Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ

           Αυτά πάω να πώ κι εγώ σήμερα όσο αναφορά την ομάδα μας. Τα οποία αρχίζω και δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι είναι απλώς λάθη επικοινωνιακής πολιτιής ή απειρίας των καινούργιων διοικούντων. Διότι το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι όργανο που δέχεται εντολές απο τους δυο μεγαλομετόχους ή ακόμα κι απο τους μικρομετόχους ή ακόμα κι απο τους supporters, που όλοι τους είναι άνθρωποι των επιχειρήσεων και του κουρμπετιού. Φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Παπάς μια που αυτός είναι το πιο μεγάλο οικονομικό μέγεθος, ο εδώ παρών ιδιοκτήτης , αλλά είναι και στον ποδοσφαιρικό χώρο αρκετά χρόνια κι έχει διαπιστώσει την λειτουργία του αλλά και τα λάθη του παρελθόντος. Και δεν μιλάω για κανένα παρασκήνιο. Πάμε να τα δούμε.
         Έχουν φαγωθεί να περιμένουν πρόταση για πώληση κάποιων παικτών ( τα ονόματα τους τα ξέρετε ). Αφού έχουν απαξιώσει ( με την βοήθεια και των ίδιων των παικτών αλλά και του προπονητή ) τα προϊόντα τους, κάθονται σαν χάνοι κι απορούν γιατί δεν έρχεται πρόταση. Αφού λοιποόν έχουν την απορία, να τους την λύσω εγώ: ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙ ΚΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΚΑ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ κι όλα τα άλλα που τα ξέρουν μέχρι και οι πέτρες. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;
       ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ, ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΚΤΗ, ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΠΡΟΤΑΣΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΟΥΡΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΚΤΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ; ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ - ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ -, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ; ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ;
     Εγώ προσωπικά αυτό θα έκανα ( μην νομίζετε οτι είναι και τίποτε δαίμονες οι αντίπαλοι για να προχωρούν βάσει στρατηγικής- η μόνη στρατηγική που ξέρουν είναι πόσα να στείλουν σε κανά διαιτητή- ) ή να πάω και να κάνω μια εξευτελιστική πρόταση για την ΑΕΚ, που έχει πιστέψει οτι έχει το Ριμπερί κρυμμένο ή τον Φαν Μπάστεν σε λάθος θέση. Μιλάμε για γέλια.  Όλο το διάστημα να διαλαλάς οτι το κωλόσπιτο σου, μία πλημμυρίζει, μία πέφτουν τα τούβλα και μία χαλάνε τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά, και ταυτόχρονα καίγεσαι να το πουλήσεις για να πληρώσεις δάνεια αλλά έχει τιμή τρομερή και ακατέβατη. Εν τω μεταξύ όλοι να ξέρουν - θεωρητικά - οτι όταν δεν υπάρχει ζήτηση, οι τιμές πέφτουν ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ. Ή όταν θέλει να πάρει κάποιο ναύλο, να εκμυστηρεύεται οτι έχει ανάγκη απο λεφτά. Τίποτα δεν αποκλείεται αφού έδωσε και συμβουλές στον Μαρινάκη.
     Και πάει κι ο προπονητής και τους καλεί να αλλάξουν νοοτροπία. Αυτός τους σιχαίνεται κι αυτοί το ίδιο. Πώς να γίνει συνεργασία; Είναι τίποτα ο εγκέφαλος τους μεγαλύτερο απο σπόρο πίτουρου για να σκεφθούν οτι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να αναδειχθούν μέσω της ομάδας, οπότε να προκαλέσουν την μεταγραφή τους και το προσωπικό τους κονόμι; Αυτοί έχουν πιστέψει οτι είναι παικταράδες, χωρίς καν να είναι διεθνείς και χωρίς να καταλαβαίνουν οτι είναι πάτοι στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αφού δεν έρχεται πρόταση. Και μπορεί και να ψιλοανησυχούν πια ( λέμε τώρα ), αλλά όταν τα συμβολαια λήγουν άμεσα πλέον, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΣΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ;
        Φτιάξε αγόρι μου το στόρυ με τους Αεκτζήδες δημοσιογράφους. Πες οτι μετανόησαν όλοι και σταυροφιλήθηκαν με τον Σέρβο κι οτι η ΑΕΚ είναι μια γροθιά. Γράψε αύριο για την καινούργια θέση του Σκόκο που του ταιριάζει τώρα πια που ωρίμασε κι οτι ο Μπλάνκο με το Λυμπερόπουλο δίπλα του ξαναβρήκε την εστία. Γράψε οτι ο Τζιμπούρ δεν αναχαιτίζεται απο κανέναν διότι ο Έντερ είναι πολύ σοβαρό back-up και ακόμα και την ώρα που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο βρίσκονται δια του ενστίκτου. Γράψε για τον Σουηδό που έχοντας μπροστά του τον Ντιόπ και δίπλα του τον Μανωλά, πλέον θυμίζει Γκαμάρα σε πιο ψηλό. ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΠΕΡΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ. Βάλε τα παιδάκια να λένε μαλακίες και να κάνουν κάποια προπαγάνδα. Μπας και τσιμπήσει κανάς άμοιρος και φέρει λεφτά για το ρεύμα ή κανάς άλλος και πάρει κανά διαρκείας. Ρε παλιά, στο Σούλι, νερό δεν είχαν να πιουν αλλά όταν πήγαινε ο Τούρκος , το χύνανε κι αυτό που το είχαν μαζέψει σταγόνα σταγόνα. ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΜΗ ΕΝ ΔΗΜΩ ΡΕ ΧΑΠΑΤΑ.
    ΥΓ. Τα τελευταία περί Ντιόπ και Σουηδού, δεν τα έγραψα άσχετα. Είναι κατόπιν πληροφοριών, όχι βέβαια σίγουρων, αλλά πιθανότατων. Νομίζω οτι τελειώνει του Ντιόπ και το δεύτερο στόπερ που ζητάει ο Λίνεν ( το πρώτο κλείνει άμεσα ), θα είναι αυτός για να μην ψάχνουν παντού.

7 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος01 Ιουλίου, 2010 03:40

    Αδέρφια καλό μήνα!Μιας και η ΑΕΚ μας με φαρμακώνει κάθε μέρα, ας γράψω δυο...ξενύχτικα λόγια για τους δύο πρόωρους τελικούς του Μουντιάλ, απόψε για Βραζιλία-Ολλανδία και αύριο για Αργεντινή-Γερμανία. Ο πρώτος θεωρώ ότι βγάζει κατευθείαν φιναλίστ για τελικό, αφού Ουρουγουάη ή Γκάνα θα υποταχθούν εύκολα ή δύσκολα στον νικητή. Είναι αλήθεια ότι η Βραζιλία έδειξε βελτιωμένη με τη (λίγη) Χιλή. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Στις απουσίες των Μέλο, Ελάνο, οι οποίες ανάγκασαν τον Ντούγκα να πάει σε αλλαγή τακτικής, από 4 2 3 1 σε 4 4 2 σε ρόμβο, με (συντηρητική)τριάδα στα χαφ τον Ραμίρεζ και τον Άλβεζ, οι οποίοι καμουφλάρισαν τη δεδομένη ανυπαρξία του παλαίμαχου Ζιλμπέρτο, πάνω απ΄όλα όμως στην άμυαλη απόφαση του προπονητή της Χιλής να παίξει στα ίσα μέτρα τη μεγάλη αντίπαλό της, η οποία βρήκε χώρους και το έργο της έγινε εύκολο. Την Παρασκευή δε θα παίξει ο Ραμίρεζ και θα πάρει τη θέση του ο Μέλο, άρα ο άξονας της Σελεσάο θα χάσει σε ταχύτητα. Από την άλλη η Ολλανδία είναι μια ομάδα "αίνιγμα" μέχρι τώρα: με κάποιους δεδομένα καλούς παίχτες, σοβαρή, πειθαρχημένη, με καλό προπονητή, χωρίς ωστόσο να θέλξει με την απόδοσή της, έστω κι αν αγωνίστηκε κόντρα σε κατώτερους αντιπάλους.Διαθέτει ωστόσο ακριβώς τα κατάλληλα όπλα, για να προβληματίσει και γιατί όχι να στείλει τους Βραζιλιάνους σπίτι τους. Η αμυντική τετράδα τους δεν είναι κάτι το σπουδαίο, με τον Φαμπιάνο αντίπαλο στράικερ θα χρειαστούν και τύχη, ωστόσο έχουν κατά τη γνώμη μου ανώτερα αμυντικά χαφ, τον Φαν Μπόμελ και τον Ντε Γιόνγκ, έναν επιθετικό-εργάτη που στα δύσκολα παιχνίδια συγκλονίζει με την ενέργειά του, τον Κούιτ, ο οποίος θα αγωνιστεί αριστερά στην επίθεση και θα βοηθάει στα χαφ, ενώ οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές τους θα πέφτουν στις "μαύρες τρύπες" της ομάδας του Ντούγκα, ο Ρόμπεν πάνω στον (περιφερειακό επιθετικό) Μπαστός και ο Σνάιντερ πάνω στον...Ζιλμπέρτο.Πιστεύω ότι η Ολλανδία θα πάρει γκολ από αυτούς τους δύο (αν πάρει) κι όχι από τον υπερτιμημένο φλώρο Φαν Πέρσι. Φυσικά η Βραζιλία είναι Βραζιλία, έχει παίχτες που μπορούν με μια ξεχωριστή ενέργεια να καθαρίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως αν η Ολλανδία παίξει έξυπνα στην κόντρα και αν το παιχνίδι πάει περισσότερο σε σύγκρουση τακτικής (Ευρώπη) κι όχι ατομικού ταλέντου(Λατινική Αμερική), καθώς εκεί δεν τίθεται σύγκριση, η Ολλανδία έχει τα φόντα να κάνει το μπαμ, έστω κι αν τη Βραζιλία κανείς δεν την πετάει έξω από Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο απλά. Η Βραζιλία είναι μια ομάδα με αδυναμίες, αργή, προβλέψιμη, με χαφ που δεν "χυμάνε" στον αντίπαλο, τον Κακά σε μέτρια κατάσταση και δε φαντάζει αχτύπητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα ,

    Να αναφερω μερικα ακομη. Δεν μπορει να δινεις 700 χιλ. για τον Τζαβελλα κ να μην δινεις για την αμεση σου αναγκη στα αμ.χαφ 300-400 χιλ.
    Δεν μπορει να κυκλοφορει ελευθερος ο Καρντοζο εστω σαν εναλλακτικη λυση με 300 χιλ. και να μην του κανεις προταση.Τα ιδια κανανε κ περυσι με τον Βιτολο κ καταληξαμε στον Γιαχιτς.
    Δεν μπορεις να δηλωνεις οτι οι απαιτησεις ειναι αυξημενες ,οταν εχεις κανει οτι μπορεις για να απαξιωσεις τους καλυτερους σου παιχτες βγαζοντας τους στο σφυρι δειχνοντας σε ολους οτι θες απεγνωσμενα να τους πουλησεις κ να χτυπας πορτες.
    Ουτε να περιμενεις απο μια ομαδα να δωσει με το ελαχιστο τιμημα εναν παιχτη της επειδη αυτος βρισκεται στον τελευταιο χρονο του συμβολαιου του, κ εσυ που βρισκεσαι στην ιδια κατασταση εχοντας 5 βασικους σου παιχτες στον τελευταιο χρονο να ζητας ενα τσουβαλι λεφτα.Ποτε γιναμε οι μαγκες της Ευρωπης κ δεν το πηραμε χαμαπρι.
    Δεν μπορεις να εκβιαζεις τον κοσμο της ΑΕΚ οτι αν δεν παρει διαρκειας θα απογοητευτεις κ θα φυγεις οταν εσυ κ ολοι σας 6 χρονια τωρα μοιραζετε απογοητευσεις με ελαχιστες μεμονωμενες εξαιρεσεις σε ενα κοσμο που αγοραζε διαρκειας σαν υπνωτισμενος (βαζω κ εμενα μεσα).
    Δεν γινεται να πληρωνουμε 800 χιλ. το χρονο ενοικιο για 2 γηπεδα,ντουζιερες κ μια καφετερια οταν ο νιονιος δινει τα μισα για ενα ολοκληρωμενο αθλητικο κεντρο.
    Αγωνιστικα τωρα αν υπηρχε σοβαρο τμημα σκαουτινγκ θα ειχαμε βρει εδω κ 6 χρονια και αρ.μπακ κ αμ.χαφ..Αλλα εσεις πληρωνατε 150 χιλ.τον χρονο στον περουκα να πηγαινει ταξιδια αναψυχης στην Αφρικη κ να φερει τον ελ χατζι ντιουφ που ηταν σαν δρομεας μεγαλων αποστασεων.
    Τα προφανη στην ΑΕΚ ειναι τοσα πολλα κ τοσο ξεκαθαρα που ακομα κ ο Βασιλακης που βγαινει στον Κετσετζογλου καθε φορα τα εχει καταλαβει πλεον!!

    Στηβεν ξερεις αν υπηρχε στα σοβαρα η περιπτωση της Ριζουπολης κ αν υπηρχε γιατι εγκαταληφθηκε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που με χαλάνε κι αυτά που όχι:

    Με χαλάει να χάνονται (σχετικά φθηνοί) παίκτες που σε ανύποπτες στιγμές δηλώνουν ΑΕΚτζήδες (π.χ. Τζαβέλας), με χαλάει το παιχνίδι των βαζελόγαβρων με τα εκατομμύρια λες και είναι πετσετάκια, με χαλάει να παίζει ο Γιάχιτς στην ομάδα μόνο και μόνο επειδή το όνομά του τελειώνει σε «-ιτς», με χαλάει το παιχνίδι των εντύπων με τις μεταγραφές, ιδιαίτερα όταν αναμασούν ουσιαστικά το τίποτα μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί η ύλη, με χαλάει οι απανταχού βλάχουρες να αποκαλούν την ΑΕΚ, «ΑΕΚάκι» λες και αυτοί χρηματοδοτούν τις άλλες ομάδες και τελικά με χαλάει που έκανα (χωρίς βία!!!) τα παιδιά μου ΑΕΚτζήδες χωρίς αυτά να έχουν δει ποτέ τις παλιές καλύτερες ημέρες.
    Δε με χαλάει η Ριζούπολη (σιγά-σιγά έχει φύγει η γαβρίλα από τον αέρα της), δε με χαλάει να πάει ο Σουηδός στο γάβρο αν και μου αρέσει (ο Σουηδός, όχι ο γάβρος!), δε με χαλάει οι Μπλανκο-Τζιμπουρο-Σκόκοι να πάνε στο καλό τους (εντός ή εκτός Ελλάδος), αλλά ούτε και να μείνουν, αρκεί να μην είναι μαυρισμένη η καρδιά τους με αυτό, δε με χαλάει να πάμε δυό χρόνια με Ελληνάκια που θα πλαισιώνονται από 1-2 ξένους μπαλαδόρους ακόμα κι αν τρώμε φάπες αλλά στο τέλος θα γίνουν συμπαγής ομάδα.
    Τελικά, πολλά με χαλάνε και πολλά όχι. Πάνω απ’ όλα όμως, ανησυχώ με την πατρίδα μου που βρίσκεται πολύ χαμηλά και, πολύ φοβάμαι, της αξίζει αυτό….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς THOMAS SILLYWIZARD: Θωμά, για τη Ριζούπολη δεν ξέρω τίποτα, αλλά 'οπως έχω ξαναπεί ο Ταύρος θα ήταν ιδανικός.
    Ο Γκέραρντ πρότεινε πολλούς παίκτες αλλά ο κοντός τους απέρριπτε διότι ήταν φθηνοί. Πιστεύω να καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στηβεν καταλαβαινω αν κ θα ηθελα πολυ να μην καταλαβαινα. Οσο πιο μικρο το κομματι κρεας τοσο μικροτερο θα ειναι κ το μεριδιο του καθενος..Δεν μπορω να πιστεψω οτι θα υπηρχε τοση κοροιδια σε ολο αυτο τον κοσμο που καποτε τον πιστεψε τυφλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Ανώνυμο και Θανάση: Παιδιά, τρελαθήκατε; Περσινά ξινά σταφύλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Γνωρίζοντας: Εντάξει με την ανταλλαγή; Στους όρους είναι. Το θέλετε; Πάντα η θεωρεία του χάους είναι η καλύτερη. Κι εγώ το παίζω το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή