Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΣ

     Άντε να τελειώνουμε με τον Αύγουστο και με το καλοκαίρι και με τις δήθεν διακοπές. Που δεν διεκόπη και τίποτα πρακτικά. Ο διαιτητής απλά σταμάτησε τον αγώνα για πέντε λεπτά για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Κι οι γιατροί, αφού του ρίξανε λίγο καρπούζι στη μάπα κι αφού του βάλανε μια γάζα γραφικότητας νησιού στο μέτωπο, τον χτύπησαν στην πλάτη και του ευχήθηκαν γερά με τσαμπουκά για την συνέχεια.
     Είναι σημαντικό που τελειώνει αυτή η αυγουστιάτικη οσμή νεκροθαλάμου. Αυτή η λεχρίτικη εποχή που ευνοεί κύρια τις μύγες και τους κολιούς. Που χαλαρώνεις και ξεφεύγεις υποτίθεται, ενώ πρακτικά αλυσοδένεσαι περισσότερο στις σκέψεις σου για το μετά. Και τελικά σου φταίνε όλα. Μπορεί να φταίει το κατάλυμα, μπορεί η παρέα μπορεί η ζέστη. Πολλά « μπορεί» υπάρχουν, που ο καθένας τα αξιολογεί ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας που κουβαλάει στον εγκέφαλο του και είπε να την φορτίσει.
     Που σίγουρα ξεφορτίζεται με την επιστροφή πίσω στον τόπο των μη διακοπών. Την πρώτη μέρα, την πρώτη στιγμή. Ακαριαία. Δεν χρειάζεται πολύ. Φεύγεις από τον παράδεισο και ξαναγυρνάς στην κόλαση. Ξανασυναντάς το φανάρι, τον απλήρωτο λογαριασμό, το διαμέρισμα της συνοικίας. Την δουλειά που πρέπει να προσποιείσαι τον ερωτευμένο μαζί της, τα σόγια και τους γείτονες και γενικά ό,τι άφησες ανοικτό νομίζοντας κι ελπίζοντας ότι δεν θα ξαναγυρίσεις.
     Καλά όμως είναι αυτά τελικά. Διότι κάτι μπορείς να κάνεις. Να πολεμήσεις ρε αδερφέ. Να λύσεις κανά θέμα. Ενώ τον Αύγουστο ήταν όλα πίσω. Σε πηδούσε το θερινό τμήμα της βουλής με αδιαφάνεια και σε πλήρη συμμαχία με τα μέσα μεταφοράς που δεν τροφοδοτούν με πληροφόρηση τους τόπους των διακοπών. Μέσα στο καλοκαίρι δούλευε ο ΔοΝηΤής παρέα με την αναφροδίσια τρόικα και τον φελλό στην Πάρο επι δίμηνο κι εσύ νόμιζες ότι η ζωή ξανάρχιζε επειδή έκανες οφθαλμόλουτρα στα στρινγκ και στα τάνγκα. Ή επειδή σε έπειθε ο ταβερνιάρης για το αγνόν του ντόπιου προϊόντος και το φρεσκοψαρεμένο ψάρι της τοπικής ιχθυοκαλλιέργειας.
     Σεπτέμβριος και φθινόπωρο. Φθίνουν οι οπώρες και λογικά πλημμυρίζει η ατμόσφαιρα από την μυρωδιά της σήψης. Της σεπτής οσμής που θα εξαφανισθεί μια και καλή με τον ερχομό του ευλογημένου χειμώνα. Της πιο σοβαρής εποχής. Που μου θυμίζει τον μοναδικό επιζώντα μιας αιματηρής μάχης, που σκόρπισε χιλιάδες πτώματα τριγύρω του κι αυτός περπατάει ανάμεσα τους σαν την δόξα στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη. Και διασωθείς πια, θέλοντας και μη, θα ξαναφτιάξει τα πράματα κατά πως του κατεβάζει η γκλάβα του και η διάσταση της.
     Και πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την παρακμή και την επίπλαστη κρίση. Οι παρατάσεις δεν κάνουν καλό. Μόνο τα πέναλτυ δίνουν τη λύση. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει άμεσα, αυθωρεί και παραχρήμα. Να ξεμπερδεύουν, και αυτοί που μας ποδηγετούν, αλλά και εμείς. Που ελπίζουμε, πήζουμε, διαβάζουμε, την μια χαιρόμαστε και την άλλη απογοητευόμαστε. Να τελειώνει αυτή η διάθεση μας που έχει καταντήσει γραμμή καρδιογραφήματος καλωδιωμένου ετοιμοθάνατου σε μονάδα εντατικής θεραπείας φαλιρισμένου κρατικού νοσοκομείου.
     « Το γοργόν και χάριν έχει» κι « όποιος βιάζεται σκοντάφτει ». Τώρα, είναι η μόνη χρονική στιγμή που δεν βρίσκω καμία αντίφαση στις παροιμίες. Αφού πρόκειται να σκοντάψω, καλύτερα τώρα παρά μετά. Δεν μπορώ να προσπερνάω τις μέρες και τους μήνες, να κάνω τον σταυρό μου και να ξυπνάω την επόμενη φοβούμενος ότι τώρα έρχεται το ατύχημα. Μιλάμε για μια άχρηστη προσμονή που μου δένει χειροπόδαρα την σκέψη και δηλητηριάζει ανεπιστρεπτί την διάθεση δημιουργίας στην ούτως ή άλλως μάταιη πορεία μου. Θέλω να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου ξανά. Αφού η ψυχή είναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχύτερα. Διότι έχουν αρχίσει και μου την δίνουν οι συμβουλάτορες, οι ληστές της πατρίδας μου και τα μέτρα που θερίζουν κόσμο και δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
     Και βέβαια συμφωνώ ότι ο μονόδρομος δεν είναι και ο καλύτερος των δρόμων. Όμως είναι δρόμος. Που μπορεί να έχει και τεράστιες δυσκολίες. Ναι, αλλά έχει και εχθρό ορατότατο. Ευδιάκριτο. Και ή θα με φάει, ή θα τον φάω. Δεν είναι σαν τώρα που δήθεν έχω χιλιάδες εναλλακτικές λύσεις και πηδιέμαι από το άγχος να βρω ποια είναι η καλύτερη. Και προτιμώ το stress – το οργανωμένο άγχος – από την γενική αβεβαιότητα. Δεν προσπαθώ να κάνω βελτιστοποίηση του αλγόριθμου. Ψάχνω την επιβίωση και προτιμώ την παρωπίδα και το υποχρεωτικό παρά το αόρατο ρίσκο τα «αν» και τα «έστω». Αυτά είναι για τους αμπελοφιλόσοφους και τους τόνους μαλακισμένων βιβλίων που λύσανε τα πάντα θεωρητικά. Ενώ πρακτικά μας φέρανε ένα βήμα πριν την κιβωτό του Νώε.
     Κι αν γίνει τελικά καταστροφή; Ε, ας γίνει. Να τελειώνουμε και με αυτό το σενάριο. Το δένδρο θα ξαναβγάλει φρούτα και το υδρογόνο θα ξαναδημιουργήσει βακτηρίδια για την αναγέννηση της ζωής. Που μπορεί να είναι λιγότερη καταναλωτική ή να ξαναβρεθούμε στις κουφάλες των δένδρων και τις σπηλιές της ζούγκλας. Και λοιπόν; Χειρότερα περνάγανε οι προηγούμενοι από εμάς; Εγώ για πιο γεμάτους τους έχω κόψει. Χωρίς να κουβαλάνε τόσες άχρηστες λεπτομέρειες που είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε και που μας διέλυσαν τις ζωές. Άσε που ήταν και πιο άντρες και πιο γυναίκες σε σχέση με τον σημερινό κατακλυσμό των ομοφυλόφιλων που οδηγήσανε την εποχή στο μοιραίο ανικανοποίητο. Στην εποχή της ψυχής τους.
     Και τώρα που τελειώνει ο Αύγουστος, μπορεί και να έχουμε και τίποτε ευχάριστα θεάματα. Τίποτε κρεμασμένους πολιτικούς ή δημοσιογράφους ή τραπεζίτες ή φοροφυγάδες σε καμιά κεντρική πλατεία. Ωραία είναι αυτά μπας και καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Που τώρα μέσα στο καλοκαίρι ήταν όλα μαζί, αχταρμάς, αρμενίζοντας με τα κωλοκότερα τις θάλασσες μας και βρωμίζοντας τις δημόσιες παραλίες με τα σκατά τους ενώ τις βαφτίζανε και ιδιόκτητες. Γι’ αυτό βιάζομαι για τον Σεπτέμβριο τον τρυγητή. Να πάρω μια φαλτσέτα και να αρχίσω να κόβω ρώγες. Μπας κι ανασάνει το δένδρο, που το συμπονώ έτσι όπως το βλέπω κυρτωμένο από το περιττό βάρος.

26 σχόλια:

  1. Αλληγορηκότατο το κείμενο και είναι το στοιχείο μου.
    Άλλοι κόβουν με τη φαλτσέτα τις ρώγες από συμπόνοια στο δέντρο κι άλλοι κόβουν πάλι με φαλτσέτα,αλλά για το στομάχι τους.
    Έχουν λύσει όμως το πρόβλημα κύρτωσης νωρίτερα με παλμέτα...
    Πάντως και οι δύο κόβουν με φαλτσέτα,άρα διδάχτηκαν την ίδια μέθοδο επιβίωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα ειναι να μην φτασουμε να κυκλοφορουμε με μια τετοια στην τσεπη απο Σεπτεβρη και μετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιοτατο το αισιοδοξο-απαισιοδοξο κειμενο σου.
    Και μακαρι να εχουμε γρηγορα οτι εχουμε.
    "do it quikly δεν ειχε πει και ο Χριστος στον Ιουδα; Ακομα και αυτος ταλαντευονταν. "Βιασου μην αλλαξω γνωμη και σταυρωσω εσενα παιλιοπουστα".
    Εχω μεγαλωσει σε ψαροχωρι.Κοντα σε αμμουδιες,αλμυρα,δυχτια,γυαλιστερη θαλασσα, νωχελικα απογευματα και γλυκες νυχτες,με φωτα να τρεμοπαιζουν.
    Το καλοκαιρι το συμπαθω. Οχι τα 40ρια του βεβαια. Αυτα ειναι αναγκαιο κακο. Μιλω για την γλυκια ζεστη που σε τυλιγει σαν ολοσωμο χαδι.
    Και με τους ρυθμους που αναγκαια επιτασει,οι οποιοι ειναι πιο κοντα στην ανθρωπινη φυση και οχι οι κανιβαλικοι χρονοι των αλλων "παραγωγικων" εποχων.
    Τελος παντων. Αν ειναι να ερθει τεετοιος χειμωνας που προαναγγελεις,μακαρι να ερθει.
    Και σιγουρα δεν θα ειναι ο τελευταιος. Μη φερνουμε τον ολεθρο. Απλα δεν θα μοιαζει-και πολυ περισσοτερο οι πεομενοι του- με τους προηγουμενους. Το "πολλα" και στο τελος "τιποτα". Του "παμε" και στο τελος "σημειωτον". Του ωραιου μελλοντος" και στο τελος "επισφαλους και αγνωστου αυριο"
    Βρε δεν παει να γαμηθει.
    Θελουμε "δικτατορια". Οποιουδηποτε ειδους. Δεν μας νοιαζει. Δειξτε μας μονο τον εχθρο. Ποιος ειναι.
    Γιατι τωρα,τιγκα στην χολιστερινη,στα δανεια,τις κοιλιες,τις plasma tv,στο νεφος,στις γραβατες, μπερδευτικαμε και μας λιανισαν.
    Μας τα πηραν,μας χρεωσαν,μας πηδηξαν και φευγουν μες την θολουρα.
    Μακαρι ο καθαρος χειμωνας να ειναι μια αρχη. Αν ειναι και Παριζιανικη οπως την περιγραφεις, με κιλοτινες, μακαρι. Αν και δεν το βλεπω.
    Μακαρι να συνεργαστουν οι εποχες και καμια να μη γινει εμποδιο στην καθαρση.
    Το -φετινο-καλοκαιρι, θα μπορουσε να ειναι η απαραιτητη αναισθησια,προκειμενου ο ασθενης να χειρουργηθει.
    Το χιονι προκαλει τα ιδια τραυματα οπως και η φωτια. Εγκαυματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αγχος σκοτωνει...Οτι ειναι να γινει ας γινει μια ωρα αρχιτερα να τελειωνουμε.Να ξερουμε ποιοι ειμαστε και τι κανουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ steven
    Άσχετο.
    Την προηγούμενη Δευτέρα ήσουν κι εσύ Σκιάθο με το Δ.Μ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. de katalavainw giati xarikane oloi me ti gela tou lagou kai de provlimatizonte gia to pos o vatraxos tha vrethei pano apo ti ksanthi pou edeikse polu kala stoixeia xtes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα σε ολους.
    Και τι επρεπε να κανουμε με την γκελα του "πρεσβη"; Να λυπηθουμε;
    Χθες ξαν-μανα-παλι συναντηθηκαν οι μανατζαραιοι το Σκοκου με τον δικηγορο. Και αποφασιστηκε να αποφασισουν αργοτερα. Στα μεσα Σεπτεμβρη καθοριστικε η επομενη συναντηση,οπου και εκει θα καθοριστει και το επομενο ραντεβου τους.
    Και μεχρι τοτε ο Σκοκος θα ειναι ωσει παρον στο γηπεδο,αφου δεν εχει κανεναν απολυτως λογο για κατι διαφορετικο.
    Με τον Τζεμπουρ,μαυρα μεσανυχτα και εκει.
    Με τον Μπλανκο τα ιδια.
    Τρεις τις 11αδας δεν ξερουν που θα συνεχισουν να παιζουν.
    Εθεαθει στην Ερμου σημερα το πρωι ο αεικινητος δικηγορος. Ψαχνει για στοπερ. Καλη τυχη αντβοκατ.
    Ο Φρατζολας δηλωσε: "με τετοιες εμφανισεις δεν παμε πουθενα..." Τι εχουν οι εμφανισεις ρε ροφε; Μια χαρα ειναι. Με τις ριγες τους,με το σχεδιακι τους. Πως,μια χαρα ειναι. Εσυ δεν ξερεις να την φορεσεις.
    Αυτος ο Νταντομο που ειναι,ξερει κανεις;
    Θα του την φαω την θεση, το ειπαμε. Το αριστερο μπακ ειναι καπαρωμενο απο μενα.
    Τον Αργυριου,τι τον παει και τον φερνει στις αποστολες; Για τα νερα;
    Και ξαφνικα, ετοιμες οι γερονταρες. Στην αποστολη Δελλας- Λυμπε. Προφυλαχθησαν στην ασημη αναμετρηση με την Νταντι, ωστε να ειναι ετοιμοι για το ντερμπυ με την Κερκυρα; Μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Αυγούστου, 2010 12:39

    Ελ σιντ θα τους κάνει, μπας και εμψυχώνονται οι τιτίκες...Θα τους βάζει 2 πατερίτσες μέσα από τα σορτσάκια και θα τους έχει να στέκονται στο κέντρο του γηπέδου ωσάν σκιάχτρα, να τρομάζουν οι οχτροί και να παίρνουν με τα πάνω τους οι παίκτες-νενέκοι, μπάς και κατανικήσουν τα μεγαθήρια τύπου νταντί,κέρκυρας,θρασύβουλα,βασλούι,καλλιθέας κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Αυγούστου, 2010 12:43

    ΕΚ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ:
    ΧΡΗΣΤΟ, ΝΤΑΝΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!
    Θα παίζει εξωφυλαρούχας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ποια αποστολη ειναι; Στο Rambo II ;
    Γιωργη,δεν καταλαβαινω τιποτα. Δεν θα μου φαει τη θεση ο κλωνος το Murrey Abraham.
    Αν ειναι δυνατον.
    Φουλ μπακ χαφ με αναποδο ποδι. Θα ξεκιναω απο το σημαιακι τις πισω αριστερης γωνιας και θα καταληγω στην μπροστα δεξια γωνια,διαγωνια το μηκος του γηπεδου. Μιλαμε για καινοτομια. Συστημα "τριλιζα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Sakis: Όχι φίλε, δεν ήμουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος είπε...
    Καλημερα σε ολους.
    Και τι επρεπε να κανουμε με την γκελα του "πρεσβη"; Να λυπηθουμε;

    --------------

    mwre ki egw xarika ,antanaklastika omos
    opos xerome se kathe itta tou lagou kai tou gavrou se oles tis diorganoseis

    alla pros ti n eparsi stis kitrinofullades?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Αυγούστου, 2010 18:58

    Τουλάχιστον όταν φτάνεις στη γραμμή του άουτ του αντιπάλου μην ξεχνιέσαι, γιατί θα μας προκύψεις σαν το Μάκη το Χατζή, που έβγαινε από το γήπεδο με τη φόρα που είχε και δεν κοίταγε κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. megali mpala oi zontoxires xtes
    gyrisane to mats sto teleutaio 20lep-to kai mporousan eukola na valoun kana - duo akoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα σε ολους.
    Τα κονομησαν χθες Μπεος και Τσακιρης. 5 αποδοση το διπλο.Και εχουν ακομα να κονομησουν...
    Και ποιος Πανιωνιος και ποια προσφυγια;
    Και οι "φιλοι" του νιονιου,αντι να κυνηγανε την ΑΕΚ μεσω του Πανιωνιου και να συμβαλουν στο γκρεμισμα και το ριξημο της ομαδας τους,καλο ειναι να πλακωσουν στις κλωτσιες την Εφιαλτικη διοικηση τους.
    Αλλα που μυαλο...;

    Ο Μπαλμπερδες το εχασε το παιχνιδακι χθες.
    Και ο Βαγγελας απο την καψα του και την ορμη του εκανε 15 μεταγραφες και χορτασαν τα στομαχια των μανατζαραιων. Ποιος Μοδεστος,ποιος Ουρταδος,ποιος Χολεμπας, ποιος Φουστερ και ποιος Μιραλας; Τι ειναι αυτοι; Μεταμοντερνοι ζωγραφοι; Ιδιοκτητες μπαρ στην Κορουνια; Μετροποντικες σαν τον "Ιασονα"; Οχι. Ειναι-λεει- ποδοσφαιριστες.

    Πλησιαζει η στιγμη που θα δουμε την ομαδα μας να φιγουραρει πρωτη με τον μαραθωνιο της πρωτης αγωνιστικης. Και ειμαστε και τυχεροι καθ'οτι υπαρχει 15θημερη διακοπη αρα θα μεινουμε στην κορυφη του Εβερεστ για τουλαχιστον 20 μερες.
    Μεγαλεια.
    Αν δεν γινει καμια ομορφη γκελα στην Πατρα.
    Αλλα πιστευω πως οχι,αφου εμεις-ευτυχως- προλαβαμε και καναμε την γκελα μας στο αδιαφορο παιχνιδι με την Νταντι.
    Αρα τα παιδια μας, πρεπει να εχουν αντιληφθει πληρως την κρισημοτητα του αγωνα και οτι σε αυτον διακυβευονται πολλα για το μελλον μας και ειναι αγωνας οροσιμο για οσα διεκδικουμε.Και παιρνοντας-με καθε τροπο και θυσια-το τριποντο απενταντι στους κατοικους του Ποντικονησσιου,οι οποιοι θα τα δωσουν ολα- και ειναι γνωστοι ΑΕΚοφαγοι- και οφειλουμε να εχουμε τα ματια μας δεκατεσσερα,να δωσουμε το 110% για να φυγουμε νικητες απο την μεγαλη αυτη μαχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2010 15:19

    Αλλιώς?
    Οι τιτίκες θα έχουν τα 2 ξόανα μεσ' το γήπεδο να τους λεν' ότι δε μπαίζουν με τη μπαρτσελώνα ή τη μπάγιερν, αλλά με το ποντικονήσι και τα σούρμενα.
    Από τη μπυραρία στη τζιτζι-μπυραρία και να δούμε πως θα αντιδράσουν σήμερα. Ο αγών είναι σημαντικός μετά από τα χάλια με τη μπυραρία ΚΑΙ τα χάλια της ομάδας του παλατιού (ΧΑ ΧΑ ΧΑ ρε ζουλάπια, έτσι, που θέλατε και το γήπεδο φρέσκο...) και της τρούμπας (Βαλβέρδε: ζζζζζζζζζζζζζζζζζζ, χρρρρρρρρρρρρρρ, ζζζζζζζζζζζζζζ).
    Διακοπή μετά και θα είναι καλά να μπουν με θετική ψυχολογία στη νέα μίνι προετοιμασία, μπας και συνέλθουν...
    Πως βλέπετε το νασούτι? Εμένα, για τα λεφτά που δίναμε και τις μαλακίες που κάναμε με μόρα και γίρανεκ, μιά χαρά...
    Ακόμα θυμάμαι την ψ-ΩΡΑ και τον Σκωρ-ο να λεν: "τακτική ντιόπ με μόρα" Μωρέ τι μας λες? Κορόιδα είν' οι μαφιόζοι? Από 1,9 εκ. θα σου τον δίνανε με 200 χιλιάρικα? Ομάδα που ούτε έχει πέσει κατηγορία και τα πάει και μιά χαρά ειναι το ίδιο με ομάδα που έπεσε και έχει βαρέσει και κανόνι? Ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2010 15:24

    Στο νιόνιο τι έγινε βρε παιδιά? Το μ-πέος τους έφαγε σα κιουνεφέδες για επιδόρπιο...Λογικόν. Αφού είναι μουσικός εξωραϊστικός σύλλογος, το μπέος θα ήξερε μιά χαρά να τους κογιονάρει, καθότι συναδέλφος του κακέτσι και του γιδόπουλο.
    Πως διαχειρίζεται τους μπουζουκτσίδες, τις τραγουδιάρες και τις λουλουδούδες στα μαγαζιά του...έτσι και τα νιόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2010 15:39

    Νέα Φαντασία, Νέα Δειλινά, Νέος νιόνιος...πως να μη νοιώθει σα στο σπίτι του το μπέος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αδερφε, η ψωρα και ο σκορος πληρωνονται κανονικα.
    Ειναι προεκταση της πολιτικης της εταιρειας. Ειναι η φωνη προς τα εξω. Δεν την λες βεβαια και λουτσιανο
    παβαροτι,περισσοτερο με κραξιμο καρακαξας μοιαζει,αλλα τελος παντων,γινεται ντορος,γινεται βαβουρα.
    Και καλα οτι κατι τρεχει,ενω δεν υπαρχει τιποτα. Γενικα.

    Ο Νασουτι εδειξε καλα στοιχεια περσι με τον ΑΡΗ. Για το μπουρδελοπρωταθλημα εδω, καλος ειναι. Και χωρις πολλα λεφτα (κυριως! Αυτο που το πας;)
    Δεξι μπακ δεν υπαρχει ακομα. Ισως βαψει τα μαλλια του ο Μπουρουτζικας και του βγαλουν κανενα μαιμουδενιο συμβολαιο οτι και καλα προκειται για το ανερχομενο αστερι του Αργεντινικου ποδοσφαιρου και αποκτηθηκε για 34+8 χρονια απο την Los Kolanderos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2010 15:54

    ...και θα μένει οικειοθελώς και στο δυάρι του αραούχο στη Νέα Φιλαδέλφεια...μείωση εξόδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βεβαια ουτε και αριστερο μπακ υπαρχει καθ'οτι o Murrey Abraham ειναι ανετοιμος. Και οταν ετομαστει τι θα γινει;
    Βεβαια "παιζω" εγω για την θεση,αν και ακουγεται οτι ο "προεδρος" θα κανει κρουση στον παροπλισμενο Μαλντινι.Για διαρκειας και φανελες,καταλαβαινετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2010 17:25

    Μπορείς και να αλλάξεις το όνομα σε ριμποπουλος ή ριμπογλου μπας και πουλήσουν και καμιά φανέλλα από τις 80.000 (!!!!!!!!) στοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επί τέλους έφθασε ο Σεπτέμβριος. Τέλος οι "επίτηδες χαρούμενοι" του καλοκαιριού. Μακάρι να έρθει και ο φθινοπωρικός καιρός, να βρέξει για να καθαρίσουν οι δρόμοι και οι ψυχές.

    Και ένα ποδοσφαιρικό, άσχετο με το ύφος του υπόλοιπου μηνύματος: τώρα που προσώρας φαίνεται να συνωμοτούν όλοι υπέρ της ΑΕΚ, για να δούμε: θα κάνει η ΑΕΚ το προφανές, να καθαρίσει την Κέρκυρα ή πάλι θα έχουμε μια από τα ίδια και θα το καταλάβουμε από το πρώτο κεφάλαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αιντε ρε παιδια...κουραγιο....απανω του ωρε.
    Πεταξτε τα στριγκακια.
    Φορεστε καινουριες καλτσοδετες στο ημιχρονο.
    Μη σας τρομαζει το μπλε. Η Κερκυρα ειναι.
    Δεν ειναι η Γαλλια του Ζινταν.
    Βαλτε λιγο ταλκ στα μπουτια και βγειτε και φατε τους, κοριτσια μου.
    Τι θα γραψουν αυριο η ωρα και το σκορ;Με τι καρδια θα βγουν τα φυλλα; Γιατι τους πικραινετε;
    Γυριστε το ρε παιδα.
    Για ονομα της Βλαχοπουλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. i alithia einai oti o tennes den ton eixe glentisei to vatraxo.
    etsi meta to papakosta to doni to stathopoulo to tsioli kai to katsabaki, prostethike kai o gigantas mpampis tennes.
    protathlima kai epoxes 90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μετριοτης μετριοτητων τα παντα μετριοτης
    Η αλλιως : χεζε ψηλα και αγναντευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή