Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

2010

     Μας έφαγε το 2009. Συναισθηματικά, οικονομικά, κοινωνικά, μας προσγείωσε άσχημα. Χαίρομαι που φεύγει; Όχι. Διότι τώρα που το πέρασα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το ξαναπερπατήσω. Δεν θα άλλαζα κάτι, σαν την παροιμία που λέει "στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα " . Τα ίδια θα ήθελα να ζήσω, που δεν είναι και τόσο τραγικά σαν αυτά που έρχονται.

     Φοβάμαι για το καινούργιο που έρχεται. Γιατί; Πρώτον διότι αλλάζει η αρίθμηση του χρόνου παρέα με την κατάτμηση του. Τι είναι ο χρόνος; Τίποτα. Μια ανθρώπινη μπαρούφα που αλλάζει σελίδες για να θυμάται ο μπαρούφας τι μπαρούφες γίνανε κάποτε και γουστάρει να τις καταγράφει σ’ ένα βιβλίο μπαρούφα που λέγεται ιστορία. Γουστάρει συγκεκριμένο προσδιορισμό για να κάνει κι επιστήμονες της μπαρούφας. Α, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; Αυτοί που έχουν αποστηθίσει τα γεγονότα που γίνανε, θεωρούνται επιστήμονες. Κι υπάρχουν κι ερευνητές. Ψάχνουν τα πεθαμένα. Και διαφωνούν μ’ αυτούς που πιστεύουν ότι ο χρόνος δεν υπάρχει. Ένα ενιαίο σύνολο είναι που το κόβει κομματάκια το μοναδικό κατοικίδιο του πλανήτη με μνήμη και μυαλό.
     Ο άνθρωπος εκδικείται με τον τρόπο του. Αφού ο χρόνος τελικά μας τρώει, ας τον φάμε κι εμείς όπως μπορούμε. Με χρονιές, με μήνες, με μέρες και με ώρες. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πας σε μια παραλία, βουτάς βότσαλα και πλακώνεσαι στα μπινελίκια πετώντας τα στην θάλασσα και χτυώντας την. Κι είναι κι όλοι ευχαριστημένοι μετά. Και ο μαλάκας που τα πέταγε, και τα βότσαλα που γλυτώνουν το λιοπύρι, και η θάλασσα που σου έκανε εντύπωση και πήγες δίπλα της.
     Στον καθρέφτη μπροστά τι να κάνεις; Παραμονή πρωτοχρονιάς και βλέπεις ένα πιο ρυτιδιασμένο πρόσωπο και μια πιο χοντρή κοιλιά. Βέβαια έχεις εμπειρία. Όταν μεγαλώνει ο άνθρωπος την σοφία την παίρνει σε λίπος. Κατεβαίνει από τον εγκέφαλο σε άλλο σημείο. Πού να χωρέσει το κρανίο τόση σοφία; Χρειάζεται βοήθεια. Αυτός ο πρώτος χρόνος της κρίσης μας κούρασε μεν, αλλά μας έβαλε κι εφόδια λίπους για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές κακουχίες. Λογικό είναι. Το πρόβατο μηρυκάζει χόρτα κι ο άνθρωπος λίπος. Και θα χρειασθεί αρκετό τη νέα χρονιά.
     Η πράσινη ανάπτυξη ξεκίνησε, όπως είπε κι ο φελλός και τον άκουσαν και οι ψηφίσαντες υποφελλοί, και το 2010 θα αναστενάξουν τα ραδίκια, τα κουκιά και τα ρεβίθια. Θα γίνουν είδη προς εξαφάνιση, άρα και προστασία, και θα ηρεμήσουν λίγο οι σολομοί και τα αυγά τους. Αυτά δηλαδή που θα καταβροχθίσουμε σε λίγο στο ρεβεγιόν και μετά θα παραδεχθούμε ότι όσο μεγαλώνουμε, ναι μεν δεν κονταίνει το παντελόνι, αλλά φαρδαίνει. Το ύψος το παίρνουμε πλάγια. Αλλού φυσικά οι άνδρες κι αλλού οι γυναίκες. Να κρατάμε και τις διαφορές των φύλων. Οι άνδρες στην κοιλιά λοιπόν κι οι γυναίκες όχι μόνο εκεί αλλά σαν πιο εξελιγμένο είδος, και στα μπούτια και στα κωλομέρια και στο βυζί. Γι’ αυτό και πέφτει το γαμημένο. Και δεν είναι πάχος. Είναι αρρώστια. Πώς λέμε γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα και τα τοιαύτα ιατρικά. Το πάχος είναι επιστημονική κυτταρίτιδα για να αποδεικνύουν οι γυναίκες ανά πάσα στιγμή ότι δεν είναι χοντρές αλλά απλά ασθενείς. Και να τις βλέπουμε με συμπάθεια.
     Με μεγάλη όμως χαρά, υποδεχόμαστε την νέα χρονιά. Που σώνει και καλά, θέλουμε να πεισθούν όλοι οι απανταχού περιδιαβαίνοντες τον πλανήτη, ότι θα είναι καλύτερη. Δεν θα φέρει βία, και παντού θα βασιλεύει η υγεία , η καλοσύνη και η ευγένεια. Η μαλακία θα εξαφανισθεί μαγικά κι ο υπερπληθυσμός θα μεγαλώσει αφού η ευχή για την υγεία είναι παντού νικήτρια. Ειδικά όταν όλοι χαμηλώνουν την φωνή , άρα μιλώντας πιο σοβαρά, και ξερνάνε την ευχή αυτή. Βέβαια ο υπερπληθυσμός δεν μας βολεύει τελικά, αλλά τι να κάνουμε αυτήν τη νύχτα που την μαλακία την έχουμε κάνει εξωστομικό πεοθηλασμό; Θα πούμε και κανένα ανέκδοτο να περάσει η βραδιά μέχρι να γυρίσουμε πίσω και να πάρουμε τα φτιάρια για την εκδήλωση που γουστάραμε να ήμασταν καλεσμένοι , δεν γουστάραμε να πάμε αλλά πήγαμε και τελικά του χρόνου θα είμαστε πιο ελεύθεροι κοινωνικά και θα κάνουμε άλλα. Δηλαδή θα πάμε, αλλά σε άλλα σπίτι.
     Πάντως για όλα φταίει το 2009. Το γέρικο πια. Το 2010 , το μωρό, μπαίνει αλλιώς. Με ελπίδα, ψυχραιμία κι υπομονή. Οι τρεις χειρότερες λέξεις κάνουν την εμφάνιση τους ταυτόχρονα στην ουτοπία του παραμυθιού που δεν χρειάζεται και δράκο. Και όλοι λένε τα ίδια κουνώντας και το κεφάλι. Που αν ήθελε κάποιος να είναι πραγματικά ευτυχισμένος θα άνοιγε κάποιο λεξικό και θα έψαχνε να βρει τα αντίθετα των λέξεων αυτών, θα τα έκανε εικόνισμα πάνω από το κρεβάτι του και καθημερινή πρακτική.
     Ρε Αβραμίδη, είπαμε , ο χρόνος αλλάζει, δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Σωστό, αλλά δεν μιλάω για μας. Για το νεογέννητο μιλάω. Τη νέα χρονιά μπας και πεισθεί οτι δεν είναι άνθρωπος και γλυτώσει. Από πού ; Από τους γονείς που το περιμένουν με τόση ανυπομονησία να του πουν κάποια λογάκια.
     Σιγά να μην κάνουμε πραγματική ευχή." Μακάριοι όσοι δεν περιμένουν τίποτα, διότι ποτέ δεν θα απογοητευτούν" Jonathan Swift. Άρα τι ευχή να κάνουμε; Άλλη. Πραγματική. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Έτσι και το πεις αυτό στο κάλεσμα, ρε δεν παν να συμφωνούν όλοι, σαν ζόμπυ θα σε κοιτάξουν. Σαν να απάγγειλες Καβαδία μέσα σε σκυλάδικο της Ιεράς Οδού. Σαν μέσα στην κακομοιριά της ησυχίας της δημόσιας δανειστικής βιβλιοθήκης, σου την δώσει και πάρεις το μικρόφωνο κι αρχίζεις να καλείς τους πάντες σε παρέα διαλόγου. Μπορεί και να σε δέσουν αφού είπες την αλήθεια.
     Στο ρεβεγιόν με την δυνατή μουσική, αφού αποφύγεις τον σκόπελο ( "είσαι καλά; Καιρό είχα να σε δω", με την δική σου την σκέψη, "ρε μαλάκα, αν δεν ήμουν καλά, εδώ θα ήμουν;"), κι αφού ντριπλάρεις τον ύφαλο ( "πώς ομόρφηνες έτσι;", με τη σκέψη σου," καλά γιατί δεν μου κάθεται απόψε κανείς/καμία;"), ό,τι και να πεις στα αρχίδια των πάντων και στα αρχίδια και μας , Κωστής Παλαμάς. Ρε αφού τα ρεβεγιόν φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί δεν γίνονται κάθε τέλος του μήνα μια που ο επόμενος θα είναι καλύτερος; Πρέπει να το καταθέσω στην Αρχιεπισκοπή αυτό.
     Πολλά όμως λέμε και λίγα κάνουμε. Τάπα στο μεθύσι θα παίξουμε χαρτιά για το καλό του νέου. Σκέφτομαι να βάλω τραπέζια με τσόχες στα μαιευτήρια. Κι εκεί το νέο έρχεται. Και τα καλά νέα μάλλον είναι τζογαδόρικα. Κι έχει ο θεός. Πολλές μέρες ακόμα για τα κακά νέα. Άλλες 364 μέχρι να φύγει το πούστικο το 2010. Που θα πάει, θα φύγει και θα έρθει το 2011 που θα είναι σίγουρα καλύτερο και δεν τολμώ να σκεφτώ και το 2015 μια που έχω και πενταετές business plan. Πάντως αφού το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο, έστω και το πιο μακρινό, έρχομαι στην θέση της βολής της ευχής. Σηκώνω το ποτήρι με το ξύδι και λέω: Υπομονή παιδιά. Ψυχραιμία κι ελπίδα για το 20.. το κασάτο. Εκεί θα λυθούν όλα. Και το 2010 θα είναι ήδη τελειωμένο. Καλή χρονιά.

39 σχόλια:

  1. Ηθελα να ξερα που την βρισκεις την ορεξη πρωι-πρωι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μεγαλη φορμα ο Στηβεν. Καλη χρονια απο Δυτικη Μακεδονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σε ολους και καλη χρονια,αναγκαστικα.
    Προς τι οι ευχες αφου ποτε δεν γινονται πραξη;
    "τζαμπα μαγκες" ολοι μας, οπως ελεγε και ο Σημιτης.Ο οποιος, ευχες, δωρα,ρεβεγιον και καρτες συγχαρητιριες ελαμβανε απ'τας Ευρωπας κατα την διαρκεια των χρωνων διακυβερνησης του,υμνοντας το "βαλκανικο θαυμα".
    Και διαπιστωσαμε οτι τελικα φαλιρησαμε σαν κρατος,οτι δεν υπαρχει "μια" και φτου κι'απτην αρχη."Τζαμπα πρωθυπουργοι" δηλαδη.
    Αλλοι με "πγιοτητα",αλλοι "ταπεινοι" και αλλοι "πρασινοι".Και εμεις ειμαστε τα κοριτσακια με τα σπιρτα,που πρεπει να διαλεξουμε αν πρεπει να τα πουλησουμε η να τα αναψουμε για να ζεσταθουμε.
    Η περιπτωση να βαλουμε φωτια με δ'αυτα και να καψουμε τους αχρηστους δεν μας εχει περασει απ'το μυαλο ακομα.
    Διατηρω στο ονομα μου το αυτοκινητο του πατερα μου εκει στη Μανη.Ενα Ford Taunus.Αντικα, που την αγορασα 300 ευρο πριν κατι χρονια και το σημα με τα πρασινα τελη κοστιζει 350 ευρω.
    Ειναι μια καινουρια θεωρηση των πραγματων αυτη.
    Θα κανω προταση στον βλακα που αλλαζει την αλυσιδα του ποδηλατου του εν κινησει,να καθιερωσει αδεια μετ'αποδοχων 400 μερες το χρονο.Και τις αλλες μειον35-αν ποτε υπαρξουν- να τις δουλευουμε.
    200 ευρω-λεει- περιβαλλοντικα τελη. Τοσο κοστιζει η τιμωρια για το καυσαεριο που απλωνεται απ'το Ford" πανω στα φρυγανα και στις πετρες της Μανης.Και την ΔΕΗ την πληρωνω μαζι με τα "πεναλτις" που τρωει καθημερινα απ'την Ευρωπη,γιατι δεν λεει να αλλαξει μυαλα και λιγνητη.
    Και τα λατομεια που "πηδανε" βουνα δαση και λαγκαδια ερημωνοντας τα παντα,αφηνοντας κληρονομια σπουδαια εργα γλυπτικης στα βουνα και μοιαζουν σαν να τα δαγκωσε ο Διας απ'την τσαντιλα του γιατι δεν του "καθησε" η μικρη Νεφελη.
    Ποταμια μολυνονται και αλλαζουν χρωμα σαν να πηγαινουν χαρουμενα σε αποκριατικο παρτυ.
    Κοσμος και κοσμακης καρκινιαζει και ψοφα καθημερινα εις την εμορφην πολην μας,τας Αθηνας,ζωντας οι περισσοτεροι στους δρομους της, οχι "την ζωη τους",αλλα "το διαστημα μεχρι να παιθανουν".
    "Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη".Οπως πολλες ειναι και οι ευχες και οι κουραμπιεδες. Ποιος θα πρωτοφαει;
    Ας πεισουμε τα παιδια να συμπραξουν στο μπουρδελο που χτιζουμε,χρονια τωρα. Ας τα βοηθησουμε να καταλαβουν την αναγκαιοτητα του κοινωνικου Αουσβιτς.
    Και ας μη φοβομαστε τα χριστουγεννα και την επιρροη τους πανω σε αυτα.Καθε αλλο. Και οι γιορτες αυτες,σε αυτο συμβαλλουν. Και το καταλαβαινουν γρηγορα τα "γκρεμλινς":
    Ευχες για τους αλλους,πραξεις για σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας πουμε και κανενα κιτρινομαυρο.Αλλωστε αυτοι χωρανε σε ολες τις γιορτες.
    Ο Παππας-και καλα -μετα την συναντηση του με "τα παιδια",διελογισθει σκυμενος πανω ασπ'το γραφειο του και διερωταται πια ανοικτα: "μηπως ειναι καιρος να φυγω...";"...ασε με να φυγω,σε παρακαλω..."
    που λεει και το ασμα. "...it's time to say goodbye...";
    Γιατι, που εισουν για να φυγεις;Μεινε στα "ξηρα φορτια" και την "interwood" γιατι ειναι δυσκολη χρονια.
    Ο Μπομπ,που δεν χαμπαριαζει απο απειλες Αμερικανικων δικηγορικων γραφειων-και καλα-ζητα να του φερουν εξουσιοδοτηση απ'το Δ.Σ. της ΑΕΚ,για να σταματησει να θελει απεγνωσμενα την Γεωργια Βασιλειαδου των Αθηνων.Και οπως θα θυμαστε και απ'την ταινια,τελικα την "νυφη" δεν την παιρνει ο αλλοδαπος για να την ξενητεψει,αλλα ο -απο χρονους πολλους -ερωτευμενος μαζι της.
    Να ησυχασουμε και εμεις και να δουμε τι θα κανουμε με την δικη μας ζωη που μας την εχει κανει "πατινι" η "ωραια Γενοβεφα".
    Οι "μοιραιοι κι'αβουλοι",ειναι-λεει- δυσαρεστημενοι με τον "προπονητη" που δεν τους υπολογιζει και σκεφτονται(τι κανουν;)σοβαρα το ενδεχομενο να τον απολυσουν η να τον "παραιτησουν".Τωρα,πως ενας ιδιωτης(με την σημερινη και αρχαια εννοια της λεξης)μετοχος που δεν συμμετεχει πια και επισημα σε καμια διαδικασια στα της ΠΑΕ μπορει να απολυσει,η να προσλαβει καποιον υπαλληλο,αυτο μονο εκεινοι το γνωριζουν.
    Ειναι "α-μετοχοι" οχι μονο γιατι δεν συμμετεχουν αλλα και γιατι δεν εχουν καμια μετοχη στην κατοχη τους.Το μονο που εχουν, ειναι η "Κατοχη" που εχουν επιβαλει εδω και καιρο στην ομαδα και την αναγκαζουν να κλεβει καρβελια απο Γερμανικα και αλλα καμιονια για να ζησει.
    Υ.Γ. Μηπως ο Μπομπ,εννoει πραγματικα λεγοντας "ΑΙΚ", την ΑΙΚ Στοκχολμης;Κιτρινομαυρα φοραει και αυτη.Μηπως την ιδρυσαν απογονοι των Βικικς,των οποιων απογονος ειναι και ο Terry Koz ως γνωστον; "mama mia"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς: ΑΕΚτσήδες Σωστούς που Αγαπούν Πραγματικά Ομάδα ,Οργανωμένους
    (΄Ολες τις οργανώσεις) – Κατ' Επιλογή Τίμιους Μέχρι Αηδίας( γι' ευνό
    ητους λόγους), Κο Κοζώνη( για καθαρές λύσεις, γιατί οι ΑΕΚτήδες
    δεν π αίζουν ) .
    Κοιν: Φίλο (Με την καλύτερη δυνατή διαχείρισή της. Εγώ λόγω ηλικίας και άλλους λόγους ,
    δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο . Εννοεί ται ότι δεν φοβάμαι τα λαμόγια , αλλά
    έχω και Φίλους πολύ ισχυρούς από κάθε άποψη .)
    Θέμα : Για Σωτηρία πλέον ΑΕΚ( Αν δεν θέλουμε Ομάδα μας σε στυλ Πανθρακικού ή το
    καλύτερο σε στυλ Πανιωνίου ).
    1.Πριν λίγες μέρες είχα στείλει στο site STEVEN AVRAMIDIS /Δεκέμβριος, στη συνέ
    χεια ,του θέματος /ΙΣΤΟΡΙΑ , επιστολή με κρίσεις μου για την τωρινή κατάσταση που επικρα
    τεί στην Ομάδα μας και προβλέψεις μου για “το δέον γενέσθαι”(Στο ίδιο site για άλλα θέμα
    τα , έχω στείλει νομίζω άλλες 5 επιστολές για την ΑΕΚ,οι οποίες νομίζω παρουσιάζουν ενδι
    φέρον ) . Και πριν αναπτύξω τις νέες ιδέες μου και προτάσεις πλέον συγκεκριμένες , ξαναλέω
    ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα ,[ όπως ξέρω ότι και ο STEVEN δεν πολυσυμφωνεί,
    αλλά τα δημοσιεύει γιατί είναι σωστός και ξέρει πως παίζεται η πραγματικότητα και ότι η αλήθεια για δύσκολα θέματα, είναι κάτι άλλο ......, δεν είναι η άποψη του ενός , αλλά των πολλών και βλέπουμε ( για ορισμένα θέματα μπορεί να είναι και του ενός ) .......Εννοείται
    ότι δεν μιλάω για την άποψη του πολύ μεγάλου Καραθοδωρή , του συμπατριώτη μας , που
    κατά τύχη εγατέλειψε τη Σμύρνη στις 26 Αυγ. 22 ( στις 27 μπήκαν οι Τούρκοι ) και δεν έπεσε αιχμάλωτος στους Τούρκους , γιατί μέχρι τη ν τελευταία στιγμή ήθελε να κάνει το καθήκον του , χωρίς να τον πιέζει κανείς , Πουλώντας τον και Αυτόν , το μέγάλο τομάρι που
    λεγόταν Αριστείδης Στεργιάδης ......,αυτός που δεν έβγαζε στους Μικρασιάτες διαβατήρια για
    να φύγουν εγκαίρως στην Ελλάδα , ούτε τους ενημέρωσε για το κακό που επρόκειτο να γίνει.....( αυτός από τις 25 ήταν έπάνω σε π λοίο για να γλυτώσει το τομαράκι το υ εγκατα
    λείποντας τους πάντες και οι εδώ ευρισκόμενοι για να τον ανταμείψουν.........ήθελαν να τόν
    κάνουν και υπουργό εξωτερικών και του κόψανε μισθό – σύνταξη για να ζει άνετα στο
    εξωτερικό.....,και αυτός το καθήκον του έκανε ....,εντολές εκτελούσε...., αυτών που με κόλπο
    ψιλοαθώωσε η Ολομέλεια του Σ.Ε.( σκ.... ) ,για αναθεώρηση της Δίκης των ''6'' ...Και κανένας
    δεν έφταιγε.....]......το αλάθητο του Πάπα , ΑΠΛΑ θέλω να βοηθήσω και να προκαλέσω τη
    σκέψη των Φίλων μου ,που το πιθανότερο να έχουν καλύτερες ιδέες από εμένα . Νομίζω
    πάντως ότι αρκετές από τι ς ιδέες μου έχουν ήδη διαχυθεί και σε άλλους Φίλους,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2. Στη συνέχεια λοιπόν της προαναφερθείσας επιστολής θέλω να καταθέσω τα παρα
    κάτω ( όπως τα έχω εισπράξει εγώ, χωρίς να έχω ιδιαίτερη – εσωτερική ενημέρωση ) :
    α. Να συγροτήσουν οι Οργανωμένοι Σύλλογοι Οπαδών την Επ ιτροπή που έγραψα
    στην προηγούμενη επιστολή μου ( από κατάλληλους αντιπροσώπους ), η οποία θα αναλάβει
    να κινήσει τα νήματα, από δω και πέρα , για λογαριασμό των Φιλάθλων μας ,σε συνεργασία μέ όσους μετόχους το επιθυμούν , και οπωσδήποτε τον Κο Θανόπουλο , που είναι γνώστης των θεμάτων της ΑΕΚ έστω και σαν παρευρισκόμενο. Υπόψη ότι Αυτός διαχειρίζεται τώρα την ανανέωση του συμβολαίου Ταχτσίδη , ο οποίος νομίζω ότι το παίζει , αλλά και ξέρει πόσα χρήματα έχει λαμβάνειν ΑΕΚ εντός του Ιανουαρίου τα οποία νομίζω ότι είναι σχετικά αρκετά, όπως και τις λοιπές υποχρεώσεις τις Ομάδας . ( Πιθανόν να μπορεί να βοηθήσει και
    ο Οικονομικός Διευθυντής ).
    β. Να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΩΣ ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με Νομικούς Συμβού λους Κου Κοζώνη , αλλά και τον ίδιο σε περίπτωση τελεσίδικων αποφάσεων – δεσμεύσεων ,
    ώστε να κινούνται συντονισμένα.( Πρωτίστως και παράλληλα προς κέρδος χρόνου και επίτευ
    ξη της μεγίστης αποτελεσματικότητας να διερευνήσουν αν ενδιαφέρεται να αναλάβει αμέσως
    την ΑΕΚ και με ποιές προυποθέσεις , καθότι αν κατάλαβα καλά μπορεί και από σήμερα, μετά την αναβολή της Γενικής Συνελεύσεως, να διορισθεί στην ΑΕΚ Διοίκηση Πρωτοδικείου.
    (Ηδη νομίζω ότι έχουν αυτοπροταθεί ως Εθελοντές μερικοί Παλαιοί από την εποχή Μπάρλου ,
    με Κύριο αιτιολογικό τον σωστό – καθαρό και σε βάθος οικονομικό έλεγχο της Ομάδας .
    Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αυτό και αν συνίσταται . Κάποιοι άλλοι πρότειναν αυτή η Διοίκηση να συμπεριλαμβάνει και νυν μετόχους . Δεν γνωρίζω ποιά μπορεί να είναι η καλύ
    τερη λύση και αυτό που πιστεύω είναι ότι χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ και γνώσεις Οικονομικές-
    Νομικές , πχ. Τι γίνεται με τις οικονομικές υποχρεώσεις των μετόχων έναντι της ΑΕΚ;; συνε χίζουν ΚΑΙ αυτό είναι σοβαρό και πρέπει να ΣΥΝΕΚΤΙΜΗΘΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γ. Αν συμβαίνει να ενδιαφέρεται ο Κος Κοζώνης , ''Το γοργόν και χάριν έχει'' και
    σύμφωνα με τις προυθέσεις του . Νομίζω ότι είναι φερέγγυος , αξιόπιστος , έχει όραμα και ότι
    δεν είναι Τρελλός και θέλει το καλό το δικό του και της ΑΕΚ . Εννοείται ότι και αυτός θα
    αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις ( Επιγραμματικά ):
    1/.Ότι θα αναλάβει να καλύψει χρέη μέχρι 35-40 εκατ. Ε.
    2/.Ότι δεν θα φωνάξει τον Εισαγγελέα για διαχειριστικά μικροπαραπτώματα ,
    που θα διαπιστώσει κατά το δικό του οικονομικό – διαχειριστικό έλεγχο .( Ήδη ο Κος Παππάς
    το είπε εύσχημα – με τρόπο......, ότι δεν δίνουμε την Ομάδα στόν Κο Κοζώνη ....γιατί Αυτός
    θα μας κλείσει μέσα....και δεν πιστεύω να εννοούσε ότι θα τους κλείσει μέσα επειδή αυτός
    δεν έχει λεφτά , ενώ αυτοί έχουν και έχουν διαλύσει την Ομάδα από την έλλειψή των ,λόγω
    κυρίως απαράδεκτης διαχείρισής των....). Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συμμετέχει και ο
    Κος Θανόπουλος που παρόλα τα ελαττώματά του έχει γίνει άριστος διαχειριστής . Για την
    περίπτωση που το χρέος ξεπερνά τα 40 εκατ. Ε. Τα επί πλέον χρήματα να τα πληρώσουν οι
    νυν Μέτοχοι και εφόσον διαπιστωθούν Ατασθαλίες . Δεν γνωρίζω πως μπορεί να υλοποιθεί
    αυτό .Οι Οικονομικοί μας ΑΕΚτσήδες εκτιμώ ότι μπορούν να μας συμβουλεύσουν(Αν δεν δια πιστωθούν ατασθαλίες ,που δεν το πιστεύω , στην προηγούμενη επιστολή μου έκανα μια πρό
    ταση για προείσπραξη εισητηρίων διαρκείας της περιόδου 1910-11 σε πολύ μεγάλο αριθμό ,
    ώστε να συμβάλουν με ορισμένο ποσό και οι Φίλαθλοι – Όλοι μας .)
    3/.Εφόσον αναλαμβάνει την Ομάδα να δεσμευτεί ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ θα κάνει
    ΑΜΚ και με πόσα χρήματα . Και απαραιτήτως να έλθει εδώ να μας τα πεί παρουσία των
    Φιλάθλων μας .
    4/. Πόσα λεφτά θα διαθέσει τώρα για μεταγραφές , και όχι λιγότερα από
    6 εκατ. Ε. ( Εγώ δεν λέω 10 που είχαν υποσχεθεί οι εκπρόσωποι του .)
    5/. Τι θα κάνει με το Προπονητικό Κέντρο (Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι
    καίει περισσότερο ) και δεύτερον το γήπεδο ( τουλάχιστον 50 -60οοο θέσεων ).
    6/. Υπόψη ότι η ΑΕΚ εντός του μηνός Ιανουαρίου έχει λαμβάνειν 5,5 εκατ.
    Ευρώ ,από ότι γράφεται και έχει ο Θεός ,τα οποία δέον να τα Υπολογίζει Υπέρ του (;;;;;;;).
    7/. Ότι άλλο νομίζετε απαραίτητο........... .
    β. Για τους νυν μετόχους :
    1/. Είπαν ψέματα στους π ραγματικά λεβέντες , που κατέλαβαν τα γραφεία
    ότι έχουν λύση , για να τους ξεφορτωθούν και μετά είπαν ότι δεν έχουν λύση ( Ηξεις -
    Αφήξεις ), δηλαδή εκ συστήματος παίζουν τον ΠΑΠΑ .Να δούμε μέχρι πότε όμως, γιατί οι
    αγνοί Φίλαθλοι της ΑΕΚ τους πήρανε χαμπάρι .
    2/. Εχθές ο Κος Παππάς είπε ότι δεν μπορεί να βγεί μπροστά γιατί δεν έχει
    την οικονομική δυνατότητα και τ' άλλα περί φυλακής .[ Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό ή
    συνέχεια του ίδιου έργου και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί. Το ανησυχητικό είναι γιατί , ενώ είχε πεί ότι θα βγει μπροστά ,τώρα που ο έλεγχος ο οικονομικός έχει προχωρίσει και έχει
    βγάλει , ενδεχομένως , ΠΑΠΑΔΕΣ κάνει πίσω. Μακάρι βέβαια να συμβαίνει το 2ο και να
    έβγαλε τη σειρά του κάνοντας καθυστέρηση για να φθάσουν στο σκοπό τους, ήτοι τα χρήμα τα που θα μπουν στην Ομάδα τον Ιανουάριο και μήπως βρεθεί κανένα θύμα επενδυτής και
    τους δώσει ότι ονειρεύονται ( εννοείται ότι ούτε ο Κος Κοζώνης τους βγήκε γιατί προφανώς
    είναι σοβαρός άνθρωπος , ξέρει τη δουλειά του και δεν είναι μ.......... ούτε ψώνιο ) Καλό το
    σχέδιο , το κόλπο ξεκίνησε όταν σταμάτησε η χρηματοδότηση της Ομάδας , ΚΑΙ όλο ελπίδα
    στην προπονητική ομάδα ,στούς παίκτες ,στούς Φιλάθλους μας και η Ομάδα να πάει να
    γ............κλπ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ Κε ΠΑΠΑ ΕΤΣΙ , ούτε και οι άλλοι, ότι δεν έχετε
    λεφτά . Απλά είσαστε ΜΑΝΤΖΙΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ και ενώ λέτε ότι ενδιαφέρεσθε γι'
    Αυτήν εσείς τη βουλιάζεται συνέχεια ,την καταδικάζετε σε ΑΦΑΣΙΑ και ψάχνετε για Θύμα τα ,τα ρίχνετε όλα στον πιτσιρικά Ντέμη , ΑΚΟΜΗ – ΑΚΟΜΗ και στον Μπάγιεβιτς . ''ΣΑΝ
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ , μέχρι και τον Κο Κιντή επιστρατεύσατε για να μιλήσει απαξιωτικά για
    τον μεγάλο -ακέραιο επαγγελματία Μπάγιεβιτς.['Εχει – είχε βέβαια το λόγο του που προφανώς
    τον εξυπηρετεί και σας εξυπηρετεί , γιατί τον θέλετε για πρόεδρο και αυτός δεν θέλει προφανώς λόγω Μπάγιεβιτς .Ιδιαίτερα μάλιστα , μετά τη χθεσινή σας δήλωση σε απλό μας Φίλαθλο ότι δεν κάνει ο Μπάγιεβιτς και ότι ψάχνετε για αντικαταστάτη του στο εξωτερικό.
    Και εσείς με τη σφικτή οικονομική πολιτική και ο κος κιντής με τα ωραία του σχέδια ένα
    πράγμα θέλετε να διώξτε τον Μπάγιεβιτς για να πουλήσετε παίκτες , γιατί με Μπάγιεβιτς
    αποκλείεται να το κάνετε ή να εκβιάσετετην πώλησή τους , όπως έγινε με τον Τσιμπούρ
    που αυτός προσπαθούσε να διαλύσει την Ομάδα, δημιούργησε ένα απίθανο προηγούμενο για
    τους υπόλοιπους παίκτες και εσείς τον χαιδεύατε και τον έχετε και καλά πληρωμένο. 'Ετσι νομίζω .Αλλά ο Μπάγιεβιτς μέχρι να φύγει από ΑΕΚ θα φυλάει Θερμοπύλες .Και ξέρετε κάτι
    θα του κάνετε τη μούρη κυμά . Εσείς θα ξευτιλισθείτε και θα γελάει ο κόσμος με τα ρεζιλί
    κια σας και την ''καπατσωσύνη σας'', ΜΕΓΑΛΕ . Τον Κο Κοζώνη τον απειλήσατε ότι θα του
    κάνετε ΑΓΩΓΗ , αν συνεχίσει να σας δημιουργεί προβλημα στην Ομάδα και στους Φιλά
    θλους μας . ΕΣΑΣ ΜΕΓΑΛΕ και κε κιντή , ΜΕΓΑΛΟΜΕΓΑΛΕ, ποιά Διοίκηση της ΑΕΚ θα σας κάνει ΑΓΩΓΗ που προσπαθείτε , επαναλαμβάνω ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ να απαξιώσε τε , για τη δική σας ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ – σχέδια , τον καλύτερο τουλάχιστον στην Ελλάδα προπονητή της
    Ομάδας μας την παραμονή ενός αγώνα τεράστιας σημασίας γι' Αυτήν και τους Φιλάθλους
    μας( πρεστίζ – ψυχολογικούς λόγους κλπ και για ένα Νέο ξεκίνημα ) .Δεν νομίζω ότι θα με
    κάνετε να πιστέψω ότι το κάνετε για το καλό της Ομάδας .....λοιπάμε ειλικρινά φίλε για το
    κατάντημα...........] .
    Δεν λέγω βέβαια ( για τον κο κιντή ), ότι ο άνθρωπος δεν είναι ,νομίζω , οικονο
    μολόγος και με αυτό να διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα . Δεν λέω ότι είναι άρρωστος , ούτε
    ότι λέει μαλακίες , ούτε ότι είναι ανόητος ,αλλά λέγω ό,τι λίαν επιεικώς, λέει ΑΝΟΗΣΙΕΣ
    και ότι είναι άσχετος και κολλημένος σε παλιές ιδέες , αναχρονιστικός – μονολιθικός και απα
    ράδεκτος , καθότι διετέλεσε και πρόεδρος της ΑΕΚ, προιστάμενος επαγγελματίας του Μπάγιε
    βιτς ( και δεν προσπαθούν να θάψουν έτσι ανεύθυνα κε επαγγελματία κιντή , άλλο επαγγελμα τία , έστω και αν είστε μοχθηρός , τρόπος του λέγειν, ή κακός κλπ . Αυτά δεν τα κάνει ούτε
    ο Κος Αλέφαντος όταν μιλάει για τον Μπάγιεβιτς . Βέβαια έχεις το δικαίωμα της άποψής
    σου , αλλά θα ακούσεις τώρα και την κριτική που σου γίνεται , ας πούμε , εκ του ασφαλούς ,
    για να μας πείτε μετά αν σας αρέσει , ώστε άλλη φορά να είστε πιό προσεκτικός ).
    Η γνώμη μου είναι ότι ο κος κιντής είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ γι' να αναλάβει πρόεδρος στην
    ΑΕΚ ( νομίζω ότι προαλείφεται ), γιατί θα την κάνει ομαδούλα , μικρότερου επιπέδου από
    τον Πανθρακικό . 100 χιλιάδες φορές είναι προτιμότερος ο Κος Θανόπουλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Παππά αφού δηλώσατε ότι ψάχνετε για νέο Προπονητή στο εξωτερικό ,θα
    πρέπει επί πλέον να σας πω και τα εξής : Είμαι μεγαλύτερος από εσένα και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕ
    ΠΕΤΑΙ , επειδή κάποιοι φαίνεται ότι εκφράζουν καλή γνώμη για σας , ( δεν ξέρω βέβαια αν
    κάνετε δώρα ,καθότι ο γνωστός και μη εξαιρετέος΄΄κύριος'' της ερασιτεχνικής που έγινε ξαφνι
    κά , αντί προηγούμενού σας , ΦΑΝ και σύμβουλος – συνεργάτης δικός σας και ξέρουμε τι
    σας συμβουλεύει και αλίμονο στην ομάδα μας να είναι αυτός σύμβουλος του προαλειφόμενου
    κατά τα φαινόμενα γενικού κουμανταδόρου της ομάδος . Το ίδιο και για δύο ή μία εφημερί
    δες και ιδιαίτερα την sport day κλπ ), ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ . Το ερώτημα το δικό μου
    είναι , Με τι θα τους πληρώσετε ; αφού εσείς δεν έχετε την δυνατότητα και οι άλλοι δύο
    που διέθεταν1,5 εκατ. Ε. Τα πήραν πίσω, νομίζω, γιατί είχαν άλλο σκοπό . Πληρώνετε τον
    Ισπανό , πληρώνετε τον Κο Δώνη και έχετε απλήρωτο τον Κο Μπάγιεβιτς νομίζω 9 μήνες ,
    ( το πολύ μεγάλο Προπονητή , έναν από τους 5 καλύτερους στήν Ευρώπη και το μεγάλο
    ΑΕΚτζή ), και θέλετε άλλο προπονητή . ( και νομίζετε ότι θα μας κάνετε να πιστέψουμε,ότι
    θα έλθει άλλος ; και με τι – ποιές εγγυήσεις θα έλθει ;......., με τι καλά προηγούμενα ;...κλπ)
    Κε Παππά μην χαλάτε την οποιαδήποτε εικόνα έχετε , Αυτά που λέτε είναι για ΜΩΡΑ και
    υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί που ενδιαφέρονται , αγαπάνε την Ομάδα, χωρίς να έχουν την προ
    βολή σας ή να την αγοράζουν , έχουν τεράστια πείρα και γελάνε με το κατάντημα. ( Ο Μπά
    γιεβιτς είναι Κεφάλαιο για την ΑΕΚ, αλλά όχι Μάγος και κοιτάξτε αν τελικά μείνετε να τον
    στηρίξετε και ( αντί να ξοδέψετε , όπως λέτε ,ΧΑ ΧΑ ΧΑ , χρήματα για νέο προπονητή και
    να πληρώνετε και 4ο,ή νομίζετε ότι ο Μπάγιεβιτς που είναι καλός και τίμιος επαγγελματίας , τεράστιος – ψυχάρα ΑΕΚτσής.......κλπ, αλλά όχι μαλάκας , θα σας χαρισθεί . Θα σας πατήσει
    κάτω μ' αυτά που του κάνετε , ή θα βάλετε τα 5-10 ζοντόβολα , ξέρετε πως....,να τον βρίζουν
    σε κάθε αγώνα ,μακάρι να μην είναι ή να γίνει έτσι , γιατί ξέρετε κάτι ,νομίζω ότι οι επαγγελμα τίες του είδους......,τους ξέρει όλος ο κόσμος.... , και πάντα με το αζημείωτο......,έχουν πιάσει
    δουλειά..... .'Αρχισαν να βρίζουν από τον αγώνα στην Τρίπολη....και ποιόν βρίζανε ; Συγκεκρί
    μένα ..., πιστεύω τυχαία βέβαια , Αυτούς στούς οποίους εσείς , ο κιντής κλπ προσπαθήσατε να ρίξετε τις ευθύνες για τα προβλήματα της Ομάδας μας και δεν ξέρω αν σωστά έβριζαν
    τον Ντέμη ; δεν θέλω να το σχολιάσω , έχω πει πολλά στο παρελθόν περί αντρίκιας και
    σωστής συμπεριφοράς των νέων μας και πως πρέπει να τους νουθετούμε ,αλλά το βρίσιμο
    στον 1000 τα 100 επαγγελματία , εκτός από ψυχάρα ΑΕΚτσή Μπάγιεβιτς ,που τα δίνει όλα
    για την Ομάδα , όσο και τόσο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο προπονητή στον κόσμο , ήταν
    τελείως αδικαιολόγητη , απαράδεκτη και άναδρη και επιτέλους πρέπει να σταματήσουμε να
    μολύνουμε τα παιδιά μας με τέτοιες συμπεριφορές και οι αγνοί , οι σωστοί ΑΕΚτσήδες και
    ιδιαίτερα οι οργανωμένοι να πάρουν θέση και να τους πείσουν ότι ο αθλητισμός είναι πρώτα απ' όλα παιδεία – πολιτισμός και αντρίκια συμπεριφορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν λέω βέβαια ότιφταίτε εσείς , αλλά δεν άκουσα να βρίζουν τους μετόχους ,ούτε το όνομα Παππάς...., εννοείται ότι ούτε και θα έπρεπε , ανεξάρτητα για μένα αν πιστεύω ότι την αποκλειστική ευθύνη για το κατάντημα της ομάδας την φέρετε , χωρίς περιστροφές , απολύτως εσείς και οι ΠΑΣΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και μά λιστα με τον τρόπο που τις κάνετε , είναι τελείως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ .)....και επανέρχομαι........
    αντί να ξοδευτείτε για νέο προπονητή , αν και δεν το πιστεύω με τίποτε, Να κάνετε τώρα που
    άρχισε να ρολάρι η ομάδα και έχει ξεκαθαρίσει το απαράδεκτο για ΑΕΚ προσωπικό – ποδο σφαιριστές , 2-3 καλές μεταγραφές , για να βελτιώσετε την εικόνα σας . Δεν το πιστεύω βέβαια , επίσης ,και αυτό με τίποτε .Κάτι άλλο θα σκαρφισθείτε πάλι και δεν θα κάνετε τίποτε.
    Και είμαι τόσο κατηγορηματικός , γιατί αμφιβάλλω αν ενδιαφέρεσθε καθόλου για την Ομάδα,
    ( μιλάω τώρα και γενικά )αφού από τον Μάιο ή Ιούνιο δεν έχετε βάλει ούτε ευρώ ,με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι οι παίκτες και να μην αποδίδουν και να κοιτάζουν δεξιά –αριστερά, όλοι οι άλλοι να είναι απλήρωτοι, άλλοι παίκτες να παίζουν σκληρό ροκ σε βάρος των συμπαικτών τους , προκαλώντας διαρκώς και ζητώντας –απαιτώντας με άμεσο ή έμμεσο τρόπο να φύγουν , χωρίς να προσφέρουν ούτε καν τα απολύτως αναγκαία - προβλεπόμενα , αφήσατε και αφήνετε απρο στάτευτη την ομάδα από τους διαιτητές – κοράκια – γήπες , στην κυριολεξία (αυτό που γ ίνονταν -γίνετε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ούτε στις γ και δ κατηγορίες και μιλάμε για την ΑΕΚ),που
    'εκαναν και κάνουν σε κ'αθε αγώνα ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ , διαλύοντας με το έτσι θέλω τους πάντες και
    στερώντας κάθε αγωνιστική διάθεση . Αφήσατε απροστάτευτο τον μεγάλο Μπάγιεβιτς – τον
    Αρχηγό της προπονητικής Ομάδας και των παικτών , στα πολύ άσχημα σχόλια του κάθε
    ΛΑΜΟΓΙΟΥ , γιατί σας προστάτευε και δεν είχατε - έχετε φάει ξύλο ακόμη ( κάποιος σας το είπε προχθές και προσωπικά , τετ α τετ , που λέμε) , δεν κάνατε καμιά μεγάλη μεταγραφή ,
    ενώ οι ανάγκες ήταν πολλές και σοβαρές και επιτρέψατε να φύγει – διώξατε την τελευταία
    στιγμή το στυλοβάτη της άμυνάς ,αξίας τουλάχιστον 4 εκατ. Ε.,χωρίς να τον αντικαταστήσετε
    με ένα τουλάχιστον παραδεκτό παίκτη ( τον βόσνιο τον ζήτησε ο Μπάγιεβιτς , κυρίως γιά τα
    χάφ και άξιζε νομίζω 500000 Ε. Και ευτυχώς .Βέβαια και η μεταγραφή Αυτού 'εγινε την τελευ
    ταία στιγμή και δεν είχε κάνει καθόλου προετοιμασία ) και τώρα τελευταία ''η μεγάλη ξευτί
    λα'', προσπαθείτε να ρίξετε τις μεταγραφικές σας επιλογές στον Μπάγιεβιτς , που ακόμη και
    εδώ σας προστάτεψε για να προστατέψει την Ομάδα ή θέλατε με τα ψέματα να σας ζητούσε
    να κάνετε καλές – μεγάλες επιλογές .2 πιτσιρικάδες με προοπτική διαλεξε ο άνθρωπος τους
    οποίους εξασφαλίσατε την τελευταία στιγμή ( και μάλιστα ψυχολογικά τραυματισμένους ) και
    αν δεν τους δημοσιοποιούσε ούτε αυτούς θα παίρνατε , γιατί ο άλλος που βάλατε για κόκο ρα ( που λένε τα φορτώσατε στον κόκορα ) μάζευε λεφτά για τα έσοδα ,ενώ τα έξοδα πήγαι ναν στις ζημιές . Πιστεύετε προσωπικά Κε Παππά ότι αν το χρέος είναι π άνω από 35-40 εκατ
    θα είναι αθώο . Τι πιστεύετε ; (Γι΄ αυτό έπρεπε να γίνει τέτοιος οικονομικός – διαχειριστικός
    έλεγχος που δεν θα αφήνει καθόλου σκιές και οι ΑΕΚτσήδες που έβαλαν πολλαπλάσια χρή ματα έχουν δικαίωμα να το μάθουν ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και σας φταίει ο Κος Κοζώνης που δεν έχει λεφτά .
    Και τώρα θα βάλετε χρήματα Κε Παππά ; και οι άλλοι ; Μας δουλεύτε ; και θα αποπληρώσε
    τε το δάνειο στή MORGAN....... , για να είναι διαπραγματεύσιμες οι μετοχές . Με τι λεφτά ;
    αφού δεν έχετε την δυνατότητα .Ζητάτε από τον Κο Κοζώνη να μας δείξει τις οικονομικές
    του δυνατότητες γι΄ αυτά που λέει ότι θα βάλει . Εσείς τι μας δείξατε Κύριεεεεεεεεεεεεεεε;;;
    Και υπήρχαν άλλοι πολλοί τρόποι να τον κάνετε (τον έλεγχο Κοζώνη ) και όχι να μας δουλεύ ετε ψηλό γαζί .Απλά δεν θέλατε και φοβόσασταν τον έλεγχο ή ζητούσατε και τα ρέστα από
    πάνω ( ενώ πριν 6-7 μήνες τη δύνατε την Ομάδα με 1 ευρώ). Εγώ έχω καταλάβει ότι προσπα
    θείτε να κερδίσετε χρόνο μέχρι να μπουν χρήματα στην Ομάδα (έχει λαμβάνειν τα λεφτά
    των ΑΕΚτσήδων δηλαδή ) και μ' αυτά να ξεχρεώσετε ότι δώσατε τελευταία, ( να τα πάρετε
    πίσω δηλαδή ), να ξεχρεώσετε την MORGAN και να συνεχίσετε την ίδια κατάσταση............
    ( Απλήρωτοι παίκτες ...απλήρωτοι προπονητές....Το Μπάγιεβιτς θα τον πληρώσετε ; ή θα βάλει
    ο φίλος μας πάλι τα ζοντόβολα να τον βρίζουν για να φύγει.....). Ενδεχομένως να πουλήσετε
    και κανένα παίκτη..... , γιατί για μεταγραφές ούτε να το συζητάμε ...και αν βρείτε κανένα
    επενδυτή καλώς , αλλιώς το διαλύουμε και στο πρωτοδικείο και δεν μας κλείνουν και μέσα...
    Για την ΑΕΚ;;;............
    δ.Αν δεν περπατήσει ΑΜΕΣΑ η λύση Κοζώνη , νομίζω ότι οι Οργανωμένοι ,
    Αγνοί Φίλαθλοι της ΑΕΚ ,φίλοι μου ( που κάνουν πολύ κ αλή δουλειά) πρέπει να απαιτήσουν,
    Με το έτσι θέλω , να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα του όποιου οικονομικού ελέγχου της
    ΠΑΕ ,τηρώντας και τα στοιχεία Αυτών που έκαναν τον Ελεγχο και να ενημερωθούν για τα
    ΠΑΝΤΑ , με λεπτομέρειες και επιχειρήματα ( Εννοείται ότι στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να
    γίνει αυστηρώς και δια ροπάλου , καμιά δοσοληψία .Ούτε κάτω από το τραπέζι ). ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ
    ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ (Λένε ότι έβαλαν 20-30
    εκατ. Ε. Και από ασχετοσύνη , επιπολαιότητα ,ανικανότητα , απαράδεκτο χειρισμό , αδιαφορία ,..
    κλπ σκόρπισαν περισσότερα από 150 εκατ, Ε. ΑΕΚτσήδων ) . Αρα σ΄ αυτή την περίπτωση θα
    έχουμε δικαιωματικά ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ , λίαν επιεικώς.....για να μην επαναληφθούν τα ευτράπελα του παρελθόντος και να μην αποποιηθούν καμιά ευθύνη τους ...ούτε να μπορούν να αποποιηθούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3. Τέλος νομίζω ότι δεν υπάρχουν ά λλα περιθώρεια για ολιγωρίες και ότι οι κινή σεις πρέπει να είναι μετρημένες ,προσεκτικές και άμεσες ,εφόσον υφίσταται δυνατότητα , απο
    τελεσματικές ( Εκτιμώ ότι ο Κος Κοζώνης θα υπολόγιζε και στα έσοδα που ΄εχει λαμβάνειν
    η ΑΕΚ από δω και πέρα .Αυτά δηλαδή που π εριμένουν να καρπωθούν οι άλλοι για να ξελα
    σπώσουν ,να ρίξουν μελάνη και να φύγουν και δεν βαριέσαι για την Ομάδα. Μόνον ο Κος
    Νοτιάς δεν μπορεί να το πεί και αυτός λόγω της ΄εκτασης στα Μεσόγεια ).
    Νομίζω ότι οι Κ'υριοι Μ/ετοχοι πρ'επει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την
    ΑΕΚ [ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ] . Δεν μπορούμε νατου πούμε ακόμη – ακόμη και ευχαριστώ για τα λεφτά που έβαλαν , μετά από τον τρόπο που αντιμετώπισαν την Ομά δα εδ'ω και 6-7 μήνες . Και νομίζω ΄οτι πρέπει να συνεργασθούν εφόσον συνεχίζει να ενδια
    φέρεται ο Κος Κοζώνης , ώστε να γίνει ομαλά η ματαβίβαση . Αλλιώς να βαλουν το χέρι
    στην τσέπη και να κάνουν το δυνατόν καλύτερο γιατί βλέπω Α σχημα ξεμπερδέματα.
    Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά με Υγεία σε ¨Ολους ακόμη και σ' αυτούς που
    είπα κάποια κουβέντα παραπάνω ( Ελπίζω να μην ξαναγράψω , γιατι δεν παίρνει ΄αλλο )
    Υ.Γ. Αγαπητέ Φίλε Ντόύσαν μην ασχολείσαι με τους ανθρώπους , έχουν χάσει την Μπάλα .
    Εσύ κάνε τη δουλειά σου ψύχραιμα και όσο μπορείς καλύτερα . Το πιθανότερο να είναι
    δουλειά αρρώστων ........κλπ .Εννοείται ότι οι νυν μέτοχοι θέλουν να παραιτηθείς μόνος σου
    για να κάνουν παιχνίδι......αλλά δεν πιστεύω να τους κάνεις τη χάρη και μην εκτίθεσαι . Τέλος αντιμετώπισέ τους όπως ξέρεις εσύ καλύτερα , με τρίπλες ...ζάλίσέ τους....και πάντα
    από το ύψος σου και με προσοχή και εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την Ομάδα μας . Και να μην ξεχνάς ότι σε στηρίζει τουλάχιστον το 95% των ΑΕΚτσήδων ( συμπαθούντων ή
    μη )και περιμένουν από Σένα να κάνεις την Ομάδα μας πάλι ΜΕΓΑΛΗ . Εννοείται 'οτι”Ολοι
    εμείς οι άγνωστοι- γνωστοί ΑΕΚ τσήδες κάνουμε ότι μπορούμε για να βοθήσουμε .
    Σήμερα το πρωί έμαθα για την νέα πρωτοβουλία Νοτιά.Τι ναπει κανείς(στα υπόψιν και Ϊδωμεν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Θανάση: Θανάση μου, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Αλλού συμφωνούμε αλλού όχι, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς ανώνυμο: Φίλε ευχές και σε σένα και στην πατρίδα μου μέσω εσού, την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Απο πού είσαι ακριβώς; Βάλε κι ένα όνομα στα σχόλια σου και καλώς ήρθες στην παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Μονεγάσκο: Γιάννη καλή χρονιά. Αφού ξέρεις οτι άμα με πιάσει, με πιάνει. Σου άρεσε η φωτογραφία του Sugar με το πούρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Χρήστο: Χρηστάρα σκίζεις όπως πάντα. Οι ευχές μου απο εδώ ειλικρινείς. Αύριο επαναπατρίζομαι και θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Πάντως" ο ρυπαίνων πληρώνει". Τα λεφτά μας νοιάζουν όχι η ρύπανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλη χρονια Στηβεν, καλη χρονια σε ολους και Καλη Ανασταση στην ΑΕΚΑΡΑ μας.

    Γιατι πρεπει να μπαινουμε στη διαδικασια συγκρισεων των νυν μετοχων με τον Κοζωνη βαση των χρηματων που υποθετουμε οτι εχουν;

    Προσωπικα, προτιμω τον αφραγκο Κοζωνη αν βαλει τα μισα απ' αυτα που λεει οτι θελει να βαλει απο τους τωρινους κροισους που ουτε ξερω ποσα εχουν (ξερετε εσεις;) αλλα οσα και να 'χουν δεν εχουν σκοπο να βαλουν ουτε σεντι.

    Αν τα χρηματα που εχουν βαλει ολοι μαζι εως τωρα απο το 2004 (30 μυρια οπως λενε), με τα 95 σε ντολαρς του Μουστακια τη βγαζουμε μια 10ετια.
    Προς τι λοιπον η απαξιωση του απο τη στιγμη που οι ιδιοι τον παρουσιασαν σαν την ιδανικη λυση;
    Μηπως αλλαξαν πορεια με το ακουσμα των κακων λεξεων "ελεγχος" και "εισαγγελεας"; ; ;

    Τελος παντων, ειτε ετσι ειτε αλλιως, θα τελειωσει και αυτο το σηριαλ. . . που θα παει. . .

    Την καλησπερα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς κιτρινόμαυρο: Φίλε ευχές και σε σένα. Δεν συγκρίνω τίποτα, αλλά τα χρήματα των νυν με εξαίρεση τον κοντό τα ξέρουμε σίγουρα. Του καινούργιου όχι. Επίσης περιμένουμε την κίνηση του και θα τον κρίνουμε μετά. Προς το παρόν κρίνουμε τα έργα του: Οτι δεν εμφάνισε καμιά εγγύηση, οτι στράτευσε δυο έντυπα στο παιχνίδι του, οτι τις συνομιλίες τις κάνει φανερά κι όχι σε ένα τραπέζι κι οτι έδειξε ένα πάθος οτι είναι πλούσιος λες κι ενδιαφέρει κανέναν τι περιμένει απο τα επενδυτικά. Μαζί του σα λύση έστω και διαχείρησης. Εγώ όμως ψάχνω το μέλλον κι όχι το 2012 ή ένα κωλογήπεδο που δεν θα χωράμε. Επίσης λύση προσωρινή δεν χρειάζεται η ΑΕΚ. ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ; Κάτι δεν μου κολλάει ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ. Εν πάσει περιπτώσει, εύχομαι να είμαι εγώ ο μαλάκας κι όχι ο Θανόπουλος που καθυβρίζεται ενώ είχε υποδείξει "την μοναδική λύση". Άλλο κουφό κι αυτό, δεν νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς όλους: Με αφορμή το προηγούμενο σχόλιο μου, ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά τα εξής: Στηρίζω οποιανδήποτε αξιόπιστη λύση για το μέλλον της ΑΕΚ. Σε στρατό δεν ανήκω ούτε και πρόκειται ποτέ. Δεν έχω κανέναν ανάγκη για κάποια θεσούλα και η δουλειά μου είναι αχτύπητη. Κάνω κριτική για όλους διότι είμαι ελεύθερος. Την πρώτη κριτική την έχω κάνει στον Μελισσανίδη ΚΑΙ εδώ ΚΑΙ στον Φίλαθλο, ΕΝΩ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ και πιστευω οτι ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΑΣ. Όποιος βλέπει άλλο μέλλον, φυσικά κι η γνώμη του είναι σεβαστή, αλλά θα ήθελα δημοσίευση του επαγγελματικού πλάνου του. Πηδάς κανονικά, όχι με ονειρώξεις, επειδή η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός. Και το blog αυτό δεν πρόκειται ποτέ να έχει διαφημίσεις, διότι είναι ελεύθερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα ξανα.
    Κυριε Θαναση,πονατε και ειστε γεματος πραγματα.Η αληθεια ειναι οτι ολοκληρωσα την αναγνωσ της αναρτησης σας σε δυο μερη,γιατι τα γραμματα -πλεον- μπερδευονταν στα ματια μου και εκαναν κυκλους.Εχω πιει και 5-6 ποτηρακια...
    Ο ρυπενων πληρωνει ασφαλως.: Πληρωστε την Morgan,πληρωστε την Puma και οτι αλλο "τρεχει" και μετα "μιλαμε".
    Μα καλα ποσο κιριζι πρεπει να ειναι κανεις ωστε σε τεσσερα χρονια να εχει περιπου 200 εκ. γιουρο εσοδα και τελικα να αναγκαζεται να δανιζεται 8-10 εκ. απο ιδρυμα και να υποθυκευονται οι μετοχες του και να ειναι σιδηροδεσμιος και φιμωμενος για 5-6 χρονια; Δεν θα πω ποσο βλακες γιατι τις δικες τους επιχειρισεις τις "τρεχουν" αλλιως φανταζομαι.
    Εκαναν το χομπυ τους οπως λενε.Ηταν και ΑΕΚ οπως λενε. Παει καλα.Η καψουρα και η τσιπουρα πληρωνονται αδρα,δεν το ξερουν;
    Στο κατω-κατω με "αυτοκρατορικη ομαδα" εμπλεξαν. Τι δηλαδη;Ετσι, θα σηκωθουν απ'το τραπεζι,θα αφησουν την αιθουσα και θα γυρισουν την πλατη στο "θρονο" και θα φυγουν;Δεν ειναι σωστο.
    Ο Παππας καποια στηγμη τα εβαλε με τα "παιδια" και τους ειπε οτι παιζουν τον ρολο της "ΩΡΑΣ".Εχει παραπονο απ'την συγκεκρημενη εφημεριδα; 2 μηνες σχεδον τωρα, η φωτογραφια του φιγουραρει στην πρωτη σελιδα σχεδον καθημερινα.Με εκεινο το μπλε καπελακι και το μπουφαν.Βαρεθηκαμε...βρειτε κατι αλλο.
    Ο Κιντης δεν παιζει και τοσο μεγαλο ρολο σε οτι συμβαινει και οτι θα συμβει απο δω και μπρος και κατα την γνωμη μου-κυριε Θαναση-πολυ "χωρο" του δωσατε στο σχολιο σας.
    Κατα την γνωμη μου,αυτο που χρειαζεται δεν ειναι-αλλη μια- "οργανωση"εκτακτης αναγκης.Αλλα Οργανισμος.Σταθερος,διαρκης,βιωσιμος,ελευθερος,θεσμικα ανεξαρτητος,ανοικτος,αυτοδιοικουμενος,διχως "μανιερες","προστατες","βουδες""αγιους",διχως"προσωπολατρια".
    Θεματοφυλακα.Ενα "θυσαυροφυλακιο των ιδεων και των οραματων των ιδρυτων,που θα λειτουργει και θα υπαρχει,θα συμβουλευει και θα προτεινει,θα ψεγει και θα επεμβαινει κατα τετοιο τροπο ωστε να μην παρεκλεινει ο συλλογος απ'τους σκοπους για τους οποιους υφισταται, ουτε κατα μια μοιρα.
    Δυσκολο βεβαια.Αλλα δυνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καποτε,πριν 6 χρονια,αυτη η φωτογραφια υπηρχε πανω απο το γραφειο μου,οπως και δυο ακομα.Κατεβηκε μια φορα ενας μηχανολογος της INTRACOM να κλεισει μιαδουλεια και πιαστηκαμε στα χερια,κουβεντα στη κουβεντα...Αποτελεσμα,ο προισταμενος στον οδοντιατρο,εγω σε μονιμη διαμαχη με την εταιρεια,και αργοτερα φιλοι με τον μηχανολογο.Αυτα τοτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ, ΣΩΣΤΗ,ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΕΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΕΚ.
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ, ΤΟΝ ``KITRINOMAVRO``,ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ 2010,ΕΝΑΝ ΔΙΑΔΟΧΟ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΑ...
    ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...
    ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Μονεγάσκο και Χρήστο: Παίδες, στόχος είναι το μουσείο με όλους τους θεματοφύλακες,που τους ξέρουμε. Θα πω μια βαρειά κουβέντα: ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ. ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΟΜΜΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Μίλτο: Σου στέλνω τις ευχές μου και για σένα και για τον/την εγγονό/η, αν και κάτι θα ξέρεις. Ελπίζω κι εγώ να τα καταφέρω με την διάδοχη λύση.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Κι άλλη συνάντηση θα γίνει για να συμβιβάσω τα πράματα. Μεταξύ Sugar και μετόχου. Γυρνάω ασπρισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΩ ΔΙΟΤΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πλουτιζεις ευκολοτερα οταν εισαι "τριτη δυναμη" και τα ματια ολων ειναι στραμενα στους
    αλλους δυο. Λιγοτερα τα αρπαχτικα,μικροτερος ο ανταγωνισμος,ευκολοτερη η καπηλεια,ανωδυνα ανεπαισχυντα και ειρηνικα και καλην απολογιαν επι του βηματος του Πρωτοδικειου αιτισωμεθα.
    Steven, ελπιζω να τα καταφερεις να επιστρεψεις.Θα σου ευχομουν να μεινεις-οπως θα εκανα και εγω-αν δεν ειχες ανειλημενες υποχρεωσεις και σημαντικα ραντεβου εδω.Που μαλλον εχεις.
    Εδω ειχαμε 23 βαθμους σημερα με κοσμο να κανει μπανιο στις παραλιες. Ολη η Ευρωπη πνιγεται στο χιονια και τις πλημμυρες και εδω, αλλος πλανητης.Αλλη εποχη.
    Εδω, οι "Homo Ergaster-anergous-afragous", παλευουν για τα προς το ζην με κονταρια και βελη προσπαθοντας παραλληλα να ξεφυγουν απ'τα νυχια και τα δοντια των θηριοποδων που βασιλευουν,σε εναν αγωνα χωρις τελος.
    Και οι αυγες και τα ηλιοβασιλεματα χανονται χωρις να τα βλεπει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Στήβεν, εύχομαι τα καλύτερα για το 2010 για σενα και βέβαια για την ΑΕΚ μας! Νομίζω ότι το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά για την ομάδα απο το 1976 που ξεκίνησα να την παρακολουθώ απο κοντά. Η όμαδα με έχει ξενερώσει τελείως με όλα όσα συμβαίνουν κυρίως διοικητικά, ενώ στο αγωνιστικό το χειρότερο είναι οτι έχουμε πλέον εθιστεί στην ΗΤΤΑ...χάνουμε και απο την κουτσή μαρία κ δέν τρέχει τίποτα... Με Ντούσαν προπονητή δεν περίμενα ποτέ, μετά απο 1,5 χρόνο να έχουμε τέτοιο χάλι! Οσες δικαιολογίες και να του βρώ, η εικόνα της ομάδας είναι απαράδεκτη, δεν είναι ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ αυτή! Ξέρεις απο τότε που μιλάγαμε στο γραφείο, την γνωμη μου για τον Ντούσαν, αλλά φέτος δυστυχώς με έχει απογοητεύσει. Διοικητικά ένα μπάχαλο...Είχα πιστέψει πολύ στην προσπάθεια που ξεκίνησε η ομάδα Ντέμη το 2004 αλλά φτάσαμε πλέον στο σημείο να παρακαλάμε τον πρώτο τυχάσπαρτο (Κύπριοι, Κοζώνης κλπ) να αναλαβει την ΑΕΚ. Οσο για τον Μελλισανίδη τι να πώ? Πού ήταν το 2004? Πού είναι τώρα? ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι Γκέι, γιατί ο προηγούμενος μας πήδηξε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Ιανουαρίου, 2010 11:19

    Παιδιά, χαίρομαι που διευρύνεται η βάση διαλόγου εδώ. Α ρε steven, γράψε γράμμα στο Γιωργάκη να μας βάλουν στο opengov.gr...Λες να μας κάνουν Openaek.gr? OpenBob.gr?(αυτό ριμάρει καλύτερα...).Είπαμε το 2010 θα χαρακτηριστεί απο διαρκή κλαυσίγελο ή κλασίγελο ή καυσίγελο...
    Επί τη ευκαιρία, ενδιαφέρον άρθρο για ΑΕΚ...(για κλαυσίγελο):
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_01/01/2010_385390

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Χρήστο: Χρηστάρα είμαι πίσω. Πιστεύω να σας πω αύριο το πώς γύρισα. Λέμε για μας, αλλά κι εκεί βράστα. Πάντως καλό διάλειμμα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Γιώργο Χρυ: Γιώργο μου πολλές ευχές και καλώς ήρθες εδώ στην παρέα. Εγώ σου τα έλεγα τότε. Δεν μπορεί να υπάρξει διοίκηση με τερατογένεση προέδρου και κανείς προπονητής χωρίς διοίκηση που ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Α: Γιατί, οι γκέϋ δεν πηδάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς Γιώργη Γαρατζέο: Τις ευχές μου κι απο κοντά. Θα το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Χρήστο: Κι αγριεμένος μάλιστα. Θα πέσει χιόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλως ηλθες Steven.
    Καθε χωρα εχει τα καλα και τα στραβα της.
    Καθε φορα που επιστρεφουμε "απ'εξω" διαπιστωνουμε οτι δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα.Ειναι η καθυστερηση μας που...καθυστερει λιγο και οι αποστασεις μειονονται.
    Δεν ειναι η Εθνικη μας ομαδα που εγινε τοσο καλη. Ειναι οτι οι αλλοι εφτασαν στο "ταβανι" τους και βαρεσαν τα κεφαλια τους.
    Καλως ηλθες στη χωρα του ποδαριου και της χαρουμενης τσαπατσουλιας. Οπου ειναι ο μονος τροπος αντιμετωπησης των μεγαλων Ευρωπαικων προκλησεων.
    Οσο και να σκεφτονται τα "think tank" τους και οι χαρτογιακαδες τους,δεν προκειται να κατανοησουν τις "φυσικες" χαρες μας. Η μη προβλεψημοτητα της ανοργανωσιας και της προχειροτητας,ειναι η μεγαλη απαντηση στα προβληματα.Ειμαστε ο κοκκος αμμου στα γραναζια των μηχανων τους.Το φαρμακο στις "οργανωμενες κοινωνιες" που σαν τετοιες, εχουν και "οργανωμενα προβληματα".
    Ουτε "κρισεις", ουτε Η1Ν1,ουτε κακοκαιριες,τιποτα. Δεν καταλαβαινουμε Χριστο!
    Το "τουρλουμπουκι" σωζει τις "μεθοδους" και τα "συστηματα" απ'τα προβληματα τους.
    Βαλκανια κυριοι.Η απαντηση στα καθε ειδους "αδιεξοδα".
    Καλως ηλθες.
    Στη χωρα που θα μπορουσε να "διαλυσει" και τον πιο εξελιγμενο πολιτισμο του Γαλαξια μας.
    Στη χωρα που δεν γνωριζει η δεξια τι ποιει η αριστερα,οχι απο μετριοφροσυνη και μυστικοτητα,αλλα απο σταρχιδισμο και αδεξιοτητα.
    Στη χωρα οπου η επιστημη σηκωνει τα χερια και οι Σουηδεζες τα ποδια.
    "I love you... you,love I ?" που λεει και ο Γαρδελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Χρήστο: Δίκιο έχεις μέχρις ένα σημείο. Τις φετεινές εντυπώσεις θα τις κάνω ανάρτηση και κείμενο. Γουστάρω κι είμαι ακόμα φευγάτος. Την αγαπάω την Ελλάδα, δεν με θέλει εκείνη και μου θυμίζει λάθη προσωπικά μου στο παρελθόν. Ξέρεις με ΕΝΩΣΗ τι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει; Χρηστάρα, δεν υπάρχει συνωμοσία. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ. Καλό είναι που οι Σουηδέζες σηκώνουν τα πόδια. Το όργανο γι' αυτό τον λόγο υπάρχει. Καλό θα ήταν να μαθαίναν και οι ελληνίδες να σεβόντουσαν τον άνδρα λίγο παραπάνω ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΒΕΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τις Σουηδεζες τις κατεγραψα στα "συν" στο προηγουμενο σχολιο.Ευτυχως που υπαρχουν και τετοιες και "ξεφευγουμε" λιγο και απ τις δικες μας εδω, τις "πληστρες".
    Το τι θα μπορουσαμε ενα πετυχουμε με ΕΝΩΣΗ το δειχνουν μερικα παραδειγματα στο παρελθον που υπαρχουν μονο και μονο για να μας υπενθυμιζουν τον κατακερματισμο και την ατομικοτητα μας.
    Η Ελβετια που πηγες,θα ξερεις βεβαια οτι ειναι "εργο" Ι.Καποδιστρια.Ο οποιος κατι αναλογο ηθελε να εφαρμοσει και εδω,εχοντας γνωση της αναδελφοτητας, της πανσπερμιας και της αλλοφιλιας που υπαρχει. Αλλα δεν προλαβε. Τον προλαβαν οι "Μαυραραχνομιχαλαραιοι"-που λεει και ο Β.Ραφαηλιδης-και τον καθαρισαν σαν αυγο.
    Το ποσο ευκολη ειναι τωρα, η δικη μας η Ενωση, η της ΑΕΚ εννοω, δεν ξερω.
    Υ.Γ. Το "φωτια θα παρουμε σε λιγο" κολλαγε στο σχολιο που εγραψες,η αφορα την ομαδα; Και γιατι επεστρεψες αγριεμενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς Χρήστο: Μετά τις "διακοπές" γυρνάς φορτωμένος αλλά κυρίως ανανεωμένος. Δουλεύουμε τώρα ξανά για την αγάπη μας. Ποτέ δεν υπήρξε Ελλάδα. Φωτιά παίρνουμε για την ομάδα μας και για όσους βάζουν κι απο πίσω στοιχεία που τους φαντασμώνουν. ΦΩΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ. Η αγάπη είναι αρρώστεια, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΜΑ. Και βρίσκει και πεδίο ύπαρξης ο τίποτας. Φωτιά δεν παίρνεις όταν προσπαθείς να το παίξεις και ταυτόχρονα ψάχνεις καταφύγιο. Η ΑΓΑΠΑΣ Η ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή