Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Δ - Τ

           Φυσιολογικά κρίνω τα δύο πρώτα παιχνίδια. Με την έννοια οτι πέρασαν τα φαβορί, η Ολλανδία και η Βραζιλία. Δεν με εντυπωσίασε η Ολλανδία ιδιαίτερα, αλλά έδειξε πολύ ικανή απο τη μέση και μπροστά. Έπεσε και σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα , μάλλον πίστεψε οτι οι άλλοι είχαν παραδώσει το πνεύμα τους και κάθισε κι αυτή. Κάτι μου λέει οτι πήγαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων κατά 90% σίγουροι οτι θα πέσουν με την Βραζιλία, όπου έκεί θα γίνει της πουτάνας.
        Και μακάρι να γίνει, μπας και δούμε κάτι της προκοπής. Αν και το δεύτερο παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο. Καλή η Βραζιλία, που πέραν του ταλέντου της εκμεταλλεύεται  και την μπαμπουλίσια φανέλλα της. Διότι το 3 -0 είναι βαρύ σκορ για την Χιλή, που έδειξε κάποια στοιχεία καλά ( τουλάχιστον μέχρι το 30 ), αλλά χάθηκαν μέσα σε μια  ατέρμονη φλυαρία, λες και θέλανε οι παίκτες της να μπουν με τη μπάλα μέσα στα δίχτυα. Ε, δεν γίνεται έτσι κι ειδικά με την Βραζιλία που σε έχει κερδίσει και καμιά σαρανταριά φορές παραπάνω και σ' έχει ποτίσει με αρκετό κόμπλεξ.
      Μεγάλη ταλαιπωρία αυτό το παιχνίδι των Νιντέντο με την δεύτερη ομάδα μου. Η οποία με πρόδωσε. Είχε βέβαια κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν είναι δυνατόν να ξέρεις μπαλάρα, να είσαι απόγονος του Γκαμάρα και να μην μπορείς να τελειώσεις σε 120 λεπτά μια πολύ καλά γυμνασμένη και φιλότιμη ασιατική παγόδα. Τέλος πάντων , τα πέναλτυ μας αποζημίωσαν και τουλάχιστον μετά θα έχουμε λατίνικο παιχνίδι.
      Όποτε βλέπει η πορτογαλλική φανέλλα ισπανική, παίρνει τον πούλο. Μόνο ο Εουσέμπιο φαίνεται να  τους τρόμαζε γι' αυτό τον βγάλανε μαύρο πάνθηρα. Διότι ο Ρονάλντο ήταν μπανανόμηλο ροζέ και μάλλον πρέπει να μιλήσει με τον Μπέκαμ για την ανταλλαγή εσωρούχων. Βέβαια ο Άγγλος πηδάει την ανορεξική νερβόζια, που δεν θα την θέλει ο άλλος, που έβαλε μια ορεξιακή βουβουζέλα στο λαρύγκι του. Ποδοσφαιριστής είσαι πάω απο όλα κι όχι δαμάσκηνο να σε βουτήξω απο το μαλλί. Τέλος πάντων, το συγκεκριμένο ματς έβγαλε 2 σταρ: Τον προπονητή της Πορτογαλλίας και τον διαιτητή. Για τον πρώτο καταλαβαίνετε, για τον δεύτερο μάλλον είδατε τον διαιτητή του τελικού μέσω απάθειας κι άσε τα μαλακισμένα να σκοτωθούν.  Γουστάρω το κρύο αίμα την ώρα που σφυρίζουν τα ΕΚΑΒ.
       Και  μην έχοντας και πρόβλημα να πέσω έξω, - μπάλα είναι δεν είναι budget εταιρείας -, να κάνω και τις προβλέψεις μου: Γνωρίζετε οτι είμαι φιλολατίνος και υποστηρίζω την Ουρουγουάη.  Πιστεύω λοιπόν τα εξής:
- Το ματς της ομάδας μου με τη Γκάνα, θα είναι ντερμπάκι. Αν επαναλάβει την εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα, θα χάσει. Πάντως ελπίζω να προχωρήσει.
- Τα ματς της Γερμανίας- Αργεντινής και Βραζιλίας-Ολλανδίας, τα βλέπω πακέτο ίδια. Με αποκλεισμό των λατίνων. Ειδικά την Αργεντινή, δεν την βλέπω με τίποτα.
- Η άποψη μου είναι οτι η Παραγουάη δεν περνάει με τίποτα. Πρέπει να κοιμηθεί ο θεός. Η Ισπανία δεν παίζεται απο την τσουκουτσόμπαλα.

8 σχόλια:

  1. Ειχατε φαγουρα...? Το Τσεσμε βγηκε βολτα στο βορειο Αιγαιο.Εχει αραξει πανω απο το σημειο που ειχε αραξει και το OSTERVOLD περσι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι κανει εκει; Επεσε η μασελα του Μητσοτακη,βουτηξαν οι Τουρκοι να βοηθησουν και ω του θαυματος επεσαν πανω σε μια περιεργη κηλιδα και καθως την ακολουθησαν στον βυθο,βρεθηκαν εκπληκτοι μπρος σε εναν μικρο πιδακα πετρελαιου ο οποιος κρυβει κατα τις εκτιμισεις εκατονταδες χιλιαδες βαρελια ημερησιως; Μπα.

    "Βυθισατε την Χωρα". Μια μικρη παρανοηση και ενας μικρο λαθος στο αρθρο και ολα ερχονται οπως πρεπει.
    Ελπιζω να μην υπαρχει κανενα τουρκικο πλοιο π.χ. με την ονομασια "Gamiest Apopis'". Θα εχουμε προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστο,λυσε μου μια απορια...Στην προηγουμενη γενικη απεργια οι δημοσιογραφοι δεν απεργουσαν με την δικαιολογια οτι πρεπει να ενημερωνουν τον κοσμο για το τι γινεται,οχι οπως την προ-προηγουμενη φορα που εχασαν την φωτια στην ΜΑΡΦΙΝ.Σημερα εκαναν απεργια,ενημερωση δεν ειχαμε,χωρια που βγηκε dolce-vita το Τσεσμε.Ειναι τυχαιο? Δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ημουν συμπαικτης της τιτικας των 100 εκατ. ευρω στην Πορτογαλια θα τον ειχα πλακωσει στις σφαλιαρες.Μιλαμε ο παιχτης αυτος αρνειται να πασαρει απο το ενα ποδι στο αλλο κ σουταρει απο οπουδηποτε κ με τις χειροτερες συνθηκες.

    Η Παραγουαη ειναι οπως παντα σκληρο καρυδι , αλλα φετος να κ δεν της λειπουν οι πολυ καλοι επιθετικοι η επιθετικη της λειτουργια εχει προβλημα.Της λειπει ενας κουμανταδορος στην μεσαια γραμμη να περναει την μπαλα μπροστα ομορφα.
    Η Ισπανια την Πορτογαλια την εχει οπως παντα σχεδον για πρωινο.Και ακομα δεν εχει παρει μπρος ο σπυριαρης ο Τορρες. Μονος του παιζει ο Βιγια προς το παρον.
    Η Βραζιλια κερδιζει χωρις να εντυπωσιαζει ! Και μαλιστα δειχνουν τα αποτελεσματα οτι κερδιζει στο χαλαρο , αλλα μαλλον το σκορ ξεγελαει !!

    Προβλεψεις δεν κανω , αλλα θα εκφρασω τις επιθυμιες μου για λατινοευρωπαικες μαχες στους 4. Αργεντινη-Ουρουγουαη το ενα ζευγαρι κ Ισπανια-Ολλανδια το αλλο με τελικο Αργεντινη -Ισπανια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστας-Φλωρινα30 Ιουνίου, 2010 11:33

    Πολυυυυυ χαλαρα, τα Ισπανοπουλα χθες.Δε νομιζω να υπαρχει αλλη ομαδα με τετοια κυκλοφορια μπαλας, σε αυτο το μουντιαλ.Τριγωνακια-ορθογωνια-ενα δυο, και οποτε γουσταρουμε ταιζουμε το Βιγια,να ματωσει το διχτυ.Και ασε τον Ρεχακλη, να ψαχνει ΄΄κορμια΄΄, για τα στημενα.Τι να τα κανεις ρε μαλακα,αν κανουν κοντρολ με τις τεσσερεις και το καλαμι? Βλεπεις τους κοντοπουτανους, που ξερουν 200 κιλα μπαλα μεχρι και τα σεντερ μπακ,και αναρωτιεσαι γιατι το ποδοσφαιρο ειναι τοσο απλο.Θελω να δω παντως Αργεντινη-Ουρουγουαη.Ξυλο,τεχνη,και λιγδιασμενο μαλλι.Αν και τους κοβω χλωμους,τους μπιανκοσελεστε, με τους Γερμανους.Εκανε ο φραντζας ο Λεβ ρε γαμωτο, τετοια ομαδα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα παπάρια του ο Κριστιάνο.Να πάει διακοπές ήθελε μια ώρα αρχίτερα.Σήκωσε μεγάλη κούπα,πήρε πρωταθλήματα,πήγε στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και τώρα τα ξύνει.Έτσι πάει.Εδώ και καιρό έχει το νου του στο να σκοράρει εκτός γηπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Ιουνίου, 2010 13:21

    Μαμ-κακά-νάνι-μαμ-κακά-νάνι-μαμ-κακά-νάνι-μαμ-κακά-νάνι...η ταλάντωση της ευτυχίας (του νέου αεκτσή) με δίωρη περίοδο. Κανείς ανώνυμος αξιοπρεπής να έρθει με 350 παπάκια συνοδεία να μας απαλλάξει για καμιά βδομάδα? Θα το γράψω στην οργάνωση...
    Στο τμήμα "νάνι" της ταλάντωση, ύναμαι εφόσον δεν λαγοκοιμάμαι, να παρακολουθώ ολίγον από μουντιάλ.
    Η ανάλυση σας μου φαίνεται σωστή...ευτυχώς ούρου και πάραγουάη μου πε΄σαν στα κακά και το μαμ οπότε δεν είδα τις σούπες.
    Κρίμα γιατί μου αρέσει η μπάλα τους.
    Αργεντινή-Βραζιλία έχουν μπροστά αρκετούς παικταράδες να κάνουν τη ζημιά (τέβεζ, γκολάρα...), αλλά η μπραζίου έχει προπονητή, ενώ η αρτζεντίνα τον αλέφαντο του νοτίου ημισφαιρίου, οπότε μάλλον η φύση θα εφαρμόσει τους νόμους της...
    Η αλεμάνια πολύ οργανωμένη (αλεμάνια γαρ) και με σωστή νοοτροπία και αυτογνωσία (καίτοι νεανική).
    Η Ισπανία παίρνει μπρος, θα ήθελα αυτή να είναι η "εκπρόσωπος" της ευρώπης στους 4. Πανέμορφο γκολ χθες, με συνδυασμό μπάρτσα, προσέξατε το τακουνάκι του Τσάβι στην ασίστ? Και η ολλανδία μοιάζει με την αρζεντίνα, αλλά στο πιο οργανωμένο, συμφωνώ με steven. Γκολάρα ο ρομπέν και παιχταράς...
    Γκάνα δε με τρελαίνει, αλλά η πιο σταθερή ΨΥΟΛΟΓΙΚΑ κατ' αρχήν από τα αφρικάνια, εξού και η παρουσία της στους 8. Αν το καμερούν είχε αυτή την ισορροπία, αυτοσυγκέντρωση και τη συγκρότηση στην άμυνα, θα ήταν ακόμα στους 4, αλλά ας πρόσεχαν.
    Πάντως είναι όλοι οι ευρωπαίοι εμφανώς ξεζουμισμένοι. Ειδικά η αγγλία το πλήρωσε αυτό (λάμπαρντ-τζέραρντ που είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ και dominant αμυντικά χαφ οκτάρια ήταν σαν άδεια σακιά). Γι αυτό και τα γκολ είτε είναι φάβες (από καμιά μαλακία απόκρουση με τη τζαμπουλάνι στο σαγόνι) είτε γκολάρες-εκλάμψεις παιχταράδων. Ουτε πολλά "αντρίκια" (κεφαλιές λχ σε κόρνερ), ούτε πολλά με κατεβασιές με "ολλανδική αλά άγιαξ" συγκρότηση και κυκλοφορία σε κλειστές άμυνες. Δηλαδή "ευρωπαϊκής κοπής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Όλους: Το βράδυ θα έχουμε λίγο ΑΕΚ κι αύριο για τους σχολιαστές των αγώνων. Το Σαββατοκύριακο για την βόμβα και το κοριτσάκι το απατημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή