Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΤΟ MUNDIAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

           Κάθε εκδήλωση έχει και έναν απόηχο. Καθαρό, τωρινό σαν την φύση της εκδήλωσης ( κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, χορός, ποδόσσφαιρο κλπ ), ή μελλοντικό, πιο πολύ κοινωνικό, για νέα ρεύματα και τάσεις που υποχρεωτικά θέλει να περιμένει ο μαλάκας που λέγεται διαπλανητικός λάος. Που νομίζει οτι είδε κάτι κι όλα τελείωσαν σε αυτήν την αίσθηση. Ενώ στην ουσία συμμετείχε σε ενα πείραμα που τεστάρει αντιδράσεις κύρια συναισθηματικές και φυσικά το επόμενο πιάτο θα σερβιρισθεί με σκοπό να αυξηθεί η πελατειακή χρηματική απόσπαση. Αλλά με αυτό θα ασχοληθώ σε άλλη ανάρτηση. Τώρα μόνο για τις ομάδες.
         Οι οποίες δεν είναι ομάδες. Κάτι σκόρπιοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είναι, που μαζεύονται αραιά και που καταταλαιπωρημένοι απο τα αεροπορικά ταξίδια για να παίξουν προκριματικά και στο τέλος στα τελικά είναι και τελείως ξεζουμισμένοι. Κυρίως αλλοιωμένοι και αποκομμένοι απο την μπάλα που μάθανε στην πατρίδα τους και στιχισμένοι σε ένα σύστημα που τους το υποδεικνύει ο προπονητής της ομάδας που αγωνίζονται και που δεν έχει καμία σχέση με την "σχολή" απο την οποία προέρχονται. Στην οποία δεν είναι δυνατόν να επανέλθουν με μια δεκαήμερη προετοιμασία. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ, ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Και η παρατήρηση αυτή είναι πιο εύκολα αντιληπτή στις λατινικές ομάδες. Οι ευρωπαϊκές, ΚΑΙ λιγότεερη ταλαιπωρία έχουν, αλλά ΚΑΙ παραμένουν άμπαλλες μιας και είναι γρανάζια μιας μηχανής που κιμαδοποιεί το άτομο.
        Μην ξεφεύγω όμως κι άλλο, που δεν θέλω και πολύ. Η πιο χαζή ομάδα του τουρνουά ήταν η Σερβία. Με το πίστευτο ταλέντο και την κάκιστη νοοτροπία του παραδόπιστου νταβατζή. Χαρακτηριστικό του λαού είναι αυτό. Μιλάω για χαζούς σε πρακτική κι όχι για την άμυαλη Αργεντινή. Άλλο χαζός ή έξυπνος ( εξ-ύπνος= αυτός που εξήλθε απο τον ύπνο ) κι άλλο δεν έχω τίποτα στο κεφάλι μου. Που πολύ κοντά είναι και η Ακτή Ελαφαντοστούν παρέα με την Πορτογαλλία. Που μπορούσαν να δώσουν κάτι αλλά περιορίσθηκαν στην μοίρα τους.
         Την Βραζιλία δεν την κρίνω διότι είναι πλέον τμήμα του παγκόσμιου κατεστημένου, άρα πολύ μέσα στα στησίματα με την σιγουριά του επόμενου τουρνουά. Η Γαλλία θα έχει την ευκαιρία στο επερχόμενο ευρωπαϊκό - το ταλέντο περισσεύει- και η Ιταλία στο επόμενο σκάανδαλο του πρωταθλήματος της που χρονικά έχει μια διαφορά κατά μια δεκαετία περιπου. Άρα δεν κρίνονται  αυτές οι ομάδες.
         Εντύπωση μου έκανε η Αμερική, που είναι θέμα χρόνου να μπει στις αγορές και να αφανήσει τον κόσμο. Προσπαθούν ακόμα να βρουν πώς να βολέψουν τους διαφημιστές, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ. Στην ίδια καλή εντύπωση παραμένω για την Παραγουάη και το Μεξικό. Μιλάμε για καντάρια μπάλα σαν αυτά που εμφάνισε η πάντα λιγόψυχη Ισπανία, που πραγματικά έκανε την υπέρβαση. Κι ήταν ομάδες πραγματικές. Το ακριβώς αντίθετο της Ουρουγουάης με το αστείρευτο ταλέντο που ποτέ δεν θα γίνει ομάδα. Γι αυτό και την υποστηρίζω. Διότι γουστάρω το άτομο να καπελλώνει την κοινωνία κι όχι το ανάποδο. Θα μου πείτε οτι δεν θα υπάρχει κοινωνία. Και λοιπόν; Κι επίσης όλοι είδατε τους παιχταράδες που δεν γίνεται να ενοποιηθούν. Διότι με τέτοια φτώχεια και τέτοιο μέγεθος, ο καθένας αναπτύσσει τα προσόντα του για να την βγάλει. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ, ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
         Η Γερμανία φάνηκε φρέσκια κι έχει μέλλον ξανά για ημιτελικό. Δεν είναι εύκολο να σηκωθεί το βάρος της νοοτροπίας και του πάντσερ απο κάτι λοιμά, που τα έχει πατήσει στο παρελθόν η ίδια. Τα ίδια και η Ολλανδία, το αδερφάκι της, που έχασε την ευκαιρία το 1974, που παραμίλαγε ο πλανήτης. Οι υπόλοιπες ομάδες που δεν ανέφερα, ήταν οι κομπάρσοι για να γίνει το τουρνουά. Ομάδες χωρίς ταυτότητα. Θα σταθώ μόνο στους Αφρικάνους, που αν δεν αναδείξουν την φυσική ζουγκλοειδή φύση τους και επιλέγουν προπονητές Ευρωπαίους, πάντα θα είναι σκλάβοι ( συγνώμη για την βαρειά έκφραση). Θα σταθώ  και στην Αγγλία που πλήρωσε το πιο σκληρό πρωτάθλημα του κόσμου κι οι αθλητές της πια είναι σφαιριστές χωρίς ποδο μπροστά, ακριβώς σαν τα λεμονια που εξακολουθούν να μοιρίζουν και να είναι συμπαθητικά σκουπίδια ακόμα και σαν λεμονόκουπες. Ελπίζω να μην σας κούρασα.

7 σχόλια:

  1. Περιπλεκονται τα πραγματα,και η κατασταση αρχιζει και ξεφευγει.Ειναι καιρος τωρα που η Βασω εχει απασφαλισει,και μαζι με αλλους δευτεροτριτους δεν θα αργησει να κανει το οβαλ γραφειο οδοντογλυφιδες...Και φυσικα δεν χτυπαει τον υπαλληλο-υιο της μαμας-,αλλα το νεο αφεντικο,τον διαχειριζοντα το χρημα.Η νεα ταση,σ-ταση,αντι-σταση,κωλοκατα-σταση,εχει τεντωσει τα νευρα,και τους βλεπω σε λιγο να κυκλοφορουν με πορτοκαλι μπουκαλακια στις τσεπες.Στηβεν,καλοκαιριασε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μουντιαλ το αναλυσαμε επαρκως ολοι μας. Και το σημαντικο και απογοητευτικο για την φετινη αυτη διοργανωση ειναι οτι δεν ειχε τιποτα το "κρυφο", τιποτα το "γοητευτικο αγωνιστικα"-αν εξαιρεσουμε κυρια την Ουρουγουαη. Οι ομαδες ηταν οι γνωστες και πριν το μουντιαλ και προκαθορισμενη και η τυχη του. Καμια δεν ειχε "διπλη οψη" καμια δεν ειχε "δυο ταχυτητες". Ολα κυλισαν ομαλα και βαρετα. Και εκτος απο 3-4 παιχνιδια καλα,τιποτα αλλο δεν θυμομαστε.
    Και επειδη οι δυτικες κοινωνιες ειναι βασισμενες "στην ομαδα"- δηλαδη στο πνηξιμο του ατομου,του αυτοσχεδιασμου του και των ιδεων του-οι ομαδες τυπου Ουρουγουαης,θα μας κεντριζουν το ενδιαφερον και θα τις απολαμβανουμε σαν κατι το "εξωτικο".
    Θα ησυχασουμε και απο τις βουβουζελες. Ευχομαστε στο επομενο μουντιαλ,αυτο της Βραζιλιας-αν ξεπερασουμε πρωτα τον σκοπελο του "αποκαλυπτικου" 2012-στις κερκιδες να βρισκονται αμετρητες ημιγυμνες Βραζιλιανες και να μετραμε ρωγες αντι για προβατακια τα βραδυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γιατι και το πως "μιλαει" η "τα λεει" καποιος τωρα και οχι πιο πριν και οταν επρεπε,δεν το λαμβανω υποψην μου. Και τον θεωρω γυφτο και ανδρικελο (στο γυναικειο το "ανδρικελο πως ειναι;)
    Και πως να ξερω τι πας να σωσεις εσυ τωρα που μιλας; Η απο που βγαινουν πραγματικα τα οσα λες; Και ποιος ο σκοπος τους; Αφου σε εφαγα στη μαπα 20 χρονια και μου εδειξες τι μπορεις και κυρια το τι δεν μπορεις,παρουσιαζεσαι τωρα σαν να εισαι η αφορμη για ανακληση του εκπεσοντος Αδαμ,η την λυτρωση των δακρυων της Ευας;
    Δεν πατε να γαμηθειτε λεω εγω,μερα μεσημερι; Το "σθενος" σου και την μαγκια σου ταχα,αν μπορεις δειξτα οταν ολα καινε και οταν εισαι στα πραγματα και οταν η υπογραφη και ο λογος σου εχουν σγμασια.Και κυρια οταν μπορεις να σωσεις μια κατασταση. Τι σε βαλανε εκει πανω μωρη δουλα και δουλοι; Για το εξωφυλλο και την μουρη; Τωρα εκει απο το βαθος της σπηλιας,παρεα με τα κλοπιμαια,λεγε οτι θες.
    Και "μιλας"; Μπα; Και τι λες;
    Ασφαλως και με τους νεους διοικητες που εχουμε και με το ανακατεμα της τραπουλας που εχει γινει, οι τελευταιοι εσονται πρωτοι και τουμπαλιν. Και ο καθενας ψαχνει σταθερο σανιδι να πατισει, σε ενα καραβι που βουλιαζει.
    Και θα γεννηθουν νεες δυναμεις.
    Ειπαμε οτι το "υποθηκευμενο μελλον" εχει τον ιδιο αριθμο ευκαιριων με αυτον που εχει και το "καλυτερο μελλον".
    Μονο που στο δευτερο κανουν-η μαλλον εκαναν κουμαντο οι πολιτικοι. Γι'αυτο και τους γλειφαμε".
    Στο "υποθηκευμενο μελλον" ομως-δηλαδη αυτο που ειναι μπροστα μας πλεον- οι πολιτικοι δεν εχουν θεση καθ'οτι ειναι επικινδυνο πεδιο. Και οι πολιτικοι ως γνωστον ειναι κοτες και ψευτομαγκες. Οποτε εδω αναλαμβανουν τα χαμερ της ερημου και τα "απατσι". Και οποιον παρει ο χαρος. Και ο πολιτικος πλεον- σωστα Steven- δεν γλειφεται τωρα πια,αλλα εκβιαζεται.Η και απειλειται.
    Καποτε η πολιτικη συνετρωγε με το κεφαλαιο. Τα τελευταια χρονια το κεφαλαιο καθησε στην κορυφη του τραπεζιου και οι γυφτοπολιτικη(οι) απλα μοιραζε το κρεας. Τωρα πια, εχει γινει μια δουλα κανονικη και διχως το δικαιωμα του συνδαιτημονα. Αν θελουν οι πραγματικοι κυβερνωντες,μπορουν να δεχθουν εναν πολιτικο κλοουν στο τραπεζι τους,ετσι για να εχουν ευχαριστη πεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ποια ειναι ο νεος κλοουν του τσιρκου "Ελλας",Χρηστο? Και το κακο -γιαυτην-ειναι οτι μαζευτηκαν πολλοι καραβοκυρηδες,που στην πρωτη στραβη κανουν κανα δυο μοιρες αριστερα,και αντι για Κρητη φτανεις Λιβανο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα,

    Θα συμφωνησω Στηβεν με μια μικρη επισημανση.
    Οι παιχτες της Αγγλιας δεν εχουν παιξει περισσοτερα παιχνιδια απο τους Ισπανους η' τους Αργεντινους, αλλα παιζουν σε πολυ πιο εντονους ρυθμους ισως. Αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι αν εξαιρεσεις Ρουνει κ Λαμπαρντ η Αγγλια δεν εχει παιχτες που να κανουν την διαφορα ,παρολο που ολοι παιζουν στο εθνικο τους πρωταθλημα.Την διαφορα στην Πρεμιερ Λιγκ την κανουν οι ξενοι κ οχι οι Αγγλοι.Οι Αγγλοι στερουνται προσωπικοτητων κ ταλεντου ετσι ωστε να νικανε καποιες φορες την κουραση.
    Οι Γερμανοι ειναι ομαδα με ταλεντο , αλλα φοβαμαι οτι το ξεπουλημα βασικων παιχτων σε ομαδες της Ισπανιας ,Αγγλιας κ Ιταλιας μαλλον κακο θα τους κανει για το μελλον σαν εθνικη.
    Οι Πορτογαλοι ηταν μεγαλη απογοητευση .Αν δεν βρουν επιθετικο της προκοπης κ δεν μαθουν να παιζουν για το συνολο δεν θα κανουν ποτε τιποτα.
    Οι Βραζιλιανοι ποτε δεν χανονται.Και σε 4 χρονια αλλη φουρνια απο δαυτους θα ξεφουρνισει κ θα φανει στο παγκοσμιο στερεωμα.
    Ελπιζω στο επομενο μουντιαλ μια Βαλκανικη αλητικη ομαδα σαν την Βουλγαρια του Στοιτσκοφ , την Ρουμανια του τεραστιου Χατζι η' σαν τους Κροατες του Σουκερ να κανει ξανα μια μεγαλη εμφανιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλά, οι Σέρβοι κλασσικοί Nοτισλάβοι που στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον χύνουν συχνάκις την καρδάρα με το γάλα του ταλέντου τους.

    Aλλά για να μην σας παραμυθιάζουν τα χταπόδια, ο τελικός του 2014 θα είναι Bραζιλία - Oυρουγουάη 1-2 όπως το 1950 και μαζικές αυτοκτονίες στις φαβέλες.

    Για το "εσχατολογικό" 2012 μη μασάτε, το πολύ - πολύ να βγει η Σάρα Πέη-λυν' πρόεδρος των HΠA και να σκάσουν τίποτα μπόμπρς πυρηνικές δω και κει. Ψιλοπράματα.

    Kαλές οι ασκήσεις επί χάρτου με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, αλλά αν ο Πάπα - Mπούμπα δεν κάνει Mπάπα - Mπούπα τους πρώτους 5 αντιπάλους, θα λιώσουμε στην γκρίνια και φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ .
    ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.ΕΙΘΕ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ Κ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ !!!
    ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ 30% ΣΕ ΠΑΟΚ Κ ΓΑΥΡΟ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή