Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           Φυσικά αν βγω και πω οτι η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα, θα με πάρετε με τις ντομάτες ή ό,τι άλλο ζαρζαβατικό έχετε για πέταμα στο σπίτι. Δεν θα σας δώσω άδικο μέχρι την κουβέντα του Τσώρτσιλ: " Λέγεται οτι η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα εκτός των άλλων που έχουν δοκιμαστεί μέχρι τώρα." . Γιατί διάλεξα αυτόν; Διότι για μένα είναι κορυφαίος, αλλά αν δεν είναι για κάποιον ( απόλυτα θεμιτό ), προσφέρει μια βάση για να χτισθεί μια κουβέντα ή μια πολιτισμένη αντιπαράθεση.
           Το οτι κάποιος είναι εκλεγμένος δεν μου λέει τίποτα. Μπορεί να είναι λαοπλάνος ή απλά παπάρας. Να τάζει, να λέει και να πετάει ένα ξεροκόματο στον βλάκα, που κατά τεκμήριο είναι ο λάος, που πιστεύει οτι θα έχει συμβόλαιο με την εξουσία ή οτι προχωράει μαζί στην αγωνιστική κινητοποίηση. Ας πούμε την σύνταξη στην εθνική αντίσταση ( 500 ζούσαν όλοι κι όλοι ) ή στην χειραφέτηση της γυναίκας ( αυτόν περίμενε η γυναίκα, δεν θα του τα έπαιρνε τα σώβρακα η αεροσυνοδός). Και πάλι Τσώρτσιλ: " Το καλύτερο επιχείρημα κατά της δημοκρατίας είναι 5 λεπτών συζήτηση με τον μέσο ψηφοφόρο".
          Τα ρητά είναι πάρα πολλά κι απο τις δυο πλευρές. Φυσικά τα διαβάζουμε με την κατάλληλη καρτερία και το απαραίτητο χιούμορ. Διότι αν χαθεί το σαρκαστικό , θα έρθει η Θάτσερ και γάμησε τα, άσχετα αν όλοι οι Άγγλοι πλέον την γουστάρουν, άσχετα αν όλοι οι Αμερικανοί δέχονται την επιβολή για το καλό τους ή όλοι οι Κινέζοι δεν διαφωνούν να γίνουν πλανηταρχία χωρίς δικαιώματα ατομικά. Εκτός από την αντίσταση για την αντίσταση, ή τον αγώνα για τον αγώνα, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ζητάει η οποιαδήποτε οργάνωση. Να έρθει ο πασάς και να παραδώσει τα όπλα της; Να είναι ο θεματοφύλακας των πνευματικών αρχών; Ή να είναι κι αυτή κομμάτι της νέας εξουσίας με δυνατότητα παρέμβασης όποτε δει κάτι στραβό κατά την γνώμη της, ή να τσιμπάει κάτι διότι κάτι προσέφερε κάποτε παλιά; Μια δημοκρατική οργάνωση παραιτείται υπέρ ενός δικτάτορα;
         Και να βάλω και κάτι άλλο: " Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που διασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε απο ανθρώπους καλύτερους απο οτι μας αξίζουν" ( GEORGE BERNARD SHAW).
          Δηλαδή; τάλε κουάλε και πρακτικά μπανανόμηλα. Διότι η παιδεία ανοίχτηκε κι ο καθένας έχει γνώμη επι παντός επιστητού, αλλά προχώρησε και ο γκεμπελισμός και μπορεί να κάνει το βήμα το παραπάνω ακριβώς σαν το το ντοπάρισμα και το antidopping. Πρώτα πάει το κακό και μετά το καλό. Και μιλάω για τα αγνά παιδιά τότε με τον Μπάγιεβιτς και τα ίδια -αντράκια αργότερα- του Ντέμη. Που τα ξέρανε όλα, δεν είδαν τίποτα και θα πλακωνόντουσαν εύκολα για μαλακίες που δόξα τω μυαλώ ( τω θεώ κατά θρηκόληπτους ) σήμερα διαβάζουν οικονομικά στοιχεία και παραδέχονται λάθη.
          Για τα οποία λάθη δεν έιναι ένοχοι. Δεν τα κάνανε επίτηδες. Από αγάπη για την ΑΕΚ τα κάνανε. Και φυσικά και οι κλέφτες και οι απατεώνες, όποιοι κι αν είναι αυτοί ( πόρισμα του ΣΔΟΕ μόνον για έναν υπάρχει), εκμεταλλέυθηκαν ή το συναίσθημα ή ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ μια που και η χούντα αποκτάει σήμερα πιο ανθρώπινο πρόσωπο ( ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ). Κι όλοι συντάσσονται με τον συνδικαλισμό αγνοώντας οτι,  ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ. Ενας δούρειος ίππος αρκεί για να πέσει μια Τροία. Φυσικά για την ηθική του καθενός δεν κάνω καμία νύξη, αλλά καταθέτω ένα ρητό του Γιάννη Λάτση: " Τα πάντα έχουν μια τιμή".
        Και η δημοκρατία πρωτίστως. Και να πω και κάτι τελευταίο. Στην απόλυτη τυραννία, μπορεί να μην έχεις την δυνατότητα της έκφρασης, αλλά όλοι βρίσκουν τρόπο να κρατάνε οικογενειακά έθιμα ή λάφυρα ή τεκμήρια. Τα πάντα αλλοιώνονται εκτός απο την σκέψη και την ελευθερία του μικρόκοσμου. Εξ άλλου εκεί στηρίχτηκε πάντα η αλλαγή της πορείας. Αυτό πάντα εκμεταλλευόταν μια επανάσταση. Διότι αυτό σιγοέβραζε. Στην δημοκρατία, δεν υποβόσκει τίποτα. Τα πάντα είναι καναπεδάτα και κατηγορητέα κι όποιος βγει να μιλήσει είναι αντιδραστικός χωρίς λόγο ή φασίστας ή γραφικός. Μην γελάτε. Υπάρχουν τα μέσα στην δημοκρατία να σε γελοιοποιήσουν και να έχουν αρχηγό ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ. ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΚΡΗ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
            Η ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΙ ΕΙΧΕ ΚΙ ΑΣΥΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΓΑΜΙΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΒΑΖΑΝΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
       

23 σχόλια:

  1. to timing einai to thema
    twra auto to keimeno einai ekseretiko

    an grafotan ligo meta to polutexneio , tha eixame kai 5-6 polutexneia akoma

    ki o tsortsil egrapse istoria sa nikitis tou xitler , allla perase kai megalo diastima apo ti zwi tou sta katafygia sa to pontiko
    nikise giati thysiastike ena amerikaniko crouazieroploio

    o xitler pali me ti malakia pou ton ederne , pire mia xwra smparaliasmeni apo ton WW1 kai se mia dekaetia pige na pidiksei to kosmo olo

    oi kinezoi einai malakes , mallon polu kai polloi malakes

    yparxoun ki autoi pou ksunoun t'arxidia tous se oles tis ekselikseis tou planiti
    kati souhdoi kai kati tetioi
    alla autoi exoun ta megalutera pososta stis autoktonies apo tin varemara

    kali einai n dimokratia
    arkei na einai XOYNTA se oti afora ta MME , tous dikastikous kai tis ekklisies

    skata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to timing episis epekse rolo kai sti dimokratia ti dikia mas

    piges na xtypiseis ton xafie sti pantodunamia tou
    me to 44 sti plati ki ena meso oro 40.000

    ena 6mino meta den ypirxe sto xarti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τσιτσιολίνα αγαπητέ Στήβεν απέδειξε την ωμή πραγματικότητα. Ότι η Δημοκρατία είναι της πούτσας και βασίζεται στην πούτσα.Άλλωστε πόσες κυβερνήσεις δεν λειτουργούσαν από τα κέφια μιας πούτσας.
    Όπως είναι και η Γκερέκου βουλευτής στην Έλλάδα.
    Που δημοκρατικά την ψήφισε ο λαός για τις πολιτικές της ικανότητες.
    Και κάποια στιγμή η αποχή θα φτάσει στο 70% και θα γίνουμε όπως την Ερασιτεχνική ΑΕΚ που 300 άτομα αποφασίζουν για όλο τους ΑΕΚτζήδες.
    Φυσικά δημοκρατικά, αν θέλεις να ψηφίσεις και εσύ και εγώ μπορούμε,αρκεί να πληρώσουμε το ανάλογο τίμημα,που δεν είναι μεγάλο χρηματκό ποσό,όμως κατά τα λεγόμενα του προέδρου μιας και δεν υπάρχουν ταμίες μάλλον κάποια στιγμή θα τα ψάχνουμε να τα βρούμε τα χρήματα αφού κανείς δεν θα τα μαζεύει.΄
    Οπότε για να μην γίνει κανένα περίεργο μπλέξιμο οι υπόλοιποι εκατοντάδες χιλιάδες ΑΕΚτζήδες οργανώθηκαν για να μην οργανωθούν, δεν ψήφισαν με αποτέλεσμα βέβαια στις Δημοκρατικές εκλογές ο Μελισσανίδης να πάρει τον πούλο διότι δημοκρατικά ο λαός ψήφισε κατά συνείδηση να παίζουμε στο καλατράβα.
    Κάτι σαν την Δημοκρατία της Τουρκίας.Τα πάντα είναι δημοκρατικά αρκεί να συμφωνούν με τις αποφάσεις των στρατηγών.
    Και όλοι εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε Ισπανικό ποδόσφαιρο μην τυχών και χάσουμε καμιά εκπομπή του BS και θεωρηθούμε προδότες.
    Τα κανάλια μας ακόμη διαφημίζουν να εμβολιαστούμε διότι έρχεται το δευτερο κύμα αρπαχτής, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη από ποιούς θα μας προφυλάξει το εμβόλιο.
    Σκέφτομαι φίλε Στήβεν αν τελικά είχαμε μια Μπετζετάκου πρόεδρο στην Παέ αντί του Αδαμίδι,μήπως θα είμασταν πιο ευτυχισμένοι;

    ΥΓ:φίλε δύναμη,τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα πολίτευμα είναι καλό ή κακό ανάλογα με τη θέση που κατέχει ο πολίτης μέσα σε αυτό.
    Δεν είναι τυχαίο ότι η εξέλιξη των πολιτευμάτων βασίζεται στο ότι όποιος κατέχει τον πλούτο διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία.
    Στην αρχαία Αθήνα, η δημοκρατία ήταν ένα κλειστό club για ολίγους, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Με τη δημιουργία αποικιών, μέσω πολέμων και συμμαχιών ή μέσω επιβολής ηγεμονιών.
    Μετέπειτα, κυρίως η Δύση βασίστηκε σε αυτό το δοκιμασμένο σύστημα για να δημιουργήσει αυτοκρατορίες. Με προνόμια για ολίγους.
    Καμία η διαφορά με το σήμερα.Προτεκτοράτα, πόλεμοι, συμμαχίες και ηγεμονίες.
    Όταν θέτεις τους κανόνες λειτουργίας του συστήματος, σαφώς βρίσκεσαι σε πλεονεκτική θέση.
    Αν όμως είσαι ένα εργαλείο σε αυτό, τότε η θέση σου είναι δυσχερής. Ίδιο πολιτικό σύστημα, διαφορετικές θέσεις.
    Οι οργανώσεις, από αρχαιοτάτων χρόνων είτε ήταν αγγειοπλαστες στην αρχαία Αθήνα είτε κρεοπώλες στο Βυζάντιο είτε φροντιστές στην Ολυμπιακή, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των μελών τους.
    Η εξαίρεση, επιβεβαιώνει τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 09:59

    Πολύ εύστοχο κείμενο, που κραυγάζει τη μόνιμη επωδό "ΑΕΚ όπως Ελλάδα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτάμε μπροστά με ματιές στο παρελθόν.
    Απίστευτα ωραίες οι εμφανίσεις της ποδηλατικής ομάδας για την νέα σεζόν,ρετρό στυλ, εμπνευσμένες από το ποδόσφαιρο του '71.
    Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο μας έχει επικρατήσει το this is aek και το αποτέλεσμα, να στοιβάζονται 40.000 φανέλες του Ριβάλντο στις αποθήκες.
    Κοιτώντας την σκεφτεσαι πόσες χιλιάδες από αυτές θα πουλιόντουσαν άνετα.
    Μια πάρα πολύ κίνηση ,άξια συγχαρητηρίων που αξίζει να βρει μιμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 16:07

    Όντως χαράλαμπε, πολύ ρετρό και ΑΕΚτσήδικες οι νέες εμφανίσεις. Πως τους ξέφυγε και δε βάλαν κάνα rivaldo στην πλάτη μπας και πουλήσουν καμιά παραπάνω...αλλά ο βανδής δεν είναι πια εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 16:17

    Σέρφαρα σήμερον στο νετ και βρήκα ένα μπλογκ, μέσω enet, που καλεί σε βοήθεια για την οικογένεια του 25χρονου νεαρού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των κρατικών "λειτουργών" στο μακελειό του βύρωνα. Ο άνθρωπος αφήνει πίσω χήρα και ορφανό και το γιουνάν μπεηλίκ τους έχει φλομώσει στα λόγια...από τηγανήτα τίποτα όμως.
    Εδώ είναι το μπλογκ:

    http://katiasnewlife.blogspot.com/

    Για μπείτε και κάντε ότι καταλαβαίνετε (εγώ κάτι θα δώσω από το υστέρημα μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα παιδες. Γιωργο θα το επισκεφτουμε και θα κανουμε οτι μπορουμε.
    Θυμα της δημοκρατιας και εκεινος ο φουκαρας. Γαματα με μεγαλα γραμματα.
    Το μοναδικο που με θληβει πραγματικα στην κοινοβουλευτικη ολιγαρχια που ζουμε,ειναι το υγρο πια -μονιμως- και αδειο απο απογοητευση βλεμα του Μικη. Μια ζωη αγωνες,εμπνευση,προσφορα,ταλαιπωρια,θυσιες,αγωνιες,πονοι,προτασεις,ονειρα,για να αφησει στο γερμα της ζωης του μια Ελλαδα ξεμπουρδελιασμενη,ερμαιο, σιδιροδεσμια,ρηχη,αμορφωτη και πουστικη.
    Ειναι πραγματικα κριμα.
    Δεν σας αξιζε βρε βρωμιαρηδες.Δεν σας αξιζε βρε πουστικο σκυλολοι,τετοιος ανθρωπος.
    Σαν πεθανει και ησυχασει,εκεινες τις μερες καντε το τελευταιο παρτι και σκυλεψτε τον δημοκρατικα ,κομματα,καναλια και λοιποι συγγενεις της απανθρωπιας και μετα απο αυτο,τρεξτε να κρυφτειτε στα αρχιδια του Ολι Ρεν, στο στριγκ του Αλμουνια,στην κυλοτα της Μερκελ,γιατι ειστε μουνοψειρες και οχι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο για τον κοσμο που ναι μεν γεμιζει τα σταδια στις συναυλιες,συμφωνει με τις θεσεις,αναγνωριζει τον αγωνα και παρ'ολα αυτα συνεχιζει να αναδυκνειει τον εαυτο του στην εξουσια,δηλαδη την πουστια,την αδιαφορια,την κλεψια και την σαχλα,καλα να παθει και καθολου δεν τον λυπαμαι.Αφου δεν ειναι ουτε καν "προβατο,αφου εκεινο τιποτα δεν μπορει να κανει για να αλλαξει την μοιρα του και δεν γνωριζει τιποτα για αυτην.Και δεν υπαρχει ζωο να τον συγκρινουμε αφου το καθενα απο αυτα υπακουει σε φυσικους νομους και εχει καθε δικαιολογια.Οπως και ξεχωριστες ικανοτητες.
    Ενω ο μαλακας της καλπης δε θελει λυπηση.
    Οπως ελεγε και ενας γνωστος μου "...γαμισι,ξυλο,προστιμο,στενα παπουτσια και κατηφορο...".Αυτο χρειαζεται και αυτο παιρνει.
    Να τον πηδανε ασαλιωτα και να παρακαλει γι'αυτο.
    Δεν ξερει τιποτε αλλο. Δεν χρειαζεται κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας.
    Γιώργο διάβασα την ανάρτηση και μέσω αυτού του μπλοκ πήγα σε ένα άλλο κι από εκεί εδώ:
    http://athens.indymedia.org/calendar/uploads/dodi_3_final1.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 18:47

    Σάκη, ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης νομίζω ότι η οικογένεια του χρήζει πρακτικής και οικονομικής βοήθειας.
    Η σαχλοκρατία του Γιουνάν μπεηλίκ σίγουρα δε θα προσφέρει ούτε καν ένα ξεροκόμματο για ξεκάρφωμα, οπότε μένουν οι ιθαγενείς να το παλέψουν, πάλι...ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχεις δίκιο Γιώργο.
    Έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 23:47

    Χαράλαμπε, καλά, πολύ καλά τα λες. Μπεζαντάκου πρόεδρος και πρώτο της κατόρθωμα η επιστροφή της ΑΕΚ στην Πόλη. Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς κι έτσι. Τρόμος είναι η Έφη Θώδη που λέει ο τοίχος στου Στρέφη. Μπεζαντάκου-Αδαμίδι σημειώσατε 1 λόγω κουμπουριών και κλαρίνο που κεντάει σε σι μπεμόλ. Αλλά εδώ περηφανευόμαστε ότι είμαστε το ¨λίκνο της τζουμχουριέτ" σε αυτά θα κολήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι πολυ προτιμοτεροι απο τον "Περικλη"-Τριανταφυλλιδη-εθναρχη-Καραμανλη,τον γλετζε-γυναικα -οτι φαμε οτι πιουμε κι'οτι αρπαξει ο κωλος μας Παπανδρεου,τον Νοσφερατου-Μεφιστοφελη-Βλαντ Ντρακουλα Μητσοτακη,τον διεκπεραιωτη-ψευτοευρωπαιο Σημιτη, τον ταβερνιαρη Καραμανλη β' και τον τρεντυ αιθεροβαμωνα Παπανδρεου β'.
    Αφου βρε Ελλαδα εχεις ταλεντο,γιατι δεν βαζεις τα καλυτερα σου και μαζι λιγο χιουμορ και πιπερι;
    Καλος ο αστυνομος Θεοχαρης και η Σεληνη,και το κοριτσι της Μανης στα εδρανα της βολης,αλλα θελουμε την Θελξη στα σχολεια για επιτοπου σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση,την Θωδη στο υπουργειο παιδειας για να την καμαρωνω στα επισημα στις εθνικες εορτες,την Πετρουλα στο υφυπουργειο αθλητισμου για να αποκτησουν νοημα και τα συνθηματα στα γηπεδα,τον Λεβεντη με μια μυγοσκοτωστρα στο χερι,να σουλατσαρει αγριεμενος στους οροφους του υπουργειου οικονομικων,τον Μικρουτσικο στο Υγειας να κανει εκπομπες με ετοιμοθανατους,ο Βας-Βας στο τουρισμου, κ.ο.κ.
    Ας δοκιμασουμε ολα τα οπλα μας. Και μπορει οι Ευρωπαιοι να μας παρουν ακομα στα πιο αστεια και να εξασφαλιζουμε τα προς το ζην σαν κανονικος-πια- περιοδευων θιασος στις πραγματικες του διαστασεις,χωρις κομπλεξ.
    Και οχι σαν και καλα ισοτιμοι συζητητες και με αρωμα ευρωπης αλλα παντα τσαρλατανοι και καρπαζοεισπρακτορες που μετατρεπουν τις ντροπες σε δανικα.
    "ας οψεται η πουτανα η ζωη..."
    που λενε και οι γυναικες του δρομου.
    Και τελος-τελος γιατι δεν φερνεται μια ντουζινα Γερμανους-Σουηδους-Αγγλους να σχηματησουν κυβερνηση για οσο χρειαστει; Ποιος πιστευει οτι αν ηταν ετσι εδω και χρονια,θα ειχαν κλαπει τα ιδια η περισσοτερα; Οτι δεν θα ειχαν χρησημοποιηθει καλυτερα ο εθνικος πλουτος και οι οποιες εσωτερικες δυναμεις,οτι δεν θα υπηρχε καλυτερο συμμαζεμα και λειτουργεια του δημοσιου κλπ.
    Αν ρωτησεις στον δρομο κατι τετοιο,ειμαι βεβαιος οτι το99% θα σου απαντουσε θετικα. Τι περιμενουν λοιπον; Κατουριστε τους εγχωριους κουτοπονηρους μαλακες και ηλιθιους,καταργηστε τους,παρακαμψτε τους,υπερπηδηξτε τους -κυριολεκτικα και μεταφορικα και πηγαινεται κατευθειαν στην εξωτερικη και διαφαινομενη λυση.
    Τι περιμενετε; Τις επομενες εκλογες; Κρυφα η φανερα,εισαι υπο επιτηρηση και οικονομικο-και οχι μονο-ελεγχο-απο την εποχη του Καποδιστρια και μετα. Συνεχως. Παντοτε.Και ανεξαρτητος και κυριαρχος δεν εισουν ποτε,αφου χρωστας την ελευθερια σου και τα κεφαλαια που χρονια ροκανιζεις στις γνωστες μεγαλες δυναμεις που καθολου δεν εχουν αλλαξει-στην ισχυ τους- απο τοτε.
    Τι καμαρωνεις σαν μαλακας λοιπον;Ζητα κανονικη διακυβερνηση απ'εξω.Τα προσχηματα σε μαραναν. Και δεν θα εχουν αντιρηση να κρατισεις την σημαια σου και την θρησκεια σου "ελληναρα" μου.
    Συγχωνευση λοιπον. Και ας μην συνορευουμε. Κανενα προβλημα.Με οποιον ν'αναι. Ας ειναι η Γερμανια. Η Αγγλια. Οι και οι δυο μαζι αφου παντα μας γουσταραν.Ας ειναι και οι ποιο Βοριοι. Ας ειναι και η USA. Που ειναι και νονοι μας. Ας γινουν και γονεις μας.
    Ας γινει κατι πια.Ας αναλαβει καποιος το παραπεταμενο στα σκαλοπατια ορφανο με τους ενδοξους προπαπουδες και τους νταβατζιδες πατεραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ ??
    Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
    11/2/2010

    Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει.

    Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

    Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα ???
    Ναι,… είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν.
    Οχι, … είναι η σωστή απάντηση.
    Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
    Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές
    υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.

    Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια !

    Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.

    Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.

    Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010 !
    Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας !

    Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.

    Η Ιαπωνία να δείτε!
    Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!),
    όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009
    και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.
    Έπειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.

    Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ίσως ,
    αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175% !
    Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

    Στο συνολικό χρέος δε, καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.
    Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

    Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες,
    δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας ).

    Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες ( Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία ) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

    Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.
    Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η
    Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα
    « Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε ».

    Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια
    Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

    Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και
    κερδοσκοπικών επιθέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. kala ta leei o xristos alla auta pouy perigrafei ginonte pantou

    oi amerikanoi psifisane 2 fores ton mpetovlaka kai alli mia ton patera tou kai tha ntrapw egw perisotero gia ton podilati kai to mpouli?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Φίλε ήμουν στο νοσοκομείο και μετά τραβήχτηκα στα γνωστά κωλόμπαρα. Δεν μου έβγαινε.
    ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Mike21hlk: Σου χαρίζω την ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Φεβρουαρίου, 2010 12:00

    Χρήστο, αν μιλάς για συγχώνευση χρειάζεσαι και ηγέτη. Μόνο ΕΝΑΣ (1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ υπάρχει στη ευρωπαϊκή γειτονιά. Που? Για κοίτα δίπλα σου. Όχι από κει που δύει ο ήλιος, απ' την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Φεβρουαρίου, 2010 12:06

    Mikehlk. Τη μισή αλήθεια λεν' και οι μεν και οι δε. Μη μασάς μόνο των μεν (τον πάω τον Δελάστικ, αλλά μόνο εν μέρει). Όλες αυτές οι χώρες έχουν χρεη, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Άρα χρωστάνε 20 δραχμές στην τράπεζα, αλλά βγάζουν 10 το χρόνο από αυτά που παράγουν και πουλάν, άρα μπορούν κάποτε να ξεπληρώσουν. Το Γιουνάν μπεηλίκ παράγει τ' @#$%δια μου. Χρωστάει 15 δραχμές και παράγει 1 κι αυτή μειώνεται (ποιός αγοράζει κάτι ελληνικό πιά?), ενώ πρέπει να ταίζει 1 μίλλιον δημόσιους υπαλλήλους που πάλι δεν παράγουν τίποτα και περιμένουν ένα κάρο επιδοματα και συντάξεις, 1 μίλλιον αγρότες που περιμένουν τις επιδοτήσεις και 5 μίλλιον Αθηναίους που απλά περιμένουν να πεθάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Giorgo de ton pistepsa kiolas alla de mporw na ton amfisvitisw
    ki egw eimai tis apopsis oti gamiete patokorfa to 80% tou plithismou pou exei dimiourgisei ena monadiko politeuma edw pera , tin eklegmeni vasileia me papandreou ton 1o , ton 2o kai to 3o, tous karamanlides , to mitsotakeiko klp

    alla kai paraeksw mou fainete pws ginonte ta idia

    prin kana xrono eixa dei pali ena ntokumanter (to zeitgest, chekare to an de to xeis dei ) to opoio exei apagoreutei kai den exei paixtei apo kamia xwra (mono internet) pou apoduknei pos kamia kuvernisi den kuvernaei ton topo tis edw ki 100 xronia kai oti kyvernane olo to planiti merikes trapezes

    auto pou les gia ti paragwgi exeis apoluto dikio
    stin ellada ypirxan monopolia opos n DEH pou grafane zimies
    sa na poulaw MONO egw rouxa stin athina kai oloi na kukloforoune gymnoi
    kai se sxesi me oles tis alles xwres , eimaste kai oi monoi pou eimaste ypoxreomenoi na fulame sunora
    kamia alli xwra den sintirei toso strato kai de dinei tosa polla gia eksoplismous

    ki ekei einai n enstasi mou gia tous germanous
    nai entaksei , dikio exoun oti fagame lefta kai kaname kakodiaxeirisi , alla ki o ellinas exei megalwsei ta teleutaia 100 xronia pisteuontas pws kathe mera mporei na einai kai n teleutaia tous
    mia me tis paraviaseis , mia meta skopia kai ti kupro klp

    pera apo tis epidotiseis , sti praksi den exoume dei KAMIA ousiastik symaxia me tin EE kai gi auto tous psilografoume kai sta paparia mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή