Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΟΥ

           Με το παγκόσμιο τουρνουά, γνωριστήκαμε και λίγο παραπάνω. Ο καθένας απο τους επισκέπτες κατάλαβε αρκετά πράματα για τους συστηματικούς γραφιάδες αυτού του χώρου. Θα μου πείτε , είναι σημαντικό; Βεβαιότατα διότι η παρέα πρέπει να μεγαλώνει κι αύριο να μπορούν να εκφράζονται όλοι χωρίς φόβο αλλά κυρίως χωρίς να αντιμετωπίζπυν άγνωστους μέσω του διαδίκτυου με καχυποψία. Διότι τα δύσκολα είναι μπροστά και στην ΑΕΚ αλλά και στην Ελλάδα. ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΙ ΟΛΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ PROJECTION ( προβολή ελληνιστί ).
         Εγώ το είχα απο μικρό παιδί. Είμαι πάντα κόντρα στα φαβορί και κόντρα στη μάζα. Και κόντρα στις εφημερίδες και κόντρα στην παγκοσμιοποιημένη τηλεπαθητική ζεύξη των δήθεν που το παίζουν γνώστες του ποδόσφαιρου. Που δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί κι ασφαλώς το έχετε διαπιστώσει μέσα στα γήπεδα με μια απλή συζήτηση ακόμα και με ομοϊδεάτες οπαδικά. Είναι οι στιγμές που χάνονται οι αισθήσεις και δουλεύει μόνο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Κοινώς, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
         Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, που εξαφανίζει την ηρεμία του νου αλλά και την τεράστια δυσκολία της απλοϊκής σκέψης, βάσει της οποίας κινείται η μπάλα στο χορτάρι και τρέχει ένας στοιχειωδώς σοβαρός παράγων την ομάδα του. ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ : Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ακούγεται σαν φιλοσοφημένη κουβέντα, αλλά είναι μια μπούρδα και μισή. ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΝΤΟΝΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΟΛΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΠΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, που δεν αναμενόταν, ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2004. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ.
      Να μην ξεφύγω όμως κι άλλο. Πολύ λίγες φορές τα φαβορί ήταν και αξία. Είχαν την διαιτησία, τα λεφτά, τον απατεώνα πρόεδρο που χρωστούσε της Μιχαλούς, τον μπαμπούλα των ΜΜΕ, την αλωμένη δικαιοσύνη και πάντα έναν κόσμο, που όπως προείπα, ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ. Απο τον κανόνα αυτόν, δεν ξεφεύγουν και χιλιάδες Αεκτζήδες ( κάποια στιγμή για να γελάσουμε θα σας πω μια ιστορία με τον Ντόμπος  και έναν μπροστινό μου ).
      Στο τουρνουά λοιπόν που είδαμε, όπως και στα προηγούμενα, τάχθηκα με τα μικρότερα μεγέθη, τους "στερημένους και πεινασμένους", μπας και μπορέσω να δω μια υγεία ποδοσφαιρικά κι όχι πάλι τα ίδια και τα ίδια. Φυσικά στο σπίτι γινόταν Τέξας με τα παιδιά μου, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΚΙ ΟΤΙ " ΜΠΑΜΠΑ ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ, ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ". ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΜΠΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ( Αίρεση = Θρησκεία χωρίς πολιτική δύναμη, Tom Wolfe ). Δικαιώθηκα; Για μένα ναι ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΜΠΑΛΑ. ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤΕΡ;
      YΓ1. Σαν Αεκτζής πιστεύω τα εξής: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ. ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΩ ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΝ ( ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ); ΤΗΝ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΗΣΗ( ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ);  ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ.
    ΥΓ2. Το ποδοσφαιρικό budget ( στυγνά )  θα το επιχειρήσω κατά Πέμπτη, με αφορμή την κλήρωση. Μάλλον θα μου πάρει κι άλλη ανάρτηση.  Ίσως κι αργότερα διότι υπάρχουν και τα συμπεράσματα του τουρνουά που πρέπει να τα συζητήσουμε.

10 σχόλια:

  1. Φιλε,δεν ξερω τελικα αν ειναι ετσι η οχι.Βεβαια ειναι πως το νιωθει κανεις και αυτο παιζει τον πρωτευοντα ρολο.Και εχουν συντελεσει και καποιοι παραγοντες για να διαμορφωθει αυτο που τελικα εισαι,ειναι,ειμαι...Οταν οι 9 στους 10,στην ηλικια των 14,διαβαζαν ΦΩΣ,και ΑΘΛΗΤΙΚΗ,ο δεκατος (εγω)διαβαζε Φιλαθλο.Οταν ολοι ηταν με την Ιταλια,εγω θαυμαζα τα υπερηχητικα του Λομπανοφσκι και τον Μπελανωφ,τελος παντων...Ολοι ξερουν να τρωνε πα'ι`δακια,λιγοι ομως ζυγουρι στα καρβουνα.Στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ,ημουν με την Ουρουγουαη,γιατι της εχω μια συμπαθεια οπως και της Παραγουαης,λογω της αδυναμιας τους να παιξουν τους αρχηγους στο οποιοδηποτε παιχνιδι ακομα και στο κρυφτο,και επειδη γουσταρω την οποια αδυναμια επι χαρτου να την βγαζουν στην πραξη.Καπως ετσι ειναι και η ΑΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πλειοψηφια των ΑΕΚτζιδων,δεν πολυασχολειται με τον υπονομο. Ο οποιος ειναι απαραιτητος βεβαια,οπως και σε καθε σπιτι η αποχετευση. Αλλα αυτο,ποτε δεν το πρωταξε σαν πρωτευον,σαν κυριο. Απλα θελει να ξερει οτι καποιος ειναι εκει και δεν αφηνεται η ομαδα στην τυχη της. Και οτι αμα χρειαστει, βαραει το χερι στο τραπεζι και το γυριζει τουμπα.
    Αν παλι,δεν υπαρχει αυτος ο καποιος,δεν θελει μεσοβεζικες λυσεις, συστρατευσεις,μαγειρεματα,συνδιασμους,"ρευματα" και ενα καρο τετοιες μαλακιες, που απλα δειχνουν ανυμπορια και συμβιβασμο.
    Γουσταρουμε - ως ΑΕΚτζιδες- να παιζουμε και να τους γαμαμε.Και αυτους και τους διαιτητες μαζι.
    Να βλεπουμε τον Αετο να τους κραταει με τα νυχια του, απο τα αρχιδια. Με ολες τις "αποφασεις" τους. Με τις πουστιες τους. Με τις εφεσεις τους. Με τα κορακια τους. Με τις "ακρες" τους. Με τα "οργανα" τους. Με τους κονδυλοφορους τους. Με ολα τους. Ολοι μαζι κρεμασμενοι απ'τα νυχια του.
    Τετοιο πρωταθλημα να γινει. Οπως τα παλια.
    Χρειαζεται βεβαια και ο "μπαμπουλας" εκτος αποδυτηριων. Ετσι για να αποκτησει την παλια της αιγλη η νεοκοπη σουπερ Λιγδα.
    Δηλαδη και γκολ και κοκκινα σωβρακα στα καναλια.
    Ψησ'τον ρε Steven, να ερθουμε στα ισα μας.
    Βαλ'τον στη σχαρα.
    Να παμε σαν αλλοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασχετο με την παραπανω αναρτηση,αλλα ετσι μου ηρθε.

    πασοκ δεν υπαρχει,ειναι τελειωμενο.Ποσο μαλον Γιωργακης.
    Επονται αλλα.
    Το κληροδοτημα της Ν.Δ. εφτασε τελικα- ποιος να το πιστευε- στα χερια του ασωτου υιου και απολωλοτος προβατου. Που αποδειχθηκε αγριοκατσικο.
    Του Σαμαρα. Και πως θα πηγαινε ενα Καραμανλικο κομμα στα χερια των Μητσοτακαιων; Ελα ντε.
    Εχει η ζωη γυρισματα.
    Στη μεγαλη μαχη που μαινεται, οι στρατοι ειναι δυο. Η νεα-νεα δημοκρατια του Σαμαρα και το "κατι αλλο" που ετοιμαζει η κορη του Μεφιστοφελη. Και οτι υπαρχει πισω παο αυτο.
    Και χρειαζονται καινουρια μαγαζια.
    Ο μπουχεσας ξεκινησε -και καλα- να κανει "επανιδρυση του κρατους απο τα γιαυορτλου του Μπαιρακταρη.
    Ελα που δεν αρκει αυτο. Χρειαζεται "επανιδρυση" του ιδιου του κοματος. Απομιτσοτακοποιηση αλλα και αποκαραμανλοποιηση. "να μη σε θυμιζει τιποτα" που λεει και το τραγουδι.
    Αυτο- εν μερει και αποτυχημενα- προσπαθησε να κανει και ο Γιωργος στο πασοκ. Μονο που θα επρεπε να ξεκινησει απο τον εαυτο του. Φερει ονομα με στιγματα, οπως αυτα της ζεβρας. Αρα, το εγχειρημα ειναι καταδικασμενο εκ των προτερον. Οσοι "ευεργετηθηκαν" απο τον "φιλο τον Ανδρεα"-και ειναι πολλοι παναθεμα τους- ευτυχως σιγα-σιγα γερνανε και πεθαινουν. Και απο εκεινη την εποχη με τα "ανοιχτα πουγκια",θα μεινει μονο η πικρη γευση του του απολυτου ξεδωματος,ξεμπουρδελιασματος και υποθηκευσης μιας ολοκληρης χωρας και του μελλοντος των παιδιων της.
    Οπως ενας Καραμανλης δεν μπορει εκ των πραγματων - να κανει απο καραμανλοποιηση,ετσι και ενας Παπανδρεου δεν μπορει να κανει αποπαπανδρεοποιηση. Εφαγε τα μουτρα του ο ενας,τωρα τα τρωει και ο αλλος.
    Ο αλλος ομως, ο Σαμαρας,δεν φερει, καποιο στιγμα. Θα μου πειτε οτι εχει το βαρος της υποθεσης των Σκοπιων και της "πτωσης της κυβερνησης του Dracula.Τοτε.Παλια. Θυμαστε; Ουτε και εγω. Ποιος ασχολειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνεχεια)
    Αραγε οταν ο Τρανσυλβανος κομης ειχε πει το περιφημο " σε 10 χρονια κανεις δεν θα το θυμαται" να αναφεροταν αραγε στην υποθεσαη του ονοματος των Σκοπιων, η στην επανακαμψη του τρισκαταρατου Καλαματιανου,που σαν αλλος Βαν Χελσιγκ κρατα παλουκι και πιστολι με ασιμενια σφαιρα;
    Εδω που τα λεμε αυτο που καταφερε ο Σαμαρας,ειναι ενα μικρο πολιτικο θαυμα. Απο "ξεκληρισμενος" πολιτικα,σχεδον θαμενος,εφτασε να ειναι αρχηγος στο κομμα αυτου που για την αρχηγια του προαλειφε με επιμονη την κορη του. Και δεν μιλαμε για οποιονδηποτε. Μιλαμε για τον ανθρωπο που καθε πρωι, μαζι με τον καφε, τρωει και εναν φρεσκο πλακουντα.
    Μαχη μεχρις εσχατων λοιπον απο την Μητσοτακαινα και τον Σαμαρα. Και συστρατευονται πυροβολα και κανονια εκατερωθεν. Και τα σχοινια οσο πανε και τεντωνουν. Παραπλευρες εικονες αυτου του ιστορικου μακελιου και ξωφαλτσες σφαιρες,βλεπουμε -εκτος των αλλων- και στην συγκροτηση των αθλητικων αρχων,κυρια του ποδοσφαιρου,εκει που ειναι και το σημαντικο για αυτους βεβαια. Εξ'ου και το μπρα ντε φερ στις διεργασιες π.χ για την "αναδειξη" (ωραια λεξη) η "εκλογη" (εδω γελανε...ειναι ακομα πιο ωραια λεξη) προεδρου στη λιγκα,πιο πριν στην διαιτησια κλπ.
    Ο χρονος θα δειξει.
    Ο αγων μεγας και επιπονος. Και μιλαμε για φαλαγγες.Οχι αστεια.
    Και φαινεται τελικα οτι το "υποθηκευμενο" μελλον" εχει περισσοτερο ψωμι απο το "καλυτερο" μελλον".
    Οντως, τα παντα ειναι σχετικα, φιλε Αλβερτο.

    Υ.Γ. Παρουσιατηκε σημερα απο την Marfin, δηλαδη απο τον μεταπρατη της ερημου, το ολοκληρωμενο πια προγραμμα δενροφυτευσης ελαιοδενδρων στην πυροκαμενη δυτικη Πελοπονησσο. Ποικιλιες πολλες με κυρια βεβαια αυτην της "κορωναιικης" ελιας. Να μη χαλαμε ουτε την παραδοση,ουτε και τις συνηθειες των εκει χωματων.
    Οντως η κριση δημιουργει ευκαιριες.Εστω και οι τεχνιτες.
    Και οι φωτιες επισης. Εστω και οι "τεχνιτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστο,κανονικα πρεπει να τον ψεισει στα καρβουνα ...Το χατηρι του μεγαλου εκανε ο Αδαμιδης και πηγε με τον αρχαιο.Αυτο ηθελε ο μεγαλος,γιατι του το ζητησε χαρη ο μπαμπας με τον υπερβαρο,χωρια οτι με τον αρχαιο εχει φιλια.Οτι γινεται στην λιγδα,πολυ λιγο σχεση με αυτην,το ζουμι ειναι αλλου και το ξερεις.Η φιλοδοξια δεν πορευεται μονη της,θελει βασεις σοβαρες και πολυ βαθιες,αν ειναι δυνατον και πολυ βαθεια στην θαλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ14 Ιουλίου, 2010 12:55

    Σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον άλλο''καραγκιόζη''.
    Διαβάστε αυτό:
    Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη».Επαίρεται (και με το δίκιο της) η Τουρκία πως κέρδισε την μάχη που έδωσε στην Unesco σχετικά με την εθνικότητα του γνωστού σε όλους μας «Καραγκιόζη».
    Μια υποεπιτροπή της UΝΕSCΟ, που απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών, της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας και συνεδρίασε πριν από έναν χρόνο στο Αμπου Ντάμπι, αποδέχθηκε την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και η οποία αποδεικνύει ότι τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.
    Η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

    Και τι δήλωσε ο φελλός σε σχετική ερώτηση που του έγινε στην Σύμη;

    «Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους Καραγκιόζη και εμείς τον δικό μας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χρήστο: Ψημένος είναι. Δεν είδες την παρέμβαση για την ψήφο, που τελικά πήγε στην αναβολή; Άρχισε η οδηγία απο έξω. Δεν ήταν καθαρογραμμένο στην ανάρτηση; ( Ξέρεις αυτή που πίστευα οτι θα σήκωνε μεγάλη κουβέντα και δεν έγινε τίποτα ).
    Τώρα, πού παει το πράμα; [ ... ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΙΑ..]: ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ - ΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΕΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χαράλαμπο: Εμείς τον έχουμε σίγουρα πάντως και σε περίοπτη θέση. Το άλλο Σάββατο 24/7, σας έχω ωραίο ανέκδοτο στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Ιουλίου, 2010 10:32

    Ο karagoz είναι ΟΝΤΩΣ εκ Τουρκίας. Δε γκαταλαβαίνω τι ζόρι τραβάει ο ελλοχίμ...Karagoz=μαυρομάτης (κάτι σαν καρατζαφέρης), ονοματάκι τουρκικό λεπόν. Αφού και οι ίδιοι οι καραγκιοζοπαίκτες από κει θα σου πουν ότι ήρθε...
    Εκεί, όμως, δεν είναι τόσο διαδεδομένος, ενώ οι φιγούρες είναι άχρωμες. Αυτή είναι μία προσθήκη που έκαναν εδώ.
    Αυτή τη μάχη θα τη χάναμε και δε βλέπω και ζήτημα. Τα χιλιάδες μνημεία ελληνικού πολιτισμού που έχουν φυτευτεί στην τουρκική γη και σήμερα τα πασσάρουν ως "ντουρκικό πολιτισμό" είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Γιώργη: Και κυρίως το θέμα είναι τα εδώ μνημεία, που δεν ασχολείται κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή