Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ- ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ


     Το ότι η ομάδα του παλατιού έχει παραχαράξει την ιστορία με την δήθεν ίδρυση της το 1908, είναι σε όλους γνωστό. Όπως επίσης είναι γνωστό και το χρώμα της πρώτης φανέλας που προσέλκυσε κάτι παραπλεύρως βοσκούντα ταυράκια. Όμως όλα αυτά είναι συγχωρεμένα μπροστά στην ιστορική απόφαση του μεγαλομέτοχου Βαρδινογιάννη, να αποκαταστήσει την σημερινή πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Με τον διορισμό του τέως αρχηγού του Συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου, στο ύπατο αξίωμα της ομάδας που έχει έμβλημα την αλογοτροφή.
     Ρίγη συγκίνησης με πιάσανε για την στροφή του ηγέτη του τεράστιου συλλογου, για την Ευρώπη κυρίως: Το παλάτι που σήκωσε το γουδοχέρι και πολτοποίησε την Άμυνα Αμπελοκήπων μέσα στο Γουδί. Που πολύ λογικά ο δήμαρχος Αθηναίων, το έχει κάνει πιο θελκτικό στις ταμπέλες που κοσμούν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το ονομάζει « η Γουδή ». Πρέπει να τιμούμε και να μνημονεύουμε την καταγωγή μας. Κάποιοι προπάπποι μας ήταν αριστεροί.
Και τα ρίγη των ακραίων συναισθημάτων μου κορυφώθηκαν στο πρόσωπο του νέου προέδρου. Που έλεγε, έλεγε και ξαναέλεγε παλιά, χιλιάδες μπαλκονάτες μπαρούφες για να πιάσει το τεράστιο ποσοστό του 4% και να υπερασπίσει το δικαίωμα του εργαζόμενου. « Οι μαρξιστές του εργατικού κόμματος βλέπουν τα αποτελέσματα της δικής τους λανθασμένης πολιτικής και τα αποκαλούν κατάρρευση του καπιταλισμού.» ( Jon Akass ).
     Kι όπως είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, « το πρόσωπο, που θα είναι ο νέος πρόεδρος, θα είναι της απολύτου κοινωνικής αποδοχής». Και πραγματικά μπορεί και να είναι, διότι άλλο ο στίβος της πολιτικής με τα στυγνά συμφέροντα μας κι άλλο ο θώκος της αλογοτροφής. Στην αρχή είμαστε δύσπιστοι με τον καινοτόμο πολιτικό και δεν τον ψηφίζουμε. Μετά ωριμάζουμε και τον θεωρούμε ικανότατο άρχοντα , ό,τι και να αναλάβει. Τα ίδια είχαμε πάθει και με τον Στεφανόπουλο και τη ΔΗΑΝΑ, που όμως το αποκαταστήσαμε με την προεδρία της δημοκρατίας. Ένα λάθος κάνουμε σαν λαός κι αμέσως το διορθώνουμε. Τα σωστά να λέγονται και να προβάλλονται.
     Και το κυριότερο από όλα, είναι ότι τιμήθηκε ο άνδρας Κωνσταντόπουλος. Που θα δικαιώσει την κουβέντα του Leroi Jones : «Αριστερός είναι κάποιος που λέει στους άλλους, τι να κάνουν τα λεφτά τους.» Κι άρα, ο μεγαλομέτοχος της αλογοτροφής θα έχει καλό συμβουλάτορα, τον οποίο όμως θα πρέπει να εκμεταλλευθούν και οι λοιποί μέτοχοι της πολυμετοχικής κατάστασης στις προσωπικές τους εταιρείες. Τέτοιο εργαλείο δεν το αφήνεις να περιορισθεί μόνο σε ποδοσφαιρικές ευθύνες.
     Που θα μιλήσει στα παιδιά που κλωτσούν το τόπι για την αξία της συμμετοχικής πάλης ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα της δαφνοστεφανωμένης ομάδας του λιμανιού αλλά και στις λοιπές επιδιώξεις των επαρχιακών ομάδων που θέλουν να κερδίσουν διότι κινούνται με ιμπεριαλιστικές διαθέσεις. Επίσης να προτείνει και την εξίσωση μισθών των ποδοσφαιριστών στην εταιρεία για το καλό του κομουνιστικού μοντέλου και της δημοκρατίας των αποδυτηρίων, που αυτή την στιγμή λόγω καπιταλιστικής διαχείρισης του προκατόχου του, έχει καταντήσει χούντα των δήθεν καλύτερων παικτών. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι την δουλειά και την στήριξη του πλούτου, την πετυχαίνουν αυτοί που αμείβονται λιγότερο. Τοιουτοτρόπως, θα επέλθει κοινωνική ποδοσφαιρική ισονομία και πιθανή οικονομική κλίμακα για την εταιρεία, διότι πιστεύω ο ιδιοκτήτης να προσαρμόσει τους μισθούς προς τα κάτω κι όχι προς τα πάνω εκτινάσσοντας και τον πληθωρισμό.
     Φυσικά το έργο του νέου προέδρου, καθώς προείπα, θα μπορούσε και να επεκταθεί και εις τας ναυτιλιακάς επιχειρήσεις άλλων μετόχων καθώς και σε τραπεζικές δραστηριότητες τέως ξιφομάχων όπως και σε φαρμακοβιομηχανίας. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μην περιορισθεί σε ανάλυση περί του τάκλιν του αριστερού μπακ ή την εισήγηση του τεχνικού διευθυντή. Πρέπει να αποδείξει ότι ηδικήθη παλαιότερα από το πολιτικό σύστημα, ενώ ήξερε τα πάντα για την ευημερία του λαού. Κι έχει κι αυτός χρυσή ευκαιρία, να πάρει το αίμα του πίσω. Τι είναι ο ΠΑΟ; Είκοσι συνασπισμοί μαζί. Τότε, στην αριστερά, προσπαθούσε να βρει πελάτες. Τώρα τους πήρε έτοιμους κι είναι στο χέρι του να περάσει την πολιτική που πάντα ονειρευόταν για το καλό τους, αλλά και το δικό μας. Των παντρεμένων εννοώ.
     Και δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο. Διότι, κατά Daniel Bell, « Καπιταλισμός είναι το σύστημα που ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Κομουνισμός είναι ακριβώς το αντίστροφο.» Άρα ο νέος πρόεδρος, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει τους πόλους της μπαταρίας. Πιστεύω αυτό να το μπορεί. Και να καταλάβει επίσης ότι η αξία του αναγνωρίσθηκε ακόμα κι από το κεφάλαιο κι από τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη του, που εκτός από τα καύσιμα που θέλει να δίνει στον ελληνικό στρατό, θέλει να επικρατήσει ποδοσφαιρικός κομουνισμός. Και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι « ο αγών τώρα δικαιώνεται.»
Αυτό ήταν πάντα το σύνθημα της αριστεράς κι άρα φτάνει στο τέλος του . Για να ησυχάσουμε κι εμείς. Που πάντα βλέπαμε αριστερά όταν οδηγούσαμε στην εθνική οδό κι είχε κλειστές στροφές με ανάποδες κλίσεις ή όταν καταλαβαίναμε την διαφορά του να διαβάζεις Λένιν ή να τον καταλαβαίνεις απλώς. Κι ότι αριστερός στην Ελλάδα, σημαίνει να ξεστομίσω τρίχες μπας και με προσλάβει το σύστημα. Κι αφού βολευτώ και κονομήσω και λύσω το ταξικό μου πρόβλημα, να δείξω την κοινωνική μου δικαιοσύνη, όπως το κάνανε οι σοσιαλιστές που είναι αριστεροί με περισσότερο χιούμορ απλώς. Και προσελήφθης κύριε αριστερέ και εύχομαι καλή επιτυχία στο ψέμα των τόσων χρόνων που κάτι χάπατα σε πίστευαν και σε ψήφιζαν και σε θεωρούσαν κι επαναστάτη.
     Ωραιότατη κίνηση δεν μπορούσε να κάνει ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Όχι για την αλογοτροφή. Αυτή είναι τροφή των ζώων. Για το λαό, μπας και ξεστραβωθεί. Έστω κι αυτό το 4% που δήθεν κουβαλάει ιδεολογία και κατηγορούσε σαν ανεγκέφαλους όλους τους υπόλοιπους. Που δεν ψηφίζαμε την προσωπικότητα που θα πήγαινε κόντρα στα «οργανωμένα συμφέροντα».
     Φάτε μαζί με το σήμα σας αλογοτραφείς και μια αριστερά. Μόνο πέστε μου: Πάνω το τριφύλλι κι από κάτω το δρεπάνι, ή ανάποδα; Διότι πρέπει και να γίνει μια μείξη στα πλαστικά λάβαρα. Εκτός αν βγούμε όλοι στους δρόμους και διαμαρτυρηθούμε υπέρ του τραπεζίτη και του εφοπλιστή κι ενάντια στον κόκκινο καπιταλιστή πρόεδρο. Κι αν αποτύχει ο συνασπισμός, πάντα υπάρχει και το ΚΚΕ, για άλλο πρόεδρο. Δόξα τω θεώ, φάνηκε ότι η πολιτική είναι ποδόσφαιρο, διότι κάποιοι την είχαν πάρει και σοβαρά κι εξακολουθούν να είναι κάτω από σημαίες. Και πάντα υπάρχει και η Κανέλλη σαν εναλλακτική λύση. Πιστεύω σαν αριστερή να θέλει κάποια στιγμή να προεδρεύσει σε πολυμετοχικό μοντέλο.
      « ΠΑΟυ ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι οπαδοί. ΠΑΟυ ξεκίνημα…». Ο νέος ύμνος της αλογοτροφής του συνασπισμού και της προόδου.

29 σχόλια:

  1. Καλημερα σε ολους.
    Πετυχημενη οντως κινηση η προσληψη του δικηγορου της αριστοκρατιας,που παραλληλα παριστανε τον αριστερο ακοπα και καθολου τζαμπα.
    Το θεμα ειναι ταξικο και εχεις απολυτο δικιο αδερφε.
    Μολις ο αγων του αριστερου δικαιωθει- οπου "αγων",το ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ και μονο-δηλαδη οταν πιασει ενα μινιμουμ αποδοχων και εσοδων τετοιων που να τον απομακρυνουν απο την επικινδυνη φτωχια,τοτε μπορει πλεον να νοιωσει "απογοητευμενος", "αιδιασμενος","μπαιλτισμενος", "κουρασμενος" απο τις συνεχιζομενες παλεις και αγωνες και "εγκαταλειπει την μαχη και δινει χωρο σε νεες δυναμεις και φρεσκα προσωπα",τουτεστην φτιαχτηκε, "εγινε", "την εκανε", βολευτηκε.
    Και ως γνωστον,οταν χορτασει η ψειρα,βγαινει στο γιακα.
    "αφου δεν με κανατε προεδρο της δημοκρατιας-κατι που εδικαιουμην λογω ειδικου δικαστηριου,δηλαδη λογω ειδικης μεταχειρησης του Ανδρεα- ε, τοτε και εγω θα βρω μια καρεκλα,καπου.Δεν μπορει. Ποιος δεν θελει μια γραβατα,ενα κοστουμι γνωριμο και απο μεσα ενα τιποτα,ετσι για να νοιωθει ασφαλης;
    Το κωλοδατυλο του καπιταλισμου,-δηλαδη των Βαρδινογιαννηδων στην εδω περιπτωση-που εχωσε στην αριστερα του χαβαλε και της επαγγελματικης αποκαταστασης,να γινει εκτος απο παραδειγμα και μιμηση.
    Ο μοναδικος αγωνας που χρειαζεται δικαιωση,ειναι αυτος του ατομικου βολεματος. Και πολυ φυσιολογικα και τελειως ανθρωπινα.
    Οταν την αναγκη του να ταισης την οικογενεια σου,να κρατησεις ορθιο το σπιτι σου και του να αναζητας ολοενα και καλυτερες συνθηκες για τον εαυτο σου η τους ανθρωπους σου χρειαζεται να τις πασπαλισεις με "αριστερα μπαχαρικα",τοτε δεν εισαι τιποτα αλλο απο ενα χρεπι.
    Καλως ορισες, παντος καιρου προεδρε της πλακας.
    Και αν ξαναδιαβασεις πουθενα την ρηση οτι "το ποδοσφαιρο ειναι το οπιο του λαου", βαλε ξανα τα γελια και συμπληρωσε τη με το: "...και η επιβραβευση ενος αριστερου προεδρου με το ζορι".
    Και εμεις απο δω λεμε:" το ποδοσφαιρο ειναι δημοφιλες,γιατι και η βλακεια ειναι δημοφιλης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σε περιοδους κρισης-οπως τωρα "καλη" ωρα- οπου -υποτιθετε- τα αριστερα ρευματα και δυναμεις περνουν τα "πανω τους" και ο κοσμακης θα μπορουσε να πιαστει απο τα ξεροκλαδα τους, μια τετοια κινηση ξεγυμνωματος του,ειναι οτι πρεπει για να μεινουν τα κεφαλια μεσα στο σκατο του καπιταλισμου.
    Τουλαχιστον εκει ειναι ζεστα και δεν υπαρχει το Σιβηρικο ψυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους
    Έχουμε και εμείς τον κουμουνιστή μας ΑΕΚτζή που αν πετύχει το πείραμα του βάζελου μπορούμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο.Που ξέρεις καμιά φορά...
    Ο Ψαριανός είναι αγαπητός και στους οργανωμένους γιατί λέει τον Ντούσαν βάτραχο,μπήκε και στην βουλή οπότε πληρεί της προδιαγραφές περί λαμογισμού για να αναλάβει την θέση.
    Κατά τ'άλλα πολύ καλό το κλίμα στην Αυστρία,για να δούμε τώρα που φτάνει και ο Τζιμπούρ αν θα συνεχιστεί,ειδικά αν δεν είναι βασικός.
    Δεν ξέρω για σας,εγώ πάω στην εξοχή για τα μπάνια του λαού και για να βρω την πράσινη ανάπτυξη...!Η κίτρινη ας περιμένει...
    Τα λέμε από Δευτέρα.
    ΥΓ:Στήβεν,εγώ μέχρι και σήμερα δεν έχω αγοράσει διαρκείας,παρά τις πιέσεις που δέχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουλίου, 2010 11:15

    Όπως είπε και ο κομπάδρε μου όταν του ανέφερα την προεδροποίηση του τέως προέδρου αυτού του συνοθυλεύματος "αποδεικύεται για πολλοστή φορά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ"...γκόμενες που κατουράν όρθιες, σοσιαλιστές που κυβερνάν σαν το μεταξά, αριστεροί με δεξιές τσέπες, γαύροι που παίρνουν καθαρά πρωταθλήματα, "άντρες" που παρουσιάζουν πρωινάδικα, λαική δεξιά, άτομα με καγιέν που δανείζονται για να πάρουν κάνα πακέτο τσιγάρα, οικογενειάρχες με κουστούμι και από μέσα ζαρτιέρες, γόνοι "επιφανών οικογενειών" - απλών δοσιλόγων και μαυραγοριτών, καλαματιανά με μπάσο-ηλεκτρική κιθάρα-ντραμς και βάλε...
    Τουλάχιστον, τώρα που χάσαμε τον karagoz, έχουμε τον πολυμετοχικό να μας ψυχαγωγεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oi mεγαλοι ελληνες χωροτακτες εβαλαν μπροστα και φετος το σχεδιο για την διασωση των επομενων οικοπεδων,με την συνδρομη των μελτεμιων που χαιδευουν τα εναπομειναντα πρασινα ορθια και ενοχλητικα εμποδια που αποκαλουνται δεντρα.
    Βαρναβας,Καλαμος, Καπανδριτι χρηζουν πολεοδομικης ρυθμισης και εξοδου τους -επιτελους- απο τις τελευταιες παρυφες των αστατων και ατιμελητων δασων,που αν δεν προσεχαμε,θα ειχαν πνηξει την ζωη μας.
    Αρωγος σταθερος και αυτη τη χρονια το ελληνικο κρατος που με σταθερα βηματα και σειρα μετρων,συμβαλει τα μεγιστα προς την επιτευξη του μεγιστου στοχου που ειναι "ουτε ενα δεντρο ορθιο".
    Μετρα οπως, ελειπης φυλαξη,ανυπαρκτη πυροπροστασια,ανεπαρκες προσωπικο, καθηλωμενα αεροπλανα,αμνηστεια και ευφημο μνεια στους εμπρηστες, μαθηματα στα σχολεια για το ξεριζωμα και το καψιμο,δωρεαν διανομη αλυσοπριονων και ιση κατανομη 10 λιτρων βενζινης ανα κατοικο (με την προυποθεση αυτος να εχει τουλαχιστον 1 στρεμα γης ακαυτης και βεβαιωμενες τρεις (3) προηγουμενες ανεπιτυχεις προσπαθειες ολοκαυτωματος του χωραφιου του αλλα ΚΑΙ των ομορων αυτου).
    Συνιστα λοιπον μια υπολογισημη δυναμη και αυτο το καλοκαιρι, ελπιζοντας οτι καποια μερα θα απαλλαγουμε ολοκληρωτικα απο αυτο το θληβερο φαινομενο της "βλαστησης" και δεν θα νοιωθουμε τα επιτιμητικα βλεματα των εταιρων Ευρωπαιων.
    Για μια πορεια λοιπον σταθερη, διχως "εμποδια" καθε ειδους,διχως κλαδια να μπαινουν στα ματια μας κατα τον περιπατο στις τσιμεντενιες πλατειες.
    Διχως τα παιδια μας να διατρεχουν τον αιωνιο αυτο κινδυνο, να "χαθουν στο δασος".
    Διχως τα τρισκαταρατα "κωνοφορα" να κοβουν την θεα προς το αυριο και το ολοστρωτο μελλον.
    Με την ελπιδα οτι φετος θα βρεθει επιτελους η Κοκκινοσκουφιτσα και δεν θα χανεται πια.
    Με την ελπιδα οτι με το ολοκληρωτικο καψημο θα φανουν τα πραγματικα ορια και συνορα εκαστου πολιτη και θα λαβει αυτος αμεσα την χορηγια ενος κοντεινερ και αναλογου μηκους κοτετσοσυρμα.
    Για να μην φιλονικουμεν και φερομεθα αναδελφα,επιτελους, σιγα-σιγα, βημα βημα, ολοκληρωνεται το εθνικον κτηματολογιον και το ονειρο ενος ολοκληρου λαου γινεται πραγματικοτητα.
    Θ'αρθει ο καιρος οπου δεν θα χρειαζεται πλεον να κοψουμε ουτε ενα δεντρο.
    Οπου ο καθ'εις πλεον θα μπορει να βλεπει καθαρα,να υπολογιζει εις την αποτεφρομενη πατρικη γη και να περιφρασει τον χωρο που του αναλογει και που του εχει δωθει "απο ανωθεν",με την μεσολαβηση των αρχαιων ημων προγονων.
    Ο θεος ειναι ελλην και αι βλασφημιαι των Ιουδαιων και Χιλιαστων περι "γης της επαγγελιας" και "ευφορου παραδεισου" θα εκπεσουν οταν εκλαμπρως θα αποκαλυφθει προ των οφθαλμων των, η μεγιστη αληθεια, οτι ο Υψιστος ζει και εργαζεται εις Ουρανιαν Σαχαραν. "...ως εν ουρανον και επι της γης..."
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χαράλαμπο: Εγώ δεν έχω πάρει διαρκείας. πέταξα μια πρόταση μπας και γίνει καμιά παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χρήστο: ( για τα πρώτα σχόλια ). Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
    Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Γιώργη: " Όσοι ασχοληθούν με το παρασκήνιο θα με βρουν μπροστά τους". τράβα ρε νούμερο λοιπόν και πες μας τι έκανε ο ΄Πατέρας πέρσι και γιατί ο Μπέος είναι έξω. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ; ΘΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Χρήστο: Οι κώλοι, δηλαδή οι πολιτικοί με τους πατρόνες τους τους Οστρογότθους, θα τα βρουν μπροστά τους όλα. ΚΙ ΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς όλους: Έλαβα μια πολύ σοβαρή απάντηση για το σημερινό κείμενο στο ταχυδρομείο μου. Θα την δημοσιεύσω αυτούσια την Δευτέρα. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επροσεβληθει καποιος νοερος απογονος του Μπακουνιν φανταζομαι και προεβει εις υπερασπησην των "ιδεωδων",με φλογερη απαντηση-καταπελτη.
    Περιμενουμε με λαχταρα την Δευτερα να μαθουμε.
    Μαζι με το κειμενο,θα μας πεις και τον αποστολεα,ετσι δεν ειναι;
    Και γιατι δεν γραφει δημοσια; Δεν γνωριζει την διαδικασια,απαξιει τους πληβιους ποδοσφαιροφιλους, η υπαρχει κινδυνος να διαγραφει απ'το κομμα;

    Ασχετο με το παραπανω,αλλα πρεπει να το πω. Ειναι μια υπεροχη γλωσσοδεσια που προκληθει εσκεμενα απο τον Χαρυ Κλην-ισως την θυμαστε- οπου υποδυοταν καποιον ξενο πρεσβη και θα επρεπε να χαιρετησει καποιον απ'το"κομμα" (τι ποιο "κομμα"; ενα ειναι)
    --Ο κος "ταδε" απο το κομουνιστικο κομμα.
    -- κοστουμινικο...
    --Οχι κυριε: "κομουνιστικο"
    --Κο-νουστικο-μι-νικο..
    --Οχι κυριε: "κο-μου-νιστικο"!
    --εεε..κο...νου.. κο-μου-νι...
    --"..στι-κο"!
    --κο-μου-νι-στικο...νιστικο μουνι. Ω γιεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωστας-Φλωρινα.17 Ιουλίου, 2010 22:37

    Οχι ρε συ Πατριδα.....Μη σηκωσεις καμια απαντηση- μανιφεστο.Δεν θα αντεξουν τα ματακια μας, καλοκαιριατικα.Η σοβαροτητα που εγκειται,δεν καταλαβα.Αφου οι ανθρωποι ειναι συνειδητα εκτος πραγματικοτητος.Και δεν ειναι παρακρατος οι ανθρωποι, κρατος ειναι, αλλα πολλοι δε λενε να το καταλαβουν.Κλεινουμε οτι γουσταρουμε,λιμανια,δρομους,επιχειρησεις, το βαφτιζουμε αγωνα υπερ των αδυνατων και αναξιοπαθουντων, και δεν μας πειραζει κανεις ουτε μια τριχα απο τα παπαρια μας...Χαβαλες να γινεται.Ο Τζιγγερ εχει αισθηση του χιουμορ τελικα.Οι λοιπες αναλυσεις, περι βαθυτερων νοηματων και προσδοκιων, απο την προσληψη του ποινικολογου, εκτιμω οτι περιττευουν.Τι λεει ρε η ομαδα στο Σεεφελδ??? Διαβαζω για τρομακτικη βελτιωση στην κυκλοφορια,κοντρα με τρεις πασες,και Αδαμιδη να παρακολουθει τα μαθηματα τακτικης του πριγκηπος.Κατι σχηματα με διδυμους πυργους και αλλα ομορφα.Υδραυλικα τιμονια παρηγγειλε κανενας?Γιατι ο Σουηδος δεν στριβει επιβεβαιωμενα, ηρθε και ο παρ΄το αλλιως,(που ξερει μπαλα ομως ε???), οποτε χρειαζεται και ενας μαουνιερης για personal trainer....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αγωνες επιασαν τοπο.Για μια ακομα φορα,οι εργαζομενοι θα γεμισουν τις τσεπες τους με λεφτα.Τα κανονισε ολα ο Παναγοπουλος υστερα απο σκληρη μαχη με τον ΣΕΒ.Τα αγελαδινα γιαουρτια στην μουρη του εκαναν καλη δουλεια.Τωρα με αυτο το 1,5%,θα αποκατασταθει η ταξη του βασικου,και για μια ακομη φορα φαινεται η δυναμικη και η αποτελεσματικοτητα του συνδικαλιστικου κινηματος.Την επομενη φορα που τα καλοπαιδα αποφασισουν να ξαναριξουν τιποτα γαλακτοκομικα,ας ριξουν προβειο γιαουρτι που εχει και την πετσα,και στην αναγκη ας ακολουθησει και μια παρτιδα απο μελι και μαρμελαδα μηπως και ο Παναγοπουλος παρει κανα 1% παραπανω απο τους ευεργετες της οικονομιας...Και μετα,ειναι οι του ΠΑΜΕ προβοκατορες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Χρήστο: Αδερφέ, μην βιάζεσαι. Δεν είναι άρνηση, είναι άνθρωπος γνήσιος που μαζί θα τα κανονίσουμε όλα. ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ. ΠΛΕΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Κώστας-Φλώρινα: Με διπλωματική στην πατρίδα μας. Για την ιστορία του πιο αδικημένου τόπου στην Ελλάδα. ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ. ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ.
    ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΕ, ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. ΑΕΚ=ΕΛΛΑΣ, ΞΑΝΑΛΕΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς monegascos: Πάιζει το μπέρδεμα πάντα. ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΔΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
    ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΡΑΣ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ, ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ ΚΑΖΑΜΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να μην μπερδευομαστε...Δεν αναφερομουν σε σενα αλλα στα κωλοκαναλα που το μονο που κανουν ειναι να απαξιωνουν την οποια αντιδραση υπαρχει,εστω κι αν αυτη ειναι του ΠΑΜΕ,συγκριντικα παντα με τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ που ειναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ,και αναφερομαι στις κεφαλες τους."Αριστερα ειναι ο κοινους νους,η απλη λογικη...",την φραση αυτουσια την πρωτοακουσα πριν απο 25 χρονια απο εναν που ηταν τοτε 82 χρονων,διαγραμμενο απο 20ετιας,γνησιο "βουνισιο",και που τα μουτζωσε ολα με πρωτο και καλυτερο τον καπεταν-Γιωτη...Μια ζωη γυρναγε απο "κολλεγιο σε κολλεγιο",στην Ικαρια ισως τον θυμονται ακομα οι πολυ νεοτεροι,και οταν ειπε καποτε οτι "καποια στιγμη,οι πιο πουλημενοι στην Ελλαδα και οι πιο προδοτες της χωρας και του κοσμου της θα εισαστε εσεις....",εφαγε την διαγραφη.Και μετα απο τοσα χρονια ακουω παλι την ιδια φραση....Τι γινεται στον κοσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα σε ολους.
    Ενταξει. Νομιζα οτι ηταν αρνηση-απο τα λεγομενα σου περι "δεν υπαρχει καλοκαιρι,φωτια και τσεκουρι" κλπ. Γραψε λαθος και να με συμπαθαει και ο αποστολεας.
    Οπως και να εχει, εχει σημασια η η δημοσιευση της Δυτερας.
    Και ας προκληθουν και αντιδρασεις,κατι που ειναι βεβαιο. Ετσι για να ξυπνησουμε καλοκαιριατικα.
    Για την "γνησια" η μη, αριστερα,αρκει να πας σε ενα καφενειο καοποιου χωριου.Κυριως στην βορεια Ελλαδα. Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες. Οταν κονσερβοποιεις την απλη σκεψη και ιεραρχεις την θεληση για προσφορα και γινεσαι "συστημα" στο συστημα τοτε χεστα.
    Ασφαλως και δεν μιλαμε για τις ιδεολογιες της αριστερας γενικα,ουτε το αν μπορουσαν να ειναι χρησιμες. Αυτο ελειπε. Τα αυτονοητα θα εξηγουμε; Για την προδοσια των παπουδων και τα χαμενα δακρυα τοσων που πιστεψαν και τελικα ειδαν ενα αριστερο εξαμβλωμα στα εδρανα. Διχως ερεισματα και επαφη.Διχως "κοινο νου" σωστα,διχω την γοητεια της απλοτητας και την καθαροτητα της. Περιχαρακωμενη, απομακρη,"Παπικη",ενα μουσειακο ειδος που με το ζορι θελει να συμμετεχει στο σημερα,χωρις γλωσσα,χωρις κωδικα,χωρις εμπνευση και με τους αξιους-κατα κυριο λογο- στην ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Χρηστάρα κανένα λάθος δεν έκανες κι είσαι μια χαρά αυθεντικός. Και η απάντηση που θα βάλω του φίλου, είναι ελεύθερη για κριτική. Μια χαρά είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Ιουλίου, 2010 12:28

    Χρήστο, είχαμε τους axioprepeis να μας την πέφτουν ως βατραχολάγνους. Τώρα θες να μας την πέσουν και του κόμματος ή των φραξιών?
    Άσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας ξε-κοκκινισουμε λιγο και να φορεσουμε ξανα τα κιτρινομαυρα.
    Η Τζενοα τελικα δινει κατι παραπανω. Ειδες τι ειναι να εχεις δικανικο προεδρο; Καμια 200 χιλ. θα παρει. Μαζι με μια κασα κρασι Καλαβριας και μια μυστικη συνταγη για πιτσες. Δεν ειναι κι'ασχημα.

    Ο Κυριακος επωλειται... λετε να...;

    Ο Αραουχο "πιστευει" οτι θα μεινει. Αυτο πιστευω και εγω. Οπως και για τον Τζεμπουρα.
    Ατασθαλα παιδια,ενταξει. Αλλα χρονος δεν υπαρχει. Ουτε για πωληση,ουτε για αντικατασταση,κυριως του πρωτου.
    Αλλωστε τον μπαμπουλα η διοικηση τον παιζει επιτυχημενα. Δεν χρειαζεται να εχει απωλειες.
    Εδω δεν δωθηκε ο Σκοκο που "αισθανοταν αβολα" και "ηταν δυστυχης στην ΑΕΚ". Και τωρα εχει ανανηψει.
    Τι γινεται εκει στο Ζεεφεελντ; Εχει μαγικο νερο; Τους πειραξε η κρυοθεραπεια στο κεφαλι; Και εχουν ενσκυψει και ξεβρυκολακιασει "μερες του'89-'96";
    Με ενα στομα μια φωνη,απαντες αναφωνουν "ζητω το εθνος";
    "Της πατριδας μου η σημαια, εχει χρωμα κιτρινομαυρο..."
    Μπηκε το "ΔΝΤ" και στην ΑΕΚ και ολοι εχουν αποπροσανατολιστει και εχουν χασει τα πασχαλια; Και καθονται σουζα;
    Η περιμενουν το νεο προπονητικο για να το κανουν "καινουριο";
    Θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος18 Ιουλίου, 2010 15:28

    Δεν έχω δει το συμφωνητικό ΑΕΚ-Τζένοα για τα ποσοστά. Δικηγόρος είναι το αδαμίδι, θα το έχει τσεκάρει και θα έχει βρει το "πάτημα".
    Εγώ λέω 150x2=300 (150 κασέρι και άλλα τόσα από παίκτες).
    Αν πουλήσει και τους 2 αργεντίνους για μία τεσσάρα και ξεφορτωθεί Γκερέιρο και Σουηδό, έβγαλε το μπάτζετ και όλοι ευτυχισμένοι.
    Σα γνήσια ΔΝΤ=Ελλάς=ΑΕΚ φάση μπορεί να κόβει, αλλά να παράγει χρήμα από πωλήσεις δεν έχει καταφέρει ακόμα.
    Ιδωμεν.
    Όσον αφορά τον Αραούχο (ο μόνος που με πονάει από τους αργεντίνους), που και που πρέπει να κρεμάς κάνα συμβόλαιο προς παραδειγματισμό...
    καλό κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτο ειναι το μεγαλο μυστικο και το μεγαλο κατορθωμα Γιωργη. Ειτε προκειται για τον οικογενειακο προυπολογισμο,ειτε καποιον εταιρικο,ειτε αυτον του κρατους.
    Το να κοβουμε λεφτα,ξερουμε ολοι. Κοβεις εξοδους,ψωνια,σκυλια, γατια, αλλες παροχες και διευκολυνσεις και νατα τα λεφτα. Αλλα μεχρις εκει.
    Το πως θα παραξεις χρημα,εκει ειναι το θεμα,το παλουκι και το δυσκολο.
    Και ως γνωστον,εδω στην ελλαδα του κρασιου και του ηλιου,αυτο ειναι μια αγνωστη σε γενικες γραμμες διαδικασια.
    Το να πατησω ενα κουμπι στο υπουργειο ταδε και να πετσοκοψω μισθους συνταξεις κλπ για να "εξοικονομισω λεφτα",αυτο ειναι κατι που το μπορει και ενα παιδι του δημοτικου,η ενας παππους με αλτζχαιμερ.Ενταξει.
    Και μου παιρνουν ταχα και τα ευσημα οι μαλακες εδω, απο τους διοικητες του ΔΝΤ: "τα πατε καλα...περιφημα...εξαιρετικα...συνεχιστε ετσι"
    Αυτο θυμιζει γκομενα στο κρεβατι.:"τι μου κανειεεεεεςς...με πεθαινειεεεεεςς...με τρελενειεεεεεεςς.."
    Ενω ολοι ξερουν οτι σωτηρια ετσι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Παραπερα τι γινεται. Οταν πρεπει να σχεδιασεις,να κανεις τομες,να απελευθερωσεις δυναμεις,να ρισκαρεις,να επενδυσεις,να βρεις νεες ιδεες,να συγκρουστεις με αρωστες αντιληψεις, να τα βαλεις με την μαφια του εμποριου κλπ. εκει ειναι το μανικι.Και αυτα χρειαζονται να εχεις "κοχονες".Και βεβαια γνωση,ειναι επιστιμη.Θελουν μεθοδο(γελαστε),οργανωση(ματαγελαστε)τεχνογνωσια(εδω σκαστε στα γελεια)κλπ. Δεν λεω αλλα, γιατι θα πονεσει το νεφρι μας απ'τα γελια.
    Και βεβαια χρειαζεται πανω απ'ολα,να εισαι ελευθερος.
    Και χρονος,ορεξη και κεφι και βεβαια γνωση να πουμε για τετοια εδω δεν υπαρχει.
    Και για ελευθερια ουτε λογος.
    Και "κοχονες",μονο για τις τουριστριες και εκει παλι, σαν πειναλαιοι και σκατοβλαχοι.
    Ετσι ειναι.Οταν σε μαθαινουν για δεκαετειες, να εισαι σερβιτορος της κακιας ωρας και μεταπρατης πονηρος,πως μετα να κολυμπισεις στα βαθεια με τους αλλους;
    Οποτε αφηνουμε την δημιουργικη οικονομια που φανταζει σαν ΑΤΙΑ και μενουμε και βουλιαζουμε με την "συντηρηση",τις περικοπες και την φορολογια μεχρι και στον αερα...και στο κατουρο...και στο χεσιμο.
    Στη μαλακια ποτε θα μπει ΦΠΑ να σωθουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το να κρεμας συμβολαια,δεν το βρισκω εξυπνο.Ουτε λειτουργικο ειναι. Και εχει χασουρα.
    Υπαρχουν τροποι να κανεις το "χ" κωλοπαιδο να παιξει και να σκιστει. Να κανει δηλαδη απλα αυτο για το οποιο συμφωνησε και αυτο για το οποιο καλοπληρωνεται. Αλιμονο.
    Οχι θα τον εχω στην εξεδρα και θα λεει "εις υγειαν του μαλακα".
    Στην ΑΕΚ καλα θα κανουν να ξεκινησουν "απ'εξω". Και απ'τα σοβαρα. Π.χ., να βαλουν κανενα πανο στον κωλο του Τσακιρη και καμια κουφαλα να μην σκεφτεται καν,να αμφισβητει και να πικαρει.
    Οταν σφαζεται απο καποιο κορακι, να μπουκαρει στην ΕΠΟ και να φτανουν απο κατω τα καναλια και να γινεται της τρελης.
    Οταν σε κλεβουν, να κυνηγας το λαμογιο μεχρι την Παταγωνια και να το σουρνεις απο τα αρχιδια.
    Αυτα ειναι τα σοβαρα.
    Οταν λειτουργεις ετσι,κανενα παιδακι που κλωτσαει ενα τοπι,δεν θα σκεφτει να κανει κατι αλλο απο αυτο που λεει το συμβολαιο του.
    Ολα αυτα βεβαια,οταν εισαι εταιρεια σοβαρη και οχι το τσιρκο Μεντρανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σουπερ συνεντευξη απο το καφε-μπαρ του ξενοδοχειου στο Ζεεφελντ απο τον ισχυρο και ανεξαρτητο κο Αδαμιδη.Τοσο ανεξαρτητο, οσο και το κομα των επιπλοποιων-σαλαμεμπορων ελλαδος.
    "Εγω ειμαι τ αφεντικο και ο ισχυρος προεδρος στην ΠΑΕ" πρωτοψελισε και για να μη γινει καμια παρανοηση προσεθεσε ταχιστα:"...εγω και το Δ.Σ....σε συνεργασια βεβαια με τους μετοχους".
    Εδω δεν αποφασιζει ο Ομπαμα για την Αμερικη,θα αποφασισεις εσυ καιμενε για την ΑΕΚ;
    Κατι ειπε για την στιρηξη στον Κανελοπουλο...κατι για "...δεν ειμαστε στο αρμα κανενος". Δηλαδη λεει ο ανθρωπος ξεκαθαρα "θα αφησουμε τους αλλους δυο να αλωνιζουν και ο θεος βοηθος...".Και δεν μας εξηγει αυτο το θαυμα της αναστασης της χηρας του Ιαειρου;
    Κατι για "...δεν υπαρχει dead-line στις πωλησεις παικτων..." Δηλαδη αν ερθουν-λεμε τωρα- προτασεις για τρεις-τεσσερις ταυτοχρονα κατοπιν προετοιμασιας και πριν την εναρξη του πρωταθληματος,θα τους δωσουν;Και πως θα "παρεις το πρωταθλημα",για το ποιο εισαι βεβαιος; Με τον Ματετζιδη;Δεν μας εξηγει αυτο το θαυμα του παραλιτικου της Βιθεσδα;
    Κατι ειπε για "...αυξηση εσοδων 10-12% "..παρ'ολο οτι δεν εχει βρεθει ο κυριος χορηγος..." Δεν μας εξηγει και εδω,αυτο το νεο θαυμα του πολλαπλασιασμου των αρτων να το μαθουμε;
    Κατι ειπε για "...εισροη εσοδων απο το προπονητικο και ανασα για την ΑΕΚ..." Δηλαδη θα βγαζουμε περισσοτερα απο 1 εκ. γιουρο το χρονο απο τα Σπατα; Δεν μας εξηγει το εταιρο θαυμα,αυτο του γαμου της Κανα;
    Κατι ειπε για "...δεν θα υπαρξουν αλλα κρουσματα-κακοπληρωμων-φετος...". Αφου απ'την αρχη της χρονιας "λεφτα γιοκ". Και εσοδα μηδαμινα.Και ανοιγμα 10 εκ και για φετος.Και χρεη και υποχρεωσεις βουνο.Δεν μας εξηγει παλι εδω,πως θα γινει το θαυμα της θεραπειας των δαιμονισμενων;
    Για τον Μελισσανιδη "αλλα λογια να αγαπιομαστε".Δηλαδη: "Υμνούμεν σε, ευλογούμεν σε, προσκυνούμεν σε, δοξολογούμεν σε, ευχαριστούμεν σοι δια την μεγάλην σου δόξαν.
    Κύριε βασιλεύ, επουράνιε.Κύριε ο Πρόσδεξαι την δέησιν ημών, ο καθήμενος εν δεξιά του.
    Καθ' εκάστην ημέραν ευλογήσω σε, και αινέσω το όνομά σου εις τον αιώνα και εις τον αιώνα του αιώνος.Κύριε, καταφυγή εγενήθης ημίν εν γενεά και γενεά.Κύριε, προς σε κατέφυγον, δίδαξον με του ποιείν το θέλημά σου, ότι συ ει ο.Ότι παρά σοι πηγή ζωής, εν τω φωτί σου οψόμεθα φως.
    Παράτεινον το έλεος σου τοις γινώσκουσί σε.

    "Μεγας εισαι κυριε και θαυμαστα τα εργα σου.
    Σοι πρεπει αινος.Σοι πρεπει υμνος.Σοι δοξα πρεπει..."
    Αμην τεκνα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Χρήστο: Όπως τα λες είναι. Κι ο Sugar τον κρίνει ήρεμα μετά και την σημερινή παρουσίαση στο Έθνος. Και ρίξαμε και πολύ γέλιο το μεσημέρι και σχεδιάσαμε πού να τον βάλουμε να κάτσει στις 22 ( μεθαύριο). Τελικά είπαμε να μην έρθει και να τα πούμε με τον Αχιλλέα για τα δολώματα που θα ρίχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ντρεποσαστε; Δεν θα καλεσετε τον "προεδρο";
    Να τον βαλετε να μαζεψει τα κερια απο την τουρτα και να παει να τα πλυνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν ξερω, αλλα εχω την εντυπωση οτι εκει στο Ζεεφελντ μιλανε πολλοι και πολυ.
    Αυτο γινοταν και τις περασμενες χρονιες;
    Πολυ μπλα-μπλα αδερφακι μου και αυτα σε καλο δεν βγαινουνε.
    Καθε μερα 2-3 μοστραρονται εκει στον καναπε και λενε λογια...λογια.
    Παχια,πολλα,ευκολα,αδικαιολογητα.
    Και αυτα δημιουργουν ελπιδες,εστω και φρουδες στον κοσμο. Επισης δημιουργουν εντυπωσεις που αν δεν δικαιολογηθουν στο μελλον,η ντροπη γινεται μεγαλυτερη,οση και η προσδοκια που πουλησαν.
    Τι νοημα εχει ρε παιδια εκει στην εξοχη και ορκιζεστε για "αλλαγες" και "νεα κλιματα" και "οικογενειακες ατμοσφαιρες" και "καινουριες μερες που ξημερωνουν" και "παμε για πρωταθλημα" και "θα τα δωσουμε ολα", "θα ειμαστε διαφορετικοι",και "θα το δειτε και εσεις","να ξεχασουμε τα περσινα", και "δεν εχουμε καμια δικαολογια" και...και...και.
    Στους εαυτους σας-και μονο- να τα πειτε, πριν καντε το σταυρο σας και πεσετε για υπνο. Εμας τι μας ζαλιζετε;
    Οχι τιποτα αλλο,αλλα ξεσηκωσατε και τον προεδρο-αφεντικο και σουρθηκε και εκεινος εκει για να βγαλει το διαγγελμα του.Σαν τον αλλον τον καραφλο που πιανει τα νησια,ποτε Καστελοριζο ποτε Οια, ποτε Σαμοθρακη ποτε Παξους,λες και εχει καταλαβει οτι ειναι ντροπη να ειναι στο Μαξιμου.
    Μη μιλατε βρε τοσο. Τι νοημα εχει; Εκτος και αν σας αναγκαζει κανεις. Αν ειστε υποχρεωμενοι απο το συμβολαιο, να λετε ενα καρο αρλουμπες.
    Το οτι το "σεμνα και ταπεινα" ξεσκιστικε σαν τροπος ζωης και εκφρασης στα χερια του μπουροκωλου και της λεχριτοπαρεας του,δεν σημαινει οτι εχασε και την αξια του.
    Προσγειωθειτε λιγο,γιατι βλεπω σκαμπιλια να ερχονται. Απο παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Χρήστο: Δεν τα είπαμε όλα; Επικοινωνιακή πολιτική και τίποτε άλλο. Μιλάμε οτι οι άλλοι παίρνουν πυρηνικά κι εμείς συσπειρώνουμε τις σφεντόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή