλη. Ότι την βουλή στην πραγματικότητα την φυλάνε δυο σώματα. Το ένα είναι η ασφάλεια του Μεγάρου και το άλλο η προεδρική φρουρά. Η βόμβα εξερράγη σε δικαιοδοσία του δεύτερου σώματος, που για λόγους διακριτικότητας το πρώτο, και να είχε αντιληφθεί κάτι, δεν θα μπορούσε να επέμβει. Μου θύμισε την ιστορία με τα φρεάτια που είναι μόνιμα φραγμένα. Η ΕΥΔΑΠ είναι μέχρι την σίτα του υπονόμου, μετά αναλαμβάνει άλλη υπηρεσία. Γι’ αυτό πλημμυρίζουμε και γι’ αυτό μάλλον η βουλή είναι τελικά αφύλαχτη.
     Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ετίμησε δεόντως τους τσολιάδες που ήταν σε υπηρεσία την ώρα της ανατίναξης. Χαρακτηριστικά είπε ότι σωστά έπραξαν και δεν κάνανε τίποτα. Και ρωτάω εγώ. Δηλαδή τι θα μπορούσαν να κάνουν; Ο τρομοκράτης ειδοποίησε την εφημερίδα κι εκείνη την αστυνομία που έσπευσε στον τόπο κι απεμάκρυνε τον αρχιλοχία του φυλακίου. Ένα φυλάκιο που είναι τοποθετημένο έτσι ώστε να μην βλέπει τίποτα. Τα πάντα στην χώρα μας είναι νευραλγικά σχεδιασμένα. Στους τσολιάδες δεν είπε κανείς τίποτα. Να το καταλάβουν μόνοι τους ή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να ρωτάνε γιατί όλη αυτή η κινητοποίηση; Φυλακή θα τρώγανε. Ενώ τώρα τρώνε τιμές. Αν ξέρανε ότι θα σκάσει βόμβα γιατί να μην φεύγανε δηλαδή; Στον πόλεμο όταν σου έρθει μια χειροβομβίδα στο κεφάλι κάθεσαι και περιμένεις να σε τινάξει; Πιο χρήσιμος είσαι για την πατρίδα ζωντανός.
     Το χτύπημα βέβαια ήταν συμβολικό. Αυτό δεν μου το είπε ο τρομοκράτης αλλά τα υπεύθυνα χείλη. Αυτό με ανησυχεί κάπως για να πω και τον καημό μου. Για την δημοκρατία πάει το μυαλό μου. Ρε μπας κι είναι συμβολική κι αυτή και δεν χρειαζόταν κανονικό αποτέλεσμα; Δηλαδή να σκάσει μέσα στην βουλή; Και μετά δίπλα στον άγνωστο στρατιώτη να γίνει και το μνημείο του γνωστού πολιτικού που έπεσε στον βωμό της ελευθερίας μας; Μπα, πολλά ζητάω από την ελληνική τρομοκρατία.
     Για άλλη μια φορά έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της. Έσκασε ένας κάδος από την βόμβα. Δεν γεμίσανε όλους τους κάδους της πλατείας Συντάγματος, της λεωφόρου Αμαλίας , της Πανεπιστημίου και της Σταδίου που θα ήταν και πιο εύκολο καθότι όλα αυτά αφύλαχτα . Προτίμησαν να κινδυνέψουν να συλληφθούν κατά την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μπροστά στον τσολιά παρά να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο. Πού θα πέταγαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τα σκουπίδια τους; Σε ποιόν κάδο; Κάτω θα τα άφηναν; Είναι και τουριστική περιοχή και δεν χρειαζόμαστε να μας λένε και οι ξένοι ότι ζούμε σε βρώμικη πόλη. Όλα τα έχουμε, άλλη μια κατηγορία μας έλειπε.
     Εν τω μεταξύ, ό,τι και να έχει γίνει, αξιοπρόσεκτη αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι ο επιλεγμένος κάδος ήταν μπλέ της ανακύκλωσης. Δεν ήταν όποιος κι όποιος. Ένας κοινός κουβάς, ας πούμε. Διότι επειδή το θέμα θα τονιζόταν στα ΜΜΕ, παρά τον κίνδυνο για την δημοκρατία, η οικολογική συνείδηση πρέπει να παραμείνει ψηλά στις σκέψεις προφύλαξης της. Όλα τα σκέφτεται η ελληνική τρομοκρατία , όπως εξ άλλου κι ο τύπος που δεν είπε τίποτα στους τσολιάδες, διότι προφανώς ήξερε ότι ήταν ένα βεγγαλικό του Πάσχα.
     Και μιλάμε για χειρουργικό χτύπημα. Η βουλή, το σύμβολο, δεν έπαθε τίποτα. Το σύμβολο δηλαδή που το ίδιο χρησιμοποιούσε και η δικτατορία, κι εκεί μέσα έχεζε παλιότερα κι ο Όθων. Μιλάμε για σύμβολο ανεξαρτήτως πολιτεύματος.
     Τέσσερα τζάμια σπάσανε κι έπρεπε να ανησυχήσουμε όλοι οι δημοκράτες. Όχι κύριοι πολιτικοί δεν ανησυχούμε. Εσείς που πάτε μέσα πρέπει να ανησυχήσετε διότι την άλλη φορά μπορεί και να έρθει ο λύκος. Προς το παρόν μπορείτε να περνάτε τα μέτρα σας, να πετάτε ένα συγνώμη και να παίζετε μπιρίμπα άφοβα με τους αστυνομικούς των 16 μισθών, με το τεράστιο βίσμα να είναι εκεί και να μην κάνουν τίποτα, και με τις πολιτειακές μαλακίες που πετάτε για να σας ακούν οι ξένοι. Και να ακούτε και τον Κλουζωχοϊδη να βγάζει ανακοινώσεις για το έργο του. Εμείς δεν ακούμε τίποτα. Και ξέρουμε ότι η Αθήνα είναι η πρώτη σε εγκληματικότητα πόλη του πλανήτη.
     Ο συμβολισμός για μένα είναι άλλος. Ότι η στρακαστρούκα μπήκε σε κουβά. Δηλαδή έχουμε δημοκρατία του κάδου. Και λόγων ανακυκλώσιμων και καμιάς θετικής προοπτικής κι ουσιαστικής καλυτέρευσης για την ζωή μας. Τα λοιπά κουραφέξαλα είναι για να επιστραφούν στους πολιτικούς. Διότι εκείνοι θα χάσουν την θεσούλα τους αν κινδυνεύσει το πολίτευμα. Δικό σας είναι το πρόβλημα αλλά και δική σας η ευθύνη να κουμαντάρετε την αστυνομία και να πιάσετε τους τρομοκράτες. Μαλάκες, η δημόσια ασφάλεια είναι στον χώρο ευθύνης σας. Οι πολίτες θα συλλάβουν τους τρομοκράτες; Έχετε καταλάβει ότι είστε διοικητές; Αν όχι , παραιτηθείτε. Πού να το κάνετε αυτό βέβαια; Να καταλυθεί η δημοκρατική τσέπη σας;

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΟΠΑΔΟΙ

            Οι φασαρίες που γίνανε στα Γιάννινα σε μικρότερο βαθμό και στην Καβάλα σε τεράστιο μέγεθος, δεν μου λένε τίποτα για την πρόληψη, την τιμωρία ή την  γενικότερη μορφή δικαιοσύνης. Τα ξέρουμε, τα έχουμε ξαναδεί και γνωρίζουμε την τύχη των αόρατων υπεύθυνων. Δεν μιλάω για καμιά θλίψη και για κανένα βλαπτικό φαινόμενο στο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο ή ελληνικός αθλητισμός γενικότερα. Νεκρούς είχαμε και σε γυναικείο βόλλευ.

            Μιλάμε για την χώρα αυτή, που κάποιοι επιμένουν οτι έχει πολιτισμό κι οτι έφτιαξε την Ακρόπολη. Δηλαδή αρλούμπες και ξεπεταλωμένα άλογα. Μιλάμε για την απόλυτη τύφλα που δεν έχει να κάνει με μια ούτως ή άλλως εγκατεστημένη μαλακία. Μιλάμε  για ηθελημένη στοχευμένη πουστιά ακριβώς ίδια με της Ακρόπολης εις βάρος μειοψηφιών που μια χαρά σφύριζαν αδιάφορα. Και στα αρχίδια τους το πνευματικό έργο ή ο πολιτισμός και τα λοιπά συναφή που μας ζαλίζουν οι ερευνητές των πεθαμένων που πολιτισμένα λέγονται αρχαιολόγοι ή ερευνητές του μύθου και τι ήθελε να πει ο ποιητής ή ο Φειδίας κι ο Ικτίνος. Δόξα τω θεώ και φίδια έχουμε και κτήνη αρκετά.
              Θα προκύψει μεγάλη παρεξήγηση και θα τρέχουν κάποιοι να υπερασπισθούν τα όσια και τα ιερά της φυλής και τα όργανα των κορασίδων και τα εργαλεία των τεκνών που πηδάνε μπας και βγάλουν το χαρτζηλικάκι. Όπως θα τρέχουν οι δικηγόροι να αθωώσουν τον τραμπουκισμό με την υποστήριξη της κρατικής αναλγησίας που δεν έχει μάθει να παίρνει μέτρα αλλά να χαϊδεύει αυτιά. Και να γλύφει μαλαπέρδες κακούργων διότι κονομάει απο αυτούς. Και να γαμάει όλους εμάς που στο τέλος τέλος γουστάρουμε να σφυράμε αδιάφορα και να βλέπουμε σωστά τα χρώματα.
             Δεν φταίει κανείς ολυμπιακός ή αρειανός, οργανωμένος ή ανοργάνωτος. Δεν λέω την γνώμη μου. Λέω το τι θα πουν οι βαρύμαγκες που θεωρητικά θα συλληφθούν. Αν συλληφθούν. Και θα υποστηρίξουν τη μαγκιά τους λέγοντας οτι "κατά τύχη μας πιάσανε. Εμείς πήγαμε για να σταματήσουμε τις φασαρίες". Για τόσο ανδρόκοτες μιλάμε. Διότι εγώ τα ξέρω αλλοιώς. Απο το σχολείο μου, κι έτσι μαθαίνω τα παιδιά μου. Γαμάω; Τι χρωστάω. Τα σπάω; Πόσο κάνει. Γιατί το έκανα; Διότι έτσι μου αρέσει. Κάντε κι εσείς τα δέοντα μια που αναλαμβάνω την ευθύνη. Συγνώμη για το μάθημα του ανδρισμού, αλλά εδώ, στο μεγαλύτερο πουσταριό του πλανήτη, χρειάζεται.
             Τι σχέση έχει ο κόσμος της δαφνοστεφανωμένης με την καφρίλα που τον εκπροσώπησε σήμερα; Τι σχέση έχω εγώ με κάτι μαλακισμένα που οργανώνουν δήθεν το αθλητικό γίγνεσθαι μου; Τι σχέση έχουν οι τραμπούκοι με μια μάζα που γουστάρουν να βλέπει κάτι πληρώνοντας; Τι σχέση έχει η πλειοψηφία με τις θλιβερές μειοψηφίες που την έχει υποδουλώσει; Τι σχέση έχει ένα παιχνίδι και μια τσέπη κάποιου αληταρά ιδιοκτήτη (οποιουδήποτε) με αυριανά απωθημένα μας ή ασέλγεια επι της τιμής μας; ΚΑΜΙΑ.
               Φυσικά δεν θα ζητήσω τίποτα απο τους υπεύθυνους. Διότι δεν μπορώ να τους βρω. Δεν υπάρχουν. Είναι αστείο να βάλω ερωτήματα στον Γερουλάνο ή στην γυναίκα του Βοσκόπουλου. Ή στον φελλό που το παίζει φαλακρός με μουστάκι πρωθυπουργός. Καλύτερα να πάω να ρωτήσω τον ηθοποιό του Δελφινάριου ή να προκαλέσω σύσκεψη του κόσμου για να βρεθεί μια λύση.  Ποιά; Η προφανής του κοινού νου. Ποιός είναι ο ηλίθιος που δίνει εισιτήρια για μαζική μετακίνηση οπαδών; Ποιός είναι αυτός που γαμάει μια πόλη ετσιθελικά για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, είτε επειδή η κοινή γνώμη έχει αλλού την προσοχή της, είτε επειδή είναι απλά- επίτηδες - ανίκανος; Πόση αθωώτητα υπάρχει στην εκούσια μαλακία; Που η εκούσια μαλακία είναι καραμπινάτη πουστιά.
                 Οι οργανώσεις οι αθλητικές δεν πρέπει να υπάρχουν. Ή αν πρέπει να υπάρχουν στον βωμό της δημοκρατίας, να μην χέσω, πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενες. Όχι απο το κράτος βέβαια, αλλά απο την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα χάσει χοντρά εισοδήματα μετά την τιμωρία την σημερινή για τα δαφνοστεφανωμένα χάπατα. Τα ίδια θα κάνουν κι αύριο τα δικά μας στην συνέλευση  για το καλό μας και μεθαύριο σε κάποιο άλλο άθλημα που θα πάνε για υποστήριξη της αγάπης τους. Που όπως βλέπετε, όχι μόνο δεν παίρνει μπρος,  αλλά πληρώνει κιόλας την πληρωμένη βίζιτα.
               Ευχολόγια δεν χρειάζονται. Θέλει φωτιά και τσεκούρι και πυρωμένο σίδερο στον κώλο των ηλίθιων που το παίζουν προστάτες μιας ομαδούλας. Όχι δηλαδή βασανιστήρια καθότι όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι, μπορεί και να είναι και μαζοχιστες και να τα γουστάρουν. Θέλει τα μέτρα της UEFA, που την τρέμουν τα ανθρωποειδή ανδροειδή και τα φοβισμένα ανθρωπάκια που πήραν και φωνή στην τηλεόραση για να ξεκουνίσουν τα υγιή απο τον καναπέ τους. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί δεν κάνουν τιποτα οι τουρκοκτόνοι; Γιατί μαζεύονται μόνοι τους; Διότι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους. Γενικότερα. Και βέβαια υπάρχουν διότι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία των διοικήσεων τοπικά. Να καταλαβαινόμαστε τελικά. Κράτος μπορεί να μην γίνει, αλλά ένα αθλητικό σωματείο μπορεί να υπάρξει χωρίς στρατό. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
                    
           

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ

            Σαν να θέλανε να αποδείξουν όλοι κάτι.  Σαν να θέλανε να μην αλλάξει κάτι. Και ο προπονητής, και οι παίκτες. Σαν μια σχολική εκδρομή των τελειοφοίτων ενός σχολείου που έπρεπε σώνει και καλά, να προσφέρει ειδήσεις, χαρά, προσδοκία και φρούδες ελπίδες. Σαν να δίνανε μια τελευταία παράσταση για τον επόμενο καθοδηγητή.

             Ναι, η ΑΕΚ το ήθελε το παιχνίδι πολύ. Ξεχύλιζε απο πάθος, αγωνιστικότητα και διάθεση. Και μπορώ να πω οτι ήταν το καλύτερο φετεινό της παιχνίδι. Πραγματικό αφεντικό, και σε κατοχή μπάλας, και σε δημιουργία ευκαιριών με τα  αντίστοιχα τελειώματα, και σε διάρκεια. Δυστύχησε να φάει ένα τυχαίο γκολ και να κυνηγάει, δυστύχησε να έχει χειρότερους παίκτες τα πλάγια μπακ και το χαμένο πέναλτυ του Τζιμπούρ που σαν πραγματικός τρομοκράτης ισοφάρισε και έδιωξε τον Μπάγιεβιτς ουσιαστικά με την στραβοκλωτσιά του.
              Δυστύχησε να έχει ένα πολύ μικρό τερματοφύλακα κι ευτύχησε να έχει μια πολύ σωστή αλλά και φιλική διαιτησία. Τα τελευταία λεπτά δεν είναι ενδεικτικά του αγώνα και είναι προϊόν της σύγχυσης λόγω της απώλειας του πέναλτυ. Κρίμα για την συνολική εικόνα και κρίμα για τα χιλιόμετρα του Γιάχιτς που ήταν ο κορυφαίος. Επίσης αυτοί που επιμένουν να μην πουληθεί ο Σκόκο, καλό θα ήταν να ξαναδούν το βίντεο του αγώνα.
               Η ΑΕΚ έπαιξε για την ιστορία της αλλά ήταν και πάλι πολύ γκαντέμω. Βέβαια η επαναλαμβανόμενη ατυχία είναι τελικά κι ανικανότητα ή χαμηλή ποιότητα του ρόστερ, αλλά αυτό το υλικό πραγματικά θα μπορούσε να κερδίσει μια ομάδα που δεν έδειξε τίποτα κι είναι ένα σκορποχώρι πολύ χαμηλού επιπέδου. Για την τελική κατάληξη φταίει μόνο η ΑΕΚ και κανείς άλλος.
                Δεν βουρλίστηκα τόσο πολύ, διότι πάντα εκτιμώ την προσπάθεια και την απόδοση με βάση το τι είδα αλλά και τα στατιστικά που έδειξε η τηλεόραση. Και φυσικά δεν κουνιέμαι απο την θέση μου για τα κακά αποδυτήρια κι οτι ο προπονητής δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες που παίζουν όποτε γουστάρουν για τον εαυτό τους κι όχι τον αρχηγό τους. Που βιάζεται πολλές φορές και κάνει εντελώς άστοχες κινήσεις, όπως η αλλαγή του Μπλάνκο ή ο εκνευρισμός στο 90(!) για αντικατάσταση του Τζιμπούρ αντί του Γιάχιτς με το Λαγό. Για να τον τιμωρήσει. Οι αλλαγές κύριε Ντούσαν γίνονται νωρίτερα, πάντα ξέρουμε ποιός είναι γκολτζής και ποιός,  αν δεν αισθάνεται καλά στην ομάδα, δεν πρέπει και να παίζει.
                Συμπερασματικά η απόδοση δίνει κουράγιο. Κάτι μπορεί να γίνει αν στόχος είναι τα μπαράζ.Κι αν κάποιοι θέλουν να πουληθούν και να φέρουν και λεφτά στο ταμείο. Ούτως ή άλλως αυτή η ομάδα θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο απο την αρχή. Το σημερινό είναι μια ατυχία και τίποτε άλλο, άσχετα αν η πίκρα είναι και πάλι μεγάλη. Διότι το είχαμε σήμερα, το θέλαμε και το κυνηγούσαμε αντρίκια μέχρι το τέλος. Άσχετα αν μπλέξαμε με μουρλούς αφρικάνους που πετάνε στην προπόνηση αλλά δεν μπορούν να σκοράρουν απο τα 9 μέτρα. Κουράγιο φίλοι και καλή Κυριακή.  Βαθμολογικά δεν χάθηκε τίποτα για την πέμπτη θέση που κυνηγάμε.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ

            Υπήρχε ένα τραγούδι της Ροδά που μου άρεσε πολύ και το ακούω ακόμα. Η " βουρκωμένη Δευτέρα". Μια τραγουδίστρια όχι σπουδαία, αλλά με τρια τραγούδια πολύ καλά και με μια περίεργη μπάσα φωνή. Θα το ακούσουμε μαζί στο επόμενο ούζο.

             Διάβασα τα σχόλια πολύ προσεκτικά. Και για την Αϊτή και για την ΑΕΚ. Φυσικά η ομάδα μας είναι πολύ μικρότερο θέμα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για την φιλική και συμπαθέστατη χώρα. Αεροπλάνα δεν μπορούν να προσγειωθούν και το λιμάνι καταστράφηκε. Η βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει και πλέον δυο αμερικάνικα αεροπλανοφόρα πηγαίνουν εκεί για να αποβιβάσουν τανκς. Μιλάμε για κανονική κατάληψη στον βωμό ανθρωπιστικής βοήθειας. Και τι να πείς; Τίποτα, απλά σας λέω να μην δίνετε χρήματα. Τι να τα κάνουν οι άνθρωποι; Να αγοράσουν τι και απο ποιόν; Απο το λαθρεμπόριο, ή την ανθρωπιστική δύναμη που πάντα καταλήγει σε χέρια τοκογλύφων. Θυμηθείτε την δική μας την Ηλεία.
             Συνέλευση λοιπόν την Δευτέρα. Δεν περιμένω τίποτα. Η απουσία των μετόχων και η εκπροσώπηση τους μέσω αντιπροσώπων, σημαίνει το βαθύ ρήγμα και την ασυνενοησία ή την βαθύτατη παρασκηνιακή υποψία του ενός για τον άλλον. Μιλάμε για ετερώνυμα που τα είχε ζέψει ο Ντέμης και που γι' αυτόν δεν γίνεται η ανταλλαγή απόψεων. Τους διέλυσε κανονικά σαν φραγκοδόφραγκα χάρτινα στο τσεπάκι του. Και τους παράτησε ο ηγέτης να είναι υπόλογοι στον κόσμο. Μιλάμε για συμφορά.
            Θέλει υπομονή κι άλλη δουλειά. Ο έλεγχος λέει τρίχες κι επιβεβαιώνει απλά λογιστικά στοιχεία. Τον ισολογισμό που είναι τερτίπι σαν τα στοιχεία που φέρανε την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΟΚ και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα. Η BDO δεν λέει ψέμματα, απλά ψάχνει αυτά που είχε πάρει την εντολή. Φυσικά βρίσκει κι άλλα κι αυτά τα άλλα τα λέει μόνο στην πλειοψηφία. Δηλαδή μόνο στο Νοτιά. Δηλαδή τον λιγότερο αμέτοχο που ΚΑΙ πληρώνει ακόμα ΚΑΙ δεν έχει εγκαταλείψει το σκάφος ΚΑΙ έχει συμφέρον λόγω του προπονητηρίου.Φυσικά μόνο με αυτόν πρόκειται να ασχοληθει ο Sugar. Και με τα πραγματικά στοιχεία. Όλα τα άλλα είναι κιντίδηκες υπερβάσεις.
             Μέχρι το καλοκαίρι θα περάσουμε πολλά. ΚΑΙ αγωνιστικές απαξιώσεις, ΚΑΙ  σμίκρυνση σαν σωματείο και ηθικό, ΚΑΙ σωστές οικονομικές αναλύσεις για να διατηρηθούμε στην σούπερ λίγδα αλλά με άλλο πρόσωπο κι άλλους στόχους. Βλέπετε οτι ο Μελισσανίδης, όταν είπε για τους " τρελούς ή τα λαμόγια" ή Για την " ΑΕΚ σε χαμηλότερη κατηγορία αλλά υγιή", ήταν προδότης. Και θυμάμαι το σύνθημα του ΔΧ μέσω των εκπροσώπων του " όποιος μιλάει για τρίτη εθνική, αυτός και η μανούλα του να πάει να γαμηθεί". Και σκεφτόμαουνα απο τότε ποιός μπορεί να διώξει τα μαλακισμένα απο το γήπεδο και δικαιώθηκα. ΚΑΝΕΝΑΣ.
                Διότι κατά πως φαίνεται, πρόεδρος θα αναλάβει ο κύριος Κιντής. Και τον λέω κύριο διοτι και είναι, και είναι και δαίμονας στα οικονομικά. Και μου μοιάζει και σαν τον υπηρεσιακό παράγοντα που κάθε φορά σώζει το σκάφος. Με σωστές αποφάσεις για μια ενδεχόμενη αποφυγή του υποβιβασμού αλλά με κανένα όραμα. Διότι ο κόσμος πλέον δεν στηρίζει. Και χρειάζεται όχι διαχειριστές αλλά επανάσταση κι αντεπίθεση. Φυσικά στο έργο του έχει την οργάνωση μαζί του και την απόλυση του προπονητή. Και την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και δουλειά απο το βάθος των ακαδημιών. Δεν βγαίνει έτσι τώρα. Αυτό δουλεύει όταν πλαφονάρει μια κατάσταση και μαζεύεις το μαγαζί μετά  ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ.
          Δεν θέλω να σας μπερδεύω. Η δουλειά μου για την ΑΕΚ είναι άλλη. Παράλληλη και φιμωτική. Ποντάρω στο ενεργό στοιχείο που θέλει να ξυπνήσει και να πανηγυρίσει. Και σε μια μεγάλη δύναμη κι όχι στυγνές λογιστικές εγγραφές. Και να μην γίνομαι νούμερο με ένα Ταχτσίδη ή με ένα Σκόκο που μπορεί να με εκβιάζει εωτερικά κι εγώ να το παίζω φτωχή πλην τίμια. Πρέπει να εμπνέω για στόχο, να δημιουργώ υπεραξία για την εταιρεία άρα και για τα πάγια της, και να είμαι σκληρή δύναμη κι όχι παράρτημα ή προσωρινή συμμαχία  στα κέντρα αποφάσεων  όπως θα είναι οι πρόσκαιρες δηλώσεις ενός ανθρώπου εμπαθούς αλλά κυριότερα άφραγκου για να το παίξει ηγέτης.
               Ο Κιντής είναι ένας μορφωμένος ΔΧ. Τίποτε άλλο. Δεν βλέπει την αλήθεια την γενική, αλλά μόνο την δική του. Φυσικά για την ΑΕΚ αγωνίζεται αλλά με λάθος τρόπο. Φυσικά θα απαντήσει οτι αν υπήρχε ενας Μελισσανίδης, δεν θα ανακατευόταν. Η τσιχλίτσα είναι πανεύκολη να την μασάς. Κι ο ΔΧ αφού πήρε την διοίκηση της ερασιτεχνικής- ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΑΝ- κάνει πλακίτσα λέγοντας οτι ντρέπεται που είναι πρόεδρος της. Το ίδιο θα λέει κι ο Κιντής. Ίδιοι είναι και συγκοινωνούντα δοχεία. Τέλος πάντων τα λέμε αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Η δουλειά μας εξακολουθεί να κοιτάει αλλού με τις μεγαλύτερες προοπτικές.
        ΥΓ. Κάποιοι θα έπρεπε να έχουν τη μαγκιά να γράφουν με τα παλιά ονόματα τους ή με τα πραγματικά τους. Το να μου κάνουν ερωτήσεις, δημόσια κιόλας, αποδεικνύουν την βλακεία τους και την επιβεβαίωση μου για την ακαταλληλότητα τους. Το οτι χάσανε λεφτά δεν μου λέει τίποτα. Φυσικά τίμιοι, αλλά κοινοί ηλίθιοι. Τίμιους θέλω, ηλίθιους όχι. Οι ηλιθιοι είναι είδος που ευδοκιμεί στον πλανήτη κι εύκολα μπορώ να βρω κάποιον για την διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας. Δηλαδή θέλω να πω οτι η μαλακία είναι αυταπόδεικτη.Δεν χρειάζεται προσπάθεια. Είναι σαν την ξανθιά που φαίνεται. Και να σου πω και κάτι: Η ξανθιά είναι αθώα κι ορατή. Ο πολυπράγμων μου τρώει χρόνο. Κι είναι πολύτιμος για μένα ο χρόνος. Όχι οτι είναι χρήμα, αλλά είναι ψυχή δική μου. Και μην σε πειράζει που είσαι εκτός εξελίξεων και μου κάνεις ερωτήσεις για τη Ραφήνα. Ραφήνα σημαίνει Καραμανλής και μπιφτέκια. Αν ήσουν ικανός θα ήσουν μαζί μου, φανερά στο ταχυδρομείο μου και θα σε διόριζα και κάπου. Πάντως μην με θεωρείς μαλάκα, αυγοτάραχο της Αμμοχώστου. Σαν και σένα θέλω πολλούς για ξηροκάρπι με την Κουμανταρία που πλένω τα πόδια μου. Αυτά προς το παρόν, διότι έχεις γράψει κι άλλα που φανερώνουν το αναφροδίσιο του χαρακτήρα σου αρχιμαλάκα. Κι απο απειλές δεν μασάω, γνήσιε εκπρόσωπε της μειονότητας αφού σου αρέσει κι η Ελευθεροτυπία.