Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ

               Η απάντηση, που αναδημοσιεύω ολόκληρη και αυτούσια, αφορά το κείμενο μου του Σαββάτου. Για την ανάθεση ή την πρόσληψη, ό,τι προτιμάτε, της προεδρίας της πιο μισητής ομάδας του πλανήτη απο κάποιον που το έπαιξε αριστερός και φυσικά υπήρχαν και κάποιοι που τον θεώρησαν οτι ήταν κάτι τέτοιο. Και ειδικά κάποιοι που ήταν και πιο ψαγμένοι πνευματικά. Ήταν πιο κουλτουριάρηδες , ας πούμε. ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ( να μην λέω και ονόματα ). [ Βλέπετε χρησιμοποιώ γλώσσα έντεχνη, κι όχι του αυθεντικού ΚΚ που πρέπει να γράφεται μόνο με κονσερβοκούτια ].
          Σας καλώ να ταιριάξετε τα κείμενα και να βρείτε την πουτάνα την αλήθεια, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΑΝΤΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ, Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟΙ.
        ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΑΠΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ Η ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ , ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΚΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ Η ΠΙΟ ΑΠΛΑ: ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ.



        Το ερώτημα που -ήδη από την αρχή του βίου της πρώτης ολοκληρωμένης προσπάθειας για εφαρμογή της μαρξιστικής θεωρίας στην κοινωνία- είχε γίνει στόχος και αντικείμενο τόσων και τόσων διαφορετικών προσεγγίσεων, ερμηνειών και συμπερασμάτων, δηλαδή: τι είναι (πράγματι) κομμουνισμός, τι είναι αριστερά και τι είναι αριστερός, αποκτά από το '89 και μετά (εποχή κατάρρευσης των πρώην, των "ηττημένων") -και ακόμη πιο έντονα στις μέρες μας (εποχή κατάρρευσης και των νυν, των "νικητών")- δραματικό χαρακτήρα.
     Το "δραματικό" απορρέει από την ιστορική -διαχρονική- πραγματικότητα, η οποία διδάσκει ότι όποτε η έκβαση του (αδιάκοπου) κοινωνικού πολέμου ανεδείκνυε μόνον ένα νικητή, η κοινωνία επανερχόταν σε εποχές βαρβαρότητας (στο συνημμένο, θα έχεις την ευκαρία να δεις ορισμένες "εικόνες" οι οποίες, ενώ δείχνουν τη ζωή του ανθρώπου στον ...21ο αιώνα, μοιάζουν περισσότερο με οπτικοποίηση των κειμένων "Η εργατική τάξη στην Αγγλία" του Έγκελς ή "Οι Άθλιοι" του Ουγκώ, του 19ου αιώνα, ή με εικόνες απ' το μέλλον, απ' τις καταστάσεις που θα δούμε στις ευρώπες απ' την ενεργοποίηση των μνημονίων).

     Σε κάθε περίπτωση, η εξομοίωση των κομμουνιστών με τους "κομμμουνιστές" και των αριστερών με τους "αριστερούς", δεν βοηθά στη ζύμωση για τη διαμόρφωση μιας ανώτερης συνείδησης στον κόσμο. Σ' αυτό το "σύντομο πέρασμα απ' τη ζωή", είναι πολλοί αυτοί που σκύβουν και πολύ λίγοι αυτοί που δεν σκύβουν. Η εξομοίωση των μεν με τους δε αδικεί όλους όσους έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για ένα όραμα, για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς ποτέ να σκεφτούν ότι υπήρχε και η δυνατότητα να σκύψουν, να υπογράψουν, να δώσουν και να "απολαύσουν". Όλα χωράνε στο χοντροστόμαχο της ιστορίας. Αλλά και όλα καταγράφονται.

     Τα φιλοσοφικά προτάγματα διατυπώνονται και υπάρχουν και θα διατυπώνονται και θα υπάρχουν για όσο υπάρχει ζωή πάνω στον πλανήτη. Δεν ξεμπέρδεψε έτσι εύκολα η οικονομία της αγοράς (καπιταλισμός) επειδή ξεπάστρεψε τον "αντίπαλο" ή επειδή κατέστειλε τους "αμφισβητίες" της μοιράζοντάς τους οφίτσια και υλικές εξασφαλίσεις. Το "φάντασμα που πλανιέται πάνω απ' τον κόσμο" θα είναι πάντα εδώ. Όσο υπάρχει άνιση κατανομή, βιασμός των αρχέγονων εννοιών του δικαίου, βαρβαρότητα. Θάναι πάντα εδώ για να επιχειρεί την αντικατάσταση της βαρβαρότητας με την αρμονία. Όχι βέβαια όπως την επιχείρησαν οι λενινιστές, εφαρμόζοντας αυθαίρετα μια δική τους εκδοχή (αυθαίρετα, διότι ο Μαρξ είχε αναλύσει και περιγράψει μόνο τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής και διανομής, και πουθενά το μοντέλο μετάβασης).


        ΥΓ. Μην γελιέστε. Ο αριστερός έχει μια γνησιότητα σαν απλή σκέψη. Σαν κοινός νους. Και ζητάει ένα πράμα: ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΟΥ Η ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ " ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ" ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ  ΑΥΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΕΚΖΤΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ.

9 σχόλια:

  1. Η αισθηση της αδικιας και της προσωπικης "απατης" που ελαβε ο γραφων,ειναι απολυτως δικαιολογημενη. Και ασφαλως υπαρχουν κι'αλλοι κι'αλλοι "πεπλανημενοι" (κατ'εμε).
    Το ονειρο δεν γινεται ποτε μα ποτε πραγματικοτητα.
    Απλα οφειλουμε να αγωνιζομαστε. Αυτο ειναι το συμπερασμα το προσωπικο μου,μετα απο τοσα χρονια.
    Η αεναη προσπαθεια για την εγκαθιδρυση του "καλου" της "ισονομιας" και του "δικαιου μοιρασματος" θα παραμεινει μια χειμαιρα.
    Και αυτο δεν ειναι απαισιοδοξια η πεσιμισμος, αλλα φριχτος ρεαλισμος που δεν προερχεται απο την εμπειρια των χρονων που ζουμε( αλλοτε λιγοτερο,αλλοτε περισσοτερο φριχτα και απανθρωπα) αλλα απο την παρατηρηση των αιωνων που περασαν, οπου τιποτα μα τιποτα στην ουσια δεν αλλαξε,οσο αφορα στα σφινωμενα αρχεγονα ενστικτα,της αρπαγης,της προστασιας του εαυτου με καθε τροπο,της "καλυτερης θεσης" στον κοσμο,της μαχης ακομα και με τους ομοαιμους,τους ομοεθνεις και τους ομοειδεις, και την απο καταβολης κοσμου αναγκη για κυριαρχια και επιβολη.Με καθε μεσο και τροπο.
    Ο αγωνας ο καλος,ας γινεται και ας συνεχισει να γινεται. Το προσδοκομενο αποτελεσμα δεν θα το δει ποτε κανενα ματι.
    Ακομα και με αυτην την θληβερη σκεψη και απογοητευτικη προυποθεση,θα συνεχιζουν οσοι συνεχιζουν να μαχονται, στεροντας απο τον εαυτο τους ευκολιες,ανεσεις και συνθηκες που θα εκαναν τον βιο τους λιγοτερο αβολο και δυσαρεστο.Εχοντας παντα στο πισω μερος του μυαλου το θεωρημα το δυσβασταχο και δυσπεπτο, οτι ο ανθωπος δεν ειναι γεννημενος για το καλο η το κακο.Απλα κανει αυτο που επιτασει η φυση για την επιβιωση του.Ειμαστε ζωα.Χωρις εισαγωγικα και να μη μας τρομαζουν οι λεξεις.
    Και οι οποιες προσπαθειες ρευματων,θεωριων φιλοσοφικων,πολιτικων,θα δοκιμαζονται απλα και θα αποβαλονται τελικα λογω ασυμβατοτητας απο το ανθρωπινο σωμα.
    Ας ζουμε στην γλυκοπικρη μειοψηφια "που δεν καταφερνει και πολλα" παρα ισως μονο καποιο χειροκροτημα σε μια συνευρεση,ενα φιλικο χτυπημα στην πλατη,ενα δακρυ ενος φιλου, η το πολυ-πολυ μια προτομη σε καποια πλατεια.
    Και να εχουμε παντα κατα νου οτι παλευουμε σε εναν ανισο εκ'τον προτερων αγωνα που δεν θα εχει ποτε ολοκληρωτικη νικη.
    Αυτη αλλωστε ειναι και η μοναδικη διαφορα του "ανθρωπου" απ'τα υπολοιπα ζωα.Μονο που δεν ειναι εμφανης και ευκολη.Θελει πολυ δουλεια,θελει θυσια προσωπικη,θελει γροθια στο μαχαιρι,θελει αυταπαρνηση,θελει πληγες που θα ειναι ευπροσδεκτες.
    Γιαυτο, ειναι τεραστιος.Και για τους εκλεκτους.
    Το γελαστο παιδι,μπορει να αλλαξει μονο μερικες καρδιες.Ποτε-δυστυχως-τον κοσμο ολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θελεις μονο για σενα το καλο,το προσπαθεις να γινει για ολους,ασχετα αν θα φτασει μονο στους 3-4 απο τους χιλιους.Αυτο θες,αυτο προσπαθεις γνωριζοντας το αποτελεσμα,γιατι ξερεις την φυση του ανθρωπου....Οραματιζεσαι μια ουτοπια που βαλλεται εκ των εσω...Θα ομαδοποιηθεις γιατι μονος σου δεν σε αφηνουν,κι οταν καταλαβεις οτι οδηγησε σε μονοπατια αδιεξοδα,σηκωνεις το βλεμμα ψηλα,παιρνεις βαθια ανασα και προχωρας ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ,μεχρι εκει που αντεχεις που ειναι ομως πολυ πριν το τελος,αρκετα κοντα του ομως ψυχικα.Ασχετως αν τελικα δεν υπαρχει τελος και το ξερεις.Ετσι νιωθεις, ετσι κανεις,ετσι ζεις.ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Ιουλίου, 2010 10:07

    Τίμιο κείμενο. Και είναι τίμιο διότι πέραν του φύσει και θέσει "αντιπάλου" αναλύει τα παραπτώματα και τα ελαττώματα και του "συντρόφου". Μία παρατήρηση. Αισθάνομα ότι επιχειρεί ένα συμψηφισμό αριστεράς και ανθρωπισμού. Περίπου σωστό. Το ότι κάποιος είναι αριστερός (χωρίς εισαγωγικά) μπορώ να δεχτώ ότι είναι και ανθρωπιστής. Εάν κάποιος είναι ανθρωπιστής δεν συνεπαγεται όμως ότι πρέπει να είναι και αριστερός. η αλήθεια είναι μία, μα οι δρόμοι σε αυτήν πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθαρισαν σαν αυγο τον δημοσιογραφο Σωκρατη Γκιολια.
    Ο οποιος ειχε διαλεξει την "investigate" δημοσιογραφια. Δηλαδη την μαχημη και επικινδυνη.
    και ως γνωστον, οποιος ανακατεβεται με τα "πιτουρα" τον τρωνε τα κοκκορια.
    Και πισω του αφηνει ενα παιδι 2 χρονων και μια εγκυο γυναικα.
    Καθολου ασχετη βεβαια η δολοφονια του με το αναποδογυρισμα της τραπουλας που γινεται εδω στην γεννετειρα της δημοκρατιας και τις ισοροπιες τρομου που διαταρασονται.
    Εκτελεση εν ψυχρω με 16 τοσες σφαιρες.
    "σκοτωθηκε" αναφερει η ιστοσελιδα της "ζουγκλας". Δηλαδη κατι σαν να επεσε απο τις σκαλες,η ατυχημα κατα την διαρκεια κυνηγιου μπεκατσας. Παει καλα.
    Ενα καρο ανοιχτες πληγες ειχε ο μακαριτης με ενα καρο "επιχειρηματιες" και απο αγωγη σε αγωγη και απο δικη σε δικη και απο απειλη σε απειλη.
    Πριν μερικους μηνες,με εντολη εισαγγελεα κατα παραγγελια θιγομενου επιχειρηματια,εισεβαλαν αστινομικοι στο σπιτι του,τον συνελαβαν-μεχρις εδω ολα "καλα"- και επισης του κατεισχαν τους υπολογιστες,λαπ-τοπ, οτι βρικαν,εγγραφα,ακομα και τους σκληρους δισκους(!!!),λες και διακινουσε παιδικη πορνογραφια.
    Το συμβαν με το "ντελιβερυ" στην Κατεχακη και ο θανατος -κατα λαθος- του υπασπιστη του υπουργου,ασφαλως ειναι ασχετο.
    Οπως και μια ερευνα που ηταν στα σκαρια απο τον δημοσιογραφο,για τις σχεσεις αστυνομιας και συγκεκριμενου "επιχειρηματια" και αυτη ειναι ασχετη.
    Εισηλθαμε επιτελους στην πολυποθητη "Ιταλοποιηση" της πολιτικης-κοινωνικης ζωης.Με μια καθυστερηση 15-20 χρονων βεβαια αλλα τα καταφεραμε. Και δυστυχως,δεν θα μεινουμε στο πιπερατο επιπεδο της ΤζουλιοΤσιτσιολινας αλλα οπως ηταν αναμενομενο, θα τα παρει ολα σβαρνα.
    Τα συμφεροντα και οι "καθαρρες υποληψεις" που κινδυνευουν ειναι τεραστια και πολλα.
    Οπως και οι νεες δυναμεις που ενσκυπτουν πρεπει να κανουν πολεμο-κυριολεκτικα- με την μεχρι προτινος "αρχουσα" ταξη, προκειμενου να εδρεωθουν.
    Μιλαμε για πολεμο και πτωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ Κ ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ Κ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ,ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ Κ ΕΝΩ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ . ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΟΙ Κ ΩΡΑΙΟΙ ΣΤΑΖΟΝΤΑΣ ''ΛΑΔΙ'' Κ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Κ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ Κ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ.. ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ''ΖΟΥΓΚΛΑ'' ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ !!!
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ Κ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Κ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ Η΄Κ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ .

    Ο ΝΤΟΥΣΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΟΤΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΜΕΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ! ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΡΟΚΟΠΗ.
    ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΕΣ Κ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγόρια,η μόνη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μία μόνο αλήθεια…Η αλήθεια εξαρτάται από την προοπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Δεν υπάρχει ένα μοναδικό σημείο θέασης έξω από τον κόσμο από το οποίο μπορούμε να δούμε τα πάντα.Η προοπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα είναι οι ιδέες μας, οι αντιλήψεις μας,που καθορίζουν τη ζωή μας.
    Όλων των ανθρώπινων δημιουργημάτων μέτρο είναι ο άνθρωπος, για όσα υπάρχουν πως υπάρχουν και για όσα δεν υπάρχουν πως δεν υπάρχουν.
    Τάδε έφη Πρωταγόρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Άννα: Φιλενάδα η αλήθεια είναι μόνο μια και πάντα μαθηματική, κρυστάλλινη. Δεν είναι ιστορία να την λέει ο καθένας όπως θέλει, ούτε κοινωνιολογία ή δικηγορική για να προσαρμόζεται στο θηρίο που λέγεται άνθρωπος.
    Κι ο Πρωταγόρας, στην αγορά πρώτος, έλεγε μαλακίες στους τεμπέληδες μπας και τους κολακεύσει και τον καλέσουν σε κανά γεύμα. Γεύμα όλων αυτών που ζούσαν την "αλήθεια" τους για την δημοκρατία τους. Φυσικά τους ενδιέφερε να υπάρχουν διάφορες οπτικές, όπως ενδιαφέρεικι έναν δολοφόνο να βγει τρελός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 600 χιλιαρικάκια δεν είναι άσχημα τελικά από την πώληση του Παπ!
    Θα κλείσει καμια τρύπα αν και εδω που τα λέμε αυτή η τρύπα είναι πολύ ,μα πολύ μεγάλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή