Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ

           Είναι απο τις ημέρες που δεν ξέρεις αν θέλεις να γυρίσεις σπίτι και να γίνεις στουπί ή να περιπλανηθείς ανάμεσα στα κοντέϊνερ του Κερατσινίου με μια μπουκάλα στο χέρι κι όταν καταλήξεις γκροκί, να σωριασθείς εκεί και να σε περιλάβει η κρατική μέριμνα. Και μετά να έχεις μια δικαστική περιπέτεια για προσβολή δημοσίας αιδούς κι εσύ να γελάς που ξέφυγες απο την πραγματικότητα κι άσε τους άλλους να αναρωτιώνται.


              Απο τη μια η δουλειά που δεν σου επιτρέπει αισιοδοξία. Απο την άλλη η αυριανή μέρα για την χορήγηση του ληγμένου πιστοποιητικού ISO τηε εταιρείας με δύο λιγότερα άτομα παρόντα λόγω της γρίπης. Απο την τρίτη μεριά το νοσοκομείο με την αμφίβολη προοπτική και την ψυχοφθόρα διαδικάσία και μετά η ενημέρωση για την ΑΕΚ. Σε βάζουν όλα σε μια τανάλια και σε τραβάνε απο παντού. Να αισθάνεσαι σάντουϊτς και να μην σε ηρεμεί κάτι, έστω άσχετο.
            Πηγαίνεις λοιπόν στον Παπά της ενορίας και του ζητάς συμβουλές κι οδηγίες προς ναυτιλομένους. Κι αυτός το παίζει Γιατρός αλλά με τα απαραίτητα μεσοδιαστήματα. Προσευχή μέχρι το Πάσχα, νηστεία αυστηρότατη μέχρι την Πεντηκοστή και συνεχείς προσευχές προς τον μεγαλοδύναμο διότι μόνο Αυτός μπορεί να μας σώσει τελικά, αν είναι διατεθειμένος να μας ακούσει κιόλας. Όσο Θεός κι αν είναι, το πολύ το κυρελέησον το έχει βαρεθεί. Και δεν έχει και πολύ χρόνο πια. Η κυψέλη αυτήν την εποχή οργάζεται.
           Επίσης, κατά τις ικεσίες αυτές, βοηθάει πολύ να κρατάς ένα Σταυρό. Κατά προτίμηση απο την Τήνο, δηλαδή πρόσχαρο, ευγενικό και ιδιαίτερα επιθετικό. Δηλαδή σχεδιασμένο τεχνοκρατικά διότι κι ο Θεός βαρέθηκε την προχειρότητα. Και τα σχίσματα. Και θέλει νέους θρησκευάμενους και δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους τόπους λατρείας που θα εξακολουθήσουν να είναι Δημοσίας Χρήσεως. Δεν υπάρχουν χρήματα για νέα τεμένη. Κι όπως και να το κάνουμε, η θρησκεία μπορεί να εκμοντερνίζεται όσο μπορεί αλλά δεν μπορεί και να πετάξει τα παλιά βιβλία του Νότου  και του Ισραήλ.
           Ένα πράμα που μου έκανε εντύπωση σήμερα, είναι οτι ο Θανόπουλος άφησε μούσι. Οπωσδήποτε του πήγαινε κι οπωσδήποτε θα πηγαίνει στην καινούργια φορεσιά της ασκητικής της ομάδας μας. Επίσης καλύπτει λεπτές χαρακτηριστικές συσπάσεις του προσώπου κι αναδυκνύει έναν άλλο άνθρωπο γι' αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν κι απλά κολλάνε μια φατσούλα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. Πάντως για τους φυσιογνωμιστές, δεν βολεύει η γενειάδα εκτός αν είναι σημειολογική για τους γνήσιους πιστούς.
            Οι προσευχές λοιπόν θα πρέπει να συνεχισθούν αλλά και να ενταθούν κατ'ευθείαν στον καθ' ύλη αρμόδιο. Ο,ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝΑΖ ΜΑΛΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ. ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΣΤΟ ΑΛΛΟΙΩΣ ΦΥΣΙΚΆ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
             Οι δεσμεύσεις της συνέλευσης που διαβάσατε θα τηρηθούν μέχρι κεραίας. Πλάνο σταθερό θα υπάρξει αλλά όχι ελπιδοφόρο για την κόντρα που ονειρεύεται κάθε νορμάλ Αεκτζής. Κάθε ματς θα αποτελεί κρίση για τους πάντες και σκαλί για το επόμενο βήμα. Στο κιμπούτς ή στο ναό, όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά αυξημένες υποχρεώσεις προσκυνήματος. Φυσικά κάποιοι δεν θα αντέξουν διότι καλή η πίστη, αλλά είναι και υποχρεωτικά ανελεύθερη. Πάντως, κι εδώ κλείνω, οι δηλώσεις δεν θα είναι καθαρές και θα ωραιοποιούν τις καταστάσεις. Η διπλωματία θα στρατευθεί σε λάθος κατεύθυνση.
        ΥΓ1: Ξέρω οτι διαβάζετε πίσω απο τις γραμμές. Δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν όλα.
        ΥΓ2: Φίλοι είστε συγκινητικοί κι ευχαριστώ απο καρδιάς για την συμπαράσταση σας. Καλά νέα δεν έχω βέβαια, αλλά και η σταθερότητα της υγείας είναι κάτι. Χειρότερο θα είναι το αύριο που με περιμένει και πόσο μοιάζει με την παιδική μου ηλικία! Σα να τελειώνει η ζωή στα 15 και μετά να προσπαθείς να δικαιολογήσεις εκείνα τα χρόνια. Καταλάβατε φυσικά οτι γύρισα στο σπίτι που βλέπω τους τοίχους πλαγιαστούς. Πού θα πάει, θα βγει. Την υγεία μας να έχουμε κι όλα τα άλλα... Μα πώς μπορούμε να την έχουμε τελικά;
        ΥΓ3: Διαβάστε τα σχόλια του Χρήστου για τις δηλώσεις της ΔιΧασμένης προσωπικότητας. Είναι όλα τα λεφτά.

36 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος20 Ιανουαρίου, 2010 01:41

    Φίλε Στίβεν, εύχομαι στον πατέρα σου ολόθερμα περαστικά και σιδερένιος ξανά κοντά σας! Από τότε που ο δικός μου ο πατέρας βγήκε στη σύνταξη, τον αγαπώ πιο πολύ από ποτέ και νομίζω σε καταλαβαίνω. Υγεία πάνω απ'όλα κι όλα τ'άλλα ρυθμίζονται, μην ξεχνάμε και την Αϊτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερεις τι να πιστεψεις και τι να αφησεις...Ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολο τα ιδια μενουν...Ας το παμε χαλαρα σημερα,παρουσιαστηκε ο Αδαμιδης καταστρωνοντας τα σχεδια της σοβαροτητας μια που το παρτυ τελειωσε!Καθε νταβατζης στον παγκο του,κατα το καθε κατεργαργης...Ολιγον απο Καραμανλη junior φερνει πριν μπει στου Μπαιρακταρη,ετσι κι ο Αδαμιδης,λιγο πριν μπει στην ΑΕΚ.Γιατι ακομα δεν μπηκε,ΘΑ μπει....Τωρα πως εξηγειται το γεγονος οτι ολοι οι celebritys τον πλαισιωνουν και ταυτοχρονα θα παρουν και τα σκουπιδια φευγοντας μονο αυτος το ξερει.Εγω βλεπω εναν ακομα golden boy,η platinum,η οτι αλλο μεταλλο θελει τελος παντων,να μπερδευεται με το ποδοσφαιρο και την ΑΕΚ,χωρο που δεν τον ξερει.Αλλα θα μαθει κι αυτος στου κασσιδι το κεφαλι!Θα γεμισει επιτροπες η ομαδα,που η μια θα κρινει την αλλη,και σε καθε συμβουλιο ανα 15μερο θα καταθετουν τις αναφορες τους και θα εξεταζεται η παραγωγικοτητα του καθενος,και αναλογα θα πρατει η διοικηση.Και θα μπουν και 15μυρια στην ΑΕΚ,και,και,και,και...Παιδια,δεν μπορω να το παω αλλο χαλαρα,το αφηνω εδω το πραγμα,δεν το αντεχει ο οργανισμος μου.Ας γραψει κατι ο Χρηστος η ο Χαραλαμπος η ο Γιωργης να το συζητησουμε...Δεν ειναι οτι δεν δεχομαι περαν του SUGAR κανεναν,ειναι οτι ολοι αυτοι οι managers δεν εχουν ιδεα τι σημαινει ΑΕΚ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ποδοσφαιρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικες μερες ειναι τελειως κολασμενες. Ολα στριμωγμενα και ολα αναποδα.Σαν να φορτωνονται πανω σε ενα 24ωρο οι δυσκολιες ενος ολοκληρου μηνα.Δικαιως αναζητα κανεις διεξοδο στο ποτο μερικες φορες.
    Μακαρι,αυτη που ξημερωνει και οι επομενες, να ειναι καλυτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτές οι κολασμένες μέρες, μέρες απόγνωσης , αδιέξοδες, θολές, μετουσιώνονται σε σταγόνες σοφίας. Αθροίζονται στις προηγούμενες και περιμένουν ανυπόμονα τις επόμενες. Νημάτια πλεγμένα, αποτυπωμένα στο πρόσωπο. Αφήνουν στον κήπο της ψυχής μας τα ώριμα φρούτα τους.

    Ακούστε τους ήχους της ψυχής ενός κολασμένου

    Αν κάποτε στα σκαλιά ενός παλατιού, στο πράσινο γρασίδι μιας τάφρου, στη μουντή μοναξιά του δωματίου σου, ξυπνήσεις ξεμέθυστος πια, ρώτα τον άνεμο, ρώτα το κύμα, το πουλί, το ρολόι, κάθε τι που φεύγει, κάθε τι που στενάζει, κάθε τι που κυλάει, που τραγουδάει, που μιλάει. Ρώτα τι ώρα είναι.Κι ο άνεμος, το κύμα,το άστρο, το πουλί, το ρολόι, θα σου απαντήσουν. Είναι η ώρα της μέθης! Για να γίνεις ο μαρτυρικός σκλάβος του χρόνου, μέθα, μέθα αδιάκοπα.Αλλά με τι? Με ρακή, με κρασί, με ποίηση, με αρετή..
    Με ότι θέλεις, αλλά μέθα!

    C.B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Μονεγάσκο: Όπως τα λες είναι Γιάννη. Ίσως και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ' αρχήν περαστικά στον πατέρα σου Στήβεν, κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο λόγο στην κατάκοιτη γιαγιά ΑΕΚ.

    Όπως έχει πει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος (και συμφωνώ) η μπαλίτσα μπορεί να είναι το σημαντικότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας.

    Για να δούμε και το Ούλτρεξ με το οποίο λούζουν τα μούσια τους οι φρεσκομουσάτοι.

    (Θρήσκοι; Διανοούμενοι; Πάντως εγώ με Ούλτρεξ λούζω τα μούσια μου, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυσκολα οταν αρχισουν να γέρνουν τα ντουβαρια.
    Αλλα τι αισθημα ειναι αυτο μετα οταν καταφερεις να τα σηκωσεις...ασυγκριτο.
    @Αννα.Πραγματικα μου εφτιαξες τον υπολοιπο μηνα, σε ευχαριστω. Καλημερα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρια, αγόρια.
    Δεν έχετε παράπονο. Από πάρτυ σε πάρτυ πάμε.
    Σταθερή η οικοδέσποινα. Και μερικοί καλεσμένοι. Για να έχει βέβαια περισσότερο ενδιαφέρον το πάρτυ, η είσοδος είναι ελεύθερη και σε περαστικούς. Το λογαρισμό, τον πληρώνει ως συνήθως η οικοδέσποινα. Οι δε επιπτώσεις από τη συνεχή μέθη, διάχυτες στον εγκέφαλο και όλα τα όργανα του σώματός της.

    Εβίβα, παιδιά!

    Υ.Γ1 Steven, αν ξεκλέψεις λίγο χρόνο, ενημέρωσέ μας για την κατάσταση της υγείας του πατέρα σου.
    Υ.Γ2 Κώστα, όπως λέι και η Δημουλά, ερασιτέχνες άνθρωποι είμαστε, πόσο καλύτερα παράπονα να φτιάξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα.
    Ας ξεφυγουμε λιγο.
    Στην ΙΕ εφορια, εχθες. Δοκιμαστικαν οι αντοχες μου,επιβεβαιωθηκε ο βαθμος απεχθειας μου σε οτιδηποτε δημοσιο.
    Και ενοιωσα πολυ "ατυχος" που δεν συμμετειχα και εγω με μια απ'την "Κορωνη" προσληψη,στο δημοσιο γλεντι, σε αυτο το παρτι μαλακιας τεμπελιας ασυνεννοησιας και ανευθυνοτητας που εχει στειθει χρονια τωρα με δικα μας εξοδα.
    Ενας θειος μου, ακομα με βριζει που μου ειχε ετοιμη "την θεση" και εγω ο βλακας την απερριψα.
    Βασανισμενοι,ταλαιπωρημενοι πολιτες-δουλοι,με χαρτια σωρο στα χερια, να τρεχουν αλαφιασμενοι απ'τις σκαλες στον 4ο απ'τον 1ο και τουμπαλιν κινδυνευοντας με ανακοπη.Γεροντακια ακουμπισμενα στους τοιχους να τους τρεχουν σαλια απ'το στομα και χαρτια απ'τα χερια,απηυδησμενα και εξαντλημενα απ'την δοκιμασια που τους επιφυλασε το ελληνικο κρατος,μετα απο αυτην του Αλβανικου μετωπου.
    Αλλοι "πολιτες" να κοντοστεκονται στη μεση των διαδρομων η των αιθουσων,κοιτωντας με απορια
    τα χαρτια που με κοπο εχουν περισυνελεξει απο ολο το κτηριο,μη ξεροντας τι να τα πρωτοκανουν και απο που να ξαναξεκινησουν.
    Αλλοι,ποιο "τυχεροι"( φαινομενικα,γιατι οταν φτανει η σειρα σου στον γκισε,δεν τελειωνουν τα βασανα σου.Απλα παιρνεις οδηγιες για το επομενο)εχοντας απεναντι τους τα βοιδισια ματια των υπαλληλων,ευελπιστουσαν οτι θα "καθαρισουν".Αμ δε!
    Με αργες κινησεις οι βραδυποδες ανασκαλευουν τους σωρους με φακελους και τα συρταρια τους,σαν να βρισκονται στο σπιτι τους και ψαχνουν την συνταγη για το παστιτσιο.
    "...μα ο κυριος στον 4ο μου ειπε να ερθω εδω.Οριστε το χαρτι." λεει ενα απο τα θυματα. "ναι,αλλα δεν πηρατε αριθμο πρωτο-κωλου.Πως ειρθατε σε μενα; ΔΕν σας το ειπε;" Και πρωτου να παρει απαντηση που δεν συμφερει, η καμηλα-υπαλληλος του επιβαλει την τιμωρια του :"πηγαινετε στον 5ο.Παρτε αριθμο πρ.,μετα στον 4ο,στον ιδιο κυριο που ησασταν και μετα εδω για να δουμε τι θα γινει."
    Οχι οτι τελειωσε.Ειχε και συνεχεια. Δεν τον προλαβα σε ολη την Οδυσσεια του.Εγω εφυγα πιο νωρις. Οχι,δεν τελειωσα αυτο που πηγα να κανω,μη γελιεστε.Δεν περασα ολες τις κακουχιες.Ειχα ακομα δυο τρεις λοτοφαγους που δεν καταλαβαιναν ("γιατι ηρθατε σε μενα κυριε")και τον εφορο της σπηλιας, τον Πολυφημο που θα ηθελε τα παρακαλια του. Προτιμησα,αντι να του μπιξω το στυλο στο ματι,να σηκωθω και να φυγω. Να κοψω δρομο.
    Απλα τα παρατησα στη μεση.
    Αφησα το συστημα να εργαζεται. Χαλλαρα.
    Ενας αλλος τεμπελης,"παλιος" προφανως,με μπεγλερι στο χερι,καθισμενος πισω απο ενα εντελως αδειο γραφειο,αταραχος με τον χαμο που γινοταν,εκοβε φατσες.Και μολις εμφανιζοταν καμια γκομενιτσα,αμεσως πεταγοταν σαν ελατηριο και απαιτουσε να παει σε εκεινον,εχοντας θυμηθει ως δια μαγειας για ποιο λογο βρισκοταν εκει και γιατι τον πληρωνα. "Εδω δεσποινις ...ελατε σε μενα.Πειτε μου..." Και εκεινη,χαρουμενη και χοροπηδηχτη,πλησιαζε σαν την μυγα που ειχε σπασει τον ιστο που εμεις τα αλλα ζωιφια δεν ειχαμε καταφερει,"αφηνε" τα βυζακια της σαν υποθηκη πανω στον γκισε προκριμενου να γινει η δουλεια της και να φυγει νωριτερα απ'το αναμενομενο.
    Και σαν ηχητικο μπακ-ραουντ να ακουγεται η μελοδικη-και τοσο ταιριαστη στην περιπτωση-φωνη της Δ.Γαλανη : "Γυριζει το γραναζι,χωρις να λογαριαζει.Γυριζει και η ζωη σου και 'γω μαζι σου ακολουθω.Μαζι μου γινε και συ μικρος.Η αγαπη ειναι ενας μοχλος..."
    Ειρωνικα ταιριαστο και φρικιαστικα τελειο με το χωρο.
    Που και που ακουγοταν καποια αναμασημενη "χριστοπαναγια" και καμια καταρα απ'τους ταλαιπωρους ιθαγενεις που θα προτιμουσαν να ειχαν γεννηθει αιγυπτιοι τον καιρο των πυραμιδων και να κουβαλανε ογκολιθους,παρα σημερα να βρισκονται εδω, στην ελλαδα των βαλκανιων.
    Μια ωρα και κατι,κρατησε η ομηρια μου στα κατεργα που και εγω ο ιδιος πληρωνω για να φτιαχτουν και να συντηριθουν.
    Εμπειρεια αξεχαστη και διδακτικη. Μπραβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιανουαρίου, 2010 14:40

    Live your myth in Greece, Χρήστο...Live your myth...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φευγει ο Ντουσαν για Σερβια,ερχεται ο "εν δυναμει" προεδρος στην Ελλαδα.. ερχεται ο Ντουσαν απ'την Σερβια,φευγει για το Λονδινο ο "εν δυναμει".
    Κυριε των Δυναμεων!
    "Η μερα φευγει, το Johny Walker ερχεται"

    Εν δυναμει : "θα μπορουσε να..." Δυνητικο.
    "in potential" που λενε και οι γραμματιζουμενοι.: "Η ιδιοτητα αυτου που μπορει να παραχθει μονο του, η να παραχθει αλλα που τωρα δεν ειναι πραγματοποιημενο." κατα το λεξικο Φυκιωρη.
    "being in essence or effect,but not in fact." κατα το λεξικο Webster προσδιοριζοντας την εννοια του virtual δυνητικου.
    Το περιβαλλον της δυνητικης πραγματικοτητας,αφ'ενος ειναι πραγματικο γιατι υπαρχει και ισχυει και αφ'εταιρου δεν ειναι πραγματικο με την εννοια οτι αποτελει μια προσομοιωση του πραγματικου.
    Αναδρομη στο παρελθον της εννοιας δυνητικο-virtual. Που πρωτοχρησιμοποιηθηκε σαν ορος απο τον φιλοσοφο του Μεσαιωνα John Duns Scotus (Ιωαννη Δουντσιο Σκωτο κατα το Ελληνικον).
    Προθεση του, να συμβιβασει την διαφορα που υπαρχει αφ'ενος της ενιαιας ουσιας καποιου πραγματος η οντος και αφ'εταιρου των εμπειρικων δυνατοτητων του.Βασιζομενος στην οντολογικη παραδοχη της σταθερης ταυτοτητας των πραγματων, που ειναι ανεξαρτητη απο τους εμπειρικους προσδιορισμους των ιδιοτητων. (τι, δεν καταλαβαινεται;...δεν καταλαβαινω)
    Συνεχιζω : Λογω του οξυμορου του ορου "δυνητικη πραγματικοτητα",δεν ειναι λιγοι εκεινοι που τον βλεπουν με μεγαλο σκεπτικισμο και προτιμουν να μιλουν για "συνθετικη εμπειρια", η "συνθετικο περιβαλον", η "κυβερνοχωρο".
    Εν πασει περιπτωσει ο ορος "virtual reality" -που εδω τον αποδιδουμε ως "σχετικη πραγματικοτητα" - εχει επικρατισει σχεδον καθολικα,γεγονος προς το οποιον πιθανον να συνεβαλαν και οι προτιμησεις των Μ.Μ.Ε."

    Κατανοητον, η να το ξαναπω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιανουαρίου, 2010 16:03

    guten abend καρντάσσια.
    Λεπόν, είμαι λίγο σε επαγγελματική μέγγενη σήμερα, αλλά είδα αυτό το αποτέλεσμα του λογιστικού ελέγχου στον ιστότοπο της ΑΕΚ ΠΑΕ:

    http://www.aekfc.gr/index.asp?a_id=74&n_id=5631

    Το αφήνω στους πιο γνώστες, θα του ρίξω κι εγώ μία ματιά να σχολιάσουμε...
    Steven, πως πάει ο πατέρας σου?
    Για ISO να πιστοποιείσαι με πιο "χαλαρές" εταιρίες να ξεμπερδεύεις γρήγορα. Βγάλε και medcert...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιανουαρίου, 2010 16:11

    Κατανοητόν Χρήστο, μάλλον πρέπει να περιγράψεις και την αριστοτελική έννοια της ενδελέχειας, η οποία "παίζει" καλά. Όσον αφορά μιά πιο καλιτεχνική ερμηνεία της κατάστασης "Εγώ Σερβία, εσύ Αθήνα. Εγώ Αθήνα, εσύ Moscow Road. Εμείς Αθήνα και ο πληρώνων Νέα Υόρκη...", προτείνω το ακόλουθο:

    http://www.youtube.com/watch?v=SyC9wvZb2Zc&feature=PlayList&p=D7A78F5329C14C31&playnext=1&playnext_from=PL&index=5

    ..."έτσι που όσο κι αν εθέλουμε, ποτές δεν θα ιδωθούμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ
    Ανακοινοθηκε το -ημιτελες-μπουγιουρντι της BDO :
    *"...η εργασια μας περιορισθηκε στην ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των υπολοιπων απαιτησεων και υποχρεωσεων.Συνεπως ΔΕΝ εχει διενεργηθει οικονομικος και διαχειριστικος ελεγχος της εταιριας. (και τοτε τι παρηγγειλαν; μια χωριατικη,μια πατατες και δυο μπυρες;)
    ΑΓΙΑΣΘΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
    * "Δεν εχουμε λαβει,μεχρι και την ημερομηνια της παρουσας εκθεσης,ολες τις απαντητικες επιστολες απο πελατες προμυθευτες και πιστωτικα ιδρυματα και νομικους συμβουλους.(πως να τις λαβεται; Μηπως ξερουν και οι ιδιοι που χρωστανε;)
    ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ
    * "Δεν ειμαστε σε θεση να επιβεβαιωσουμε το υψως των τυχων(οχι των "τοιχων") υποχρεωσεων προς τους αθλητες(και τι αθλητες),μελη του προπονητικου teem(Φερερ,Δωνης και παει λεγοντας)και τους εκπροσωπους τους των οποιων τα συμβολαια εχουν ηδη λυθει.
    ΓΕΝΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ,ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΣ ΓΗΣ
    * "Η ΑΕΚ ΠΑΕ,ΔΕΝ εχει ελεγχθει με τακτικο φορολογικο ελεγχο απο τις αρμοδιες φορολογικες αρχες για τις χρησεις απο 01-07-2003 εως 30-06-2009
    ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ
    * "Η ΑΕΚ ΠΑΕ εχει υπαχθει σε σε ρυθμιση για τις ληξηπροθεσμες οφειλες της προς ασφαλιστικους οργανισμους. ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ η ρυθμηση διενεργηθηκε απο τις μηχανογραφικες διασταυρωσεις των υπηρεσιων του ΙΚΑ καιΚΑΙ ΟΥΧΙ απο ελεγχο των αρμοδιων οργανων του.( ως και υμεις αφιομεν τας οφηλετας ημων
    ΚΑΙ ΑΦΕΣ ΗΜΙΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ ΗΜΩΝ
    *"Δεν ειμαστε σε θεση να προσδιορησουμε τυχων(και εδω παλι οχι "τοιχων".τα τοιχη της Βασιλευουσας επεσαν)προσθετα ποσα που θα προκυψουναοπ υποθεσεις οι οποιες ΔΕΝ ειχαν υπαχθει στο αρθρο 44..."
    ΩΣ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΑΦΙΕΜΕΝ ΤΟΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙΣ ΗΜΩΝ
    *Στους ανωτερω υποχρεωσεις,δεν συμπεριλαμβανονται ποσα που τυχον θα προκυψουν απο προσθετους φορους,φορολογικους ελεγχους,απο ελεγχους ασφ. ταμειων και απο εκδικαση επιδικων υποθεσεων.
    ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΕΝΕΓΚΗΣ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΝ
    *"Στους λογαριασμους απαιτησεων δεν συμπεριλαμβανονται τα ποσα μελλοντικων απαιτησεων τηλ. συμβολαιων
    ΑΛΛΑ ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
    *"Εφιστουμε την προσοχη οτι η ΑΕΚ ΠΑΕ προβαινει σε λογιστικοποιηση των των συμβατικων απαιτησεων και υποχρεωσεων της...συνεπεια του ανωτερω λογιστικου χειρισμου ειναι να ΜΗΝ απεικονιζονται στα λογιστικα βιβλια της ΠΑΕ."
    ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μεγάλο το χαλί Χρήστο,
    χωράει μπόλικο πράγμα από κάτω.
    Είπαμε ΣΩΣΟΝ ΚΎΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε άνοιγμα σε σοβαρούς και υγιείς επενδυτές.
    Οι τρελοί και τα λαμόγια αποκλείονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτού του είδους έλεγχο έπρεπε να τον κάνει η BDO;
    Γιατί δεν φωνάξαν τον Δημοσίας Χρήσεως,το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαράλαμπε, βοήθα λίγο σε παρακαλώ. Τι σημαίνουν όλα αυτά? Ως άσχετη με τα οικονομικά, νομίζω ότι όποιος έλεγχος έγινε, έγινε χωρίς όλα τα στοιχεία.
    Τι εννοεί ο ποιητής?
    ΤΟ ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ
    δυστυχώς το κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμφανιστηκε και ο Δ.Παπασταυρου,πρωην Γενικος Αρχηγος της Ερ/κης,Ειδικος Γραμματεας,μελος -και ολα αυτα τα βαρυγδουπα, αχρηστα και ψευτοκομουνιστικα, ισα-ισα για να πιανουμε τις καρεκλες που κανενας αλλος δεν καταδεχεται να καθισει-σχεδον μετανοημενος,απολογητικος σε μακροσκελεστατη συνεντευξη να εξηγει-κατοπην εορτης τα εξηγημενα και λυμενα.
    "...αν γυριζα πισω το χρονο στο05 θα ψηφιζα τον Μελισσανιδη..." Ναι.Και εγω αν φυριζα τα μπιφτεκια στη σχαρα δεν θα μου καιγονταν και δεν θα τα εδινα στο σκυλο.
    "φταιει και ο Ντεμης στο θεμα του γηπεδου." Ασφαλως. Αλλα τωρα που ειναι ευκολος στοχος,καλα κανεις και το λες. Το θεμα ηταν να το ελεγες τοτε και να μην παριστανες τον "ανεξαρτητο" βουλευτη.
    Αυτη ειναι η καταρα αυτου του τοπου. Βασιλευουν και κυριαρχουν οι αγνωμοι."...φοβηθηκα οτι θα με πουν "ντεμικο" η "Μελισσανιδικο" Και λοιπον; Δεν εχεις αποψη; Οταν εισαι σιγουρος για αυτο που κανεις,επιλεγεις στρατοπεδο και πολεμας. Δεν παριστανεις τον ταχυδρομο του πεδιου μαχης. Μια ζωη απο τους αβουλους θα υποφερουμε. Ενα 5-6-7- τοις εκατο θα καθοριζει παντα με την ψηφο της τελευταιας στιγμης το αποτελεσμα και την μοιρα των πολλων.Η δικτατορια του αβουλου.
    "...ο Γρανιτσας ειναι ο ποιο παρεξηγημενος προεδρος Ερασιτεχνικης..."(!!!) Τι λες; Το κοροιδακι της δεσποινιδος;Και εγω που νομιζα οτι ηταν ο ποιο μαλακας; Εξω επεσα.
    "...δεν υπηρχε ομογνωμια στο θεμα του γηπεδου μεταξυ ΠΑΕ,ΚΑΕ και ερ/κης..." και "...δεν μας στηριξε η κυβερνηση..."(!!) Οταν δεν μπορειτε-σαν γαιδουρια που ειστε-να χωρισετε τα αχυρα σας,πως διαολο θελετε να σας παρουν στα σοβαρα οι κυβερνιτικοι βρε αναξιοι σε ολα σας;
    "...ολοι στην Ερ/κη εχουμε ευθυνες για το γηπεδο...μεχρι και το τελευταιο μελος."
    Οπου γενικοτης.επιπολεοτης,που ελεγε και ο Παπαδιαμαντης.
    Μα γι'αυτο θελετε να εγγραψετε μελη απο παντου και εχετε λυσαξει; Για να κανεται διαχυση ευθυνων και να μετακυλιετε τις ντροπες και τις ανοησιες σας και στον τελευταιο; Καλο κολπο αλλα οπως βλεπετε ο κοσμος δεν ειναι και ΤΟΣΟ μαλακας. Μονοι σας θα μεινετε.Και οι ευθυνες,καταδικες σας ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    Αλλα,στο τελος πηρε το αιμα του πισω λεγοντας :"...ο τοτε υφ.Αθλητισμου κος Λιανης,ακομα δεν μας εχει δωσει εκεινη την επιχορηγηση των 600 χιλ. ευρω για το γηπεδο..." (!!!) Μενω αφωνος!
    Μεινατε αναυδοι και σεις φανταζομαι, που τετοια νουμερα "καθοριζουν","ελεγχουν" ταχα,κρατανε "γραμμες" και "χαρασουν πορειες" στον συλλογο.
    Θα σας ελεγα τι "χαρασουν" αλλα εχετε χαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο τα σχολια του blog,καταλαβαινω πως δεν επεσα και πολυ εξω στο χθεσινο μου σχολιο,μηδεν απο μηδεν ισον μηδεν....Αυτοι οι managers τελικα,πρεπει να χουν δικο τους Θεο,αλλα καποια στιγμη θα καταλαβουν ολοι τους οτι τελικα τον Δεσποτη τον λενε Παναγιωτη...Ερχεται η ωρα αυτη,πιο γρηγορα απο οτι υπολογιζουν.Αυτο με το ISO που γραφει ο Στηβεν,ειναι πονεμενη ιστορια.Για σφαλιαρες ειναι οι περισσοτεροι συμβουλοι,αλλα ας οψεται ο νομος περι χειροδικειας κτλ.Αυτοι οι δικαιοι νομοι του ελληνικου κρατους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Άννα
    Δεν έγινε κανένας ουσιαστικός έλεγχος.
    Επί της ουσίας επιβεβαίωση του ισολογισμού του 6/2009 και το τί χρωστάμε μέχρι 1/10 βάση στοιχείων της Παε.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαραλαμπε,υπαρχει κανεις να πιστευει οτι θα γινει διαχειριστικος ελεγχος? Εδω,εβγαλε η ερευνα γυρω στα 55μυρια χρεη,αλλα με τα λογιστικα κολπα των μετοχων εγιναν 32.Αφου ειναι τοσα λοιπον,γιατι δεν δινουν την ομαδα στον Κοζωνη,και την εγγυητικη που ζηταει των 15εκ.? Μου κανει εντυπωση που καθομαστε ακομα και τους ακουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στήβεν τις εύχες μου για τον πατέρα σου, να το ξεπεράσει κ να είναι καλά... Η υγεία πάνω απο όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @monegascos
    Ξέχωρα του ισολογισμου τα χρέη για συμβόλαια ποδοσφαιριστών είναι μακροχρόνιες υποχρεώσεις.
    Σωστά δεν τα πιάνουν διότι καλλιστα επικαλούνται και την υπεραξία και τα έσοδα τα μελλοντικά από διαφήμηση σπόνσορες κλπ.
    ΆΛΛΑ ειναι που δεν μπορούν να βεβαιώσουν τα του κράτους τα οποία άνετα μπορουν, βέβαια με το κατάλληλο λαδάκι, να μην εμφανιστούν ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαχειριστικός θα γίνει κατά την γνώμη μου όμως όχι τώρα που βράζουν τα αίματα.
    Ο Παππάς το πέταξε απ'έξω για τον κοντό,με τακτ φυσικά, αλλά θα θέλει να μάθει κάποια στιγμή που πήγαν τα λεφτουδάκια του πέραν του Φερέρ και των 80 μεταγραφών(;)
    Ο Νοτιάς δεν ξεκολλά από την ομάδα,καλό οσο συνεχίσει να βάζει λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Νικολακόπουλος δεν έχει μάθει ακόμη ότι όταν έχεις 1μιση χρόνο συμβόλαιο δεν μπορείς να πας στον γαύρο,τον κώλο σου να δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο άλλος ΗΛΙΘΙΟΣ ο Τσακίρης δεν έχει μάθει ότι για τις λακούβες στους θρακομακεδόνες δεν φταίει ο Μπάγιεβιτς.
    Ντουσανοκτόνος,σκοπός ζωής.
    Τα σάλια γίνανε ποτάμια Τσακίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημοσιογράφοι επιπέδου κάδου μπλέ ανακύκλωσης.
    Σκουπίδια παραπληροφόρησης και εκδούλευσης συμφερόντων.
    Βδέλλες που πίνουν το αίμα της ομάδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και ο Βούγιας το πρωί ομολόγισε γιατί στην Καβάλα είχαμε μόνο τρείς(!) συλλήψεις.
    ''Μα απέναντι μας είχαμε 7.500 στρατιώτες,οργανωμένους.Θα είχαμε θύματα και από τις δυό πλευρές...''
    Μετά συλλογιζόμαστε πως αυτό το έκτρομα ο ΔΧ λέει όλες αυτές τις σοφιστικέ παπαρδέλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαραλαμπε καλησπερα,τι γινεται; Που ειναι ο κοσμος;
    Πως ειδες την BDO ;
    Ο Terry Koz τι θα κανει αυριο; Τα χρεη υποτιθεται ειναι στα μετρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστο καλημερα,ο Κοζωνης εδω ειναι,και βαρδα μην γινει καμια στραβη και παρουσιασει καμια 15αρα ημερας.Οι αλλοι πουλανε τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς όλους: Παιδιά να είστε καλά ευχαριστώ. Μετά το νοσοκομείο πέρασα κι έλεγχο της τροχαίας στην Πανόρμου απέναντι. Καλά κάνουν δε λέω, αλλά καταλαβαίνετε. Τους είπα να μου ακάνουν τσαγιοτέστ και παρεξηγήθηκαν. Λογικά πράματα. Αντί να πάνε να πιάσουν κανά τρομοκράτη, μου έδειξαν κράτος σε πολίτη με πατέρα ετοιμοθάνατο. Ξενέρωτος και με 40 χιλιόμετρα. Την δουλειά τους βέβαια, αλλά θα την ήθελα πιο απλωμένη. Το προσωπικό μου γαμώτο λέω, τα παιδιά που μπήκαν στην στυνομία λόγω βίσματος, τι να φταίνε; Απο το χωριό θέλανε να φύγουν και να βρουν μια μαλάκω που καβλώνει με την στολή ή με το σταθερό εισόδημα για να το παίξει αύριο κλώσσα. Ποτέ δεν κατηγορώ τους άξιους. Η ΕΟΚ τους κατηγορεί. Εγώ έχω την μονιμότητα και την έλλειψη κρίσης για την παραγωγικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς Χαράλαμπο: Είναι καλός ο Νικολακόπουλος. Παίζει το παιχνίδι του συνεταίρου του δικού σου. Είναι τόσο καλός που έχει φάει δολοφονικό χτύπημα απο τους οργανωμένους της δαφνοστεφανωμέμης. Ξέρω τι σου λέω. Γελάει μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Χρήστο: Φίλε, πιστεύω να σε καλύψει η ανάρτηση. Τώρα ο Κοζώνης πάει για το μπάσκετ. Έτσι φτιάχνουν γήπεδο μωρέ. Απο κάτω ξεκινάει η ανέλιξη, ειδικά στα 65. ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς Μονεγάσκο: Γιάννη, σου απάντησα κι ευχαριστώ. 100 είναι, μην ψάχνεσαι. Ψέματα, εγώ δεν λέω. Άλλοι λένε κι αν βρεθώ σε δύσκολη θέση, ξέρεις ποιός, θα τα πει. Παραπάει το πράμα, έτσι δεν είναι; Σε λίγο θα μιλήσουμε και για υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Xαράλαμπε, ευχαριστώ. Όλα καλά καμωμένα δηλαδή.Οι μανατζαραίοι του παιχταρά μας, έφεραν καμία πρόταση ή ήρθαν με άδεια χέρια? Μήπως ζήτησαν να βάλουμε πωλητήρια στις κολόνες πέριξ της Γράμμου?
    Είμαστε κι εμείς..αλλά υπάρχουν και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή