Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΙΚΟ

            Δαιδαλώδης προσωπικότητα, στα όρα του διχασμού. Απ' όλα. Και επαναστάτης και αλτρουϊστής και ιδεολόγος. Μιλάμε οτι ο Γιάλομ δεν θα τον αναλάμβανε εύκολα. Δεν ανήκει στα μοντέλα του. 4 έχει αυτός, κι όσο κι αν τα ξέρω, πραγματικά δυσκολεύομαι για το κατάλληλο τμήμα. Τέλος πάντων , τι σημασία έχει; Τα άσυλα ανιάτων υπάρχουν και δόξα τω χέρι μας τα υποστηρίζουμε και καλά κάνουμε. Ο πολιτισμός αποδεικνύεται με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

               Και τέτοιο μοιάζει σήμερα η δαφνοστεφανωμένη. Φεύγει ή δεν φέυγει; Έλα ντε. Ποιός; Ο Κόκαλης; Μα ποτέ δεν ασχολήθηκε. Μπούρδες των μέσων και φοβίες ανθρώπων. Καλύτερα ανθρωπαρίων. Ποτέ δεν υπήρξε παράγκα και ποτέ δεν  έγινε τίποτα παραπάνω απο την υπόκλιση του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό. Φανταζόταν ο δημόσιος τεμπελχανάς οτι κάτι γίνεται, έσκυβε την μέση και τούρλωνε τον κώλο και προσδοκούσε το σπίτι στη Μάνη. Για την ανακαίνηση μιλάω, διότι σε ιδιοκτησία πού να βρεθεί το πόθεν έσχες. Χω, χω,χω, έκανε η χήνα. Αφού ρε μαλάκες σκύβετε, γιατί να σας τα δώσω;
               Θα πείτε ο Γκαγκάτσης. Φυσικά απειλήθηκε όταν άρχισε να κάνει τα δικά του στον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα που γυρνάει στην βάση του, μπορεί να γαμιέται άφοβα. Όπως κάνει κι ο Σάββας. Κι ο Κωστέτσος, κι ο καραμπινάτος αρχιπούστης που πάιζει μπιρίμπα με σκοπό να χάνει στο κότερο. Μιλάμε για σοβαρή διοίκηση, βάθος στην ομάδα, κορμό αγωνιστικό, δομές  και σίγουρα με συστραφέντα ημιόσχεα. Πιστεύω να βρείτε σ' αυτούς που έχουν καρκίνο του προστάτη μεταστατικό, τι σημαίνει όσχεο. Στην εγκυκλοπαίδεια αναφέρομαι.
               Και τώρα πάω να τραβήξω μια γραμμή που την έχω κόψει με Gilette mach 3 tourbo.  Κι έχω και σύριγγα Terumo. Με κοφτερή βελόνα για να τρυπάει την φλέβα της γάμπας ή του αυτιού. Δεν μπορώ να ταλαπωριώμαι άλλο. Και βαριέμαι να βλέπω το μαλάκα που την βγάζει με το πυργιώτικο ή με τα χάπια για να του γυρίσουν τα χέρια. Που σώνει και καλά θέλει να μας πείσει η εκκλησία, οτι ο παραλυτικός πρέπει να γίνει αρχηγός στους υγιείς.  Αρχιλαμόγιο, λέω εγώ, αν δεν μπορείς να υπογράψεις, τράβα να κάνεις γραφείο στο ΠΙΚΠΑ που εκεί ανήκεις.
            Και βλέπει όλα αυτά ο πατήρ και τρίβει το μούσι. Στην Ελλάδα, όλα γίνονται. Πέφτει ο Εθνικός, παίρνει πρωτάθλημα ο ΠΑΟ και γαμιέται μια γκομενάρα μουνάρα και τελικά μένει στα αζήτητα με τον κερατά, διότι ήθελε απλά να τρώει ξύλο. Της το είχα προτείνει κι εγώ αλλά τελικά διάλεξε να μείνει στην σκια της Τατιάνας. Η δημοκρατία της σαπίλας ή των μπράβων ή των δολοφόνων. Εγώ θα τους καταγκείλω; Δεν είμαι θιγμένος. Εδώ ο Ντενίλσον έρχεται στην Καβάλα.
            Κι η Ελλάδα προχωράει. Δυνατά, με τον Σαμαρά, την Παπαρήγα ή τον Παπανδρέου. Δεν τους αναλύω. Τους θεωρώ απλά κλεπαταποδόχους. Φυσικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, διότι σαν γνήσιος ποδοσφαιρόφιλος γυρνάω το κανάλι και βλέπω τουλάχιστον οτι η ντόπα έχει πιάσει τόπο στην Αγγλία και προσφέρεται θέαμα. Και δεν υπάρχει έλεγχος, σαν αρχή για να τέρπεται το κοινό εκεί. Δεν υπάρχει αρχή για έλεγχο για να μαλακίζεται το κοινό εδώ.
            Παιδιά, όπως χθες, ανέκδοτα λέμε. Μη εκδοθέντα δηλαδή. Υπάρχουν, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τα γράψει. Και γιατί άλλωστε; Ποιός να τα πάρει; Ο θρησκόληπτος ή ο οπαδός; Η αλογοτροφή ή η δαφνοστεφανωμένη; Αυτός που κερδίζει ή αυτός που χάνει; Ποιός κάνει αυτοκριτική; Τα ζώα να είναι καλά κι είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι τόσο πίσω στην κτηνοτροφία, ενώ οι δρόμοι, κι όχι τα λειβάδια, είναι γεμάτα. Ίσως γι' αυτό δεν παίρνουμε επιδοτήσεις. Η πουτάνα η Ευρώπη που θέλει χαρακώματα και να ξέρει πού είναι τα ζώα. Οι άνθρωποι δεν την ενδιαφέρουν.  Ποιά διαφορά έχει ο λακές με τον άρχοντα, παρά μόνο μερικά εκατομμύρια ευρώ διαφορά σε κατάθεση; Ποιά διαφορά έχει το ζώο με τον άνθρωπο παρά μόνο χαρτονομίσματα; Ποιά διαφορά έχει η ποιότητα με την ποσότητα, παρά μόνο μερικά πληθωριστικά μουνόπανα; Ποιά διαφορά έχει ο Κόκαλης με τον Πατέρα; ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ;  Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΕΚ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ.

13 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος28 Ιανουαρίου, 2010 02:38

    Δουλεύω στο μυαλό μου το ντέρμπυ με τη βρωμερή ομάδα του Μεταξουργείου και δε μπορώ να φανταστώ πώς θα γλιτώσουμε το γκολ από τον άμπαλο μεν,εκρηκτικό και γρήγορο δε Σισέ.Η λογική λέει πως με τον αστείο και αργό Σουηδό, ο οποίος μάλιστα θεωρεί ότι πάει και φανταστικά στη φετινή σεζόν(...), και με τον άσχετο Ζεράλντο, το πρώτο χατ τρικ στην Ελλάδα του Γάλλου σταρ δεν είναι αδύνατο να μας βρει(χτύπα ξύλο). Επιμένω πως ο Ντούσαν πρέπει να κατέβει με τρία αμυντικά χαφ(Μάκος, Γιάχιτς, Καφές, όσο ο τελευταίος θεωρείται αμυντικό χαφ) και να αφήσει εκτός τον εκτός τόπου και χρόνου Μπλάνκο, ο οποίος πιάνει θέση στην ενδεκάδα χωρίς λόγο φέτος. Τη ζημιά μπορεί να την κάνει ο Σκόκο, αλλά και ο τρομοκράτης,αν βέβαια βρεθούν σε καλή μέρα. Με ένα 4 3 2 1 η ΑΕΚ θα παίξει ορθολογικά, ενώ αν σκοράρει πρώτη, έχει τύχη ακόμα και για διπλό. Με το 4 4 2 που σκέφτεται ο Ντούσαν(με Μπλάνκο μέσα, και θα χάσουμε το κέντρο, και θα παίξουμε παθητικά, αφού ο Καφές δεν κλέβει μπάλες με τίποτα. Σας θυμίζω το παιχνίδι με τη Μπάτε στη Λευκορωσία!Βέβαια στο φετινό κωλοχανείο τα αγωνιστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα...
    Είδατε παιδιά στο τηγάνι τα δύο δίδυμα, σέντερ μπακ και αμυντικών χαφ που έχει χτίσει ο Σάντος; Ιδίως αυτό των αμυντικών χαφ είναι ιδανικό: ο Βιτόλο τα πόδια, ο Γκαρσία το μυαλό! Αλλά και τα σέντερ μπακ έχουν χημεία, παρόλο που βρίσκω "λίγο" τον Κοντρέρας, ο οποίος πάντως ξέρει μπάλα για τη θέση και παίζει με μυαλό, αν και αργός.Με τον πολύ καλό στο ψηλό παιχνίδι Μαλεζά πάντως δένει καλά, κι έτσι ο ΠΑΟΚ έχει να φάει γκολ από τότε με τον...Σκόκο. Όσο σκέφτομαι τους αντίστοιχους δικούς μας με πιάνει κατάθλιψη. Και είναι κρίμα, γιατί μπροστά δουλεύουμε,ενώ με αμυντική ασφάλεια θα δουλέυαμε πολύ καλύτερα.
    Βέβαια άλλα είναι την εποχή αυτή τα προβλήματα της ΑΕΚ. Και δε σας κρύβω ότι με την ξεφτίλα του πριμ έχω απίστευτα ξενερώσει, η ανικανότητα των α-μετόχων δίνει τη θέση της στην ασυνειδησία μπροστά στην ιστορία μας, κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος να καθησει να γραψει τετοια πραγματα; Αστειευεσαι;
    Οι οπαδοι που "πανε με τον πρωτο"-ας ειναι και προδοτης,πουστης και οτι αλλο;
    Οι καλαμαραδες που στηνουν τον κωλο τους παντου και προκαταβολικα;
    Τα επισημα οργανα-δηλαδη ημιοσχεα οπως λες,-που καταπινουν-στην κυριολεξια τα παντα;
    Αιντε συμβολο αιωνιο! Δεν με πειθουν οι ποιηταδες. Αιωνιο χαμινι και κοροιδο θα μεινεις.
    Το ταλεντο του "χο-χο" στο να τρομαζει και να ψαρωνει κοσμο,πρεπει να του το αναγνωρισουμε νομιζω.
    Αλλα ας γνωρισει και ο ιδιος πια,απο πρωτο χερι την "ευγνωμοσυνη" της μαζας.Το μεγαλο "ευχαριστω".Δεν θα μπορει-σε λιγο- να μπαινει στο γηπεδο του δημοσιου που τους επεισε οτι ειναι δικο τους-διχως να τρωει τα μπινελικια του.Διχως τις βρισιες και το κραξιμο απ'τα προβατα που χρονια τωρα τα ταιζε την μονη τροφη που ξερουν:κουτοχορτο. Μα εκεινα τωρα,αντι να βελαζουν ευχαριστωντας τον τσοπανη,τον βριζουν-και σε λιγο θα τον φτυνουν-καταμουτρα.
    Αυτη ειναι η "εκδικηση" της πλεμπας.
    Δεν γνωριζε οτι υπαρχει;Ε,θα την μαθει τωρα.
    Οι βλακες που νοιωθουν προδομενοι ειναι ενας εχθρος που δεν αντιμετωπιζεται ποτε ολοσχερως.Ειναι συνεχης πολεμος. Τοσους πολιτικους ειχε "φιλους".Δεν του ειπε κανεις τιποτα;
    Στο σκοταδι σε κρατησανε Σωκρατη μου;
    Και-το χειροτερο απ'ολα βεβαια-ειναι το κακο γηρας.
    "Τι ειναι αυτο";
    Ανοιξε κανενα βιβλιο τωρα που-οπως και να εχει-θα εχεις περισσοτερο ελευθερο χρονο βρε ψευτοπρακτορακο της κακιας (χ)ωρας.Ειναι αργα βεβαια,αλλα κατι θα μαθεις.

    Υ.Γ Steven για το ουζο στις 6-Φεβρ.,εγω εχω συμφωνησει.Σου εστειλα και στο ταχυδρομειο σου.Προτιμω,εδω Αθηνα. Ν.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Ιανουαρίου, 2010 10:00

    Ξενύχτη, αναφέρεσαι σε εκείνον τον προπονητή που δεν έκανε για μας? Ή στους 2 παίκτες που συνεργάστηκαν στο γκολ του ΠΑΟΚ και, πάλι, δε μας κάνανε και τους διώξαμε? Βασικά όλοι, νομίζω, αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο Βορρά. Μακάρι να συνεισφέρουμε στο να το πάρουν το πρωάθλημα, αλλά δεν παίζει αυτό, ο πατερούλης το 'χει καπάρο, διώξαν και το Γκαγκάτση, ο οποίος αδημονεί να ξαναπιάσει θέση αγαπημένης παλλακίδας στο χαρέμι του θείου (ή ευνούχου? αναλόγως με τις ορέξεις του). Συμφωνώ απολύτως στο στήσιμο της ΑΕΚ που προτείνεις για το παιχνίδι.
    Όσον αφορά τη μπάλα, τις δαφνοστεφανωμένες τους θαλαμηπόλους του παλατιού και το νεοέλληνα, όλα αυτά είναι αναμενόμενα. Πάντα πίστευα ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχουν με το ζόρι 500.000 άνθρωποι, λογικό είναι τα ανθρωπόζωα που τον κατοικούν να συμπεριφέρονται έτσι. Τουλάχιστον στέκονται στα 2 πόδια. Εξελιγμένοι πίθηκες δηλαδή ή βόδια που δε χρειάζονται τσιγκέλι. Βέβαια, ορθώς παρατηρείς, ότι, επειδή είναι όρθια, πρέπει και να σκύβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Ιανουαρίου, 2010 11:12

    Συμπληρώνω ξενύχτη και για έναν άλλο ακόμα παίκτη του αδελφού δικεφάλου. Παρόλο που διαφωνώ και στηλιτεύω τη συμπεριφορά του, ο Πάμπλο Γκαρσία, μετά από ένα φοβερό 1ο μισό φέτος, δέχθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο ΜΕ 30% ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, αναλογίζομενος την κατάσταση της ομάδας του και γενικά. Διάβασε συνέντευξη του στο contra και θα καταλάβεις. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ (1) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ, ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστας-Φλωρινα28 Ιανουαρίου, 2010 13:11

    Γιωργη, ο Παυλος φετος δεν εχει καμια σχεση, ουτε αγωνιστικα ,ουτε σε θεματα συμπεριφορας. Δεν ξερω τι μυγα τον τσιμπησε αλλα ειναι αψογος.Αγωνιστικα,ειναι κλαση,κανει ολο το παιχνιδι,λαθος μεταβιβαση πολυ σπανια,παγωνει οποτε θελει.Ο κοντος διπλα του τον απελευθερωσε, γιατι εχει τρεξιματα και ποιοτητα.Γενικα φετος ο δικεφαλος αν εξαιρεσουμε τις κωμωδιες στο ουεφα, ειναι καλα δομημενος και σοβαρος.Με εναν clinical striker και με εναν καλο μεσοεπιθετικο, θα εκανε παπαδες.Η ανανεωση με λιγοτερες αποδοχες,ειναι δειγμα σκεπτομενου επαγγελματια.
    Παντως ειναι απο τους λιγους αρσενικους παλαιας κοπης.Οταν τον ρωτησαν τι θα εκανες αν εμπαινε το φαουλ-δοκαρι,απαντησε ''ολο και καποια μαλακια θα σκεφτομουν''.Eιναι τρελος και αγαπιεται ή μισειται, απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ξενύχτη Νομικάριο: Κώστα, πάλι υπάρχει πριμ πάντως. Η ανάλυση του αγώνα που προτείνεις, είναι πολύ καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Γιώργη και Κώστα-Φλώρινα: Φίλοι καλά τα λέτε. Φυσικά και θέλω σαν τρελός να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αλλά αν το πάρει, δεν βλέπω να βοηθιέται απο μας. Δεν είμαι αισιόδοξος για την Κυριακή, αλλά φυσικά ελπίζω. Για τον Γκαρσία, όλη η αλήθεια είναι ο διπλανός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ΑΕΚ FUTSAL: Φίλε, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου έγραψες. Δεν το έχω παρακολουθήσει. Μπορείς να μου πεις περισσότερα είτε στο blog για όλην την παρέα είτε στο ταχυδρομείο μου stevenavramidis@yahoo.gr και προχωράω με ανακοινώσεις αλλά με προσωπική παρουσία. Σε περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωστας-Φλωρινα28 Ιανουαρίου, 2010 14:56

    Ξενυχτη, ωραια τα λες αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι ο πριγκηψ δεν εχει παιχτη να παιξει τον τρελο-Σισε.Αυτο πρεπει να τον βασανιζει, καθως και το αριστερο ακρο του ΠΑΟ.Στο κεντρο ετσι και αλλιως θα σερνουν το κωλο τους και οι μεν και οι δεν.Καμια ελληνικη ομαδα δεν μπορει να υποστηριξει το 4-4-2 πληρως, δεν εχουν παικτες απλα, και οσοι το κανουν υστερουν σε μια τουλαχιστον γραμμη.Εγω το βλεπω να πηγαινει στο ξυλο το ματσακι, μακαρι να βγω ψευτης και να μην χαραμισω αλλα 90+ λεπτα απο την Κυριακη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακομη και ο Παπαδόπουλος διάλεξε να πάει σε ομάδα Β' Ισπανίας που του χρόνου θα είναι Γ' παρά να έρθει στην ΑΕΚ.
    Πολύ σιγουριά μεταδίδουν οι δικηγόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σου λέει θα μπλέξω με τους Αδαμίδηδες τους ΔημοσίαςΧρήσεως και τους Μπίκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωστας-Φλωρινα29 Ιανουαρίου, 2010 00:30

    Eλατε ρε παιδια, μεροκαματο ψαχνει ο ανθρωπος.Στην Κροατια δηλαδη τι εψαχνε? Προοπτικη? Σιγα τον παικτη, υπερεκτιμημενος απλα. Σε τι θα βοηθουσε ακριβως την ΑΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Ιανουαρίου, 2010 00:39

    Μπροστά σ' αυτούς που έχουμε Κώστα....και είναι και Έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή