Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΦΩΤΑ

     Η γιορταστική κατάθλιψη πεθαίνει. Πάνε τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Τελειώνει η χαλαρότητα και η τεμπελιά, που επιτείνουν την δυστυχία. Ανοίγουν τα φαρμακεία, κι έρχεται η εργασιοθεραπεία σαν συμπληρωματικό χάπι. Η παρακμή, θεωρητικώς, απομακρύνεται. Γιατί θεωρητικώς; Διότι στην Ελλάδα είναι μόνιμη κατάσταση. Δεν φεύγει ποτέ. Όμως ημερολογιακά θα πάρει μπρος η μηχανή. Θα αυταπατάσαι ότι κάτι γίνεται. Σημαντικό αυτό. Διότι με τις αργίες, ήσουν σίγουρος ότι τα πάντα ήταν νεκρά. Μέχρι κι η ελπίδα, η αθάνατη, είχε πεθάνει.

     Αύριο τα Φώτα και ο φωτισμός. Η γιορτή της ΔΕΗ. Η γιορτή του ελπίζοντα. Ότι θα φωτισθεί ο μαλάκας. Πώς; Αύριο, θα τρώει κατακούτελα το φως, και θα έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα. Θα υπερθερμανθεί ο εγκέφαλος του, θα διασταλεί, θα νομίζει ότι είναι μεγαλύτερος, άρα σοφότερος και ωριμότερος, ενώ το κρανίο θα μείνει ίδιο. Θα ασφυκτιά ο εγκέφαλος ανάμεσα στα ακίνητα κρανιακά οστά και θα τρακάρουν τα μαλακά με τα σκληρά μόρια. Όπως γίνεται με το ντόπερμαν, που σαν κατοικίδιο δεν το συστήνω. Τι θα γίνει αύριο; Ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα μεγαλώσει και τα Φώτα δεν θα φωτίσουν.
     Όμως τα Φώτα θα γιορταστούν. Θα μπει η γραβάτα, θα μποτιλιαριστούν τα πάντα , θα συμμετάσχει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, παρέα με τη θρησκευτική, εις τον αγιασμό των υδάτων. Από δίπλα τα ούζα, οι καραβίδες και τα ψάρια. Και τα κοντοσούβλια και τα μοσχάρια και τα γουρουνόπουλα. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Να μη φάμε τα θαλασσινά που μολύνουν τα ύδατα; Να μην φάμε τα επίγεια που θα μπορούσαν να τα μολύνουν;
     Θυμάμαι επί δικτατορίας την περιγραφή της τελετής. «Με περισσό σεβασμό, λαμπρότητα, και με απόλυτη κατάνυξη, αγιάσθηκαν τα ύδατα και φέτος». Σήμερα είναι αλλιώς. «Σύσσωμη η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων». Αυτά θα πουν τα κανάλια αύριο. Θα πέσουν και τα βίντεο με τις ρίψεις των σταυρών και τις πτώσεις των κολυμβητών. Και τα ύδατα θα είναι όσια, ιερά, αμόλυντα.
     Άτιμο πράμα όμως το ύδωρ. Έχει και τρεις μορφές, πώς να το πιάσεις; Aτμός, ρευστό, πάγος. Άτακτο στοιχείο. Ξεφεύγει και ξαναμολύνεται. Γι’ αυτό κάθε Φώτα ο άνθρωπος το επαναγιάζει. Ρε μανία του νερού να μην θέλει να παραμείνει αγιασμένο! Τι να κάνει κι ο παπάς, κι ο πιστός, κι ο πολιτικός; Τρέχουν να το συναιτήσουν. Να το φωτίσουν.
     Όμως οι άνθρωποι να μην φωτίζονται. Θα μου πεις βέβαια ότι ολόκληρος Χριστός μίλαγε στους μαθητές Του και χρειάστηκαν τόσες γλώσσες φωτιάς να κάτσουν στα κεφάλια τους, μπας και καταλάβουν. Κατάλαβαν; Όχι μωρέ, ο Σαούλ καθάρισε. Κι έζωσε το μαλάκα, που θα μου κλείσει το δρόμο αύριο, στο βωμό του πεφωτισμένου πανηγυριού. Και το αντιλαμβάνομαι.
     Η συσκότιση θέλει φώτα για να φανεί. Πώς να δεις το σκοτάδι που σε περικυκλώνει, χωρίς να ανοίξεις άρα και να γιορτάσεις τα φώτα; Πως μπορείς να δεις το μαλάκα αν δεν αγιάσεις τα ύδατα και δεν φωταγωγίσεις την πόλη; Τι είναι ο μαλάκας; Πυγολαμπίδα για να φαίνεται μόνος του; Όχι. Σκόνη είναι που κατακλύζει τα πάντα και προσπαθούμε με τα φώτα να αγιάσουμε τα ύδατα μπας και μας ξεσκονίσουν.
     Παρά όμως τα τόσα που λέω, την αγαπάω αυτή τη γιορτή. Από μικρό παιδί. Διότι τελειώνουν οι επετειακές ανούσιες κουβέντες που κυριαρχούν τόσες μέρες. Σαν σχολικές διακοπές ακούγονται. Που ενώ αυτές τις απολαμβάνουμε, διότι το σχολείο σταμάτησε, αυτές οι ευχές, μας ταράζουν και μας υποχρεώνουν να είμαστε καραγκιόζηδες. Εκατό πράγματα ακούς και εκατό μαλακίες λαμβάνεις σαν κάρτα. Από εστιατόριο μέχρι τράπεζα. Από μαζικής αποστολής μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, μέχρι γραπτή κάρτα πρόσκλησης να διασκεδάσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Να σας πω μια αλήθεια; Την μοναδική ευχή που παραδέχομαι είναι του γωνιακού γραφείου τελετών. Που δεν μας στέλνει χρόνια πολλά. Ούτε χρόνια καλά. Τον γουστάρω τον νεκροθάφτη. Διότι ξέρει τι ζητάει από μένα και δεν μ’ ενοχλεί. Αυτουνού το μαγαζί θα πάω να αγιάσω αύριο, και μέσα από την καρδιά μου θα του ευχηθώ να αποκτήσει σκάφος.
     Πάντα τα Φώτα ήταν η αγαπημένη μου γιορτή. Διότι ήταν μια λογική ανθρώπινη γιορτή. Που δεν γιορτάζεις τίποτα. Ούτε τα ύδατα αγιάζονται, ούτε ο μαλάκας φωτίζεται. Κάνει και την ευθανασία το έλατο, τελειώνουν και τα εποχιακά γιαπιά με τα καρναβαλιστικά στολίδια, τελειώνει ο 14ος μισθός κι έρχεται κι ο αη-Γιάννης και μαζεύει το καρναβάλι των πιστών του μπουζουκτζίδικου με τις μίνι φούστες και το γυναικείο όργανο έξω, φωταγωγημένο τόσες μέρες. Και θυμάμαι μόνο το στίχο του Σαββόπουλου. "Μέσα από τη ζέστα του σφαγείου και με στεφάνια δροσερά, θ’ ανταμωθούμε μια τρελή πρωτομαγιά… σε παραλίες σκουπιδότοπων… μια πολιτεία σωριασμένη έχω σκοπό".
     Η γιορτή έχει κι ένα αρνητικό. Χάνω τους αγαπημένους μου καλικάτζαρους. Τους λατρεύω. Όλη τη χρονιά με σφυράκια, πριονάκια, κατσαβιδάκια, προσπαθούν να ρίξουν τη γη από τα χέρια του Άτλαντα. Χαλάνε τη συχνότητα των φώτων του δένδρου ή τρώνε τα ζαχαρωτά.
    Αύριο φεύγουν. Πού πάνε άραγε; Από πάνω ή από κάτω; Που θα με αφήσουνε; Τι θα έχω μετά;
     Φωτισμένους ηλίθιους, κλέφτες, απατεώνες; Ανθρώπους; Κι αυτοί οι καλικάτζαροι να μ’ αφήνουν επάνω μόνο μου και να μην με παίρνουν μαζί τους! Να μην καταλαβαίνουν ότι το υλικό μου σχήμα δεν είναι αληθινό. Κι εγώ με το αόρατο κόκκινο σκουφί κυκλοφορώ. Και πριονίζω την υπομονή και την ψυχραιμία. Δηλαδή τα δύο σιδεράκια που ανάβουν τη λάμπα της ελπίδας. Κι ενώ η λάμπα θα καεί, διότι τα μέταλλα έχουν συγκεκριμένη αντοχή, τα φώτα να μην κάνουν το έργο τους. Ο μαλάκας, η άσβεστος λυχνία, θα υπάρχει και θα φωτίζει τον ψεύτικο δρόμο. Ποτέ την πορεία. Και το ύδωρ να μη μας σώζει. Ο Σαούλ να πυρακτώνεται και το νερό να μην κουνιέται για να τον πνίξει. Και να σταματήσει το πεφωτισμένο πανηγύρι!

35 σχόλια:

  1. @Στήβεν
    Ειναι μέσα στα 150.000 ή ξέχωρα;

    ΥΓ:Τα φωτιστικά αυτά που τα πουλάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ηρθανε τα Φωτα και τα Φωτεινα..." Μια Φωτεινη περιμενα μικρος για να παει καλα ο καθε καινουριος χρονος αλλα που. Βολευομουν με τους καλικατζαρους.Και γενικα με ολο αυτον τον αχταρμα μπερδεμενων δοξασιων,θρυλων,εθιμων,πασπαλισμενους με χριστιανοσκονη που κανει για ολα τα γλυκα.Στα ματια μου ολο αυτο το συνοθυλευμα εμοιαζε-και μοιαζει,- με Αποκριες διαρκειας.
    Φατνες,με ακινητα ειδωλα μεσα της,τον Ιωσηφ,την Μαρια το Βρεφος και τα βοοειδη,να αρνουνται πεισματικα να συμμετασχουν στην απροκλητη και γελοια χαζομαρα των ημερων.Καλικατζαροι,λαμπιονια,"γεροι" με κοκκινες φορμες και λευκα γενια στα "μαρκετ" να κουνιονται περα-δωθε,με την σακουλα των κλοπιμαιων στον ωμμο,σαν να σε κοροιδευουν,αστερια κρεμασμενα αναποδα στις κολωνες των δρομων(αληθεια κανενας δημαρχος δεν γνωριζει οτι η "ουρα" του αστρου ειναι απο πανω και οχι αναποδα; Μαλλον το κανουν για να μοιαζει με αστρο που ξεπηδαει απ'τη γη.Ειναι καλικατζαροαστρα).
    Κουραμπιεδες και μελομακαρονα,σε τετοιους αριθμους και ποσοτητες που παντα με τρομαζαν μηπως προκειται για σχεδιο εποικισμου της γης απο καλικατζαρακια-εξωγηινα,σταυροι με κορδελες στον αφρο,κοιλαραδες να πλατσουριζουν να τους πιασουν,αρχες,στρατηγοι,αρχιμανδριτες και αλλες "ισιες γραβατες" τοσο κουραστικες και ψευτικες.
    Αλβανακια -γιατι τα Ελληνακια πια ειναι στρουμπουλα και στο σπιτι-ντυμενα αγιοβασιλακια να "τα λενε" σε πρακτορεια προ-πο και να τα συχτιριζουν μουρμουριζοντας οι χαμενοι αλογομουρηδες του ιπποδρομου.Γεροντακια φοροντας τα"καλα" τους,εχοντας εκκλησιασθει,να παιζουν τα "τελευταια"τους στο κινο περιμενοντας την "επιστροφη" της 14ης συνταξης,με το ενα ματι στην μια οθονη του κινο και το αλλο στην αλλη που συντονισμενη στην "κρατικη" να δειχνει μεγαλοπρεπους-απ'το παχος-και στο αραχνουφαντο ντυμενοι παπαδες να πετουν τον σταυρο σαν να θελουν να τον πνιξουν.
    Και ολα αυτα να στροβιλιζονται γυρω μου και εγω στη μεση,δεν μπορω να σταθω πουθενα σε αυτα. Να νοιωθω παρεισακτος και ξενος. Οικειες εικονες ολες αυτες αλλα που δεν λενε απολυτως τιποτα τοσα χρονια. Σινεμα "τα χριστουγενα",καθε χρονο και βγαινοντας απ'την αιθουσα τους,στην ιδια σκληρη ζουγκλα,εισαι μεγαλυτερος,βαρυτερος,πιο αδιαφορος,πρησμενος απο κουραμπιεδες, πιοτο, κρεας και τρυφηλη ζωη,ακινδυνος για τα ονειρα και ολο και μακρυτερα απο τις πραγματικες και μεγαλες χαρες της ζωης.Μακρυα απ'το "παιδι" που-ολοι-κρυβουμε μεσα μας και τοσο αγαρμπα προσπαθουμε να αναστησουμε καθε φορα τετοιες μερες,με ολο και χειροτερα αποτελεσματα καθε χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλαμε για το...φωτιστικο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεια, ο Πατερας μπορει να δωσει πριμ στους παικτες μας; Εννοω επισημα. Γιατι οχι; Πως το εκανε με την Εθνικη δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σαν μοντέρνοι καλικάντζαροι οι Γκίκας και Πόλυς αποφάσησαν να επιστρέψουν βαθιά στην γη αφήνοντας την ομαδα μας σήμερα των Φώτων ορφανή από την παρουσία τους.
    Αφήνουν όμως και 1.500.000 στην ομάδα σαν χαρτζιλίκι από τα κάλαντα των Φώτων.
    Μήπως έπιασε νωρίτερα ο αγιασμός που έγινε στο βουνό για ξορκίσει τα κακά πνεύματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρόμοιο σχήμα με τα φωτιστικά αυτά έχουν και κάτι τυριά που πουλάνε στην Αράχωβα,τα ξέρετε;
    Δεν ξέρω βέβαια αν είναι ο ίδιος κατασκευαστής,τα τυριά είναι πολύ νόστιμα πάντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο το "φωτιστικο" πρεπει να βρισκεται στο κτηριο των κεντρικων ταμειων της ΔΕΗ, μαλλον. Ειναι συμβολικο ασφαλως και με νοημα.
    Οσοι θα κοιτουν ψηλα θα νοιωθουν δεος(και ζηλια μαζι).
    Οι δε γυναικες θα προσευχονται με καρφωμενο το βλεμα ψηλα,σαν να βλεπουν το σκηνωμα του Δανηιλ.
    Και αν τυχη να εισαι "προικισμενος",αντε και πληρωνεις τον λογαριασμο με λιγοτερο κακη διαθεση.Μπορει να σου "κατσει" και καμια απο τις "θεουσες" που κοιτουν εκει ψηλα με τον λογαριασμο στο χερι.
    Αν δεν εισαι ομως,πως διαολο να πλησιασεις τον γκισε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λέτε αντί να διώξουν τον Μπάγιεβιτς να τους διώξει αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αργία αύριο,πάμε να ρίξουμε κανά φωτιστικό να κοιμηθούμε γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα.
    Ξερεις τι ειναι να σου χρωστανε τον βασικο και να σου δινουν πριμ;!
    Οτι κανει καο πρασινος πρωθυπουργος δηλαδη. Παγωνει η και μειωνει τους μισθους,κοβει τα επιδοματα(εδω καλα κανει) αλλα δινει στην τελικη και ενα βοηθημα αλληλεγγυης,για να σιγουρευτει οτι οι φορολογουμενοι δεν θα πεθανουν απ'την πεινα και θα συνεχισουν να φορολογουνται και του χρονου. Brilliant!
    Καταφθανει και ο Αδαμιδης εκ Λοντον.Με γνωσεις στην "διαχειρηση σταδιων". Βρισκομαστε σε πολυ κρισημο "σταδιο"ειναι αληθεια και χρειαζομαστε την βοηθεια του.
    Εφτασε ο μηνας Ιανουαριος που ειναι καλος μηνας για τα οικονομικα και θα παρουμε ανασα,οπως ο μαραθονοδρομος πλησιαζει ασθμαινοντας στο τραπεζακι με την πορτοκαλαδα και το σφουγγαρι.Και φτου μετα,παλι τρεχαλα. oh boy!
    Με 5+ αποδοση ειναι το διπλο στον ΟΠΑΠ. Οπως λεει και η "ωρα" : "...πεισμωσαν στην ΑΕΚ με τις αποδοσεις του ΟΠΑΠ."
    "...ε οχι ρε πουστη μου.." θα ειπε δηλαδη ο Σαχα μαθαινοντας το. "Τσακαριτα γιναμε.Δεν το δεχομαι." Θα συμφωνησαν και οι υπολοιποι Αργεντινοι. Ο Γεωργεας ξαπλωμενος στο κρεβατι με τον μπαφο στο χερι θα σκεφτεται:"ρε που τους βρηκαμε τουτους εδω τους μαλακες;"
    Γκουμας- Χ"ιωαννου τελος. Αφησαν-αντι για στεφανα- 1.5 εκ. για τα σπασμενα του λογαριασμου, επεισαν και τον Αδαμιδη να ασχοληθει-λεω εγω-και επεστρεψαν ησυχοι στις δουλειες τους. Καθε κατεργαρης στον παγκο του σιγα-σιγα.
    Η χρονια θα βγει ανετα αφου τα εσοδα θα ειναι περισοτερα απο τα εξοδα.Μερικοι διακανονισμοι και "κερατιατικα" μενουν τα οποια θα δρομολογηθουν και αυτα.
    Ο Νικολακοπουλος-ο γνωστος αριθμολαγνος και στατιστικοφαγος του ρεπορταζ του οσουφουπου, λεει οτι εχει 91% πιθανοτητες να κερδισει ο οσφπους,με την προυποθεση να κρατησει το "0" στην αμυνα.Ειδ'αλλως-αν το αρπαξει-τον πηρε και τον σηκωσε.
    Γιαυτο λεω : Καντε το παιχνιδι μπουρδελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίζω οι καλικάντζαροι απόψε να μετακομίσουν κάτω από το Καραϊσκάκη.
    7-9 απαγορεύονται τα τηλεφωνήματα πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιανουαρίου, 2010 12:03

    Gunaydin kardas...σήμερα ο Θείος περιμένει να ξεπληρωθεί το γραμμάτιο. 4 έλεγε πάνω. Θέμα: Το πήραν αυτοί οι σιχαμεροί κρατικοδίαιτοι, αυτοί οι κουραδόμαγκες οι δαφνοστεφανωμένες μέσω CAS, αφού τους ξηγηθήκαμε οθωμανικό...ποιός θα το θυμάται εάν μας φιστικώσουν?
    Απόψε τη σεμνή τελετή θα την παρακολουθήσω ΜΟΝΟ με 1-2 κολητούς ΑΕΚτσήδες. Ακόμα και αν βγει το 9% του Νικολακόπουλου δε θέλω να μιλήσω σε καμία δαφνοστεφανωμένη. Καμία καζούρα, πια. Με νοιάζει ΜΟΝΟ η ομάδα μας και πως αυτό το αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε συνεπακόλουθα. Προβλέπω σεισμικές δονήσεις ότι και να ναι.
    Σημειώνω τη ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΗ παρουσία της οργάνωσης και του oh captain my captain Δ.Χ., ο οποίος ελλείψει διοίκησης πήγε να τους μάθει 2-3 βασικά. Σωστοί και από τους αριθμούς καταλαβαίνω ότι, οντως, πήγαν 350 παπάκια...(που είναι πολλά, πια).
    Θτεική και η οριστική αποχώρηση των Χ.Ι.-Γκίκα. Ναι θετική, μιάς και οριστικοποιείται πια ότι ο κύβος ερρίφθη. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σιγα τον πολυελαιο..!

    θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους
    Μπορεί ο ΟΠΑΠ να τον βλέπει έτσι τον αγώνα σήμερα(και καλά κάνει)μήπως όμως κάποιοι που θέλουν να κονομήσουν τον βλέπουν αλλιώς;
    Εγώ πάντος θα ήθελα να πηγαίναμε με λιγότερο''θόρυβο''στο΄τηγάνι...
    Νικολακόπουλος=his master voise ,Ελληνικά μην ασχολείστε.
    Χρήστο υπάρχει και η εκδοχή σου χρωστάνε τον βασικό και δεν σου δίνουν τίποτα!
    Μην ξεχνάμε ότι ο βασικός δεν είναι ίδιος σε όλους-σε κάποιους είναι πληρωμένος-και κάποια στιγμή θα πρέπει να ισχύσει επιτέλους το τι λεφτά φέρνεις στην εταιρεία και αναλόγος να πληρωθείς.
    Δηλαδή τώρα πιστεύει κανείς ότι οι επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της ομαδας μας είναι τέτοιες που έχουν δίκοιο να γρινιάζουν για λεφτά;
    Και δεν λέμε να μην πάρουν τα συμφωνηθέντα,αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι πάει πολύ.
    Σε αυτά τα θέματα αν θες να είσαι''απο πάνω''πρέπει λειτουργείσεις διαφορετικά,αλλιώς χάνεις το δίκιο σου.
    Μήπως οι οπαδοί της ομάδας μας λένε για τα κωλόπαιδα που δεν παίζουν ,θέλουν και φράγκα;
    Μήπως ο Μαντούκα τρέχει γιατί θέλει να το ανανεώσουν το συμβόλαιο;
    Ή μήπως ο Σάχα φέτος είναι χώμα συμπτωματικά μετά την τριετή ανανέωση;
    Κάποιοι ή οι περισσότεροι από τους παίχτες μας δεν αντέχουν τον πρωταθλητισμό,χωρίς να φταίνε απαραίτητα,κάποιοι τους έφεραν,όμως αυτό που θέλουμε όλοι-πιστεύω-είναι να τιμούν το ψωμί που τρώνε και να σέβονται πάνω απ΄όλα την φανέλα που φοράνε.
    Αν τα κάνουν αυτά, όλοι θα είμαστε με το μέρος τους και θα τους χειροκρωτήσουμε,αυτό θέλουμε απόψε...ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά κανείς δεν ξέρει που τους φτιάχνουν αυτούς τους πολυέλαιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαράλαμπε, θυμίζει γνωστό ποδοσφαιρικό σύνθημα....προετοιμάσου να το φωνάζουμε όλοι μαζί μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αννα
    Άντε με την νίκη,ο Στήβεν θα είναι στό γήπεδο τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιανουαρίου, 2010 18:27

    @ Χαράλαμπο: Από κει που ψωνίζει φανέλες ο Κωστέτσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Γιώργη
    Λες να τρώει και τα τυριά απ΄την Αράχωβα με το ίδιο σχήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με τη νίκη παιδιά. Να γλυκαθεί το μέσα μας.
    Δείτε στο zizanio τις ευχές από Αφγανιστάν.
    Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
    Αυτή η αναμονή...σου τρώει τα σωθικά.
    ΕΜΠΡΟΣ ΑΕΤΕ ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΠΕΤΑ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς όλους: Παιδιά σας χαιρετώ.Βρίσκομαι στην σουϊτα της Citibank στο τηγάνι που παρέχει υπηρεσίες υπολογιστή. Με πρόσκληση απο την πιστωτική μου κάρτα. Παρέα με ανθρώπους που γνωριζόμαστε και ο μόνος Αεκτζής. Βέβαια δεν έχουν έρθει ακόμα όλοι. Το γήπεδο είναι εκρηκτικό κι ετοιμάζεται για φιέστα. Φυσικά η καζούρα δίνει και παίρνει. Μετά θα πάμε για φαγητό, εύχομαι τον γάβρο να τον έχω ήδη φάει, και θα γυρίσω κατά τις 11:30. Βιαστικά είδα τα σχόλια σας, αλλά σας έχω πει απο χθες για τριανδρία. ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΑΠΟΨΕ. Κατά τα μεσάνυχτα θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @όλους
    Εάν χρειαστεί θα κάνει τάκλιν ο ίδιος ο διαιτητής να βάλει γκολ μην και χάσει η στεφανωμένη αδερφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τον πολυέλαιο πήραν οι γαύροι σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΙΣΧΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΔΑΡΦΗΣ;
    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ-ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ-ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ.
    ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΑΠΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΣΣΑΡΑ.ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΝΤΑΜΑ,ΣΕ ΡΗΓΑ,ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ................ΚΟΥΠΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το γκολ του γαυρου δεν ηταν οφσαιτ?
    αφου ακουμπησε την μπαλα το ορθιο αγγουρι!
    θα μας τρελανουν αυτοι στο νετ,μπροστα στα ματια μας!τσιμπουκια του κοκκαλη κανουν τα πουστρακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιανουαρίου, 2010 22:10

    Κράτος-ΑΕΚ σημειώσατε 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "Εχει χρονο ακομα το παιχνιδι...εχει χρονο...τιποτα δεν τελειωνει αν δεν σφυριξει ο δι-αιτητης...για να δουμε λοιπον μηπως στις καθυστερισεις γινει κατι...ποτε δεν ξερεις... τιποτα δεν τελειωσε...για να δουμε..."
    Ο γιος του σαξοφωνιστα να βαλει μια τρομπετα στον πατο του,ο σκυλομουρης."
    Πως αλλιως να επεμβω; Εγω τον πληρωνω,εγω τον βριζω,τον παλιοπουστα. Αυτον και την αγελαδα την Καραμανλη. Και τον "προεδρο" του φρενοκομειου εκει μεσα που περιμενω να μου εξηγησει-με αναμασηματα -το πρωτο γκολ του γαυρου.
    Δουλοι. Πεοθυλακες.Σαλιγκαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. αυτο το μουνι ο τριτσωνης θελει πολυ γαμησι η παλιοπουστρα!
    αλλα κ το ορθιο αγγουρι να μην την ακουμπησε δεν παιζει ρολο,ειναι μπροστα στο πεδιο του Αραπατζη,παλι πηγαν να κερδισουν με λαμογια αλλα ο Σκοκο τους εκανε αλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρήστο σωστά τα λές
    τους πληρώνουμε και θα τους βρίζουμε
    ΞΕΚΟΛΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΑΣ ΧΥΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.
    ΓΛΥΨΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΝΑ ΨΥΧΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΤΕ ΧΑΒΙΑΡΙ.
    ΣΚΥΨΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΤ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΑΕΤΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.
    ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΤΑΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτά δεν ήταν ΦΩΤΑ
    ΑΝΑΣΤΑΣΗ ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μια επιστολη φτιαχτε ρε μαγκες!!!!!να διωξουν αυτον τον μαλακα τον κατσαρο απο το κρατικο,δεν ειναι δυνατον ν ακουμε τετοιες λαμογιες,εξαλου μην ξεχνατε οτι τους πληρωνουμε αρα πρεπει και να απετησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mpravo stous pextes mas pou epexan gia thn istoria ths omadas.

    p,s
    arage oi metoxoi xarhkan oso emeis?

    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγόρια, ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΣΙΣ.
    The others, fuck them all.
    Kατάπιαν τον μεγαλοπρεπή πολυέλαιό μας.


    Πολυέλαιο πάλι εεεεεεεεεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιανουαρίου, 2010 01:43

    Άννα μου, σε βρίσκω πιο...agressive και μπρουτάλ απ ότι μας έχεις συνηθίσει. ΤΑ ΣΠΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή