Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΑΜΟΥ

      Διακόπτω σήμερα τη ροή των κειμένων όπως την είχα στο μυαλό μου, διότι η μάνα μου, θυμήθηκε μια δική μου ροή. Ροή ζωής. Σαν σήμερα, το 1992, παντρεύτηκα. Είχα φροντίσει να έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ για να είμαι απερίσπαστος να παίξω το δικό μου ντέρμπυ: Στήβεν-Χριστίνα. Αμφίρροπο το δίνανε όλοι παρά το πιάσιμο του διαιτητή – παπά.
      Χωρίστηκαν οι κοινοί γνωστοί και φίλοι. Δεν υπήρχε και στοίχημα τότε, υποχρεωτικά κατέφυγαν στο κοινωνικό κουτσομπολίστικο Προπό. Και το παίζανε οι περισσότεροι στάνταρ άσσο.: Θα το κάνω, και μετά, μια χαρά θα την κάνω πανηγυρίζοντας τα γκολάκια μου. Κάτι συμμαθήτριες της, βάζανε διπλό - πότε έμαθε η γυναίκα ποδόσφαιρο;- και τελικά δικαιώθηκαν εκείνοι οι ξενέρωτοι που βάλανε το Χ. Μιλάω για το ελληνικό γράμμα όχι το σύμβολο της ακατάλληλης ταινίας για ανηλίκους που βγαίνει στο δεξί γάμα της οθόνης όταν κάτι φυσιολογικό γίνεται έργο για τον αγάμητο μπανιστηρτζή.
       Και δεν μιλάω για ισοπαλία, αν θέλω να είμαι τίμιος. Μιλάω για τρομερό διπλό και μάλιστα με 1-3 αν συνυπολογίσω και τα παιδιά μας. Δικαιότατο βάσει απόδοσης και βάσει διαιτησίας ζωής. Μου πήρε τα σώβρακα η κυρία και πολύ καλά έκανε. Φυσικά αφού τα έπλυνε, μου τα έδωσε πίσω να τα ξαναφορέσω, αλλά αυτό είναι μια πολύ μικρή λεπτομέρεια.
      Το 1992 ήταν δίσεκτο. Σεβόμενος λοιπόν – όπως πάντα - τις παραδόσεις του λαού μας για ατυχείς γάμους, αποφάσισα την χρονολογία αυτή έχοντας έτοιμα τα καταφύγια των δικαιολογιών. Για όλα θα έφταιγε η χρονιά και το timing μια που ο γάμος θα ανήκε στον αστερισμό των διδύμων. Δηλαδή στην πιο σταθερή αστάθεια ή στην πιο ασταθή σταθερότητα. Με κυβερνήτη τον Ερμή και το παναρμόνιο 8.
      Που χρειάζεται για να βγει το μπουρδέλο που λέγεται ύπαρξη. Βρίσκοντας την ελευθερία μέσα στη σχέση. Με την εμπιστοσύνη, την χαλαρότητα και την ανοχή μέχρι να μπορέσω να ανδρωθώ κι εγώ. Να πατήσω στα πόδια μου με όποια τρελή σκέψη ή διάθεση μου πέρασε από το μυαλό αυτά τα 18 χρόνια γάμου, που μου θυμίζουν έντονα μπακλαβά ελληνικό, σέρβικο ή τουρκικό ή με την γνώμη της γιαγιάς. Όπως γουστάρει τον φτιάχνει ο καθένας και στο τέλος όλοι οι καλεσμένοι είναι υποχρεωμένοι να πουν μαλακίες μπροστά σου και μαλακίες πίσω σου, αλλά όλοι τελικά να πιστεύουν ότι μπακλαβά φάγανε. Κι άρα μάλλον το θέμα είναι αστείο αφού όλοι μιλάνε για ένα απλό γλυκό.
     Με τα πάνω και τα κάτω του. Με λίγα ή πολλά καρύδια σαν γέμιση, που εξαρτάται από την διάθεση σου να γλυκάνεις τον καλεσμένο. Και στο πάρτυ αυτό, βασικά, δύο είναι οι καλεσμένοι. Και μάλιστα εκούσιοι και με διάθεση να κρατάνε τα νόστιμα και να μην θυμούνται τα πικρά καρύδια που κόψανε πρώιμα. Τι να κάνουμε; Ρετσέτες δεν υπάρχουν ούτε και συμβουλές παλιότερων για ομαλή πορεία. Γάμος: Το αληθινό γεγονός που πραγματικά ακυρώνει την εμπειρία και την ιστορία.
     Κι η επέτειος πλέον είναι ένα γεγονός. Χαίρεσαι που μεγαλώνεις, που έβγαλες άλλον ένα χρόνο κι είσαι πιο κοντά στο κασάτο μέλλον σου. Πρακτικά γιορτάζεις όλα εκείνα τα χρόνια που πέρασες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τον εαυτό σου τιμάς βασικά και μέσω αυτού και τον διπλανό σου, που μπήκε στην περιπέτεια να σε κρατάει. Επίσης γιορτάζεις διότι « υπάρχει ταχύτερος τρόπος μεταφοράς χρημάτων από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ονομάζεται γάμος .» ( James Holt Mc Gravan ). Και δεν διαφωνώ με την κουβέντα αυτή, απλά ταιριάζει στην επέτειο του μικροαστικού διαζυγίου ( τόσο μικρός είναι ο χωρισμένος που ούτε αυτήν την επέτειο γιορτάζει ).
     Όμως τώρα μιλάω για μένα. Που « ερωτεύθηκα δυο πράσινα μάτια αλλά έκανα το λάθος και πήρα ολόκληρο το κορίτσι.» ( Joey Adams ). Αλλά τελικά δεν έκανα λάθος. Διότι και τα πράσινα μάτια εξακολουθώ να βλέπω – έστω και με φακούς επαφής, σ’ ευχαριστώ τεχνολογία – αλλά έζησα την κουβέντα του Oscar Levant : « Γάμος είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί του μίσους .» Φυσικά τη λέξη ελπίδα την μισώ, αλλά ο γάμος την κάνει χειροπιαστή. Κι οφείλω να ομολογήσω με κάθε τιμιότητα, ότι εγώ, σαν ακραίος άνθρωπος, γύρισα προς την λογική ανθρώπινη πραγματικότητα. Έζησα την χημική αντίδραση και γεύτηκα και το γλυκό ίζημα της: τα παιδιά μου. Κι ευτυχώς που το DNA μου αναμείχτηκε με διαφορετικού τύπου σε σχέση με το δικό μου και δεν προκύψανε τίποτε ακόμα πιο θεόμουρλα τέρατα.
     Και μια κουβέντα που μου έχει μείνει στο μυαλό εδώ και χρόνια είναι εκείνης της αγάμητης σιδηράς κυρίας. Της Μάργκαρετ Θάτσερ: « Στην πολιτική, αν θες να ειπωθεί κάτι, ρώτα έναν άνδρα. Αν θες να γίνει κάτι, ρώτα μια γυναίκα.». Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, άρα μια βαθύτατα πολιτική κίνηση. Και σωστά λοιπόν όταν τελειώνει εκείνη η αρρώστια που λέγεται έρωτας και ψυχιατρικά αλλά και καθημερινά, και δώσει την θέση του στη ρουτίνα, ναι μεν μιλάς σαν άνδρας αλλά σπεύδεις και ρωτάς την σύζυγο. Φυσικά να μην κουβαλάει κανά ψυχιατριακό χαρτί κι αυτή ή καμιά ιδέα ότι αδικήθηκε από την πουτάνα την κοινωνία που την ανάγκασε να πέσει σε σένα ενώ την διεκδικούσαν σαν τον Όμηρο επτά τουλάχιστον πόλεις.
      Κι η σοβαρή γυναίκα ξέρει ενστικτωδώς και λογικά τι πρέπει να κάνει. Ξέρει, και το ποσοστό της κυρίας αλλά και το ποσοστό της πουτανιάς. Ξέρει, και την ανάγκη του άνδρα για το παιζογλάντησμα αλλά και τον παραλογισμό της μητριαρχικής οικογένειας που όμως είναι το κύτταρο σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία που διοικείται από αδερφές. Την ξέρει, ή οφείλει να ξέρει την τρίχα της πραγματικότητας. Όπως ξέρει ενστικτωδώς να προστατεύει τα παιδιά της. Κι όπως οφείλει να ξέρει ότι ανήκει κάπου και σε αυτό το κάπου οφείλει και το ότι έγινε γυναίκα. Αλλιώς παραμένει αιώνια γκόμενα που περιμένει να της ξανατύχει ο χαμένος παιδικός έρωτας με τον πενηντάρη που όμως δεν ήταν όπως παλιά, ή με τον ζιγκολό που όμως δεν κάνει για σπίτι. Και τελικά «δεν υπάρχουν άνδρες πια».
     Αξίζει η σημερινή μέρα. Για το πάσο ή το ντούκου της κοινής καθημερινής ζωής. Για τον τρόπο που ο καθένας βοήθησε το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταλλαγμένης αγάπης, τύπου αδερφούλας ή κολλητού φίλου. Και δεν παρατάς ποτέ χρόνια που θυσιάστηκαν, για μια καινούργια αμφίβολη περιπέτεια που θα ξανακαταλήξει στα ίδια νομοτελειακά. Διότι όπως είπε κι ο αγαπημένος μου Oscar Wilde « Μια γυναίκα ξαναπαντρεύεται διότι απεχθανόταν τον προηγούμενο άνδρα της. Ένας άνδρας διότι λάτρευε την πρώην σύζυγο του. Οι γυναίκες δοκιμάζουν την τύχη τους., οι άνδρες διακινδυνεύουν την δική τους.» Κι εγώ δεν είμαι σε ηλικία ρίσκου πια. Ναι, βρε . Για μένα το κάνω. Για μένα μιλάω τόση ώρα. Για μένα γιορτάζω την επέτειο. Στη ζωή μου, μόνο εγώ μετράω. Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια χρονικά. Όπως και οι επέτειοι οι οικογενειακές ή οι εθνικές. Και στις εθνικές έχουμε αργίες. Στις άλλες φροντίζεις να μην παίζει η ΑΕΚ για να μη μανουριάσει και η σύζυγος.

27 σχόλια:

  1. Μεγαλε,να ζησετε.18 χρονια,ειναι 18 χρονια,δεν ειναι ενα και δυο.Το κακο ειναι οτι δεν μετρανε στα βαρεα και ανθυγεινα(ετσι τα λεει ο Λοβερδος).Χωρια που εκοψαν και την επικουρικη.Να τα κατοστησετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 01:05

    Ένας άνθρωπος που σε κρατάει σε τέτοια ισορροπία -και είσαι και εκρηκτικός ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΣ πανάθεμα σε- δε μπορεί παρά να αξίζει τα πάντα.
    Από τα πιο ωραία σου κείμενα, συναισθηματικό και εκ βαθέων.
    Να 'ναι το ασκέρι σας πάντα καλά, προσφυγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι,στο κειμενο σου δεν μιλουσες για σενα.
    Μιλουσες για εκεινη μονο και ειναι ολοκληρο ενας φορος τιμης σε αυτην. Και πολυ σωστα.
    Φαινεται οτι εχεις πιασει τζακ-ποτ.
    Να ειστε ολοι δεμενοι, αγαπημενοι και υγιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς monegascos: Ο καζαμίας όμως λέει άλλα. Στα πόσα η πούτσα είναι πούτσα και στα πόσα είσαι απλά μαλάκας; Θέλω να μου το πει το κονκλάβιο που πιστεύει οτι διοικεί την ΑΕΚ. Και καλά την ΑΕΚ. Που έχει και γνώμη για μένα. Κι επειδή κι εγώ δεν έχω μνήμη, θέλω να κάνω μια κωλολοβοτομή. Κι έχω και την άδεια της συζύγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Γιώργη: Τιμάμε αυτά που αξίζουν και διαολοστέλνουμε τα δήθεν. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο: Είσαι αδερφός και το ξέρεις. Και τώρα έρχεται αυτό που έχουμε πει. Για την γνωριμία μιλάω. Ο "φόρος τιμής" σαν φράση εξισορροπεί τα πάντα, σαν αυτόν που περιγράφει ο τραγουδιστής Μακρόπουλος που την ζυγαριά την έχει προς τον εαυτό του. Και για αυτό εξ άλλου απο το σκυλάδικο είναι στο live. AN HΜΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ALTER ΤΟΥ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπαριες χιωτικες...Πες του καζαμια,να παει να παντρευτει καμια χωριατοπουλα χιωτισα,λεφτα ο ιδιος εχει,και ν`αφησει τις κριτικες και τα σχολια.Αλλα που να τον αφησει η καταγωγη του,εδω ο ανθρωπος ειναι απο σοι ευγενων και πριγκηπων,απο το γενος των chiosburg....Συγγενεις των αλλων των Αψβουργων,αλλοι παπαρες αυτοι.Εγω λεω να τις μετρησουμε,ο νικητης παιρνει την ΑΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τους αδερφούς του προσωπικού μου κουίζ : Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος και Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ελπίζω βέβαια κάποιοι να έίχατε την τύχη να γνωρίσατε τον Κορακάκη. ΑΝ ΌΧΙ, ΤΟΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΕΙ. ΣΤΗ ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΚΙ ΟΙ ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΦΥΣΤΙΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜ ΤΖΟΟΥΝΣ ΤΟΥ LIME LIGHT IN THE CITY OF NEW YORK. GRANDE PAPARA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω που πετυχα τον Μητροπανο,θαχω εκπτωση στα διαρκειας μην χασω το κελεπουρι για του χρονου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς monegascos: Και ήθελε πάντα μια αψβγιουριανή να την πάρω στά ίσα. Και το έκανα. Κι όποιος θέλει συγκρίνεται και στο αψ και στο βουρ και στο γύρω. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ; ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΈΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ ΤΡΙΧΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς monegascos: τζάμπα. Κάτσε όμως, το ερώτημα δικό μου ήταν, όχι του Αδαμίδη. ΕΓΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΛΟΓΩ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ. ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ. ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρε εσυ στο χαντμπωλ,εγω πηρα σημερα κιολας στη σουβλα.Κοντοσουβλι μαριναρισμενο,τυροκαυτερη handmade,σαλατα απο το περιβολι.Και λογο ανοικτου πεδιου φυσαγε και ενα αερακι σαν να ησουν στην παλια 12.Τελικα πιστευω πως η ιδεα μου δεν ηταν ασχημη,ο "μακρυτερος" να παρει την ΑΕΚ,ετσι κι αλλιως εδω και χρονια περνουμε απ`τα τρια το μακρυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 10:55

    Α, πάμε μόνο για "ζωντανούς". Όσον αφορά το Μάκη, πάνσωστος. Αν και προβλέπω να φάω τον κεσέ με την τυροκαυτερή του μονεγάσκου στο κεφάλι, γουστάρω τον Αγγελάκα (από τις Τρύπες). Η φωνή του ακούγεται σα σκύλος με δυσκοιλιότητα αλλά...ο νο1 στίχος σήμερα, μουσική φρέσκια, έχει ρεύμα, έχει ιστορία με τις τρύπες και τρομερή, σταθερή στάση. Άσε που δίνει πάτημα σε πολύ καλούς νέους μουσικούς.
    Θα προσέθετα το Θανάση τον Παπακωνσταντίνου, αλλά είναι πρωτίστως δημιουργός. Άλλη φάση.
    Οπότε Ντέμης Ρούσος, λόγω σημαντικότατων πονημάτων (αν και μέχρι 30 χρόνια πριν), αλλά και παγκόσμιας αναγνωρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 11:06

    Ώπα, Handball? Εκεί δεν είναι που πρέπει όλοι να συστρατευθούμε εναντίον του κρατικού κατεστημένου, το οποίο μας την είχε στημένη?
    60.000 γιούρος είναι, θα τα μαζέψουμε!
    Προτείνω τα ακόλουθα μέτρα.
    1. Μονεγάσκος να πουλάει σουβλάκια πιτα με χαρτί από τα απούλητα διαρκείας του ποδοσφαίρου. 2 γιούρος το κομμάτι
    2. Φωτογραφίες όπως βγάζει η χαμάς με μάρτυρες 10χρονα που τα στείλαν ενάντια σε οβραίικα τανκς με σφεντόνες, αλλά εδώ θα βάλουμε τα παιδιά που βάλαμε να φυλάνε τα ντουβάρια του συνδέσμου, τα οποία δεν προκάμανε να γίνουν παρανάλωμα. 10 γιούρος το κομμάτι.
    3. Ασφαλιστικά συμβόλαια από τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής "υπερ μάνας ΑΕΚ". 30 γιούρος μίζα το κομμάτι.
    4. Αντίγραφο της ανακοίνωσης που έβγαλε ο πρόεδρος πριν το παιχνίδι, κορνιζαρισμένης σε κιτρινόμαυρο πλαίσιο με τη μπόμπα από κάτω, να το βάζουμε πάνω από τα κρεβάτια μας να μας φυλάει από τα κακά που θα μας τύχουν και, δει, τα κρατικά. Άλλωστε έτσι εκθέτουμε και το ανάλγητο κράτος που μας παίρνει και τις συντάξεις...20 γιούρος το κομμάτι.
    Με τα παραπάνω, υπολογίζω ότι εντός μηνός θα συγκεντρωθεί το ποσόν.
    Μονεγάσκε βάλε μπρος τη σούβλα, λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 11:23

    Χαράλαμπε, εκείνη η προσφορά σκοκο-χαβιάρι δεν ήρθε ψες, που την περίμενε το αδαμίδι? ¨η έχει κολλήσει σε κάνα φαξ στο νοβορισίσκ? Τι μας πληροφορεί η ΠΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιώργη
    Είπαμε έρχεται με τον υπερσιβηρικό ο οποίος τώρα είναι στην Λίμνη Βαϊκάλη.Στην οποία παλαιότερα δεν υπήρχε παράκαμψη όπως σημερα.
    Μια και ο πρόεδρος της Αντζί ή όπως σκατά λέγεται,είναι κάργα κουμουνιστής(όπως η Κανέλλη)σκέφτηκε την αναβιώση των καλών σοσιαλιστικών εποχών που το τρένο περνούσε απέναντι με φέρυ!
    Έλα όμως που μια καταιγίδα του χάλασε τα σχέδια και το τραίνο(με την πρόταση)έχει κολλησει εκεί...Δεν ξέρω κάτι νεότερο,ίσως ο Ψαριανός να έχει καμιά πληροφορία μια που το κόμμα έχει ανοικτή γραμμή με το σοβιέτ...

    Ρε Γιώργη,σαν λεζάντα μου φαίνεται του κουμουνιστή, οτι είναι λεφτάς.
    Εκτός αν είναι μάλακς και σκορπά το χρήμα σε λάθος άλογο ενώ θα είχε πολλές άλλες,καλύτερες επιλογές στα λεφτά αυτά τώρα με την λήξη των 32.

    Στηβεν 18 χρόνια φαγούρας στην πλάτη είναι αυτά!Ποιος θα σου την έξυνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η μιζέρια δεν αντέχεται με τίποτα.
    Πέρισι περιμέναμε τα δολλάρια να μας σώσουν και φέτος περιμένουμε τα ρούβλια!
    Αν δεν αποφασίσει να μπει ο μασόνος δεν γίνεται τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 16:33

    Με πρόλαβες πριν πω ότι εδώ περιμέναμε τον Κοζώνη ή να θυμίσω τον θρυλικό Αλεχάντρο Σκλαβενίτη...στον Μεμέτη της Κασπίας θα κολήσουμε? Τουλάχιστον τη ψάχνουμε παγκοσμίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο τοπος που εχει σειρει στα δικαστηρια για "μιζα" τον Φειδια, για αποκρυψη φορων τον αρωστο Μιλτιαδη, εξοστρακισε τον "δικαιο" Αριστιδη, φυλακισε και σκοτωσε τον Σωκρατη και εχει διαπραξει ενα καρο αλλες ιστορικες αδικιες σε προσωπα που λιγοτερο εφταιγαν απο οσο μαρτυρουσαν οι βαριες και αδικαιολογητες ποινες τους, εχει δικαιωμα να ζητα-με την παραμικρη ΥΠΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ τις κεφαλες επι πινακι των σημερινων πολιτικων και αλλων εμπλεκομενων στα της δημοσιας διοικησης και ΤΥΧΟΝ εμπλοκη τους στην διασπαθιση (ωραια λεξη) δημοσιου χρηματος και καταπατηση δημοσιας περιουσιας; Ενα μεγαλο ΟΧΙ, βεβαια. Και πολυ ορθα.
    Μας πηρε πανω απο 2.500 χιλ. χρονια.Επιτελους μαθαινουμε απ'το παρελθον μας,διδασκομαστε απ'τα λαθη μας και χαρασουμε το μελλον με σιγουρια, μη επαναλαμβανοντας τα "λαθη" του χτες.

    η πιο "ζωηρη" (sic) θυρα της ομαδας, μετακομιζει εναν οροφο πανω. Και εις ανωτερα. Πηγαινει στο πανω διαζωμα, για την αποφυγη μελλοντικων ντου, τοσο στον αγωνιστικο χωρο, αλλα αμα λαχει και στις αλλες θυρες,οταν εχει αναδουλειες. Θα προμηθευτουν τοξα και ανεμισκαλες. Αλλωστε κανεις δεν ελεγχεται μπαινοντας. Ειναι εθημο. Γενικο.

    Ριμαδι και το χαντμπολ. Καταστραφηκε επιτελους μετα απο επισταμενες προσπαθειες και εξαντλιτικη δουλεια ολη την χρονια,τελικα επετευχθει το κλεισιμο του τμηματος. Σειρα εχει το μπασκετ. Εκει ειναι λιγο πιο δυσκολα,αλλα εμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει και εκει αποτελεσμα αναλογο.
    Και ας μη μς πουν τι λογος μας πεφτει. Γιατι τοτε λεμε οτι δεν εχουμε χρεωσει το τμημα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Αρα το στηριζουμε εμπρακτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Steven, τα χοντρά λεφτά είναι στα διπλά...
    Η αγάπη μετριέται με ότι απαρνιέται κανείς για χάρη της[Ομάρ Καγιάμ]. Μονιασμένοι και καμαρώνοντας τα δημιουργήματά σας να γεράσετε μαζί, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Άννα: Ευχαριστώ πολύ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυσκολο πραγμα ο γαμος.Ισως το δυσκολοτερο συμβολαιο που υπογραφεις στη ζωη σου.

    Να ειστε γεροι και να χαιρεστε τα παιδια σας Στηβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φιλε στηβεν
    σας ευχομαι να γιορτασετε μαζι πολλες επετειους αγαπημενοι και ευτυχισμενοι και στην επομενη επετειο να γιορτασετε και το πρωταθλημα της αεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουνίου, 2010 20:03

    Στα καπάκια, έρχεται η δαφνοστεφανωμένη να μας διδάξει πως θα σωθούμε. Κάτι σαν τη μάνα ΑΕΚ, χωρίς την ΑΕΚ. Θέλει ο νέος ιδιοκτήτης της λαοπρόβλητης ομάδας των δημοσίων υπαλλήλων να στελεχωθεί από γαύρους που θα δουλεύουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. Κάτι σαν το αδαμίδι και τον πρόδρο της μαμάς μας....
    Ο ΛΟΥΒΑΡΗΣ συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την παρέα? Γιατί έχει εκείνη τη σκλήρυνση κατά πλάκας που έπαθε (συμπτωματικά) τότε που ήταν να πάει φυλακή για τις κούτες με τα πάμπερς που πήγαινε στο μπαμπά του σημερινού πρωθυπουργού μας. Είπαμε, μην πεθάνουμε και για την "ομάδα του λαού"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αννα που είσαι εσύ;
    Τι πάθανε οι Γερμαναράδες από τον Αλ Μπάντυ του ποδοσφαίρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελείωσαν οι εξετάσεις, ξεκουράζομαι και έχω λιώσει ..στο ποδόσφαιρο, Χαράλαμπε.
    Και η ήττα μέσα είναι. Χαίρεσαι, το ξέρω, αλλά η φανέλα είναι βαριά...όπως και να'χει, ο όμιλος πήρε φωτιά, χαράς ευαγγέλια για μας τους ποδοσφαιρόφιλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΙΛΕ,
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ,ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ...
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΦΙΧΤΑ...
    ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ,ΤΡΕΙΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ. ΤΟ ΤΡΙΤΟ...
    ΦΡΕΣΚΟ-ΦΡΕΣΚΟ, 20 ΗΜΕΡΩΝ...
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ,
    ΜΙΛΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή