Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

KAPABAKI

     « Πού πας καραβάκι με τέτοιον καιρό; Ανέμοι σφυρίζουν και πέφτει νερό…». Τι άλλο έλεγε το ποιηματάκι του κακομοίρη δεν θυμάμαι αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Η ουσία είναι ότι ο καραγκιόζης μαγείρεψε τα στοιχεία και μπήκε στα σαλόνια. Μπήκε στην ευρωπαϊκή ένωση ο ξυπόλητος και πήδηξε και μερικές. Αυτές που είχαν βαρεθεί να δίνουν το όργανο τους σε τακτό οργανωμένο ωράριο. Είχε καταντήσει το μουνί και η ορμονική διαταραχή μέσω της οποίας έρχεται η καύλα, σαν προκαθορισμένη εκτόξευση πυραύλου στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Αλλά τον πήρανε είδηση οι φραγκόκοτες και του ζητάνε πλέον πίσω τα χρήματα ακόμα και για τις καπότες που κι αυτές τις αγοράζανε εκείνες.
      Δηλαδή τα χρήματα που δίνονταν στους Έλληνες για να κρατήσουν τις γυναίκες του Ευρωπαίου ακόμα μέσα στην οικογένεια τους. Που φυσιολογικά τις είχε βαρεθεί κι αυτός. Και τις έστελνε εδώ κάτω, σε πλήρη αυτογνωσία, στον τελευταίο άγνωστο χλιμίτζουρα, μπας και τον απαλλάξει από το πήδημα. Κι ο εδώ , έχοντας βαρεθεί να τον παίζει συνέχεια ή να πηδάει την κατσίκα ή την ξαδέρφη του, πίστεψε ότι γαμεί το σύμπαν κι ότι έχει κάτσει στην κορυφή των Άλπεων σαν δέκατος τρίτος θεός. Ο θεός του πούτσου.
      Άλλο αστείο κι αυτό. Να έχουν βρει οι αρχαίοι τα πάντα , επί παντός επιστητού, και να μην έχουν έναν τέτοιο θεό. Που να πηδάει νομίμως, να ξενοπηδάει, να βιάζει ή να πεοκρούει ή να κάνει ένα 69 ρε αδερφέ. Θα μου πείτε ότι το κάνανε όλοι οι θεοί αυτό. Εντάξει , το κάνανε, αλλά η κινητήριος δύναμη, να μην έχει έναν αρχηγό; Κάποιον με τα δικά του σύμβολα που όλοι την ημέρα και τη νύχτα να ασχολείται με αυτό το θέμα; Και για την αναπαραγωγή, αλλά και για τόσα χιλιάδες χαμένα σπερματοζωάρια αλλά και ωάρια. Να μην υπάρχει ειδικός προστάτης; Να γι ‘ αυτό δεν μου κάνουν οι αρχαίοι. Διότι ήταν κι αυτοί πουριτανοί τελικά που υμνήσανε τα πάντα κι όχι τον βασικό κάβο που σέρνει μέχρι κι αντιτορπιλικό.
      Όμως, τι να κάνει κι άλλο ο καραγκιόζης; Πόσες να πηδήξει και πόσες ακόμα να παραμυθιάσει; Ωραία είναι η παράγκα κι όλες θέλαν να την δουν. Και φυσικά δεν το είχαν ξανακάνει και σε τέτοιο βουκολικό μέρος. Ακούγανε και κάτι αλλόκοτα λόγια , μυρίζανε και την βαρβατίλα, τρώγανε και την απλυσιά – στην τελευταία αίσθηση, την αφή, δεν είχαν θέμα, την βρίσκαν και στο κωλοχώρι της Ουνίας- , το είπαν , το διέδωσαν και φέραν κι άλλες. Κι ήρθανε όλες.
      Τρελάθηκε ο ήρωας Έλληνας που τον απασχολούν κι άλλα πράματα πιο ανώτερα. Και πόσο να του είναι σηκωμένο συνέχεια με την φασολάδα και το σκουμπρί που δεν αναφέρονται και σαν αφροδισιακά; Άμα στην πέφτουν συνεχώς ορδές αρπακτικών αμαζόνων κι ανοιχτόμουνα θηλυκά , κουράζεσαι κι εσύ. Δεν είσαι μηχανή, χώρια που εσύ δουλεύεις εδώ, ενώ αυτά αναπαύονται και δεν έχουν το παραμικρό άγχος.
      Και καλά αυτό. Ο Έλληνας όμως έγινε Ευρωπαίος. Το σουβλατζήδικο έγινε φαστφουντάδικο κι η παράγκα βίλα. Καθάρισε το πετσί κι έμαθε το κινητό και ξένες γλώσσες. Τι να έρθει να κάνει εδώ η Γαλλίδα; Χάθηκε το ζώο που σκεφτόταν μόνο το πήδημα. Τώρα έμαθε κι άλλα. Τι να κάνει κι η βησιγότθισσα; Κέρατο, μόνο για το κέρατο ;
       Χώρια που άνοιξε και το μουσείο της Ακρόπολης. Φυσικά και δεν πήγα σαν γνήσιος βάρβαρος κι εντός της εποχής μου. Αλλά είχε πάει η σύζυγος και για να δείξω κι εγώ κάποιο ενδιαφέρον μπας και κοιμηθούμε ήσυχοι, ρώτησα τι έγινε στον τόπο του πεθαμένου πολιτισμού. Κι έμαθα τρομερά πράματα. Κυριότερα όταν ρώτησε η ξεναγός το κοινό, αν τους δημιουργεί περιέργεια που τα ανδρικά μόρια είναι τόσο μικρά στα αγάλματα και στους αμφορείς. Ε, ολόκληρη Ακρόπολη να μην μείνεις και με απορίες.
      Στην ξενάγηση ήταν κι άνδρες. Αυτοί δεν είχαν γνώμη, τουλάχιστον φανερά. Οι γυναίκες όμως που πάντα έχουν μια γνώμη, από φασολάκι μέχρι πέος κι από ποδόσφαιρο μέχρι πώς πήρε την γυναίκα αυτήν ο Σαρκοζί, έμειναν άφωνες. Σε αρχαιολογικό χώρο , να γίνει ερώτηση για τον πούτσο; Την ώρα που οι βακέτες θαυμάζανε τις πτυχές των χλαμύδων ή το πόση ανατομία ήξερε από τότε ο γλύπτης; Τι να απαντήσουν; Και δεν είχαν προσέξει κι αυτήν την γυμνή λεπτομέρεια. Όλες ήταν στραμμένες στην τέχνη. Τελικά ήταν μικρά τα όργανα διότι έτσι επέβαλε η καλαισθησία εκείνη την εποχή , πήρα την απάντηση, για να μην μείνω εντελώς αμόρφωτος. Ακρόπολη, ο τόπος που μαθαίνεις το παλαιό μέγεθος της φαντασίωσης της αδερφής καλιτέχνισσας. Αυτά νάρθουν να ακούν οι ξένοι, και μάλιστα κι αν βρουν και το μουσείο ανοιχτό;
      Ό μύθος κατέρρευσε. Ο καραγκιόζης δεν πηδάει πια και η φήμη δεν ταξιδεύει. Γιατί να στείλει την γυναίκα του ο Οστρογότθος; Για να του γυρίσει πίσω με καινούργια απωθημένα; Χώρια που μας έχει και στην μπούκα που τόσα χρόνια πηδάγαμε με δανεικά. Τα κόψανε όλα αυτά κι έρχονται με οργανωμένο, everything included, τουρισμό και ζουν την χαρά της οικογενείας. Λίγα ψυχοφάρμακα παραπάνω βέβαια, αλλά ο καραγκιόζης σερβιτόρος αυστηρά και το αφεντικό αυτός που πληρώνει τις δομές.
      Και το καραβάκι να νομίζει ότι προχωράει. Μοράβια από κάτω, όλα ίδια με τα όμοια άγχη πάνω, εκπολιτισμός κι αλλοίωση κι εξέλιξη και πανακότα τυλιγμένη σε διπλή πίτα a lorange. Και χάσαμε και τον καραγκιόζη που περιμένει κι αυτός σε άλλα εδάφη τις γυναίκες να δείξει τα προσόντα του μέχρι να γδύσει η Ευρώπη τους επόμενους. Διότι μην αυταπατάσθε. Η κρίση που περνάει ο πλανήτης είναι κρίση του πούτσου. Όποιος γαμεί δεν χάνεται. Ή μήπως κάνω λάθος; Αν κάνω, θα πάω σε ένα ΚΑ.ΠΗ ( ΚΑποτε Πηδούσα, σημαίνει αυτό).
      Όποιος βάζει μπροστά την Ακρόπολη και δεν προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, τι να τον κάνουν; Άντε ιστορικό και ξεναγό, δηλαδή αναβαθμισμένο γκαρσόνι στα μνημεία που θέλει να δει ο μη μπορών να πηδάει συνεχώς. Και να ακούει μαλακίες για τους νεκρούς. Κάποια διάθεση για το τι κάνει ο ζωντανός υπάρχει; Γιατί να υπάρχει; Αφού δεν κάνει τίποτα και ζει με την κληρονομιά ή τα δανεικά; Κι αν τα δανεικά τα δίνει άλλος, τι να έρθει να δει εδώ; Αν πιάσανε τόπο; “ Πού πας καραβάκι; “ Έλα μωρέ, στόχους θα βάλουμε; Αφού έχουμε τις Καυλοκολώνες στο Σούνιο. Και τον Ποσειδώνα και τον σάτυρο στην φωτογραφία. Μόνο που τώρα του έχει πέσει η μαλαπέρδα διότι χρωστάει.

12 σχόλια:

  1. Κειμενο που χτυπαει στο κεντρο το αρχεγονο ορμεμφυτο του ελληνα. Που δεν ειναι αλλο απο το πηδημα. Αρχαιο η συγχρονο. Και μεσα απο αυτο βλεπει και επεξεργαζεται τα παντα. Και μεσω αυτου κανει οτι κανει και επιβιωνει οπως-οπως.
    Ακομα ομως και ο ενδοξος αυτος λαος θα καταλαβει οτι για ολα ερχεται το τελος. Και οτι δεν μπορεις να ψευτοπηδας για παντα κανοντας χαρη σε αναφροδησιους Ευρωπαιους-ουνους που μαζι με τις προβιες τους,απεγδυθηκαν και τις ορμες τους,καθ'οτι "πολιτισμος ισον αγαμια και δουλεια".
    Και θα ερθει η σειρα τους με το πληρωμα του χρονου να σε γαμησουν εκεινοι χωρις σαλιο,ζητωντας ετεροχρονισμενα συγνωμη απο τις γυναικες και τις κορες τους που τις παρατουσαν στα βουνα και τις ακτες μας.
    Και αντι ο μαλακοελληνας να γαμαει κανονικα τα προηγουμενα χρονια,δηλαδη να φτιαχνει βιομηχανια,οικονομια και τεχνολογια,δεχθηκε ο καραγκιοζης να γινει μεταπρατης και σερβιτορος με τις μπυρες στη μασχαλη και το δισκο αναμεσα στα ποδια. Ο μουλος. Γιατι ειναι τεμπελαρος και ακαματης. Θελετε γιατι του το διδαξαν αυτο για να ξεφορτωθουν το "δαιμονιο" του, οι της δυσης και να ξεμπερδευουν μαζι του; Θελετε οτι κρυβοταν στο dna του; Οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι οτι ο βοσκος που εζεχνε,ακολουθησε τυφλωμενος και καθοδηγουμενος απο το πουλι του την τουριστρια και εξαιτιας της μπηκε φυλακη,λοιδοριθηκε, χλευαστηκε, κοιμηθηκε στα σκαλοπατια του ξενοδοχειου και στο τελος παρακολουθει το αεροπλανο να φευγει με την καλη του να τον αφηνει στα κρυα του χρεους( οχι βεβαια του λουτρου,καθ'οτι τετοιο δεν υπαρχει) και να αναφωνει εν ετι 2010, σε χειροτερη κατασταση απ'οτι πριν 50 χρονια: "...στασου...μυγδαλα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος31 Ιουλίου, 2010 11:34

    Το καράβι έχει ξεμείνει και από λαμνοκόπους, όλοι την έχουν δει "ευρω-πέη", BSc Hons, MSc, Phd, καγιέν, ΟΣΦΠ της ευρώπης, βίλλα στη μύκονο κι εκσυγχρονισμός...και από τιμονιέρη...βάλαν ένα μουστάκια τώρα, τον υιό του μέγα παμπερούχου, που τις προάλλες έφαγε τα δάχτυλα του στις αλυσίδες του ποδηλάτου του...πως να δείξει τώρα την κατεύθυνση άνευ δείκτη? απλά φωνάζει στους τελευταίους λαμνοκόπους που μείναν κάτω στ' αμπάρι "οι θυσίες σας πιάνουν τόπο", "αναπτυχθείτε πράσινα", "λεφτά υπάρχουν" ένα ταξίδι στα κύθηρα, ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ, δηλαδή πηδάτε μούτσοι τις ούνες φορόντας τη ρεντικότα σας...τι να πλύνετε και την ψωλή σας? δε χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑ.......(Καλα,ετσι το`γραψα...Μην φωναζετε....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Αυγούστου, 2010 12:03

    ¨οχι ρε, μη μασάς...καλό μήνα κι από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα σε όλους.
    Γιατί ρε Γιάννη, να μην είναι καλός δηλαδή;
    Την υγειά μας να έχουμε,τα μπανάκια μας θα κάνουμε,τα ουζάκια μας θα πιούμε με τα χταποδια και τις παστές σαρδέλλες μεζέ,όλα θα πάνε καλά.
    Η ομάδα μας πάει,προς το παρόν,καλά,μόνο αυτοί της οργάνωσης είναι μέσα στην μουτζούφλα,αλλά τους χρειαζόμαστε κι αυτούς.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΑΥΡΙΛΑ.
    Και να τελειώσω λέγοντας το εξής:Ο Έλληνας έχει φτιάξει μόνος του τον μύθο του Greek lover.Τυχαίο,δεν νομίζω.Και θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να τον ακολουθεί.Και είναι 100% αληθινός και όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια καταλαβαίνει τι εννοώ.
    Τώρα για το ότι οι ευρωπαίες και οι Αμερικάνες καταλλήγανε στην Ελλάδα να δούνε χαρά στα σκέλια τους σας πληρωφορώ οτι δεν τις έστελνε κανένας άντρας τους,απλά ακολουθούσαν-και ακολουθούν ακόμη-το γυναικείο ένστικτο να βρούνε τον ιδανικό εραστή να τεκνοποιήσουν.
    Φυσικά παίζει τον ρόλο του ο ήλιος και η θάλασσα και γενικά το κλίμα μας,όπως και άλλη γεύση έχει η σαρδέλλα ωκεανού και άλλη η παπαλίνα από τον κόλπο της Καλλονής στην Λέσβο.(για τους γνώστες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σε ολους και καλο μηνα.
    "...ηθελαν να βρουν τον ιδανικο για να τεκνοποιησουν...";
    Τωρα που το λες κατι αρχιζω να ψιλιαζομαι. Λες να ηταν σχεδιο η ελληνικη πανσπερμια στην ευρωπη,ωστε με αυτον τον τροπο να την διαλυσουμε,οπως πραγματι ετσι συμβαινει; Μετα τον "Δουρειο Ιππο" εχουμε το "Δουρειο Πεος"; Πλακα εχει.
    Να δω τον κλωνο του Γκουσγκουνη στο ευρωκΥνοβουλιο και την απογονο της Σπαθη επι των ευρωπαικων υποθεσεων. Και τον γονο του αγιου Πρεβεζης βεβαια στα των υποθεσεων κρατων και εκκλησιων και αυτον του "Σταλονε" στο Ευρωπαικο φορουμ υγειας...με λευκη ποδια.
    Ετσι εξηγουνται ολα.

    Βεβαια εδω που τα λεμε το μπρουταλ και ματσο αρσενικο που μυριζει κατσικιλα και ριγανη, εκλειπει ειδικα στον βορα της ευρωπης,καλα εκαναν και τον εψαχναν εδω οι θηλυκες Ουνες. Και κατα ενα μεγαλο μερος εφευγαν χορτατες. Το θεμα ειναι οτι μειναμε εκει. "Εσεις θα προοδευετε και θα προεδρευετε και εμεις θα σας ικανοποιουμε τις γυναικες και τις κορες ελειψει χρονου και ορεξης απο μερους σας".
    Εχει το γουστο του αυτο δεν λεω,αλλα να παραμενεις παντα ο κηπουρος που γαμα την οικοδεσποινα,ισα για να περασει ο χρονος της και οι καυλες της και μετα παλι με το σκαλιστιρι και την τσαπα και βουρ για σκαψιμο; Αντε και εισαι πιτσιρικας και το κανεις για καποια χρονια. Αργοτερα που θα γκριζαρεις και απο το μουνι της οικοδεσποινας θα περνανε αλλοι νεοτεροι,εσυ πως θα συνεχισεις την ζωη σου αφου ουτε να σκαβεις μπορεις πλεον,αλλα ουτε και να γαμας; Και που λογος για συνταξη. Αυτες οι δουλειες δεν εχουν εξασφαλισεις και εφ'απαξ.
    Οποτε για να ζησεις, σε λυπαται η οικοδεσπινα,αλλα και δεν την συμφερει να σε αφησει αδεσποτο καθ'οτι "γνωριζεις μυστικα της κρεβατοκαμαρας",οποτε σε βαζει παλι να σκαβεις-χωρις να γαμας εννοειται-,να τρως ενα ξεροκομματο και να κοιμασαι στο καλυβι,μαζι με τον Αζορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μεγαλυτερο "συν" απο το τουρνουα της Αυστραλιας,ειναι το οτι ολοι πια οι παικτες εμαθαν,η καταλαβαν,αντιληφθηκαν σε ποια ομαδα παιζουν.Οταν φευγεις ταξιδι στην αλλη ακρη της γης και εκει εχεις μερικες χιλιαδες-οσοι και αν ηταν- οπαδους στις εξεδρες,τοτε αντιλαμβανεσαι ξεκαθαρα που εισαι και τι φανελα φορας. Και αυτο αφορα σχεδον ολους,με εξαιρεση τους Λυμπε-Δελλα και εναν-δυο αλλους.
    Ειμαι βεβαιος οτι ουτε αυτοι που ειναι δυο-τρια χρονια στην ομαδα καταλαβαινουν που ακριβως ηρθαν. Ουτε ο Σκοκο,ουτε ο Μππλανκο,ουτε και ο Σουηδος που πανηγυριζε σαν τρελος το γκολ απεναντι σε "καλιθεες" και " εργοτεληδες".
    Και η επομενη δυσαρεστη σκεψη βεβαια ειναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; Εδω ειναι το μεγαλο κενο και η μεγαλη απουσια της ΑΕΚ απο τα ευρωπαικα δρωμενα. Μενοντας μακρυα απο ευρωπαικες διακρισεις και απο σταθερη εμφανιση στο ποδοσφαιρικο προσκηνιο της Ευρωπης,σχεδον ξεχαστηκε και θα πρεπει να γινονται ενεσεις υπενθυμησης.
    Τα τελευταια 15 χρονια,η ΑΕΚ μικρυνε αρκετα.
    Αυτο ειναι που με λυπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και την οικοδέσποινα πηδήξαμε,και στας ευρώπας μας πήγε βόλτα και τον σύζυγο παράτησε για χάρη μας.Έ,και τώρα που γκριζάραμε και την φροντίζουν άλλη την κυρά υπάρχουν άλλες που τους αρέσει το γκρί.΄
    Και ορέξεις έχουμε-είπαμε φροντίζει ο καλός καιρούλης γι αυτό-και ποικιλία υπάρχει.Πια σύνταξη,ποιός νοιάζεται...
    ΥΓ:Το μεσογειακό ψημένο από την αλμύρα δέρμα δεν το αλλάζουν με κανένα άλλο,άκου που σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδερφε,εγω για την ελλαδα εν γενει μιλαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εληξε η απεργια των βυτιοφορων,μετα τα σουξου-μουξου με τον Ρεππα.Το παρε-δωσε και η επανασταση του αυτονοητου συνεχιζεται.Νομιζει το ζωντανο της Ελλαδας οτι θα φτηνηνουν τα τροφιμα και τα καυσιμα,μετα την απελευθερωση,ετσι του ειπαν ετσι νομιζει...Αντε, τωρα εχουν σειρα οι ροδακινοπαραγωγοι να κλεισουν κανα κομβο,και θα ακολουθησουν οι πρατηριουχοι και οι ξενοδοχοι.Και επειδη θα ακολουθησουν ταξιτζηδες,συμβολαιογραφοι,φαρμακεια κτλ,προτεινω να παρουν νουμερα προτεραιοτητας σαν το ΙΚΑ.Μολις τελειωνει ο ενας κλαδος να ακολουθει ο επομενος...Και κατα τον Οκτωβριο,που θα βαζει ο αλλος το χερι στην τσεπη και θα πιανει τις καλτσες του,να μαζευτουνε ολοι μαζι στο Συνταγμα για την επανασταση του αυτονοητου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς monegascos: ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΦΙΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΓΑΛΑΝΕ; ΚΑΤΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 200 ΑΔΕΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ο ΑΡΧΙΔΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΜΙΑ ΜΙΜΗ.
    ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΘΕΙ Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή