Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

            Καλό μήνα κι απο εμένα παιδιά κι αγαπητοί ( ες ) συνοδοιπόροι. Πρέπει να τον απολαύσετε, ό,τι και να κάνετε, διότι πιστεύω οτι θα είναι η τελευταία ξένοιαστη χρονική περίοδος για την χώρα μας. Νομίζω οτι κλείνει ένα μεγάλο βιβλίο κι αρχίζει ένα άλλο που θα τιτλοφορηθεί " η αλλοίωση" μέχρι να έρθει το επόμενο δηλαδή "το κλείσιμο" με την υποχρεωτική αλλαγή του χάρτη μας και το μπαστάρδεμα του πληθυσμού με την νομιμοποίηση του ενος εκατομμύριου μεταναστών.
             Γενικά τα καλοκαίρια δεν τα συμπαθώ και δεν μου πολυγουστάρει ο μήνας αυτός. Μόνο οι κολιοί με ικανοποιούν αυτήν την περίοδο. Είμαι πιο πολύ χειμωνιάτικος και στην μύτη μου έρχεται αυτή " η οσμή νεκροθαλάμου " , όπως την περιγράφει ο τεράστιος Διονύσης. Αλλά μπροστά σε αυτά που έρχονται, πρέπει οι μπαταρίες να φορτισθούν κύρια με υπομονή. Διότι, όπως ξέρετε, ΚΑΙ το καινούργιο μνημόνιο υπεγράφη ΚΑΙ η ληστρική επιδρομή στον εργαζόμενο θα κορυφωθεί. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΈΙ ΕΥΡΩΠΗ , όπως δήθεν διακηρύττουν, ΑΛΛΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Η ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΙΑΣ στο οποίο μετριούνται αυτήν την στιγμή πειραματικά οι αντοχές της παγκόσμιας νέας εξουσίας και τάξης.
         Μην σας μαυρίζω όμως άλλο. Εξ άλλου δεν ξέρω και για πόσο καιρό ακόμα θα έχουμε την ελευθεριότητα να τα λάμε μέσω του χώρου αυτού.
         Σήμερα γύρισε απο την Αγγλία ο μικρός μου γιός που μου έλειψε για τρεις εβδομάδες. Την εταιρεία θα την ξεκουράσω για επίσης τρεις εβδομάδες ( 7-28 ) και το πρόγραμμα μου λέει  τα εξης: 7-13 θα επισκεφθώ την Ίο μαζί με τον κουμπάρο μου και τον Καραγιαννίδη. Τρία ζευγάρια και τέσσερα παιδιά, με πολύ μπλά μπλά κι αρκετο ουζοαθλητισμό μετά της σχετικής μπάλας. Η παρέα όλη θα συνεχίσει στο εξοχικό της γυναίκας μου στην Πελασγία ( 14 - 19 ή 20 ) στο 255 χιλιόμετρο προς Θεσσαλονίκη. Εκεί αναμένεται και ο Sugar για τα σχετικά. Το 19 ή το 20 παίζει ανάλογα με την έδρα του πρώτου ευρωπαϊκού παιχνιδιού της ομάδας μας. Καταλαβαίνετε νομίζω  τι εννοώ. Και μετά επάνοδος στο κλεινόν άστυ και μια εβδομάδα ολόκληρη θα ασχοληθώ με το βιβλίο που γράφω. Δεν σας έχω μιλήσει ποτέ γι'αυτό αν δεν κάνω  λάθος. Ασχολούμαι με το αν υπάρχει ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. Τέλος πάντων.
       Το blog δεν θα το κλείσω. Αν υπάρχουν νέα θα τα σχολιάζω κι αν δεν υπάρχουν θα καταφεύγω σε αναδημοσιεύσεις καλοκαιρινών κομματιών που έχουν δημοσιευθεί στον Φ, 4 και 5 χρόνια παλιότερα. Πιθανώς όχι σε καθημερινή βάση αλλά το στικάκι με το δορυφορικό διαδίκτυο θα είναι μαζί μου με καθημερινή ενημέρωση ( τώρα τα λέω αυτά, διότι έχω κόλλημα με την κουβέντα μας, χώρια που στο νησί όλο και βρίσκω τρομερούς τύπους πέραν της παρέας που είναι κινητό εγκυκλοπαιδικό παρασκήνιο ).
       Η ομάδα μας γυρνάει άυριο το πρωί απο την Ωκεανία. Κάποιο μπλέξιμο υπάρχει με τα λεφτά αλλά όντες συνηθισμένοι δεν πτοούμεθα. Θα τα διεκδικήσουμε δικαστικώς. Το τελευταίο παιχνίδι μας πρέπει να ήταν το χειρότερο και να ήμασταν για τα μπάζα. Αυτά κατάλαβα απο τις κριτικές [ ο Μανωλάς άριστος στο ένας με έναν αλλά στον χώρο είχε προβλήματα, γκέλες ο Σάχα, κούραση μπροστά απο τα συνεχόμενα παιχνίδια λες κι οι αλλοι δεν έπαιζαν τα ίδια, αλλαγή στο σύστημα σε 4-4-2-2 και δηλώσεις του άλλου προπονητή για τις πάμπολλες χαμένες ευκαιρίες του].  Είπαμε όμως να μην γκρινιάζουμε διότι στα ντέρμπυ κάπως έτσι θα είμαστε. ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑΝΕ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Ας πούμε, μόλις πέρσι, στα ντέρμπυ πήραμε 4 πόντους όσους κι η αλογοτροφή ενώ η δαφνοστεφανωμένη 9. Το τέλος το ξέρετε.
        Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους κι όλες και κυρίως με υγεία κι αγωνιστικούς κιτρινόμαυρους χαιρετισμούς. Η εβδομάδα αυτή θα είναι γεμάτη πάντως.  Και τα ΣΚ πάντα τα κομμάτια του Φ που θα είναι Αλτσχάϊμερ, Αιδηψός και Μαγιώ.ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΝΕΤΕ διότι μόνο αυτά μένουν αργότερα για να έχουμε να λέμε. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, δηλαδή το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας για να τα επανααλάβουμε ξανά αλλά πιο κομψά.   

23 σχόλια:

  1. Προς όλους: ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ, θυμηθείτε με. ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ αν είναι ανίκανοι. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΗΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. θάρθουν και οι "καλοί". ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΜΟΥΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην ξεχασετε να πατε στο Μαγγαναρι,λατρεμενο τοπο του Μπουλη.Και δεξια απο το λιμανι,εχει μια μικρη παραλια γυμνιστων,να πατε κι εκει μηπως πετυχετε κανα υπουργο η βουλευτη να κανει προθερμανση για τον χειμωνα....Τωρα,ειναι ζητημα αν θα βρειτε μαγαζι για ουζομεζεδες πριν τις 3 το μεσημερι,αφου τα μαγαζια ανοιγουν κατα τις 2.Εκτος κι αν εχει ανεβει ο μεσος ορος ηλικιας των τουριστων που πριν κατι χρονια ηταν κοντα στα 25.Χρεη πολιτικης αγωγης δεν ειπες ομως ποιος θα κανει...Αληθεια,εχουμε τετοιους ανθρωπους στην χωρα,διανοουμενους και διαπραγματευτες ? Και που ειναι τοσο καιρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξενύχτης Νομικάριος02 Αυγούστου, 2010 01:38

    Στην Αυστραλία είχαμε μια πρώτη εικόνα από τα πλάνα του Μπάγεβιτς για τη νέα Α.Ε.Κ. Πρέπει ο Ντούσαν να μην παρακολούθησε το Μουντιάλ ,όπως όλοι μας εδώ οι συν-blogίτες, αλλιώς δεν εξηγείται η έλλειψη σεβασμού και γνώσεων που για μια ακόμα χρονιά επιδεικνύει απέναντι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τις μοντέρνες τακτικές που εφαρμόζονται στην υφήλιο παραμένοντας (προσ)κολλημένος στη μπάλα της δεκαετίας του 80΄. Ακολουθεί ένα 4 2 3 1, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα...4 2 4 (!!!), αφού κατεβαίνει με 4 κυνηγούς μπροστά, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι φορ περιοχής. Ακόμα χειρότερα, οι δύο του άξονα θα είναι λογικά ο Ντιόπ και ο Καφές, ο οποίος ως γνωστόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ, αλλά οχτάρι, και βέβαια ούτε κόβει ούτε κλέβει μπάλες. Με τον Καφέ δίπλα του ο Ντιόπ θα ξεφτιλιστεί, αφού δεν έχει το κορμί και την ηλικία πλέον να καλύπτει τόσους χώρους στο γήπεδο. Η ομάδα που ο πρίγκηπας μας επιφυλλάσσει (και) για την καινούργια σεζόν θα θυμίζει την εθνική Αργεντινής, η οποία πήγε να πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο με Ματσεράνο, Βερόν ή Μάξι Ροντρίγκες και Μέσι στον άξονα και βέβαια στο πρώτο μανίκι παιχνίδι με τη νεανική και πολλά υποσχόμενη Γερμανία βαρέθηκε να κάνει σέντρα. Ακόμα πιο έντονα η νέα ΑΕΚ θυμίζει την περσινή Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία και αυτή κατέβαινε με ανύπαρκτο άξονα, και αυτή πέρσι τέτοια εποχή σάρωνε στα φιλικά και ήδη κατά το Νοέμβριο είχε διαλυθεί, ενώ ο προπονητής της , ο Ρεσίνο, παλιά δόξα της ομάδας(...)πήρε τον πούλο. Για θυμηθείτε τους επιθετικούς της Ατλέτικο: Φορλάν, Αγκουέρο. Κι όμως κύριοι, ομάδα που δε διαθέτει σκληροτράχηλο άξονα και γερά στόπερ δε γλιτώνει την κατάρρευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αυγουστε καλε μου μηνα ν'ασουν αλλες 11 φορες το χρονο". Ειναι ο μηνας γιορτη και ο μηνας alter ego της τεμπελοελλαδας. Ποσο μοιαζουν. Ειναι ο μηνας οπου η χωρα ολοκληρη για 30 μερες γιορταζει. Τι να κανει μια μερα η ενα τριημερο; Δεν ειναι πασχα.Δεν ειναι χριστουγεννα. Ειναι η γιορτη του ψευτοδιονυσου.Η χαρα της τεμπελιας,του ραχατιου,του πιωματος,της μεσημεριανης ξαπλας,της μυρωδιας των λαδιων πανω σε πλαδαρες σαρκες,της ρακετας,της μασκας και του βατραχοπεδιλου,των ανοιγμενων οφθαλμων,των περατζαδων σε στενα σοκακια.
    Πιτσιρικες,μικρομεγαλες,γραιες,πουστιδες,λεσβιες,ντοπια και μη καμακια,χοντροκοιλαραδες με αναλογα πορτοφολια,ολοι σε εναν διχως αυριο αγωνα στριμωγμενοι στα νησιωτικα καντουνια, σαν αλλοι αμπελωνες,να υμνουν την χαρα του καλοκαιριου.
    30 μερες, επισημα.
    Λογω θερμοκρασιας βεβαια, υπαρχει το στοπ στις δουλειες και τις εργασιες,σαν μια μεγαλη αποδειξη αλλα και μια τρανη δικαολογια,για το οτι "οπου κανει ζεστη,δεν δουλευει τιποτα".
    Και εδω κανει ζεστη 300 μερες το χρονο. Τι μνημονια μας ζητανε και τι ορους και τι προγραμματα και τι δεσμευσεις; Ειναι μαλακες;
    Εδω, ο εκαστοτε "σχεδιασμος", ειναι γραμμενος με ξυλαρακι στην ακρη της αμμουδιας και οταν φυσαει ωραια ο μπατης,σβυνει η γραφη και αποκαλυπτεται απο κατω της ενας σουτσος σε σχημα πεους.
    Καλο καλοκαιρι σε ολους. Και σε εσενα αδερφε Steven,που θα ανεχτεις την ζεστη της ατμοσφαιρας και την τουριστοασχημια.
    Ελπιζω να (μη) φτιαχνετε καμια τρομοκρατικη οργανωση εκει στην Ιο σαν τους αλλους στην Ικαρια,αλλα να πας μονο για κανενα μπανιο,ουζο,ψαρακι και καλη παρεα.
    Εδω που τα λεμε,κανεις δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω απο αυτα. Απλα εχουμε εκπαιδευτει να "θελουμε" και εχουμε αυτοζευτει σα βοδια στο χωραφι. Τελος παντων.
    Και θα περιμενουμε με ορεξη το βιβλιο. Και ελπιζουμε με τον τιτλο του, να μη μπερδεψεις το ιεραττειο και νομισει οτι ο χριστος εκανε λαθος πλανητη,η λαθος συμπαν και ηρθε καπου οπου δεν υπαρχει ζωη πριν τον θανατο,αρα ουτε εζησε πουθενα,ουτε και πεθανε ποτε.
    Βλεπω να σε περιλαβαινει ο Ανθιμος και να εχεις τη μοιρα του Καζατζακη.
    Θα τα λεμε,οπως με ολους απο εδω, σε πιο χαλαρους ρυθμους.Θα ριχνουμε την ματια μας,θα ενημερωνουμε, η θα σχολιαζουμε οποτε μπορουμε. Το μπλογκ-για οσο καιρο που λες και συ-θα παραμενει ανοιχτο και ζωντανο.Εστω και με Αυγουστιατικη ραθυμια.
    Καλες διακοπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξενύχτης Νομικάριος02 Αυγούστου, 2010 02:13

    Φυσικά η ομάδα μπορεί να είναι καλύτερη από πέρσι, κάτι τέτοιο άλλωστε δεν είναι δα και... δύσκολο , ενώ σε περίπτωση που έχει υψηλή κατοχή μπάλας και διατηρήσει τους αυτοματισμούς που ήδη δείχνει στα φιλικά, θα παίξει και ελκυστικό, φαντεζί ποδόσφαιρο, μολονότι θα είναι πάντα φοβερά ευάλωτη στο κάθετο ποδόσφαιρο του αντιπάλου, ακόμα κι αν αυτός είναι μικρή ομάδα. Όμως κοτζάμ ΑΕΚ, που τα τελευταία χρόνια έχει ταπεινωθεί αφάνταστα, έχει ανάγκη και από αποτελέσματα, για να ανέβει πραγματικά και να κερδίσει ξανά το σεβασμό των αντιπάλων της. Γιατί δηλαδή κύριε Πρίγκηπα πρέπει να παίζεις με 4 κυνηγούς, για να φτάσεις στο γκολ, δηλαδή και με φορ, και με δύο πλάγιους, και με δεκάρι τον Λύμπε σε ρόλο Φορλάν στην εθνική Ουρουγουάης, αλλά και με οχτάρι τον...Καφέ; Ποια άλλη ομάδα υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο αλάνας και αφήνει τον άξονά της ετοιμόρροπο; Μέχρι και η μεγάλη Μπάρτσα παίζει σταθερά με τρία ΑΜΥΝΤΙΚΑ στην ουσία χαφ στον άξονα! Εκτός κι αν ο Ντούσαν έχει σαν υπόδειγμα καμιά Εθνική...Σερβίας, η οποία "πρόκοψε" στη Νότια Αφρική. Τι πιο λογικό από το να δημιουργήσει μια τριάδα στα χαφ, με κολώνα τον Ντιόπ, αφού μπροστά και με τρεις...μόνο επιθετικούς στο γκολ θα φτάνει, όπως εξάλλου έφτανε και πέρσι.
    Το μεγαλύτερο βέβαια ανέκδοτο της φετινής ΑΕΚ, είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ!!! Επίσης...ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟ!!! Είναι πραγματικά ντροπή κοτζάμ Μπάγεβιτς να μην απαιτεί δεξί μπακ και να βασίζεται στον παραπληγικό Γιάχιτς, την ίδια ώρα που η κλανιά ο Νιόμπλιας ξυνίζει τα μούτρα για τον Μπουμσόνγκ!! Ας ελπίσουμε μόνο ότι η σωματοδομή του Ντιόπ και οι συγκεκριμένες δυνατότητές του θα ξυπνήσουν τον Πρίγκηπα και θα τον οδηγήσουν σε πιο ορθόδοξες λύσεις. Αλλιώς ας ετοιμαστούμε στα παιχνίδια για 5-4 ή και 3-4 δυστυχώς! Πολλοί θα με κατηγορήσουν ότι γράφω απαξιωτικά για τον Μπάγεβιτς. Σας λέω ειλικρινά ότι ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ του, γιατί ο Μπάγεβιτς είναι και ο δημιουργός της υπερομάδας των ετών 90 κι έχει προσφέρει στο σύλλογο, σε αντίθεση με κάτι ανθρωπάκια μετοχάκια που είναι οι νεκροθάφτες της ΑΕΚ μας. Όμως όταν έρθουνε οι σφαλιάρες, τα ανήθικα σκουλήκια που μας μαγαρίζουν (εξαιρώ βέβαια τον Αδαμίδη, ο οποίος κατά τη γνώμη μου πηγαίνει ανέλπιστα καλά!) θα κρυφτούν πίσω από τα προπονητικά εγκλήματα του Ντούσαν. Και δεν θα έχουν κι ολότελα άδικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιθετα,Γιαννη, πιστευω οτι ειδε μουντιαλ. Και προς τα εκει ξαναγυρναει-ευτυχως για το καλο ποδοσφαιρο και τους λατρεις του-η ποδοσφαιρικη μανιερα και ο τροπος με τον οποιο θα αναπτυζονται ολο και περισσοτερες ομαδες.
    Με πρωτη και καλυτερη την Βραζιλια που θα επιστρεψει στα πατρια εδαφη του "καλου ποδοσφαιρου", που τοσο εχει δυσφημιστει και υποσκελιστει απο το πρακτικο.Αυτο δηλαδη που το παιζουν οσοι πολυ απλα,δεν ξερουν να παιζουν αλλιως.
    Γι'αυτο αλλωστε πιστευα οτι ο τελικος θα ειναι αναμεσα στην Ισπανια και την Βραζιλια. Η οποια Βραζηλια-νομιζα-θα πετουσε απο πανω της το ξενο πουκαμισο με τα καρω που της φορουσε ο μαλακας ο Ντουγκα και την καταλληλη στιγμη, αυτη θα φοραγε αυτο με τους φοινικες και τις καρυδες. Αλλα που. Την ειχε ζεψει ο μαλακας την ομαδα στο καρο των βοριοευρωπαιων,ευνουχιζοντας την.Τελος παντων.
    Η Ισπανια το εσωσε το ποδοσφαιρο απο τους μαντραχαλαιους και τους ξυλοκοπους.Νισαφι τοσα χρονια με τους Ουνους.
    Γρηγορη πασα,κινηση στο χωρο,κυνηγιτο απο τους κεντρωους και τους επιθετικους στην αντιπαλη αμυνα,ανακτηση της μπαλας και φτου και απ'την αρχη επιθεση. Με την ακαταμαχητη λογικη που λεει οτι "οταν επιτιθεσαι περισσοτερες φορες και με περισσοτερους παικτες,εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σκοραρεις περισσοτερα γκολ απο τον αντιπαλο και να φυγεις νικητης".
    Αυτο χρειαζεται-αλλα και εχει σαν αποτελεσμα- την υψηλη τεχνικη και τις επινοησεις,διχως τις οποιες,κανενας δεν πετυχε μεγαλα πραγματα.Ολα αυτα,σε συνδυασμο με τους αφομοιωμενους αυτοματισμους,δημιουργουν ενα ελκυστικο θεαμα που εχει και ουσια.
    Απλο μα και τοσο δυσκολο,γιατι χρειαζεσαι και τα καταλληλα εργαλεια για αυτο. Χαφαρες που να καταπινουν χιλιομετρα,να ξερουν πολυ μπαλα,να ειναι ευστροφοι,αμυντικους γρηγορους-και οχι τσουρουκια τυπου Κυριακου βεβαια- με αστραπιαιες επιστροφες για την αποφυγη της εκθεσης,δυο αμυντικα χαφ σκυλια μαυρα,τυπου Αρεβαλο, και βεβαια δυο-οχι εναν- επιθετικους κομπρες.
    Η Ισπανια τα εχει. Εμεις, πολυ αμφιβαλω.
    Το 4-4-2,χρειαζεται αριστα χαφ,κατι το οποιο δεν εχουμε. Και δεν νομιζω να το επιχειρισει. Με το 4-2-3-1- θα παμε, με κινηση προς τα "μεσα".Κατι που ειναι πιο εφικτο.
    Ενα μινιμουμ προσπαθειας τετοιας μπορουμε να την καταβαλουμε.Δεν τολμω να συγκρινω ανισα πραγματα βεβαια,αλλα στην αναλογια του αυτο μπορει να πετυχει. Αλλωστε εδω δεν εχουμε να κανουμε και με τιποτα μεγαθηρια. Μια τρουμπα και ενα λιβαδι εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξενυχτη μου, τα ειπαμε. 9 στα 10 παιχνιδια θα ειναi over. Καλυτερα ετσι,παρα αυτο το σιχαμα που βλεπαμε τοσο καιρο.
    Ας γινονται ολα τα παιχνιδια "ροντεο". Σε αυτο ειμαστε καλοι. Ποιος να ακολουθησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξενύχτης Νομικάριος02 Αυγούστου, 2010 03:28

    Καλέ μου φίλε Χρήστο, πρώτος εγώ από όλους θέλω να παίζει η ΑΕΚ επιθετικά, εξάλλου έτσι τη μάθαμε και την αγαπήσαμε. Αναλογικά ωστόσο ο Μπάγεβιτς πρέπει να έχει πρότυπο την Ισπανία, δηλαδή την Μπάρτσα, κι όχι Αργεντινές, Σερβίες ή Ατλέτικες. Το πλάνο του, τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα που βλέπουμε, παραπέμπει σε "επιθετικό" ποδόσφαιρο (ή μήπως μπάλα;) κατ΄όνομα μόνο, στην πραγματικότητα σε χύμα μπάλα του στυλ "ό,τι φάω κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μου"! Η Εθνική Ισπάνίας, μακράν η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ και με προπονητή ολκής, στα δύσκολα παιχνίδια έπαιξε στην ουσία με πέντε χαφ στον άξονα, και τι χαφ μάλιστα! Η μπάλα που επιμένει να διδάσκει ο Ντούσαν έχει μουσειακή αξία και δυστυχώς η κάθε τυχάρπαστη ομαδίτσα, ακόμα και της Κοπρολίγκας μας, μπορεί να σε πιάσει κορόιδο, αν και πολύ χειροτερη σε αξία!Ειναι δεδομένο ότι οι παίχτες των Γαυροβάζελων είναι ανώτεροι από τους δικούς μας σε αξία, τουλάχιστον οι περισσότεροι, με τέτοια μυαλά ο Ντούσαν οδηγεί την ΑΕΚ μας στον γκρεμό . Πάντως θα περιμένω ένα εναλλακτικό έστω πλάνο για τα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα παρακαλάω να πέσω έξω και να διαψευστώ!Όπως όμως πολύ σωστά έγραψε ο Στίβεν, ο Μπάγεβιτς και ο Αδαμίδης έβαλαν υψηλούς στόχους. Κι έτσι αρμόζει στην ΑΕΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Αυγούστου, 2010 10:10

    Steven και συμπλογκίτες, καλό αύτουστο κι από μένα.
    Παχιές οι μύγες, παχύς κι ο πάγκαλος, πρέπει να παχύνει κι ο mini-αεκτσής που έχω σπίτι, οπότε θα τον περάσω στο κλεινόν άστυ, το πιο ήσυχο μέρος στην ελλάδα. Θα μου λείψουν, ομολογώ, τα πανηγύρια, τα ρακοκαψίματα, η χώρα αμοργού, ο μούρος και το αλωνάκι, οι βεγγέρες και οι συζητήσεις σε χαλαρές ατραπούς, που πιάνουν τις άκρες του γαλαξία, και παραπέρα!...
    Πρέπει να πάρω κι εγώ δυνάμεις για το ασάλιωτο που 'ρχεται...
    Άιντε Σεπτέμβρη και κάνα δεκαήμερο σε καμιά ήσυχη γωνιά της ηπειρωτικής ελλάδας, μετά δουλειά δουλειά δουλειά (αν είμαι τυχερός να έχω...)
    Καθότι φρουρός του λεκανοπεδίου (κάτι σαν τους επίλυδες των αρβανιτοχωρίων πέριξ του ιστορικού κέντρου) χαλλλαρώνω και θα μπλογκάρω αδιαλείπτως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Αυγούστου, 2010 10:25

    Γιάννη είμαι με το Χρήστο...4-2-3-1 δοκίμασε και 4-4-2 ως εναλλακτικό. Κατ' εμέ, με το μπαρμπαδέλλα (από τα τελευταία λίμπερο στην ευρώπη), πρέπει να δοκιμάσει και 3-5-2 / 5-4-1 για παιχνίδια με δύσκολους αντιπαλους (ευρωπαϊκά - ντέρμπυ), μα χρειάζεται τα πλάγια μπακ με ποιότητα, πνευμόνια, σέντρα και ετοιμότητα. Φούλης, αργυρίου, καράμπελάς, νταντόμο (που είναι), αραούχο, λαγός υπάρχουν. Μόνο ο αραούχο μπορεί μα είναι τελειωμένος και ο λαγός (επειδή μπορεί, λένε, να μετατραπεί σε full back, που δεν το πιστεύω), οπότε χαλλλλλαρώνουμε με το 4-2-3-1.
    Συμφωνώ στο θέμα του γκαφέ, ήμαρτον πια! Ας βάλει το γκέντζο, ο οποίος είναι βαρύς όμως. Θα μου πεις ο γκαφές είναι κεντέρης? Μπα.
    Πάμε ροντέο και παρακάλα οι τερματοφύλακες να μετεμψυχωθούν σε οικονομόπουλους και ο μανωλάς...στο θείο του.
    Ζούμε εποχές μεγάλων ανακατατάξεων, γίνεται της πουτάνας, ας συντονιστεί και η ΑΕΚ, λοιπόν...
    ΥΓ: Λατρεύω τη μπαλα της ισπανίας, αλλά για να κάνεις τα ίδια πρέπει να έχεις ινιέστα-τσάβι-μπούσκετς. Εμείς με μπούμπα-τουλούμπα στα 32 (τον έχω δει αγγλία στα ντουζένια του και γάμαγε...), λύμπε στη πολλοστή εφηβεία του στα 35 και γκέντζο φέρελπι αλλά αργό τι να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Αυγούστου, 2010 10:28

    ΥΓ2: Λόγω σωματοδομής και μικρής ταχύτητας αμυντικών χαφ, επιμένω ότι το γιαχάγια ΔΕΝ πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο. Δανεικό να ψηθεί και σε 1-2 χρόνια που θα αποσυρθεί ο γκαφές φέρτον να σκουπίζει το μισό γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Όλους : Ωραίες είναι αυτές οι αναλύσεις που με τις περισσότερες δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Είναι εξώφθαλμες οι απουσίες των πλάγιων μπακ και του χάφαρου, όμως πλέον ο πρόεδρος κι ο προπονητής ΕΙΠΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
    Εκτός αν υπάρχει άλλο σχέδιο, ΜΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς Γιωργη
    ο γιαχαχια δεν εχει καμμια πειθαρχεια στο παιχνιδι του και αυτοι που τον ζουν απο κοντα θα στο επιβεβαιωσουν αρα δεν κανει
    προς ξενυχτη
    θαυμαζω τις προπονητικες σου γνωσεις , θελεις να μεσολαβησω στον ντουσαν για μια θεση στο τεχνικο τμημα
    καθειστε πρωτα να δουμε την ομαδα να παιζει και μετα μπορειτε να πειτε ( η χολη να βγαλετε) οτι θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από μικρός περίμενα πως και πως να έρθει ο υπέροχος μήνας Αύγουστος.Οι μνημες του καρπουζιού,τα σταφύλια,της ντομάτας που μοσχοβολούσε και έφτιαχνε η γιαγιά πελτέ,τα χρυσά στάχια και η αλμύρα στο δέρμα από τα πολλά μπάνια,όλα αυτά φτιάξανε ένα αξέχαστο σκηνικό του Αυγούστου που έχει αποτυποθεί στο μυαλό στα τόσα χρόνια που έχουν περάσει.
    Και κάθε αύγουστο, μια γλυκιά νοσταλγία νιώθω για όλα αυτά που φυσικά δεν θα ξαναζήσω σαν παιδί και μια προσμονή για αυτά που μπορώ να χαρώ τον μήνα αυτό της γλυκιάς τεμπελιάς.
    Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε.
    ΥΓ:@Ξενύχτη
    Αγαπητέ Κωστή καλά πάμε,μην γκρινιάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξενύχτης Νομικάριος02 Αυγούστου, 2010 19:08

    Τεράστιε Γαρατζέε, άψογος στο θέμα του μπαρμπα- Δέλλα, από τα τελευταία λίμπερο του πλανήτη, στα δύσκολα παιχνίδια το 5 3 2 μπορούμε να το παίξουμε πλέον αξιοπρεπώς! Συμφωνώ επίσης στο θέμα του Γιαχάγια και φυσικά του Καφέ, ο οποίος ΔΕΝ είναι αμυντικό χαφ και δεν έχει τα προσόντα για τη νευραλγική αυτή θέση.
    Φίλε dimitri, μακάρι να πέσω έξω, να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πανηγυρίζουμε μαζί ή έστω να ανεβούμε επίπεδο. Ωστόσο μιλώ με επιχειρήματα, στα οποία δεν έγραψες κάποια απάντηση. Είμαστε πλήρεις κατά τη γνώμη σου; Η Ατλέτικο πέρσι δεν έπαθε τα ίδια; Στο Μουντιάλ οι ομάδες που παίζανε όπως η ΑΕΚ τώρα, δεν πήγανε άπατα στα δύσκολα; Στην Ευρώπη οι ομάδες εδώ και χρόνια ρίχνουν το βάρος στον άξονα και στα κλεψίματα μπάλας ή πάνε έτσι χαλλαρά από τα πλάγια χωρίς να έχουν τον έλεγχο του κέντρου και πάει η κόντρα επίθεση από τους αντιπάλους σύννεφο;Δε βγάζω χολή, αν πρόσεξες, τονίζω ότι είμαι με τον Ντούσαν, ωστόσο η καλύτερη κριτική είναι αυτή που γίνεται ΠΡΙΝ αρχίσουν οι γκέλες και τα ξεκωλιάσματα ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Κατόπιν εορτής μέχρι και η Αννούλα η Καραμανλή κριτικάρει. Θεωρώ πολύ πιθανό, όπως γράφω πιο πάνω, να πάμε καλύτερα από πέρσι, σε ικανοποιεί όμως απλά αυτό;Το πρόβλημα πέρσι της ΑΕΚ ήταν τα 31 γκολ που ρούφηξε, στον πρώτο μάλιστα γύρο είχαμε αρνητικό συντελεστή γκολ, πρωτοφανές για ΑΕΚ!! Βλέπεις κινήσεις από τον Μπάγεβιτς, ώστε να δυναμώσουμε αμυντικά; Εγώ διαβάζω Ντιόπ, Καφέ στον άξονα κι ο θεός βοηθός! Χτυπάω ξύλο που τα γράφω αυτά, αλλά το ποδόσφαιρο έχει κανόνες, από τους οποίους δύσκολα ξεφεύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξενύχτης Νομικάριος02 Αυγούστου, 2010 19:12

    ΥΓ: Χαράλαμπε αγόρι μου καλό μήνα, βλέπω ότι θυμάσαι το όνομά μου και δε με λες...ΓΙΑΝΝΗ!:) Βέβαια για το ότι ξεχάσατε οι άλλοι το όνομά μου φταίω κύρια εγώ που ψιλοχάθηκα!!!Πάντως δε χάνω ανάρτηση, σας το ξαναγράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Αυγούστου, 2010 19:32

    Ωχ...παρασύρθηκα...κώστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φιλε ξενυχτη
    δεν νομιζω οτι γραφεις με επιχειρηματα αλλα διαφορες σκεψεις που εχεις στο μυαλο σου, ασε να δουμε πρωτα τι θα γινει μεσα στο γηπεδο και μετα βλεπουμε, μην ξεχνας οτι με υλικα απο κονσερβα δεν μπορεις να κανεις γαστρονομικη κουζινα
    ο μπαγιεβιτς δεν κανει τις μεταγραφες αλλα η διοικηση αρα........και γω θα ηθελα τον καναβαρο αλλα τι να κανουμε υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς dimitri: Πάντως αν ζητάει OPEL και του παίρνουν PUNTO, τότε ΚΑΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ( αυριανή ανάρτηση), ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ.
    ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΟ ΑΠΛΟ ( ΟΛΟΥΣ ): Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ". ΟΙ 4 ΤΟΥ ΔΣ ΔΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ; ΧΩΡΙΣΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ; ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΚΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΝΟ, ΚΙ ΟΧΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΓΩΜΑΡΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΑ; ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Όλους: ΤΟ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ; ΚΑΙ ΜΙΑΝΕ ΣΤΟ ΔΟΛ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΜΟΤΕΧΝΕΙΟΥ; ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΞΑΝΑΛΕΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και που θες να μιλησουνε? Εδω ολοκληρη "σεχτα"(α`ι` σιχτιρ...)και αλλαξε στρατοπεδο και πηγε στον ΔΟΛ,οι δικοι μας που ειναι μακραν οι περισσοτερο διαπλεκομενοι δεν θα πηγαινανε? Εδω τον Ντεμη τον εκανε ολοκληρο προεδρο,αγκαζε τον ειχε παρει,και ειχε αναλαβει τις υδροφορες για να μεγαλωσει το ελος....Εγω παντως περιμενω το μεγαλο μπαμ στην ΑΕΚ,πολυ πριν τον Οκτωβρη,μην πω μεσα Σεπτεμβρη.Εκει στα ψηλα του Πασαλιμανιου ειναι" μικρος ο κοσμος...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς monegascsos: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τοτε τι καθομαστε κι ασχολιομαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή