Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΤΡΙΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

          Oλα  λογικά: Αργεντινή και Μεξικό κι Ουρουγαυάη. Παραλογισμός η Κορέα, αλλά τι να κάνουμε; Με  Γερμανό προπονητή που κάποιοι έχουν πιστέψει οτι ήξερε μπάλα πέραν των βουρστ, δεν έχεις περιθώρια. Εδώ μιλάμε για την κουζίνα τους. Τρώνε σκατά και πιστεύουν οτι είναι άρχοντες.  Πήρε το 2004. Αμ, δεν το πήρε . Το λούστηκε λόγω συνωμοσπονδίας στοιχημάτων. Δεν μπορώ να κάνω κάτι επ' αυτού. Διότι υπάρχει και η ιστορία που πείθει τους λαούς.
        Την Αγγλία και την Αμερική τις περίμενα. Και μάλιστα ποντάρω σε καλή θέση στην Αμερική. Που έχει περάσει και δυο χειρουργεία, διότι δρα διαφορετικά. Όσο κι αν ακούγεται ευφάνταστο. Ναι κύριοι και κυρίες, στα κόλπα δεν είναι διότι δεν έχει αγορά. Αλλά κάποια στιγμή, θα το πάρει το σφύριγμα για να δικαιωθεί το κονκλάβιο της δαιτησίας. Που παίζει μόνο για την πάρτη της. Εξ άλλου, η Αμερική γουστάρει να περνάει το παραμύθι οτι αδικείται. Θα δούμε.
       Τεράστια έκπληξη της Σερβίας. Αλλά τα λέγαμε. Μπάλα ξέρουν, για ομάδες δεν κάνουν.Και κάντε και συνειρμούς. Ό,τι γουστάρει ο καθένας. Κι ό,τι θέλει να βλέπει ο καθένας. Κι ό,τι κανονισμούς να γουστάρει ο καθένας, που τελικά θα μπορούσε να παιχτεί το θέαμα μας και στο στρίψιμο του νομίσματος με βάση την απόφαση του Πλατινί που τα υπολόγισε όλα αλλλά όχι και τον Ντομενέκ. Μιλάμε για μαλάκες και δεν υπάρχει πρόβλημα  αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστές, που απλά δεν κάνουν για ηγέτες καταναλωτικού προϊόντος αλλά οι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ειδικά αν γίνει και μια δημοσκόπηση, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Γουστάρει η βιασμένη τον βιαστή της, όπως κι ο φυλακισμένος να μην ξαναβγεί. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ, να μην το κρύψουμε άλλωστε.Κάποιοι θα πουν για να πληρώσει την "προδοσία" του. Χριστός: " ηλι ηλι λαμά σαβαχθανεί." Εγώ τα ξύνω, με τους αυριανούς ήρωες αλλά και άνεργους.
       Ο επόμενος όμιλος ήταν της πλάκας εξ αρχής. Κάτι κοκόρια που παίρνουν τίτλο, όποτε έχουν θέμα εσωτερικό, - για την Ιταλία μιλάω - αλλά και για την Δανία που γουστάρει να μας ξεπεράσει στη φέτα. Κι αφού ασχολείται με τυριά, λογικά βλέπει την πλάτη ης Παραγουάης αλλά και του τορα τορα τορα. Τεράστιες εκπλήξεις που λογικά γίνονται με ένα προπονητή που έχει δηλώσει οτι φεύγει και θεωρητικά μας υποκλίνει στο ταλέντο της Σλοβακίας ή στην πολύ καλή ομάδα του Καμερούν, που όμως παρέμεινε τριτικοσμικό. Κρίμα για το ποδόσφαιρο και κρίμα για την τηλεθέαση. Δυνατή η Ολλανδία και παίζει και στις πρώην αποικίες της.
     Με απόλυτη ηρεμία προχωράνε οι Βρααζιλίες κι οι Πορτογαλλίες. Όσο προχωράνε λατίνοι, είμαστε σίγουροι για καλύτερο θέαμα κι ενδιαφέρουσες βραδιές. Και μπόλικο τσαμπουκά. Να ανάβουν και λίγο τα αίματα γιατί έχουμε πήξει στις κυρίες και στους μη μου άπτου.
      Πολύ μαλάκας ο τέρμα της Χιλής ( και στα 2 γκολ φταίει ), αν και η Ισπανία έδειξε πιο ομάδα κι εκμεταλλεύθηκε τον διαιτητή κι ήταν έτοιμη να πατήσει πάνω στον γελοίο κανονισμό ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΡΙΞΕΣ 30 ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΣΥ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΡΙΧΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΓΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.  ΓΕΛΑΤΕ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΛΑΤΙΝΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΛΩΣΣΑ ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ. Πάντως είδα και δέκα φάουλ απο τα παλιά.
         Δεν άξιζε και φυσικά θα φύγει. Ήθελα Άραβες με Βραζιλιάνους. Για να δω τα φαβορί από τώρα και μέχρι πού φτάνουν. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η NOVA που διαφημιζει οτι το πάρτυ είναι εδώ. Είπαμε , το μαλακόμετρο δεν έχει ταβάνι. Γουστάρω την Χιλή να βγάλει την Βραζιλία, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ 2014.
         Καλά είμαστε και καλά πάμε. ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΠΟΥ ΟΣΟ ΦΩΝΑΖΕΙ , ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ; " ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ", ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ.
          ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ 17 Ν, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΚΛΟΥΖΟΧΟΙΔΗΣ;
        ΥΓ. Στην συνέλευση δεν θα πάω, αλλά έχω άνθρωπο-έκπληξη που θα παραστεί και θα κάνει παρέμβαση. Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και απο τον Αθηνή που συμφωνεί κι ο ΔΧ για την αποχώρηση του ( αυτό εγώ δεν το πιστεύω, αλλά ο άνθρωπος μου είναι και λίγο ρομαντικός).  Για κάποια ενδιαφέροντα που θα μου μεταφερθούν, θα σας ενημερώσω. Βέβαια την Κυριακή θα σας ταλαιπωρήσω πάλι με Ψωμιάδη και το κείμενο μου στον Φ. Προκαταβολικά συγνώμη, αλλά και τις Κυριακές η επισκεψιμότητα πέφτει λόγω μπάνιων. Ταμάμ κολλάει.

2 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος26 Ιουνίου, 2010 03:01

    Μιας και δεν τα κατάφερα να έρθω στην ουζοκατάνυξη, δυο λόγια για το Μουντιάλ που ουσιαστικά αύριο αρχίζει. Στίβεν μου, η ομαδάρα σου η Ουρουγουάη, την οποία κι εγώ γουστάρω, είναι με το ένα πόδι στους τέσσερις μετά από πολλά χρόνια.Και η Κορέα και η Η.Π.Α. (αν τελικά περάσει) τις ταιριάζουν σαν αντίπαλοι, αφού παίζουν το κλασσικό 4 4 2, στο οποίο η Ουρουγουάη αντιπαραθέτει καλή αμυντική λειτουργία, η οποία ξεκινάει απο τα χαφ της, κι έναν Φορλάν για μένα στη χρυσή του ωριμότητα. Ο προπονητής της έχει μάλιστα σωστά διαγνώσει το πρόβλημα στη δημιουργία παιχνιδιού και βάζει συχνά τον Φορλάν "δεκάρι" πίσω από τους δύο καλούς επιθετικούς της. Και στα δύο παιχνίδια η ομάδα θα βρεί χώρους και θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει, πρόβλημα θα έχει μόνο αν μείνει πίσω στο σκορ και ιδίως κόντρα στις Η.Π.Α., αν βέβαια αυτές περάσουν στο ντέρμπυ με τη Γκάνα, λόγω μη δημιοργικών χαφ.Άσε που όταν χρειαστεί ο Ταμπάρες παίζει και με τρίτο σέντερ μπακ αλά Ρεχάγκελ, κάτι που λανθασμένα αποτελεί ταμπού για τους προπνηταράδες που βλέπουμε στη Νότια Αφρική (...)
    Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα, και λόγω υλικού, αλλά και λόγω του ότι βασίζεται στη μεγάλη Μπάρτσα είναι η Ισπανία. Φανταστείτε παιδιά ότι σήμερα έπαιξαν ως αλλαγή(!) ο Φάμπρεκας και ο Σίλβα! Ωστόσο ο Ντελ Μπόσκε τους δυσκολεύει τη ζωή με τις επιλογές του. Ειδικότερα δεν κοπιάρει την πετυχημένη συνταγή της Μπαρτσελόνα με τους Τσάβι, Ινιέστα ΜΠΡΟΣΤΑ από το αμυντικό χαφ(καταλληλότερος για αυτή την ομάδα ο Μπούσκετς), αλλά αντιστρέφει το τρίγωνο και βάζει τον Τσάβι μπροστά από τους Μπούσκετς, Αλόνσο πηγαίνοντας τον Ινιέστα δεξιά ψηλά ή κατά περίπτωση και αριστερά.Έτσι η ομάδα χάνει σε ορμητικότητα, αλλά και σε αμυντική ασφάλεια, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο. Όμως το δίδυμο Τσάβι, Ινιέστα είνα ασυναγώνιστο, ακριβώς γιατί αλληλοσυμπληρώνεται, ενώ με τα κλεψίματα που κάνει προσφέρει ισόρροπα και σε ανάσχεση ,αλλά και σε επιθετικότητα.Πρέπει επίσης ο Ντελ Μπόσκε στα δύσκολα να αφήσει έξω τον Τόρρες, αν αυτός συνεχίσει να έχει αυτήν την εικόνα, και να παίξει κορφή με την μεγάλη μου αδυναμία, τον Βίγια, ρίχνοντας στη μάχη έναν επιπλέον χαφ, τον Φάμπρεκας.Κοντολογίς να εμπιστευτεί την πετυχημένη συνταγή του Γιούρο, που η Ισπανία πραγματικά ενθουσίασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενύχτης Νομικάριος26 Ιουνίου, 2010 03:54

    Το μεγάλο παιχνίδι βέβαια είναι το Γερμανία-Αγγλία, δύο όμως είναι τα πιο αμφίρροπα: Η.Π.Α.-Γκάνα, όπου δίνω μικρό προβάδισμα λόγω μεγαλύτερου I.Q. στην Αμερική και Ιαπωνία-Παραγουάη, όπου δεν μπορώ να βγάλω άκρη:Η Παραγουάη μου αρέσει πολύ, αλλά θεωρώ ότι το παιχνίδι ταιριάζει περισσότερο στην φοβερή τακτικά Ιαπωνία. Όσον αφορά στο μεγάλο ντέρμπυ, η Γερμανία έδειξε καλύτερο πρόσωπο στην πρώτη φάση, αφού παρουσίασε μια ομάδα νεανική, με φρεσκάδα και προπάντων δημιουργία αναπάντεχη για Εθνική Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Η αχίλλειος πτέρνα της ωστόσο είναι το κεντρικό της αμυντικό δίδυμο, στο οποίο ο Ρούνεϊ ιδίως ,αλλά και ο Ντεφόε μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Μεγάλη εξάλλου είναι η απουσία του Schweinsteiger. Αυτή ωστόσο μπορεί να βγει σε καλό αν ο Λεβ ρίξει στη μάχη ένα καθαρόαιμο-σκληροτράχηλο αμυντικό χαφ, αν φυσικά διαθέτει, δίπλα στον Κεντίρα ή αν παίξει με τρία καθαρά κεντρικά χαφ λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού. Μην ακούτε ότι τάχα η απουσία του Μπάλακ κάνει καλό στους υπόλοιπους, σε αυτό το παιχνίδι ιδίως θα ήταν πολύτιμος και θα κάλυπτε το κενό του Ναζί Μπάστιαν. Βαρόμετρο τέλος θεωρώ την κατ'εμέ αποκάλυψη του Μουντιάλ, τον τεχνηταρά Οζίλ, ο οποίος μπορεί να αποκλείσει με μια του ενέργεια υψηλής ποιότητας τους συχνά αφελείς Εγγλέζους.
    Ακούω τους αναλυταράδες της ΝΕΤ να βλέπουν τάχα μια Βραζιλία λιγότερο θεαματική που παίζει όμως για το αποτέλεσμα. Και ρωτώ: Ποια ομάδα παίζει για το αποτέλεσμα και διαθέτει αμυντικά χαφ τον τελειωμένο Ζιλμπέρτο που θα ξεράσει καμιά ώρα από την κούραση και τον χοντρο-Μέλο, που στην Ιταλία έβαλε περισσότερα κιλά κι από τον Μήτρογλου, ποια ομάδα παίζει για το αποτέλεσμα και ο ένας της σέντερ μπακ, ο χαζο-Λούσιο, επιδίδεται ξαφνικά σε κατεβασιές αλάνας και αφήνει τη θέση του ξεχνώντας ότι στην Ίντερ έγινε μάγκας λόγω Μουρίνιο, ο οποίος ακριβώς του απαγόρευσε να βολτάρει μπροστά, ποια ομάδα παίζει για το αποτέλεσμα, ενώ αγωνίζεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με δύο φουλ μπακ, τον βιωνικό Μαϊκόν, αλλά και τον Μπαστός, ο οποίος στη Γαλλία, και στη Λιλ, αλλά και στη Λιόν, είναι περιφερειακός επιθετικός και ως εκ τούτου δεν ξέρει τη θέση και ξεχνιέται μπροστά; Η ομάδα όντως είναι λιγότερο θεαματική, αλλά γιατί λείπουν οι παιχταράδες και κυρίως οι προσωπικότητες του παρελθόντος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ ότι παίζει για το αποτέλεσμα.Η ομάδα αυτή είναι αναγκασμένη λόγω της ιστορίας της να παίζει επιθετικά και με αυτούς που προανέφερα είναι δεδομένο ότι θα είναι ευάλωτη σε κόντρα επιθέσεις, ακόμα και με αντίπαλο τη Χιλή. Απλά κοτζάμ Βραζιλία ΠΟΤΕ δεν την ξεγράφεις, αφού οι παίχτες της, ακόμα και... αυτοί, κλωτσάνε τη μπάλα ΑΛΛΙΩΣ και ήδη έβαλαν γκολάρες σαν κι αυτή του Μαϊκόν με την Κορέα. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα, και με δεδομένη την κακή κατάσταση του Κακά, θα την είχα ήδη ξεγραμμένη....
    Για την Αργεντίνα θα σας γράψω άλλη μέρα, αν δεν περάσει το Μεξικό θα είναι άξια της μοίρας της πάντως.
    ΥΓ: Γιώργη να σου ζήσει το ΑΕΚτζήδικο μωράκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή