Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

          Δεν ήταν δυνατόν να παραστώ λόγω υποχρεώσεων. Υπήρχε όμως εκεί δικός μου άνθρωπος, πολύ φίλος, πολύ κοντά στα ερασιτεχνικά μοντέλα και στα σχήματα λαϊκών βάσεων, φύσει και θέσει εναντίον των υπερπαραγόντων ιδιοκτητών ομάδων και του αντίστοιχου λαμογισμού με την κρατική εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή. Αυτός λοιπόν, μου μετέφερε το κλίμα. Ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με τα νούμερα.
         Τα μέλη του ερασιτεχνικού σωματείου αναφέρονται σαν 4000 εκ των οποίων τα 800 είναι ταμειακώς εντάξει. Στην συνέλευση βρέθηκαν 136. Άντε να ήταν 180, όπως λέει ο Μιχάλης, που όμως δεν αλλάζει την ουσία του κείμενου. Και η πρώτη ουσία είναι οτι το κλίμα ήταν πολύ καλό σε σχέση με παλιότερες συνελεύσεις, που πραγματικά γινόταν της πουτάνας. Φυσικά σε κάποιες στιγμές δημιουργήθηκε και κάποια πιο υψηλών τόνων κριτική χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αξία. Η οργάνωση μερικές φορές γίνεται και βασιλικότερη του βασιλέως.
        Η δεύτερη ουσία είναι οτι πραγματικά υπάρχει ένας οικονομικός μαρασμός στα τμήματα, που συνοδεύεται κι απο ένα τρομερό χάσιμο χρόνου απο τους ανθρώπους που μάχονται να τα κρατήσουν όσο πιο ενεργά και ζωντανά γίνεται. Επομένως υπάρχει η έκκληση του ΔΧ για νέους ανθρώπους, άφθαρτους, όχι υποχρεωτικά οικονομικούς κολοσσούς, που θα μπορούσαν ανάλογα με την επαγγελματική τους κατάσταση και τις γνώσεις τους να στελεχώσουν την διοίκηση της μάνας ΑΕΚ.
       Τώρα κάποιες φωνές που πήραν το λόγο, δέχτηκαν κάποια ειρωνικά σχολιάκια για τις προτάσεις τους. Επαναλαμβάνω οτι δεν είμαι σε θέση να έχω προσωπική άποψη. Στο πηγαδάκι λοιπόν που σχηματίστηκε μετά και στο οποίο συμμετείχε και ο ΔΧ και ο άνθρωπος μου, επισημάνθηκε μια αντίφαση μεταξύ των επίσημων λόγων και επιδιώξεων και της πρακτικής αυτοακύρωσης των πραγματικών στόχων. Γεγονός που παραδέχτηκε προς τιμήν του ο ΔΧ, που εμφανίσθηκε και λίγο μπαϊλντισμένος  , για να μην πω και λίγο κουρασμένος.
      Τα βρίσκω όλα φυσιολογικά. Η προσπάθεια τόσων χρόνων - και δεν κάνω καμία πλάκα - μετράει μόνο στα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη. Το 4000 δεν λέει τίποτα διότι είναι γνωστό το φρου φρου κι αρώματα του Έλληνα. Το "ναι" στην αρχή και τα "ελαφριά πηδηματάκια" στην συνέχεια. Αυτά είναι πασίγνωστα και τα είδατε και πρόσφατα ακόμα και στην αλογοτροφή.
       Και πλέον τα λάθη είναι και παραδεκτά απο τον ίδιο τον ΔΧ μαζί με την παραδοχή οτι με το σχήμα αυτό δεν πάμε πουθενά. Διότι δεν εμπνέει ούτε τον κόσμο τον απλό αλλά ούτε και πιθανό επενδυτή ή έστω σπόνσορα. Θα μου πείτε τελικά, τι πρέπει να γίνει; Και να σας απαντήσω ξεκάθαρα: Τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια.
       Ο ερασιτεχνισμός δυστυχώς ή ευτυχώς έχει πεθάνει. Ο αθλητισμός , ειδικότερα στην Ελλάδα, είναι άντρον πιθανής διαπλοκής για άλλα συμφέροντα, ξεπλύματος χρημάτων ή πολιτικών εκμεταλλεύσεων. Κι αυτά είναι οφθαλμοφανέστατα ακόμα και στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην ομάδα μας. Φανταστείτε τι γίνεται στο ψέμα ερασιτεχνικών τμημάτων που όμως δουλεύουν και συμπεριφέρονται σαν επαγγελματικά. Και σε πολύ δύσκολη  περίοδο οικονομικά που δίκαια επικρατεί η νοοτροπία του πελάτη: Πρώτα βλέπω και μετά αγοράζω κάτι . Οι λίμνες μικραίνουν και πρακτικά θα μεταμορφωθούν σε κάτι μουχλιασμένες στέρνες, στις οποίες θα βρουν και καταφύγιο με την επερχόμενη κοινωνική αναταραχή, εντελώς κακοποιά στοιχεία.
            Είπανε να τα ξαναπούν σύντομα για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μοντέλο που θα μπορούσε τουλάχιστον να δώσει μια μεγαλύτερη δυναμική σ' αυτό το 10% ή το 23% πλέον της ερασιτεχνικής , για καλύτερο έλεγχο στην ΠΑΕ. Κι ορθότατα. Μόνο που κι εδώ χρειάζεται πάλι άλλο πρόσωπο.
      ΥΓ. Την δήλωση για τον Μελισσανίδη, την θεωρώ άστοχη. Δεν θα μπορούσε να δράσει πλέον παλαιοκομματικά. Η ανάγκη υπάρχει για τα λεφτά του και την συσπείρωση λόγω ονόματος. Και φυσικά για το επιτελείο που θα δημιουργείτο και που θα ήταν τεχνοκρατικό χειρουργείο. Εδώ απεδείχθη οτι ο ΔΧ είναι ξεπερασμένης κοπής. Χρήσιμος για πιο περιορισμένο ρόλο.      

22 σχόλια:

  1. Το θληβερο νουμερο των 180 παρισταμενων, δειχνει την γυμνια,την αδιαφορια αλλα και το τελμα πλεον στο οποιο εχει περιελθει η Ερασιτεχνικη ΑΕΚ.
    "Αδιαφορια απο μερους μας που δεν παμε να εγγραφουμε και δεν μετεχουμε, παρα μενουμε στα λογια και τους καναπεδες...κλπ-κλπ". Ορθα.
    Το "γιατι" θα το ρωτισει ποτε κανεις;
    Ειμαστε οι περισσοτεροι"αντιΑΕΚτζιδες; Ειμαστε κρυφογαυροι οι πιο πολλοι μηπως;Ειμστε ρατσιστες με τους προσφυγες;Δεν αγαπαμε τα πουλια και δη τα δικεφαλα; Εχουμε προσωπικα με τον Χ"χρηστο; Δεν γουσταρουμε το κιτρινο γενικως; Ειμαστε ολοι απογονοι Τουρκων και σαμποταρουμε ετεροχρονισμενα την προσπαθεια του Σπανουδη και του Ιωνα; Τι διαολο γινεται επιτελους;
    Αυτα ειναι νουμερα Α' τοπικου πρωταθληματος. Και απο αυτην την πλευρα, συντασομαστε μαζι της,γιατι μαραζωνει μαζι με την ΑΕΚ ολοκληρη. Και πως αλλιως,αφου ειναι σαρξ εκ της σαρκος.
    Και δεν γινεται να ειρωνευομαστε την τεταρτη θεση στο ποδοσφαιρο και να ζητοκραυγαζουμε την σωτηρια της βασιλισσας απο τον υποβιβασμο.Δεν κολλανε αυτα.
    Δεν γινεται απο την μια να "καλεις" τον κοσμο να συμμετασχει και ταυτοχρονα να θεωρεις de facto οτι "παλευεις μονος", κανοντας το, δευτερο εμβλημα και να αναγαγεις την μοναξια σε παρασημο.
    Δεν γινεται να λες οτι "ειναι ντροπη να ειμαι εγω προεδρος στην ΑΕΚ" και κατοπιν να ζητας,η να απαιτεις να γραφτει κοσμος στην οργανωση,η στο θεσμο που προεδρευεις.
    Δεν γινεται να κραδαινεις λαβαρα με φιγουρες υπαλληλων ποδοσφαιριστων και να τα μεταφερεις στομα-στομα στα χειλη ολων των οπαδων για δεκαετιες και απ'την αλλη να ισχυριζεσαι οτι "οποιος κανει καλο χειροκροτειται,οποιος κανει κατι κακο θα βριζεται" Πως θα βρισεις τα "θεια" που φτιαχνεις,διχως ο πολυς ο κοσμος να μη σε πει βλασφημο και θεομπαιχτη,με αποτελεσμα τον διχασμο;
    Δεν γινεται να "καλεις-οπως λες- τον Μελισσανιδη και υστερα να αποποιησε τις ευθυνες της αποτυχιας της εκλογης του. Εκτος και αν τον "εφερες" για αυτον ακριβως τον λογο. Για να "αποτυχει ο στιγνος επαγγελματισμος εναντι του ρομαντισμου και της λαικης συμμετοχης" και να θριαμβευσει ο ερασιτεχνισμος μπρος στα ματια ολης της ποδοσφαιρικης ελλαδας.
    Δεν γινεται απο την μια να διωκονται,να υβριζονται οι επενδυτες ιδιοκτητες, η μετοχοι που ηδη εχουν συμβαλει,-σε οποιο τμημα,ποδοσφαιρο,μπασκετ κλπ- κακην κακως και να παριστανεις τον ηρωα ζωντας με ψωροδεκαρες και απο την αλλη να κανεις εκκληση για επενδυτες "να παρουν επιτελους τα τμηματα".
    Δεν γινεται να παραπονιεσαι για τον κοντο και τον Μακη απο την μια και πο την αλλη να "ανοιγεις το σπιτι σου" στον "χ" αγνωστης προελευσης Κοζωνη.Και καθε Κοζωνη.Δεν ειναι σπιτι σου. Ειναι η πορτα καθε ΑΕΚτζη.
    Δεν ειναι συνετα,δεν ειναι προσεκτικα,δεν ειναι μελετημενα,δεν εχουν συναφεια και δεν ακουγονται πολυ καλα στο αυτι του κοσμου ολα αυτα τα ακρως αντιφατικα αλλα και επικινδυνα για την ομαδα.
    Θελετε να ερθουν περισσοτεροι στην επομενη συνελευση της ερασιτεχνικης; Καντε προεδρο εμενα. Σοβαρα μιλαω. Ακομα και για λογους περιεργειας,η για την πλακα τους, θα ερθουν σιγουρα περισσοτεροι απο τους 150 πανω-κατω που πηγαν προχθες. Τι θελω να πω; Αλλαγη στην κουρασμενη,κορεσμενη,ατονη,γηραμενη,με εμμονες, με ενοχες ακομη-ακομη, με πολωτικες τασεις ηγεσια της Ερ. Το πρωτο και κυριο. Τον τροπο λειτουργιας της,το ανοιγμα της στον πολυ κοσμο,το πλανο της, την εμπλοκη της- η απεμπλοκη της- απο την ΠΑΕ, την σχεση της με αυτην, τις διαδικασιες της; Ολα βρισκονται. Ολα διορθωνονται. Ολα συζητιουνται.
    Πρωτο μελημα για να ανασανει ο χωρος να αναπνευσει φρεσκο αερα και να δεχθει νεο αιμα που περιμενει στην αιθουσα αναμονης ειναι η αλλαγη ηγεσιας. Και οταν λεω αλλαγη δεν εννοω να φυγει ο "Γιαννης" για να ερθει ο "Γιαννακης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ατυπο αγωνα-που ξεκινησε πριν πολλα χρονια-μεταξυ φλογερου ρομαντικου ερασιτεχνισμου και τεχνοκρατικου(λεμε)σκληρου και ατεγκτου(κατα τους ερασιτεχνες) επαγγελματισμου,το αποτελεσμα ειναι "Χ". Και το πιο ασχημο ειναι οτι αποκλειονται και οι δυο. Δεν προκρινεται κανενας. Γιατι τιποτα απο τα δυο στην ουσια δεν υπηρξε. Ουτε αμειγης ερασιτεχνισμος αλλα ουτε και τεχνοκρατικος επαγγελματισμος. Υπηρξαν ημιεπαγγελματιες ερασιτεχνες απ΄τη μια μερια και ερασιτεχνες επαγγλεματιες απ'την αλλη. Αποτελεσμα μηδεν.
    Να μην κατηγορουν το επαγγελματικο τμημα,η την εν γενει επαγγελματικη ασυνειδησια οι ερασιτεχνες. Γιατι πολυ απλα,δεν υπηρχε τετοια. Αν υπηρχε σωστος επαγγελματισμος ( και ολοι ξερουμε τι ειναι αυτο) τοτε τα πραγματα θα ηταν καλυτερα και για τους μεν και για τους δε. Ουτε κριση οικονομικη,πορων,στοχων και αναπτυξης θα ειχαν οι μεν αλλα ουτε και κριση ταυτοτητας και συνειδησιακη θα ειχαν οι δε. Και καμια αντιπαλοτητα μεταξυ ΠΑΕτζιδων και Ερασιτεχνων δεν θα ειχε υπαρξει-τουλαχιστον οχι σε αυτον τον αρρωστο βαθμο-αν δεν γινοταν εκμεταλευση εκατερωθεν και δεν χρεισημοποιουσε ο ενας τον αλλον για κολυμβηθρα του Σηλωαμ.
    Ο μεγαλυτερος "παραγοντας" ειναι ο κοσμος.Δεν υπαρχει κανενας μεγαλοπαραγοντας χωρις αυτον. Μα και ο κοσμος δεν παει πουθενα μονος του. Γνωστο αυτο ιστορικα και επανελειμενως. Τι χρειαζεται; Τον μεγαλοπαραγοντα που θα εχει βγει απο τα σπλαχνα του κοσμου. Βεβαια αν ειχε εκλεχθει και αναδειχθει μεσα απο τα θεσμικα οργανα της ερασιτεχνικης και μεσα απο την διαδικασια της ενδοανεληξης,θα ηταν ενα λαμπρο παραδειγμα. Αλλα κατι τετοιο ειναι σπανιο. Και ας μην το ψαχνουμε. Καλα θα κανει να μη το ψαχνει ουτε και ο Δ.Χ. Ουτε και κανεις αλλος. Δεν αναζητουμε το ιδανικο και το φανταστικο αλλα το χειροπιαστο και το λειτουργικο.Που δεν αφαιρει τιποτα απο την ουσια της ιδεας και των σκοπων της ιδρισης. Οι πρωτοΑΕΚτζιδες ξεκινησαν ερασιτεχνικα-οσο αφορα τα μεσα,τους χωρους,την οργανωση-απο αναγκη και οχι απο επιλογη. Αν μπορουσαν θα επραταν και θα λειτουργουσαν επαγγελματικα απο την πρωτη μερα. Μορφωμενοι και των γραμματων ανθρωποι ηταν αλλωστε.Δουλειες στρωμενες,επιχειρησεις ειχαν εκει απο οπου ηρθαν. Δεν ηταν κατσαπλιαδες.
    Τιποτα δεν αφαιρει ο ΣΩΣΤΟΣ επαγγελματισμος-απο αυτον που θελει να ονειρευεται και να ζει το οραμα.Ουτε και ειναι ανασχετικος παραγοντας σε τιποτα. Αρκει βεβαια να επιτελει αυτο για το οποιο προοριζεται. Δηλαδη να συντηρει,να προωθει δυναμικα και να επεκτεινει την οποια ιδεα η σκοπο για τον οποιο καλειται να υπηρετησει.
    Η οικογενεια π.χ. ειναι μια ιδεα. Ενας θεσμος. Ειναι ενα ιδανικο. Μια στοχευση ζωης. Κι'ομως. Την παιρνει και την σηκωνει αν δεν υπαρχει ο προγραμματισμος,η ιεραρχια,ο καταμερισμος ρολων το οργανογραμμα του σπιτιου και το πλανο.
    Με μονες τις ιδεες δεν πορευτηκε κανεις. Και ακομα περισσοτερο, ποτε δεν πετυχε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελος παντων θελω να πω με λιγα-επι τελους- λογια,οτι δεν εχω καμια ορεξη και καμια διαθεση να φορτωθω,ουτε την "αποπομπη και το οποιο πουλημα στον Μελισσανιδη",ουτε "την χρονια και φαρμακερη αντιπαραθεση σου με τον "βατραχο",ουτε την "συνταξη σου και μετεπειτα συγκρουση σου με τον κοντο",ουτε το "λαθος -η μη-του γκρεμισματος του γηπεδου","ουτε την φυγη του Φιλιππου",ουτε "την διαμαχη μεταξυ ορθοδοξων ΠΑΕτζηδων και Ερασιτεχνων διαμαρτηρομενων",ουτε " τα λαθη στα προσωπα" και τελος παντων ουτε "την φτωχομπινεδιαρικη,κλαιουσα και συνεχως διαμαρτυρομενη γραμμη που για χρονια διατρεχει τα σωθηκα της μαμας ΑΕΚ".
    Δεν θελω βρε αδερφε,πως το λενε. Γιατι να τα χρεωθω; Με ρωτησες;
    Ασφαλως και δεν ειναι ΑΕΚ μονο η ΠΑΕ και τα κατα καιρους λαμογια της η οι καλοπληρωμενοι- η μη-υπαλληλοι της.
    Αλλα σιγουρα δεν ειναι ΑΕΚ η Ερασιτεχνικη κλαψα για την επαγγελματικη επιδοτηση. Η μουρμουρα και η φτωχογκρινια γυρω απο ενα στρογγυλο τραπεζακι. Τα συνεχη παραπονα.Η ενσυνειδητη κακομοιρια.Ο "αριστερισμος της πλακας".
    Εχω την υποψια, οτι δεν σκεφτομαι και δεν μιλαω ΜΟΝΟ εγω ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι Χρηστο,ειναι παρα πολλοι με την ιδια σκεψη και γνωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα σε ολους.
    Αρεσει -λεει- ο Τζεμπουρ στον Καρεμπε ο οποιος επικειται να αναλαβει ρολο σκαουτινγκ στον γαυρο. Τελικα το ματι του κοβει.
    Και θα σε φερουν απο τη Γαλλια για να κανεις μεταγραφη τον μεγιστο κεφαλοσφαιριστη απο τους Θρακομακεδονες στου Ρεντη; Και γιατι δεν προσλαμβανουν εμενα που τα ξερω καλυτερα;
    Κατι και για τον Σουηδο ακουγεται...Σκοκο ισως...
    Μαλλον ετοιμαζει "δουρειο ιππο" ο Αδαμιδης.
    Μεταφορα του "κορμου" και δενδροφυτευση του σε αλλο χορταρι,δηλαδη.Τοσο απλα.Μεγιστος γεωπονος.
    Να δουμε Τζεμπουρ,Σκοκο, Μαιστοροβιτς Νεμεθ Αραουχο και Μπλανκο στα κοκκινα.Με τη μια.
    Πρεπει να παει το "βουνο" στον Μωαμεθ.
    Μονο ετσι θα "ξαναδουμε " πρωταθλημα. Δεν υπαρχει αλλη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο: Και σκέψου να πάρουν και τον Μπάγιεβιτς προπονητή ξανά. Μήπως πρέπει να κάνουμε μια συγχώνευση;Γήπεδο υπάρχει, προσφυγιά μπόλικη, μπορούμε να ανακατέψουμε τα τραγούδια και ο δικέφαλος στη μια φτερούγα να κρατάει μια δαφνοστεφανωμένη αδερφή. Όλα μπορούν να γίνουν. Κι ο ΔΧ κάτι είχε πει για ένα εκατομμύριο. Ε, δεν μπορεί να τα βρει με τον Τσουκαλά; Κι αυτός απο τον χώρο του ερσιτεχνικού συνδεσμιακού κινήματος είναι. Και να ενώσουν τα πλοία τους ο Μαρινάκης κι ο Παπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος είπε...
    Το θληβερο νουμερο των 180 παρισταμενων, δειχνει την γυμνια,την αδιαφορια αλλα και το τελμα πλεον στο οποιο εχει περιελθει η Ερασιτεχνικη ΑΕΚ.
    "Αδιαφορια απο μερους μας που δεν παμε να εγγραφουμε και δεν μετεχουμε, παρα μενουμε στα λογια και τους καναπεδες...κλπ-κλπ". Ορθα.
    Το "γιατι" θα το ρωτισει ποτε κανεις;
    Ειμαστε οι περισσοτεροι"αντιΑΕΚτζιδες; Ειμαστε κρυφογαυροι οι πιο πολλοι μηπως;Ειμστε ρατσιστες με τους προσφυγες;Δεν αγαπαμε τα πουλια και δη τα δικεφαλα; Εχουμε προσωπικα με τον Χ"χρηστο; Δεν γουσταρουμε το κιτρινο γενικως; Ειμαστε ολοι απογονοι Τουρκων και σαμποταρουμε ετεροχρονισμενα την προσπαθεια του Σπανουδη και του Ιωνα; Τι διαολο γινεται επιτελους;
    Αυτα ειναι νουμερα Α' τοπικου πρωταθληματος. Και απο αυτην την πλευρα, συντασομαστε μαζι της,γιατι μαραζωνει μαζι με την ΑΕΚ ολοκληρη. Και πως αλλιως,αφου ειναι σαρξ εκ της σαρκος.
    Και δεν γινεται να ειρωνευομαστε την τεταρτη θεση στο ποδοσφαιρο και να ζητοκραυγαζουμε την σωτηρια της βασιλισσας απο τον υποβιβασμο.Δεν κολλανε αυτα.
    Δεν γινεται απο την μια να "καλεις" τον κοσμο να συμμετασχει και ταυτοχρονα να θεωρεις de facto οτι "παλευεις μονος", κανοντας το, δευτερο εμβλημα και να αναγαγεις την μοναξια σε παρασημο.
    Δεν γινεται να λες οτι "ειναι ντροπη να ειμαι εγω προεδρος στην ΑΕΚ" και κατοπιν να ζητας,η να απαιτεις να γραφτει κοσμος στην οργανωση,η στο θεσμο που προεδρευεις.
    Δεν γινεται να κραδαινεις λαβαρα με φιγουρες υπαλληλων ποδοσφαιριστων και να τα μεταφερεις στομα-στομα στα χειλη ολων των οπαδων για δεκαετιες και απ'την αλλη να ισχυριζεσαι οτι "οποιος κανει καλο χειροκροτειται,οποιος κανει κατι κακο θα βριζεται" Πως θα βρισεις τα "θεια" που φτιαχνεις,διχως ο πολυς ο κοσμος να μη σε πει βλασφημο και θεομπαιχτη,με αποτελεσμα τον διχασμο;
    Δεν γινεται να "καλεις-οπως λες- τον Μελισσανιδη και υστερα να αποποιησε τις ευθυνες της αποτυχιας της εκλογης του. Εκτος και αν τον "εφερες" για αυτον ακριβως τον λογο. Για να "αποτυχει ο στιγνος επαγγελματισμος εναντι του ρομαντισμου και της λαικης συμμετοχης" και να θριαμβευσει ο ερασιτεχνισμος μπρος στα ματια ολης της ποδοσφαιρικης ελλαδας.
    Δεν γινεται απο την μια να διωκονται,να υβριζονται οι επενδυτες ιδιοκτητες, η μετοχοι που ηδη εχουν συμβαλει,-σε οποιο τμημα,ποδοσφαιρο,μπασκετ κλπ- κακην κακως και να παριστανεις τον ηρωα ζωντας με ψωροδεκαρες και απο την αλλη να κανεις εκκληση για επενδυτες "να παρουν επιτελους τα τμηματα".
    Δεν γινεται να παραπονιεσαι για τον κοντο και τον Μακη απο την μια και πο την αλλη να "ανοιγεις το σπιτι σου" στον "χ" αγνωστης προελευσης Κοζωνη.Και καθε Κοζωνη.Δεν ειναι σπιτι σου. Ειναι η πορτα καθε ΑΕΚτζη.
    Δεν ειναι συνετα,δεν ειναι προσεκτικα,δεν ειναι μελετημενα,δεν εχουν συναφεια και δεν ακουγονται πολυ καλα στο αυτι του κοσμου ολα αυτα τα ακρως αντιφατικα αλλα και επικινδυνα για την ομαδα.
    Θελετε να ερθουν περισσοτεροι στην επομενη συνελευση της ερασιτεχνικης; Καντε προεδρο εμενα. Σοβαρα μιλαω. Ακομα και για λογους περιεργειας,η για την πλακα τους, θα ερθουν σιγουρα περισσοτεροι απο τους 150 πανω-κατω που πηγαν προχθες. Τι θελω να πω; Αλλαγη στην κουρασμενη,κορεσμενη,ατονη,γηραμενη,με εμμονες, με ενοχες ακομη-ακομη, με πολωτικες τασεις ηγεσια της Ερ. Το πρωτο και κυριο. Τον τροπο λειτουργιας της,το ανοιγμα της στον πολυ κοσμο,το πλανο της, την εμπλοκη της- η απεμπλοκη της- απο την ΠΑΕ, την σχεση της με αυτην, τις διαδικασιες της; Ολα βρισκονται. Ολα διορθωνονται. Ολα συζητιουνται.
    Πρωτο μελημα για να ανασανει ο χωρος να αναπνευσει φρεσκο αερα και να δεχθει νεο αιμα που περιμενει στην αιθουσα αναμονης ειναι η αλλαγη ηγεσιας. Και οταν λεω αλλαγη δεν εννοω να φυγει ο "Γιαννης" για να ερθει ο "Γιαννακης".

    -------------

    paradoksos sumfwnw se ola

    mixalis xalkida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποτε θα διαβασουμε ρε γαμωτο οτι η ΑΕΚ ενδιαφερεται για τον Ντουντου, τον Λετο , τον Νινη ,τον Τοροσιδη ?
    Ας πουνε οτι τους θελουν κ ας ειναι κ παραμυθια .. Να ρωτησει π.χ ο Αδαμιδης τον αντιστοιχο Αδαμιδη του Gay-rou η΄ του λαγου ποσο πουλιουνται οι συγκεκριμενοι παιχτες..
    Ποτε με την συμπεριφορα τους κ με τις μη πραξεις τους θα σταματησουν να κανουν την ΑΕΚ να δειχνει φυτωριο των ξεφτυλισμενων ?
    Μια φορα μονο για το γαμωτο να παει να ζητησει παιχτη ο Παππας απο τους αχρηστους κ ας ειναι για τα ματια του κοσμου .. Να δειξουν οτι η ΑΕΚ λειτουργει κ συμπεριφερεται ακομα κ σε δυσκολες στιγμες σαν ισοτιμος αντιπαλος ..

    Υ.Γ διαρκειας δεν πηρα τελικα κ μαλλον δεν θα παρω..Επιλεκτικα θα βλεπω ματσακια στο γηπεδο !! Οπως ειπε κ ο Αδαμιδης οι απαιτησεις ειναι αυξημενες χωρις το χερι να μπει στην τσεπη ομως..Το ιδιο λεω κ εγω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι βρε Θωμα; Δεν χτυπησε στα ισα τον Ματζιο;Η τωρα τον Μελισση;
    Δεν κονταροχτυπηθικε για τον Σειταριδη περυσι;
    Δεν διεκδικει με αξιωσεις τον Παντο και τον Στολτιδη; Αμ'τον Πατσατζογλου;
    Δεν εκανε προταση στο συνεργειο που καθαριζει τα γραφεια στην Αλεξανδρας,να ερθει στην ΑΕΚ;
    Δεν ανταλλαξε με τον βαζελο τον Κεζο με ενα σκρινιο και δυο καρεκλες;
    Δεν θελει μηπως τον γεοπονο του Καραισκακη;
    Δεν εδωσε για καπαρο ο Αδαμιδης το αγαπημενο του χαμστερ για τον Ζαιρι; Αλλο που του το γυρισαν πισω.
    Δεν δεσμευτηκε να βαψει ο ιδιος ο προεδρος μας τις προβλητες του Πορτσμουθ,αν η τοπικη ομαδα αποδεσμευσει τον παπα-Ντιοπ;
    Δεν πλησιασε τον Αλονσο του οποιου τον πατερα επεισε στο τσακ οτι η ΑΕΚ ειναι μεγαλυτερος συλλογος απο την Ρεαλ και στο δρομο του για την ελλαδα ο παιχτης επεσε θυμα της ΕΤΑ για λογαριασμο των βασκων; Τα γραφουν αυτα οι εφημεριδες;
    Η μηπως δεν εταξε εφτα δεματια σταχια και δυο μπανανοδεντρα (με την γλαστρα τους,κομπλε) για τον Καιτα;
    Δεν σε καταλαβαινω δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς THOMAS SILLYWIZARD: Ποτέ. Μέχρι να γίνει διοίκηση πρωτοδικείου και να πάει η επιτροπή σωτηρίας γονατιστή, ο καθένας με τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Steven: Καλη ιδεα. Και να λεγεται Πανολυμπιακος Ομιλος Κωνσταντινουπολης. Να βρει και την ταυτοτητα του αλλα και την δικαιωση του το ΠΟΚ δηλαδη. Και ασε τον βαζελο στο ζουμι του.
    Να σηκωσουν και μια σκεπαστη στο τιγανι.
    Να δω σε εκπομπη της νεας θυρας 29 (21+7) τον Τσουκαλα με τον Δ.Χ. Να κανουν και ανταλλαγη λαβαρων. Ο ενας να δωσει τα μαλλια του μεσα σε ενα σουρωτιρι και ο αλλος το μουσι του πιασμενο με ενα καθρεφτακι απο το παπι του. Τελειοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστο αν ισχυουν αυτα που λες κ δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω , τοτε καπου τους εχω παρεξηγησει κ πραγματικα ζηταω συγνωμη. Αλλα ας εντεινουν τις προσπαθειες για τον Παντο κ τον Στολτιδη γιατι διαβαζω οτι περιμενει στην γωνια η Κερκυρα ..Να σκασουμε κ εμεις ενα χαμογελο μια φορα !! ή' εστω ενα ελαφρυ μειδιαμα !!
    Οσο για το αν ημαστε μεγαλυτερη ομαδα απο την Ρεαλ δεν χρειαζοταν μεγαλη προσπαθεια για να αποδειχθει .. Το λεει αλλωστε κ ο υμνος !!!

    Στηβεν , επιτροπη σωτηριας για αυτους που θα βρεθει μετα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θυρα 28. Λαθος. Μη φαμε και καμια μηνυση για παραποιηση.

    Θωμα,διαρκειας δεν θα επρεπε να παρει κανεις.
    Τι θα πει "διαρκειας"; Εισιτηριο διαρκειας σε μια ΑΕΚ στιγμιαια;
    Το μονο διαρκειας που προτεινω,ειναι το γαλα,που εχει υποστει και παστεριωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα ανεκδοτο βγαλμενο απ'το πρωτοδικειο:

    Μια 45άχρονη βάζει αγγελία που λέει:"Ζητείται γαμπρός, που να μην με δέρνει, να μην με εγκαταλείψει ποτέ και να με ικανοποιεί σεξουαλικά. Ύστερα από 5 χρόνια, ανοίγει την πόρτα η πενηντάχρονη και αντικρίζει έναν ανάπηρο με κομμένα χέρια και πόδια και της λέει:
    -Γεια σας!, διάβασα την αγγελία που είχατε βάλει. κοιτάξτε. 1ον, δεν μπορώ να σας δείρω, γιατί δεν έχω χέρια και 2ον, δεν μπορώ να σας εγκαταλείψω, γιατί δεν έχω πόδια.
    -Ναι, αλλά εγώ ζήτησα να με ικανοποιείτε και σεξουαλικά, του απαντά η 50άχρονη.
    -Το ξέρω!, με την πουτσα μου, σας χτύπησα την πόρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς THOMAS SILLYWIZARD: Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, αλλά αν έχεις υπομονή μέχρι το Σάββατο για το κείμενο μου στον Φ που θα είναι και ταυτόχρονα η ανάρτηση του Blog, θα λύσεις την απορία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Χρήστο: Και χρώμα στην φανέλλα το πορφυρούν του Βυζαντίου. Οι φίλαθλοι οι πιο φανατικοί, δεν θα κάτσουν μαζί. Στο ένα πέταλο οι γάβροι οι παλιοί μπαίνοντας απο μια θύρα που θα λέγεται Original και στο άλλο, που θα είναι στεγασμένο, οι δικοί μας μπαίνοντας απο μια θύρα που θα λέγεται Σκεπαστή Τηγανιά. Τα νούμερα καταργούνται στις θύρες αυτές, σαν το 13 που δεν υπάρχει στο αεροπλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πως αντεχεται και η παραταση σε αυτον τον τσουρουκοπολεμο;
    Επρεπε με την ληξη να αποκλειστουν και οι δυο αυτοματα.
    Το συγκροτημα με τα τσιπς του Νασουσειρωενακασονι εναντιων των αγελαδομαχων του Ντεσαμπρελοστεκεροπουλοαδελοσεμπρελειοτεμπελερος.
    Δεν τους στελνανε σε καμια φυλακη εκει να καθαρισουν τις τουαλετες εθελοντικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Χρήστο: Ωραία πέναλτυ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ29 Ιουνίου, 2010 21:24

    ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ να ασχολιόμαστε το 2010 με κάτι ξεπεσμένους παίχτες β΄αγγλίας,με κάτι εφοπλιστές ιδιοκτήτες χωρις καράβια,με προπονητικά κέντρα της πλάκας που μας τα πασάρουν για παλάτια,με μια οργάνωση με αρχηγό έναν με παπί,και οπαδούς κάτι μιχάληδες που είναι περίφανοι που σώθηκε το μπάσκετ τελευταία αγωνιστική και κερδίζει η ξιφασκια.
    Που είσαι ρε τίγρη να μας κανεις ΄χαρούμενους;
    Πρέπει να πιάσουμε πάτο τελείως;
    ΥΓ: Τον αγώνα δεν τον είδα,τόσο μάπα ήταν;Την γλύτωσα αν και όταν βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορείς να το ισχυριστείς αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mεγάλες αλήτισσες και οι δυο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο απαταιωνας παικτης-αδερφη κραγμενη των 150 εκ. γιουρω μεταγραφη,εφτυσε την καμερα και κατ'επεκταση και αυτους που τον χρυσοπληρωνουν.
    Να δουμε η τσατσα η Fifa(οπως λεμε Φιφη) αν τον καλεσει και κυριως του στριψει μια χοντρη ποινη,η θα το περασει στο ντουκου.
    Απαρατηρητη για 90 λεπτα η αδερφη με την ανοιχτη ροδελα,διχως τα κοτσια και κυριως τις ικανοτητες βεβαια να αλλαξει κατι,κρυμενη αναμεσα στα ποδια των υπολοιπων,και στο τελος σου τραβαει και ενα φτυσιμο σαν μαλακας που εισαι που τον εκανες ανθρωπο και δεν τον αφηνες να ξερογαμιεται με λιμενεργατες σε κωλομπαρα του Πορτο.
    Αρχιδια που γινατε και ανθρωποι.Αγραμματα τραγια. Επειδη κλωτσατε ενα τοπι, ρε μπαμπουινοι,νομιζετε οτι κατι τρεχει.
    Μια φορα φτυσε εσυ ρε πουσταρα,ηδη σε εχω φτυσει εκατο και σε εχω βρησει αλλες τοσες απο την καρεκλα μου και χωρις να ιδρωσω ρε κωλοπαιδι. Δημοσιες πουτανες. Πορνες της αρενας που θελετε και καμπριο και εξοχικα,αντι να καθαριζετε χεστρες σε φυλακες παλιοτσογλανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Χρήστο: Συμφωνώ απόλυτα. ΑΠΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ Η ΤΟΝ ΠΑΠΑ Η ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ. ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΘΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΛΟΥΜΠΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΑΝΕ ΑΛΟΙΦΕΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΒΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή