Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

            Παιδιά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κατανοείτε αυτά τα οποία σας λέω. Που είναι δυστύχημα για μένα, αλλά θέλω να έχετε πληροφόρηση σωστή κι ακέραια. Το ματς της αλογοτροφής στα τυριά, είναι καραμπινάτο διπλό διότι ο Πηλαδάκης είναι στην μισθοδοσία του Βγενόπουλου. Αυτά είναι για να τελειώνουμε, και για το στοίχημα σας. Θέλω να το βλέπετε καθαρά,  κι ό,τι χάσετε θα σας το δώσω εγώ. Είμαστε σοβαροί εδώ, δεν λέμε τρίχες για αθλητισμό και για κλάδους ελιάς.
       Η πολυμετοχικότητα παντού δημιουργεί προβλήματα, αλλά σε κάποια φάση κάποιος γαμάει τα ζεμπερέκια του διπλανού. Και μην τρομάζετε με τον Γιαννακόπουλο, το στρουμφάκι, και τον γιό του  που βγάζει την Πράσινη. Μιλάμε για νούμερα, που φυσικά πήγανε μαζί με τον τζίγγερ. Πού να πάνε με τους γνήσιους; Τους πρωτογενείς, που τους έχουν όλους χεσμένους, και παίζουν και την κάνη του εξάσφαιρου, και τα συμβόλαια θανάτου τότε παλιά στη Ρωσία. Δεν γίνεται. Άλλο Φλώρα κι άλλο πασταφλώρα.
             Τα ίδια γίνονται και σε μας. Πολλοί λεφτάδες, αλλά την επιταγή δεν την έχει κανένας. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι διστάζουν. Δεν τολμούν. Και καλά κάνουν. Λυκάκια δεν παραδίδουν την εξουσία οικειοθελώς. Η αγέλη θέλει τον δολοφόνο της. Που δεν το κάνει ποτέ με δημοκρατικές διαδικασίες. Αφού δεν φεύγεις, έρχομαι κι όποιον πάρει ο χάρος. Και πάνε στην πάντα οι ιστορίες , οι θρύλοι και τα λοιπά που γουστάρει να ακούει ο μαλάκας ο ρομανικός, ή ο σύγχρονος που δεν θέλει να προσαρμοσθεί. Η ζωή πάντα είναι η τέχνη του να βρίσκεις ευκαιρίες να την τριπλάρεις.
             Το κατάφερε χθες ο διατητής Σταθόπουλος. Σήμερα πιο ψύχραιμα, δεν είδα λάθη. Είδα άγνοια κανονισμού ή ΕΠΙΤΗΔΕΣ σφυρίγματα . Ό, τι θέλετε πέστε, αλλά ο συγκεκριμένος πελοποννήσιος μαλάκας πρέπει να μην ξανασφυρίξει τίποτα, ποτέ και πουθενά. Διότι το ποδόσφαιρο είναι φάσεις που τα βρίσκουμε και μόνοι μας. Εκεί που πάντα διαφωνούσαμε ήταν στον πειθαρχικό έλεγχο και θέλαμε την έξωθεν καλή, κοινά αποδεκτή, μαρτυρία. Και την χάσαμε. ΚΙ ΕΊΝΑΙ ΛΟΓΙΚΌ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ.
             Θα μου πείτε τι είναι ο Βγενόπουλος και φωνάζω. Δεν θα απαντήσω. Αλλά θα πω οτι δεν είναι Γιαννακόπουλος. Δηλαδή ένας τρίχας και μισός, για το μισός δεν πιστεύω να αμφιβάλλετε, κι όποιος πει και κάτι παραπάνω θα τον πάρω για τυρόπιττες στην Βουλιαγμένη. Εκεί που μιλάμε για την απόλυτη πλάκα κι αν θα του λέγατε ποτέ καλημέρα. Μιλάμε οτι ένας νάνος λάτρεψε τους ψηλούς του μπάσκετ. Και γιατί όχι άλλωστε; Το θέμα είναι τι χρωστάει η ομάδα στο μπάρμπα και τι θα αφήσει πίσω του, όταν με το καλό μας αφήσει μέσα στην κάσα τη μωρουδιακή.
          Μην σοκάρεσθε. ΅Στην Ελλάδα είμαστε που διοικούν τα λαμόγια και οι αυθεντικοί που παραβιάζουν την αξία. Οι τίποτες κι οι γλύφτες του συστήματος που αυτοί δημιούργησαν.  Οι κλέφτες κι οι απατεώνες. Και τρέχουν οι στρατοί απο πίσω για να προσφέρουν κώλο ή υπηρεσίες. Ανάλογα με το επάγγελμα. Σαν τη Μενεγάκη που κάνει πλάκλα με το διαζύγιο για την τηλεθέαση κι αύριο με την επαναπροσέγγιση. Τι λέω τώρα: Τίποτα βρε. Φέρνω τα όμοια σε ισολογισμό.
            Δηλαδή τα δίπολα. Τις δαφνοστεφανωμένες και τις αλογοτροφές. Που πάντα υπεράσπισαν τα πατρογονικά εδάφη τους. Ο ΠΑΟ δεν έχει οργανωμένους διότι λαδώθηκαν οι αρχηγοί του και κατάργησαν την οργάνωση, κι ο ΟΣΦΠ έχει διότι λάδωσε για να έχει μάζα. Δείτε την διαφορά. Καμία. Τι έκανε η ΑΕΚ; ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΩ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΩΝ 6 ΒΑΘΜΩΝ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΑΣ. Στην δικαιοσύνη του μπουρδέλου, που πάντα διακιαιώνει την απατεωνιά.
                Είναι πολύ μεγάλος ο κιτρινόμααυρος  δικέφαλος αετός για τα δόντια σας. Που δεν τα έχετε κιόλας. Περαστικά σας ομαδάρες, που τα κουκιά, σας τα δώσαμε σωστά. Νομίζω κάτι χρωστάει ο ΠΑΟΚ κι ο προσφυγικός Πανιώνιος. Κρατείστε τις κουβέντες μου, ειδικά εσείς που το παίζετε πρόσφυγες με κρητικές διοικήσεις. Αγωνιστές του κώλου. Και θαυμάστε τα διπλά που θα γίνουν, στα θεάματα που θα βλέπετε, λόγω προσδοκίας. Και δεν με νοιάζει που θα παραμείνετε οπαδοί των ομάδων σας. Με νοιάζει που θα πείτε" του χρόνου έχει ο θεός". Σωστά . ΓΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΟΨΑΜΕ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ  ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ.
                

13 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος02 Φεβρουαρίου, 2010 02:00

    Δύσκολο να αξιολογηθεί σωστά το χτεσινό ντέρμπυ. Και ο λόγος ότι -κατ'εξαίρεση- οι ευκαιρίες που χάθηκαν από τις δύο ομάδες δεν αντικατοπτρίζουν τη γενική εικόνα του παιχνιδιού. Ακούω λοιπόν σήμερα ότι το πολυμετοχικό σίχαμα μας πάτησε ή ότι η ΑΕΚάρα δεν ήταν τόσο καλή όσο στο Καραϊσκάκη, το τελευταίο μάλιστα κι από Αεκτσήδες δημοσιογράφους. Και ρωτώ: Έχει καμιά σχέση ο βαθμός δυσκολίας του χτεσινού αγώνα ή αυτού που θα δώσουμε στην Τούμπα με αυτόν ενάντια στη διαλυμένη δαφνοστεφανωμένη του μάγειρα Ζίκο;Αφήστε που η αλογοτροφή, που τρέφεται πάντα από τα χάλια του αιώνιου βιαστή της, ετοιμαζότανε για φιέστα με την ψυχολογία στα ύψη. Όλοι, κι εγώ βέβαια, βλέπαμε ξεκάθαρο φαβορί στο παιχνίδι. Κι όμως η Αεκάρα άντεξε, και μάλιστα το αποτέλεσμα το θεωρώ δίκαιο, και εξηγώ γιατί:
    Ο Ντούσαν έκανε ακόμα καλύτερο στήσιμο απ'ότι στο τηγάνι, αφού έπαιξε βασικά 4 3 3, ό,τι δηλαδή κι ο Νιόμπλιας. Βέβαια η ευθύνη του έγκειται στο ότι παίζουμε με αμυντικό χαφ τον Γιάχιτς, στην πραγματικότητα σέντερ μπακ χαμηλού επιπέδου, καθώς και τον ανύπαρκτο Καφέ, ενώ επιστρατεύει, για να κάνει τριάδα, τον Μαντούκα, έναν επιθετικογενή χαφ. Αυτά είναι τα μεταγραφικά εγκλήματα του καλοκαιριού. Όμως ακόμα κι έτσι ξεκινήσαμε με τσαμπουκά και αιφνιδιάσαμε με το γκολ που τελικά μας έδωσε το ποντάκι. Επίσης για πρώτη φορά έπαιξε με τον Τσιμπούρ κορφή κι "έκρυψε" τον Μπλάνκο δεξιά, αν και κανονικά έπρεπε να τον αφήσει εκτός σε αυτό το παιχνίδι.Ο Τσιμπούρ μπορεί να μην τελείωσε φάσεις και να ταλαιπώρησε τη μπάλα, όμως ήταν μια διαρκή απειλή και κράτησε τα στόπερ της Βαζελίνας χαμηλά, ενώ "ανάγκασε" με την απόδοσή του το Νιόμπλια να κάνει τη γκέλα και να βγάλει τον Κάρα, πράγματα δηλαδή που ο φετινός Μπλάνκο ούτε στον ύπνο του δε μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ΚΖ: Επεσες πολύ χαμηλά. Δεν το πίστευα. Δεν πόνταρα, αλλά τέτοια χαμερπή πραγματικότητα! Σε περιμένω στις μηνύσεις, όσο κι αν βαριέμαι τα δικαστήρια. Πάντως το αυτοκίνητο δεν τουμπάρησε. Την έχω την δόση πάντως. Την λες αντράκλα, αλλά ξέρουμε τι είναι. Μη με προκαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξενύχτης Νομικάριος02 Φεβρουαρίου, 2010 02:31

    Παράλληλα ο Μπάγεβιτς έδωσε χώρο στον αντίπαλο, χωρίς όμως να μπει μέσα στην περιοχή, και εξουδετέρωσε το Σισέ με διπλό μαρκάρισμα Σουηδού-Άλβες. Τι είδαμε λοιπόν στο παιχνίδι; Φάγαμε γκολ, και μάλιστα φτηνό, αλλά φέτος αυτό είναι αναμενόμενο, χάσαμε το κέντρο, αφού παίζουμε με Γιάχιτς, Καφέ (ανύπαρκτοι), όμως οι περισσότερες ευκαιρίες της βρωμοβαζέλας έγιναν από δικά μας κραχτά αμυντικά λάθη, τα οποία βέβαια προβληματίζουν όλη τη χρονιά: Ο Σουηδός πήγε πάλι να μας καρφώσει, ενώ ο Καράμπελας ήταν η κερκόπορτα της άμυνας και έδειξε ότι αμυντικά είναι για τα πανηγύρια, αφού έκανε τον ταχύ, αλλά άμπαλο Σαλπιγγίδη να μοιάζει...Μέσι. Μολονότι όμως κινδυνεύσαμε, η Βαζελίνα δε μας "πάτησε", δε μας άσκησε πίεση αφόρητη, που θα δικαιολογούσε τα ατομικά λάθη, γιατί κι αυτοί έχουν ένα ετερογενές υλικό, εξαιτίας του οποίου δεν τρομοκρατούν τον αντίπαλο και δε φορτώνουν με πολλούς παίχτες την αντίπαλη περιοχή, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!Ταυτόχρονα η ΑΕΚ ζήτησε-όσο μπορούσε- το δεύτερο γκολ, όμως η δραστηριότητα του Τσιμπούρ κυρίως δεν "εκτονώθηκε" σε ευκαιρίες. Θυμηθείτε ωστόσο ότι ο Σκόκο και ο Καράμπελας κέρδισαν αποβολές, τις οποίες δεν έδωσε το κοράκι, κι αυτές προήλθαν από κόντρες δικές μας.
    Ανακεφαλαιώνω: Η ομάδα έχει κραχτές αδυναμίες, γι'αυτό και εύκολα θεραπεύσιμες (ο Καρντόσο π.χ. του Αστέρα μενει ελεύθερος το καλοκαίρι), δε μου άρεσε, πόσο μάλλον δεν την ονειρεύομαι έτσι, ήταν όμως σε ένα παιχνίδι "μανίκι" αξιοπρεπής, μαχητική, σωστά στημένη και καλύτερη απ'ότι στο τηγάνι, όπου είχε μεγάλη ευκαιρία να ρίξει τέσσερα, αλλά κόμπλαρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Φεβρουαρίου, 2010 10:38

    Ξενύχτη, διαφωνώ όσον αφορά τον Σλάβο, δεν τον θεωρώ σέντερ μπακ χαμηλού επιπέδου. Στο 1ο και όσο είχε πνευμόνια ΜΟΝΟ αυτός κράταγε αμυντικά το κέντρο. Στο 2ο όντως έπεσε, αλλά αυτό είναι λογικό, διότι έπρεπε να τρέχει ΚΑΙ για τον Καφέ (ήμαρτον με αυτόν πιά!) ΚΑΙ για γον Σκόκο (μαρκάρισμα με τ' αυτιά...)και για το Μαντούκα (τραυματίστηκε πάλι).
    Ο Καράμπελας όντως εκτέθηκε, αλλά από την πλευρά του ήταν μονίμως μόνος με 3 αλογοτροφές (μαντούκα, σκόκο, καφές + Γιάχιτς με τη γλώσσα όξω τον αφήναν μόνο). Από την άλλη ο Αραούχο είχε τον άμπαλο να προσπαθεί να δικαιολογεί τα 850 που ζητάει ο μάνατζερ του για αναπροσαρμογή...εξού και που δεν τους έστειλα στο πυρ το εξώτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Φεβρουαρίου, 2010 10:42

    @ Ξενύχτη Κι εγώ πάντα τον πήγαινα το Καρντόσο με τα 1000. Ξέρει και μπάλα και έχει και σωστό attitude (pit bull με τεχνική). Αλλά είναι 30 και τραυματίζεται και τακτικά ρε φίλε. Κι άλλος συνταξιούχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κωστας-Φλωρινα02 Φεβρουαρίου, 2010 13:20

    Γιωργη δεν εχεις χαφ σαν τον Καρντοζο.Στο λεω μετα πληρους γνωσεως αφου τον ειδα live.Κανει πολλη βρωμικη δουλεια στο γκαζον, κατι σαν τον Πελετιερι που ειχατε αλλα σε πιο τεχνικο brutal.Δινει και τρωει πολυ ξυλο στο γηπεδο,και την εχει και την μεταβιβαση με προοπτικη.Οι τραυματισμοι ειναι βασικα θεμα διαχειρισης και εκγυμνασης, περαν της οποιας παθογενειας του αθλητη. Δες τα ελληνικα στατιστικα στους τραυματισμους και πες μου ποσοι ειναι απο αλλους παραγοντες πλην παθογενειας του αθλητη. Το γαμωτο ειναι οτι στους Θρακομακεδονες, πας με ατασαλινα ποδια και τα παιρνεις στο χερι συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Φεβρουαρίου, 2010 13:44

    Συμφωνώ Κώστα και Ξενύχτη. Τον ήθελα από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά που...παίρναμε Μάκους και Καφέδες...Απλά, ίσως λόγω ηλικίας, να είναι αργά. Αλλά από την άλλη δεν έχουμε λεφτά, έχουμε τα χάλια μας στο κέντρο, ο τύπος είναι δοκιμασμένος στο Γιουνάν μπεηλίκ και, όπως λες Κώστα, με σωστή διαχείριση και ένα ανθρώπινο νέο προπονητικό (εύχομαι να μπούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα Σπάτα) παίζει να έχει 2 καλά χρόνια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο billys, του ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ, έγινε πατέρας. Να σου ζήσει το αετόπουλο, billys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Φεβρουαρίου, 2010 16:19

    Billys να σου ζήσει το θηριάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστας-Φλωρινα02 Φεβρουαρίου, 2010 23:06

    Να του ζησει το αετοπουλο. Στηβεν, κατι ελεγα χθες για τον ΠΑΟΚ.Ποιο CHL και ποιο πρωταθλημα.Η αποστολη εξετελεσθη με τη νικη επι της εφηβης.Αυτο καταλαβε η πλεμπα της κερκιδας, αυτο εμφυτευτηκε στο μυαλο των παικτων, αυτοματα οπως παντα σε αυτην την ομαδα.Επιστροφη στα κλωτσομπουνια και στον εμφυλιο σπαραγμο.Τα υπολοιπα ειναι τριχες.
    Αυτο περι ΚΖ δεν το εχω, και αναρωτιεμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Κώστα: Φίλε τα ξέρω καλά. Το νταμπλ είναι πράσινο για τους αδαείς. Δεν χάνει ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ. Με το ΚΖ μην ασχολείσαι. Κάτι απειλές του μπουγιουρντί είναι. Ωραίο φαγητό αυτό.
    Αφού δεν υπάρχει μαγκιά, τώρα βολεύεται με τα σούργελα που κάθισαν. Της πλάκας ιστορία στα ελληνικά. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος03 Φεβρουαρίου, 2010 00:11

    Steven, τι λες για τη συνάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Γιώργη: Η παρέα αποφασίζει. Είμαι μέσα. Μην γίνουμε ΑΕΚ για την συνάντηση, διότι θα αρχίσω τις δικιολογίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή