Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΣΕΛΕΣΤΕ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

             Για την ακρίβεια η Ολλανδία και η μισή Ομάδα μου. Για την οποία εξακολουθώ να είμαι περήφανος, να πιστεύω οτι έκανε το βήμα το παραπάνω και κοίταξε στα μάτια τις αδερφές. Δηλαδή τον προπονητή της ολλανδίας και κάτι φαλακρές λούγκρες που φοράνε τα φωσφοριζέ μπας και προσελκύσουν κανά γκόμενο. Όπως και στα μάτια κοίταξε και τον χειρούργο διαιτητή που χωρίς τη μεγάλη και καθοριστική απόφαση, έσφαξε με το βαμβάκι.
           Δεν πειράζει όμως, αρκεί που η ομάδα μου απέδειξε οτι είναι για ακόμα μια φορά πιο ψηλά στην λίστα του τουρνουά απο όλες τις λατινοαμερικάνικες ομάδες. Και που έδωσε τον παικταρά Φορλάν καθώς και το σύστημα του ξεχαρβαλώματος του αντίπαλου κέντρου. Φυσικά πλήρωσε την έλλειψη βάθους το οποίο σημαίνει κόπωση, τις σημερινές απουσίες της, την μη ύπαρξη κάποιου δημιουργικού χαφ κι ενός καλού επιθετικού αντί του Σοάρες. Είπαμε χώρα των 4 εκατομμυρίων είναι και σας είχα πει οτι χτύπησε το ταβάνι.
           Και χωρίς μέσα στα παγκόσμια κέντρα, που ακόμα και στο 87 βγάλανε την καθαρή φάση off-sight, διότι ακόμα και τότε τρέμανε. Το χειρουργείο του διαιτητικού τρίο ήταν βγαλμένο πολύ επιστημονικά και για να τέρψει τα  μάτια όλων αυτών που υποχρεωτικά θα στρατευθούν με τα "λογικά φαβορί". Κλασσικούς άμπαλους ή λάτρεις του οριζόντιου ποδόσφαιρου ή ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΙΑ.
        Τέλος πάντων, δεν θα επιμείνω κι άλλο διότι δεν παύει να είναι ένα παιχνιδάκι που δεν θα αλλάξει και τη μοίρα του κόσμου. Άσχετα αν για μένα, Ο ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ καθώς και το σφαγείο της ομάδας μου, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΛΩΜΕΝΟ ΝΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ, ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥΣ.
        Με βρίσκετε υπερβολικό; Τι να κάνω; Την αλήθεια - που είναι πάντα μια - εγώ την βρίσκω με τον καθορισμό των άκρων. Και η ομάδα μου, ΠΟΥ ΧΟΝΤΡΟΑΔΙΚΗΘΗΚΕ, ήταν η αλάνα, η καρδιά και η σκληράδα παντρεμένη με την κυνικότητα φτωχών ανθρώπων εναντίον ρομπότ, τυποποιημένου ποδόσφαιρου και με έναν Ουζμπέκο δικαστή  που μάχεται κι αυτός να αλλάξει υπηκοότητα. Φυσικά όχι να αποκτήσει την εθνικότητα της ΣΕΛΕΣΤΕ. Πιο πολύ πηγαίνει προς κανά καφέ του Άμστερνταμ για να εξασκήσει τις ρουφοκαβλέτες του.
                   ΖΗΤΩ Η ΣΕΛΕΣΤΕ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΤΑΝΓΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ.
       ΥΓ1. Αν έχετε γνωρίσει ποτέ Ολλανδό, θα πρέπει να συμφωνείτε οτι μιλάμε για την πιο κωλοφάρα του πλανήτη. Εκ γεννησημιού τους πούστηδες, ανίατα βάρβαροι κι αν αμφιβάλλετε, ανατρέξτε στην ιστορία της Αφρικής.
       ΥΓ2. Για να δούμε αν θα δικαιωθεί το χταπόδι αύριο. ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΜΠΑΛΑ; ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΠΛΗ ΠΛΑΚΑ; ΟΨΟΜΕΘΑ.
       ΥΓ3.  Ο ΑΡΑΟΥΧΟ - έκανα έρευνα - ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΑΕΚ. ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟΥ (managers), θα αλλάξουν στάση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ.
        ΥΓ4. ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΦΥΓΕ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ. ΑΕΚΑΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.  ΕΓΩ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑΝΟ ΚΑΘΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ 18. ΝΑΙ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΣΟΥΜΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

34 σχόλια:

  1. Αν ανατρεξουμε λιγο στην ιστορια της Λατινικης Αμερικης,θα δουμε τους Ισπανους,τους Πορτογαλλους ακομα και τους Γαλλους να εχουν κανει εκτροπα ισα και χειροτερα με αυτα των Ολλανδων και των Βελγων στην Κεντρο-Νοτια Αφρικη.Και μην ξεχασουμε τους Αγγλοσαξωνες στην Β.Αμερικη.Και φυσικα τους Γερμανους μεσα στην ιδια την Ευρωπη.Ολη η Ευρωπη ηταν κατακτητες και αποικιοκρατες.Δεν διαφωνω με καποιους απο τους χαρακτηρισμους,αλλωστε και μενα μου εμεινε μια πικρα για την Ουρουγουαη,γιατι την ηθελα τελικο,οχι ομως με τους Γερμανους η τους Ισπανους,που θα την καθαριζαν σαν αυγο,στο πρωτο τεταρτο.Ειδαμε σημερα υψηλη νευροχειρουργικη,στον τελικο θα ηταν χωρις αναισθησια.Με φανελα της Ουρουγουαης ειδε ο γιος μου το ποδοσφαιρο παρεα μου,και γουσταραμε το νταηλικι,τον τσαμπουκα,και την μαχη σωμα με σωμα.Τελικο η Ολλανδια με σαφως περισσοτερη-απο την μηδενικη- επιρροη των λατινων,αλλα με λιγοτερη απο τους αλλους δυο φιναλιστ,και μαλλον αντιπαλος της Γερμανιας των "τελειων",των μαυρων και καννελι αριων παιχτων,που με την υπεροψια των ανωτερων θα την πατησουν απο καποιον που δεν ξεχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς monegascos: H Ισπανία θα πάει στον τελικό. Μου το έδειξε το σημερινό παιχνίδι.
    ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΛΑΝ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΙ. ΚΑΙ ΟΙ 3 ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΑΛΛΑ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΑΝΕΛΛΑ Ο ΓΚΡΕΤΑΡΣΟΝ. ΟΧΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Όλους: Λέτε ο Φορλάν να ήθελε ένα κύπελλο, και να προτιμούσε να είχε γεννηθεί Γερμανός, Ισπανός ή Ολλανδός; ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ;
    ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ Η ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
    Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΛΟΖΕ ΔΗΛΩΣΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΜΙΡΟΣΛΑΒ;
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ. Η ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΜΟΝΙΑ: ΟΘΩΝ, ΟΤΤΟ ( το ίδιο είναι ) ΚΛΠ. ΚΑΝΤΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα.
    Και Κινεζος προταθηκε.
    Σωθηκε η Ευρωπαικη και Λατινικη αγορα και στραφηκαμε-σωστα- στον κιτρινο ποταμο.
    Ξιαοτιγκ-Φεγκ. Οπως καταλαβαινετε και απο το ονομα,προκειται για εναν απο τους εγγονους του Τεγκ-Ξιαο-Πιγκ,του πολιτικου και μεγαλου αναμορφωτη της Κινας.
    Προγονος του-οπως και ολων σχεδον των Κινεζων-ειχε εργαστει στην κατασκευη του μεγαλου τειχους. Απο τον πυργο αρ. 365 εως αυτον με αριθμο 403. Οταν πεθανε απο εξαντληση,θαφτηκε-οπως ολοι-μεσα στο τειχος, για να μη παει χαμενος ο ογκος του.
    Μηπως,τους νεκρους απ'τα τροχαια,ειναι καλο αντι να τους θαβουμε σε νεκροταφεια,να τους θαβουμε κατα μηκος των οδων,ενθεν και ενθεν, για διαπλατυνση των;
    Αν το ειχαμε πραξει αυτο τα τελευταια 30 χρονια,η Αθηνων-Λαμιας θα ειχε τωρα 120 μετρα πλατος και 10 λωριδες ανα κατευθυνση.Και με ποδηλατοδρομο.
    Μια ιδεα λεω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας αυθεντικός Γερμανός θα έβγαζε το παιδί του Mίροσλαβ εάν έβλεπε στον ύπνο του τον Bόταν να κρατάει στο χέρι το κεφάλι του Aγίου Σβένγκεσλάου ενώ τον προστάζει:

    "Γότθε! Φέρε σε λογαριασμό το innere schweinehund (εσώτερο σκυλογούρουνο) σου και δώσε στο παιδί σου Σλαβικό όνομα, διότι έκανα μια ψιλομαλακιούλα και αποκεφάλισα αυτόν τον μαλάκα Σλάβο άγιο".

    Εξηγήσεις απλές και ρεαλιστικές. (Xαρδαβέλλα ψυχάρα για πάντα AEKάρα)

    Βέβαια η Γερμανία, η Γαλλία η Ολλανδία και λοιπές Eυρωπαϊκές χώρες, είναι λογικό να εμφανίζουν ομάδες με αρκετά άτομα ξενικής καταγωγής, διότι και η σύνθεση των κοινωνιών τους KAΠΩΣ ETΣI EINAI ΠΛEON. (Σύντομα και στο Xέλλας)
    Ή τουλάχιστον έτσι είναι η σύνθεση των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων, διότι με επαγγελματική μπάλα ασχολούνται τα φτωχαδάκια με εξαίρεση τον Kακά και τον Nταμπίζα (O πατέρας του λέει ήτο εύπορος παρασκευαστής φέτας).

    Eγώ καραγουστάρω που μία χώρα 3,5 εκατομμυρίων κάνει τέτοιες πλάκες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά προφανώς λόγω μικρού πληθυσμού περνάει και αρκετά φεγγάρια ανυπαρξίας. Για τον ίδιο λόγο (μικρό μέγεθος καλή ομάδα) συμπαθώ και τους γείτονες Δανούς, αν και μισός Σουηδός, που είχαν ένα πολύ καλό φεγγάρι με Έλκιερ Λάουντρουπ, Σίμονσεν κλπ.

    Aν ο Γκρέταρσον δεν δώσει φανέλα στον Xρήστο Aρδίζογλου εγώ δεν αναγνωρίζω καμία οικονομία κλίμακος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρατηρηση: 5 απο τα 6 γκολ των δυο τελευταιων αγωνων,εχουν βρει δοκαρι πριν μπει μεσα.Μονο ο Φορλαν εκανε λαθος. Στις Ισπανιας το γκολ μαλιστα χρειαστηκε να χτυπησει τρεις(!) φορες η μαγικη μπαλα για να καταληξει στα δυχτια. Μεγα τεχνολογικο επιτευγμα τελικα η καινουρια σφαιρα. Με μερικες διορθωσεις ακομα και θα βλεπουμε μπιλιαρδο εννιαμπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας φαινεται παραξενο το οτι η Γερμανια-παρ'ολο που εχει την ιδια μεταναστευτικη ροη οσο και η Γαλλια η η Ολλανδια-να εχει "ξενους",αλλοδαπους παικτες.
    Εχει να κανει με αυτο που εξηγουσαμε προηγουμενως.
    Δεν εχει αποικιοκρατικο παρελθον-αν και θα το ηθελε τοσο- με αποτελεσμα να ξενιζει σημερα η αποτομη συρροη αλλοδαπων στην Εθνικη τους ομαδα.
    Αφου δεν εχει αποικιες να τραβηξει απο εκει παικτες, αποφασησε-και σωστα-να χρησιμοποιησει τους εγχωριους μεταναστες.
    Θα τριζουν τα κοκκαλα του Χιτλερ και του Χιμλερ βεβαια, αλλα δεν γινεται αλλιως. Οι οποιοι εκαναν την αναγκη φιλοτιμο και την αποικιοκρατικη ανικανοτητα την ονομασε καθαροτητα φυλης.
    Καθαροτητα η οποια αποδειχτηκε οτι ειναι ιδια με αυτην της οδου Φυλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και για οσους προτασουν το επιχειρημα οτι "ειμαστε μικρη σε εκταση και πληθυσμιακα χωρα" να πουμε οτι ειμαστε μεγαλυτερη και απο την Ολλανδια-που ειναι οσο η Πελοπονησσος- μεγαλυτερη απο το Βελγιο,απο την Δανια,απο την Πορτογαλια κλπ.Και ολες οι παραπανω εχουν απο αξιολογο εως αξιοζηλευτο παρελθον στα ποδοσφαιρικα πραγματα.
    Το γιατι δεν εχουμε καταφερει τιποτα το αξιολογο στο ποδοσφαιρο και παραμενουμε κακομοιρηδες ας το αποδωσουν στην τσαπατσουλια,την ανοργανωσια και την υποτελεια, που εχουμε ως χαρακτηριστικα.
    Και μην ακουσω τιποτα για "2004", γιατι αυτο εδειξε μονο το "τι θα μπορουσαμε να κανουμε αν..." και οχι το επιπεδο που πραγματι εχουμε.Ηταν ενα πειρατικο κλεψιμο που συνεβει απαξ και με τον θεο να εχει καπνισει Καλαματιανο τριφυλλο.
    Αλοιμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και δυο λογια για την παραδοση-παραλαβη της τρατας.
    Ο Μαρινακης το εδωσε το στιγμα.
    "Λαικη βαση". Λεφτα τελος. Θα τα βαζετε σιγα-σιγα εσεις. Μαλακας δεν ειμαι.
    Οσο και αν ελεγε ο Σωκρατες οτι " θα πρεπει να εχει τρελα ο προεδρος και να μην σκεφτεται με υπολογιστικο τροπο και να βαζει συνεχως το χερι στην τσεπη,για την ικανοποιηση του παθους του και να μην περιμενει κερδος...κλπ-κλπ."
    Ασφαλως και ετσι ειναι. Κανενας δεν βγαζει ΑΠΟ την ομαδα που διοικει λεφτα. "Μεσα" ειναι ολες οι ομαδες. Τα κερδη ερχονται απο "αλλου" και οχι απο τα σωβρακα. Και δεν προκειται για "τρελα" βεβαια.Αυτα ειναι για τους τυφλους οπαδους. Προκειται για εκβιασμο στους πολιτικαντηδες που τρεμουν τις χαμενες εκπορνευομενες ψηφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και βεβαια το γνωστο παραμυθι: "θα παρουμε το πρωταθλημα ξανα.Παμε γερα"
    Πρωτοι στην ψωροκωσταινα. Λες και θα χεστει η φοραδα στο αλωνι αν το ξαν-ματα-παρει.Κουβεντα για σχεδιασμο.Κουβεντα για "αναπτυξη" Κουβεντα για "ξεπεταγμα" της ομαδας. Τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου. Και πως αλλιως θα μπορουσε να ειναι;
    "...και αλλες Ευρωπαικες ομαδες εδωσαν πολλα εκατομμυρια και δεν εκαναν τιποτα".
    "Αφου εχουμε το παραδειγμα της Τσελσι" δηλαδη "και της Ρεαλ τελευταια,γιατι επιμενετε να γινουμε Ευρωπαικη ομαδα;θελετε να πεταμε τα λεφτα μας; Δεν σας αρεσει να πικαρετε τους βαζελους";
    Ολα τριγυρω αλλαζουνε κι'ολα τα ιδια μενουν
    και εμενα τα χερακια σου με λυνουν και με δενουν.
    Κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...και βεβαια, Πιλαβιος και Κομνηνος "προσεκληθησαν" ( ετσι λεγεται ευγενικα ο εξαναγκασμος) στη συνεντευξη.
    Εκτος και αν "παρουσιαστηκαν αυτοβουλως".Οπως οι ληστες στα αστυνομικα τμηματα.
    " και εννοειται οτι απαιτουμε απο την διαιτησια το 50-50".
    Εισαι τρελος ανθρωπε μου; Που θα πας με το 50-50; Αυτο ειναι για τα Γιαννενα.
    Εννοεις 80-20 προφανως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: Τρελάθηκα απο συγκίνηση στο αντίο του Κόκαλη. Θα μου λείψει ο παλιόπουστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεθαυριο η εκλογη του νεου προεδρου στον βαζελο "και μαλιστα θα κανει αισθηση το ονομα του."
    "αισθηση"; Μηπως ειναι η Τζουλια;
    Σας το αποκαλυπτω λοιπον εγω απο σημερα.: Ειναι τροφημος του Μπαιρακταρη, κοιμαται στη Ραφινα και μεχρι πριν λιγο καιρο κοιμοταν και στο
    "Μαξιμου". Και πρωην πρωθυπουργος παρακαλω.
    Δεν το ξερει ακομα ο ιδιος βεβαια οτι ηταν.Δεν του το εχουνε πει,αλλα σημασια εχει ο τιτλος.
    Βρειτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς polsemannen: Κάρολε, όπως πάντα πολύ εύστοχος. Σου έστειλα το κείμενο που ήθελα στο ταχυδρομείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουλίου, 2010 13:42

    Αποκλειστικόν: Νέος πρόεδρος της ομάδας του παλατιού ο τέως (sic) της ομάδας του λιμανιού. Κόκκαλη σε πάω, πάρε και το μΠΑΟ...
    Χρήστο, καλό αυτό με την "εθνικήν" οδόν. Ότι είναι εθνικόν είναι και αληθινόν και τούμπαλιν...Ο τσίνο θα έρθει επάνω σε δικάρινο του κάπταιν Γουέι Τζιαφού, που του γλύφουμε τα κίτρινα αρχίδια μπας και μας κάνει καμιά ελεημοσύνη (συγγνώμη ¨επένδυση" ήθελα να πω...) και αγοράσει τα "ασημικά" του γιουνάν μπεηλίκ, μαζί με τις στρατιές των μανδαρίνων που απασχολούνται εκεί.
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απορια: Αν βγουν ταυτοχρονα στην αγορα τα δυο σηματα αυτο της μανας ΑΕΚ και αυτο της κορης,δηλαδη της ΠΑΕ, ποιο θα πουλησει περισσοτερο; Ασφαλως το δευτερο λογω αναγνωρισημοτητας.
    Ε, τοτε τι παλευουν "να τα βρουν για το σημα"; Τι να βρουν; Οταν δεν σε ενδιαφερει η εμπορικοτητα του σηματος και δεν "εκπορνευεις" το εμβλημα" και δεν γινεσαι "επαγγελματιας τις ιδεας" και ολα αυτα τα ωραια,τι διαολο ζητας ποσοστα επι τοις εκατο απο τους επαγγελματιες και "προηγουμενες οφειλες" και δωστου ρυθμισεις επι των οφειλων, και δωστου νεες ρυθμισεις επι των μελλοντικων χρησεων και δωστου δικαστηρια για τα οφειλομενα και αρχιδια στο πατερο.
    Σαν την Παπαρηγα που ολο λεει να μη δεχθει την κρατικη επιχορηγηση και ολο την λαμβανει.
    Ακομα και η σκετη διαμαρτυρια,χρειαζεται φαι και νερο για να μεινει στυλωμενη και να γκρινιαζει.
    Νυστικο αρκουδι δεν χωρευει.Και αν ειναι και ανεπαγγελτο,χεσε μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουλίου, 2010 14:00

    Οσονούπω ο Ξιαοτίνγκ Φενγκ θα αναχθεί σε νέο Ζένγκ Χε, το μέγα εξερευνητή. Αλλά αυτός θα πάει κατάτι δυτικότερα...στο Γιουνάν μπεηλίκ...
    Όπως ο Ζένγκ Χε έφερε στα αμπάρια των τεράστιων καραβιών της αρμάδας του καμηλοπαρδάλεις, χρυσό και καρύδες, ο Ζένγκ Χε θα φέρει κι αυτός στο δικάρινο τα καλούδια αυτού του τόπου, ώστε να διαφωτιστεί ο τσίνο κομματάρχης για το τι παράγει ο νεοελληνικός πολιτισμός...μπλουζάκια ρίμπο, δείγματα από τρίχες από τ' αρχίδια του πάπα μπούμπα (αυτές θα μας τις δώσει ο Ανδρονίκου ΤΖΑΜΠΑ), ανακυκλωμένο χαρτί από το πρωτάθλημα της Τρούμπας του 2008, παρθένο ελαιόλαδο με ολίγον από ορυκτέλαιο για γεύση, ξινισμένο φραπόγαλο, καπελάκια Athens 2004 Olympics, καθώς και φωτό από τα αξιοποιημένα έργα στα οποία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μπουν μνήματα του αγνώστου πακισατνοαλβανομάστορα "Ενθάδε κείται άγνωστος αριθμός αγνώστον εργατών, τοιούτοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στα θεμέλjα τιοαύτου του οικοδομήματος...Disclaimer: Οι εργολάβοι και επιβλέποντες διαβεβαιώνουν ότι ελήφθησαν όλα τα νομίμως απαιτούμενα μέτρα προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και ότι όλοι ήσαν αφαλισμένοι (καίτοι με δική τους ευθύνη)".
    Κάπου εδώ, ο Ξιαοτίνγκ Φενγκ θα αποδείξει τα συγκοινωνούντα δοχεία του ελληνικού και του σινικού πολιτισμού...ολυμπιακά έργα-σινικόν τείχος (το οποίον παρεπιπτόντως ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Ιουλίου, 2010 14:03

    ...και φυσικά, όπως ο Ζένγκ Χε επισκέφθηκε πολλάκις τη χερσόνησο Μαλάκα, ο Ξιαοτίνγκ Φενγκ θα ξεμπαρκάρει κι αυτός στη χώρα του μαλάκα?...η ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα είπαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μη γκρινιαζεις ρε Γιωργο. Μπορει να "βγει" ο κινεζος,αν ερθει. Ποτε δεν ξερεις. Ερχεται κρυμενος σε κοντεινερ της cosco.
    θυμασε τον Τσου-Λα-Λιγκ;
    Απο τα τεσσερα σημεια του οριζοντα ψωνιζουμε. Απλωθηκαμε παντου. Κινα,Ουρουγουαη,Σενεγαλη,Αιγυπτο, Νησια Πασχα,Γη του πυρος,Γροιλανδια,Μαδαγασκαρη κλπ.
    Κατι ακουγεται και για τον Ολλανδο Φαν ισγκε καας.
    Οπως και για τον Φινλανδο Χαριστελαινεν απο το Σουρμεναα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Σαραφης" στα Τρικαλα,"Σαραφης" στο Περιστερι,"Σαραφης" στη Θεσσαλονικη,τωρα "Σαραφης" και στη Νεα Υορκη.
    Η σακοραφα τους λειπει να ραψουν τα βρακια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς Χρήστο: Κι ό,τι οικονομία επρόκειτο να γίνει, θα φαγωθούν τα λεφτά στους μεταφραστές.
    Ο Λα Λίνγκ ήταν Ολλανδός πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τώρα που έχασε και την εκμετάλευση του σήματος η Παε ευκαιρία είναι για κάτι νέο από τον Τίγρη χωρις χρέη.
    Βάζουμε και του πατριαρχίου τον αετό,δεν με χαλάει...
    Αλλά κινέζος ποδοσφαιριστής πάει πολύ,χαθήκαν οι Έλληνες;Άσε που κοστίζει και κανένα οκτακοσάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Ολλανδος" λοιπον ο Λα Λιγκ; ο.κ.
    Τι να πεις.
    Αυτα τα "Γαλλος" η " "Αγγλος" "Πορτογαλος" "Συριος" η "Αιγυπτιος" "Κινεζος" η "Θηβετιανος" "Κογκολεζος" η "Σουριναμεζος" δεν τα καταλαβα ποτε και ουτε προκειται.
    Απο δω ο φραχτης, σου δινουν αυτην την ταυτοτητα. Απο κει ο φραχτης,σου δινουν την αλλη ταυτοτητα. Γελοια πραγματα δηλαδη.
    Και αν θελησεις μονος σου να αλλαξεις χωραφι, σε λενε προδοτη απ'το χωραφι που εφυγες και μεταναστη στο χωραφι που πας.
    Και σε κοιτουν ειτε με θαυμασμο ειτε με καχυποψια,αναλογα το χωραφι απο το οποιο ηρθες.
    Και οταν τα χωραφια τσακωνονται για το που θα μπει ο φραχτης,η για το αν θα μπει τελικα,κανεις δε ρωτα.
    Και δωσ΄του καινουριες ταμπελες.
    Και φτου κι'απτην αρχη.
    Στη γυρα...
    Ρε τι μαλακοειδος ειναι τουτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαραλαμπε,δεν νομιζω να εχει αντιρηση και ο Βαρθολομαιος...

    Αννα, αν για κακη του τυχη, το χταποδι επαληθευτει αποψε, τελικα οι Γερμανοι θα το ψησουν οπως καλα ξερουν;
    ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χαράλαμπο: Τι έχασε ο τίγρης; Έτοιμα τα έχω όλα και την ΑΕΚ με την ντανάλαι. Απο πού έχασε κάτι; Απο τους νεκρούς; Αυτούς που διυλίζουν το κουνούπι αλλά κρατάνε ζωντανή την ΑΕΚ; ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΓΑΝΙΖΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ 10%.
    ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΕΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.
    ΜΙΛΗΣΕ ΚΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Χρήστο: Αδερφέ, συμφωνώ πέρα για πέρα. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΣΗΜΑΙΕΣ. ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. " ΣΗΜΑΙΑ, ΑΠΟ ΝΑΥΛΟΝ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ...". ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η ΟΛΛΑΝΔΟΙ Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΙ.
    ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια Λαρίσα είναι όλη η ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στηβεν,το χταποδι να το κανω στα καρβουνα η κοκκινιστο? Μεσα επεσες για την Ισπανια,και παμε τωρα για τελικο με 40 πασες το διλεπτο για καθε ομαδα...Αννα,καλησπερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μερικα συμπερασματα για την χεσμενη νασιοναλμανσαφτ.
    1.Μεχρι τωρα αντιμετωπιζε καφενεια και πρεζακιδες.
    2.Οταν παιζεις με το manual στο χερι μενεις με την πουτσα στο χερι. Στην επινοηση και το ταλεντο,δεν υπαρχει φαρμακο.
    3.Αποκαλυφθηκε το πραγματικο προσωπο της.Δηλαδη αυτο που ξερουμε.Σεντρα,γιομα,ντου, απανω του και δωστου παλικαρι μου.
    4.Εδειξαν επιγνωση του πραγματος και γνωση του αντιπαλου-αυτο ειναι στα συν- και δεν ξαμολυθηκαν μπροστα,γιατι θα γινοταν παρτυ.
    5.Το χταποδι ηδη εχει διαμελιστει και μπηκε στο φουρνο για την "τελικη λυση"'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η Ισπανια ειναι με διαφορα η καλυτερη ομαδα στον κοσμο στον χειρισμο μπαλας και την ευστοχη εναλλαγη της. Δεν μιλαω για "κατοχη". Αυτη ειναι για τους Γερμανους του '40.
    Οσο πιο ευστοχες επιλογες στη πασα-και με το αναλογο βεβαια ξεμαρκαρισμα και εναλλαγη θεσεων-τοσο λιγοτερα λαθη,αρα τοσο μεγαλυτερη η πιθανοτητα ορθης τελικης προσπαθειας. Τοσο απλα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Ιουλίου, 2010 00:11

    Ευτυχώς αποκαταστάθηκε η τάξη. Όχι η νέα. Καλή η αλεμάνια, δικαίως έφτασε ως εδώ, αλλά οι σπανιόλοι ήταν μία κλάση καλύτεροι. Απλά. Παρατήρηση: Βασικά το παιχνίδι ήταν Γερμανία-ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ 0-1.
    Σε αυτό θα επεκταθώ λίγο.
    Επικροτώ την στάση του Ντελ μπόσκε, ο οποίος αν και είναι Ρεάλ, έκοψε τις μαλακίες και έβαζε όλη τη μπαρτσελώνα. Και όχι μόνο...ο Ινιέστα είναι καλά στην υγειά του, οπότε το καλύτερο ντουέτο χαφ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ (με τον τσάβι) επανήλθε. Έβαλε από πίσω και το μπούσκετς για τη λάτζα κι έδεσε.
    Με 7/11 της μπάρτσα (την οποία υποστηρίζω στην ευρώπη πάνω από κάθε άλλη ομάδα), με τον εκπληκτικό κασίγιας (και με 2 κήπερ από πίσω πολύ υχηλού επιπέδου), τον παπάρα το Ράμος και τα εργαλεία Χάβι και Καμπτεβίγια, απλά ποντάρεις στο δέσιμο των παικτών και στις παραστάσεις πρωταθλητισμού που έχουν. Και σωστά. Και στο ταλέντο. Και στα cojones. Διότι στο γκολ του ο πουγιόλ (φάτσα μπουγάτσα...) τα έσερνε σαν αλέτρι από το κέντρο και τα γερμανάκια τα πήγε 5-5...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 8 παίχτες πίσω,2 μπροστά.Εθνική Ελλάδας θύμιζε η Γερμανία για να αποφύγει τα δυσάρεστα...

    Η ΑΕΚ αφού θέλει ''κινέζο'' γιατί δεν πέρνει και τον Σημίτη παράγοντα να της λύσει το οικονομικό με την δημιουργική του λογιστική.

    Άννα οργάνωση και πίσμα δεν σε κάνουν μπαλαδόρο..δεν παίζανε και για την πατρίδα τα παλικάρια,τουλάχιστον όχι όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς Γιώργη: Ορίστε; Δίκαια έφτασε η Γερμανία εδώ; ΠΟΥ ΓΑΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ; ΚΙ ΕΦΥΓΕ Η ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ; ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΑΤΕΓΚ; 2 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ; ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΤΑΧΑΟΥ. ΚΑΛΩΣ ΓΑΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ, ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΡΥΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Όλους:ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΣΥΜΠΑΘΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή