Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΤΣΜΕΔΕ

     Τέλειωσα το ΕΜΠ. Μετά πήγα με υποτροφία στην Αμερική. Απολάμβανα το κατόρθωμά μου και τα προνόμια που είχα κατακτήσει. Ένα από αυτά, ήταν η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη μου. Ήμουν Έλληνας, αλλά ζούσα σαν αμερικανός πολίτης. Δούλευα στο πανεπιστήμιο για να δικαιολογηθούν τα χρήματα της υποτροφίας. Τα χρόνια της εργασίας μου, καταγράφονταν για πιθανή μελλοντική σύνταξη, αν έμενα εκεί.
     Πήγαινα για διδακτορικό. Υποτροφία αλλιώς δεν έπαιρνες. Μόλις πήρα το masters μου σηκώθηκα κι έφυγα. Βαρέθηκα. Γύρισα πίσω στη χώρα της διαπλανητικής απατεωνιάς. Στη χώρα, που αν ήταν εταιρεία, θα είχε κλείσει προ πολλού, αν υπήρχε παγκόσμιο ΣΔΟΕ. Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω. Δεν μπορείς να μπαίνεις σ’ έναν υπόνομο και μετά να πιστεύεις ότι θα μυρίζεις ροδόνερο. Πήγα στον πρώτο βόθρο. Το κόλπο που κρατάει χαμηλούς τους δείκτες ανεργίας, και λέγεται στρατός. Αυξομειώνεται με βάση τους οικονομικούς συντελεστές. Και μετά μπήκα στη δουλειά. Έκανα εταιρεία. Χρώσταγα όμως. Πού;
     Στο ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο ασφάλισης των μηχανικών. Στη διάρκεια της μετεκπαίδευσης, που δεν έβγαζα χρήματα, και ήμουν και ασφαλισμένος, αυτοί καταγράφανε χρέη. Είχαν μια ανασφάλεια μην πάθω κάτι. Πως θα είναι ασφαλισμένο το παιδί; Ήταν σε πανικό το ΤΣΜΕΔΕ. Αν του έλεγα ότι δεν χρειαζόμουν προς τα παρόν την κάλυψή του, θα ηρεμούσε; Αποκλείεται. Το ταμείο, η πολιτική και η κρατική πλάτη, ανησυχούσαν μήπως δεν εισπράξουν. Στα αρχίδια τους η κάλυψή μου. Το ταμείο δεν είναι για την ασφάλεια μου. Είναι, με τα λεφτά μου, να έχει περίθαλψη το ίδιο. Κι είναι κι από τα καλά. Είναι ταμείο εράνου για τον εαυτό του. Κάτι σαν το παγκάρι της εκκλησίας, που συνέχεια ζητάει ενίσχυση για την αγιογράφηση, που δεν τελειώνει ποτέ. Ούτε η Σαγκράδα Φαμίλια να ήταν ο άγιος Ποτάπιος της οδού Μπουλκουμέδογλου.
     Ρε παιδιά έλειπα στην Αμερική. Αν αρρώσταινα εκεί, θα στέλνατε μια Ντακότα να με φέρετε πίσω; Και να με πάτε στο διανυκτερεύον νοσοκομείο την ώρα της άφιξης μου; Όχι. Η Αμερική θα με έκανε καλά, αλλά τα χρέη μου θα τρέχανε. Είχα σοβαρά επιχειρήματα, την ώρα που μπήκα στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη, που στεγάζεται το ΤΣΜΕΔΕ. Πάντα η αδικία στεγάζεται σε διατηρητέα. Για να μην χάνεται.
     Οι μπροστινοί μου, παλαιότεροι μηχανικοί, διαμαρτυρόντουσαν για διάφορα θέματα. Κατάλαβα. Ο υπάλληλος του ταμείου, που είχε κατορθώσει να τελειώσει το λύκειο, αντιμετώπιζε τους μηχανικούς σαν απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου.
     Κατάλαβα ότι το ταμείο ανήκε αλλού. Όχι στους μηχανικούς. Κατάλαβα ότι το αίτημα του ΕΜΠ το 1973, έπρεπε να έχει και τέταρτη λέξη. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία και ταμείο. Ίσως πρέπει να ξαναγίνει μια στάση. Των ασφαλισμένων απέναντι στα ταμεία τους.
     Κύρια για να φύγουν όλοι αυτοί, οι διορισμένοι άνεργοι, και να αποκτήσει ο ασφαλισμένος τα δίκαια του. Να μην έχει την εποπτεία του δεσμοφύλακα προς κάποιον, που δεν θα την γλυτώσει ποτέ. Όταν ήρθε η σειρά μου, χάθηκαν τα επιχειρήματα. Δέχθηκα το διακανονισμό των χρεών. Το ταμείο, σαν συνέχεια του κράτους, είναι πάντα δίκαιο. Συγχωρεί τον ασφαλισμένο απατεώνα της Αμερικής ,και περιμένει να εισπράξει τα λεφτά του πατέρα του. Ο πατέρας μου πλήρωσε. Εγώ δεν είχα δουλέψει ακόμα!
     Τώρα όμως μεγάλωσα. Και είμαι πάντα με το γιατί. Πήρες το πτυχίο σου και όφειλες να είσαι ασφαλισμένος. Μάλιστα. Γιατί δεν έχω δικαίωμα επιλογής; Aν είχα, θα επέλεγα το ελληνικό σύστημα υγείας, και μάλιστα το 1986, δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ; Που είχε φέρει το ΕΣΥ; Εγώ πάντως όχι.
     Εγώ να φεύγω στην Αμερική κι αυτοί να με καταγράφουνε σαν χρέος. Δηλαδή, αν είχα μείνει στην Αμερική, κι είχα αλλάξει και υπηκοότητα, και γύρναγα για να κάνω διακοπές στην Κάρπαθο, θα τις έκανα, ή θα με συνελάμβαναν στο αεροδρόμιο για χρέη προς το δημόσιο; Ή σαν αμερικανό πολίτη θα με περνάγανε μια δίκη αθώωσης, μόνο και μόνο για να εισπράξουν μεγαρόσημα και θεωρήσεις του γνήσιου των φωτοτυπιών ; Το δεύτερο σίγουρα. Η Ελλάδα δεν είναι αυθεντικό κράτος. Μια αθεώρητη φωτοτυπία κράτους είναι. Κι έτσι συντηρείται. Δηλαδή μπαίνει μέσα.
     Απλά πράγματα. Μην έχεις άγχος για μένα, κράτος. Πλήρωσα; Όχι. Άρα δεν δικαιούμαι τίποτα από σένα. Πλήρωσα; Ναι. Άρα από εκείνη τη στιγμή δικαιούμαι την περίθαλψή σου, δίνοντας βέβαια το φακελάκι σ’ αυτό που μου παρέχεις. Ρε με μια πουτάνα στο μπουρδέλο, μεγαλύτερη τύχη έχω να γίνω καλά. Πού να πάω; Στο Ιπποκράτειο που χειρουργούν χωρίς άδεια;
     Πληρώνω; Δικαιούμαι. Δεν πληρώνω ; Δεν θέλω τίποτα. Και σήμερα που μπορώ να πληρώνω , δεν ξέρω γιατί πληρώνω. Έχω τίποτα; Έχω καμιά περίθαλψη; Σίγουρα…Tην φροντίζει ο δήμαρχος, που μετά τον τουρισμό, ξέρει και υγεία!
     Ζητώ κάτι απλό. Τίμια συναλλαγή Δεν σας δίνω και δεν μου δίνετε τίποτα. Όσοι σας πιστεύουν, ας σας τα δώσουν. Δεν γουστάρω δημόσια περίθαλψη. Εσείς γιατί μ’ έχετε με το ζόρι στο σύστημα αυτό; Για να παίρνετε τα λεφτά, να ξέρετε ότι δεν θα τα ζητήσω πίσω, και να κατορθώνετε να βγάζετε προβληματικά τα ταμεία, διότι παίζετε δομημένα ομόλογα με τα συνεταιράκια σας .
     Να παίζετε μπιρίμπα με τους επιχειρηματίες που θέλουν το δημόσιο έτσι, για να το συγκρίνουν με το ιδιωτικό νοσοκομείο τους. Και να μην φτιάχνεται ποτέ το δημόσιο. Δουλειά είναι και αυτή που σας φέρνει κέρδος.
     Κέρδος μου λοιπόν είναι να αποφασίζω εγώ. Να πληρώνω Ελλάς ή ING; Με τα μισά λεφτά στην ING ξέρετε τι παροχές έχω; Και κανέναν κίνδυνο. Πιο γρήγορα θα κλείσει το ΕΛΛΑΣ παρά η ING. Δεν το πιστεύετε; Πηγαίνετε στο ΤΑΕ, στο ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ και τα λοιπά αρχικά, αν θέλετε. Εγώ θέλω όλα τα λεφτά που πλήρωσα, πίσω και με το νόμιμο τραπεζικό τόκο. Γιατί δεν μου τα δίνετε ρε απατεώνες;
     ΥΓ. ΞΑΝΑΛΕΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟ 2007.

33 σχόλια:

  1. ....Κανει ενας την αρχη,στην προκειμενη ο Νιαρχος,και ακολουθουν μετα οι αλλοι.Αλλα εχουν γινει και χοντρες πλακες,οπως πριν κατι χρονια διπλα απο τα Ιρια.Σκαει μυτη νεοπλουτος με το σκαφος του,και αρχιζει και ρωταει για να αγορασει μια συγκεκριμενη εκταση πανω στην θαλασσα,15στρεμματα περιπου τιγκα στις πορτοκαλιες.Μιλαμε δεν περναγε καρφιτσα μεσα απο τα δεντρα...Καπου τα βρισκουνε στα λεφτα,η γιαγια ομως,που ειχε γεννηθει μεσα στις πορτοκαλιες πριν απο 70χρονια ανενδοτη.Να το δωσουμε το χτημα αλλα να μην κοψει ουτε ενα δενδρο μεχρι να πεθανω ειπε.Το δεχτηκε ο μαγκας,κανουν τα συμβολαια με αυτον τον ορο,αφου ο μαγκας -νεοπλουτος πουλησε το παραμυθι οτι το θελει για τα εγγονια του να τρωνε κανα φρεσκο φρουτο.Σου λεει 70 η γιαγια που θα παει...Αυτο εν ετει 1994.Το προηγουμενο μηνα η γιαγια ειχε γενεθλια,εκλεισε αισιως τα 86,και το μονο προβλημα που εχει ειναι καταρρακτης στο δεξι.Ο μαγκας,ο "αετος",ακομα περιμενει να χτισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bρε Στήβεν, αυτοί οι ρέδνεκς μόνο από γατόψαρα ξέρουν. Oι HΠA δεν είναι στοργική τροφός, νοσοκόμα και πεθερά σαν την Mαμά Eλλάς. (Aυτήν την Aνεργίτσα πότε θα την παντρέψουμε; O πειναλέων πότε θα διοριστεί στο TΣMEΔE;). Nτακότα από το Xέλλας και πάλι ντακότα.

    Άσε που χωρίς τα λεφτά μας το TΣMEΔE δεν θα αγόραζε ποτέ την τράπεζα Αττικής. Λίγο είναι αυτό;

    AEKάρα ρε και στο Στρατέγκο με αγνά Eλληνόπουλα, μαζευόμαστε 526 παπάκια για στήριξη. Δε θα μας πάρουν το κολάι οι δαφνοστεφανωμένες που κάναν χθες το μπασκετάκι μπουρδέλο ναούμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφει ο Robert Greene (συγγραφέας από το Los Angeles, που μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια για γίνει σεναριογράφος στο Hollywood, γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το βιβλίο του «Οι 48 Νόμοι της Δύναμης» που αναφέρεται στη δυναμική της κοινωνικής και πολιτικής δύναμης):
    Να λες πάντα λιγότερα απ’ ότι είναι απαραίτητο.
    Δε γνωρίζω αν αυτός ο νόμος είναι σωστός, έχω πάντως την αίσθηση ότι δεν εφαρμόζεται από εμάς, τους νέο-έλληνες. Και σήμερα, μετά από αρκετές γενεές που υπολειτουργούσαμε σα λαός και υπο-παρηγάγαμε (άρα κάναμε λιγότερα απ’ ότι ήταν απαραίτητο), έφθασε ίσως πλέον η ώρα να ζήσουμε και με λιγότερα απ’ ότι είναι απαραίτητο. Μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε «τι είναι απαραίτητο»….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουνίου, 2010 11:21

    Άσε προσφυγάκι, βιβλίο γράφουμε για το ΤΣΜΕΔΕ...
    Θα μοιραστώ ένα ακόμα τρελό με τους συμπλογκίτες.
    Στο ΤΣΜΕΔΕ δεν υπάρχει -ακριβώς- ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Πας, κάνεις τις εξετάσεις, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 100%, πας ΤΣΜΕΔΕ, στήνεσαι σε 2 ουρές και σου δίνουν, κατόπιν 2 υπογραφών, το κρατικό τιμολόγιο.
    Αν η ουρά δεν είναι τόσο μεγάλη, που να μην προλάβεις να τελειώσεις μέχρι τις 1...
    (α ναι, δουλεύουν 8.30-13.00 τα παιδιά...οκτάωρο είπαμε?)
    Έχει μετρήσει κανείς πόσες εργατώρες χάνουμε να περιμένουμε σε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ συνθήκες σε ένα σύστημα μηχανοργάνωσης του 80 (ποιοί? ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!)?
    Άσε...
    Σας είχα διηγηθεί πριν από κάνα μήνα την εμπειρία που παρακάλαγα να τους πληρώσω και δεν τα παίρνανε και τα 3 άτομα πρωτόκολο με το φωτοτυπικό να μη διατίθεται στο κοινό, αλλά να υποχρεούμαι να κατέβω στο διπλανό στενό σε φωτοτυπάδικο να κάνω τη δουλειά μου.
    Άπειρες τέτοιες εμπειρίες.
    Επειδή δούλεψα 4 χρόνια στην εσπερία, βίωσα κι εγώ το χρέος αυτό....κοίταξα τον κανονισμό και είδα ότι ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ...ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΤΑΞΙΜΟ ΣΤΑΞΙΜΟ ΚΙ ΑΣ ΔΙΠΛΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ 2 ΧΩΡΕΣ...
    Σε όλα αυτά προσθέτω το άλλο.
    Είναι 4 όροφοι στην Κολοκοτρώνη, λχ.
    200 υπάλληλοι?
    Άιντε να δουλεύουν γκισέ οι 20 (τους οποίους και συμμερίζομαι και υποστηρίζω)...
    Οι άλλοι 180 "ξύσ' τ' αρχίδια σ'..."...αυτούς πρέπει να πληρώνουμε...
    Άσε που δε σηκώνουν και ποτέ το τηλέφωνο.
    Φυσικά σε ότι λέμε υπάρχει πάντα το αντίπαλον ΔΕΟΣ.
    Τ-Ε-Β-Εεεεεεεεεε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουνίου, 2010 11:31

    Φυσικά, οι μηχανικοί είμαστε τόσο ζουλάπια, που ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο...τι περίμενες?
    Αλλά εγώ, ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΕΚτσής-μηχανικός, δεν έχω ένα κωλόγλυμα για συνδικαλιστή με 40 "ταλιμπαν του υπαρκτού" να παν να κλείνουν ολόκληρο λιμάνι του Πειραιά με το έτσι θέλω και ο Παμπερούχος ο ΙΙΙ να τους παρακαλάει κιόλα. Εγώ αν δε δουλεύω δεν πληρώνομαι και χάνω και τον πελάτη, άρα δεν πληρώνομαι και τον επόμενο μήνα.
    Τι λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζω τα παραπάνω κ αισθάνομαι τυχερός που εχω την ασφάλεια του Ι.Κ.Α να φροντίζει για την περιθαλψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Να μην εχουμε αποριες. Το κρατος δεν ειναι καν οθωμανικο. Η "δεκατη" ηταν δικαιη. Με δαυτους το ποσοστο και ο τροπος καταβολης του ειναι αγνωστα. Σου'ρχονται ουρανοκατεβατα.
    Ολα ειναι σαν τον λογαριασμο της ΔΕΗ που μονο της ΔΕΗ δεν ειναι. "Θα πληρωνεις οσα θελουμε σε οποιους θελουμε,με το ζορι και νταβατζιλιστικα. Τελος. Αν δεν σ'αρεσει,φυγε,πηγαινε να μπαρκαρεις,γινε μεταναστης".
    Κανενα "βαθυ κρατος Τουρκικο" δεν υπαρχει. Εδω ειναι το βαθυ κρατος,σαν το λαρυγγι της Λιντα.
    Μια χοανη,ενα δαιδαλωδες κατασκευασμα,μια εσκεμενη Βαβελ.Που σε εξαναγκαζει να κανεις ενα απο τα παρακατω.: Η να γινεις υποταγμενος μαλακας,η να χωθεις σε καμια τρομοκρατικη οργανωση,η να την κανεις για καλογερος σε καποιο μοναστηρι,η να μεταναστευσεις σα χελιδονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εαν ειδατε την εκπομπη του θεοδωρακη πρωταγωνιστες χτες το βραδυ για τον οικο των τυφλων στην θεσσαλονικη που προκειται να κλεισει θα αναθεωρησετε πολλα απο τα παραπανω
    εννοω γενικα για την ζωη και το ομορφο αυτο κρατος
    αλλα γιατι γκρινιαζουμε ??δεν ειμαστε μερος αυτου του κρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μεσα σε ολα συναντηθηκαν ο πρακτορας με τον Γκαγκατση στα γραφεια της εταιρειας του.Του προτεινε να μπει γενικος Διευθυντης στον Θρυνο.
    Μην πεφτετε ολοι μαζι απο τα συννεφα κ σηκωθει σκονη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημητρη,εγω δεν ειμαι. Δεν νοιωθω κατι τετοιο. Και δεν θελω να ειμαι.Δεν με ρωτανε για τιποτα,οποτε να πανε να γαμηθουνε.
    Οταν δεν μπορω να το αποφυγω,το κωλοκρατος απλα το ανεχομαι.Οπως την ζεστη το καλοκαιρι.
    Καμια αλλη επαφη.Κανενα παρε δωσε. Καμια δοσοληψια.Οσο αυτο περνα απ'το χερι μου.
    Οταν με φτυνουν και με προσβαλουν καθε μερα,δεν ειναι δυνατον να τρεχω μετα στις υπηρεσιες του για το "ταδε" η το "δεινα". Αν γινεται, να μη περνας ουτε απ'εξω. Και οταν αναγκαζεσαι-εκ των πραγματων- να μπαινεις σε καποια "υπηρεσια" του, "να χτυπας τα σανδαλια σου βγαινοντας, να φυγει η σκονη".
    Κατα λαθος ζεις.Κατα λαθος δεν σε εχει σκοτωσει καποιος ασυνειδητος στο δρομο.Κατα λαθος δεν σε ξυρισε καποιο αυτοκινητο βγαινοντας απ'την πορτα του σχολειου σου στον δρομο απ'ευθειας.Κατα λαθος δεν εχεις σπασει τα μουτρα σου μικρος σε αυτα τα παρκα-φονιαδες.Κατα λαθος εχεις ρευμα και νερο σπιτι σου. Κατα λαθος δεν εχεις αφησει την τελευταια σου πνοη σε καποιο νοσοκομειο,"απο λαθος"η κατα την μεταφορα σου εκει με το εκαβ να κοβει βολτες.Κατα λαθος δεν εχει πνιγει το παιδι σου σε καποια πισινα.Κατα λαθος δεν εχεις πεσει με τα μουτρα σε καποια τρυπα στο δρομο,σακατεβοντας σε. Κατα λαθος δεν σε εχει κανει φετες καποιο τζετ-σκι σε παραλια.Κατα λαθος δεν σε εχει πυροβολισει αστυνομικος σε "ελεγχο".Κατα λαθος δεν σου εχει ερθει καμια πινακιδα κατακουτελα στην εθνικη οδο.Κατα λαθος δεν εχεις μπει φυλακη για τα 'χρεη" σου. Κατα λαθος ζει ο παππους και η γιαγια σου,ακομα.
    Εισαι πολυ τυχερος,πιστεψε με. Οπως και εγω,βεβαια. Να μη το πουμε πουθενα.
    Το να μην εχεις ουτε μια αμυχη απο τον συνεχη πολεμο, εδω στην Καμποτζη των Βαλκανιων,ειναι πραγματικο θαυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς όλους: Έτσι και δώσει χορηγία ο Μελισσανίδης, εκτός του οτι θα είναι μαλάκας, θα τινάξει κι όλο το σχέδιο του προγραμματισμού. ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΔΕΚΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: Μαζί σου κι εγώ. ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουνίου, 2010 22:05

    Εγώ θα έλεγα: "Πριν το τέλος του διαχειριστικού κι μιάς γρήγορης αξιολόγησης της ρεαλιστικότητας του από τους ανθρώπους μου, εγώ δε βάζω μαρούλι". ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δώσει χορηγία, Steven, θα είναι σα να αποδέχεται την παρούσα κατάσταση.
    Αν δε δώσει, επειδή έχει γίνει γνωστή η πρόταση, ο κόσμος θα έχει έναν ακόμα λόγο να απομακρυνθεί συναισθηματικά. Τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Steven,περιμενα να το αποκλειεις τελειως κατι τετοιο,απο μερους του. Παιζει κατι τετοιο δηλαδη;
    Εγω το αποκλειω. Αν συμβει θα μου κανει εντυπωση.τι ειναι; Κιριζι; Ο καιμος και ο πειρασμος ειναι μεγαλος,δεν λεω. Αλλα τωρα θα βρει να λειτουργησει με το συναισθημα " ο κυριος Σκοκο"; Μετα απο 59 χρονια; Κανε λιγο υπομονη βρε ανθρωπε μου.
    Δηλαδη απο τη μια λεμε "καθαριστε και παρτε αυτα που σας αναλογουν πανω σας" και απο την αλλη χορηγιες και ενεσεις; Ψηφο στη συντηρηση; Και που ειναι η "εκτιναξη"; Ηξεις-αφηξεις δηλαδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Του είναι λιγάκι δύσκολο μάλλον να παρακολουθεί το διαφαινόμενο διασυρμό του φίλου του Δούσαν(όχι της ΑΕΚ) οπότε μπορεί να δώσει κάνα ψιλό να πάρει(ο Δούσαν) κανένα παίκτη να τερματίσει τρίτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καθενας με τον πονο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς επώνυμους: Είναι αποκλεισμένο εντελώς. Εγώ σχεδιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Ανώνυμο: Θα σε πάρω σοβαρά υπόψη μου και το επόμενο πανώ θα βγεί στην θύρα της οργάνωσης ανώνυμα. Σούχω πει οτι εκεί θα κάθομαι. Υπάρχει λογοκρισία στο σεντόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Ιουνίου, 2010 00:22

    καλύτερα για όλους προσφυγάκι...άκου που σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σας παραθέτω μια ομιλία του Π.Βουρλούμη πριν από 4χρόνια για τις ΔΕΚΟ:
    ...<<Στις ΔΕΚΟ κατοικούν πολλών ειδών άνθρωποι και η ζωή δεν είναι ίδια για όλους.
    Για να ξεπεράσω τις δυσκολίες αποφάσισα να παρομοιάσω τις ΔΕΚΟ με ένα πλοίο, κρουαζιερόπλοιο ας πούμε. Το πλοίο έχει πρώτη θέση αλλά και θέση καταστρώματος και όλες τις ενδιάμεσες. Η πλοιοκτήτρια εταιρία διαθέτει σωσίβια για μερικούς αλλά όχι για όλους. Άλλοι πληρώνουν εισιτήριο και άλλοι ταξιδεύουν δωρεάν.
    Στο πλοίο μας λοιπόν την πρώτη θέση και μάλιστα λουξ την έχουν καταλάβει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πλήρωμα ή επιβάτες; Δύσκολο να πει κανείς. Πληρώνονται καλά για να ταξιδεύουν αμέριμνα, έχουν και ειδικά προνόμια, εξασφαλίζουν καμπίνα και για τα παιδιά τους. Αν είναι τυχεροί το καράβι ΔΕΚΟ αποτελεί σκαλοπάτι για το υπερωκεάνειο πολυτελείας της Βουλής.
    Μία ΔΕΚΟ μεσαίου μεγέθους μπορεί να συντηρεί αρκετούς απ’ αυτούς αλλά οπωσδήποτε οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στην τουριστική θέση όμως ο χώρος είναι ελαστικός και σχεδόν απεριόριστος. Όνειρο του κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, ιδίως της ανύπαντρης, είναι να ναυτολογηθεί πλήρωμα σε μια ΔΕΚΟ. Καλός και τακτικός μισθός, επιδόματα, σίγουρη δια βίου δουλειά, σύνταξη νωρίς. Συνθήκες ζωής στο κρουαζιερόπλοιο καλλίτερες και πιο σίγουρες από τα σαπιοκάραβα της γραμμής, π.χ. την Δημητρούλα. Και το πιο σπουδαίο, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τα πληρώματα στασίασαν, έδιωξαν τους επιβάτες και κάθισαν αυτά στην τουριστική θέση. Η ζωή εκεί είναι άνετη και η πίεση για μια θέση ακαταμάχητη. Όσο κι αν προσπαθεί το λιμεναρχείο να τον περιορίσει ο αριθμός του πληρώματος αυξάνεται συνέχεια, μέχρι που κρέμονται σαν μαϊμούδες από το ξάρτια.
    Εκτός από το τακτικά ναυτολογημένο πλήρωμα υπάρχουν και οι έκτακτοι και συμβασιούχοι ναύτες και καμαρότοι, αυτοί που πήδηξαν μέσα στο καράβι συνήθως στις παραμονές κάποιων εκλογών. Αυτοί πάνε κατάστρωμα και σκοπός μοναδικός της ζωής τους έχει γίνει να πάρουν κι αυτοί το φυλλάδιο και να περάσουν στην τουριστική θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΕΚΟ Νο 2:

    ...<<Υπάρχουν τέλος και οι λαθρεπιβάτες. Γι’ αυτούς δεν μπορεί κανείς να μάθει πολλά γιατί είναι καλά κρυμμένοι. Μπορεί και να μην βρίσκονται καθόλου μέσα στο πλοίο ΔΕΚΟ αλλά να έχουν τρυπώσει κάπου στη στεριά, ίσως σε κάποιο πολιτικό γραφείο, για παράδειγμα. Αλλά θα ρωτήσει κάποιος – και οι επιβάτες τι έγιναν; εκείνοι που πλήρωσαν εισιτήριο πού είναι; Αυτούς τους έχουν κατεβάσει στ’ αμπάρια, στοιβαγμένους και τους πάνε και τους φέρνουν όπως θέλουν.
    Το κρουαζιερόπλοιο ΔΕΚΟ ταξιδεύει για το βόλεμα και τέρψη του πληρώματος, η μεταφορά και εξυπηρέτηση των επιβατών είναι δευτερεύουσα και συμπτωματική υπόθεση. Αναγκαίο κακό ας πούμε, και κάποιος τέλος πάντων πρέπει να πληρώνει.
    Στην γέφυρα ο καπετάνιος καπνίζει το τσιμπούκι του και ατενίζει με τα κιάλια τον ορίζοντα. Που και που στρέφει το βλέμμα του και προς την κουβέρτα αλλά αμέσως αποστρέφει τα μάτια του με βδελυγμία. Η θέση του μακρινού ορίζοντα τον ηρεμεί. Δίνει πορεία στον τιμονιέρη, «κρατήσου μακριά από τις ξέρες των αποφάσεων, άφησε το καράβι να πηγαίνει με τα ρεύματα, οδήγα το μακριά από λιμάνια που παραμονεύει η επιθεώρηση κι ο νηογνώμονας. Τι γυρεύεις; να μας πιάσουν χωρίς πιστοποιητικά, με υπεράριθμους; Κυρίως απέφευγε τις φουρτούνες, μόλις ακούσεις στο δελτίο μποφόρ ζήτα απαγορευτικό και άραξε κάπου ήσυχα μέχρι να περάσουν.
    Η πλοιοκτήτρια εταιρία δεν θέλει φασαρίες. Γι’ αυτό μας έβαλαν εδώ και τα αφεντικά τα ψηφίζει το πλήρωμα. Λοιπόν προσοχή, τι κι αν το καράβι έχει πάρει κλίση, τι και αν τελειώνουν τα καύσιμα, τι κι αν σε κάποια φουρτούνα μπορεί να μπατάρουμε; Αυτές τις απαισιόδοξες σκέψεις πρέπει να τις αποδιώχνουμε, άλλωστε τ’ ακούμε αυτά χρόνια και κούτσα κούτσα το καράβι αρμενίζει, μπάζει αλλά κι οι αντλίες δουλεύουν, έχουμε τους επιβάτες, να τρομπάρουν.
    Άντε να καβατζάρουμε και τον επόμενο κάβο – εκλογές – και μετά βλέπουμε. Η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει, το ίδιο και η Ελλάδα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποιανου Βουρλουμη; της cosmote που στο ρετιρε των κεντρικων κτηριων της, διατηρουσε-ταχα για "γραφειο- ολοκληρο τον οροφο για παρτι του και τις παλακιδες του,απαιτωντας μαρμαρα και τζακουζι;
    Αυτος σε ποιο καταστρωμα κατατασει την αφεντομουτσουναρα του;
    Αλλος ενας μουτσος στη γεφυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περα απο ολα τα παραπανω κατοικιδια στα πλοια,υπαρχουν και τα τρωκτικα.Που ανεβαινουν απο τα σχοινια. Και φτανουν ψηλα τα ατιμα. Και μετα χανονται βεβαια.Και αντε να τα βρεις.
    Να παψει τις παραβολες ο ασωτος και να εξηγισει τα dael με το δικηγορο των Αραβων που παριστανει και τον επιχειρηματια. Επισης το "πακεταρισμα" του Γερμανου.Και τις λοιπες συμφωνιες της ημιδημοσιας-τοτε- cosmote.Και να μας δειξει και το "ποθεν εσχες" του.Οχι πριν 4 χρονια.
    ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Γιώργη: Ε, βέβαια, ξαφνικά θα γίνει και σχεδιασμός. ΚΑΡΤΡΑΙΤ. Με φωνή και με πουλί, γιατί να φύγει το μουνί; ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1982, ΑΙΓΑΛΕΩ 1984. ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ και πολύ τσιμπούκι σε ό,τι θέλαμε.ΤΑ ΝΤΟΥΚΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Χρήστο: Ένας αλογομούρης είναι με παλιό συμβόλαιο θανάτου στη Ρωσία -ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ- και κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ. ΦΑΓΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΑΓΩΣΙΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Χρήστο
    Ότι και να έκανε ο Βουρλούμης αυτά που λέει είναι πραγματικότητα.
    ΥΓ:Επί ημερών του ο ΟΤΕ πήγε έτη μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aυτα που λεει τα λεω και εγω.
    Τοτε να παρω τον ΟΤΕ.
    Η καλυτερα την ΔΕΗ. Να παραγω ηλεκτρικους δονητες.

    Να θυμηθουμε -μια και μιλαμε για παραβολες- την παραβολη "του καλου γιου" του χριστουλη μας: Ο πρωτος γιος λεει "ναι" στο θελημα του πατερα αλλα δεν το κανει και ο δευτερος γιος,λεει "οχι" στο θελημα του πατερα του αλλα τελικα κανει το θελημα του. Ποιος εκανε τελικα το θελημα του πατερα; Ο δευτερος. Γιατι; Μα, εμαθε οτι θα πηγαινε στα χωραφια και η ομορφη και καυλιαρα Αισε που καιρο την ορεγονταν.
    Ολα εχουν μια εξηγηση τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Χρήστο
    Τώρα τι σε χαλάει δηλαδή;Εγώ τα έγραψα για την παραβολή,όχι για τον βουρλούμη που ήταν ανέκαθεν εναντίον των συνδικαλιστών του ΟΤΕ.
    Λέγε τα και συ αυτά,εχει κανείς το μονοπωλειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν τα βαζω μαζι σου ρε Μπαμπη. Αυτο καταλαβες; Καλα εκανες και το ανεφερες. Και μαλλον δεν ξερεις το ποιον αυτου του Ρασπουτιν,γι'αυτο.Διαφορετικα θα το ανεφερες αλλιως. Δηλαδη: "Αλλο ενα καθαρμα που μας κανει κυρηγμα".
    Δεν μπορω να δεχθω "κρισεις" "αποψεις" κυριγματα", "νουθεσιες" και "παραβολες" απο απαταιωνες. Ποτε.Δηλαδη αυτο που κοροιδευουμε; Τι αξια εχουν τα οποια λογια οταν καμια σχεση δεν εχουν με το πεπραγμενο σου,με το παρελθον σου και τις βλεψεις σου; Κοροιδευομαστε;
    Μπορω εγω με το τσιγαρο στο χερι να σου κουναω το δαχτυλο και να σε παρακινω να το κοψεις εσυ; Θα τρελαθουμε;
    Ολοι οι απαταιωνες ωραιους λογους δεν εχουν στο τσεπακι του σακακιου τους διπλωμενο; Και λοιπον;
    Περιμενω τον "τσαρο" Βουρλουμη να μου περιγραψει τον τιτανικο, στον οποιον μαλιστα ηταν μελος και πηδηξε να σωθει βλεποντας το παγοβουνο; Γεμισαμε Βουρλουμιδες.Που τετοιες ΔΕΚΟ θελουν. αλλιως πως θα γινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ηταν ενα μικρο καραβι, που ηταν α-α-αταξιδευτο. ωε-ωε, ωε-ωε.

    Χάριν της Intracom και της Siemens και ιδιαίτερα χάριν των ωφελειών που αυτές εξασφάλισαν με υπερτιμημένες αμοιβές και με συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, η δεύτερη τακτική ανακρίτρια Βασιλική Μπάστα καλεί έντεκα του ΟΤΕ για απολογία.
    Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, για τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων (του 2004 και του 2005) που υπερψήφισαν τις παχυλές αμοιβές υποστήριξης υπέρ των προμηθευτών οίκων (γιατί υπήρξαν και μειοψηφήσαντες σύμβουλοι) και για τον τότε γενικό διευθυντή Τεχνικών Θεμάτων Γ. Ιωαννίδη (νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Romtelecom) που εισηγήθηκε τις απλόχερες «δωρεές».
    Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή δίωξη που ασκείται -μετά απ' αυτήν της υπόθεσης ΓΕΡΜΑΝΟΣ - COSMOTE- σε βάρος του κ. Π. Βουρλούμη κ.ά., ο οποίος εν μέσω και «ανθρωποθυσιών» επέλεξε να ικανοποιήσει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των εθνικών προμηθευτών, παρά το γεγονός ότι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες (Ν. Μπαριτάκης και επτά υποδιευθυντές) είχαν τεκμηριώσει και εισηγηθεί υπέρ της καταβολής σχεδόν του μισού τιμήματος απ' αυτό που τελικά καταβλήθηκε.

    Από την ανάκριση προκύπτει ότι όσοι εισηγήθηκαν και ψήφισαν υπέρ της καταβολής των «bonus» στους προμηθευτές, παρά το ότι γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν παραστατικά εργασιών τεχνικής υποστήριξης, επέφεραν ζημία της τάξεως των 54 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ. Πώς όμως άλλη μια υπόθεση με τις Intracom και Siemens ποινικοποιήθηκε και μάλιστα επί «νέας διακυβέρνησης»;
    ο 2002, όταν ολοκληρώνονταν οι διαβόητες προγραμματικές αναθέσεις του ΟΤΕ, οι εθνικοί προμηθευτές Intracom και Siemens αποπειράθηκαν να βάλουν στο χέρι τον τομέα της τεχνικής υποστήριξης του οργανισμού για να διατηρήσουν ψηλά τα έσοδα και τα κέρδη τους. Μέσα από ένα μπαράζ προτάσεων έφτασαν να διεκδικούν 230 εκατ. ευρώ (και οι δύο) για υποστήριξη του εξοπλισμού που είχαν πουλήσει στον ΟΤΕ. Τότε έγινε «σεισμός» στον ΟΤΕ και το θέμα έφτασε ώς το γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με συνέπεια να μην εγκριθεί η εκχώρηση της λειτουργίας αυτής στους οίκους, οι οποίοι ωστόσο παρείχαν τεχνική υποστήριξη στα δικά τους συστήματα.Οι παρασκηνιακές πιέσεις συνεχίστηκαν και το 2003 και το 2004 μέχρι τις εκλογές, δίχως ο ΟΤΕ να έχει υπογράψει συμβάσεις για τις υπηρεσίες που αναγκαστικά λάμβανε από τους οίκους και τιμολογούνταν μέσω διαδικασίας που ίσχυε.

    ...συνεχεια στο επομενο καταστρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ...συνεχεια απο το προηγουμενο καταστρωμα...

    Η εκκρεμότητα των συμβάσεων καθώς και το παρασκήνιο των απαιτήσεων των οίκων (που είχαν και από μέσα υποστηρικτές) αμέσως περιήλθε σε γνώση της διοίκησης Βουρλούμη. Ο τελευταίος, για τη διερεύνηση του θέματος αυτού όρισε τριμελή επιτροπή με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης υπέρ του ΟΤΕ. Ομως, όταν η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου και Συντήρησης (ΔΔΔκ' Σ) βαλλόταν γιατί δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις των προμηθευτών που ζητούσαν πανωπροίκια (τα οποία είχαν υποσχεθεί ανώτερα στελέχη) διελύθη. Το μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ Απ. Μπαράτσης που διαπίστωσε και έγραψε στον Π. Βουρλούμη για όσα γίνονταν παρασκηνιακώς σε βάρος των συμφερόντων του ΟΤΕ, υποχρεώθηκε σε παραίτηση, καθώς συντάχθηκε με τις θέσεις της αρμόδιας διεύθυνσης, η οποία -παραδόξως- δεν είχε αλωθεί.Η εκκρεμότητα των αμοιβών των οίκων (Intracom και Siemens κυρίως) έφθασε τον Δεκέμβριο του 2004 στο Δ.Σ. του ΟΤΕ. Ο αρμόδιος γενικός διευθυντής Γ. Ιωαννίδης, παραποιώντας την εισήγηση της υπηρεσίας, πρότεινε οι οίκοι να αμειφθούν για δεδουλευμένες υπηρεσίες τους υποστήριξης (το 2003 και το 2004) με 40,6 εκατ. ευρώ αντί των 26,5 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπήρχαν στοιχεία και εγγραφές που να δικαιολογούν τιμολόγηση. Η ΔΔΔκ'Σ αρνήθηκε να εφεύρει τιμολόγια για τα 14,1 εκατ. ευρώ επιπλέον και αυτή την ευθύνη την ανέλαβε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Την απόφαση για το «bonus» των 14,1 εκατ. ευρώ καταψήφισαν τρία μέλη του Δ.Σ. με πρωτοστατούντα τον Γ. Λιναρδάτο, ο οποίος και με επιστολή του προειδοποίησε για τη βλάβη του οργανισμού αλλά και για τυχόν ποινικές συνέπειες. Μαζί του συντάχθηκαν οι Γ. Τζοβλάς και Θ. Βενιάμης που επίσης καταψήφισαν, έχοντας απέναντί τους τους Π. Βουρλούμη, Ν. Στεφάνου, Η. Γούναρη, Ιάκ. Γεωργάνα, Χ. Δημητρίου, Γ. Μπήτρο, Ξ. Σκορίνη-Παπαρρηγοπούλου και Π. Ταμπούρλο, οι οποίοι τώρα καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια.
    Το υπερτίμημα όμως που δόθηκε για τη διετία 2003-2004 προκάλεσε ντόμινο επιβαρύνσεων και στην τριετή αντίστοιχη σύμβαση (2005-2007) που συνήφθη τον Ιούλιο του 2005 με τους οίκους, βάσει άλλης απόφασης του Δ.Σ. του ΟΤΕ. Κι αυτό γιατί οι απλόχερες και άνευ παραστατικών αμοιβές του 2003 και του 2004 αποτέλεσαν το εφαλτήριο για νέα πλουσιοπάροχα συμβόλαια, στα οποία προστέθηκε και η Ericsson που πλέον υποστήριζε η ίδια τα συστήματά της, τα οποία είχε πουλήσει διά Intracom. Για τις τριετείς συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης δόθηκαν 80 εκατ. ευρώ, αντί των 40 εκατ. ευρώ που είχε εισηγηθεί η αρμόδια διεύθυνση του ΟΤΕ. Το Δ.Σ. ενέκρινε το ποσόν, μειοψηφούντος του Γ. Τζοβλά, ενώ ο Γ. Λιναρδάτος είχε αντικατασταθεί από τον Γ. Γεραπετρίτη ως «αντιφρονών». Ετσι όσοι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της καταβολής 40 εκατ. ευρώ επιπλέον, σήμερα είναι κατηγορούμενο."

    Μια ιστορια απο το Ελληνικο καραβοστασι.Χωρις τελος βεβαια, αφου και το πλοιο της Δικαιοσυνης μπαζει νερα και οι εισαγγελεις και δικαστες τρομπαρουν συνεχεια και δεν εχουν χρονο και κουραγιο για αποφασεις.Και μπαλωνουν τις τρυπες του σαπιοκαραβου με τα απαλλαχτικα βουλευματα και τα "ελειπη στοιχεια". Τοση χαρτουρα,να μη παει χαμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με συγχωρείς ρε φίλε, ήταν υποχρεωτικό να δώσεις εξετάσεις στο ΤΕΕ (και επομένως να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ) πριν φύγεις για Αμερική; Μήπως έπρεπε να το ψάξεις λίγο καλύτερα;
    Και όσοι συνάδελφοι παραπονιούνται για τις καλύψεις του ΤΣΜΕΔΕ όσον αφορά τις εξετάσεις, ας το ψάξουν κι αυτοί λίγο καλύτερα. Σίγουρα οι συνθήκες στην Κολοκοτρώνη είναι τραγικές, αλλά μην τις μπερδεύουμε με αυτά που παρέχει το Ταμείο. Ρωτήστε οποιονδήποτε ασφαλιστή ιδιωτικής εταιρείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή