Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΧΡΩΜΑΤΑ

     Η στήλη σήμερα θα εγκαταλείψει το προσκηνιακό πρόσωπο της και θα βουτήξει στο παρασκήνιο. Όχι ότι θα κάνει κάποιο κατόρθωμα, καθότι η ημέρα είναι πολύ χειρότερη από τη νύχτα. Η προσπάθεια θα γίνει με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Που διψάει για ειδήσεις και ψοφάει για τον τρόπο οι ειδήσεις αυτές δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.          Φυσικά γνωρίζετε ότι αύριο θα διεξαχθεί ένας μεγάλος ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ του λαοπρόβλητου συλλόγου του πάλαι ποτέ παλατιού με έμβλημα την αλογοτροφή και της προσφύγισσας αυτοκρατόρισσας με το ταξιδιωτικό σύμβολο. Επίσης όλοι γνωρίζετε ότι την περασμένη Κυριακή και συγκεκριμένα μία ώρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα της ΑΕΚ εναντίον του Αίαντα της Ηπείρου, φίλαθλοι της πρώτης, έβαψαν καθίσματα τινά με χρώμα κιτρινόμαυρο. Μιλάμε για 3500 καρέκλες. Τα χρώματα δεν είχαν στεγνώσει και το ματς το παρακολούθησαν όρθιοι πιστοποιώντας και το αγωνιστικόν του αγώνα. Εκ του καναπέος δεν είθισται να διεκδικείς τίποτα.    
    Αυτά είναι τα δεδομένα του θέματος. Πάμε στην κατάταξη του παρασκηνίου. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ τηλεφώνησε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την Δευτέρα και ζήτησε να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Φυσικά πήρε την απάντηση που έπρεπε: Στην ΑΕΚ δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος. Για να μην το πλατιάζουμε όμως, κατόρθωσε ο υπεύθυνος τηλεφωνητής του σταδίου, να φτάσει στην κυρία που καθαρίζει τις σκάλες στα γραφεία της κιτρινόμαυρης εταιρείας. Και της ζήτησε να πληρώσει η εταιρεία το ποσό των 133000 ευρώ για να αποκατασταθεί το χρώμα των καθισμάτων.    
     Η κυρία της καθαριότητας, παρότι αιφνιδιασθείσα για το αίτημα, στάθηκε στο ύψος της. Απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία να φταίει για την πράξη κάποιων χαβαλέδων. Δεν ήταν γραμμή της εταιρείας να αλλαχθούν τα χρώματα και φυσικά δεν μπορεί να εκταμιευθεί αυτό το ποσό. Επειδή όμως η κιτρινόμαυρη κυρία- η στήλη πληροφορήθηκε ότι κατάγεται από το Δεμεχέζης τζαμί της Πόλης – ήταν παστρικιά προέβη σε συμβουλή προς το ΟΑΚΑ. Να τηλεφωνηθεί με τον κύριο Δημήτρη Χατζηχρήστο ( ΔΧ πια για λόγους συντομίας). Εις το πέταλο του σταδίου πάντα κατοικεί η οργάνωσις Original της οποίας τυγχάνει ή επιτυγχάνει αρχηγός ο εν λόγω κύριος. Άρα είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Το τηλέφωνο έκλεισε με αμοιβαίες ευχαριστίες. Το αγαπημένο σύμβολο της Ελλάδας είναι η παραπομπή. Τρέχει ο φορολογούμενος από γραφείο σε γραφείο και χαίρεται κι ο δημόσιος υπάλληλος ότι εξυπηρέτησε.      Το ΟΑΚΑ λοιπόν τηλεφώνησε στον πνευματικό ηγέτη των οπαδών της ΑΕΚ στην επαγγελματική ομάδα και τον φυσικό αρχηγό των ρομαντικών φιλάθλων της ερασιτεχνικής και του ζήτησε το ποσό της αποκατάστασης του χρώματος των καθισμάτων. Ο ΔΧ απάντησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αλλά τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στα ταμεία και πάνε οι παλιές καλές εποχές. Όμως επειδή καταλάβαινε το αίτημα του σταδίου < ότι κάτι πρέπει να γίνει > , προσεφέρθη να φωνάξει τους specialized βαφείς της οργανώσεως να ξαναβάψουν τα καθίσματα. Έγινε αντιληπτό, ότι αύριο, χιλιάδες πράσινες έδρες επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα καθήμενες επί χρωμάτων που δεν συνάδουν με τον ψυχισμό τους. Κι ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήτο πιθανή η πρόκλησις επεισοδίων που δεν έχουν σχέση με την γενέτειρα του πολιτισμού.
      Και πάνω που αι δύο πλευραί ήσαν έτοιμαι να συμφωνήσουσι, ανέσκηψαν τεχνικά θέματα. Ο ΔΧ φώναξε τον υπέυθυνο μπογιατζή της οργανώσεως. Ο οποίος εδήλωσε ότι το ξαναβάψιμο μπορεί να γίνει μόνο Κυριακή καθότι τις άλλες ημέρες τα παιδιά ασχολούνται με άλλα μερεμέτια. Όμως για να καλύψει το άσπρο χρώμα το κίτρινο ή το μαύρο, χρειάζονται δυο χέρια. Και για να πιάσει το δεύτερο χέρι, πρέπει να έχει στεγνώσει το πρώτο. Και αυτήν την εποχή με τόσες υγρασίες δεν στεγνώνουν εύκολα τα χρώματα. Και η ποιότητα μετράει. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δουλειές τσάτρα πάτρα.
     Το ΟΑΚΑ αντέτεινε να βαφτούν οι καρέκλες πράσινες, έστω για αυτόν τον αγώνα κι από Δευτέρας βλέπουμε. Ο βαφεύς μας τους είπε ότι αν πέσει πράσινο πάνω από κίτρινο, το κάθισμα θα βγει μπλε. Είναι να μην έχεις εξειδίκευση. Βέβαια καλό χρώμα το μπλέ καθότι η χώρα μας εξακολουθεί να έχει αυτά τα χρώματα στην σημαία της. Κι άρα αφού το ΟΑΚΑ εξακολουθεί να είναι εντός της επικρατείας μας, δεν έχουμε πρόβλημα.
    Πάνω που οι πλευρές τα βρήκαν, τηλεφώνησε ο συνήγορος του πολίτη. Ο οποίος είπε ότι θα ήταν πολύ ωραία τα μπλέ καθίσματα, αλλά επειδή το ντέρμπυ θα καλυφθεί από χιλιάδες παγκόσμιους τηλεοπτικούς σταθμούς θα υπάρξει ένα πρόβλημα. Στην ανάπαυλα οι κάμερες θα εστιάσουν στα συγκεκριμένα καθίσματα κι ο κάτοικος της υδρογείου θα αναρωτηθεί πράγματα: Ή ότι μόνο το πέταλο του σταδίου είναι ελληνικό, ή ότι τα λαμόγια οι Έλληνες φάγαν τα λεφτά και δεν βάψαν όλα τα καθίσματα. Κι ένα τέτοιοι γεγονός δεν το θέλουμε τώρα που η χώρα προσπαθεί να αποδείξει την τιμιότητα της και να δανεισθεί εκ νέου. Όλα τα έχουμε, μια καινούργια κατηγορία δεν μας χρειάζεται και ειδικά λόγω ενός αγώνα που τον έχει πριμοδοτήσει και ο Ζαγοράκης, υπερτερώντας στον πλειστηριασμό έναντι του Κόκαλη, και χρησιμοποιώντας λεφτά του Βγενόπουλου για τον ποδοσφαιριστή Μελίση που έπιασε στον πάγκο της Λαρίσης.
     Η κιτρινόμαυρη οργάνωση πρότεινε αγωνιούσα να αναλάβουν το έργο βαφείς της αλογοτροφής. Ωιμέ. Κι αυτοί αρνήθησαν λέγοντας ότι τα τίμια πινέλα τους δεν ακουμπούν κίτρινα και μαύρα χρώματα. Πέσανε κι άλλες ιδέες στο τραπέζι. Να βαφτεί το απέναντι πέταλο πράσινο ή να μοιρασθούν οι θέσεις των επισήμων χρωματικά. Οι μισές πράσινες κι οι άλλες μισές κίτρινες. Το ΟΑΚΑ αρνήθηκε διότι μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να φιλοξενήσει οπαδούς της δαφνοστεφανωμένης αδερφής για τελικό ευαγούς κυπέλλου και τελικά να γίνει ο ναός του αθλητισμού ένα κοινό ΤΕΒΕ.
      Τελικά, εκεί που συμφώνησαν όλες οι πλευρές, είναι στην ευθύνη της αστυνομίας. Και συμφωνεί και η στήλη. Πώς είναι δυνατόν με τέτοια μέτρα σωματικού ελέγχου να μην έχουν βρει σαράντα κουτιά μπογιά που μπήκαν στο γήπεδο; Και καλά μπήκαν. Ούτε ένας δεν είδε το μπογιάτισμα να πάει να κάνει μια σύσταση ρε αδερφέ;
     Και σ’ αυτό το σημείο μπήκε στην τηλεσύσκεψη κι ο υπουργός δημόσιας ασφάλειας. Που έκανε τον σταυρό του που τα κουτιά με τις μπογιές βάψανε καθίσματα και δεν επετάχθησαν στον ιερό αθλητικό χώρο με κίνδυνο να τραυματισθεί πολίτης άλλης ειδικότητας. Και που τα κουτιά πράγματι περιείχαν μπογιές κι όχι σουγιάδες, φαλτσέτες ή αεροβόλα. Και διέταξε ΕΔΕ και διακομματική επί των πραγμάτων επιτροπή για να βρεθεί < τις πταίει>. Κι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει συλλάβει ολόκληρη 17Ν. Δεν μπορεί να χαλάει το όνομα του για μερικά κουτιά μπογιά. Και συμφωνώ ότι την αποκατάσταση του χρώματος τελικά, πρέπει να την κάνουν οι επίορκοι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη του πετάλου. Το πρωί μπογιατζής και μετά αστυνομικός.
    Φίλοι, το ματς κινδύνεψε με αναβολή. Περάσαμε μεγάλη στενωπό και χρειάσθηκαν όλες οι προαναφερθείσες δυνάμεις για να δούμε την γιορτή του ποδοσφαίρου αύριο. Η Ελλάδα δούλεψε αυτήν την εβδομάδα για να ξετυλίξουν τα προπονητικά ταλέντα τους οι Μπάγιεβιτς και Νόμπλιας. Και την διοικητική υπευθυνότητα τους οι Πατέρες και οι ορφανοί. Να είστε καλά και πάντα τέτοια. Πλάκα στην πλάκα κι ας θεωρούν κάποιοι ότι προσφέρουν έργο. Είτε από δω είτε από κει. Νούμερα χρηματοδοτούμενα.

5 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Ιανουαρίου, 2010 12:04

    Φίλε να σαι καλά εκεί στη Μάνη. Μου φτιαξες το πρωί πάλι. Μόνο και μόνο που έβαλες την εικόνα του Μέγα τηλεοπτικού ζωγραφοδιδασκάλου με την αφάνα, κατευθείαν από τις ΗΠΑ του Ρήγκαν στην ΕΤ3 του Ψωμιάδη και του ΓΑΠ με τρέλανες. Μήπως ο αφάνας είναι δάκτυλος του Ζαγοράκη? Δε θα μάθουμε ποτέ...Ίσως καλύτερα για μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους
    Ε όχι και να πιστέψουμε ότι τα 150 τα δίνει ο Ζαγόρ;
    Απο που ρε παιδιά,από αυτά που του έφαγε ο Ψωμιάδης της Ασπίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζάμπα μάγκας το παίζει ο Μίδης με προπονητικό τημ.
    Θα μπορούσαν να είχαν φύγει και να αφήσουν την ομάδα στα κρύα του λουτρού και στην αγκαλιά του κομποσχοίνια,όμως παρ'ότι τα λεφτά ήταν τουλάχιστων τριπλάσια,δεν το έκαναν διότι έχουν μπαλάκια σε μέγεθος καρύδας και τα χτυπήματα κάτω από την μέση του δικηγόρου τους φαίνονται χαδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους: Φίλοι και φίλες, επιστρέψαμε ομαλά και ξεκούραστα. Κάτω έβρεχε, εδώ άλλο κλίμα. Μπανάκι τώρα, ουζάκι μετά και βουρ για το γήπεδο παρά την άσχημη προαίσθηση μου. Θα τα πούμε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλος ο βαθμος που τσιμπησαμε σημερα,αλλωστε ντερμπυ παιζαμε.Στο α ημιχρονο,γιατι στο δευτερο...Ο Σταθοπουλος βεβαια επαιξε καινουργιους κανονισμους διαιτησιας,αφου δεν αποβαλει τον Σαριεγκι αλλα αφηνοντας την φαση να εξελιχτει τους εγραψε ολους κανονικα στα αρχιδια του,χωρια που κατι φαουλ δεν ηξερε πως να τα δωσει και τα μοιραζε ¨ενα εμενα ενα εσενα¨.Εγω παντως λυπηθηκα τον Τζιμπουρ και μετα τον Σκοκο.Μονοι τους εκοβαν,μονοι τους πασαραν,μονοι τους επαιρναν την μπαλα,μονοι τους κανανε παιχνιδι...ολα μονοι τους.Αυτος ο Μπλανκο αν ειχε φιλοτιμο θα πρεπε να μην καθοταν ουτε στον παγκο.Καποια στιγμη θα πρεπει να μιλησουν ΣΟΒΑΡΑ με τον Καραμπελα μηπως και τον πεισουν να ασχοληθει με αλλο αθλημα,οπως και τον Λαγο και τον Καφε.Ας πανε για ταβλι,για ξυλικι,οτιδηποτε τελος παντων αλλα μακρυα απο την ομαδα.ΜΙΑ μπαλια δεν βγαλανε και οποτε την εχαναν καπου στο κεντρο,μεχρι να γυρισουν πισω ειχε αλλαξει η μοδα.Ειλικρινα αν εδιναν μια χειροβομβιδα στον Τζιμπουρ θαχε τιναξει τα αποδυτηρια στον αερα.Και το βλεμμα του Σκοκο τα λεει ολα... Και παλι καλα που βγηκαν ο Λετο με τον Κραγκουνη γιατι ο Αραουχο θα χρειαζοταν φιαλες σαν τους δυτες.Θα παθουνε τα νευρα μας σε λιγο καιρο και θα την πληρωσει κανας αθωος,εκει θα καταληξει η δουλεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή