Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΣΥΝΤΑΞΗ

     Ένας ανεδαφικός σοφός, επιφορτισμένος με τη μελέτη του συνταξιοδοτικού, εισηγήθηκε να πριμοδοτηθεί η εργασία για τους άνω των 65 χρονών. Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Δηλαδή να δουλεύουν οι βιολογικά, σωματικά και πνευματικά, πιο ανίκανοι. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο να παραμένουν σε θέσεις ανεργίας, ή υπολειτουργίας, οι μικροί και μεσαίοι, όσον αφορά την ηλικία. Οι οποίοι είναι πιο πεινασμένοι και άρα μπορούν να παράγουν περισσότερο. Άρα και να αμείβονται πιο πολύ και άρα και να αποδίδουν και περισσότερα χρήματα, τόσο στο ΑΕΠ, όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
     Σ’ αυτό το κράτος βέβαια, είναι γνωστό, ότι απουσιάζουν οι τρεις βασικές αρετές –κατά Πλάτωνα: Η ανδρεία, η σωφροσύνη και η φρόνηση. Λογικά λοιπόν απουσιάζει και η τέταρτη. Δηλαδή η δικαιοσύνη. Επομένως ο κοινός νους που αναλύεται σ’ αυτές τις αρετές, είναι είδος υπό προστασία, σε κάποιο 3% του πληθυσμού. Εκτός πάλι, αν η πρόταση αυτή έγινε από ογδοντάρη, που στόχο έχει, να κρατήσει τη θέση του αυτός και οι συνομήλικοι του, και στ΄ αρχίδια του οι νεότεροι και η χώρα γενικώς. Έχουν την πείρα θα πει κάποιος.
     «Πείρα είναι αυτό που παίρνεις, όταν δεν πάρεις αυτό που θες» (Dan Stanford). «Πείρα είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας» . (Oscar Wilde). «Πείρα είναι ό,τι μας επιτρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη μας με μεγαλύτερη φινέτσα.» (Derwood Fincher).
     Κι επειδή, κάτι « πεπειραμένοι σοφοί» κάνουν κουμάντο, πήρα την κατάσταση μου, στα χέρια μου. Έχω δύο προγράμματα συνταξιοδότησης. Ένα κρατικό κι ένα ιδιωτικό. Και τα συγκρίνω. Τι χρήματα πληρώνω, πόσα θα μου αποδώσουν στη λήξη τους, και με τι εγγυήσεις.
     Χρειάζεται να ξαναπούμε τα περιττά; Δηλαδή, ότι το κρατικό είναι πιο ακριβό και χωρίς καμιά σιγουριά; Σαν να παρέδωσα σιδηροδέσμιος, μια λευκή επιταγή. Ασυμπλήρωτη και στο χρηματικό ποσό και στο χρόνο λήξης της. Και λέμε ότι το κράτος κόπτεται για μένα; Σαν να έχω υπογράψει μια σύμβαση αορίστου χρόνου και ακαθορίστου αμοιβής, που μόνο εγώ έχω υποχρέωση να την τηρήσω. Όχι η άλλη πλευρά. Και που κι αν φθάσω σε σημείο συνταξιοδότησης, να μου δώσει κάτι, που δεν θα μου φτάνει. Ή, θα μου φτάνει αλλά αναγκάζοντας με, να περιορίσω τις ανάγκες και επιθυμίες μου, να υποβαθμίσω την ποιότητα της ζωής μου και μέρα με τη μέρα να χάνω την αξιοπρέπεια μου, είτε βγαίνοντας στο δρόμο για διαμαρτυρίες, είτε κάνοντας με επέτη στα παιδιά μου. Τέτοια σύμβαση δεν θα υπέγραφα ποτέ.
     Έλα όμως, που το να πληρώνω τα χρήματα μου στο κράτος για σύνταξη, είναι υποχρεωτικό. Όπως υποχρεωτικό είναι να έχω κι ένα ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, που δεν εκπίπτει κι ως δαπάνη από τη φορολογία μου. Το κράτος να τα παίρνει από παντού, να μην δίνει τίποτα και να ‘ναι και προβληματικό. Κι εγώ, προβληματικό ανθρωπάκι, που έχει και το ιδιωτικό πρόγραμμα, κυρίως για την αξιοπρέπεια μου. Όλα τα άλλα θα μπορούσα να τα περιορίσω. Αυτό όχι. Θα έχω συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, και θα ζητάω από το κράτος; Τσουτσέκι δεν γίνομαι. Κι έρχομαι κατά πρόσωπο στο κράτος, και του λέω, ότι δεν θέλω σύνταξη. Τα λεφτά μου πίσω κι άντε στο καλό. Εγώ θα φροντίσω για μένα, όχι εσύ. Σαν να μιλάω σε μια προγιαγιά μου στο γηροκομείο και να ζητάω συμβουλές. Κι εκείνη, να με κοιτάει με τα άδεια μάτια και τον νεκρωμένο εγκέφαλο και με τα τρέμοντα από το πάρκισον χέρια , να με πιάνει και να μου λέει :« Κάνε υπομονή. Θα πεθάνεις κάποια στιγμή» . Αυτή είναι η χώρα μας. Και να μην λέει να πεθάνει σαν σύστημα, μπας και γλιτώσουμε κι εμείς.
     Από την επιτηδευμένη νόμιμη κλεψιά που κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να σε δικαιώσει. Και πώς βέβαια να γίνει αυτό; Κρατικός είναι ο δικαστής .Την πάρτη του κοιτάει, το ταμείο του και τη σύνταξη του. Και τέτοια καταγγελία από ιδιώτη, δεν προβλέπεται. Υπάρχει κενό νόμου. Τι θα πει, ότι δεν πληρώνω το κράτος και συμφωνώ για σύνταξη με μια ιδιωτική εταιρεία; Ρε πιο πολλά χρόνια θα έτρωγα από τον Κουφοντίνα. Βόμβα στα θεμέλια του κράτους θα ήταν σα να έβαζα.
     Τι να κάνω; Έχω δυο προγράμματα σύνταξης. Διότι είμαι μαλάκας. Ή Έλληνας πολίτης. Το ίδιο είναι. Πρέπει να κάνω λευκή ασυμφωνία με το κράτος. Που έχει μια χαλαρότητα στο σφίξιμο του χεριού. Δεν χαμογελάει ποτέ και δεν σε κοιτάει στα μάτια. Έχει δηλαδή, τα τρία χαρακτηριστικά του χαφιέ. Δεν μπορώ να γλιτώσω. Πρέπει να γαμιέμαι κανονικά και με το νόμο, και να μην βογκάω κιόλας. Διότι έχω ιστορία. Ρε η σύνταξη για το μέλλον μου είναι. Αυτό είναι που δεν έχω. Αυτό ψάχνω.
     Στην Αμερική έχουν συντάξεις; Όχι, αλλά το ξέρουν από την πρώτη στιγμή που μπαίνουν στην παραγωγή. Κάνουν τα κουμάντα τους, γνωρίζοντας ότι μετά δεν θα έχουν καμιά κάλυψη. Αυτές είναι συμφωνίες. Απάνθρωπες μεν, γνωστές όμως εκ των προτέρων. Κι ο καθένας πορεύεται στη ζούγκλα του όπως μπορεί.
     Εδώ στη χώρα του ποτέ και « του είπα, ξείπα» ,δεν ξέρεις τι φεγγάρι ξημερώνει. Κι επειδή τα κουκιά δεν βγαίνουν, τα χρόνια εργασίας να αυξάνονται, οι συντάξεις να μειώνονται, τα βαρέα και ανθυγιεινά να περιορίζονται, και να επιδιώκεται η εργασία μέχρι το θάνατο ώστε να μην πληρώνεται κανείς. Όμως το δημόσιο να κάνει αχαλίνωτα έξοδα. Και να είναι ο πρώτος παράγοντας που εμποδίζει την ευημερία όλων των πολιτών, βάσει της επίσημης στατιστικής της ΕΟΚ. Προσβάλλομαι πολύ όταν τα λεφτά μου πηγαίνουν σε δημόσιους φορείς που είναι τζογαδόροι ομολόγων με τη βουλευτική ασυλία. Η σύνταξη για να βγει, είναι ένα ομόλογο. Θέλω να το παίξω μόνος μου! Την χαμένη αξιοπρέπεια μου, πίσω κύριοι. Δεν σας εμπιστεύομαι και θέλω να με βγάλετε από τη δημόσια σύνταξη. Πολλά φάγατε. Φτάνει. Σα μπαλόνια έχετε γίνει. Θα σκάσετε πια. Όπως σκάσατε όλα τα ταμεία. Και τώρα θέλετε και τα υγιή. Χορτάστε πια!
     ΥΓ1. Το κείμενο είναι αφιερωμένο στο Μιχάλη κι είναι αναδημοσίευση απο το 2007.
     ΥΓ2. Σιγά να μην ασχολιόμουν με την ερώτηση του Βούρου προς την να μην την πω. Ρώτησε ο Κρητικός αν οι Κρητικοί είναι ψεύτες. Στην βουλή πληρώνονται για να έχουν στην ατζέντα το γήπεδο της ΑΕΚ; Λυθήκαν όλα τα άλλα; Άντε ρε κάντε καμιά δουλειά σοβαρή για το λαό που ασχολείστε με τον Κοζώνη. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟ ΧΤΙΖΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ Η ΑΕΚ. ΚΑΙ ΒΟΥΡΟ ΠΑΣΟΚΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΚΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΗΓΑΙΑ. Η ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΕΝΙΚΑ. ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΝΤΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ Η ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΖΟ Η ΤΟΝ ΓΑΡΔΕΛΗ.
        ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.

44 σχόλια:

  1. Προς όλους: Κι αυτά που έγραψα παλιά, ή κι αυτά που γράφω τώρα, μου τα λέει η γυναίκα μου. Που ανεβάζει το blog κοινωνικά κι εμένα εξ αγχυστίας. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΑΝΕ ΤΟ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ Η ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ 20ΑΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ Η ΟΧΟΥΡΑ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΠΟΤΕ; ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΙΛΑΩ.
    " ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ. ΛΑΘΟΣ." (ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ - ΙΤΑΛΙΣ- ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ ). ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ, ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG ΚΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΒΛΑΚΑ.
    ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ. ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ. ΖΗΣΕ. ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΠΕΖΕΝΤΑΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.Το πρωι κιολας,ημουν σε κηδεια στο Σχιστο,μιλωντας με ενα δικηγορο για το ιδιο θεμα,μου λεει οτι το συζητουν πολυ και πολλοι,και μαλιστα λενε να οργανωθουν για καλυτερο αποτελεσμα.Αν τυχον γινει η στραβη και υπαρχει δικαιωση,γιατι για δικαιωση μιλαμε,θα τιναχτει το συμπαν στον αερα,δεν θα μεινει ορθιο ουτε κολυμπηθροξυλο.Ειδικα το ΙΚΑ,θα συμπαρασυρει τα παντα και θα γινουμε σαν στεπα στην Σιβηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 01:37

    Προσφυγάκι, με αγάπη από μετόχους και του Γκύζη...

    http://www.youtube.com/watch?v=qayNr3tzl8s

    ...τα λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς monegascos: Εννοείς σαν στέπα στου Γκύζη, κατά το απο πάνω μήνυμα.
    ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΟΥΔΙ. ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΟΥΔΗ. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΙ ΤΑΜΠΕΛΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 01:50

    Βρε ποιός αγωνιστής και ποιό ΔΝΤ...εδώ μας φερμάρει ένας κοντός με τατουάζ, ένας ψηλός με μουστάκι (χωρίς δάκτυλαστο δεξί όμως, του τα έκοψε η αλυσίδα του ποδηλάτου πέρυσι) και ένας ασφαλιστής με παπάκι.
    Πάμε να κάψουμε την ομοσπονδία μπριτζ ως πράξη αντίστασης σε λέω, τη Λαμία μας πρόλαβαν οι γάβροι του βορρά και τον κάδο στην πάνω γωνιά της γειτονιάς μου κάτι πολωνοί σκνίπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 02:00

    Ωπ, κάτσε....ο ΣΥΝ δεν αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παπαδημούλης μένει πίσω, καίτοι ανανεωτικός, αλλά φαίνεται να ξεκινάει -άθελα του- νέα συνιστώσα, η οποία θα είναι συνισταμένη αυτών που είναι ΣΥΝ, είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανανεωτικοί, αλλά δεν αποχωρούν μαζί με 3 λούγκρες που δεν παρέλασαν σήμερα και 2 ΠΚΣ-ίτες που βαρέθηκαν...κι εκεί αποχώρησαν τόσοι πολλοί που έγινε αποχωρητήριο μου φαίνεται...το ΠΑΣΟΚ κομμωτήριο με τόσες γυναίκες στο cabinet...η ΝΔ -και καλά- καθαρτήριο, μόνο ο τέως απόμεινε να ελπίζει σε κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Γιώργη: Τώρα γίνεσαι κακός και χάνεις και την ουσία: Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΙΣΤΑ ΜΕ ΒΡΟΝΤΩΔΗ ΦΩΝΗ , ΑΕΚΤΖΗ ( ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ) , ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΥΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΖΑΚΟΣ ΠΟΥ ΨΑΡΩΣΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΧΕΤΕ, ΕΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ. ΕΝΩ Η ΜΑΛΑΚΙΑ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ( OSCAR WILDE ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργη,τωρα που ειπες τεως,τι κανει αυτη η ψυχη? Που βρισκεται,τι κανει? Πως δεν τον ανακαλυψαν ακομα τα καναλια,ναχουμε να ασχολουμαστε να ξεχναμε τον πονο μας? Λες να κινδυνευσει η δημοκρατια αμα ερθει για μπανια στο Πορτο-Χελι,γιατι εκει κατω τον περιμενουν πως και πως οι αργιτες για ατραξιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 03:00

    Το πολύ πολύ να πουλήσουν 3-4 αστακομακαρονάδες λιγότερες στο Πορτο Χέλι αν δεν έρθει...τα γκανάλια ασχολούνται με το ντούβλι και το ποσοστό αναπλήρωσης τώρα, δε μπρολαβαίνουν.
    Το πρόβλημα είναι ότι και ο τέως το ελληνικό το σπρέχεν δεν το έχει, κι ας είναι ακόμα καλύτερος από το νυν μονάρχη τον Παμπερούχο τον ΙΙΙο...βέβαια το αδαμίδι τα γκζέρει ΚΑΛΑ αυτά, εκεί στην αγιά σοφιά της moscow road όλοι μαζί εκκλησιάζονται και μετά tea party με μουσακά της γιαγιάς...
    κι εμείς οι ιθαγενείς τι να διαλέξουμε? έναν πολωνοαμερικάνο χωρίς δάκτυλα (πια) ή έναν γερμανοδανό με έξι? Αλλά τι λέμε...στους 100 μεγάλους έλληνες ψηφίσαμε όθωνα, ιουστινιανό και κωνσταντίνο (το μέγα λέω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστας-Φλωρινα06 Ιουνίου, 2010 10:30

    Καλημερα.Γιωργη με απογοητευεις πρωι-πρωι, που ασχολεισαι με τους ΣΥΡΙΖΕΣ και τις διαφορες πτερυγες.Το απολυτο τσιρκο ειναι οι τυποι, και δυστυχως καποιοι συνεχιζουν να τους παιρνουν στα σοβαρα(οχι εσυ,φανταζομαι).Κατα τα αλλα διαβαζω οτι ο Αιγεας προτιθεται να δωσει χορηγια φανελλας με 1 μυριο ετησιως,και οτι κατ'αυτον τον τροπο αρχιζει ενα ειδος εμπλοκης με την ΑΕΚ.Στηβεν, αληθευει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας.
    Πολύ καλό το άρθρο σου steven,αν και από το 2007,παραμένει επίκαιρο.
    Δε χρειάζεται να συμπληρώσω κάτι.
    Γι'αυτό που θέλω να σας ενημερώσω και με αφορμή το σχόλιό σου για το Ψαριανό είναι πως ο εν λόγω βουλευτής είναι για πολλούς βορειοελλαδίτες Αεκτζήδες κόκκινο πανί,μιας και βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα που αυτός ξεκίνησε εναντίον μας, για στίχο ενός Αεκτζήδικου ύμνου.
    Έχει σχέση με τον αθεϊσμό που τον διακρίνει.
    Στα δικαστήρια παίχτηκε το έργο και θα παιχτεί η συνέχεια...
    Δε ξέρω τι θα γίνει στο τέλος.
    Ίσως χάσουμε τη δίκη.
    Το θέμα είναι ότι για κάποιους είναι μόνο ένας αντίδικος.
    Σαν άνθρωπος και βουλευτής για μας είναι ανύπαρκτος κι αόρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ 20% ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Κ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΘΑ ΣΕ ΠΗΔΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ '' ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΩΜΙ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ..
    ΚΑΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Κ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΑΣ Κ ΑΣ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ..ΟΤΙ ΦΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΑΠΑΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ..

    TO SILLY WIZARDS EINAI MIA IRISH MADE PUB ΣΤΗΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΚΕΥΗ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ GUINNESS.
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΝΤΟ THOMAS S. ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ : ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΜΕ ΤΟ 44 ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΝΟΜΙΖΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΩΣΤΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΠΕΡΥΣΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΠ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Η CIA KAI TO NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ NASA Κ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ..ΦΕΤΟΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Άννα
    Έχουμε νέα από βαυαρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλή σας μέρα, παίδες.
    Σάκη, τραυματίστηκε ο Ρόμπεν στο φιλικό με την Ουγγαρία. Δεν ακολούθησε την αποστολή και δε γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού.
    Το Γάλλο, θα τον ανεχόμαστε για άλλα 5 χρονάκια.
    Ανανέωσαν επίσης Κοντέντο, Άλτιντοπ, Μπούιτεν και Μίλερ.
    Silly Wizard,όσο χάνονται τα ερείσματα στον κόσμο τόσο χρειάζονται καθρεφτάκια και χάντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς monegascos: Πάντως εκεί στο Πόρο Χέλι έχει δέκα φοβερές μεζονέτες. Τη μια την έχει αγοράσει ο Σον Κόννερυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Κώστας-Φλώρινα: Του είχε ζητηθεί και πέρσι και το απέρριψε. Φέτος θα ξαναγίνει προσπάθεια, αλλά αν είναι λογικός δεν θα το κάνει, διότι μόνος του θα μπει σε φαύλο κύκλο. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς THOMAS SILLYWIZARD: Σαύρα δηλαδή. Επίσης δεν είναι η βίλα Γουλανδρή νομίζω, είναι η βίλα Βορίδη στο Πόρτο Ράφτη.
    Δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Sakis: Ποιόν στίχο; Για πες μας λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H Aegean είναι στο χρηματιστήριο της NY.
    Για κάθε ενέργεια χρηματική που κάνει κατά κάποιο τρόπο λογοδοτεί.Δεν είναι απλό να δώσει χορηγία σε μιά εταιρεία όπως είναι η ΑΕΚ.Λογικά θα την απορίψει.Μπορεί όμως εαν θέλει να βοηθήσει να δώσει χορηγία που αφορά την νέα εταιρεία του την Aegean Power.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κράτος ήταν και είναι ένας μεγάλος ληστής.
    Όταν καθιερώθηκαν τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία η λογική ήταν πάντα να ληστευονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα χρήματα των ασφαλιζομένων και έχει ο θεός όταν θα αρχίσουν να πληρώνονται οι συντάξεις.
    Και να που φτάσαμε στο σημείο μηδέν.
    Για να καταλάβουμε το μέγεθος της κλοπής σας λεω ενδυκτικά ότι ο μέσος όρος(μίνιμουμ) εισφορών σε ένα ταμείο είναι πρίπου 4000 το χρόνο που από αυτά ένα μέρος χρησιμοποιούνται για την υποτυπόδης περίθαλψη και τα υπόλοιπα για την σύνταξη μας.Το αποτέλεσμα;Από 500 ευρώ εως 800 ευρώ σύνταξη με αυτές τις εισφορές.Ζήσε με αυτά τα λεφτά ΣΗΜΕΡΑ.Δεν μιλάμε για 37 χρόνια μετά!Αν τα δείναμε σε μια ιδιωτική ασφάλιση να σας πω την σύνταξη με ανάλογα ποσά; 1400ευρώ! έχει διαφορά.Για να μην συζητήσουμε και τις υπηρεσίες περίθαλψης
    Αν μας δίνανε την ευχέρεια της επιλογής όμως,δεν θα μπορούσαν οι διοικητές των ταμείων, που διορίζονται από την κυβέρνηση, να επενδύουν τα λεφτά μας και να τα δανείζουν άτοκα στο κράτος.Το τερπνόν μετά του ωφελίμου για αυτούς μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Χαράλαμπο: Οπότε και η αυριανή ανάρτηση, θα είναι στο ίδιο πνεύμα. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ( 2007 ) ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 18:13

    Ωχ...άσε ρε προσφυγάκι, εμείς είμαστε τα ντούβλι του κατεστημένου, πια...με δίπλωμα φυσικά...
    αναμένω...
    ΥΓ: Αν θες να γράψεις για διαπλοκή και μηχανικούς γράψε για τον παρολίγο "Θείο", που κατέληξε στο καροτσάκι μετά από "ατύχημα" με ελικόπτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 18:16

    @ ΧΑράλαμπο. Δίκιο έχεις. Μην ξεχνάς όμως όλους αυτούς που πρέπει να πληρώνουμε που δεν έχουν εισφέρει δραχμή...αγρότες, αντιστασιακούς...ή κόσμο που φεύγει με πρόωρες/εθελουσίες σαν την αδερφή της μάνας μου που συνταξιοδοτήθηκε στα 38...
    Εσύ κι εγώ είμαστε οι ΜΑΛΑΚΕΣ (ΑΕΚτσήδες) που πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 18:50

    Φυσικά, όλοι εδώ είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ...Εδώ το Άκι μπήκε το 81 με μοναδικός περιουσιακό στοιχείο ένα όπελ ασκόνα και κατέληξε το 2010 με σπίτι στην Δ. Αεροπαγείτου κι ένα κάρο διαμερίσματα.
    Σεισμός σεισμός ο σοσιαλισμός...
    (μαμά....δυστυχώς ο υιός σου είναι εις αποτυχημένος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μην τρελλαινεστε , καποιος τους ψηφιζεις, τους αγκαλιαζει στο δρομο και τους χειροκροτει αρα.... φυσικο επακολουθο ειναι να εχουν διατηρητεα στην αθηνα στην μυκονο κτλ, οσο οι επιχειρηματιες ειναι πιο ψηλα απο τους πολιτικους αυτα θα συμβαινουν
    οσον αφορα την χορηγια του Μελισανιδη εχει δικιο ο χαραλαμπος ειναι πολυ δυσκολα για μια χρηματηστιριακη εταιρεια να δωσει οποιαδηποτε χορηγια σε μια ομαδα οπως η αεκ υπαρχουν καποιες προυποθεσεις που ειναι πολυ ιδιαιτερες, για την αλλη εταιρεια την aegean power πρωτη φορα την ακουω
    δεν πειραζει ας βαλει μια ταναλια για φωτο στην φανελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τελικα η γενια του πολυτεχνειου διελυσε την ελλαδα
    η ελλας ποτε δεν πεθαινει οπως και η αεκ με τον Μπαγιεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Γιώργη: Το μεθεπόμενο Σάββατο το κείμενο και η ανάρτηση θα είναι για το Ακι. Έτοιμα είναι κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς dimitri: Και ξέρεις γιατί ; ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιουνίου, 2010 19:54

    Α ναι, το Άκι είναι και πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ...τα βλέπεις ΕΜΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΚ πρέπει να υπάρχει κράτος πρόνιας για κάποιες ιδιαίτερες κατηγορίες ανθρώπων,οπότε οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουμε γι αυτούς αλλά μέσω φόρων.Γιατί εγώ που έχω την δυνατότητα και την διάθεση να επιλέξω ποια σύνταξη χρειάζομαι για να ζήσω στα γεράματα να με δεσμεύεις σε ένα κρατικό ταμείο που ούτε εγγύηση μου δίνει αλλά στην ουσία ούτε και επιλογή ποσού.
    Άσε το άλλο που είναι αδιανόητο,η νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι στον ίδιο φορέα με την σύνταξη.Σοβαρό κράτος είναι αυτό που διαχωρίζει αυτά τα δυο,και αν θες να κάνεις κοινωνική πολιτική φτιάχνεις νοσοκομειακή περίθαλψη που βασίζεται στην φορολογία και όχι στις εισφορές ταμείων.
    Εισφορές που ουσία δεν φτάνουν να καλύψουν μια μέση νοσηλεία οπότε ξανά αναγκάζεται το κράτος να είναι αρωγός.Τα χρέη των ταμείων προς τα ναοσοκομεία είναι ούτος ή άλλος τεράστια γι αυτό αναγκάζονται να πληρώσουν μέρος των χρημάτων που προορίζονταν για την σύνταξη του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κωστας-Φλωρινα06 Ιουνίου, 2010 20:47

    Δημητρη και αλλοι....ο Αιγεας δεν εχει μονο μια εταιρεια.Η power ειναι εναλλακτικος παροχος ηλεκτρικης ενεργειας.Τις προαλλες ηρθε μια κοπελιτσα στο γραφειο μου, να με κανει συνδρομητη, αλλα δεν, καθ'οτι μικρο-καταναλωτης αρα για την ωρα περιττος ο εναλλακτικος παροχος.
    Αν θελει την κανει στο λεπτο ο Αιγεας την χορηγια.
    Να ξερουμε για ποιον μιλαμε, ο ποντιος κινειται οποτε και οπως γουσταρει.Αποδεδειγμενο.Πειτε μου τι θα γινει με τον ΟΑΕΕ που παει για τρελο κανονι μεσα στο καλοκαιρι.Τσαμπα πληρωνουμε εισφορες, ειναι γεγονος πλεον.Γαμω την υποχρεωτικη κοινωνικη τους ασφαλιση.Και δεν μπορω δυστυχως να κανω παραλληλη ιδιωτικη, και ειμαι και της δουλειας.Τι στο διαολο πια,δουλευουμε που δουλευουμε οντας απλοι μεταπραττες,και επισφαλεις και χεσμενοι οσο δεν παει με την παλιοκατασταση, να πιεστω παραπανω για εξτρα εισφορες? Μπα, σε τσιπουρα και κρασια να τα τρωω χιλια χρονια.Γλιτωνω και τα εξοδα στον ψυχιατρο μου, να πα'να γαμηθει το συμπαν.
    Υγεια, και οπου μας παει η βαρκα πλεον.Ουτε καν συλλογισμοι, ουτε καν ανησυχια για τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Στην Ελλάδα ο διοικητής του νοσοκομείου,για δημόσιο μιλάμε,είναι διορισμένος από την κυβέρνηση ,όχι βάση προσόντων αλλά πόσο γλύφτης και κομματόσκυλο ήταν.Το ίδιο φυσικά και ο διοικητής του εκάστοτε κρατικού φορέα.
    Πως μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να κοιτάξει το κοινό συμφέρον και όχι το τομάρι του.
    Ποιός από εμας θα εμπιστευότανε τα λεφτά του, αν είχε την επιλογή να το κάνει,σε έναν άνθρωπο που το μόνο του προσόν είναι το μήκος της γλώσσας του.Σε κάποιον που δεν του καίγεται καρφί αν τα νοσοκομειακά υλικά αγοράζονται δέκα φορές ακριβότερα από τα αντίστοιχα στην ευρώπη.Σε κάποιον που τζογάρισε τα λεφτα ανθρώπων αγράμματων αλλά τίμιων που δούλευαν μια ζωή να πάρουν μια συνταξούλα 500 ευρώ να ζήσουν με την κυρά μερικά χρόνια και τώρα δεν μπορούν να αγοράσουν μια σοκολάτα στα εγγόνια.
    Έχεις την επιλογή να το κάνεις;
    Όχι στο μπουρδέλο που ζούμε,πρέπει τα λεφτά σου να τα δώσεις υποχρεωτικά στον καραγκιόζη διοικητή που πιθανόν κάποιες μανάδες και πατεράδες τον παρακαλάνε για κανένα βόλεμα του γιού ή της κόρης,αντι να του ρίξουν δυό κλωτσιές στον κώλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Χαράλαμπο και Κώστα-Φλώρινα: Θα σας καλύψει το βραδυνό κείμενο ( γραμμένο το 2007 ).
    Ακούστε τώρα κάτι: Στην εταιρεία Galenika ( φαρμακοβιομηχανία 100 μύρια τζίρος, στην οποία ανήκει το 60% της εταιρείας μου ), δούλευε ένας τύπος που ήταν για τις εξωτερικές εργασίες. Μιλάμε για κουκούτσι. Βρήκε λοιπόν μια γκόμενα απο την Πάτρα, παραιτήθηκε και θα δούλευε σαν βενζινάς στο πρατήριο του πεθερού του. Του είπαμε όλοι καλή τύχη. Ένα μήνα μετά, είχε εκλεγεί η ΝΔ και ο τύπος ήταν πλέον ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. ( Κανελλόπουλος το όνομα του και δαφνοστεφανωμένη οπαδικά ). Μήπως είναι κι ακόμα μάλιστα, διότι κι αυτοί που βγήκαν, βγήκαν έτσι για την πλάκα του Έλληνα που ήθελε σοσιαλιστικό γαμήσι. Επέλεξε τον εραστή κομματικά ο αρχιμαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Steven, κάποια στιγμή,αν έχεις διάθεση, κάνε μια ανάρτηση για Μουντιάλ και Εθνική.
    Tί πτυχίο είχε ο ...διοικητής?
    Τι ρωτάω...μάλλον κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Άννα: Φιλενάδα, στάση ζωής: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΩ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ ΝΑΙ.
    Είχε πτυχίο γυμνασίου. Overqualified για βενζινάς, το καταλαβαίνω. Οπότε έγινε διοικητής που ήτο στη χρυσή κομματοσκυλιακή δημοκρατία μας. Σαν το Σαμαρά που έριξε τότε την κυβέρνηση άδολα για πολιτικούς σκοπούς.
    Πού να πάει το μαχαίρι; Μέχρι το χανζαπλάστ. ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΩ ΣΚΟΤΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και ήρθαν οι κινέζοι να αγοράσουν ένα μέρος του ελληνικού χρέους αλλά ο φελλός που έχουμε για πρωθυπουργό μόλις του γαυγισε λιγάκι η γυναικα χίτλερ τα έκανε πάνω του.Και αντί να πει ναι τρέχοντας στους κινέζους μας έκανε πειραματόζωο της ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ...όσα κεφάλια και να κόψεις, καινούρια θα βγαίνουν. Η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι εξαιρετικά αργή. Εκατομμύρια χρόνια χρειάζονται για να φτάσουμε στο επίπεδο να μην αδικούμε ο ένας τον άλλον.
    Ούτως ή άλλως μία ανάγκη είναι η κοινωνία. Εξυπηρετεί την επιβίωση.
    Η αιδώς και η δίκη του Διός, δεν αρκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ήρθε το 1970 και ο Arthur Laffer έκανε δημοφιλή μια παλιότερη θεωρία που μας δείχνει τα δημόσια έσοδα σε σχέση με την φορολογική κλίμακα.
    Λέει λοιπόν ο φίλος μας ότι το κράτος μπορεί να έχει αύξηση εσόδων καθώς αυξάνει τη φορολογική κλίμακα, αλλά υπάρχει ένα σημείο “T” από όπου εκεί και μετά τα έσοδα θα μειώνονται ανεξάρτητα από την αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές.Η θεωρία λέει ότι καθώς αυξάνονται οι φόροι, ολοένα και λιγότερα θα θελήσουν να δουλέψουν με αποτέλεσμα, όταν το κράτος φτάσει να φορολογεί το 100% των κερδών, τα έσοδα θα είναι μηδέν.
    Έρχεται ο φελός εν έτη 2010 και αυξάνει την φορολογία παντού.Έναν ρε πούστη μου που να ξέρει ιστορία της οικονομίας δεν έχει στην κυβέρνηση του; Μα όλοι των εξωτερικών εργασιών είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς Άννα: Το ανθρώπινο είδος είναι προγραμματισμένο για αυτοκαταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς Χαράλαμπο: Το τι έχουν κάνει κι αυτοί στο λιμάνι, άστο καλύτερα.
    Άμα διοικεί φελλός, τι περιμένεις; Να ξεσηκωθούν τα μπουκάλια; Κάθεται το μπουκάλι απο κάτω, βλέπει την κορυφή και σκέφτεται άλλα. Θα ήθελε να είναι εκείνο φελλός. Μιλάμε για οράματα τώρα. Αντί να σκεφτεί οτι μπορεί να εισχωρήσει στην Τζούλια χωρίς φελλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η Αργολιδα κατα περιεργο τροπο,εχει μαζεψει μπολικους τζακατους.Απο καναλαρχες μεχρι εφοπλιστες και βιομηχανους.Εχει φοβερες παραλιες μονο που τις καλυτερες τις μπαζωσαν,η εκαναν ιδιωτικα λιμανακια(σας θυμιζει κατι...???).Ερμιονη,Πορτο-Χελι,Κοιλαδα,Πορος,Αγιος Αιμιλιανος,Αγιος Αρτεμιος εχουν τα πρωτεια,ευτυχως που μαζευτηκαν εκει κατω και κανουμε εμεις μπανιο ανετα...Οσο για την χορηγια του Τιγρη, η AEGEAN MARITIME ειναι στο χρηματηστηριο,οχι η AEGEAN OIL......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς monegascos: Η Αργολίδα απλά τους έχει τους τζακάτους ανώνυμους. Έχεις καμιά αμφιβολία για την ταύτιση τους; Που μου είπαν κιόλας να προσέχω. Τι; Μην τους ξεκωλιάσω και στραβώσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς όλους: Αυτό που σας έλεγα. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΔΙΚΑΝΙΚΑ. Η ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΑΙΚΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΥΛΩΣΕΙ ΚΙ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή