Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΔΙΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

     Σαν Αεκτζής, αισθάνομαι περήφανος διότι είμαι πολυπτυχιούχος. Και λογιστής έγινα, και οικονομολόγος και ντέντεκτιβ. Και καλή μπάλα έμαθα και πλέον είμαι έτοιμος να αποκτήσω και το πτυχίο μου στη νομική επιστήμη. Με αφορμή την δίκη της Δευτέρας 14/6 του κυρίου Ψωμιάδη για υπεξαίρεση από το ταμείο της ΑΕΚ του ευτελούς ποσού των 19 εκατομμυρίων ευρώ. Η δίκη φυσικά αναβλήθηκε.
     Και μάλιστα, η περισπούδαστη και αενάως ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, όρισε ξανά την δικάσιμο ακολουθία – πώς λέμε νεκρώσιμο ακολουθία;- στις 6/6/2011. Κάτι είναι κι αυτό. Θα μπορούσε να την ορίσει το 2050 ή το 2200, αλλά μάλλον φοβήθηκε πιθανή παραγραφή των αδικημάτων και γι’ αυτό βιάσθηκε. Η δικαιοσύνη λοιπόν θα αποδοθεί έστω και ετεροχρονισμένα. Είναι αυτό που λένε κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι. Για τα χρόνια μιλάω.
     Επίσης, από ό,τι μπορώ να καταλάβω σαν τελειόφοιτος Αεκτζής νεόκοπος δικηγόρος, είναι ότι το δικαστήριο ήταν για κατηγορία κακουργηματικού τύπου. Δηλαδή για το αν πρέπει να επιβληθεί μια ποινή στην ευρύτερη οικογένεια Ψωμιάδη και στον εργολάβο-σταβλίτη του, όσο αναφορά το ηθικόν των ενεργειών τους. Κοινώς να πάνε στο μπαλαούρο ή να αποδοθούν πάλλευκοι στην ανθρώπινη κοινωνία διότι παρεσύρθησαν από κοινά λαμόγια , με τα οποία ουδεμία σχέση έχουν, για την υπερκοστολόγηση των καφέδων . Που μπορεί και να έγινε κάτι τέτοιο καθότι στην Ελλάδα τα πάντα γίνονται. Πάντως έργα δεν έγιναν.
     Το δικαστήριο λοιπόν, κύριοι και κυρίες ένορκοι, δεν είναι οικονομικής φύσης. Δεν είναι της αρμοδιότητας του τοιαύτη παράβασις ωσάν της υπεξαίρεσης χρημάτων. Το δικαστήριον θα εξετάσει ουσιαστικότερον θέμα: Όχι κλοπής, αλλά αν θα πρέπει όλοι εμείς να αισθανόμαστε ασφαλείς ή απειλούμενοι από κάποιους που πιθανώς είναι επαγγελματίες κλέφτες και κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Κι έχει τέτοια καούρα για την ασφάλεια μας που αποφάσισε την ετήσια αναβολή της εκδίκασης. Και μέχρι τότε, κανείς μας δεν πρέπει να φοβάται. Αλλά και κανείς να μην μιλάει διότι η ενοχή πρέπει να αποδειχθεί. Μετά από την απόφαση του χρόνου; Θα δούμε.
      Τι θα δούμε δηλαδή; Όλα τα είδαμε. Μπουκάρισε το ΣΔΟΕ κι έπιασε συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια, συγκεκριμένα παραποιημένα λογιστικά στοιχεία και βεβαίωσε το οικονομικό δικαστήριο όλες τις κλοπές με ταυτόχρονη απόδειξη της μαύρης τρύπας στο ταμείο της ΑΕΚ, η οποία τρύπα αναγράφεται σε όλους τους δημοσιευμένους ισολογισμούς. Επίσης το οικονομικό δικαστήριο καταδίκασε τους ενόχους. Η έφεση που ασκήθηκε δεν αφορά κανέναν παρά μόνο την δικαιοσύνη που ενδιαφέρεται τα μέγιστα να μην χάσει λεφτά από μεγαρόσημα κι από θεωρήσεις φωτοτυπιών. Τι άλλο δηλαδή ψάχνουμε; Να επιβεβαιώσουμε ότι το ένα δικαστήριο δεν επικοινωνεί με το άλλο, ή ότι οικονομικά ναι μεν είναι ένοχοι αλλά πιθανώς δεν είναι κακούργοι;
     Και πραγματικά, το κακούργημα ή το πταίσμα, το έχω πραγματικά γραμμένο στα πιο παλιά μου παπούτσια. Στ’ αρχίδια μου αν θα μπει μέσα κάποιος ή αν θα κυκλοφορεί ελεύθερος. Σάμπως και μέσα, ένας τύπος σαν τον Ψωμιάδη, ελεύθερος δεν είναι; Από μέσα δεν γίνονται δουλειές; Και πολύ λογικά. Αφού κάποιοι ηλίθιοι θεωρούν την φυλακή σωφρονιστικό κατάστημα, δεν είναι δυνατόν να απαγορευθεί στον κρατούμενο το δικαίωμα στην εργασία . Μετά πώς θα επανενταχθεί στο σύστημα;
     Το θέμα μου λοιπόν, είναι τελείως διαφορετικής φύσεως: Θέλω σαν ΑΕΚ, τα λεφτά μου πίσω. Κι έχω και χεσμένους και τους τόκους που φτάσανε στα 43 εκατομμύρια. Το κεφάλαιο θέλω πίσω και το κλεμμένο πορτοφόλι μου. Τα χρήματα είναι έσοδα απλών φιλάθλων, οπαδών και χορηγών. Τα είχα αποκτήσει νόμιμα, τα έχασα αποδεδειγμένα παράνομα, και τα χρειάζομαι πολύ για το μέλλον μου.
     Καταλάβατε κύριοι δικαστές που κόπτεσθε τόσο πολύ για το κοινό καλό; Δεν έχετε μηχανισμό κυρώσεων; Δεν μπορείτε να κάνετε μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του εν λόγω; Δεν μπορείτε να κάνετε συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων; Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε παρά μόνο να αποφασίζετε για την αποσυμφόρηση των φυλακών για κάτι τύπους σαν τον Ψωμιάδη; Ρε μας δουλεύετε; Ποιο είναι το καθήκον σας; Η εφαρμογή του νόμου ή να βαράτε τα σφυράκια στα έδρανα σαν ψυχίατροι επίπλων; Πού διάολο δώσατε όρκο; Στο καινούργιο ευαγγέλιο του Ιούδα;
     Κι ας μείνει έξω ο Ψωμιάδης. Ούτως ή άλλως, τέτοιοι τύποι διοικούν και δεν με ενδιαφέρει η κατάληξη τους. Αυτούς έφερε η επιβληθείσα δημοκρατία παρέα με την αναβλητική δικαιοσύνη. Που συνυπολογίζοντας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έχω πεισθεί οτι η δικαιοσύνη ότι είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος απατεώνων. Που θα μπορούσε να δουλεύει άνετα και χωρίς ιδιαίτερα μορφωτικά προσόντα και χρόνια στις σχολές που δήθεν δημιουργούν επιστήμονες. Κι εγώ σαν μηχανικός , αλλά και σαν οικοδόμος, άνετα θα μπορούσα να αναβάλω δίκες συνεχώς μέχρι την παραγραφή των αδικημάτων και να μπερδεύω το κοινό με τους αντικρουόμενους νόμους μέχρι να προκαλέσω σάστισμα. Αυτά σπουδάζετε εκεί μέσα κύριοι δικαστές; Επιτέλους πια με την αδέκαστη αυστηρότητα σας σε κάποιον πλανόδιο Νιγηριανό ή ψιλικατζή κλέφτη των εκατό δραχμών. Τόσο πολύ φοβάστε τον Ψωμιάδη;
     Και ξαναλέω ότι το θέμα μου είναι τα κλοπιμαία. Δεν με ενδιαφέρει αν ο big Mac – δοκιμάστε το καινούργιο έδεσμα στα φαστφουντάδικα – θάναι στο Ψυχικό ή σε πέντε τετραγωνικά. Ούτε ποιαν θα πηδάει και πού, ούτε και τι αυτοκίνητο θα τιμονάρει. Θέλω τα λεφτά πίσω στην ομάδα μου και μετά ας ψάξει η δικαιοσύνη να βρει την καρφίτσα στον αχυρώνα. Αν είναι κακούργημα αλλά με ανασταλτικό χαρακτήρα, ή πταίσμα κι αν πρέπει να πάει ο ήδη αποδειχθείς οικονομικά ένοχος στην Τίρυνθα ή στην Κέρκυρα ή σε κανά πνευμονολογικό νοσοκομείο καθότι έχει και αναπνευστικό πρόβλημα.
     Τα λεφτά με νοιάζουν της ΑΕΚ κι όχι αν θα σπιλωθεί το αμόλυντο ποινικό μητρώο του τύπου. Αυτά θέλω και δεν θα ικανοποιηθώ αν μπει μέσα, διότι μπορεί και να έχει συνυπολογίσει και τα χρονάκια του και να τρώει και να πίνει εις υγειά μου που θα είμαι χαρούμενος που έχω και πληρώνω δικαιοσύνη, ενώ στην ουσία την γαμάει αυτός όποτε γουστάρει και συνεχίζουν δικαστές και δικηγόροι να μας λένε για το πόσο περήφανοι αισθάνονται για την κοινωνία μας που στηρίζεται σε αυτήν. Καταλάβατε κύριοι δικαστές ή είστε απλές κοτούλες και με όρια στο δίκαιο; Που το σπουδάσατε κιόλας. Έτσι όπως πάτε, για να καταδικάσετε δολοφόνο θα ζητάτε από το θύμα να τραβάει σε βίντεο τον τρόπο που το σκότωσαν. Φυσικά μετά θα πρέπει να αποφανθείτε αν το βίντεο είναι αποδεικτικό στοιχείο ή προϊόν υποκλοπής. Ρε άει στο διάολο.

18 σχόλια:

  1. Δικαιοσυνη,πραγματικα την εχουν καταγαμησει αυτη την λεξη οι ιδιοι που θεωρουν πως την προασπιζουν.Οι λιγδιαρηδες υπασπιστες της αποφασισαν και εστειλαν ασφαλιστικα μετρα για 2,5 δοσεις του αυτοκινητου,οταν για επι 4 χρονια ημουν απικο.Για 675 ευρω με βαζουν σε μια διαδικασια σπρινταρισματος,οταν τρεχουν κι αλλες αναγκες επιβιωσης.Γεια σου ρε Μακαρε που τους πηδας και σε πληρωνουν κι ολας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Mike Χαλκίδα: Αδερφέ, σύμφωνα με τα στοιχεία που μου μεταφέρθηκαν απο τη ΓΣ, έχουμε 4000 μέλη ( κάποια φυσικά μας έχουν αφήσει, σαν τον πατέρα μου ), 800 ταμειακώς εντάξει και 136 παρόντα χθες. Θα κοιτάξω να κάνω μια ανάρτηση για τη μάζωξη και το καλό κλίμα που επικράτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην συνελευση παρευρεθησαν συνολικα γυρω στα 150 ατομα και οπως καταλαβαινετε ουτε οι φιλοι του χατζηχρηστου δεν ηρθαν
    τωρα μετα το 4-1 της γερμανιας ποιος ακουει την αννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός τουλάχιστον έγινε πρόεδρος.Ο άλλος ο πουθενάς ούτε αυτό δεν κατάφερε!Κάτσε μη γίνει καμιά στραβή και σηκώσει γήπεδο,θα γίνει άγαλμα στη Δεκελείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το αγαλμα της εδεκελειας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το γηπεδο το εχει ηδη σηκωσει μονο ειναι στο ονειρο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το γηπεδο το εχει ηδη σηκωσει μονο ειναι στο ονειρο του

    *****************

    Όντως.Η Αγία Σοφία δεν έγινε πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Ανώνυμο: Ευτυχώς που δεν έγινε και πραγματικότητα. Διότι εγώ την Αγία Σοφία την γουστάρω με μιναρέδες. Ε, όχι και το 2050 με τους Χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο: Πράγματι έγινε πρόεδρος. Στα 4 λεωφορεία. Ο άλλος απλά γέμισε 72 καράβια λεφτά. ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Oντως δεν εγινε πραγματικοτητα. Σαν γνησιος ΑΕΚτζης αλλωστε,προτιμα να ζει με μθυους και θρυλους.
    Αν πορει τουλαχιστον,ας "σηκωσει" τους μιναρεδες.
    Αν δεν μπορει κι'αυτο,ε τοτε ας σηκωσει το χαλι και να βαλει κι'αλλη σκονη απο κατω.
    "οσα βλεπει η πεθερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς dimitri: Προτείνω να γίνουν 2 γήπεδα στον ίδιο χώρο και να παίζουμε εναλλάξ. Ο συνωνόματος σου πώς θα το ονόμαζε; Μήτσος τζαμί; Ακριβώς σαν Πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς όλους: Σήμερα θα έχουμε τα ματς. Την Τρίτη η συνέλευση της ΑΕΚ. Άλλαξα τη ροή διότι βλέπω την παγκόσμια παράγκα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργη, να εκφράσεις, σε παρακαλώ, τη συμπάθειά μου προς country ladies and country gentlemen της οικογενείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κρίμα,πέρασαν οι τσαρουχάδες οι Γερμανοί και έμειναν έξω οι μπαλαδόροι Μεξικάνοι.
    Η κακοποίηση κέρδισε την ομορφιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Άννα: Με τον διαιτητή αυτόν, εύκολα θα είχε πάρει το παγκόσμιο κύπελλο και η ΑΕΚ. Με ΔΧ, Μπάγιεβιτς και Σκόκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Χαράλαμπο: Έτσι δεν γίνεται πάντα στην ζωή; Και κάποια πιστεύει οτι η ζωή δεν είναι ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aγόρια, ότι είναι ο καθένας, πρέπει να το αποδεικνύει κάθε μέρα, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.
    Αν σας χαλάει το ποδόσφαιρο που παίζει η Γερμανία, περαστικά σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ότι παίζει τόσα χρόνια εκεί ο Χαριστέας δεν σου λέει τίποτα βρε Αννούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή