Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

AITH

            Ίσως η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου. Μέγεθος ίσα με την Πελοπόννησο και  δέκα εκατομμύρια κατοίκους μέσα στην φτώχεια και τη μιζέρια. Αυτήν την πατρίδα χτύπησε ο Εγκέλαδος, ο μυθικός γίγαντας που θεωρητικά τον είχε κατατροπώσει η Αθηνά στην Σικελία και τον είχε θάψει κάτω απο την Αίτνα κατά την διάρκεια της γιγαντομαχίας. Μιας μάχης που δεν έγινε ποτέ φυσικά, απλά οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα γήινα φαινόμενα.

           Και χτύπησε με τρομακτική ορμή. Μια περιοχή που την κατοικούσαν δυο εκατομμύρια κοσμάκης. Μόλις οκτώ χιλιόμετρα απόσταση απο την πρωτεύουσα, ( Πορτ-ο- Πρενς, απο το όνομα του γαλλικού πλοίου Prince που κατέπλευσε εκεί), σχεδόν επιφανειακά, άρα με τεράστια απελευθέρωση ενέργειας σε σχέση με τα τυπικά καταγραφέντα 7,3 Ρίχτερ. Νεκροί κανονικοί; Εικάζεται κοντά στο μισό εκατομμύριο. Ζωντανοί νεκροί; Όλοι όσοι τον ένοιωσαν, όσοι κοιμούνται τώρα δίπλα στα πτώματα κι όσοι θα πάνε να βοηθήσουν.
            Ένδεκα μέρες μετά την μεγαλύτερη εθνική επέτειο της χώρας. Την  πρώτη μέρα κάθε νεου έτους η Αϊτή γιορτάζει την απελευθέρωση της απο τους Γάλλους αποικιοκράτες (1804), που την είχαν στην κατοχή τους απο το 1709.
           " Φίλους τίμα", είχε πει ο Πυθαγόρας. Και το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών, είναι μια φιλικότατη χώρα για μας. Είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την εθνική ελληνική επανάσταση του 1821. Και δεν έστειλε μια απλή επιστολή. Με εντελώς καταστραμμένη οικονομία, ο τότε πρόεδρος της Αϊτής, ο Μπουαγιέ, απέστειλε στον Αδαμάντιο Κοραή που βρισκόταν στο Παρίσι για να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις εργασίες της Φιλικής εταιρείας, 25 τόννους καφέ με σκοπό να πουληθούν και να αγορασθούν όπλα για την ένοπλη αντίσταση μας. Επίσης απέστειλε και 100 εθελοντές μαύρους στρατιώτες για να πολεμήσουν δίπλα στους δικούς μας. Αυτοί δεν έφθασαν ποτέ διότι κατεσφάγησαν απο τους Γάλλους.
            Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στην χώρα αυτή. Φυσικά και σε οποιανδήποτε αντιμετωπίζει παρόμοια φαινόμενα. Εδώ όμως ιδιατέρως, διότι μιλάμε για ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό και για τεράστια ανάγκη. Και δεν μιλώ μόνο για χρήματα. Ένα γράμμα, μια κάρτα, ένα πακέτο τσιγάρα με ευχές, μια διάθεση φιλοξενίας για κάποιο παιδάκι το καλοκαίρι, είναι κινήσεις που δείχνουν ανθρωπιά και το μεγαλείο του Έλληνα.
           Σας καλώ να διαδόσετε αυτό το μήνυμα όπου κι όπως μπορείτε και να ξαναφέρουμε τους ανθρώπους αυτούς να νοιώσουν μια εθνική αξιοπρέπεια ξανά κι οτι τους βοήθησαν φίλοι κι όχι μόνο τα οργανωμένα συμφέροντα που σπεύδουν για να καταχρεώσουν την περήφανη πατρίδα του Ατλαντικού. Το προξενείο της Αϊτής βρίσκεται στην Βασιλίσσης Σοφίας 28, Μαρούσι 15124.
        Ευχαριστώ για την συνεργασία εκ των προτέρων.

53 σχόλια:

  1. Τάσος Θεσσαλονίκη14 Ιανουαρίου, 2010 21:31

    πραγματικά τρομερό γεγονός .. και πραγματικά όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπως μπορούμε . Αυτό με την φιλοξενία αν μπορείς να δεις πως μπορεί να γίνει ...ενημέρωσε ή ότι άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου φτωχος και η μοιρα του. ειναι πραγματικα απιθανο,σκληρο και παραξενο που οι μεγαλες φυσικες καταστροφες συνηθως πλητουν τους φουκαραδες και την φτωχολογια αυτου του κοσμου.
    Μια ακομα αποδειξη οτι θεος δεν υπαρχει.
    Υπαρχουν ομως ανθρωποι.Ακομα,ευτυχως.Και οι τροποι βοηθειας ειναι πολλοι.Ολοι μας θα κανουμε οτι μπορουμε για να απαλυνουμε τον πονο και την δυστυχια αυτων των "καταραμενων" αυτης της ζωης.
    Καθε προβλημα και καθε "ζορι",ειναι σχετικο.Παρ'ολα τα προβληματα,ειμαστε καλα εδω,δοξα τω θεω(που δεν υπαρχει και παλι).Ας εχουμε το νου μας συχνα-πυκνα σε αυτους που ειναι αποκληροι και ζουν την απωλεια με σκληρο τροπο.
    Αλλωστε αυτο ειναι στη φυση του Ελληνα,οσα στραβα και αν εχει κι'αυτος
    γιατι και ο ιδιος ειναι ενας πονεμενος και ταλαιπωριμενος λαος και συνειδητα επιλεγει το μερος του αδυνατου και γνωριζει να προσφερει.
    Το εχει δειξει πολλες φορες.
    Ελπιζουμε να κανουν το ιδιο και "αι μεγαλαι δυναμεις" του κοσμου,εστω απο τυψεις για τους εκατομυρια βασανισμενους που δημιουργσε και συνεχιζει να δημιουργει ο " δυτικος πολιτισμος" των.
    (να χαρω εγω αναπτυξη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή ιδέα Steven. Eξαιρετική. Θα μπορούσαμε και εμείς εδω να δραστηροποιηθούμε και οι φίλοι μας μέσω ημών. Μια πρώτη σκέψη, φάρμακα. Επικοινωνώ το πρωί με το προξενείο για το τι ακριβώς χρειάζονται και σας ενημερώνω. Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Τάσο Θεσσαλονίκη: Έμαθα οτι είσαι φίλος με τον Σαρρή. Θα ανέβω και θα γνωριστούμε, πατρίδα. Δεν ξέρω για την φιλοξενία. Ιδέες πετάω ίσως και μαλακίες. Διότι όταν το παιδάκι το φέρεις εδώ, με τι καρδιά θα πάει πίσω; Μερικές φορές οι εικόνες είναι προτιμότερο να παραμένουν έτσι, χωρίς πληροφόρηση. Πάλι μαλακία είπα μάλλον αλλά τα βίντεο που βλέπω με τρελαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστάκη άντε γιά κανένα ντούς να ξυπνήσεις και κόψε μακακίες για Τον Θεό γιάτι εκτός ότι μπορεί να σε διαβάζουνε μικρά παιδιά Ο μεγάλος βλέπει από πάνω και μπορεί να σου ρίξει καμία φάπα και την ακούσεις διαστημικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο: Τώρα τι να πω. Να πέσει το κτίριο του Ντουμπάϊ; Η σύγχρονη Βαβέλ; Πραγματικά βλέπουμε πλέον βιβλικές σκηνές όσο αναφορά την ανθρώπινη μαλακία. Απο κάτω μέχρι πάνω έχει διαφορά θερμοκρασίας 22 βαθμούς. Δηλαδή ζεις όλες τις εποχές σε ένα κτίριο. Εντάξει κι οι δίδυμοι πύργοι- όποιος και να χτύπησε- σκόρπισε μεγάλη στενοχώρια. Πάντως σήμερα στην Αϊτή, τίγκαρε το αεροδρόμιο, το λιμάνι είναι καταστραμμένο και δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης. Και η χώρα καταχρεώνεται. Η ανθρωπιστική βοήθεια κεντρικά, δεν είναι τζάμπα. Άσε που όλα τα ληγμένα στέλνονται πάντα σε τεράστιες τιμές σε χώρα διαλυμένη.
    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΟΠΙΤΑ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ. ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ 20 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΤΡΟΥ ΝΕΡΟ. ΝΕΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ. ΛΗΓΜΕΝΟ, ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Άννα: Περιμένουμε, νομίζω όλοι. Είτε σαν blog, είτε ατομικά. Προτιμώ βέβαια το δεύτερο αλλά αυτό το αποφασίζουμε όλοι μαζί. Φυσικά το κείμενο θα το συντάξεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποια μικρα παιδια; του "κατηχιτικου"; Αυτα δεν ειναι σπιτι τετοια ωρα.Κανουν μπαροτσαρκες.
    Εδω εχουμε αναφερει τοσα "μπινελικια" και εχουν γραφτει τοσες βρισιες. Η δικη μου αποψη για το θεο σε μαρανε;
    Που στο κατω-κατω δικη μου ειναι και την κανω οτι θελω,αρα την λεω δημοσια.
    Τι θα γινει δηλαδη; Θα μου ραψουν το στομα,θα μου κοψουν την γλωσσα και θα με καψουν σαν τον Τζορντανο Μπρουνο;
    Αλλωστε αν υποθεσουμε οτι ολα ειναι "γραμμενα" και συμφωνα με το "θειο σχεδιο" τοτε και η γνωμη μου,μερος του σχεδιου ειναι.Γιατι πας κοντρα στην βουληση του Μεγαλοδυναμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχεις δίκιο για τις βρισιές.
    Δεν είναι γραμμένα όλα, αλλά τα γραμμένα θα γίνουν ( μερικά έχουν γίνει και γίνονται) όλα.
    Θείο σχέδιο δεν υπάρχει γιατί δεν σε αναγκάζει κανένας να πράξεις κάτι είναι θέμα καρδιάς, απλώς μετά είναι αυτό που λέμε και ίσως έχεις ακούσει,τι ψυχή θα παραδώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Χρήστο και Μάνο: Δεν υπάρχει; ΟΚ, αλλά ασχολείται. Υπάρχει; ΟΚ αλλά δεν ασχολείται. Το blog δεν μπορεί να δώσει και τέτοιες απαντήσεις. Το παρασκήνιο των ουρανών θα σας το δώσω όταν ανέλθω. Υπομονή και ψυχραιμία σε όλους. Για την Αϊτή μιλάμε και για ανθρώπους που θα στείλουν βοήθεια. Την δοκιμάζει ο θεός αλλά δοκιμάζει κι εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Δεν υπαρχει θειο Σχεδιο"; Δεν ειναι Σωτηριολογικη η Θρησκεια μας;Αλλα μαθαινα στο εκκλησιαστικο λυκειο στο Λουτρακι δηλαδη;
    Και το "ουτε τριχα δεν πεφτει απ'το κεφαλι σου διχως την ανωθεν εντολη" ειναι λαθος τελικα;
    Το "αυτεξουσιο" που αναφερουν οι Πατερες εφαρμοζω και εγω Μανο.Ισως λιγο πιο "ελευθερο" βεβαια και να μοιαζει με αναρχια στα ματια των θρησκοληπτων.
    Μπουχτισαμε πια.
    Οσο για την ψυχη μην ανησυχεις.
    Οπως ελεγε και ο Καζατζακης, μολις φτασεις "επανω",θα σε αγριοκοιταξει ταχα ο θεος,θα σε "ψαρωσει",θα τρεμεις για την κριση του για σενα,αλλα με μιας,θα σου κλεισει το ματι,θα χαμογελασει,θα αρπαξει το σφουγγαρι και θα σου τα σβυσει ολα τα κριματα με μιας και θα σου πει: "περνα μπαγασα"!
    Γιατι πολυ απλα, σε αγαπαει πολυ. Αλλος θεος δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς όλους: Παιδιά, στο επόμενο ούζο που το πρότεινε ο Γιώργης, μπορούμε να προχωρήσουμε και σε ανάλυση θεολογική. Ο Χαράλαμπος θα βοηθήσει με την ροή. Ο Γιώργης έχει επιλέξει το μαγαζί δίπλα στο ναό. Και θα είμαστε περισσότεροι βάσει του ταχυδρομείου μου. Θυμίζω: Θε(ω)μάς, Θεός δικέφαλος, ΑΕΚ Θεά κλπ. Φυσικά μια βροχή μας σώζει που μόνο ο Θεός μπορεί να την φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Μάνο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν έβγαζε ο καθένας το θεό που έχει μέσα του.
    Η Αιτή δεν έχει χρόνο να αναρωτηθεί αν υπάρχει θεός ή όχι. Περιμένει απ'όλους εμάς ανθρώπινη βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιστροφη στην Αιτη και σωστα. βλεπεις πως βγαινεις απ'τον στοχο για "θρησκευτικους λογους";
    ειδαμε το δεντρο και χασαμε το δασος της απελπισιας του κοσμου που υποφερει και το χρεος για βοηθεια και ανακουφηση στον συνανθρωπο, που περιμενει το θεο να σωθει(...ωπα,το τελευταιο μου ξεφυγε).
    Η Αννα που φαινεται να εχει ηδη αναλαβει καποιες πρωτοβουλιες,θα μας εξηγησει καλυτερα τον τροπο της αρωγης.Και οποια αλλη ιδεα εχει κανεις ας την πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς όλους: Και να ξέρετε οτι είστε σπουδαίοι άνθρωποι κι έχω συγκινηθεί ιδιαιτέρως για την συμμετοχή σας, έστω και σε επίπεδο σχόλιου. Σήμερα τα λαμόγια που με ενοχλούν καθημερινά κρύφτηκαν και δεν μπήκαν εδώ. Ίσως να σέβονται ή ίσως να τα πήρε ο γίγαντας μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. άλλα σου μάθαιναν μάλλον Χρήστο στο λύκειο,
    όσο για τον Καζαντζάκη άμα ξέρεις, όταν ανοίξανε τον τάφο του όπως κάνουνε σε κάθε πεθαμένο δεν είχε λιώσει, ακόμα τα σκουλίκια τον τρώγανε.

    Steven o πρίγκηπας πότε μας χαιρετάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η βροχη δεν ξερω αν σωζει.παντως μας φερνει πιο κοντα. και στο περασμενο ουζο εβρεχε ραιντ-θρου.
    Οτι καιρο και να κανει θα βρεθουμε.Φυσικα θα ειμαστε περισσοτεροι.Αυτο ελειπε.
    Ενα απ'τα θεματα θα ειναι αναποφευκτα θα ειναι και αυτο,ειτε με αφορμη την Θεα ΑΕΚ,ειτε με αφορμη κανενα βρισιδι γνωστης προελευσης και συγκεκριμενης κατευθυνσης.
    Αλλωστε η αυτοκρατειρα, ειναι τετοια,γιατι εξουσιαζει σωμα και πνευμα.Αυτη τα κατευθυνει και τα ελεγχει και τα δυο, 'ελεω Θεου".(οχι του Θωμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Μάνο: Πιστεύω σε κανά δίμηνο βάσει των αποτελεσμάτων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Μάνο: Πλάκα κάνω. Νομίζω την Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Χρήστο: Ναι, είπες την σωστή κουβέντα: Αυτοκράτειρα και τρελαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιλάμε για πολύ κόλλημα.
    Δεν ανάβεις κανά καντήλι με μια ευχή Μάνο μήπως πιάσει;
    Εγώ θα ρίξω δυό χριστοπαναγίες για να κάτσει!
    Για την Αϊτή λέγαμε ρε....
    Ανθρωποι πεθάναν κι αυτός τον χαβά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά, το σκεπτικό μου είναι απλό και έχει ως εξης
    Επικοινωνώ με προξενείο και μαθαίνω τι χρειάζονται.
    Εδώ μέσα σε καθημερινή βάση είμαστε 14 περίπου άτομα.
    Το κάθε άτομο έχει ένα στενό κύκλο φίλων και συγγενών.
    Αναλαμβάνει π.χ ο Χρήστος και η παρέα του να αγοράσει αντιβιοτικά. Ο Χαράλαμπος και η παρέα του γάζες. Παραδείγματα είναι αυτά. Θα αγοράσουμε ότι ακριβώς χρειάζονται.
    Οι φίλοι εκτός Αθηνών, κάνουν το ίδιο και τα στέλνουν με κούριερ στο προξενείο.
    Εμείς των Αθηνών, συναντιόμαστε σε σημείο και ώρα που μας βολεύει(αν δεν μπορούμε στέλνουμε αντιπρόσωπο)συγκεντρώνουμε τα φάρμακα και τα παραδίδουμε στο προξενείο.
    Άμεσα. Ο θάνατος δεν περιμένει.
    Λίγα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο μας χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μανο,ασε τον Καζατζακη εκει που ειναι και πες αν εχεις καμια ιδεα για τους υιους του θεου που υποφερουν ΚΑΙ στην Αιτη. το να κανεις το σταυρο σου και "μακρυα απο μας τετοια πραγματα θεος φυλαξοι" δεν αρκει.
    Οσο για κουβεντα τετοια,την κανουμε απο κοντα,αν θες.
    Τετοια συνταρακτικα γεγονοτα και τοση ανειπωτη θληψη σε χιλιαδες ανθρωπους,δεν αφηνει περιθωρια για "λογομαχιες".
    Ας κανουμε ο καθενας οτι μπορει.
    Το οποιο και αυτο ειναι λιγο.Οτι και να δωσει κανεις, ειναι λιγο και δεν αρκει.αλλα δεν μπορουμε και να "δωθουμε ολοκληροι". Πολυ χριστιανικο για να ειναι αληθινο.
    Μα εστω και μια γαζα,ενα φαρμακο-εστω και λιγμενο- ενα μπουκαλι νερο με τα ωραια του μικροβια να κανουν μακροβουτια μεσα,ενα ξυνισμενο γαλα,μια κατοχικη κονσερβα,οτι μοιαζει για μας ακραιο και απαραδεκτο,υπαρχουν ανθρωποι αμετρητοι δυστυχως- που τα περιμενουν σαν μανα εξ'ουρανου.Μεσω των επισημων οργανισμων που ειναι και οι λιγοτερο διεφθαρμενοι(αρα περισοτερη απ'την βοηθεια σου τελικα θα φθασει εκει που πρεπει-ας δωσουμε οτι μπορουμε.αυτο πρεπει να μεταδωθει με καθε τροπο.το εχω ζητησει και απο φιλους που εργαζονται σε γραφεια και επιχειρησεις με εκατονταδες συναδελφους.Θα δουμε τι μπορει να γινει.Παντα υπαρχει τροπος και πολλοι ειναι αυτοι που θελουν να βοηθησουν.
    Πολλα τα δραματα του κοσμου.Που να πρωτογυρισεις.
    Τετοιες ωρες,ειναι που σε πιανουν σαν κλεφτη οι τυψεις. Αδυνατον να μην νοιωθει κανεις συνυπαιτιος με τις τραγωδιες του κοσμου,αφου συμβαινουν σε αδελφια μας ανθρωπους.
    Δυσκολο.τιτανιο και υπερανθρωπο να δινεις τα παντα.
    Οπως λεει και ο Λειβαδιτης : "...δεν εχεις χρονο...δεν εχεις χρονο για τον εαυτο σου,αν θελεις να λεγεσαι ανθρωπος..." Δυσκολα πραγματα αυτα.
    Γι'αυτο και οι ενοχες.Οταν η θληψη των αλλων γινεται συν-θληψη μας. Ας ειναι εστω και ετσι.Οτι μπορουμε.
    Ολα μετρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμπαρασταση ολοι!
    το ειπε και ο πρωθυπουργος για την επανασταση(το ηξερε η του το σφυριξανε..?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρς Θάνο: Του το σφυρίξανε. Αυτός κάνει ορθοπεταλιές. Είδες πώς θα πάει η χώρα; Με ποδήλατο. Αν έπαιζε σνούκερ, θα μίλαγε πιο μπραγματικά για τρύπες. Είναι να μην έχεις μαλάκα κολλημένο με σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Άννα: Εδώ είμαστε κάθε μέρα, 1100 άνθρωποι και 850 unique ( δηλαδή μια επίσκεψη την μέρα ). Μην κοιτάς πόσοι γράφουνε. Δηλαδή αυτοί που δεν υποστηρίζουν ΑΕΚ, δεν θα συμμετάσχουν; Δεν το πιστεύω. Η οργάνωση δεν θα κάνει τίποτα; Μόνο για τον Σκόκο ενδιαφέρονται; Κάνε τις ενέργειες σου και θα γίνει ειδική ανάρτηση. Και η κοινή φωνή πώς θα τα παραδώσουμε στους ελεγμένους αρμόδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. προς steven, ωχ! δεν την γλυτωνουμε τη "σουπα"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Χρήστο: Στις πρόσφατες πλημμύρες, έβλεπα μια γιαγιά κακομοίρα, να λέει: " Μας έσωσε ο θεός απο την καταστροφή". Και σκεφτόμουν: " Σωστά γιαγιά, αλλά την καταστροφή ποιός την έστειλε;" Ασκητική φίλε, έτσι; 50 σελίδες, μετά η λαϊκή πια πώληση του έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Θάνο: Και τι σούπα. Ποδηλατόσουπα σκέτη, διότι είναι χωρίς αλυσίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Steven, ελήφθη. Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς steven, και με φρεναρισμα στη στροφη με μπροστινο φρενο..!
    παντως για την συγκεκριμενη κατασταση δεν μπορουμε να κανουμε κατι αμεσα απο εδω που ειμαστε.Σας θυμιζω και με το τσουναμι στον Ειρηνικο τι ειχε γινει,αργησε να παει η βοηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. mipws xrhmata sthn presbeia einai h aklyterh lysh?
    na paroun aytoi oti exoyn perissotero anagi?
    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kαλημέρα σε όλους.
    Από το προξενείο με ενημέρωσαν ότι σήμερα μέσω υπουργείου θα ανακοινωθουν λογαριασμοι τραπεζων.
    Οι ανάγκες είναι νερό και φάρμακα.
    Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο επεξεργάζονται είναι πως θα μεταφερθούν εκεί.
    Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν το τι ακριβώς χρειάζονται.
    Στην παρούσα φάση είναι προτιμότερο να μαζευτούν χρήματα.
    Τα φάρμακα, όλων των ειδών θα χρειαστούν στην πορεία.
    Έχουμε να διαλέξουμε. Χρήματα ή φάρμακα. Μπορεί και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα.
    Στην Γ.Σ. (ο θεος να την κανει) της Δευτερας δεν θα ειναι σχεδον κανεις.Δι'αντιπροσωπων θα γινει. Τελειως νεο-ΑΕΚτζιδικη δηλαδη. Τον Νοτια θα εκπροσωπισει ο φευγατος Θανοπουλος,τους Γκουμα-Παππα ο νεοεισελθων Αδαμιδης( ο οποιος σαν δικηγορος που ειναι εχει αρχισει τα ταχα μου-ταχα μου εξωδικα μυνησεις,επιστολες,εδω και εκει.Παντου ακομα και στην ενωση κρεοπωλων Βεροιας.Και καλα εργαζομαστε δηλαδη.)Και οι υπολοιποι αμετοχοι θα αμετασχουν δια του πολυμετοχου πια Δ.Χ.
    Να κοψετε και πιτα. Να βγαλετε και κομματι για τον κοσμο,ο οποιος θα ειναι απ'εξω και πολυς.
    Ε,ρε γλεντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Ιανουαρίου, 2010 16:37

    Αυτό έχουμε καταντήσει πια...η ομάδα των α-προσώπων εκπροσώπων και των α-μετόχων μετόχων. Α-ρχίδια κοινώς. (pardon κυρίες που διαβάζετε το blog...). Θα 'ρθει ο δικηγόρος της Moscow road να καθαρίσει, όμως, αφου εκπροσωπεί τον Παππά, ο οποίος εκπροσωπεί τον Απόλλωνα, καθώς και τον Γκούμα, που εκπροσωπεί τον Χατζηιωάννου. Κοινώς ο εκπρόσωπος του εκπροσώπου. Α, ναι ο Θανόπουλος θα εκπροσωπεί το...αδερφό θανόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί τον Νοτιά. Ο Βανδής μπορεί ξαφνικά να στείλει τον Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί διάφορους άλλους καλλιτεχνικούς αστέρες πλην της Βατίδου. Ο Κωστής θα στείλει τον Κωστέτσο και ο Κανελλόπουλος καμία βαρέλα από κάνα εργοτάξιο εκεί κοντά που ρίχνει μπετά. Ο μπετατζής θα εκπροσωπεί και τον πολύπαθο κλάδο της οικοδομής, άρα θα εκπροσωπεί ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. Ο Κούλης θα στείλει τον Κιντή, αλλά ο Κιντής δε θα παραστεί, διότι θα πει ότι περίμενε να τον αντιπροσωπεύσει ο Κούλης! Ποιόν ξέχασα? Ποιόν άλλον...τον Δ.Χ., γνήσιο εκπρόσωπο του λαού της ΑΕΚ. Αυτός θα πάει πάντως και θα εκπροσωπήσει και όλους τους συνεργειάδες παπακίων. Μαχητικά πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Ιανουαρίου, 2010 16:40

    Προφανώς τα αποτελέσματα του ελέγχου της BDO θα είναι τέτοια που όλοι οι κερατάδες ψάχναν κανένα...εκπρόσωπο να φάει το ξύλο γι' αυτούς? Σαν τους μαφιόζους που στέλναν στη φυλακή τυπάδες που τους "χρωστάγαν χάρη" και πηγαίναν και ομολογούσαν εγκλήματα που είχαν κάνει οι πρώτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Την λύση για όλα τα κακά την βρήκαν.
    Θα φέρουν τον Κομποσκοίνια Κωστένογλου με τις προσευχές του θα σωθούμε.
    Στις κερκίδες ο κόσμος δεν θα τραγουδά πλέων
    Ποροποπο, ποροπορέρο περο,αλλά τον ακάθήστο ύμνο:Σώσον κύριε τον λαό σου και εβλόγισε την κληρονομία σου...Θα είναι κάτι πιο κοντά στο βυζάντιο εξού και η καταγωγή της αγαπημένης μας ομάδας.
    Μεταγραφές υπάρχει η σκέψη να φέρουμε δανεικούς από την Μπεσίκτας.
    Τώρα αν δεν πετύχει ο Κωστένογλου έχουμε καβάντζα τον Κόλα με το ''πλούσιο''κοινωνικό έργο που έχει προσφέρει...
    Σίγαρα πάντως θα έχουμε ισάξιο προπονητή του σημερινού,οπότε μην ασχολείστε,ασχολούνται πια για μας ο Αδα(γα)μίδης και η φάρα του.
    Η ΣΜΊΚΡΙΝΣΗ ΞΕΚΙΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τηλε-συνέλευση ομάδας λέγεται παλικάρια.
    Έτη μπροστά η ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για Αϊτή πιστεύω λογαριασμός με χρήματα για μένα είναι καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αν σε "ελεγχομενο" ελεγχο που μαγειρευνταν 1 μηνα βγηκαν παπαδες,φαντασου τι εχει να γινει σε ενδελεχη-διαχειριστικο που θα διαρκεσει μηνες.Μεχρι και ο θανων πατριαρχης Αθηναγορας θα "σηκωθει" και θα κανει ευχελαια.
    Η αντιπροσωπευση ειναι ενδεικτικη της καταστασης.
    Ενταξει,παλι καλα. Στην προηγουμενη ΓαμωΣυνελευση ηταν τρεις και λυθηκε η συνεδριασης σε 5 λεπτα.Ετουτη θα ειναι παλι τρεις-ισως τεσσερις,χωρις την γραμματεα-και θα διαρκεσει-μεσα στα γραφεια,πανω απο μιση ωρα. Ειναι μια προοδος και δειχνει οτι εχουν πια αντηληψη της σοβαροτητας της καταστασης.
    Τωρα αν υπαρχει και"συνεχεια" της συνελευσης εξω στον δρομο της Γραμμου,αυτο θα το δειξει η ορεξη των ορεξατων ΑΕΚτζιδων. Προβλεπω "αυξηση
    Τι σχεδια και μαλακιες. Οταν εισαι καθαρος και κυριως οταν εχεις δικιο,εισαι παρον,βαρας το χερι στι τραπεζι και λες "κυριοι ετσι εχουν τα πραγματα και θα πρεπει να γινει αυτο...η εκεινο..." τα αλλα ειναι κουραφεξαλα και μεσοβεζικες καταστασεις.
    Πως να κανει δουλεια μαζι τους ανθρωπος;
    Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια.
    Επιχειρηματιες ανθρωποι θα μου πεις και να τους δειχνουν τα καναλια με γιαουρτια στη μουροι και να προπηλακιζονται; Σωστο και αυτο. Εχουμε ενα ονομα. Καλυτερα να γαμισουμε αυτο τις ΑΕΚ (ποιος τους χεζει;Εμεις φταιμε που "ασχοληθηκαμε) παρα το δικο μας,γιατι ειμαστε και απο "τζακι".Το οποιο στην αρχη του, ητανε μαχαλας,ενταξει, αλλα κλεψε-κλεψε, χτιστηκε και καπνιζει περιφανο,ριχνοντας την καπνα στους μαλακες, στους καρβουνιαριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ποια τηλεδιασκεψη; Εχουν αφησει Tv; υπαρχει Internet εκει μεσα;Υπαρχει πιατο στην ταρατσα; Κατ'αρχας ρευμα εχουνε;
    Η θα ανεβουνε στη ταρατσα και θα συνεννοουνται με καπνο απ'τα τζακια τους και κουρελουδες απ'τους μαχαλαδες των παπουδων τους;
    Με "μεθοδο Da Vinci" θα γινει λοιπον το Δευτεριατικο χειρουργειο απ'τους κομπογιανητες.Εφοσον το ξεπουπουλιασμα τελειωσε.Και εφοσον και οι τομες αρχιζουν να ανοιγουν,επεσαν πανω απ'το σωμα του Δικεφαλου οι εμπιρογνωμονες και με αυστηρο υφος συνεδριαζουν on-line επι της κληνης.Μονο που ο αρωστος, τους πεφτει βαρυς μπελας.Τζαμπα κοπος.Τζαμπα τα χειρουργεια.Τα νοσηλεια.
    "Χεστον τον φτωχομπινε.Εδω αρωσταινουν οι δικοι μας.Με δ'αυτον θα ασχοληθουμε; Καντε πως ενδιαφερεστε γιατι το συγγενολοι ειναι απ'εξω. Και θα βρουμε τροπο να ξεμπλεξουμε απ'το βρωμοπουλο."
    Αληθεια, οι εντατικες,εχουνε πισω πορτα;

    Αντε και χρωστας 100 εκ. βρε Χαραλαμπε. Τι διασκεψη να κανεις και τι συνελευση; Να πεις τι;
    Τι να αποφασισουν παναθεμα τους; Με τι παπαρια;Με τα δικα μας;
    Μονο εξωδικα,μυνησεις και τα τιαυτα εχουν μεινει.Και καλα.Οπως στους μαυρους εδειχναν καθρεφτακια και χαντρες.
    Ρε τι τσαντιρια ειναι τουτα; Τι απροσωποι ανθρωποι; Τι αβουλια; Τι μαλακοπιτουρες ειναι τουτοι ρε παιδια; Που καταντισαμε; Ποσο ακομα χαμηλα θα πεσει η ομαδα; τι ξευτιλες ειναι αυτες; Παραγκα κανονικη και λιγδιαρα την εκαναν την ομαδα. Τι συρφετος ανιδεων και ασχετων ειναι εκει μεσα; Ποση κοροιδια θα αντεξει ο κοσμος ακομα;Βαρεθηκαμε. Τους πειραματισμους και τις "λυσεις" της πλακας.Την ανωργανωσια και τον κλεφτοπολεμο. Τους σωτηρες με τα ασφαλιστηρια.Τα golden boys των Λονδινων. Τους ευθυνοφοβους μαλθακους και ανευρους αμετοχους. Τα πλανα νηπιαγωγειου.Τα μπαλωματα για τα ματια του κοσμου.Την απουσια σας. Κανεις δεν σας παιρνει στα σοβαρα πια.
    Βαρεθηκαμε!
    Ξυλο και μαλιστα χοντρο χρειαζονται.
    Αδαμηθειτε ανικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Ιανουαρίου, 2010 21:41

    Φέραν τον Αδαμίδη. Γιατί όχι και τον Κούyια? Δικηγόρος είναι. Εξώδικα κάνει κι αυτός. Από μπάλα "ξέρει". Είχε φάει και ξύλο από τη Βατίδου, άρα έχει εξασκηθεί για τις καρπαζιές που θα φάει από παπάκηδες και ατάκτους, άλλωστε μάλλον φθηνότερος θα είναι από το καμάρι της Moscow Road...και θα έχει κι αυτός σχέδιο σωτηρίας...don't we all?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς ολους: Παιδιά με ανάρτηση πλέον αν και η Αϊτή έπρεπε να μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Ιανουαρίου, 2010 21:51

    Ναι ρε steven, κάνε καμία ανάρτηση για να μη συνεχίσουμε να σχολιάζουμε τα της ΑΕΚ στο πλαίσιο αυτής...Ας την κρατήσουμε αυτήν μόνο για τα ζητήματα της βοήθειας που θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε. Το βρίσκω πιο σωστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στήβεν μπράβο για την ανάρτηση. Πραγματικά είναι τραγική η κατάσταση στην Αιτή, όπου φτωχός κ η μοίρα του... Οι συνθήκες εκεί είναι άθλιες, η κάθε βοήθεια είναι αναγκαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στήβεν καλησπέρα,

    Για κάθε παπάκι που κοντρολάρω θέλω να καταθέσω 30 λεπτά στον λογαριασμό που εσύ ή η Άννα θα μας υποδείξετε για την Αιτή. Δηλ. 300 παπάκιαΧ.30= 90 ευρώ. Επίσης για τον υπόλοιπο στόλο θα βάλω άλλα 10. Σύνολο 100 ευρώ.

    Μόνο παιδιά πρέπει να κινηθείτε γρήγορα. Η κατάσταση στην Αιτή είναι δραματική και ο κόσμος έχει εξεγερθεί γιατί η βοήθεια καθυστερεί.

    Καλή κίνηση Στήβεν. Ίσως και μέσου του Φιλάθλου να μπορέσεις να κινητοποιήσεις ακόμα περισσότερο κόσμο.

    Μπίκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προς 2 Γιώργηδες: ήταν το μίνιμουμ. Δεν μπορώ να κάνω πολλά και να πω και κάτι άλλο: ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΠΤΩΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς Μπίκο: Αφού είσαι καλό παιδί, τι μας τα πρήζεις; Τι σχέση έχεις με την οργάνωση; Σε έιχα δει με το καλημέρα. Στο ούζο μαζί. Πάρε την έγκριση του ΔΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Ιανουαρίου, 2010 10:44

    Άννα, εδώ μου φαίνεται ότι είναι εντάξει φάση για να συνεισφέρουμε?
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4555926&ct=2
    Πως το βλέπεις και τι κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιώργη, καλημέρα. Αυτός είναι ο λογαριασμός που άνοιξε το υπουργείο σε συμεργασία με το προξενείο.
    Εντός της εβδομάδος θα ανακοινώσουν τις ακριβείς ανάγκες σε φάρμακα και άλλα είδη. Η κυρία που μίλησα μου είπε ότι σε πρώτη φάση χρειάζονται τα χρήματα. Βέβαια ότι μπορεί να προσφέρει κανείς είναι χρήσιμο. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι πως θα τα στείλουν.
    Εμείς νομίζω ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θα βοηθήσουμε ατομικά ή οργανωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προς Μπίκο

    Το τηλέφωνο του προξενείου είναι 2108052453.
    Μπορείς να στείλεις φάρμακα και ότι άλλο
    νομίζεις. Η διεύθυνση υπάρχει στην ανάρτηση
    του Steven. Για χρήματα, θα βρεις το λογαριασμό του υπουργείου στο link που έστειλε ο Γιώργης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.mdmgreece.gr/

    Eίναι τόσο μεγάλη η προσφορά, που ψάχνουν για νέο αποθηκευτικό χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τάσος Θεσσαλονίκη19 Ιανουαρίου, 2010 15:23

    Να ενημερώσω πως μόλις μίλησα με το προξενείο τους στην Αθήνα και μου είπαν ...πως δεν έχουν καμία πληροφόρηση για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε και να απευθυνθώ στο υπουργείο εξωτερικών ! Ο Θεός να τους λυπηθεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή