Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

           Ουρουγουάη - Γκάνα: Προσπαθώ να διαχωρίσω το ποδόσφαιρο απο την εκτίμηση που τρέφω προς την χώρα κουνούπι των 4 εκατομμυρίων κατοίκων που υποχρεωτικά μειονεκτούν έναντι του υπερπληθυσμού της Βραζιλίας . Διότι μόνο εκεί οφείλεται η παραγωγή των πολλών ταλέντων.  Τέλος πάντων. Νομίζω οτι η ομάδα μου χτύπησε ταβάνι πια κι άρχισαν τα όπλα της να αποσυντίθενται. Είχε αρκετή τύχη στο 120, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Με αυτούς τους αλανιάρηδες που πέσανε να αποκρούσουν δίκην τερματοφύλακα, ο πρώτος το ρούφηξε αλλά το μπλόκαρε ο Σοάρες. Είναι το ποδόσφαιρο της παιδικής μας εποχής, με τρομερή αυτοπεποίθηση, φοβερό κυνισμό, τεράστια σκληράδα και μέταλλο. Χαρίζει τον κορυφαίο παίκτη στο Mundial που λέγεται Φορλάν. Δεν της δίνω καμία τύχη με την Ολλανδία αλλά την υποστηρίζω μέχρις εσχάτων.
        Βραζιλία - Ολλανδία : Η πονηρή σκέψη του Ντούγκα πληρώνεται. Διότι μπορεί να αποφάσισαν μετά το 1982, να παίξουν αλλοιώς, αλλά εξαφάνισαν όλα τα χαρακτηριστικά της μπάλας που την καθιέρωσαν στις συνειδήσεις όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη. Πού είναι τα τρομερά σουτ, τα φάουλ εκτός περιοχής και οι μοναδικές ντρίπλες; Πού είναι η σάμπα; Πάλι καλά που γλύτωσε την τεσσάρα απέναντι σε μια χώρα που έκανε το αυτονόητο. Και που κάτι δικαιούται κι αυτή η ρημάδα. Η Βραζιλία δεν χάνεται πάντως και το 2014 την κούπα την έχει απο τώρα στο μουσείο της. Και που βέβαια συμμετέχει στο παγκόσμιο σύστημα για την ισορροπία των αριθμών. Μένω στην δήλωση του Κρόϊφ πριν το παιχνίδι: Δεν θα πλήρωνα εισιτήριο να δω αυτήν την Βραζιλία.
        Αργεντινή - Γερμανία: Τα συγχαρητήρια μου τα απένειμα και δεν μπερδεύω το ποδόσφαιρο με λοιπά έργα και ημέρες. Είναι ένα μείγμα παικτών καλά προετοιμασμένο απο τον προπονητή τους, που έχουν εξοικειωθεί με το μπαλόνι του τουρνουά ( φυσικά ευθύνη των άλλων που δεν το χρησιμοποίησαν ), με αυτοματισμούς   και καλή κόντρα επίθεση. Επίσης είναι πολύ σημαντικό οτι πλέον δεν παίζουν σαν τα πάντσερ τύπου Αουγκεντάλερ, αλλά πιο ταπεινά και προσσγειωμένα. Κερδίζει δίκαια και την δική μου συμπάθεια και προβάλει σαν πολύ μεγάλο φαβορί. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω οτι " βρήκε και τα έκανε", αλλά οι δυο επόμενοι αγώνες - που είναι και με διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου - θα φανερώσουν τα πάντα.
       Ισπανία - Παραγουάη : Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Μιλάω για την δεύτερη ομάδα μου που έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε δικό μου φαβορί που το βλέπω να αρχίζει να ρετάρει. Βέβαια πάντα θα υμνείται το άγιον αποτέλεσμα αλλά πλέον πρέπει να παίξει μπάλα  η πιο αστεράτη ευρωπαϊκή ομάδα απέναντι στην Γερμανία. Απο τύχη δεν πρόκειται να περάσει. Η ινδιάνικη Παραγουάη δεν το πίστεψε διότι πολύ απλά δεν έχει το μέταλλο της πρώτης μου ομάδας.
         Συμπερασματικά πάμε για Ολλανδία - Γερμανία βάσει φανέλλας ή Ολλανδία - Ισπανία βάσει δικής μου πρόβλεψης. Θα λείψει πολύ ο Μύλλερ γι' αυτό επιμένω. Όπου οι λατίνοι φαίνονται πλέον σαν αουτσάίντερ αλλά δεν μπορείς να ξεγράφεις μπαλαδόρους τόσο εύκολα. Η διαιτησία θα παίξει το ρόλο της αλλά θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με ό,τι έχουμε δει. Κι όποιος και να το σηκώσει τελικά δεν θα είναι έκπληξη. Εκτός αν πάει για το τρίτο ο Ντιέγκο που πάντα είχε την φωτογραφία του δικέφαλου αετού πάνω απο το κρεβάτι του. Και μοιάζει ο άτιμος με αρπακτικό.

6 σχόλια:

  1. Σε παιχνιδια νοκ-αουτ,μπαινεις μεσα,τρως σιδερα και αν μπορεις καθαριζεις την μπουγαδα.Αυτο εκανε και η Γερμανια με την Αργεντινικη παιδικη χαρα και το παρτυ τελειωσε πριν περασει το 20`.Φαινοταν το πραγμα.Και να ομολογησω οτι η Γερμανια μεχρι τωρα ειναι η μονη που εδειξε σταθεροτητα.Ουρουγουαη-Ολλανδια λοιπον,αλανια-πρεσσες,και ολα ειναι πιθανα.Οπως και στον αλλο ημιτελικο,ετσι κι εδω θα πεσουν κορμια.Και παιζει κι ο ασταθμητος παραγοντας,το κορακι(που το εχουν κανει φασιανο),και δεν ξερεις τι σου ξημερωνει.Και επειδη σε ενα τελικο με Ουρουγουαη-Γερμανια η Ισπανια η προδιαθεση υπαρχει,για αυτο θελω την Ολλανδια,που την υποστηριζω απο την αρχη.Της χρωστανε της Ολλανδιας,δεν τους χρωσταει,οποτε δεν πιστευω να τριτωσει.Αν παιχτει στα ισα,το παιχνιδι ειναι 50-50,και φυσικα θα γινει της Γαζας,λογω προιστοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε 50.000 να πληρώσουν τον Αραούχο δεν έχουν.
    Τι μεταγραφές τύπου Ζεοβάνι και Ντιόπ μας παραμυθιάζει ο ηλιθιος που έχουμε για πρόεδρο.
    Ρε άντε να χαθείς τσανακογλύφτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαραλαμπε,γιατι αρπαζεσαι? Εχουν τοσο καιρο και ασχολουνται με τον Μπαπα Μπουπα,και νομιζουν οτι κοροιδευουν τον κοσμο...Οταν θα πεσουν ομως τα πρωτα μπαπ-μπουπ σε τιποτα σβερκους τοτε θα καταλαβουν τι εστι βερυκοκο Χιλιομοδιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυγουστος ο μήνας της όριμης ντομάτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να δουν τι καλοι ανθρωποι ειμαστε,θα τους πεταξουμε ντοματες Κεχρεων.Ειναι βιολογικες,και κανουν και καλο σπορο σε περιπτωση που θελουν να ασχοληθουν με τιποτα αγροτικα.Αλλα μαλλον κι εκει μαλακιες θα κανουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χαράλαμπο και monegasco: Ηρεμία παιδιά, θα ξυπνήσει ο καζαμίας που δεν ξέρει τίποτα για το γαμήσι. Αυτός χύνει με ανεμογκάστρι ή με την άδεια της γκόμενας. ΤΟ ΜΟΥΝΟΧΑΒΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή