Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΜΑΓΙΩ

       Καλοκαιράκι έφτασε και οι αποδράσεις θ’ αρχίσουν. Μιλάω για το πόπολο. Που ζει αυστηρά εποχιακά. Και νομίζει ότι σπρώχνοντας το πρόβλημα για αργότερα, κάτι θα κάνει πάλι ο θεός. Δεν μιλάω για τους προύχοντες που έχουν πάντα καλοκαίρι, έστω αλλάζοντας και χώρα.
      Είναι ωραία εποχή; Όπως το πάρεις. Και ανάλογα με τα προβλήματα που σε πιλατεύουν. Η εποχή ωραιοποιείται κατ΄ αρχάς με τον καιρό που την συνοδεύει, και κατά δεύτερον με την ανθρώπινη δυνατότητα. Σκέψου δηλαδή καλοκαίρι με βροχές. Ή σκέψου καλοκαίρι με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή άλυτο οικονομικό. Δεν θα το βρίσεις τελικά; Δεν θα καταραστείς την εποχή, όπως την καταράστηκαν οι Ούνοι κι είπαν να μεταφέρουν εδώ την γκαντεμιά τους;
     H μαύρη σκέψη όμως πρέπει να φύγει. Και να επικρατήσουν τα οφθαλμόλουτρα. Άσχετα αν κι αυτά πάλι θα οδηγήσουν τον αγάμητο Έλληνα στην ίδια θλιβερή πραγματικότητά του. Διότι τα τάνγκα, τα τόπλες και τα ωραία κορμιά, παρέα με το ουζάκι, την ζέστη και την εικόνα της πεθεράς ή της συζύγου με τα μωρά στο background, δεν θα χαλαρώσουν τον παραθερίζοντα. Αντιθέτως θα ξαναθυμηθεί το γραφείο, τη νόμιμη βίζιτα και τον θεσπέσιο χειμώνα. Θα τον κάνουν να αισθάνεται εξωγήϊνος στο νησί με τα χαβάρια, που μετά θα πρέπει να απολαύσει την ίδια χρόνια οικογενειακή φασολάδα. Πόση να φας και για πόσα χρόνια; Είπαμε όμως να αφήσουμε τις μαύρες σκέψεις.
     Το καλοκαίρι όμως, έχει έναν star. Ένα κομματάκι ύφασμα που περιγράφει πλήρως τη χαλαρότητα και την πρόκληση. Μιλάω για το μαγιώ. Το εσώρουχο ή το εξώρουχο ή το κανονικό φόρεμα της παραλίας. Εκεί τα βλέπεις όλα σχηματοποιημένα και ξεκάθαρα και σαν μαλάκας δεν μπορείς να πεις και τίποτα. Εκεί το εμπόρευμα πλέον κυκλοφορεί ελεύθερο, δημοσία δαπάνη, και ακυρώνει οποιαδήποτε πουριτανιστική λογική. Βεβαίως και ο star είναι το γυναικείο μαγιώ.
     Δύο κομμάτια αν είναι μπικίνι, ή ένα μεγαλύτερο ύφασμα από το ανδρικό μαγιώ , αν είναι ολόσωμο. Μια σοβαρά παρατήρηση είναι ότι αν τα ανδρικά και τα γυναικεία μαγιώ ήταν μαθηματικά δεδομένα, θα ήσαν αντιστρόφως ανάλογα. Το παλιό ανδρικό μαγιώ ήταν ένα σλιπάκι. Το γυναικείο ήταν ολόκληρο φόρεμα. Καθώς περνάγανε τα χρόνια και ο άνδρας συμβιβαζόταν με την ιδέα του διαπλανητικού κερατά, αλλάζανε τα κόζα αλλά και τα μαγιώ. Σιγά-σιγά το σλιπάκι του άνδρα γινόταν σορτς και το ανδρικό όργανο χανόταν σαν περίγραμμα. Αντίστοιχα το γυναικείο φόρεμα γινόταν δύο κομμάτια, μίκραινε και μίκραινε, και σήμερα βέβαια υπάρχει μόνο ένα κομμάτι, άντε και δύο αλλά το δεύτερο αρκετά βαθιά μέσα στα καπούλια. Το σύμβολο της σταθερότητας.
    Θυμάμαι ότι παλιά έπρεπε να τραβήξεις το μαγιώ για να δεις λίγο κώλο. Σήμερα πρέπει να ανοίξεις έναν κώλο για να δεις λίγο μαγιώ. Και πάντα ήθελα να πάω να ρωτήσω μια λουόμενη για το πόσο άνετο είναι να έχεις κάτι στον κώλο σου μόνιμα, μπας και το κάνω κι εγώ με το δικό μου μαγιώ.
      Δεκτά όλα; Σίγουρα. Αφού το καλοκαίρι είναι εποχή λεχρίτικη και αφού τα πάντα πρέπει να διαλυθούν, τι, οι εχθροί της γυναίκας, που λέγονται μόδιστροι, δε θα το εκμεταλλευόντουσαν; Ποικιλοτρόπως. Και για να την απαξιώσουν σαν προσωπικότητα που δεν ξέρει γιατί το κάνει, και για να την αναγάγουν στα μάτια όλων σαν μια ερασιτέχνη στριπτιτζού γεμάτη πρόκληση , ανήθικη, και τίγκα στα απωθημένα. Πρακτικά αγάμητη οδηγήτρια της γύμνιας της εποχής.
      Kαι φυσικά οι μόδιστροι, που βέβαια είναι κάτι κραγμένες, κύρια ακυρώνουν τον σεξουαλισμό σαν γυναικείο συστατικό. Ξερό γυμνό, όσο τέλειο και να ΄ναι, δεν είναι τόσο ερεθιστικό και προκλητικό όσο και κάτι που κρύβεται. Κάτι που φαντάζεσαι. Το ωμό γυμνό δεν ανυψώνει τη φαντασία ή τις ορέξεις. Αφού σου παραδίνεται απλόχερα, τι διάολο να φανταστείς; Πάρε μαλάκα το καλύτερο φαγητό σε 5000 μερίδες. Πόσες να φας; Και μετά βέβαια να αισθάνεσαι και άτολμος, άβουλος αφού οι έξω κώλοι συνεχίζονται, αλλά εσένα πια δεν σου σηκώνεται.
      Και αυτή η ομηρία θα συνεχιστεί. Όχι, στον απόλυτο γυμνισμό δεν θα φτάσουμε διότι κάποιο ύφασμα πρέπει και να πουλιέται. Τώρα γιατί πρέπει ένα τριγωνάκι υφάσματος να πουλιέται σε τιμή blazer είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και βέβαια επειδή οι πωλήσεις θα πρέπει να συνεχισθούν, αύριο τα γυναικεία μαγιώ επάνω θα έχουν αντικείμενα. Ψεύτικα όργανα, έμβολα, μοχλούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει σε αμηχανία τον ανδρικό πληθυσμό για τη γυναίκα του, την κόρη του ή τη φιλενάδα του. Κι αυτός πια αποξενωμένος να κόψει τα οφθαλμόλουτρα ή και το καλοκαίρι γενικότερα. Το DVD πιο φτηνό θα του έρχεται. Και πιο σίγουρο και πιο πιασάρικο. Τι να συνεχίσει να κάνει όταν η οικογένεια του κυκλοφοράει γυμνή, διότι έτσι πλέον επιτάσσει η μόδα; Πώς να δράσει; Να επιβάλει μπούργκα;
     Είμαι υπερβολικός; Μπορεί. Για την Ελλάδα όμως, το παγκόσμιο μπουρδέλο, δεν κάνω λάθος. Περιμένετε και θα το δείτε. Η μόνη σωτηρία μας είναι ο γυναικείος γυμνισμός. Δέστα όλα και μην ασχολείσαι. Και κύρια δες και κατάλαβε ότι η απαξίωση επιβάλλεται εκ των έσω. Και είναι σκόπιμη, δημοκρατικά καταιγιστική υπέρ των δικαιωμάτων του θηλυκού φύλου αλλά που τελικά το οδηγεί στο πουθενά. Που μη έχοντας τι να κάνει, τα βγάζει όλα έξω. Κι ας κατηγορεί την Ουκρανή. Είναι αδύνατον να παραδεχτεί ότι αυτή είναι η Ουκρανή της δύσης. Που πάντα ήταν βέβαια αλλά τώρα έχει κι άλλοθι την οικονομική κρίση. Άρα θα εμφανισθεί σαν βιζιτού διότι πρέπει να θυσιασθεί για το παιδί της.
      Και δεν υπάρχει ξέκωλο πια. Είναι θέμα μαγιώ και τίποτε περισσότερο. Μην το μεγαλοποιείτε. Εξ άλλου Έλληνες είστε και τα πάντα τα ξεπερνάτε πανεύκολα. Μετά βέβαια θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά δεν πειράζει. Θα έχει φύγει το καλοκαίρι και θα έχει έρθει ο Σεπτέμβριος, οπότε θα υπάρχουν σύννεφα για να μπορεί να γίνει η επιθυμητή αναρρίχηση και κατόπιν η πτώση.

2 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος22 Αυγούστου, 2010 10:19

    Από τις εικόνες της αιδηψού σε αυτές των κατάτι νεναικότερων παραλιών. Από το μπανιερό (τρομερός όρος...) στο μαγιό-σκατοκόφτη ή αλλέως κορδολούρι...
    Αααχχχχ, νοητικό σκωτσέζικο ντους (λχ από το ντούσαν στο Δ.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Πολύ ησυχία και νέκρα έπεσε...
    Ανησυχώ γι' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή