Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

             Απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των γηπέδων μας. Με το τεράστιο ήθος, τα εκπληκτικά προσόντα και την απέραντη ψυχή. Γνήσιος επαγγελματίας στις τότε εποχές, σκληρός δουλευταράς, ένα αληθινό διαμάντι στην μεγάλη ομάδα του Άρη που ΔΕΝ είχε και τα καλύτερα παιδιά.

            Τον παρακολουθούσα απο μικρός όποτε κατέβαινε να παίξει στο γήπεδο μας. Ο πατέρας μου, μου μίλαγε για το πόσο επικίνδυνος είναι ο Άρης διότι είχε καλό τερματοφύλακα. Εγώ γέλαγα διότι πάντα τα δυο γκολάκια τα είχα σίγουρα και του αντιγύρναγα, " Γιατί δεν το έπιασε ο Χρηστίδης; Μέχρι κι εγώ το έπιανα." Παιδικές σαχλαμάρες.
           Απο τους ελάχιστους Θεσσαλονικιούς που παίζανε εθνική Ελλάδος στα χρόνια που μεσουρανούσε το ΠΟΚ. Ο ωραίος Νίκος με τα φουτεράκια του - ή βυσινί ή γαλάζιο ή μπλέ με τα γιακαδάκια έξω. Με την μοναδική ικανότητα να αποκρούει τα πέναλτυ, τα τρομακτικά ρεφλέξ του και την αρχοντική καθοδήγηση της άμυνας. Ένας αληθινός αρχηγός σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο παιζόταν απο άντρες.
       Μέχρις εκείνο το φοβερό ματς. Άρης - ΟΣΦΠ 2 - 4. Χρόνια της χούντας. Κατηγορήθηκε απο τον τότε μεγαλοπαράγοντα της ομάδας της καρδιάς του, τον χουντικό Καμπάνη, οτι είχε δωροδοκηθεί. Και τον πετάξανε σαν σκουπίδι απο τον σύλλογο. Ξενιτεύθηκε στον Καναδά συνεχίζοντας έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Το συμβούλιο της Επικρατείας τελικά τον δικαίωσε. Ξαναγύρισε καθαρός όπως και ήταν η πραγματικότητα.
          Ο θείος Λουκάς μας τον έφερε στην τεράστια ομάδα μας. Τους συνέδεε κοινή μοίρα. Στην σκιά του Στεριούδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή μας πορεία. Κι άναψε τα φώτα της καρδιάς μου με την απόκρουση των δύο πέναλτυ εναντίον της ΚΠΡ. Δεν είχε παίξει στον αγώνα αυτόν. Ο Φάντροκ΄τον έριξε μέσα για την διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας. Και δικαιώθηκαν όλοι.
         Δυο πρωταθλήματα κι ένα ντάμπλ πανηγυρίσαμε μαζί. Η θλίψη τεράστια σε εκείνο το ματς ΟΣΦΠ - ΑΕΚ όταν αναγκάστηκε να πέσει στα πόδια του σέντερ φορ της δαφνοστεφανωμένης και να σπάσει το κεφάλι του. Πάνω στο φορείο με τιε ρόδες, μέσα στα αίματα και αναίσθητος, όλο το τηγάνι όρθιο και βουβό, απέδωσε τον φόρο τιμής.
            Η καριέρα του έκλεισε ήρεμα και ταπεινά, όπως είναι ο χαρακτήρας του. Ένας χαρακτήρας βέβαια που ήταν σε μόνιμη κόντρα με όλο το φάσμα των τότε παραγόντων της εθνικής ομάδας και της ΕΠΟ. Τα πόστα τα κατέκτησε και τα παράτησε μόνος. Δεν γινόταν να συμβιβαστεί με τα μπουρδέλα.
             Τον γνώρισα πριν απο 15 χρόνια. Αμέσως κολλήσαμε. Λίγο οι αναμνήσεις, λίγο η ΑΕΚ, λίγο τα ουζάκια, έφευγε ο χρόνος της παρέας και θέλαμε άλλον τόσο. Βοήθησε τον μεγάλο μου τον γιό να γίνει τερματοφύλακας.
             Ο μικρός μου δεν τον άκουσε. Είχαμε πάει να τον δούμε παρέα σε ένα τουρνουά σχολικό, κι είχε πάθει ζαπλαμά που γνώριζε τον άνθρωπο που την παραμονή τον χάζευε σε DVD. Ήθελε να τον κάνει περήφανο. Το παιχνίδι κατέληξε στα πέναλτυ. Ο μικρός έπιασε μεν δυο, αλλά τελικά η ομάδα του αποκλείστηκε. Ήρθε στην κερκίδα να μας συναντήσει. Ο Νίκος μου έγνεψε οτι αυτός θα του μιλούσε. Του εξήγησε για την ωραία προσπάθεια του, τις καλές τποποθετήσεις του και την υπομονή και την προσπάθεια που έπρεπε να επιδείξει στην συνέχεια μια που θα ερχόντουσαν στο μέλλον κι άλλοι αγώνες. Κατέληξε στην αγκαλιά του να κλαίει με λυγμούς. Βούρκωσα κι εγώ. Το παιδικό μου ίνδαλμα ήταν μέσα στην οικογένεια μου και μίλαγε με τον μικρό.
             Νικάκι, συγνώμη αλλά αυτό το αφιέρωμα είχα την υποχρέωση να το κάνω. Τα τηλέφωνα δεν είναι αρκετά. Ευτυχώς όλα είναι πια περαστικά κι έχω έτοιμο τον Βαρβαγιάννη με τα μεζεδάκια και το κόκκινο κρασί απο την Σιάτιστα. Με το που θα γυρίσεις απο πάνω, η παρέα θα είναι έτοιμη. Και να θυμάσαι οτι όλα είναι τυχαία κι ας διαφωνείς. Ναι, θα στον φιλήσω τον πορτιέρο. Κι εσύ καιρός να αρχίσεις το κάπνισμα. Φιλιά πολλά.

45 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 09:54

    Βλέπεις αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που αποτελέσαν τον πλήρωμα τους αγωνιστικού τμήματος της ΑΕΚ , τους συγκρίνεις με τους σημερινούς και θλίβεσαι...Ας κρατήσουμε, τουλάχιστον, το ίδιο επίπεδο εμείς στην καθημερινή μας ζωή και στις κερκίδες και ας ευχηθούμε ότι το αγωνιστικό πλήρωμα μας θα ξανααποκτήσει τέτοιους ανθρώπους. Και όλα τα άλλα θα έρθουν φυσικά, με τον δικέφαλο να φτερουγίζει ΨΗΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσος Θεσσαλονίκη26 Ιανουαρίου, 2010 12:59

    Υπέροχες εικόνες μας χάρισες φίλε Στήβεν και ξύπνησες όμορφες παιδικές αναμνήσεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι και ζεσταίνεται λίγο η καρδιά μας.
    Άντε να πεις στο Σάχα, ποιοι έχουν φορέσει αυτήν τη φανέλα. Πραγματικά θλίβεσαι, Γιώργη. Και οργίζεσαι ταυτόχρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους: Το αφιέρωμα το έκανα διότι ο Νικάκης ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους
    Καλά το πάει ο Αδαμίδης.
    Γήπεδο στα Φιλαδέλφεια,μείωση χρέους,υψηλοί στόχοι και ανάλογα με ποιούς συναντιέται πρίγκηπας ή βάτραχος!
    Ότι θέλουν να ακούσουν οι παραβρισκόμενοι.
    Εξ άλλου και τίποτα να μην κάνει από αυτά που υπόσχεται,το Λονδίνο πεφτει μακριά,όσους Έλληνες και να βρει εκεί δεν είναι το ίδιο με το να σου έρχονται τα 300 παπάκια στην πόρτα σου!
    Εμένα βουλευτή μου μοιάζει που πριν ακόμα εκλεγεί μοιράζει διορισμούς στο δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς τα εμφράγματα τα παθαίνουν αυτοί που δεν πρέπει.
    Τα τομάρια λές και έχουν ανοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η άμυνα μας είναι από τις χειρότερες του πρωταθλήματος εκτός των τελευταίων ομάδων.
    Η έλλειψη τερματοφύλακα κλάσεως φέτος είναι εμφανής.
    Δυστυχώς παρότι περάσανε 80 παίχτες τα προηγούμενα χρόνια απο την ΑΕΚ, οι φωστήρες μας,διοίκηση και προπ.τίμ δεν φρόντησαν για κάποιο ταλέντο τερματοφύλακα.
    Με θλίψη θυμόμαστε όλους αυτούς που κάποτε κρατούσαν το μηδέν πίσω.
    Με θλίψη διαβάζω και τις δηλώσεις Μαϊστόροβιτς που είναι ευχαριστημένος με την φετινή του απόδοση.Ευτυχώς δηλαδή. Και έχουμε φάει 26 μέχρι στιγμής.Δυό μπαλάκια σε κάθε αγώνα!
    Αν ήταν δυσαρεστημένος,δεν θέλω να σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 15:44

    Ωχ ωχ ωχ, Χαράλαμπε! Ο Μπλάνκο είναι, λέει, δυσαρεστημένος και δε βάζει γκολ. Ο Σκόκο είναι, λέει, δυσαρεστημένος και όλο πονάει στους προσαγωγούς (- "μαμάααααα ο καμηλιέρης με βάρεσεεεεε, μπουαααα" - "θα φέρω τους μάνατζερς ου να τον κάνουν ντα ντα, παιδί μου"....). Ο Μαντούκα είναι, κι αυτός λέει, δυσαρεστημένος και δεν κάνει συμβόλαιο. Το Ταχτσίδι είναι, λέει, δυσαρεστημένο που πρέπει να πηγαίνει στις προπονήσεις αντί να κοιμάται. Ο Χουανφράν είναι, λέει, δυσαρεστημένος που δεν τον αφήνουμε να κάνει θεατρικό περφόρμανς σε κάθε παιχνίδι (αφού το πληρώνουμε 700 χιλιάρικα το χρόνο, βρε παιδί μου...). Αλλά φευ! Ο Σουηδός είναι, λέει, ευχαριστημένος που παίζει σε κάθε παιχνίδι κι ας τρώμε 3 από τον Ατρόμητο...Μαζί με αυτόν και ο Παυλής, που δεν πάει δανεικός με τίποτα, μπας και χάσει την ευκαιρία να γυαλίζει τους πάγκους της αγαπημένης του ομάδας και ο Σάχα, ο οποίος επιτέλους μπορεί να κάθεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού...στον πάγκο...αλλά καλύτερα από μέσα στο γήπεδο, που τα έτρωγε όρθιος...είμαστε μία ωραίιιιιια ατμόσφαιρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 15:45

    Α ναι, ξέχασα τον Καμηλιέρη. Αυτός είναι ευχαριστημένος...δεν έχει δείρει κάποιον ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν γωνριζα για την περιπετεια του Νικου του Χρηστιδη. Μακαρι να το εχει ξεπερασει πληρως και να ειναι για πολλα χρονια διπλα μας.
    Συνηθως υποφερουν απ'την καρδια τους,οσοι διαθετουν τετοια.
    Παντα θαυμαζα τα προσοντα του και κυριως την σταση ζωης που κρατουσε και τον χαρακτηρα του. Δυσευρεετα πραγματα αυτα.
    Και αναποφευκτα κανουμε και τις συγκρισεις με το απελπιστικο σημερα.Και ποναει και η δικη μας. Αντι του Χρηστιδη και του Στεργιουδα, ο Σαχλας.Αντι του Μανωλα ο Αλβες και ο Κοντης,αντι των Βιερρα και Βαγκνερ, οι Μπουρμπος και Κωνσταντινιδης και Ραμπεσαντρατανα,Αντι του Μιμη και του Μαυρου ο Παυλης,αντι του απαραμιλης εργατικοτητας Σαβεβσκι,τωρα ενα καρο Αργεντινοκωλοπαιδα και παει λεγοντας. Και βεβαια αντι του Μπαρλου το Αδαμιδι.
    Χεζε ψηλα και αγναντευε δηλαδη.
    Που μαζεψε-λεει- ακομα 4-5 αποτυχημενους που ειχαν "μια χαρα δουλειες" σε εταιρειες -που πηγαιναν κατα διαολου λεω εγω- και "ρισκαροντας" το μελλον τους-ταχα μου- την "καριερα" τους το ψωμι της οικογενειας τους,απεφασισαν να εμπλακουν με την ΑΕΚ.
    Την ΑΕΚ την καταχρεωμενη,που δεν ξερει τι της ξημερωνει, που δεν ξερει που χρωσταει,διχως δυναμικη-οπως ειναι τωρα τα πραγματα-,διχως δυνατοτητα ανακαμψης-αν δεν συμβει κατι κοσμογονικο,πραγμα που ευχομαστε-αβουλη,σε κακα χαλια,διχως αρχη και τελος κλπ. Σε αυτην την ομαδα αποφασισαν μερικες μετριοτητες να κανουν τι; Να πουλησουν μουρη; Να διαφημιστουν για τις επομενες-αν υπαρχουν-προσληψεις τους; Να παρουν κανενα κοκκαλο(ηθελα ν'αξερα πως;) Τι διαολο ζητανε;
    Μη μου πειτε τιποτα περι "αγαπης" γιατι θα παω να κρεμαστω απ'το πρωτο δεντρο που θα βρω μπροστα μου.
    Υπαλληλοι,ναι Αλλα τινος;
    Αν ο Π.Γιαννακοπουλος αποφασισει να παρει στην δουλεια του τους Κοσματο και Καψη,ετσι για να κουβαλανε καφεδες,τι λετε,θα δεχθουν, η θα βαλουν πανω απ'ολα το "ονειρο ζωης" της ΑΕΚ;
    Αν ο Βγενοπουλος αποφασισει να ξεμουδιασει στο Καρπενησι και καταλυσει στο "Μοντανα",ποιος λετε να τον σερβιρει καθημερινα; Οι σερβιτοροι, η ο ιδιος ο Στραγαλης;
    Για τον Καπετανακη,τι να πεις; Μαλλον φοραει "μελιτζανια" παρα ειναι εφοπλιστης. Τι "εφεπλιστης"; Εδω η "Μανταλενα" μια βαρκα ειχε και την ξεραμε ολοι. Ετουτος;
    Αετε μου κοσμο που ταιζεις.
    Ενα καρο μαντραχαλοι,μετριοι,αποτυχημενοι,δουλοι,υπαλληλοι,ρεμπεσκεδες,απατεωνες,καιροσκοποι,τυχαρπαστοι,γλυφτες,κι'ενα σωρο αλλα ζωηφια.
    Ολοι,χρονια απ'το ταλαιπωρο κορμι σου τρωνε. Αντε να δουμε ως ποτε.
    Η Αυτοκρατορισσα, πεσμενη στα "τεσσερα" με το σφουγγαροπανο στο χερι.
    Θλιβερο. Πραγματικα θλιβερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξεχάσαμε και τον Άρτσε.
    Από τους ευχαριστημένους κι αυτός,δεν ξεκολάει με τίποτα κι ας μην παίζει.
    Αρκεί που είναι στο Ελλάδα στον ήλιο και στην θάλασσα.Αγαλίαση μεγάλη...
    Και το Χέρσι.Αυτός ζεί ένα όνειρο-μην με ξυπνάτε-αρκεί που είμαι με την αγάπη μου(θυγατέρα 10κάτε).Μια μέρα του λένε μάζεψε τα φεύγεις Ελλάδα,αυτός δεν το πίστευε,όχι αλήθεια σου λέμε,για μπάλα όχι διακοπές.Ζήσε το μύθο σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Στήβεν,

    Όπως και άλλοτε έχω γράψει – παρότι ΠΑΟ- διαβάζω αναδρομικά το Blog σου, συνήθως μια -δυο φορές την εβδομάδα, και πραγματικά το απολαμβάνω, ειδικά όταν γράφεις κείμενα σαν το σημερινό, ή γράφουν οι φίλοι του blog, όπως πρόσφατα κείμενα της Άννας. του Χρήστου κ.ά., που δείχνουν αμεσότητα, ευαισθησία, αυθεντικότητα, χιούμορ, βαθειά καλλιέργεια και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.
    Πιστεύω ότι αυτό το ύφος είναι ασφαλώς προτιμότερο από εκείνο που συνήθως βγαίνει αργά το βράδυ- ή μάλλον νωρίς το πρωί- μετά από αρκετό ουίσκι και πολλά τσιγάρα. Ποδόσφαιρο, ακόμα και σαν οπαδός, δε σημαίνει υποχρεωτικά υβρεολόγιο στην άλλη άποψη. Έτσι αδικείται η ποιότητα όλων των φίλων του blog, που είναι πραγματικά πολύ υψηλή και δεν αξίζει, ακόμα και αν προκαλείστε από κάποιους κακοπροαίρετους, φανατικούς, ανόητους ψευτόμαγκες, κουτοπόνηρους αργυρώνητους ή εγκάθετους.
    Νομίζω ότι το χιούμορ, όπως πολλές φορές το έχετε χρησιμοποιήσει για γραφόμενα τέτοιων τύπων, είναι τόσο οξύ, καταλυτικό, ευθύβολο και ανατρεπτικό, που όλα τα άλλα περισσεύουν.

    Φιλικά
    ΚΜ (και επιμένω στο Κ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 17:10

    Όντως Χαράλαμπε, κι εγώ αν κ*****να την κόρη του 10-Kate μονίμως ευχαριστημένος θα ήμουν. Με το χαμόγελο στα χείλη. Να και κάποιος άλλος ευχαριστημένος στην ομάδα. Όσον αφορα τον Άρτσε, δεν ξέρω...και στην Αρτζεντίνα έχουν ήλιο, δεν ξέρω για τις παραλίες τους...βέβαια και αυτός μπορεί να είναι ευχαριστημένος, όπως τόσοι άλλοι, με το Αθηναϊκό νάιτ λάιφ. Παίζει, παίζει, διότι και το Ταχτσίδι γουστάρει νάιτ λάιφ, παραγουστάρει για να είμαι πιο ακριβής, αλλά τώρα θέλει Πάρμα. Θα ξενερώσει η Σάσα εκεί (εκτός αν κάνει διεθνή καριέρα, όπως θέλει και αυτή και τόσες άλλες) και, μετά, το Ταχτσίδι θα είναι δυσαρεστημένο και εκεί...Αμάν, αγχώθηκα Χαράλαμπε. Τώρα που το συζητάμε, εγώ δεν ξέρω αν είμαι ευχαριστημένος...εντάξει δε νοιώθω και σαν το Σουηδό, αλλά ούτε και σαν το Ταχτσίδι. Δύσκολοι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 17:14

    Ρε Χρήστο, μου κάνει κι εμένα εντύπωση και ορθώς το επισημαίνεις. Ούτε ένας από το καμάρι της Μoscow Road ή τους τέσσερις ιππότες της Αποκαλύψεως που θα φέρει δεν έχει ξαναασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Είναι όλοι τους "επιχειρηματίες" και "στελέχη" golden boys εν ολίγοις. Στου Κασσίδη την κεφάλα, εν ολίγοις.
    This is AEK...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 17:17

    Α ναι Χρήστο, και σίγουρα Ντούκλα στο μουστάκι δεν έχει, οπότε μάπα το water melon, που λεν και στη Moscow Road...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στην αλογοτροφή ''ετοιμάζουν ταξίδι μοναχά για πάρτυ μας''.
    Σαν πολύ σίγουρους μας έχουν.
    Οι δικοί μας μόκο προς το παρόν και αυτό ακούγεται καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Χρήστο : Φίλε ο Νικάκης είναι υγιέστατος πλέον και τον περιμένουμε κάτω όλη ή παλιοπαρέα του. Βρε μακάρι να τον είχαμε στις 6/2. Θα δούμε πότε θα κατεβεί. Πάντως σπίτι του είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ΚΜ: Φίλε να είσαι καλά και σ'ευχαριστώ. Τώρα βέβαια τι απολαμβάνεις στο blog σαν ΠΑΟ δεν καταλαβαίνω, αλλά δεν χρειάζεται και να τα κατανοώ όλα. Πάντως τα ποτά και τα τσιγάρα δεν φταίνε για το ύφος που μερικές φορές ξεφεύγει και πρέπει να ξεφεύγει κατά την γνώμη μου. Δεν είναι η ακαδημία με τους υπερήλικες που θα κρίνουν το πνευματικό έργο του ποιητού Δεμεχέζη. Διότι η αγάπη ή η οργή άπτονται του ενστίκτου κι αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με την καλλιέργεια των συγγραφέων. Δεν υπάρχουν κακές λέξεις παρά μόνο κακές σκέψεις. Αυτός που βρίζει σπανίως κρύβει κάτι. Ο πολύς πολιτισμός θυμίζει τάφο. Απ' έξω λουστραρισμένο μάρμαρο και μέσα σαπίλα και σκουλήκια. Να είσαι καλά ΚΜ, και καλά κάνεις κι επιμένεις στο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγχώθηκα τώρα.
    Με την λήξη του πρωταθλήματος τι θα έχουμε να λέμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην τιμητική 18η θέση της λίστας με τους πιο επιτυχημένους προπονητές ποδοσφαίρου κατατάσσει τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS). Ο οργανισμός, ο οποίος και λειτουργεί υπό την αιγίδα της FIFA, δημοσιοποίησε την κατάταξη με τους πιο επιτυχημένους προπονητές, η οποία προκύπτει βάσει των τίτλων που έχουν κατακτήσει και των νικών που έχουν σημειώσει σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων από το 1996 έως το 2009. Ο 54χρονος Αργεντινός τεχνικός φιγουράρει εντός της πρώτης 20άδας, με 23 βαθμούς αξιολόγησης, τη στιγμή που ο κορυφαίος, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, έχει 87. Ο Κούπερ στη λίστα προηγείται μεγάλων ονομάτων της προπονητικής, όπως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Οτο Ρεχάγκελ, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο Φατίχ Τερίμ, ο Μάριο Ζαγκάλο, ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ο αείμνηστος Βαλερί Λομπανόφσκι κ.ά.
    Έπεσε διάνα ο Άρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Χαράλαμπο: Γιατί αγχώθηκες; Με τη λήξη του πρωταθλήματος, θα έπρεπε να συμβεί το ανάποδο.
    Στη λίστα των προπονητών, ο Αλέφαντος πού είναι; Ο Κούπερ πού θα πάει το καλοκαίρι; Να τι θα λέμε τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον Κουπερ τον ρωτησε κανεις αν θελει να ερθει στην ΑΕΚ? Εκει στον ΑΡΗ βρηκε και τρεις τεσσερις παιχτες να κανει δουλεια.Εδω,σε εμας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Μονεγάσκο και Χαράλαμπο: Για Πειραιά τον βλέπω. Εμείς δεν θα υπάρχουμε με την παρούσα κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν πάει πειραιά εύκολα πέφτει στην 99η θέση.
    Μην μπλέξεις με τους Τσουκαλάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 23:21

    Όχι βρε steven, δεν τον θέλουμε εμείς. ΤΟ καμάρι της Moscow Road, θέλει νεό φιλόδοξο ευρωπαίο προπονητή. Όχι σιτεμένο λατινοαμερικάνο. Οπότε πάμε Κωστένογλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαραλαμπε,ετσι οπως τα πηρε στο κρανιο ο Κοκκαλης,ξεχνα Τσουκαλαδες,Σαββες κτλ...Αν αποφασισει να συνεχισει οπως θελει αυτος,και τον Κουπερ θα παρει,και 2,3 παιχτες θα του παρει.Αν οχι,την λεζα θα την πληρωσουν οι καινουργιοι συννεταιροι,που ουτως η αλλως θα την πληρωσουν σε βαθος χρονου.Στηβεν,το να μην υπαρχουμε ειναι το λιγοτερο,φαντασου να υπαρχουμε και να ειμαστε οπως τωρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Γιώργη: Και τα έχει συμφωνήσει ήδη με τον ψάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Μονεγάσκο: Αν είμαστε έτσι, την τύχη του μπάσκετ θα έχουμε αλλά τον αγώνα ξανά να ξαναγίνουμε βασίλισσα ξανά που λέει κι η οργάνωση. Κι αν θα ξαναγίνουμε, όλα θα τα χρωστάμε στην οργάνωση. Υπάρχει μέθοδος βρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 23:34

    Δεξιός ή αριστερός είναι ο Κωστένογλου? Όχι τίποτ' άλλο, αλλά θα μπορεί να βρει και την κατάλληλη θέση για το Σκόκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Ιανουαρίου, 2010 23:35

    Ωωωχ, Δ.Χ. πνευματικό βλέπω. Τύφλα να χει ο Εφραίμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Διαβασα οτι ενας 18χρονος,σειχης ητανε,εμιρης ητανε δεν θυμαμαι καλα,εδωσε 60μυρια και πηρε μια ομαδα στην Δ εθνικη της Αγγλιας,ουτε γηπεδο δεν εχει,σε κατι λειβαδια παιζουν και τα τερματα ειναι απο κορμους του παρακειμενου δασους.Δωρο του πατερα του ηταν,ετσι για να ασχολειται με κατι.Τα σαινια τα δικα μας δεν πανε να βρουνε κανα τετοιον να ησυχασουν κι αυτοι και μεις μαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλά ρε,με τον Τζιμπούρι που είναι μουσουλμάνος πως θα τα βρούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η κατάλληλη θέση για Σκόκο για μένα είναι βορειο-ανατολικά,έτσι για παραδειγματισμό.
    Όπως Καστίγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κανενα προβλημα.Θα τον αγριοκοιταξει δυο τρεις φορες ο Τζιμπουρ και ληγει το οποιο θεμα για ολη την σαιζον.Που να μπερδευομαστε τωρα με αλλοθρησκους θα σκεφτει ο Κωστενογλου,ασε που μπορει να γυαλισει το ματι του ξαφνικα σε τιποτα ραμαζανια και να με σκεφτεται με φερετζε....δεν τοχει σε τιποτα να με κυνηγαει σε ολο το γηπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λέτε να πρέπει να ασπαστούμε το Κοράνι για δούμε άσπρη μέρα? Αγιά Σοφιά και μιναρέδες γύρω γύρω...Να αρχίσουμε να στέλνουμε επιστολές στα Εμιράτα και όπου αλλού συχνάζουν αυτοί οι τύποι.
    Steven, ξέθαψε τον πολυέλαιο. Μια χαρά γούρι μας πήγε με τους γαύρους. Έχουν αρχίσει να μιλάνε για 4αρες τα βαζελάκια και ευελπιστούν σε υγιεινό περίπατο, φίλαθλοι και παίκτες.
    Το σκοκόπανο θα παίξει? Για να κοιμηθώ ήσυχη, ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Xαράλαμπε, μια χαρά θα του κάτσει του σκοκόπανου το βορειοανατολικό. Αυτός χρειάζεται καμία Κολομβία, εκεί πέφτει ξύλο πολύ μαζί με σφαίρες.
    Μήπως από το σοκ του περάσουν και τα ψυχολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς ΚΜ.Μεγαλε,εγω ειμαι παντα νηφαλιος τετοια ωρα.Αλλες φορες τα γραφω χυμα,αλλες με περιτυλιγμα αναλογα με την περισταση.Αν εγραφα συνεχεια με το ιδιο τεμπο να ανησυχουσες οτι κατι τρεχει....οποτε παμε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αννα,τι γλωσσα ειναι αυτη,ακου Σκοκοπανο...Δεν αισχυνεσαι καθολου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα αιματολογικά τεστ που γίνανε πριν κανά μήνα βγάλανε τους αργεντίνους τούρμπο,σε σχέση με πέριση.
    Ήρθαν λάδωσε το έντερο τους και ''νιώθουν και άσχημα ''από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Oυδόλως, Γιάννη. Εδώ δε ντρέπεται αυτός, που θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Xαράλαμπε, μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Ο Μπλάνκο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι εξαιρετικά φιλότιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άννα κι αυτός είπε ότι τραβάει ζόρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή