Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΓΟΥΝΑΡΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟΥ 2008. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΜΕ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ή μήπως αυτό δεν το ακούσατε;

     Μου αρέσει να ξεμασκαρεύω το τραγούδι που ακούω. Να απομονώνω τη μουσική, και να μελετώ το πεζό τμήμα. Γιατί το έγραψε ο στιχουργός, σε τι κατάσταση ήταν, τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές. Το κάνω, διότι πάντα η μουσική, ωραιοποιεί το τραγούδι. Γι’ αυτό άλλωστε και ο συνθέτης αμείβεται περισσότερο από τον στιχουργό.
     Ψάχνω λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από τη στολή. Πώς είναι η μεταμφιεσμένη γκόμενα; Είναι Σάρον Στόουν, ή είναι μια μπορούχα, που καταλαβαίνει ότι είναι χοντρή, όταν την ώρα που κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία, άνδρες της GreenPeace αρχίζουν να την σπρώχνουν προς τη θάλασσα.
     Σήμερα λοιπόν, που τελειώνουν οι απόκριες –πράγματι ο εθιμοτυπικός Έλλην μόνο την τσικνοπέμπτη έφαγε κρέας – θα αναλύσουμε έναν παιάνα, που σμίλεψε την κουλτούρα των προγόνων μας. Κι είναι λογικό αυτό, διότι όπως λένε και οι πρεσβύτεροι, τότε υπήρχε τέχνη και ποιότητα. Το περίφημο κάθε πέρσι και καλύτερα.
     « Μια κότα στρουμπουλή , μια κάτασπρη πουλάδα, εβγήκε στην εξοχή μια βόλτα στη λιακάδα. Κι ένα μαύρο κοκώ, πετεινάρι, κοκώ, την φλερτάρει κοκώ, κικιρίκου, κοκώ….». Χωρίς να θέλω να μακρυγορήσω, θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, που ονομάζεται Νίκος Γούναρης, έχει γράψει κι άλλον έναν παιάνα που πάει ως εξής: « Σε είδα να κλαδεύεις (δις) μια τριανταφυλλιά. Κι από τότε, κοπελιά μου, τίκι τακ κάνει η καρδιά μου».
     Ο δεύτερος είναι βοηθητικός για την ανάλυση. Μας κάνει να κατανοήσουμε , ότι ο καλλιτέχνης έγραφε με τα βιβλία της ζωολογίας και της φυτολογίας ανοιχτά. Χρησιμοποιούσε ήχους, και κραυγές ζώων, πρώτον διότι δεν πολυεμπιστευόταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, και δεύτερον για να κάνει τον παιάνα πιο εύκολα τραγουδίσιμο από το διψασμένο κοινό.
     Πράγματι, εκατομμύρια Ελλήνων σιγοτραγούδησαν τον παιάνα καθώς βάδιζαν και καθώς δούλευαν. Και βροντοφώναξαν τον παιάνα στους χώρους πολιτιστικής συνεύρεσης όπου εξεφράσθη ο Γούναρης. Πάμε εκεί, τότε. Να φανταστούμε τη σκηνή. Πλήθος κόσμου, αριστοκράτες, βλάχοι, στρατιωτικοί με στολή, νοικοκύρηδες εν γένει, όπως ήταν ο πληθυσμός παλιά. Οι γραβάτες επικρατούσαν στους άνδρες, και το χτένισμα-καφάσι σε απόχρωση κομοδινί τύπου Louis Quinze στις γυναίκες. Όλοι λοιπόν η αίθουσα, αλάλαζε το κικιρίκου κοκώ, ή το τικιτικιτακ, και κοιτάζανε δεξιά αριστερά να αναγνωρίσουν κάποια παρασυρμένη απ’ τη φωνή των πουλερικών.
     Πάμε στην ανάλυση του παιάνα. Οι ήρωες ήταν μασκαρεμένοι. Καλύτερα θα έλεγα, τα ήθη. Είπαμε ότι η Ελλάδα, την σεξουαλική επανάσταση έχασε, και την ικανότητα να λέει αλήθεια μεταξύ της. Άρα είναι πιο εύκολο να γελοιοποιήσεις μια κότα κι ένα πετεινάρι, παρά έναν αγάμητο.
     Ο παιάν προσδιορίζει τόπο και καιρό. Είμαστε στην εξοχή κι έχει λιακάδα. Όσον αφορά τον τόπο δεν μαθαίνουμε τίποτα. Πράγματι στο κέντρο της πόλης , όσο μικρή κι να ήταν τότε, δεν έχει αναφερθεί ότι κυκλοφορούσαν κάποτε όρνιθες. Όμως όσον αφορά τον καιρό, έχουμε τον πρώτο προβληματισμό. Μόνο στη λιακάδα βγαίνει η κότα κι ο πετεινός ταυτόχρονα; Αν δηλαδή βρέχει, βγαίνει μόνο το ένα είδος, ή και τα δύο πάλι, αλλά δεν φλερτάρουν; Είναι μια απορία. Ο ήλιος ανεβάζει τη λίμπιντο; Δηλαδή, καταργούμε το κρύο καιρός για δύο;
     Βγαίνει λοιπόν, μια γυναίκα, επειδή έχει καλό καιρό. Να κάνει μια βόλτα στη λιακάδα. Η γυναίκα από τον παιάνα χαρακτηρίζεται κότα. Έτσι τις βλέπανε τότε, οι παλιοί άνδρες. Που όμως, κι αυτοί αποκαλούνται πετεινοί. Ο παιάν άρα, είναι αποκριάτικος. Η κότα ήταν στρουμπουλή. Δηλαδή τα είχε τα πιασίματα της. Για να χαρακτηρίσεις όμως κάποιαν στρουμπουλή, σημαίνει ότι δουλεύει η σύγκριση. Άρα κάποιες άλλες, ήσαν αδύνατες. Επομένως κατανοούμε, ότι του Γούναρη, του άρεσαν οι πιο γεμάτες. Όταν μετά η κότα τρώει κι άλλον χαρακτηρισμό, « μια κάτασπρη πουλάδα» ,καταλαβαίνουμε κι άλλα. Πουλάδα είναι η μικρή κότα , άρα η κοπέλα ήταν νεαρής ηλικίας κι είχε αναιμία λόγω του κάτασπρου της επιδερμίδας. Ο Γούναρης λοιπόν, αρήσκετο σε παχουλή, νεαρά και άσπρη. Αν επίσης συνυπολογίσω και τον παιάνα της τριανταφυλλιάς, θα προσθέσω ότι την ήθελε και εργαζόμενη , έστω στο σπίτι. Να κάνει κάτι ρε παιδί μου. Όχι μόνο σύζυγο, στρουμπουλή, νεαρά. Να μπορεί έστω, να κλαδέψει την τριανταφυλλιά .
     Μετά έχω το πετεινάρι. Δηλαδή το πιο καβλωμένο πουλί της φύσης. Γιατί είναι μαύρο; Αν το τραγούδι το είχε γράψει ο Barry White, δεν θα υπήρχε απορία. Όμως ο Γούναρης ήταν λευκός. Άρα το μαύρο, παραπέμπει σε κάτι επιθετικό, ή σε κάτι μαυρισμένο από την αγαμία. Ή για να τονισθεί μια αντίθεση. Μαύρες κότες έχεις, σαν μαύρος. Άσπρες δεν έχεις. Άρα θέλεις τα άλλα, που δεν έχεις. Έτσι είναι και η επιτυχία της χώρας. Όλοι θα ήσαν πολύ καλύτεροι , αν κάνανε κάτι άλλο.
     Κι έρχομαι στο ζουμί. Το πετεινάρι θέλει να πηδήξει. Ο σκοπός όμως αυτός, δεν αμολιέται φόρα μόστρα. Γι’ αυτό πρώτα, έρχεται το φλέρτ. Το οποίο όμως δεν είναι διακριτικό, διότι το πετεινάρι ουρλιάζει κοκώ.
     Και εκτίθενται όλοι που υπηρετούν το κακό. Οι άνδρες να τον χώσουν και οι γυναίκες να τον πάρουν. Η πιο απλή φυσική αλήθεια που μασκαρεύεται κοινωνικά. Κι όλοι τις απόκριες να δικαιούνται να παρασυρθούν χωρίς παρεξήγηση. Να τρέχουν όλοι, μπας και χαλαρώσουν, και ξαναγίνουν ό,τι προστάζει το ένστικτο, αλλά για να γίνει αυτό η μεν γυναίκα να ντυθεί κολομπίνα, ο δε άνδρας να ντυθεί σάτυρος. Οι απόκριες, οι πάντα αφιερωμένες στην αθάνατη ελληνική πεοκρουστική μαλακία.
     Κι όλα αυτά, από ένα τραγουδάκι του Γούναρη; Αμέ. Έχω κι άλλα. Περί τιμής, υπόληψης και λοιπά κοινωνικά ιδεώδη. Και έπαρσης εθνικής και κατάστασης ποσοτικής ποιότητας. Όσο αναλύεις το στίχο, τόσο βρίσκεις. Το πώς περνάγανε, το πώς διασκεδάζανε, το πώς προβληματίζονταν και το πώς αντιμετώπιζαν το μέλλον. Μασκαρεύανε το παρελθόν, και όταν το μέλλον αποκαλυπτόταν, βρίσκανε κοκώ και κικιρίκου. Η Ελλάδα φοράει μπούργκα πάντα. Τις απόκριες τις έχει 365 ημέρες του έτους. Κι εγώ, το τραγούδι το ξεμασκαρεύω, πρώτον για να καταλάβω τι στο διάλο μου παραδίνανε, και τι στο διάολο λέει η αποκριάτικη ελληνική ιστορία μου. Μπας και καταλάβω τις σημερινές δηλώσεις των αρχηγών, που ναι μεν δεν είναι τεράστιοι, όμως την ιστορία την γράφουν αυτοί. Μ’ αρέσει ν’ αναλύω τους παιάνας. Δοκιμάστε το και κυρίως μεθαύριο, κάφτε τον Καρνάβαλο, τον μόνιμο ελληνικό! Προσοχή στον αετό, τον γιαπωνέζικο. Την επόμενη Κυριακή πετάει, που πέφτουν κι οι τιμές.

39 σχόλια:

  1. Εχουμε δουλειες...κι οπως παει θαχουμε δουλειες με φουντες,καθ`οτι ενα χαμογελο παντα χρειαζεται στην δοσοληψια με τον απεναντι,μην σε παρει και για αγροικο.Απο 10/9 ο σωζων εαυτο σωθητω...
    Η Ρομα-πιτσα δεν ειναι ακομα ετοιμη,ειπε ο Περοτα.Δεν ειχε ψηθει καλα η ζυμη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ερθει με το σκαφος,πες του να μην μπει με φορα,γιατι στον Αστακο ακομα βγαζουν ψαρια και φυκια απο τα μαγαζια....Τι κανει αυτο το παιδι? Για τον Παναγιωτη (TAKIS) λεω...Εξαφανισμενος ειναι!!! Μου μυριζει Καζαμιας,οσονουπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Αυγούστου, 2010 00:55

    Τι βιώνουμε εμείς οι ΑΕΚτσήδες εδώ και 16 συναπτά έτη? Ο Ιπποκράτης, το αποκάλεσε πρώτος ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ…Τα ψυχολογικά συμπτώματα τα αιτιολόγησε με ανισορροπία των 4 σωματικών υγρών (αίμα, βλέννα, άσπρη χολή, μαύρη χολή), με τη μαύρη χολή να είναι σε υψηλότερα επίπεδα του κανονικού. Κυριολεκτικός ο όρος, λοιπόοοοον. Και το ρίχναν στα ματζούνια τα ελοχίμ. Στο μεσαίωνα, αυτοί οι ταλιμπάνοι του πάπα προκαλούσαν εμετούς και το ρίχναν στα κλύζματα μπας και καθαρίσει ο οργανισμός. Ο Γαληνός το ίδιο πρόβλημα το επεσήμανε ειδικά στις γυναίκες και το αιτιολογούσε με αδυναμία εκτόνωσης των σεξουαλικών υγρών. Κοινώς σε αγαμιομπούκωμα. Προφανής θεραπεία ήταν να να ξεχαρμανιάζουν σεξουαλικών οι κυρίες, η οποία –λένε- ότι δούλευε μια χαρά. Οι ΑΕΚτσήδες ακολουθούμε μάλλον μεσαιωνικές, βυζαντινού τύπου τακτικές, με τελευταία την καρπαζοανταλλαγή στην Καλλιθέα. Δαν αφήνουε τα μίση λέω γω, μπας και θεραπευτούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Εισαι και εσυ υπηρετης της φυσης" αλλωστε αδερφε.
    Αλλο το οτι θρωσκεις συνεχεια μπροστα και πανω ενω αλλοι καμια φορα θρωσκουν και πισω.
    Look at bright side.
    Ρε τι τραβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως ηρθες ΟΡΓΟΥΕΛ στο blog.O Αβραμιδης μαλλον κοιμαται,οποτε σε καλωσοριζω εγω καθ`οτι "θαλαμοφυλακας"...Σωστη η παρατηρηση σου για το συστημα,αλλα ειναι γνωστη η μεθοδος και πιο παλια απο το `70....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια για το θάνατο του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Μπαχράμη στην οικογένειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Και τα δικα μου συλλυπητηρια. Μολις τωρα το πληροφορηθηκα. Πραγματικα κριμα.
    Κανοντας ψαροντουφεκο σε καποια παραλια της Καλαματας,τον "κουρεψε" καποιο ταχυπλοο. Και αφηνοντας πισω δυο μικρα κοριτσια.
    Ξερω τουλαχιστον οκτω-δεκα που εχουν φυγει με αυτον τον τροπο. Εκατονταδες τα περιστατικα καθε καλοκαιρι.
    Ενδειξη της αναρχιας και της ελειψης θαλασσιας παιδειας, αν και με τη θαλασσα να ειναι παντου.
    Τι να πεις.
    Ξανα κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου και απο μενα "Οργουελ".
    Σωστη η σκεψη και εφαρμοζεται παγια αφου ειναι πετυχημενη παγκοσμιως.
    Αν και στην περιπτωση της ΑΕΚ,πρωτοστατησε ο νανος. Και οι αλλοι απο πισω ακολουθησαν σα χανοι,πιστευοντας οτι θα αγορασουν γκλαμουρια,μεταμορφωνοντας την ομαδα σε da capo.
    (και μεσα σε αυτους,εννοειται ενας ολοκληρος μηχανισμος στηρηξης και καλυψης, που εθαβε τα σκατα στην αμμο με το αζημιωτο.Ο οποιος,μερος του, υπαρχει ακομα μεσα. Η λεξη της μοδας,η λεξη κλειδι, η λεξη που φερνει "ριγος", ειναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ).
    Και τα καταφεραν. Εννοω στο να αγορασουν "εφημερες χαρες".Και αιωνια φασκελα. Αλλωστε αυτο δεν κανουμε ολοι εμεις οι μη τζακατοι; Δεν φασκελωνουμε και δεν κανουμε κολωδαχτυλα στους κληρονομους πιστωτικων καρτων και το αδελφατο και το πουταναριο που εχει γινει ενα κουβαρι;
    Και αν για σενα το φασκελο και η βρισια ειναι προσβολη,για καποιους καβαλημενους ειναι παρασημο. Αρα τα καταφεραν.
    Η ΑΕΚ βεβαια δεν εγινε da capo, εφ'οσον εκ'του dna της ειναι αδυνατον. Και τεσσερα πρωταθληματα να επαιρνε τα τελευταια 5 χρονια,παλι θα αποτυγχανε το πειραμα.
    Καθ'οτι αλλο σις κεμπαμπ και αλλο σουσι.
    Αλλωστε δεν ηταν σκοπος ο πρωταθλητισμος.Ουτε το κερδος απο την επενδυση. Αν ηταν οντως ετσι,πως επετρεψαν ετσι εν'λευκο και σε μια νυχτα απο τον κοντο να παρατησει το εγχειρημα;
    Και γιατι δεν τον κυνηγησαν αμεσως μετα με ελεγχους διαχειρηστικους και μηνυσεις;Γιατι δεν ανησυχησαν για τα λεφτα τους; Μηπως γιατι "απλα ηρθαν να συνεισφερουν" οπως ειπαν; Αυτα τα ακουω βερεσε. Οταν σε παραταει πρωτος αυτος που στηνει την ιδεα,τον αρπαζεις απο το λαιμο και του βαζεις τα marlboro στο λαιμο να καταπιει αμασητα.
    Και αφου για τιποτα απο τα παραπανω δεν ενδιαφερθηκαν και την εκαναν και οι ιδιοι μετα ακολουθωντας τον προς την εξοδο,θα ειπαν προφανως: "πεντε πανω πεντε κατω,δεν βαριεσαι.Εχουμε λεφτα.Θα παρουμε απο την καλτσα που ειναι κρεμασμενη στο τζακι.Δεν χαθηκε ο κοσμος.Αλλωστε,μια πλαστικη να κανεις,η μερικες "γραμμες" να αγορασεις, η μια αφαιρεση πεους να κανεις,τι νομιζεις; Χρειαζεσαι λιγοτερα; Οποτε χαλαλι."
    Θα υπαρχουν βεβαια-λεω εγω- και καποιοι που θα ανακουφιστηκαν με την διαλυση της κοντης λιμνης.Και θα εφυγαν με περισσοτερα απο οσα ηρθαν.
    Οποτε αντι για αυτους, θα τον κυνηγησει αλλος.Και οτι κρυβεται πισω.
    Και τοτε, οι σφαλιαρες της Καλλιθεας θα μοιαζουν χαδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς Όλους: Καλημέρα σας κι απο μένα. Χθες όσο άντεξα, άντεξα κι απάντησα. Κάποιοι γρίφοι είναι αναγκαίοι.
    Καλώς ήρθες ΟΡΓΟΥΕΛ. Δεκτή η άποψη σου με την οποία διαφωνώ κάθετα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελιτ αγαπητέ. Κάτι κοτσαμπάσηδες υπάρχουν τους οποίους σαρώνει τώρα το ΔΝΤ. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ( μελέτησε το αυτό ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Αυγούστου, 2010 11:12

    Πως πάει το ποδάρι steven? Επανήλθε?
    Συλλυπητήρια στο πατριωτάκι μπαχράμη, σε αυτό τον τόπο το ανθρώπινο κρέας είναι ΑΚΟΜΑ τσάμπα (ζαμπέτας έφη)....
    Αφήνει πίσω 2 παιδιά, καλή δύναμη σε αυτά και την οικογένεια.
    Ο μαλάκας με το ταχύπλοο δε γκζέρω αν θ' αφήσει πίσω κανέναν, αλλά η μαλακία σε αυτό τον τόπο ουδέποτε μένει μόνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θελω να πιστευω το εξης:
    Οι οποιες αποτυχημενες- επιφανειακα- προσπαθειες του Τιγρη να μπει στην ΑΕΚ,δεν ηταν τιποτα αλλο απο το οτι αγοραζε χρονο,γνωριζοντας εκ'των προτερων την αρνηση τους και εμφανιζομενος στα ματια τους ως μη δυναμενος να ανατρεψει πραγματα και καταστασεις,αφηνοντας τους ετσι να κυλισουν ακομα περισσσσοτερο και να μπλεχτουν στον ιστο.
    Μονο ετσι μπορω να το δικαιολογησω απο μερος του.Αλλιως, δεν με ικανοποιει.
    Και αυτο θα φανει και απο τις επομενες κινησεις.
    Οταν λες "70 εγω 70 εσεις" εκ των προτερον γνωριζεις την απαντηση.
    Οταν ο Καννελοπουλος ελεγε "70 εκ. για το 35% ",ενω ηξερε οτι δεν αξιζει φραγκο η ομαδα.Ελεγε "οχι", προσταευοντας κλεφτες και νομιζοντας οτι προστατευει την επενδυση!Μιλαμε για Μεσσια! Και δεν τον βαζω στους κλεφτες,αλλα στους βλακες παρασυρθεντες.
    Οταν δεν ψηφιζεσαι στις εκλογες-πραγμα που δηλωνει ανετοιμοτητα και αστοχη κινηση- πραγμα παραξενο για τον Μελισσανιδη-σημαινει οτι τους αφηνεις να πνηγουν με τα σχοινια τους.
    Και θελω να πιστευω οτι ο Δ.Χ, ΜΟΝΟ απο βλακεια δεν ψηφησε Δ.Μ. παρασυρμενος απο το κοντο ονειρο. Και στα οφελη απ'το νεο γηπεδο που θα εφτιαχνε.
    Οταν αρνεισαι το προτζεκτ Μελ. για το γηπεδο, γιατι σου εχει ταξει η πολιτεια-δηλαδη οι βουλευτες που επισκεπτοσουν με το σκουφο-οτι θα γινει αλλου και "θα φαμε ολοι με χρυσα κουταλια",τοτε καλα κανει και ο αλλος και σε περιμενει στη γωνια φωτογραφιζοντας σε για χρονια.
    Μονο ετσι μπορω να δικαιολογησω την μη εισοδο.
    Και ολα θα φανουν στο προσεχες μελλον.
    Που το επομενο επεισοδιο λεει "κυνηγιτο στους κλεφτες". Αυτο θα πρεπει να λεει τουλαχιστον.
    Οτιδηποτε αλλο ειναι συμβιβασμος,κρυψιμο,αφεση αμαρτιων.
    Δυο πραγματα ειναι φανερα στην ΑΕΚ .
    Πρωτον: Εισερευσαν εκατονταδες εκατομμυρια.
    Δευτερον: Αυτα-στο συνολο τους- δεν φαινονται πουθενα.Ουτε σαν αναπτυξη,ουτε σαν εξοδα,ουτε σαν εξελιξη,ουτε σαν επενδυση. Οπως ηταν ειναι η ομαδα.Και χειροτερα. Τι συνεβει; Αν υπηρχε προβλημα εισροων,να το καταλαβω. Αλλα καθε αλλο. Αρα;
    Και οι αποδειξεις ειναι για τα δικαστηρια.Εκει που πρεπει να παει η υποθεση δηλαδη.
    Αλλα για ολους εμας που χρησιμοποιουμε την κοινη λογικη σωστα αλλα και που δεν θελουμε να μας κανουν λοβοτομη,ξερουμε,γνωριζουμε,καταλαβαινουμε,ειμαστε βεβαιοι,για το τι εχει παιχτει.
    Μερικα πραγματα δεν χρειαζονται αποδειξη.Απλα, γινονται αντιληπτα.
    Τα υπολοιπα στα δικαστηρια.Για το "ποιος" και το "ποσα".
    Μενει το να δουμε νουμερα και ονοματα. Αν δεν γινει,θα ειναι αδικαιολογητο. Και οχι γιατι ειμαστε αιμοδηψεις. Ουτε γιατι γουσταρουμε ιντριγκα. Απλα γιατι ηταν ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ δικα μας λεφτα.Απο την τσεπη μας. Και εκμεταλευομενοι καποιοι πονηροι το συναισθημα,σε εβαλαν στο λουκι και στα πηραν κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

    ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ) ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΧΤΟΡΕΣ Η ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΕΡΑΤΗΣ ΞΕΚΟΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΕΣΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΣ.
    «ΕΛΙΤ» ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΡΧΕΙ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΘΕΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΗΤΑΝ. ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΧΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΙΟΙ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ "ΕΘΝΙΚΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ" ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΘΩΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ ΟΙ "ΕΚΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΜΕΝΟΙ" ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΞΕΣΚΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ....... "ΟΙ ""ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ"" ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστος είπε...
    Απλα γιατι ηταν ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ δικα μας λεφτα.Απο την τσεπη μας. Και εκμεταλευομενοι καποιοι πονηροι το συναισθημα,σε εβαλαν στο λουκι και στα πηραν κανονικα.

    ==========================================
    ==========================================

    ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΑΦΑΝΗΣ "ΕΛΙΤ" (ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ "ΑΡΧΕΙ" ΣΤΗΝ ΑΕΚ)ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΕΡΙΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΣΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η "ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ" ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΛΑΕ? ΕΝΑ "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην ΦΙΦΑ ο Αραουχο, εκει και ο Γκερειρο. Επεσε δουλεια για τον δικηγορο.
    Και αν η πρωτη περιπτωση φαινεται να κερδιζεται,αφου τα δικια αλλα και τα στοιχεια τα εχει η ομαδα, στην δευτερη περιπτωση του κουτσαλογου απο την Πολωνια τα πραγματα ειναι χλωμα.
    Το οτι ειναι "παλτο" δεν ειναι βασιμο στοιχειο. Ουτε και λαμβανεται υπόψην.Προβλημα εσωτερικου κανονισμου δεν υφισταται. Τι να πεις εκει δηλαδη; Οτι "την πατησα και θελω να τον ξεφορτωθω"; "Ας προσεχες" θα σου πουν.
    500 τοσα χιλιαρικακια το χρονο. Ζεστα και τρυφερα. Μιλαμε για ξεκουραστα λεφτα.Ανετα.
    Τελικα οι Βραζιλιανοι και οι Αργεντινοι,ειναι καλυτεροι στο μανατζαρισμα και στο "σπρωξιμο" απο οτι σαν ποδοσφαιριστες;
    Θα πω κατι που ισως προκαλεσει,αλλα ειναι ιδεα μου και ας την ριξω:
    Το περσυνο παλτουδιαρισμα με Αρτσε-Ιορντακε-Γκερειρο κλπ. φαινομενικα ανηκει στον Σερβο.
    Μεχρι και λιγο πριν την εναρξη και μετα την προετοιμασια,παλευε-υποτηθεται- η διοικηση να κλεισει τους σωτηρες Μακο και Λεοναρντο.Και ολες οι αλλες θεσεις και ελειψεις,ηταν στον αερα.
    " δεν γνωριζουμε το μπατζετ" του ελεγαν. "δεν ξερουμε αν θα υπαρξει τετοιο" του ξαναλεγαν. "οταν εχουμε μια εικονα θα σου πουμε" του ματαελεγαν. Και ο μερες κυλαγαν. Και την δωδεκατη ωρα,-ακομα και μετα την εναρξη του πρωταθληματος- εσκασαν η μια μετα την αλλη οι "τριτες" τεταρτες" και "πεμπτες" επιλογες,διχως χρονο,διχως δοκιμες,διχως σκεψη και με την πιεση του χρονου.
    Και το σχεδιο που κυκλοφορησε-απο γνωστους κυκλους- ηταν και ειναι "τα πηρε ο Σερβος. Την αρπαξε την μιζα του"κλπ.Δηλαδη να πιστεψω τι; Οτι ενας 62χρονος (γιατι παιζει ρολο και η ηλικια,δηλαδη τι χρονια εχεις μπροστα σου)με μια συγνωμη μεχρι τα γονατα που δεν την εχει χωνεψει ακομα,και με περιουσια που μετριεται σε αρκετα εκατομμυρια γιουρο,να διακινδυνευσει,να κατσει να κανει παιχνιδια με τον καθε "Καινουριο" για να βγαλει τι; Σιγα τους Ζινταν και τους Ροναλντο που εχει να διαχειριστει.
    Δεν μας τα λετε καλα ρε μαγκες.
    Εμενα μου φαινονται πολυ προφανη αυτα.
    Εσυρθει σε επιλογες τελευταιας στιγμης και εγιναν προσθηκες ακατεργαστες και στο ποδι.Με το προσχημα του χρονου. Γουρουνι στο σακι και γρηγορα-γρηγορα. Ωστε και μερικοι μαγκες να κονομισουν,αλλα και να κανουν μπουρδελο την ομαδα ωστε να σηκωθει και να φυγει.
    Δηλαδη και αρπαχτη και σαμποταζ.
    Οποιος θελει, πιστευει οτι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Αυγούστου, 2010 13:25

    ΟΡΓΟΥΕΛ, αν σου πω ότι δεν τον πίστεψα τα 2 πρώτα χρόνια θα πω ψέματα. Αλλά μετά αρχίσαν τα Life style οι φοίβοι και οι κωστέτσοι, με αποκορύφωμα το CAS, στο οποίο κατάλαβα ότι ή δεν τον νοιάζει ή δε σκαμπάζει γρι ή και τα 2, οπότε είπα ΑΣΕ, όπως και πολλοί. Πάντως τη μπανανόφλουδα την έφαγα κι εγώ τα 2 πρώτα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΟΡΓΟΥΕΛ
    Kαλώς ήρθες κι από μένα.

    @ steven
    θα είμαι στην αναμονή των αποκαλύψεων(Αφορά τα σχόλια της χθεσινής ανάρτησης)
    και περαστικά σου...

    @ όλους
    Άσχετο (μπορεί και να το γνωρίζετε),αλλά χρήσιμο:
    Αν αγγίξεις τη σφήκα με λάδι ελιάς,την καθάρισες ακαριαία.
    Εξού και τα χταπόδια που τα λιάζουν εφόσον τα αλείψουν με λάδι,για να μη τα τρώνε οι σφήγγες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργo,
    Να σου πω την αμαρτία μου:
    Eσύ μιλάς μόνο για δυο χρόνια
    κι εγώ πιστεύω ακόμα ότι είχε καλές προθέσεις και ότι τα λάθη του ήταν ακούσια κι από έλλειψη ικανοτήτων.
    Δε πείστηκα ακόμα με σοβαρά επιχειρήματα ότι είχε άλλους σκοπούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηαλδη εκοψε το συμβολαιο του με την Ατλετικο και την μπαλα ταυτοχρονα,δηλαδη αρκετα χρηματα,για να ...σωσει την ΑΕΚ;
    Και δεν μπορει να παρει φορολογικη ενημεροτητα το κακομοιρο; Και εχει και δεσμευμενη την περιουσια του; Και τις τρεις εταιρειες πως τις εχει; Με το ψευδωνυμο "το κοντο φορ";
    Δηλαδη να πιστεψω οτι εχω να κανω με τον νεο Μπαρλο;
    Η, οτι ολα ηταν ετοιμα πριν ακομα διακοψει την καριερα του,παρασυρομενος απο την τραγουδιστρια οτι "εσυ εισαι για μεγαλα πραγματα αγορι μου. Βγαλε το σορτσακι που τοσο σε κονταινει και φορα το κασκετο που τοσο σε μακραινει";
    Και επισθει οτι μπορει να γινει σωτηρας με το αζημιωτο. Αφου θα εχει πληροφορηθει για τον θανατο του Ιουδα,οταν αρνηθηκε τα αργυρια.
    Πληρωνουμε το "κοιτα τι μπορω να κανω γυναικουλα μου" και οχι το "αποφασισα να δωθω στον συλλογο με καθε κοστος και συνεπεια".
    Το πρωτο μου κανει πιο φυσιολογικο,πιο λογικο και πιο πιθανο.
    Πεδιον δοξης λαμπρον για το παιδιον με τα μετεμφυτευμενα μαλλια και τον αφυτευτο εγκεφαλο.
    Το μουνι σερνει καραβι.Και το παει στα βραχια. Και το εγκαταλειπει.
    Και ερχεται ενας αλλος, που ξερει και απο μουνια και απο καραβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο δορμο που χαραξε ο Σουηδος και ο Μπλανκο.
    Και καλα θα κανουν.
    Στο Ισπανικο πρωταθλημα θα λαμψει φετος ο Ενσαλιουια. Στο βορα δεν τον αντεξαν, καθ'οτι το αστρο του ελειωνε τους παγους.
    Επλεξε και το εγκωμιο του, ο ταβερνιαρης ιδιοκτητης του ξενοδοχειου "malakes Greco" και παντοτινος μανατζερ Φερερ. Με το αζημιωτο η μεταγραφη ασφαλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...κατι εχω παθει σημερα και αναγραμματιζω τις λεξεις. Μαλλον θα φταιει η ζεστη.
    οχι "δορμος" αλλα "δρομος".
    οχι "κοντο" αλλα "condom".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οργουελ καλως ηρθες και απο μενα
    steven
    θα πιουμε κανενα ουζο στο καβουρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Γιώργη ( για το των 11:12 ) : Σίγουρα φταίει το ταχύπλοο;
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Χρήστο ( για το των 11:30 ): Πλέον όλα θα μαθευτούν κι εσύ απο πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς ΟΡΓΟΥΕΛ: Συμφωνούμε λοιπόν, αν και είσαι λίγο παραπάνω οργοσμένος με την ελίτ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΛΑΟΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΠΩΣ Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χρήστο: ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ. ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Sakis: Αδερφέ κι εγώ ξέρω οτι το κεντρί της μέλισσας είναι όξινο και θέλει αμμωνία ( βάση ) για την εξουδετέρωση. Τα αντίθετα ακριβώς εισχύουν για την σφήκα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΩ ΓΥΜΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Χρήστο: ΚΑΛΑ "ΚΟΚΑΪΝΩΜΕΝΟ" ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ , ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΠΗΔΑΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΠΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΕΞΩ ΔΙΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΛΟΙ ΝΥΜΦΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς dimitri: Στις 20 γυρνάω και το κανονίζω με τον Χρήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Στηβεν,Χρηστο,Δημητρη...κανονιστε την πορεια σας....
    Συλληπητηρια για τον Μπραχαμη.Γεγονος ειναι οτι οι ταχυπλοοι δεν παιρνουν χαμπαριτον κωλο τους,αλλα ειναι πολλες οι φορες που και οι ψαροντουφεκαδες "φυτρωνουν " απο το πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΔΟΕΛΙΤΙΣΤΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ. ΣΠΑΝΙΑ ΜΕΝ, ΥΠΑΡΚΤΗ ΔΕ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟ ΚΟΠΑΔΙ.

    ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΛΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΔΟΥ.

    ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΤΛ.

    ΑΛΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.....

    ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΤΑΙ, ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποτε λαος δεν αυτενεργησε,χωρις αρχηγους ηγετες εμπνευστες και μπροσταρηδες.Και για ενα συγκεκριμενο διαστημα μονο και για λογους αναγκαιοτητας και ΜΟΝΟ.
    Ο κοσμακης μοναχος του, μπορει μονο να ενεργηθει και ουχι να αυτενεργησει. Και παλι αυτο,κατα μονας και οχι ολοι μαζι.
    Εξαιρουνται περιπτωσεις μικρου αριθμου ανθρωπων οι οποιοι ομως εχουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-οπου ΣΥΝδραμουν η ΣΥΝεργαζονται για κατι κοινο. Οπως δηλαδη η κοινοτητα ενος χωριου,η μιας ενωσης, για την αντιμετωπηση ενος προβληματος. Μολις οι αριθμοι μεγαλωσουν και χαθει το προσωπικο οφελος,η ενδιαφερον,η ανησυχια, και γινεται ανασχεση των ικανοτητων του και των μειωση των επιλογων του,τοτε ο ανθρωπος επανερχεται στην φυσικη του κατασταση. Να δρα ΑΤΟΜΙΚΑ. Και ζει "κοινωνικα" ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ,μονο,για αντιμετωπησης κατα καιρους διαφορων εχθρων( επιθεσεις ζωων, φυσικες καταστροφες στις αρχες,κλπ)χρησιμοποιωντας την κοινοτητα η την συμβιωση με αλλους μονο για ασφαλεια και για καλυψη.
    ΜΟΝΟ μικρες οικογενειες υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν. Σπιτια. Φαμελιες.Τιποτα αλλο.
    Μονο σε περιπτωσεις που χτηπαει alarm συνερχεται το συνολο ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ και μετα πισω στη φωλια.Γιατι κανενας δεν θελει κανενα πανω απο το κεφαλι του.
    Εξεγερσεις γινονται μονο με για το πηδημα απο την μια ταξη στην αλλη.
    Ειναι παντα θεμα κεφαλων.Και αναλογως την συγκυρια και την δυναμη της εμπνευσης, ο λαος κανει αυτο, η εκεινο. Και παλι καθοδηγουμενος.Παντα. Σαν μικρο παιδι απο το φουστανι της μανας.
    Δεν υπαρχει συνολο. Υπαρχουν ατομα.
    Οποτε, αν μπορεις,πες καμια κουβεντα στον Κανελοπουλο και τον Χηνα να παψουν να ονειρευονται την Μπαρτσελωνα των Βαλκανιων. 6-7% και πολυ ειναι, για την πολιτικη και ποδοσφαιρικη αριστερα της πλακας του χαβαλε και βεβαια της επιδοτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Χρήστος.
    Η απόλυτη αλήθεια. Συμφωνώ μέχρι κεραίας, σε ό,τι αφορά στο γίγαντα λαό. Άλλωστε το είπε και ο λαοπρόβλητος: ''Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ''.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους, για τη σημερινή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΖΩΟ. ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ H ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ.

    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ “ΕΓΩ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ “ΕΜΕΙΣ” ΑΦΗΣΑΝ ΠΡΟΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΑΡΟΝ.

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΙΠΑΜΕ, ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.

    ΤΩΡΑ,
    ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ ΚΑΝΕΛΛΟ (“ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ” ΚΙ ΑΥΤΟΣ?) ΚAI TH ΜΑΙΜΟΥΔΕΝΙΑ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚΟΠΟΛΙΤΕΙΑ.

    ΑΕΚ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ) ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΛΛΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΜΑΚΡΙΑ. ΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

    ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝ. ΑΥΤΟΣ (ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΤΕΙ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς ΟΡΓΟΥΕΛ: ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΤΩΡΑ; ΔΩΣΑΤΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ; ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ;
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ original.
    asta file, grafe, alla ton filosofo kanton sth laskareos 3 panv apo to soyblatzhdiko.
    ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΑΚΟΥΩ ΛΟΙΖΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΧΩ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΗΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΚΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΟΥ. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ; ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ.
    ΑΚΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ. ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ...Εχει συννεφα αποψε
    δεν μπορω τα ματια σου να δω
    την ζωη μου ελα και κοψε
    δυστυχως ακομα σ`αγαπω....

    Εχω πει σ`ολο τον κοσμο
    οτι δεν σε θελω αλλο πια
    κι οσο θεατρο κι αν παιξω
    δυστυχως σε σκεφτομαι ξανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς Όλους: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρονια πολλα και καλα σε οσους γιορταζουν.

    Στο απογειο του καλοκαιριου,της ζεστης αλλα και της θρησκευτικης κατανυξης.
    -Εχει ο θεος.
    - Και γιατι δεν μας δινει;
    -Βρε εχει ο θεος!
    -Τι εχει; Ενα γιο εχει και αυτον τον ειχε αφησει ξυπολυτο.
    Ηρεμια παιδια. Ας αφεθουμε στις ορεξεις και τα σχεδια του για μας. Αλλωστε ειναι Ελλην.Δεν μπορει...θα μας προσεξει.Ας αφεθουμε.
    Στη ρασθωνη της λαυρας και στο τεμπελιασμα της γατας διπλα στον ντενεκε με τον βασιλικο.
    Στην απραξια του καλοκαιριου,οπου το τιποτα βαφτιζεται "ξεκουραση" και η οκνηρια "διακοπες".
    Στο λυκνισμα της βαρκας με το ονομα "Μαριγουλα".
    Στο coperton αφηνουμε τις ελπιδες μας.
    Ενα ολοκληρο εθνος επιτελους ιδρωνει,οχι απο δουλεια, αλλα απο την ζεστη,οπως πρεπει.
    Ενα ολοκληρο εθνος κανει το σταυρο του προσευχομενο,ειτε στην παναγια της Τηνου,ειτε της Παρου,ειτε της Σουμελα που επεναλειτουργησε.
    Καθενας με την αιτηση του.
    Να υπαρχουν συνταξεις και μετα τον Αυγουστο.
    Να μην ερθει η απολυση στη μουρη, τον Σεπτεμβρη.
    Να μη μπουκαρει κανεις στο σπιτι και το βρεις αδειο κατα την επανοδο στο τυρρανικο αστυ.
    Να φωτισει η μεγαλοχαρη τον καραφλο ποδηλατη και να του δωσει κουραγιο στο δυσκολο εργο της αποδομησης του τεμαχισμου και της πωλησης.
    Ειθε,να πιανουμε καλες τιμες σε οτι ...κανουμε.
    Να βρουμε καμια χρυση αλυσιδα κανοντας βουτιες με τη μασκα.
    Να πνιγει η πεθερα καπου στα ζεστα νερα,κανοντας αναροφηση τον διπλο μουσακα που καταβροχθησε.
    Να απλωσει την πετσετα της πιο κοντα η νεοφερθεισα τουριστρια,για να παρουμε καλυτερο ματι.
    Καλο υπολοιπο και καλη επανοδο σε ολους.
    Ερχεται δυσκολος χειμωνας.Και θα χρειαστει-πιθανον- να "αυτενεργησουμε".
    Οχι,δεν μιλαω για ομαδικη διαροια, αλλα για ομαδικη δραση.
    Παλι λαθος κανετε. Δεν μιλαω για παρτουζες. Μιλαω για αγωνες.Μαχες.Χαρακωματα,παραπετασματα,μετεριζια,επαλξεις,γραμμες "μαζινο",ραψιμο καλτσας απο τις κορες που μενουν πισω,κρυοπαγηματα,καταληψεις οροσειρων η καλυβιων,"αερα" οχι απο θαρος αλλα απο αναγκη για καθαρο αερα απο την μποχα κλπ.
    Το ΔΝΤ ηρθε και το Πρωτοδικειο ειναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή