Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΕΜΙΑ

           Όσο κι αν ακούγεται παράξενο σε κάποιους, αρχίζει και φαίνεται κάποιο φως στο βάθος του τούνελ. Και δεν είναι το φως του τραίνου που έρχεται. Ο Νοτιάς καταφθάνει στην Αθήνα για να πάρει μέρος στην συνέλευση της 18/1 και να θέσει προς συζήτηση, ψήφιση και ανακοίνωση του σχέδιου πορείας. Βέβαια δεν μου αρέσει που το αποκαλεί σχέδιο σωτηρίας, αλλά δεν κολλάω στις λέξεις. Γενικά οι χαμηλοί τόνοι μου αρέσουν όταν μιλάμε για εταιρείες.

            Στο σχέδιο προβλέπονται οι περικοπές των δαπανών, η συνάντηση με τον προπονητή για κάποιες πιθανές ανανεώσεις αλλά και αντικαταστάσεις παικτών. Επίσης η επιθεώρηση των έργων στο προπονητήριο και η επιλογή της κεφαλής της διοίκησης. Αυτό σημαίνει οτι έρχεται για την υπεράσπιση του συμφέροντος του - επιτέλους - και για να οριστικοποιήσει τις προθέσεις των σημερινών μετόχων για την συνέχιση της χρηματοδότησης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που εκεί θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές για το πιο μακρινό μέλλον.
             Το κλίμα είναι καλό. Υπάρχει σύμπνοια και ιδέα. Μου το βεβαιώνει και μέτοχος που προτίθεται να επαναδραστηριποιηθεί και μάλιστα σαν πρόεδρος, ή ο ίδιος , ή με άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Σ' αυτό το τελευταίο παίζουν ονόματα που κρύβουν εκπλήξεις για πολλούς. Και αυτό που διακρίνω, είναι οτι υπάρχει ένα πείσμα για αποκατάσταση της επιχειρηματικής φήμης της σημερινής τριανδρίας, με πρώτο βήμα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού και της αποπληρωμής του προς την Morgan Stanley.
              Καλά είναι τα νέα, όσο κι αν δεν παρουσιάζονται απο τις εφημερίδες. Μέσα σε αυτά βρίσκεται και η σύμπνοια της οργάνωσης που αποτίναξε παντελώς τη λύση Κοζώνη που είχε προμηθευτή τον Σκλαβενίτη. Κι είτε το γήπεδο ξαναπάρει μορφή διαμαρτυρίας, ο κόσμος με την στενοχώρια και τον θυμό του, μοιάζει ενωμένος. Φυσικά δεν μπορεί να ξανακούσει τρίχες κι απατηλά όνειρα. Όμως μια που η χρονιά είναι χαμένη ουσιαστικά, απαιτείται η υπομονή και η διάθεση συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων. Υπάρχει χρόνος.
             Φυσικά υπάρχουν και καλύτερα νέα. Ο νέος επενδυτής. Και με αυτόν υπάρχει συνάντηση μου, δυο φορές. Μιά πριν την συνέλευση και μια μετά. Θετικότατο, διότι βεβαιώνει οτι δειλά ασχολείται, και πλέον απέναντι του, υπάρχουν άνθρωποι του εμπορίου με χρήμα κι όχι κάποιοι τυχοδιώκτες. Και στο παιχνίδι της χρηματοδότησης, θα παίξει κι ένα κονσόρτσιουμ έστω συμβουλευτικό αλλά με κοινό ρίσκο και χωριστές αρμοδιότητες. Και αυτήν την φορά, οι νυν θέλουν να συναλλαγούν με την απαραίτητη προστασία ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΔΟΧΗ.
               Τρελάθηκα; Καθόλου μάλιστα. Μέσα στην τρέλα και την απαξίωση, ανακαλύπτω τα θετικά. Πάντα μετά τον πόλεμο, έρχεται ο οργασμός της οικοδομικής ανάπτυξης. Πάντα μετά τις ήττες έρχεται η νίκη ( Μαρξ) . Τι διάολο 3 χρόνια διαφωτιστής ήμουν στο κόμμα . Και κάτι άλλο. Μετά τον οικονομικό έλεγχο - θυμηθείτε το blog  αυτό - έρχεται και ο κανονικός διαχειριστικός έλεγχος. Που δεν θα τον δούμε βέβαια, αλλά οι κατάλληλοι άνθρωποι θα τον χειριστούν αναλόγως. Αυτοί έχουν ήδη βρεθεί και περιμένουν το σήμα. Φυσικά μέσα στη νύχτα και χειρουργικά, δηλαδή χωρίς ανακοινωθέντα. Όλη η ιστορία είναι αρκούντως λεπτή αλλά πολύ καλά προετοιμασμένη, κι αυτήν την φορά, μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως δηλαδή γίνονται οι δουλειές.
          ΥΓ. Φυσικά με το μπάσκετ δεν ασχολούμαι. Διότι στην Ελλάδα, δεν έχουμε παράγκα στο σπορ αυτό, αλλά κανονική πολυκατοικία. Τον ξεσκίσανε τον Πανιώνιο χθες. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι κάποιοι δικοί μας πρέπει να μας κάνουν ρόμπα στο πανελλήνιο. Και να αναγκάζουν την επίσημη ΑΕΚ να ζητάει συγνώμη, να τιμωρείται βαρύτατα κυρίως οικονομικά και να στιγματίζεται η σημαία μας που είναι μια. Φυσικά μπορεί να είναι πηγαία η αντίδραση τους κι όχι οργανωμένη αλλά καλό θα ήταν να τους γίνει γνωστό οτι κινδύνεψαν μικρά παιδάκια που πήγαν να δουν την ΑΕΚ σ' ένα αγώνα μάλλον εκ των προτέρων χαμένο. Κι αυτά που τους είχαν πει οι γονείς τους για το μεγαλείο αυτής της ομάδας, να το κάνανε κουρελόπανο στα μάτια τους. Μιλάμε για την ύψιστη ηλιθιοτητα και η οργάνωση καλό θα ήταν να λάβει τα μέτρα της.
        Τα χτυπήματα γίνονται στο αλλιώς απ' οτι ξέρω τομάρια που φορέσατε κιτρινόμαυρα ενώ είστε κοινές αδερφάρες και μάλιστα αγάμητες..

25 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος05 Ιανουαρίου, 2010 02:10

    Επανέρχομαι στο θέμα του κατά τη γνώμη μου ορθού αγωνιστικου στησίματος, γιατί ο Ντούσκο πάει να χαρίσει μια εύκολη νίκη στο Κοκκαλιστάν και είναι κρίμα. Σε κάθε περίπτωση ο Μπάγεβιτς πρέπει να δώσει γήπεδο στη δαφνοστεφανωμένη, δεν μπορούμε να παίξουμε το παραδοσιακά δυσκολότερο παιχνίδι της χρονιάς, στην κατάσταση που είμαστε, στα ίσα μέτρα, είναι αυτοκτονία.Επίσης κλειδί είναι η χρησιμοποίηση ΤΡΙΩΝ αμυντικών χαφ κι όχι δύο, όπως κατά κόρον παίζουμε φέτος και κάνουμε συνέχεια σέντρα.Έτσι, και μόνο έτσι, θα ελέγξει το κέντρο, θα κρατήσει τον αντίπαλο αρκετά μακριά από την περιοχή, ενώ θα ντουμπλάρει τα δύο ακραία μπακ στο δύσκολο έργο του μαρκαρίσματος των Γκαλέτι -Ζαϊρί. Ειδικότερα: Ο Γιάχιτς μπροστά από τα αναιμικά σέντερ μπακ μας (επ'ουδενί ο Γιάχιτς σέντερ μπακ), να τα βοηθάει μάλιστα ως τρίτο στόπερ, αφού ο Ζίκο θα παίξει με δύο επιθετικούς.Και μπροστά τους ο Μάκος κι ο Καφές, ένας σε κάθε πλευρά, να βοηθούν τον Αραούχο και τον Καράμπελα στο δύσκολο έργο τους(Απώλεια παρεμπιπτόντως ο Ενσαλίβα σημαντική).Ο Μπάγεβιτς μπορεί μάλιστα στη θέση του σόφτ Καφέ να ρίξει-έστω και στη διάρκεια του παιχνιδιού- τον άμπαλο μεν Χέρσι, ο οποίος όμως έχει τσαγανό, τρεξίματα και αμυντική συγκέντρωση και θα είναι πολύτιμος στη μάχη του κέντρου.Η παραχώρηση των μέτρων στον ΟΣΦΠ θα διευκολύνει τα παραπάνω μαρκαρίσματα και θα μικρύνει τους κενούς χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενύχτης Νομικάριος05 Ιανουαρίου, 2010 02:31

    Μπροστά η επιστροφή Τσιμπούρ μπλέκει λίγο τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση η χρησιμοποίησή του,και μάλιστα από την αρχή, είναι ρίσκο. Δε λέει τίποτα το ότι πετάει στις προπονήσεις, όπως λένε τουλάχιστον. Πάντως η ποδοσφαιρική λογική προστάζει τη χρησιμοποίησή του στην κορυφή, έστω και σαν αλλαγή, στη θέση του Μπλάνκο, ο οποίος ειδικά σε αυτό το παιχνίδι δεν κάνει, εκτός αν βρεθούμε πίσω στο σκορ και κυνηγάμε.Με τον Τσιμπούρ θα παίξουμε καλύτερα την κόντρα, ενώ παρέα με το Σκόκο μπορούμε με δύο μόλις παίχτες ψηλά να κάνουμε τη ζημιά, αφού οι υπόλοιποι πρέπει να κρατάνε τις θέσεις τους και να μην αμολιούνται άναρχα μπροστά. Ο φορμαρισμένος και εσχάτως ηγετικός Μαντούκα πρέπει να παίξει αριστερά στο 4 5 1 που αναλύω και να μετατρέπεται σε τέταρτο χαφ, ενώ ο Σκόκο, ο οποίος θα έιναι βαρόμετρο στο ντέρμπυ, οπωσδήποτε ΔΕΞΙΑ, να σημαδεύει τον γελοίο Ραούλ Μπράβο, να τον περνάει με κάθε τρόπο και να βγαίνει φάτσα στο τέρμα. Έτσι, και σχετική αμυντική συνοχή θα έχουμε, και θα χτυπήσουμε με σωστό τρόπο μπροστά. Κι όσο παραμένει το μηδέν, γιατί εκεί είναι το κλειδί, θα είμαστε στο κόλπο. Και πάντως δεν θα ξεφτιλιστούμε, ιδίως αν ο Ζίκο δεν ξυπνήσει και κρατήσει τον Τόρο δεξί μπακ. Με τα σχέδια του Μπάγεβιτς όμως είμαστε χαμένοι από χέρι, αφού γκολ θα φάμε, και σχετικά νωρίς, και πολύ φτηνά. Και περιμένω τον Γάβρο μάπα, κρίμα...Α, προσοχή στο να μη σεντράρει ο Γκαλέτι και να μη σουτάρει ο Μαρέσκα, είναι δύο πιθανοί τρόποι να το φάμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Ξενυχτη,αμα φας ενα γκολ στο τεταρτο,πανε και τα συστηματα,πανε και οι θεσεις,πανε ολα...Δεν εχεις το μεταλλο να γυρισεις το ματς,γιατι δεν εχεις δυναμικη σαν ομαδα.Και η δυναμικη ξεκιναει απο το τι σοι διοικηση εχεις.Αν βαλεις γκολ πρωτος,εισαι σιγουρος οτι μπορεις να το κρατησεις η να βαλεις και δευτερο? Θυμασαι στον τελικο τι εγινε? Υπηρχε κανα συστημα,η μπορεσες να κρατησεις την μπαλα δυο λεπτα για να μην φας γκολ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολους
    Δεν νομιζω,απο τι ξερω μαλλον τον Ντουσαν, να κατεβει επιθετικα και ο τζιμπουρ μπορει να παιξει στο δευτερο ημιχ.αν το σκορ το επιβαλει.4-5-1 θα παιξει παλι μπας και αυτοι οι αταλαντοι παιχτες το αφομιοσουν επιτελους.Αν και με αυτο το συστημα δεν μπορει να παιξει ο Μπλανκο γιατι ειναι παιχτης περιοχης.Εγω θα εβαζα μονο τον τον Σκοκο μπροστα,τεσπα ακουγετε γ εναν αδαμιδη γ προεδρο,τον ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα.
    Αδαμιδης και οχι Αβραμιδης ο νεος προεδρος.
    Το blog και ο Steven επαληθευονται συνεχως.Μακαρι να ζουμε την περιοδο της αργης-εστω- ανακαμψης.Νομιζω αλλωστε οτι ειναι καιρος.Αρκετα τραβηξε αυτο το "παραμυθι".Αρκετα τραβηξε και η ομαδα.Οι μαλακιες πληρωνονται. ο.κ. Νομιζω οτι τις πληρωσαμε και με βαρυ τιμημα την ΑΕΚ,ο καθε αποψη.
    Ας μαζευομαστε σιγα-σιγα- να δουμε τι θα γινει και πως θα ανακαμψουμε.Συντομα μαλιστα.
    Υ.Γ. Γιωργο,συμφωνω με το τριτο αμυντικο χαφ. Σαν να παραειναι λαιτ;τ το κεντρο.Θα θελαμε τον Γκατουζο να τους δαγκωσει το λαρυγγι,αλλα δεν εχουμε τετοιον. Το πρεσιγκ στο κεντρο,ειναι πολυ σημαντικο σε τετοια παιχνιδια.
    Οι δυο μοναδες του γαυρου που κανουν την διαφορα-ειδικα μεσα στο τηγανι-ειναι οι Γκαλετι και Ζαιρι.Αν περιορισθουν,κατι γινεται. Βλεπω τον Καραμπελα να αναστεναζει απο κει.
    Εχω την αισθηση οτι θα πεταξει μεσα τον "τρομοκρατη",αλλα στο 2ο ημιχρονο.
    Περιμενουμε ενα καλο 15λεπτο του Σκοκο.Αρκει.
    Νομιζω οτι τον Μαντουκα καλο ειναι να τον χρησιμοποιησει-οπως γινεται πολυ συχνα φετος κοντα στον αξονα,η με κληση προς αυτον και οχι πανω στη γραμη,οπου θα σεντραρει στο Θεο.Εχει ρεντα και φορμα και καλο ειναι να μπουκαρει και να παιζει στην καθετη γραμμη της μεγαλης περιοχης.
    Ο καραφλος νομιζω οτι θα ειναι σοβαρος.Αλλωστε το γηπεδο εχει πολυ καλο χλοοταπητα και δεν θα τον "προδωσει".
    Πρεπει να "γραψουν" πολλα χιλιομετρα οι Γιαχιτς και Καφες,αλλιως δουλεια δεν γινεται.
    Γενικα η ΑΕΚ εχει μια "ικανοτητα" με το αναρχο και απροβλεπτο παιχνιδι της να δυναμιτιζει τα ματς που συμμετεχει και να τα κανει "μπουρδελο."Αυτο θα ηταν το καλυτερο και οχι κανενα κοιμισμενο "τσουκου-τσουκου" που ισως επιβαλει ο γαυρος.Ας τους "βγαλουμε στην πιστα" να χορεψουμε τουιστ. Γιατι αν παρασυρθουν σε γρηγορο ρυθμο και ανοικτο παιξιμο,προκειμενου να "ξεπλυνουν" την τεσσαρα, νομιζω οτι τους περιμενει αλλη μια τετοια.
    Ο Ζηκος αν παιξει με δυο σεντερ φορ,θα ειναι για "ξεκαρφωμα".Η ζημια-αν γινει-θα γινει απο αλλου.Εξαρταται παντως απ'τις εμπνευσεις και την δυνατοτητα πειραματισμων του Βραζιλιανου μαγειρα.Αν δε, κανει και το λαθος και παιξει με κανεναν Οσκαρ και Κατσικογιαννη-οπως λεγεται-θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.Αλλα δεν το βλεπω.
    Θα δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα παιδιά.
    Καλώς ήρθατε Steven και Χαράλαμπε στον παράδεισο Η Ωραία Ελλάς.
    Διακρίνω μια αύρα αισιοδοξίας και στο κείμενο του Steven για τα διοικητικά και στα σχόλια για τον αυριανό αγώνα. Σαν η καλή μας η νεράιδα με το μαγικό ραβδί της να πήρε μακριά όλα μας τα προβλήματα.
    Τα τελευταία χρόνια το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε το γαύρο. Και τίποτε άλλο.
    Έτσι οι άλλοι στόχοι πήγαιναν περίπατο.
    Ακόμα και αν κερδίσουμε αύριο, τι θα αλλάξει?
    Θα γίνουμε ξαφνικά ομαδάρα?
    Θα κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια?
    Θα τη λέμε στους φίλους και γνωστούς γαύρους?
    Οι ομάδες και η αξιοπρέπεια χτίζονται. Σιγά σιγά με προσπάθεια, οργάνωση και όραμα. Από αυτά δε διαθέτουμε. Σήμερα. Στο μέλλον...ουδείς γνωρίζει.
    Το μόνο καλό είναι ότι δεν ακούμε βαρύγδουπες δηλώσεις προπονητή και παικτών. Οι ανατροπές στα...κουφά γίνονται.
    Steven, το πλάνο..σωτηρίας απο τον πρωθυπουργό το εμπνεύστηκαν? Ποιος θα ελέγχει?
    Εμείς οι απλοί οπαδοί θα πρέπει να μαζεύουμε ..αποδείξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς όλους: Είμαστε τρελοί Αεκτζήδες τελικά. Δεν έχουμε τίποτα, ο άλλος πάει για τίτλο και μιλάμε για νίκη. Γουστάρω. Οπωσδήποτε τρια σκυλιά στο κέντρο και υποστήριξη στα πλάγια μπακ. Ο Τζιμπούρ μέσα για την κόντρα, αλλά όχι απο την αρχή διότι είναι πίσω σε φυσική κατάσταση. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αννα καλημερα. Οχι, δεν θελουμε τα "τελευταια χρονια" να κερδιζουμε το γαυρο.Ολα τα χρονια το θελουμε. Οπως αυτο θελει και εκεινος. Και η αλογοτροφη επισης. Τα ντερπμυ ετσι ειναι, αλλιως δεν θα λεγονταν ντερμπυ.Περα απο βαθμολογιες,περα απο φορμες,περα απο καθε προβλημα που μπορει να υπαρχει σε καθε χρονια,τα ντερμπυ ειναι ντερμπυ.
    Οσο νοιαζει εμας νοιαζει και εκεινους.
    Ποιος θελει να χανει με 4-0;
    Καμια αξιοπρεπεια δεν εχασε η ΑΕΚ.Ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο για να γινει κατι τετοιο. Οι μετοχοι της πλακας την εχασαν.Και τωρα εσχατως τρεχουν να μαζεψουν τα κομματια τους.
    Δεν αλλαζει η ιστορια,ουτε ξεθωριαζουν τα γραφομενα και τα γεγονοτα που περασαν, επειδη σημερα-χθες μαλλον- μια χουφτα "χομπιστες" νομιζαν οτι συμμετειχαν σε πασαρελα.
    Ας διορθωσουν τον λογαριασμο του "παρκου με την λιμνη" που τους φιλοξενησε,ας τα κανονισουν,ας ξεχρεωσουν αυτα που πρεπει και τους αναλογουν και τοτε βλεπουμε.
    Οταν σου αρεσει ο δρομος και η ελευθερια, μερικες φορες κακοπεφτεις.Την πατας.
    Ολα τα "αλητακια" κανουνε λαθη.Πεφτουν σε λακουβες. Ενταξει. Στο προγραμμα ειναι αυτα. Η ΑΕΚ ειναι αλητισσα ομαδα.Δεν ειναι ουτε "ενταγμενη-ενστολη" αλογοτροφη, ουτε νταβατζης του δημοσιου-οπως λεει και ο polseman.

    Υ.Γ.Ο Δικεφαλος θα συνεχισει να πετα απτοητος πανω απο κορυφογραμμες,οπως εκανε παντα.(λεμε σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ που ισως "διαβαζουν" τωρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα τι να πιστέψεις;
    Τα 150.000 πριμ από Νοτιά-Παππά-Αδαμίδη είναι διότι πιστεύουν πολύ στην νίκη ή διότι δεν πιστεύουν άρα δεν θα τα δώσουν τελικά;
    @Στήβεν
    όλο και κάποιοι θα πιστεύουν ότι πας για νέος πρόεδρος της ΑΕΚ!

    Τώρα που είναι ''ζεστή'' η Αϊντραχτ δεν στέλνουμε το Τσιμπούρ κανά 6μηνο να μάθει από πειθαρχεία και γερμανικό προγραμματισμό;
    Djieburr komm hier,schell...Aber...SOFORT.Keine zweikopfig hier!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Χρήστο: Πολύ σωστά. Όπως στο σποτάκι που οι κάποιοι δεν το έχουν δει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Χαράλαμπο: Καλή κίνηση είναι αυτή. Μην υποπτευόμαστε τα πάντα. Η " ηρεμία " που έγραψα προμήνυε τέτοια κίνηση. Βέβαια τώρα πάμε για έκθεση του προπονητή, αλλά τέλος πάντων.
    Ποιοί πιστεύουν αυτό για μένα για να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο, τα τελευταία χρόνια μας αρκούσε να κερδίζουμε το γαύρο. Ας μην παίρναμε τίτλους.
    Είχαμε κερδίσει τον μισητό εχθρό.
    Η ιστορία δε θα γράψει ότι μέτοχοι-αμέτοχοι είχαν τη χειρότερη πορεία τη σεζόν 2009-2010. Για την ΑΕΚ θα γράψει. Αυτοί θα ξεχαστούν, ελπίζω σύντομα.
    Στην καρδιά μας και στο μυαλό μας η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Γεννημένη να πετά ψηλά.
    Η ιστορία όμως δεν ασχολείται με συναισθήματα.
    Το χειρότερο είναι ότι δεν μας φταίει κάποιος εχθρός, αλλά εμείς οι ίδιοι.
    Διανύουμε περίοδο χαμηλών πτήσεων. Και όσο να είναι στο πρόγραμμα, θυμώνουν και πληγώνουν βαθύτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Άννα: Φιλενάδα ολόψυχες ευχές κι απο μένα. Αύριο θα σβήσουν τα φώτα στο τηγάνι και θα μαγειρέψουμε στα σκοτάδια. Οι καλικάντζαροι , όπως ξέρεις είναι κοντοί, φεύγουν αύριο. Η σελίδα γύρισε. Ξέρω τι λέω, ασχέτως αποτελέσματος διότι το μπραντεφαίρ θα έχει και παράπλευρες απώλειες. Το νερό μπαίνει στο αυλάκι με συστράτευση( φυσικά μιλάω για τώρα).
    ΚΑΙ ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΚΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Αννα, κανεις δεν θυμαται επ'ακριβως ημερομηνιες.Και δεν εχουν και καμια σημασια δηλαδη. Αυτα ειναι για τις χαρτοριχτρες.Η ιστορια-εστω αυτη η π...τανα-που λεει και ενα ασμα- δεν χωριζεται σε ημερολογιακες η καιρικες εποχες,αλλα σε εποχες ανθησης και μαρασμου,οπου τα προσωπα παιζουν μεγιστο ρολο.Και απο αυτα κεφαλαιοποιειται καθε εποχη.Και οχι απο την εποχη του σκορπιου και του τοξοτη."Εποχη Νεγρεποντη" ξερουμε
    "Εποχη Μπαρλου" ξερουμε, "εποχη Μελισσανιδη" ξερουμε, "εποχη Μπαγεβιτς" ξερουμε...οπως επισης "εποχη Ζητα", "εποχη Τροχανα""εποχη Μακαρου" "εποχη κοντου" "εποχη αμετοχων". (οπως πανε και χειροτερευουν οι "εποχες" καθως βλεπεις.Ελπιζουμε να ερθει η Ανοιξη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Steven, θέλω τρελά αύριο νίκη. Αλλά υπάρχει σύγκρουση με τη λογική. Μια νίκη μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και παραμυθιάσει για μήνες.
    Κάθε καλικαντζαράκι στον πάγκο του λοιπόν. Μακάρι.Οι σελίδες να είναι ένδοξα γραμμέμες.
    Τι γνωρίζεις για τον κ. Αδαμίδη? Πατάει γερά ή αχυράνθρωπος? Πολλά ξέρεις, λίγα γράφεις....

    Υ.Γ Βαρέθηκα, Steven, την αγωνιστική ανυποληψία!!
    Θέλω να σπέρνουμε τον πανικο. Απ'όπου περνάμε να λένε ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΕΚ. Να τρέμουν. Να διδάσκουμε ποδόσφαιρο. Να ξανακουστεί το σύνθημα ΑΕΚ ΕΙΣΑΙ...ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΨΗΛΑ.
    ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

    ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Άννα: ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ; ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ Ή ΔΕΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ παο. ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΥΣΤΙΑ. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΩΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΧΟΝΤΡΗ ΗΛΙΟΘΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΙΧΑΜΑ. ΣΕ 4 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΛΩ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΑΚΑ.
    Ο Αδαμίδης είναι δικηγόρος, δεν νομίζω οτι πάει για πρόεδρος. Πιο πολύ σαν τοποτηρητής μπαίνει. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ - ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ. Η ΛΕΞΗ 'ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ' ΗΤΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ.
    ΟΙ ΔΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΠΑΡΕ ΤΗΝ UNITED, THN 3E. OLOI AYTOI EINAI ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΡΟΚΟ; ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Στήβεν
    Για την ομοιότητα του ονόματος μιλάω!
    Αβραμίδης-Αδαμίδης δεν θέλει και πολύ να σε φωνάζουν ''Πρόεδρε''.
    Στην Ελλάδα άλωστε έχουμε γεμίσει από προέδρους συλλόγων,ενώσεων,οργανισμών,χορευτικών,λαογραφικών συλλόγων κτλ.
    Τα 150.000 δεν τα βλέπω στραβά,σε παλαιότερη ανάρτηση έχω μιλήσει για κίνητρα επιτυχίας και όχι δημοσιοϋπαλληλικά.
    Είναι μια σωστή κίνηση η στήριξη της Εταιρείας τους,μειώνοντας τα χρέη τους(της)προς τρίτους(τράπεζες,έμποροι),να την κάνουν πιο ελκυστική προς πώληση.
    Άλλους επενδυτές τραβάει ένα υγειές μαγαζί,άλλο ένα χρεωμένο. Αν θέλεις Λαβρεντιάδη ή Sugar πρέπει να κάνεις μια καλή ανακαίνηση.Αλλιώς σε περιμένουν οι κύπριοι,οι ελβετοί και οι Κοζώνηδες επενδυτές...
    Ένα καλό εσωτερικό ξεκαθάρισμα λοιπόν και ας μην μάθουμε εμείς τίποτα,όπως λέει και ο Στήβεν,αρκεί να γίνει.
    Τον Μπάγιεβιτς πέρα του αυριανού αποτελέσματος-που είναι ένας δύσκολος ομολογουμένος αγώνας-θα ήθελα να τον δω με μια ΥΓΕΙΗ διοίκηση πίσω του για να τον κρίνω.
    Μέχρι τώρα πιστεύω πιο πολύ ασχολείται με τα''διάφορα άλλα''παρά με την δουλειά του.
    Ας μην γινόμαστε όλοι προπονητές.
    Αν ρωτήσεις τους ΑΕΚτζήδες όλοι έχουν μια άποψη για το πώς πρέπει να στηθεί στο γήπεδο αύριο η ομάδα.
    Ας τους αφήσουμε στην δουλειά τους,Έλληνες είμαστε ξερόλες, αλλά λίγο εμπιστοσύνη εκεί που πρέπει,δεν βλάπτει.Και λάθη γίνονται-κάνουμε.
    Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια διάχυτη αισιοδοξία για κάτι καλό,απο που προέρχεται δεν ξέρω,ελπίζω να είναι ένστικτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. γιατι δεν βαζουν τον Κωστα με τα πασαντεπο για προεδρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χαράλαμπο: Πίσω απο τον πρόεδρο λοιπόν, ναι. Σαν ευπατρίδης. Ο προπονητής ότι θέλει κάνει, καιρός να πάρει τις ευθύνες του. Ναι μεν είμαστε 86 χρονών αλλά οίκος ευγηρίας δεν είμαστε. Θα κριθεί αύριο απο την συνολική παρουσία. Παντελόνια πάντως - για τον αποδυτηριάκια - φοράνε κι άλλοι. Ο Κούπερ δεν σου αρέσει δηλαδή; Ποιός τον έφερε; Για κάνε συνειρμούς μέσω Κόντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Μάκη: Πού τον θυμήθηκες αυτόν; Για τον τσακατσούκα μάλλον μιλάς. Καλό πρόεδρο θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι γ αυτον λεω,μ αυτον τουλαχιστον το γηπεδο θα ειναι τιγκα καθε κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είδατε ο ΔΧ;
    300 παπάκια με 1sms να 600 'ατομα στο ξενοδοχείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Μάκη: Προτείνω άλλον λόγω σοβαρότητος: Να βάλουμε τον πρωθυπουργό που τον έχουν ψηφίσει σίγουρα οι πασατέμποι. Να μας σώσει η κομματική βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Χαράλαμπο: Ξέρεις τι πριμ δίνει η αλογοτροφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή