Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

H ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ

           Πάλι είμαι υποχρεωμένος να μην μιλήσω για τη " μεγάλη επιστροφή." Δεν χάνεται το κείμενο βέβαια, αλλά πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Εξ άλλου το blog oφείλει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Δεν είναι κείμενο του Φ που κριτικάρει κάτι, ακόμα κι ετεροχρονισμένα και τραβάει αιχμές για το γενικότερο σύστημα με αφορμή ένα περιστατικό.
          Ο κύριος Βγενόπουλος λοιπόν έκανε πρόταση να αγοράσει την ΠΑΕ αλογοτροφή. Όχι ακριβώς πρόταση δηλαδή, αλλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι: Έστειλε μια επιστολή, που άνετα θα μπορούσα να είχα γράψει κι εγώ. Αγοράζει, αλλά χωρίς να αναφέρει τίμημα, τα πάντα. Και εταιρεία, και Παιανία. Και μάλιστα πριν αγοράσει, τοποθετεί και πρόεδρο τον Πατέρα ! Εκπληκτικό ε; Μη μου πείτε. Σαν να πηγαίνετε να αγοράσετε ένα σπίτι και να λέτε στον νυν ιδιοκτήτη, πώς σκοπεύετε να διαμορφώσετε το μπάνιο. Κι αυτός να χύνει με την σκέψη σας.
       Βλέπετε κάποιοι άνθρωποι που θεωρούνται δαίμονες, πέφτουν μόνοι τους στη λούμπα. Διότι αυτό είναι τρικάκι για τον κόσμο. Και μάλιστα διπλό: α) Βαρδινογιάννη είσαι υποχρεωμένος πλέον να πουλήσεις και β) Αν τελικά δεν πουλήσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να πορευθείς με το budget που προτείνει ο κύριος Ανδρέας. Δηλαδή σε στριμώχνω στα σχοινιά και σε απομυζώ με όποιον τρόπο μπορώ. ΔΙΟΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ( για όσους ξέρουν ).
        Και ο Βαρδινογιάννης ο νεότερος, που είναι σοβαρό αν και φοβισμένο παιδί, διερωτάται τα απλά: Και γιατί η επιστολή δημοσιοποιήθηκε; Επίσης, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΔΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΕ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 110 ΜΥΡΙΑ;  Η ΠΑΙΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣ. ( Κάτι σαν ΑΕΚ και το προπονητήριο του Νοτιά. ) Γιατί λοιπόν δεν δίνει αυτά τα λεφτά της Delloite σε ένα τραπεζικό λογιαριασμό ή δεν αναφέρει τίμημα στην επιστολή; Χώρια που έχει πάρει κια ποφάσεις το ΔΣ.
          Και για να γίνετε ακόμα πιο μορφωμένοι. ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Δεν έχει σημασία αυτήν την στιγμή σε ποιό κονσόρτσιουμ. Αυτό δεν το ξέρω μόνο εγώ. Το ξέρει και ο κύριος Ανδρέας. Που, τι δουλειά κάνει; Εταιρικός μεσίτης και διαμεσολαβητής. Αυτό δεν έκανε με τον ΟΤΕ για λογαριασμό των Γερμανών, που έτρωγε όλη η Ελλάδα το παραμύθι; Αυτό δεν έκανε με την Ολυμπιακή παίζοντας τον άνθρωπο του Βασιλάκη; Με το αζημίωτο βέβαια. Γιατί να μην μπει σφήνα και τώρα και να κονομήσει επαναδιαπραγματευόμενος το τίμημα της αλογοτροφής με τους αυριανούς; Το deal δεν χαλάει, απλά ο μεταπράττης εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις για ίδιον όφελος. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος που έχει πιστέψει όλη η Ελλάδα οτι ξέρει τα πάντα. Από γάλα μέχρι αεροπλάνα. Απο μπιφτέκια μέχρι ηλεκτρικές συσκευές. Απο τηλεπικοινωνίες μέχρι τσιπς. Δεν είναι βέβαια και δύσκολο να πεισθεί ο Έλληνας. Το μαλακόμετρο εδώ μόνο πάτο έχει. Ταβάνι ποτέ.
        Κι είναι και πολύ οπαδικό το timing. Να μπουν οι ορκωτοί λογιστές που θέλουν για πλάκα ένα τρίμηνο. Να υπολογισθούν τα φετεινά χρέη αλλά και οι συσσωρευμένες ζημιές. Να πλακωθούμε για την Παιανία και να αποτύχει κι ένας μεταγραφικός σχεδιασμός, ίσως της πιο νοικοκυρεμένης ελληνικής ομάδας φυσικά μέχρι να μπουκάρει ο κύριος Πατέρας που θέλει τον Κανελλόπουλο για πρόεδρο ( αυτόν για τον οποίο δημιουργήθηκε η σούπερ λίγκα μπας και ξεδοντιασθεί ο άνθρωπος του γάβρου ) και τον Αντωνίου τεχνικό διευθυντή. ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΟ. Βάλτε το μυαλό σας να σκεφθεί.
      ΥΓ1 . Ο Παπάς την δήλωση για τα λεφτά του Μαρινάκη, την έκανε επειδή ο ίδιος έχασε κάποια δικά του. Συμβουλή μου: Να προσέχει απο εδώ και πέρα. Κανείς δεν του φταίει. ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΥΚΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ; ΚΑΡΡΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΤΡΟΧΑΝΑΣ, ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΚΟΝΤΟΣ. Όλοι εκμεταλλεύτηκαν την δυναμική του χώρου ( συμφωνώ είναι μαύρη ) και είναι μια χαρά. Σαν τους πολιτικούς που θυσιάσθηκαν για το καλό μας. Κύριε Παπά, το γοργόν και χάριν έχει πλέον. Κι άλλα χρέη φτιάχνετε. Κι εσείς κύριε Νοτιά, πιστεύω να έχετε καλή εταιρεία φύλαξης εκεί κάτω.
    ΥΓ2. Πέρασα σήμερα απο τη μάνα μου. Είχε έρθει η πρόσκληση για την γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις 26/6 προς τον πατέρα μου. Σε μένα δεν έχει έρθει τίποτα. Δεν υπονοώ κάτι, ούτε φυσικά συγκινήθηκα απο το κείμενο του ΔΧ ( της δεύτερης σελίδας ). ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ. ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΛΛΥΒΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΩΣΤΑ.
       ΥΓ3. Δεν καταλαβαίνω γιατί ευχαριστούμε τον Ρεχάγκελ; Δεν πληρωνόταν; έκανε καμιά αγαθοεργία; ΑΛΛΟ ΤΙΜΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ. Κι οι ποδοσφαιριστές επίσης, τζάμπα δεν πήγαν. Χώρια απο τα λεφτά και η υπομονή μας και η κακοποίηση του θεάματος. Αν ο κορυφαίος είναι ο Νίνης, τότε να στείλω κι εγώ μερικά κόλλυβα.
      YΓ4. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΘΑ ΠΗΔΙΟΜΟΥΝ. ΕΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ; ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

5 σχόλια:

  1. Κατατοπιστικοτατο το κειμενο στο μερος που αφορα την αγοραπωλησια και κυρια στον τροπο λειτουργιας του "δαιμονα" οπως λες οτι νομιζει ο κοσμος για εκεινον. Με ξενα κολυβα δηλαδη,μνημοσυνο.
    Εγω απο τις πρωτες μερες που ξεμυτισε και ακομα εως σημερα,ποτε δεν καταλαβα γιατι ολος αυτος ο ντορος για εναν δικηγορο-μεσολαβητη που δεν εχει τιποτα ξεχωριστο η ιδιεταιρο πανω που να σε κανει να τον θαυμζεις η να τον φοβασαι.
    Ο μαλακοελληνας μαγνητιζεται απο καθρεφτακια και χαντρες. Και φοβαται τα μουσκετα. Και τις στρακαστρουκες.
    Το υβριδιο απο τον κωλο του μπουροκωλου πρωθυπουργου,τον νομιζουν εθνικο επιχειρηματια;
    Απο το στομα του καταλαβαινεις οτι καθε πρωι που ξυπναει τρωει σκατα με θυμαρομελο.
    Αυτο το αμμουδερο δημιουργημα, το σκιαχτρο για τα χωραφια,το περνανε για επιχειρηματια ολκης;
    Θα μου πεις εδω μεσουρανισε ο "ταμπυ", δεν θα βγει στον αφρο σημερα σε δυσκολοτερες μερες για το ποπολο, ο καρβουνιαρης της ερημου";

    Δηλαδη απο δω και μπρος οι επομενες γενιες θα λενε: " λεφτα εχασαν μονο, ο Μπαρλος ο Παππας,ο Κανελοπουλος ο Γκουμας και ο Νοτιας"; Ημαρτον.Και τι αλλο παρασημο απο αυτο θελει ο κος Παππας; Υπαρχει καλυτερο;
    Και δεν καταλαβαινω γιατι παραπονιεται και γιατι προειδοποιει και αλλους. Αφου οπως ελεγαν μπαινοντας:"μας ενδιαφερει να βοηθησουμε την ΑΕΚ. Δεν ηρθαμε να κονομισουμε.Ειμαστε μια παρεα που θελουμε το καλο της ομαδας". Μηπως δεν ακουσα καλα εγω τοτε; Δεν νομιζω. Οποτε γιατι σκουζει τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς Χρήστο: Πάντα ένας αλογομούρης ήταν αυτός κι έπαιζε με τα λεφτά του Αμπού Ντάμπι. Άσε τον κόσμο να λέει ό,τι θέλει. Βλάκας είναι και για αυτό θέλει να πάει στην πολτική. Το πτυχίο το πήρε για να ψήνει μπιφτέκια. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟ; ΓΕΛΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΚΕ ΑΠΟ ΚΟΥΠΕΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΑΜΗΣΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ; ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ.( τον ηθοποιό μιλάω ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στήβεν, εγώ ξέρω από τσιπς και μπιφτέκια.

    Παίζει να γίνω μίνι Bγενό;

    (Tελικά πλάκα - πλάκα η Oυρουγουάη παίζει δυνατά για 4αδα μετά από 40 χρόνια.

    Aυτοί οι Σέρβοι τι φρικώδεις αυτοκτονικοί τύποι είναι πια; Θέλουν 40 ψυχίατρους στην καθισιά τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ τα καλυτερα κειμενα του Στηβ.
    Και θα εχει και πολλες συνεχειες το εργο.Ο Δημητρακης ο Γιαννακοπουλος παντως τα εκανε τα κακακια του και επεσε στη λουμπα με το σημερινο πρωτοσελιδο της εφημεριδας του.

    Σουβλιές και τα υστερογραφα.
    45 εκατομμυρια βαανε σε 6 χρονια,τη μεριδα του λεοντος ο Νοτιας με κανα 20αρικο στο συνολο και φετος εσπρωξε κι ενα 4αρι ο Παππας.Δηλαδη οσα ειχε σπρωξει τα προηγουμενα 5 χρονια.Και κανει και νουθεσιες στο Μαρινακη λες και δεν ξερει την κεντα με το Χριστοφορακο του πρακτορα.
    Τη δικη του κεντα στην ΑΕΚ γιατι δε μας την εξηγει;Ποιος τον υποχρεωνει να καθεται εκει και να απειλει "μη με ξενερωσετε";Δηλαδη τοσο πολυ ηθελε να φυγει και να απεμπλακει απο την ΑΕΚ,που πηρε εκτος απο τα ποσοστα των "ανενεργων" (παγκοσμια πρωτοτυπια αυτη) και το μανατζμεντ; Απ το 10% ο κυριος Παππας που θελει να απεμπλακει απο την ΑΕΚ,βρεθηκε ξαφνικα με το 40 κοντα.Καθολου ασχημα για 4+4 εκατομμυρια, δε νομιζετε;
    Και βιωνουμε το περσινο εργο.Βαλτε λεφτα ελεγε ο Νοτιας, σφυριζε αδιαφορα ο Πετρακης με τους αλλους.Βαλτε λεφτα θα πει ο Παππας εκει γυρω στον Οκτωβριο-Νοεμβριο και θα απαντησει το Αμερικανο "terribly sorry".
    Αν ο βαζελος ειναι Τολμη και Γοητεια,η ΑΕΚ ειναι τα Ατιθασα Νοιατα.Για το γαυρο ταιριαζει ο "Συμβολαιογραφος" με τη Ντορα σε ρολο Δεσπως Διαμαντιδου.

    Συμφωνω περα για περα και για το Ρεχαγκελ.Ειμαι απο εκεινους που πιστευουν οτι ο συγκεκριμενος κοιταξε μονο την παρτη του.Ακομα και στο τελευταιο ματς δεν επαιζε η Ελλαδα αλλα ο Ρεχαγκελ Vs Μαραντονα.Λογικο θα μου πεις.Γερμανος που σε θεωρει ουρακοταγκο ειναι.

    Αγωνιστικους χαιρετισμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς Ζάστρο: Φίλε κι αδερφέ, είμαι πλεόν πολύ απογοητευμένος. Και δεν εκφράζω τίποτα παρά το μέσο Αεκτζή. Η ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ. Η ΝΕΑ ΑΕΚ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 3000 ΣΤΗ ΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή