Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΚ

             Το παιχνίδι των ΗΠΑ με την Γκάνα δεν το είδα κι άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Σύμφωνα με ό,τι μου είπε ο γιός μου κέρδισε μάλλον ο πιο τυχερός. Το μόνο που θέλω να καταθέσω ειλικρινά είναι οτι στενοχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Αμερικής διότι μου ήταν συμπαθής σαν αγωνιστικότητα, σαν ανατροπή αποτελεσμάτων και διότι εξώφθαλμα την σφάξανε στην προηγούμενη φάση.
            Τρομερά αρνητικά εντύπωση μου έκανε η ομάδα μου η Ουρουγουάη. Αυτό δεν ήταν εμφάνιση αλλά κάτι σαν τελευταίο ένσημο αφού συμπλήρωσε την υποχρέωση της πρόκρισης. Τέτοιες μακρινές αποστάσεις αλληλοκάλυψης και τέτοιο ανύπαρκτο κέντρο, είχα καιρό να τα δω. Παρά την ευτυχία του γρήγορου γκολ κι αν και δεν της έδωσε κι ένα καθαρό πέναλτυ ο διαιτητής στο δέκατο λεπτό, δεν μπορώ να πω οτι με γέμισε απέναντι σε μια πολύ μικρή ομάδα. Φυσικά επειδή είμαι οπαδός, εξακολουθώ να ελπίζω και να λέω τα γνωστά: Έπαιξε όσο χρειάστηκε, κι όταν το ματς της πήγε στραβά, ξαναέβαλε μπρος τη μηχανή και πήρε τη νίκη. Θα φανεί λίαν προσεχώς κι αφού θα έχει ξεκουρασθεί μια ολόκληρη εβδομάδα πηγαίνοντας να συναντήσει όχι κάποιο μεγαθήριο. Πάντως μου φάνηκε εντελώς άδεια απο δυνάμεις και με κάκιστη νοοτροπία. Η άμυνα της δεν ενέπνεε σε καμια περίπτωση  σιγουριά για να το παίζει υπερομάδα τύπου παλιάς Ιταλίας και με τόση υπεροψία.
           Να πιάσουμε το Αγγλία - Γερμανία. Μάλλον να πιάσουμε το 4 - 1 το παλιό της δαφνοστεφανωμένης επι της ΑΕΚ. Αυτό με την αποβολή του Νάβας που έκανε τα κωλοδάκτυλα. Είναι πανεύκολο να αλλάξει τις ισσορροπίες μια πολύ κακή διαιτησία. Να ρίξει την ψυχολογία και να ξεχαρβαλώσει το οποιοδήποτε αφελές, οπωσδήποτε, σύστημα του Παθιακάκη ή του Καπέλο. Διότι το πρώτο γκολ της Γερμανίας είναι off sight και φυσικά αν σε τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις οτι είναι δεδομένη η ισοφάριση της Αγγλίας, τότε καλύτερα να παρακολουθούμε κρίκετ ή να μην παραμονιόμαστε για τα διαιτητικά εγκλήματα που γίνονται στην ψωροκώσταινα. Και δεν μιλάμε οτι η μπάλα πέρασε κατά 40% ή 50% την γραμμή του τέρματος, αλλά μιλάμε για ολόκληρη τη μπάλα καθαρότατα στο μισό μέτρο κι άρα μιλάμε για κανονικό χειρουργείο.
        Κι όλοι και όλες ξέρετε τι είναι η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. Το 2 - 0 το έχεις ανατρέψει χωρίς κάποια επική προσπάθεια, αρκετά εύκολα, και πριν το ημιχρόνιο. Και μιλώ για χειρουργείο, διότι είναι αδύνατον να πανηγυρίζει ο χαζός Καπέλο και να μην έχουν δει το γκολ δήθεν ο επόπτης αλλά και η παρδαλή αρχόντισσα του αγώνα. Αλητεία κανονική που το υπόλοιπο παιχνίδι δεν με κάνει να μασάω κάτι. Στοιχειωδώς καλή η Γερμανία στην απλοϊκή κόντρα αντεπίθεση στο αεροδρόμιο της αγγλικής αναχαίτισης που θύμιζε μπυραρία στα Μάλια της Κρήτης. Αν αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, κατά τον σπήκερ, τότε δίκαια ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου Μουρίνιο θέλει 90 Καπέλο στην καθισιά του. Και πάμε για μεγάλο παιχνίδι στην συνέχεια, αλλά η Γερμανία είναι πια σοβαρό φαβορί για το τρόπαιο. Ειδικά αν έχει και την παράγκα μαζί της.
      Και τα ίδια περίπου ισχύουν για την ψυχολογία και στους λατίνους. Ο Μαραντόνα σώζεται απο το ταλέντο  και το λιγόψυχο Μεξικό. Φυσικά ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι θα παίρναγε η Αργεντινή, αλλά ρε παιδί μου το θέλω κι αλλοιώς το ποδόσφαιρο. Και πιστεύω οτι η Γερμανία θα αποκλείσει την Αργεντινή , άσχετα αν συναισθηματικά είμαι αλλού. Κι ένας απο τους λόγους είναι η αποκαθήλωση του παικταρά που πρέπει με κάποιον τρόπο να καταλάβει οτι δεν είναι προπονητής αλλά μόνο εμψυχωτής και να προχωρήσει το σύστημα. Και μέχρις ενα σημείο σωστά. Ένας Αλέφαντος κάθεται στον πάγκο.  Φυσικά αυτά είναι μόνο προβλέψεις και συναισθηματικό αντάρτικο. Και το Mundial πάντα στέλνει ένα μήνυμα εκτός απο την έκθεση της σάρκας.
       ΥΓ. Το Μεξικό μου θύμισε την ΑΕΚ.  Μόλις έγινε το 3 - 0 απελευθερώθηκε. Γκολάρα ο Τέβες και ο Φερνάντες.

10 σχόλια:

  1. Tο πρώτο γκολ της μουλτικούλτι Γερμανίας δεν ήτο οφσάιδ διότι προήλθε κατευθείαν από επαναφορά από άουτ.

    Όμως το 2-2 που δεν μέτρησε είχε καθοριστική επίδραση στην ψυχολογία των Άγγλων. (Mπουχαχα η εκδίκηση για το μαϊμού γκολ του Xάρστ το 1966 όλα εδώ πληρώνονται. Πιθανολογώ ότι ο επόπτης την φάση AYTH σκέφτηκε και έκανε γαργάρα το γκολ φοβούμενος μην γίνει ο νέος Mπαχράμοφ).

    Nα κάνουμε έρανο να φέρουμε το πατριωτάκι τον Oζίλ στην AEK.

    Tην Γκάνα την χάρηκα, παλικαρίσια γκολ, μακάρι να πάει στους "4".

    Λέμε - λέμε για τους ξυλοκόπους της Eθνικής μας, αλλά σαν ψυχή θέλουν 15 Mεξικά στην καθισιά τους. Kρίμα το ταλέντο τους.

    Αντικαταστάτης του δαχτυλιδάκια Mαραδόνα ο Aλέφαντος και τημ μάνατζερ ο Γεωργίου που δε γουστάρει να βλέπει γκολ, παρά μόνο "αντρικά" σκορ, όπως 0-0, 1-0 και 1-1. Όλα τα άλλα σκορ είναι διακωμώδηση του αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Steven, γίνεσαι εξαιρετικά άδικος με τη Γερμανία.
    Πιάνεσαι στα δίχτυα του στερεότυπου...οι Γερμανοί δεν ξέρουν μπάλα και τα λοιπά συναφή.
    Ήταν εξαιρετική χθες, απέναντι σε έναν αντίπαλο με βαριά φανέλα. Αυτός ο Μίλερ, θα αφήσει εποχή.
    Ο επόπτης, Κάρολε, δεν ήταν σε θέση να δει αν η μπάλα μπήκε ή όχι.
    Χαράλαμπε, και ο Ρόμπεν παίζει Γερμανία, αν αυτό λέει κάτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αννα
    ..και ο φίλος του Ασλάνη ο Πλιάτσικας με το πλατινέ μαλί παίζει,και ο Λύμπε στα τριαντα φεύγα παίζει γερμανια.Το ότι έχει δέκα καλους παίχτες σε όλο το πρωτάθλημα δεν το κάνει και συναρπαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στεναχώρια για το Μεξικό που έμεινε έξω από την Αργεντινή που παίζει χωρίς προπονητή.Έχει όμως πολύ μεγάλους παίχτες,μπαλαδώρους που μονοι τους κάνουν παπάδες στο γήπεδο.Φυσικά όσοι μετέχουν στην εθνική αργεντινής είναι φίλοι και θαυμάζουν τον Μαραντόνα κι ας είναι προπονητικά ένας Αλέφαντος και όχι Μπάγιεβιτς που κάποιοι εμπαθείς με τον σέρβο παρομοιάζουν και κάθε τόσο προσπαθούν να μειώσουν την προπονητική του καριέρα και αξία του.
    Πάντος αν είχα να διαλέξω θα άφηνα έξω την ...Γερμανία!Οι οποίοι Γερμανοί είναι καλοί στο κοινωνικό τους κράτος,έχουν καλή οικονομία και βιομηχανία,σεβασμό ο ένας στον άλλον(από φόβο βασικά) αλλά από μπάλα λουκάνικα με λάχανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα σε ολους.
    Για Αγγλια Ιταλια και Γαλλια, δεν χρειαζονται σχολια. Γνωστα πραγματα.
    Η Γερμανια αυτου του Λεβ,φαινεται να περπαταει. Αν και ακομα δεν εχει παιξει με σοβαρο αντιπαλο.
    Ο Αλεφαντος προχωραει με αγκαλιες και φιλια. Αντε να δουμε ποτε θα αρχισουν και τα κλωτσιδια μεταξυ τους.Μαλλον οταν θα παιξουν με τους απο πανω.
    Το Μεξικο παραμενει Μεξικο.Δηλαδη Τουατλαξουακουλοτεμπελοακαματοκλαμαν.
    Η Γκανα εχει το αστρο της φανελας που υιοθετηθηκε και απο τους δικους μας γκανεζους. Κατι θα ξερουν.Η κανουμε μπροστινες κινησεις η δεν κανουμε.
    Γενικο συμπερασμα ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχει ουτε Ιταλικο,ουτε Γαλλικο,ουτε Γερμανικο( και ας φωναζει η Αννα) ουτε βεβαια πολυ περισσοτερο Αγγλικο ποδοσφαιρο. Παπαλα. Η Βαβελ που εφτιαξε η FIFA με την κορη την ΟΥΕΦΑ,δεν μπορει να βαλει ενα τουβλο πανω σε ενα αλλο τουβλο.
    Ηταν αναποφευκτο να υπαρξει και διαβρωση χαρακτηριστικων και σταματιμα της ροης των νεων παικτων στις οικειες ομοσπονδιες και χωρες."Ευρωπαικη Κοινη αγορα" λοιπον.Αφου αγοραζεις τα παντα απο παντου,γιατι να κατσεις να παραξεις ο ιδιος. Σωστα. Μονο που αν σκεφτουν ολοι ετσι,στο τελος δεν θα παραγει κανενας και ο ενας θα περιμενει απο τον αλλον.
    Και αφου οι παικτες δεν ειναι αυτοκινητα η κινητα τηλεφωνα,τοτε ειναι πολυ δυσκολο να παραχθουν. Και κοιταμε προς Λατινικη Αμερικη μερια,οπου ακομα παραγονται αυτα τα προιοντα. Και γι'αυτο και πανε καλα.

    και της ΑΕΚ στο βουνο. Με διοικηση "βουνου". Η οποια εχει και "υψηλες απαιτησεις" οπως ειπε και ο καπετανιος Αδαμιδης. Οπως λεμε "υψηλη ραπτικη".
    Ο Μπαγεβιτς πηρε αποφαση οτι δεν θα γινει καμια αλλαγη παικτων και ετσι ζητησε αλλαγη νοοτροπιας απο τους ηδη υπαρχοντες.Οταν δεν αλλαζει το δυναμικο,προσπαθεις να αλλαξεις την συμπεριφορα. Και αφου αυτη δεν αλλαζει τωρα στα γεραματα,ουτε των παικτων,ουτε του προπονητη,ετοιμαστειτε για κουτουλιες και ψαλιδακια στα δοντια.

    Υ.Γ Αυτος ο Μπαζινας, Steven, τι κολλημα εχει φαει με το "dancing with the stars". Εδω γαμοσταυριζει- και σωστα-γενικα τα "παιχνιδια και τα shows,τι διαολο επαθε με αυτο; Γουσταρει την συμπατριωτισσα του την Μπρεζερακου με τον αγαλματενιο κωλο; Την πολυπραγμωσυνη της "μπουμπουκας",που εκτος απο θυληκος Μοτσαρτ θελει να μας πεισει οτι ειναι και ο θυληκος Μπαρισνικωφ; Το -ομολογουμενως φωτεινο και θελκτικο- χαμογελο της επικινδυνα αδυνατισμενης Ζετας; Τον Γαρδελη;
    Η απλα ξεμωραθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Άννα: Στην ανάρτηση μου γράφω οτι πια η Γερμανία είναι φαβορί. Δεν έχω κόλλημα, πραγματικά πιστεύω οτι δεν ξέρουν μπάλα. Μη μου λες τώρα για την θέση του επόπτη. Σάμπως ο άλλος που τα είδε, ο Ροζέτι δεν τον έστειλε στη σέντρα; Όλη η ιστορία γίνεται για το Μαραντόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χρήστο: Είδες που τελικά το βρήκες; Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεσα καλοκαιριου ηδη. Ξεκινησαν σιγα-σιγα τις προετοιμσιες οι "μεγαλοι" και ω του θαυματος,δεν εχει γινει ΚΑΜΙΑ μεταγραφη απο κανεναν.
    Ονοματα μονο,παρελαυνουν σε διαφορα χρωματα απο τις φυλλαδες της τουαλετας και δημιουργουν χρωματισμους και αφηρημενη τεχνη επι του κωλου στο επερχομενο σκουπισμα.
    Σαλιο στις ομαδες της Θεσσαλονικης. Στο μιλητο αγοραπωλησιες και λεφτα στον βαζελο. Τζαμπα πραμα η "αγορα" στον γαυρο.
    Που ειναι οι εισφορες των "λαικων βασεων και λαικων αγορων στην συμπροτευουσ; που ειναι οι χοριγοι; Που ειναι τα "200 εκατομυρια εχω βαλει και τοσο κοστιζει ο ολυμπιακος" του πρακτορα; Που ειναι- εδω γελανε τρανταχτα- τα 200 εκ για την ΑΕΚ του Τακη Καλοπαιδοπουλου; Που ειναι τα 200 εκ.(τι διαολο,ταριφα ειχαν κοψει ολοι τους;) του Βαρδινογιαννη; Με 15-20 εκ. αγοραζεις το πλειοψηφικο πακετο τους. Και πολλα ειναι.
    Τετοια βελεπει ασφαλως ο "δικος μας" και ειναι στην αναμονη. Και πολυ σωστα.Οχι μονο δεν θα δωσει για να παρει την ΑΕΚ-οπως θελουν οι μνηστηρες της Πηνελοπης-αλλα θα του την δωσουν και με επιδοτηση κιόλας.
    --Ποσα θελεις να παρεις την ομαδα;
    --Αφηστε με να το σκεφτω.
    -- 10 εκ. ειναι καλα;
    --...τι να σας πω.Δεν εχω ακριβη νουμερα μπροστα μου...δεν εχει ολοκληρωθει και ο ελεγχος...
    -- Να σου δωσουμε 5 μυρια για καπαρο;
    --Ειναι νωρις ακομα. Και αν υπαρξει προβλημα στα υδραυλικα; Αν θελει βαψιμο;Αφηστε να δουμε τι θα γινει και αναλογως πρατουμε.
    --Μα ειναι ευκαιρια.Ειναι διαμπερες. Εχει παντου τρυπες.Ευαερο.Ευηλιο.
    --Αυτο ειναι που με ανησυχει.
    --...με κηπο υπο κατασκευη και κοτετσι με Σερβοκοκκορα.Ξερετε τι κακαρισμα κανει;
    --Παιδια μη με πιλατευετε. Καντε οτι κανετε,πειτε μου το τελικο νουμερο που δινετε
    και τα λεμε.
    -- ...
    Δεν υπαρχει σαλιο.Ολοι ειναι στην αναμουνι.
    Επιτελους αυτη τη φορα το πρωταθλημα θα παιχθει επι ισοις οροις. Δηλαδη με τους ορους της ΑΕΚ. Την βολευει.Εχουμε ελπιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. posi doksa exei auti n germania

    sketi n fanela epeze xtes ki evale 4 gia plaka stis lougres tou nisiou

    elpizw na sovareutoune ws to savato oi tsiganeiros kai oi mpalamoi tis argentinis mpas kai doume kana sovaro mats

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στουρναρασ θανασησ28 Ιουνίου, 2010 23:55

    οι volks δεν εχουν αουγκενταλερ και ρουμενιγκε αλλα εχουν πνευμονι αστειρευτο και καλουσ αυτοματισμουσ.τουσ ουρουγουανουσ μην τουσ ξεγραφεισ ακομα,αλλα το ματσ με τουσ αργεντινουσ θα γινει αιμα και αμμοσ.για μασ αστο καλλητερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή