Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΟΥ

           - Καλημέρα σας, για εισιτήρια ήρθα.
           - Ελάτε σε μένα. Καθείστε. Είχατε πέρσι;
           - Μάλιστα.
           - Α, ωραία, άρα δεν θα δυσκολευθούμε. Βλέπω είχατε τρία. Τα ίδια θέλετε;
           - Όχι μετακομίζω απέναντι στην 9 ή στην 7. Επίσης το ένα παιδικό γίνεται νεανικό, ενώ διατηρώ το οικογενειακό. Ορίστε οι τρείς ταυτότητες.
           - Ελάτε να δούμε το πλάνο του γηπέδου. Όπως βλέπετε η μισή 9Β προς τα πάνω είναι δοσμένη σε χορηγούς και προσκλήσεις. Η υπόλοιπη θύρα όπως και η 9Α απο την σειρά 17 και πάνω είναι πλέον μη διαθέσιμες.
           - Καλά τι έγινε; Διάβαζα οτι υπάρχει ύφεση.
           - Ναι, αλλά μετακινήθηκε κόσμος απο την 7 και την 11.
           - Δεν μπορώ χαμηλά. Και δεν θέλω και την βροχή.
           - Εντάξει. Προσέχτε. Το σκέπαστρο αρχίζει απο την σειρά 21 , αλλά αν φυσάει βρέχονται και μερικές ακόμα σειρές. Προτείνω αυτές τις θέσεις στην 22 που είναι και ψιλοκεντρικές.
          - Άστο, πάμε στην 7. Λατρεύω την βροχή αλλά για ποδόσφαιρο έρχομαι, όχι να κάνω το αλεξικέραυνο. Απο 9 χρονών έχω φάει αρκετό νερό. Μεγάλωσα πια.
         - Άρα τελικά, εσάς ενοχλεί η βροχή. Και νόμιζα οτι φοβόσασταν για τα παιδιά. Αφείστε δε που πέρσι μόλις σε δυο παιχνίδια έβρεξε όλο κι όλο.
        - Ναι, εμένα ενοχλεί. Τα παιδιά μάλλον δεν θα κάθονται μαζί μου.Έχουν πει οτι θα πηγαίνουν με τα εισιτήρια τους στην Original . Τα ίδια έκανα κι εγώ παλιά στην Φιλαδέλφεια με την 21.
        - Πώς τα βλέπετε τα πράματα φέτος;
        - Κάπως μυωπικά, αλλά τι, να κόψουμε κάθε επαφή;
        - Σωστά, αλλά κι εγώ διαβάζω οτι παίζουν κάπως καλύτερα φέτος, είναι πιο μονιασμένοι, υπάρχει λίγη παραπάνω εμπειρία...
       - Εντάξει αλλά εμείς με σφεντόνες κι οι άλλοι με πυρηνικά όπλα...
      -  Ωραία, ποιές θέσεις να βάλω; Εδώ υπάρχει άπλα, απο εκεί είναι μπλέξιμο.
      -  Βάλε όποια θέλεις. Σου έχω εμπιστοσύνη. Τα ίδια είναι.
      - Δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη. Εσείς θα διαλέξετε κι αν δεν σας αρέσει θα σας μεταφέρουμε σε κάποια εβδομάδα που δεν θα υπάρχει εντός έδρας παιχνίδι. Θα ρθείτε σε μένα.
      - ΟΚ, αυτές.
              Αυτά γίνανε και δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον, αν ο απέναντι μου εργαζόμενος ήταν κάποιος τυχαίος κι όχι ο ευγενέστατος Νίκος Ξηροκώστας. Που τον γνώρισα σήμερα, δηλαδή είχα την τύχη να συνεργασθώ με μια απο τις καρδιές της ομάδας μας κι έναν οπαδό σαν εμένα. Σε ένα χαρτάκι του έδωσα και την διεύθυνση του blog κι όταν σφίξαμε τα χέρια για το αντίο, αλληλοευχηθήκαμε την καλή επιτυχία του δικέφαλου μας. Ελπίζω σε σχόλια του στον χώρο αυτόν.
    
  

      

12 σχόλια:

  1. Στα Νεα σταλθηκε η προκηρυξη,σπαζοντας ενα κατεστημενο δεκαετιων,κι εμεινε μπουκαλα η Ελευθεροτυπια που το παιζει και ζορικη τελευταια,ας προσεχε δεν της φταιει κανεις...Χρηστο,απορω πως σου διεφυγε.Δημητρη,πιστευω να καλυφτηκες και απο την απαντηση του Στηβεν για τα της Αγροτικης.Στηβεν,αυτος ο Σοφοκλης ηταν μεγαλο νουμερο.Ειχα μιλησει 3 φορες μαζι του,και τις τρεις του ειχα πει οτι παιρνει κοσμο στο λαιμο του με τις παπαριες που ελεγε για καποιες συγκεκριμενες εταιρειες,αλλα αυτος ηταν "αλλου"...Τι εχει περασει κι απο αυτη την εφημεριδα!!!Αυτο που λες για τις θεσεις,παιζει και κατι αλλο πολυ σοβαρο κι απορω και με τον κοσμο.Στο παιχνιδι με τους τρουμπατους τοτε που μεγαλωνε το ελος,πρωτη αγωνιστικη νομιζω,ημουν με τον υιο στη 15 σειρα,και το μονο που βλεπαμε ηταν τους παιχτες απο την μεση και πανω,λογω των πινακιδων.Για την μπαλα ουτε λογος,μαντευαμε απλα κατα που πηγαινανε οι παιχτες...Κι ο Γιαννος θελει την θεση,στο ΔΝΤ,αλλα μαλλον θα τους γραψουν στα αρχιδια τους και τους δυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους χαιρετισμους μας και απο εδω στον Νικο Ξηροκωστα. Εμβληματικη φυσιογνωμια για την νεοτερη ιστορια της ΑΕΚ. Εστω και αν εγινε τετοιος, με αυτον τον τραγικο τροπο.
    Ελπιζουμε να γραφει που και που. Θα εχουν ενδιαφερον οι αποψεις του.

    Γιαννη δεν μου ξεφυγε. Αλλωστε σχεδον ολοι θα το προσεξαν. Απλα δεν μπηκε στον σχολιασμο.
    Απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις.
    Σιγουρα λειτουργουν "συμβολικα". Οπως κανουν ολες οι "οργανωσεις", "ομαδες", "σεκτες" κλπ που θελουν να περασουν μηνυματα και να χρειαζονται εστω και ενα μιμιμουμ "αποκρυπτογραφησης",θετοντας ετσι τους εαυτους τους στο επικεντρο της κοινωνικης προσοχης και μεγενθυνοντας με αυτον τον τροπο τις πραξεις τους,εστω και αν αυτες,τελικα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα ξεκαθαρισμα λογαριασμων. Γνωστα αυτα.
    Ο δικος τους βεβαια "συμβολισμος" ειναι τοσο ευαναγνωστος και τοσο ρηχος, που θυμιζει ταβερνιαρηδες.
    Δεν υφισταται ιχνος ιδεολογικου μανδυα-αλλωστε αδιαφορουν για αυτο,εφ'οσον δεν αποσκοπουν στην κοινωνικη εγερση και την μικροαστικη αφυπνηση,αλλα στην "τακτοποιηση" λογαριασμων για ...λογαριασμο αλλων, με το προσχημα της "σεχτας". Δηλαδη της δογματικης αποσχησης μιας ομαδας απο τον κοινωνικο ιστο και τον "ενοπλο" της ακομα και εναντια στην κοινωνια.
    Τριχες κατσαρες.
    Μονο το παρακρατος μπορει να στειλει βομβα μεσα σε κουτι "ντονατς" και μαλιστα στον οροφο του υπουργου,οπου απο πανω ειναι η αντιτρομοκρατικη και στον απο κατω οροφο η ΚΥΠ!
    Αλλωστε αν διαβασεις προηγουμενες "προκυριξεις" τους,θα διαπιστωσεις οτι τρακαρουν εννοιες και αντιληψεις μεταξυ τους συνεχως και η μια αντιφαση διαδεχεται την αλλη σε ενα μπερδευτικο παραληρημα,το οποιο ειναι φανερο οτι ειναι γραμμενο απο κολυβογραμματισμενους που κανουν προχειρη συραφη αλλων κειμενων,μονο και μονο για να παρουσιαστει αρον-αρον ενα γραπτο προσχημα.
    Τριχες κατσαρες και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε είχα κάνει μια σχετική αναφορά στο μπλοκ μου για τον Νίκο Ξηροκώστα.
    Είχα πει ότι στη θέση του στου Χαριλάου θα μπορούσε να ήταν κάλιστα κάποιος άλλος,ίσως κι εγώ,αλλά η μοίρα ήθελε τον Νίκο.
    Ο θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένεια και στον ίδιο,διότι αυτοί μόνο ξέρουν τι περνούν και κανείς άλλος.
    Πάντως χαίρομαι πολύ που η ΑΕΚ δεν τον ξέχασε και του δίνει ένα μεροκάματο,που από τους διαλόγους συμπεραίνω πως το τιμάει με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 20% μειωση μισθων σε 3.5 εκ εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα.Ετσι προβλεπεται.
    Και βεβαια θα ειναι παραπανω. Και το ποσοστο και ο αριθμος των χαμενων.
    Και αυτα ειναι χρηματα οπου λογικα γλυστραγαν,πηγαιναν στην διασκεδαση,την υποδυση,κανενα ρουχαλακι,λιγο γηπεδο,κανενα κινητο,καφεδες τσιγαρα εφημεριδες,κανενα ποτακι κλπ.
    Μαχαιρι. Και το τι εχει να γινει για τους αλλους 3.5 εκ. που εργαζονται σε καταστηματα οπου περιμεναν αυτα τα εσοδα,δεν λεγεται.
    Βαλτε μεσα και την ξηρασια στον τουρισμο και τις μαυρες πλερεζες,μαζι με τις ομαδικες απολυσεις και τα λουκετα μετα τον Σεπτεμβρη και "βαλτε να πανε πηγανε" που λεει και ο μοναχοδοντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω πως ειναι ξεκαθαρισμα,αλλωστε οι ιδιοι αποκαλυπτονται,δεν χρειαζεται και καμια προσπαθεια να το καταλαβει κανεις,η προχειροδουλεια κανει μπαμ απο μακρια.Αλλαξαν και ντελαλη,ισως γιατι δεν τους αρεσαν οι γραμματοσειρες της Ελευθεροτυπιας,ισως επειδη θα τους επαιρναν χαμπαρι αμεσως οτι δεν ειναι αυτοι αλλα οι αλλοι,αλλα οπως και ναχει ειναι θεμα η αλλαγη αυτη.Και θαλεγα μαλιστα να γινει μια επιτροπη απο αντικειμενικους και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ δημοσιογραφους.Να ειναι η Τρεμη,ο Πρετεντερης,ο Τσιμας,ο Θεοδωρακης,ο Χασαποπουλος,ο Χ"νικολαου,ρε παιδι μου ξερεις ολοι αυτοι που ειναι ειδικοι σε ολα τα θεματα,και πουδεν εχουν κανενα ΚΩΛΛΥΜΑ να πουν τα πραγματα με το ονομα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς monegascos: Δεν έχεις δίκιο για τον Σοφοκλή ( Γιώργος Μαύρος κατά κόσμον, επίσης ψευδώνυμο ). Αυτός και μόνο αυτός έπαιρνε την προκήρυξη της 17Ν απο την Ελευθεροτυπία, κι αυτός έχει κάνει τα μεγαλύτερα deals για λογιαριασμό της Ελλάδας. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, θανών πλέον. Αν σε ένδιαφέρουν κι άλλα κατ' ιδίαν μόνον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Χρήστο: Το ερώτημα είναι οτι με το τόσο κόψιμο εσόδων, ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα αυτος ο ανθρωπος οταν βρει τις καταλληλες συνθηκες μπορει να κανει θαυματα.Φτιαχνει μια καλη ομαδα και αν δεν γινουν παλι τα περσινα με τα μπουνιδια των ποδοσφαιριστων και τισ μαλακιες τισ διοικησης θα παμε καλα.Πριγκηπας ειναι και πρεπει να τον εχουμε σαν τα ματια μας.Ξερω οτι χαλαει μερικους που φαινεται να φτιαχνεται μια καλη ομαδα ομως το ξυδι εχω ακουσει καλμαρει τα νευρα.Γι αυτο ολοι οσοι περιμενουν την προορη φυγη του προπονητη θα πρεπει να προμηθευτουν μπολικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο: Μακάρι να έχεις δίκιο για την ΑΕΚ μας. Εγώ πάντως κρατάω μικρό καλάθι διότι έχω ζήσει πολλά πρωταθλήματα του Αυγούστου παλαιότερα. Τα πάντα είναι στην διαχείρηση των κρίσεων, που θα έρθουν κι αυτές. Όπως σε λίγη ώρα με τον ΠΑΟΚ που έρχεται τυφώνας καθότι λείπει ο Πατέρας. Πάντα κοιτάμε και τα 2 ματς, όχι το κατενάτσιο μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η διαφωνια μου με τον Σοφοκλη τοτε,ηταν για μια συγκεκριμενη εταιρεια που την ειχε παρει με "108",και η οποια δεν του κανε το χατηρι να τον δικαιωσει στο μετρο που την αβανταριζε.Την τελευταια φορα που μιλησαμε,μου ειπε "Γιανναρε,ειχα το Παπατζιμ για κορυφη,μεχρι που ηπια αυτο που μου στειλες,νασαι καλα παλικαρι μου.Οσο για το πουλαρι μου (ετσι ελεγε την εν λογω εταιρεια...)εχε υπομονη"...Και φυσικα,ενδιαφερομαι να μαθω γιατι ειχα ακουσει σκορπια πραγματα για εκεινον απο εναν πρυτανη,αλλα επαναλαμβανω σκορπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς monegascos: ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ. ΛΕΩ ΑΠΛΑ: ΚΚΕ, ΕΤΕ, ΚΤΕ, ΤΤ ΣΚΟΠΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O NIKOLAS EINAI PSYXARA, AEKARA, KAI TROMEROS XARAKTHRAS SAN ATOMO...
    MAKARI NA MHN SYNEVAINE POTE AYTO, POU TON SIMADEPSE SE OLH TOY THN ZOH, KAI DYSTYXOS, DEN PLIROSE KANEIS YPEYTHINOS GIA OTI EXEI TRAVIKSEI MEXRI TORA.
    POLY SIMANTIKO EPISHS, OTI H IDIA H PAE AEK FRONTISE KAI APEKTASTHSE ESTO KAI STO ELAXISTO AYTHN THN ADIKIA, KAI TOU EDOSE MIA THESI STHN ETAIREIA.
    PANO APO OLA NA EIMASTE KALA, KAI OLA THA FTIAKSOUN STHN ORA TOUS...
    AEKARA MIA ZOH...
    KALES DIAKOPES SE OLOUS.
    AEK FUTSAL

    ΑπάντησηΔιαγραφή