Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

     Είμαι πολύ χαρούμενος. Στα όρια της παρακρουστικής ευφορίας. Οι τρεις Ιεράρχες μου φέρανε το πιο ωραίο δώρο ημερολογιακά. Βρίσκομαι στην πρώτη εβδομάδα του πιο σοβαρού μήνα του χρόνου. Του Φεβρουάριου. Του γέρου, του κουτσού, του καχεκτικού. Αυτουνού που κρατάει μαγκούρα για να την βγάλει. Με τα αξύριστα γένια του και το ολοκάθαρο ροδαλό του πρόσωπο. Ήρθε ο μήνας της αυθεντίας. Ο πιο γνήσιος μήνας για την εποχή του.
     Χειμώνας ρε φίλε. Επιτέλους. Έστω και στην παράταση του αγώνα. Έστω και στο τέλος του. Να μυρίσουμε το διασπασμένο άζωτο της γης. Να δούμε κανά χιόνι και μαζί μ’αυτό και καμιά άσπρη μέρα. Ή μια γαλανή νύχτα από την αντανάκλαση του φωτός. Να πέσουν τα φύλλα από τα δένδρα και να γλυτώσουμε από τις μαλακίες των υπόλοιπων lifestyle μηνών. Που μονίμως μας πηδάνε οι μετεωρολόγοι με την επιδείνωση του καιρού. Μόνιμα σ’ένα δεινό είμαστε.
      Με τον Φλεβάρη, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Τα ωραία μας ρούχα, τα παλτά και τα πουλόβερ μας. Να ψοφήσουν οι μύγες και τα έντομα, να φυσήξει κρύος αέρας στα πρόσωπα μας και ν’ ανάψουμε και κανά τζάκι. Τα κορίτσια κάθε ηλικίας να φορέσουν τις μπότες και τα κολλητά παντελόνια τους. Και τα καλσόν που θα μαζέψουν τις μπουτάρες. Μια παγωμένη καύλα λόγω θερμοκρασίας περιφέρεται στην ατμόσφαιρα. Σε απόλυτη αντιδιαστολή με τον πασίγυμνο Αύγουστο που τρελαίνεσαι από την κυτταρίτιδα μια που όλες οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι ωραίες άσχετα με το πώς είναι. Και που δεν ξέρεις πώς να προφυλαχθείς από την νεκρική ζέστη. Μόνο το δέρμα σου έχει απομείνει για να βγάλεις μπας και δροσισθείς.
      Φεβρουάριος κύριε με διάθεση περισυλλογής. Υγιές πρόσωπο και χιονόμπαλα. Κρύο και καιρός για δυο ή για όσους μπορεί ο καθένας. Ατμισμένα χνώτα, παρέα χουχουλιάρικη, πηγμένο μυαλό κι αυτοσυγκέντρωση. Ακμή πριν την επερχόμενη παρακμή του καλοκαιριού. Και γρήγορος μήνας. Να μην σε κουράζει μέχρι να βγει. Κι εναλλασσόμενος επίσης. Κάθε τέσσερα χρόνια να προσθέτει και μια μέρα. Και να μην το θυμάσαι ακαριαία. Όχι σαν τους άλλους. Με την θλιβερή ημερολογιακή ακρίβεια.
      Προχωράμε δυνατά στην ιστορία. Ο Φλεβάρης ήταν ο τελευταίος και καταϊδρωμένος μήνας στο ρωμαϊκό ημερολόγιο. Με την ημερολογιακή μεταρρύθμιση του Ιούλιου Καίσαρα το 45 π.Χ έγινε δεύτερος κι είχε κανονικά 29 μέρες και 30 κάθε δίσεκτο έτος. Τσαντίστηκε όμως ο Οκταβιανός Αύγουστος το 4 π.Χ και του βούτηξε μια μέρα που την πρόσθεσε στον καλοκαιρινό μήνα προς τιμήν του ονόματος του.
      Κι ο Φεβρουάριος δεν είναι τυχαίος μήνας για την ψυχή μας. Februare σημαίνει εξαγνίζω στα λατινικά. Από τις γιορτές Februa και Feralia της Ρώμης που δώσανε αργότερα τις θέσεις τους στα καρναβάλια και στις Αποκριές. Κι είχε πάντα ο μήνας αυτός στα σπλάχνα του τα Λουπερκάλια ( 15/2 ) για την γονιμότητα του γαμήκου Φαύνου ( του αντίστοιχου με τον δικό μας Πάνα ή του σημερινού Βαλεντίνου ) , τα Φορνεκάλια για το ψωμί ( 17/2 ) και τα Χαρίστια για την επίλυση των οικογενειακών διαφορών ( 20/2 ).
      Πριν το Ρωμαϊκό ημερολόγιο είχαμε το αρχαίο Αττικό καλαντάρι. Σ’ αυτό, ο κουτσοφλέβαρος αντιστοιχούσε με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Γαμηλίωνα και το πρώτο του Ανθεστηρίωνα. Και γιόρταζαν τα λαμόγια οι Αθηναίοι τα θεογάμια του Δία και της Ηρας, και τα γούστα του Διόνυσου αντίστοιχα. Γαμήσια και κρασί δηλαδή, στην κοινωνία που την φιλοσοφία την είχαν σαν αποτέλεσμα της μέθης ή σαν τσιγάρο μετά την παρτούζα.
     Με νοιάζει ο μήνας αυτός. Ο γκουζούκης ( ατελής ) . Ψάχνω το τεχνητό μέλος για τον κούντουρο ( κολοβός ). Και τακτοποιώ τα δένδρα στην διάρκεια του κλαδευτή. Γιατί με νοιάζει; Διότι ο μήνας αυτός αντιπροσωπεύει την χώρα μας. Που ζει μέσα στην ατέλεια και με την ελεημοσύνη των εταίρων κλαδεύοντας τις ελπίδες των νέων ανθρώπων.
     Γεωργική χώρα είμαστε και το πιο σημαντικό για μας είναι οι Φλέβες. Δηλαδή τα υπόγεια νερά που δίνουν τα πάντα επάνω στο χώμα μας. Και που πλουτίζουν πραγματικά τώρα, αυτόν τον καιρό. Που αν δεν υπάρξει δυνατός Φλεβάρης, μετά, κλάψε με μάνα κλάψε με. Βαριά πράματα αυτά κι άρα προχωράμε στις Αποκριές στα ψέματα και στις μάσκες της ψυχής. Και « ζούμε μέσα σ’ ένα όνειρο που τρίζει σαν το ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας», και « ο χειμώνας είναι αγόρι μ’ένα αδέξιο πανωφόρι». Σαββόπουλος και Άσημος τα είπαν όλα για το μήνα αυτό που είναι ελληνικός αλλά δεν είναι κιόλας.
     Καλώς μπήκαμε λοιπόν στον Φλιάρη, τον χλιαρό. Τη μεγάλη προσωπικότητα που σαν τον Ήφαιστο αγκαλιά με την Αφροδίτη, θαύμαζε τους υγιείς και τους δυνατούς. Ξεκινάει η μελλοντική ιστορία για άλλη μια φορά ή το παρελθόν του μέλλοντος για πολλοστή. Για μένα προσωπικά ξεκινάει η νέα χρονιά της συγκροτημένης παρουσίας και της εθελούσιας εξόδου παρέα με το μήνα με τις ειδικές ανάγκες. Στον οποίο δείχνω τον πολιτισμό μου και την διάθεση της ψυχής μου.
     Τρελάθηκα; Αμέ. Μπαίνει ο κουτσοφλέβαρος και τα μυαλά στα κάγκελα. Μπαίνει ο Υδροχόος σε καρδιά κι ο πιο ειλικρινής μήνας που δεν έχει την δυνατότητα να πει ψέματα λόγω αρτιμέλειας ή δύναμης. Μπαίνει η μοναδική σκληρότατη αλήθεια του ανάπηρου. Πόσο την χαίρομαι. Σαν αεράκι από την Ανταρκτική. Φρέσκο. Η ανάγκη της ζωής. Η διάθεση και το ανίκητο της θέλησης.
Καλό σας μήνα. Απολαύστε τον.

51 σχόλια:

  1. AN DEN EIXES APOPSH GIA THN AEK THA HMOUN POLY EUTYXISMENOS POU SE PETYXA MESA STHN TYXH TOU INTERNET..

    ALLA ESTO KI ETSI - NA 'SAI KALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Φεβρουαρίου, 2010 13:33

    Αβραμίδη κείμενο για Αποκριές θέλω!!!!!!!Συνέχισε αυτό εδώ να ξεφύγουμε σε άλλα πνευματικά πάλσαρ ομαδικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Στήβεν,

    ΄Ετσι σε χαίρομαι. Κείμενο σκέτη απόλαυση.

    Keep on writing like this. (είναι της μόδας το σύνθημα αυτό).

    Νά'σαι καλά.


    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγόρια, διαβάσατε τι δήλωσε ο Τζιμπούρ?
    Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθήματος δεν του επιτρέπει να λάμψει...Είναι τρελός ο Αλερινός, τελείως όμως! Θέλει να πάει Γερμανία, λέει.Με την τεράστια πείρα δε που διαθέτει και τις διακρίσεις που έχει κατακτήσει, κρίνει τον προπονητή του ως μη έχοντα γνώσεις τακτικής.
    Χαράλαμπε, πόσο δίκιο έχεις!!Σιβηρία μεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Φεβρουαρίου, 2010 15:02

    Ο Γκαμηλιέρης έπαιρνε σταθερά μεγάλες δόσεις κατασταλτικού (Μαροκάνο, δίπλα είναι από τ' αλγέρι άλλωστε), το οποίο προφανώς δεν το βρίσκει εδώ (αλμπάνι κατουρημένο από γύφτισσα, προσφορά της Οργάνωσης), οπότε τα στερητικά σύνδρομα το χουν λαλήσει το παιδί...Πίνει στεροειδή και παίζει προ και παραμιλάει σε λέω...και ξεσπάει στη μύτη του σκοκόπαιδου (τη γλίτωσε του Καφέ τότε με το διήμερο ρεπό...). τα παμε, παίκτης κλάσης για ελλάδα, αλλά χαρακτήρας απαράδεκτος(από 'ξω κούκλα από μέσα πανούκλα που λέγαμε κάποτες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Φεβρουαρίου, 2010 15:03

    Αυτόν όχι ο Νερετβίτης δεν τον κάνει ζάφτι, ούτε ο Φρόυντ με τον Τάισον νοσοκόμο δε μπορούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανατολικά να δείς πως στρώνει...
    Τα είπαν κι άλλοι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γεια σου ρε Steven σκεπτικιστη..(εσυ κι ο Αλιαγας!), πρεπει να εχεις διαβασει τον κυκλο του χρονου φαινεται

    θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσπαθώ να μάθω Σουαχίλι και δεν τα κατάφερα.
    Αρα φταίει ο δάσκαλος ας έχει και 25 χρόνια πείρα.
    Έτσι και ο Τζιμπούρης,προσπαθεί να μαθει τακτική στην ΑΕΚ από τον Μπάγιεβιτς και αφού δεν μαθαίνει άρα δεν υπάρχει.
    Άσε που είναι συνηθισμένος από Ιωνικό και Πανιώνιο που δουλεύανε κάργα τακτική...
    Ο Μπάγιεβιτς μήπως είχε δίκιο όταν δήλωσε ότι κάνει ένα επάγγελμα που το κάνει πολύς κόσμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα απ'όλους τους μήνες μου αρέσει ο Αυγουστος.
    Μπανάκια,ουζάκια ζεστούλα και ήλιος ο θεός στο κορμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς MIKE: Τότε φίλτατε, να βρισκόμαστε και να μη μιλάμε για την ΑΕΚ. Αν και η διαφωνία βοηθάει πιο πολύ απο την κοπαδίστικη ΄συμφωνία.
    Κι εσύ να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα σε ολους.Εστω και αργα καλο κουτσοφλεβαρο.Τον μηνα αυτον παντα τον λυπομουνα.Δεν ξερω γιατι.Κατι η μορφη του στον σχολικο 12μηνο χαρτη,κατι οι λειψες μερες του,κατι το κρυο που απεχθανομαι.Τον εχω συνδιασει με ανημπορια,χειμερεια ναρκη,απομακρυνση απο τη φυση και τους φιλους,κρυα νεκρικη σιγη,μεχρη την αγαπημενη Ανοιξη. Γουστα ειναι αυτα.
    Για τον Κυριακατικο αγωνα,δεν θα πω τιποτα,οπως δεν εχω πει εδω και καιρο. Τα γνωστα.Με μερικες μικροαλλαγες,αλλα παντα στο ιδιο καζανι.
    Το μονο που απορω πραγματικα και το θεωρω κατορθωμα για τον ιδιο,ειναι το πως ο "Παναγιωτης ο Λαγος" ειναι ακομα στην ΑΕΚ. Θα μου πειτε οτι τοσοι και τοσοι δεν θα επρεπε να ειναι.Σωστα. Αλλα με το τελος του Συμβολαιου-η και πιο πριν-διορθωνεται το λαθος της αποκτησης του καθε "παλτου". Αλλα με τουτον εδω τον ρεμπεσκε,τον ποδοσφαιρικο απαταιωνα,δεν το εχω καταλαβει.Τι μεσον εχει και αναναιωνει συνεχεια; Ειναι η τριτη-αν δεν κανω λαθος αναναιωση που προκειται (!!!) να του προτεινουν...εστω και με μειωμενες αποδοχες(μαλακας ειναι να πει οχι;)Πως γινεται αυτος ο τσαρλατανος να ειναι ακομα εκει; Αυτο το παπαρι,το παικτακι της πλακας που δεν ειναι ουτε για τον Πανσεραικο-και μιλαω σοβαρα-να κανει περιουσια με τα ψεματα;Χωρις να εχει παιξι ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 4-5 χρονια και γω δεν ξερω ακριβως ποσα ειναι στην ομαδα.Απο τα θεραπευτηρια στις κλινικες.Απο τα χειρουργεια στις αποθεραπειες.Οχι οτι αμα επαιζε θα υπηρχε και διαφορα δηλαδη.Αλλα ειναι πια τελειως "σκοτωμενος".Μα δεν βλεπει κανενας εκει;Μαγια τους κανει;Αν κανετε τις πραξεις θα δειτε οτι το καθε λεπτο συμμετοχης(!!) του,κοστιζει περισοτερο απο τον Ζινταν.
    Πως τα καταφερνεις βρε αρχιδι;Αντε γαμησου ρε τσογλανι με το περιεργο το χτικιασμενο το μουσακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Γιώργη: Φίλε τι να το κάνεις το κείμενο για τις Απόκριες; Αφού τις ζεις καθημερινά. Άλλα έχει η ατζέντα. Τη μπούργκα ας πούμε, που είναι κι επίκαιρη λόγω εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Χρήστο: Ξέρει κανείς μπάλα εκεί μέσα για να τον κρίνει; Και το μαύρο ταμείο πώς δημιουργείται; Απο τον Τσιάρτα ή τον παικτάκο; Αφού τα έχουμε πει αυτά. Άσε που ήρθαν κι οι Απόκριες και κάποιοι ντύνονται ποδοσφαιριστές αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Γιώργη: Άσε δε, που υπάρχει κείμενο αλλά με προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Και παλιά έλεγα για την Ελλάδα, τώρα με την παρουσία μας στας Ευρώπας, τρελάθηκε κι αυτή. Είχα κι ένα κείμενο-διάλογο με τη Μίλκα, πάει κι αυτό για του χρόνου το Γενάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το πιο αστείο είναι οτι το Αδαμίδι στηρίζει τον Μπάγιεβιτς!
    Να κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια ή τίποτα άλλο μην πάθω και καμιά κήλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Φεβρουαρίου, 2010 22:17

    Steven, και κάποιον για να τον βρίσουμε τον λέμε καραγκιόζη, ενώ ο καραγκιόζης του θεάτρου σκιών αποτελεί μία μεγαλοφυή στην απλότητα της λαική μορφή τέχνης (το πιστεύω ακράδαντα). Έτσι και με τους καρνάβαλους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και, ειδικά, στα εδρανα της βουλής. Φυσικά τον καρνάβαλο τον καίμε, ενώ αυτοί, προς το παρόν, τη γλιτώνουν. Από την άλλη το κάψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (της λούγκρας), οπότε που ξέρεις? μπορεί και να τα καταφέρουμε τελικώς. Πάντως εξελίξεις ξε-εξελίξεις ο Διόνυσος κάθε χρόνο βγαίνει με τους σειληνούς του παγανιά, είτε έχουμε πρόεδρο το αδαμίδι, είτε το μελισσανίδη, μα ακόμα και ένα σαμιαμίδι (πολύ τα συμπαθώ αυτά τα ζωάκια μπρε, κι ας έχουν κρύο αίμα. Και το αδαμίδι έχει κρύο αίμα, αλλά δεν το συμπαθώ...). Εγώ κοζανιτο-βιθήνειε θα συνεχίσω να σε ψήνω πάντως, μπας και αναρτηήεις κάνα αποκριάτικο κείμενο, διότι με πώρωσες με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O κλουζοχοιδης (πετυχημενο Steven) σε ομιλια του στη βουλη ειπε οτι ο Ομπαμα ειναι Μουσουλμανος!Αυτο δεν θα ηταν καθολου κακο.Μονο που ειναι λαθος.
    Ο προεδρος της βουλης( ο γελαδαρης του κοπαδιου δηλαδη) εσπευσε να τον διορθωσει "για να τον προστατευσει" οπως ειπε,διαγραφοντας την ανωτερω μαλακια απο τα πρακτικα.
    Εμας ποιος θα μας προστατευσει απο την μαλακια;
    Ειναι τοσο μαλακες; Ναι ειναι τοσο μαλακες.
    Ειναι ικανοι με ενα νευμα τους με μια λεξη τους να προκαλεσουν απο διπλωματικο επεισοδιο,εως και πολεμο.
    Ανθρωποι που δεν κανουν ουτε για ψιλικατζιδικο(κυριολεκτικα),διαχειριζονται κονδυλια,"αποφασιζουν" και υπογραφουν βαρια εγγραφα, διατρανωνοντας σε ολη την Ευρωπη οτι οι αξιοι εδω,ειτε μπαρκαρουν,ξενιτευονται,ειτε παραμενουν απαθεις και αδρανεις με τον χωρο ολον να τον καταλαμβανουν ορδες ηλίθιων που μεταφερονται με παιανες πανω σε ασπιδες σαν τον Βεργκιγκεντοριξ στο χωριο των βαλκανιων οπου ο μαγικος ζωμος λεγεται ξετσιπωσια.
    Να μου ζησετε σαινια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Φεβρουαρίου, 2010 23:00

    Χρήστο, λες να πίνει τα ίδια παραισθησιογόνα κατασταλτικά με τον Γκαμηλιέρη? Και ο τσαμπουκάς του λίγο προς το στυλ τζεμπούρ μου φέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Γιώργη: Θα σου γράψω για τη μπούργκα. Καλή στολή, εύκολη κι επίκαιρη. Και με τα παραισθησιγόνα στην αριστερή βάτα λόγω Σύριζα. Στην δεξιά ο τζουτζούκος εκ της νοτιανατολικής Ασίας ( ΛΑΟΣ ). Κάρολε έσκισες χθες. Σε πάλεψα σαν πιστόλοι, αλλά οι άγιοι τελικά υπερτερούν. Ήτο θέλημα θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στήβεν θέλημα ''βιταμίνων'' θες να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς Χρήστο: Α, έχουμε τρελαθεί τελείως. Σαν επιχείρηση, δεν είναι πιο συγκροτημένο το ψιλικατζίδικο; Ανέβηκαν οι άνθρωποι. Ο Καραμανλής στα πίσω έδρανα, ο φελλός στα μάτια της μαμάς του, ο γερουλάνος στο face-book μπας και γδυθεί, κι η Γκερέκου στα μάτια του βάρδου. Άσε δε που μόλις είπε ο φελλός για μέτρα, έφυγε στην Ινδία. Εκεί ζουν πολλά χρόνια οι άνθρωποι και πάει να πάρει γνώση για το ασφαλιστικό. όταν θα φτάσουμε στα 63, θα έχει φτάσει στα 132 με το ρυθμό αλλάγής. Μας φαντάζεσαι στο ουζερί να μιλάμε για την ΑΕΚ; Και να διαφωνούμε για τον τότε παίκτη και να θεωρούμε το Τζιμπούρ παικταρά; Θα έρχεται και η Fake- η τότε οργάνωση - και θα σκοτωνόμαστε για το ποιός θα αναλάβει το κρίκετ. Εσύ 120, εγώ 135, τα παιδιά 102.
    Ελάτε να σας πω κάτι: Πάει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στον Αδαμίδη. Ο άνδρας 95 κι η γυναίκα 92. Του λένε οτι θέλουν να χωρίσουν. Και ρωτάει ο Σταύρος γιατί περίμεναν αυτήν την στιγμή. Και του απαντουν οτι περιμένανε να πεθάνουν τα παιδιά για να μην τα πληγώσουν. ΟΕΟ ΟΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Χαράλαμπο: Χάρη όχι. Συμπλήρωμα διατροφής. Αυτή είναι η δουλειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 00:05

    Καλή και η μπούργκα, δε λέω, έχει και κάτι το εξοτίκ, μου πάει τώρα που ακούω κάτι αράβικα και γράφω μιά μελέτη μουφέξ. Κεντάει το ούτι του Αμπτούλ Μαλίκ ράβει το πληκτρολόγιο του Γαρατζέου, τα πάντα όλα και ο Αλέφαντος ακόμα περιμένει ΕΚΕΙΝΟ το τηλεφώνημα του θείου που θα του λέει ότι ο Βαλβέρδε δε γκζέρει γρι (γκζέρει τελικά?) και ότι θα τον σηκώσει ο Τσουκαλάς και ο υποβρύχιος στους ώμους και θα τον φέρουν θριαμβεφτή (καβάλα στ' άλογο μόνο ο Νερετβίτης, αυτός προτιμάει πιο πειθήνια ζώα...) μέσα στο τηγάνι με τη ντρομπέτα του Ατίλιο να σαλπίζει χαρμόσυνα...
    Μπούργκα λοιπόν, αλλά δε σε τραβάν καθόλου οι τραγοπροβιές (βώλακας, σοχός και σια) βρε παιδί μου να γράψεις το κομμάτι?
    Καλά, δε σε πρήζω άλλο, εσύ είσαι ο δραγουμάνος του Blog και δε λέει. Εκφράσου ελεύθερα (που το κάνεις...). Keep rocking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρήστο, θα έχουμε κόψει τα ούζα και θα το έχουμε ρίξει στα χαμομήλια και τα φασκόμηλα. Η ΑΕΚ δεν κόβεται με τίτοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα Στηβεν, καταπληκτικο το αρθρο στου. "Εγραψες". Να σαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Άννα: Εκτός αν στο πει ο γιατρός. Για Αεκτζή μιλάω. όχι για το Νικολάου, τον αρχιδευτερότριτο προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 00:33

    Συντρόφισα Άννα, δε μπαίζει να τα κόψουμε τα ούζα ή τα τσίπουρα ή τις ρακές και τα κρασιά, δε μπαίζει. Αν είναι να φτάσω στα 135, ας αξίζει ο κόπος τουλάχιστον...άσε που θα εργάζομαι ακόμα...(παρεπιπτόντως γουστάρω και τήλιο και φασκόμηλο, δε λέω όχι και σε ρακόμηλο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Άννα: Καλά προπονητής. Αντέχεται. Αν σε προδώσει και γιατρός, γάμησε τα. Περιμένω τους συναδέλφους της οργάνωσης. Προς το παρόν μεδικηγόρους δεν καταπιάνομαι. Μιά μια αι επιστήμαι και μια μια αι προδοσίαι. Πάντως όταν είχα επισκεφθεί την Πόλη, ρώτησα τον ξεναγό πού είναι η Κερκόπορτα. Με είχε κοιτάξει σαν εξωγήίνο. Άσχετον, αλλά μου ήρθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 00:40

    Λες εκείνη την πόρτα που στο σχολείο μας λέγαν ότι την είχαν "ξεχάσει" ανοικτή? Κάποιος μου είπε ότι είναι η είσοδος της Γράμμου 69-71 στο Μαρούσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς NYC 1990-1994: Βρε συ, αφού γύρισες, γιατί με τρελαίνεις με όλα αυτά; Σαν να γράφω κωδικό επίθεσης δεμένου υποβρυχίου στην Δημητρούλα του Αγούδημου. NY, if yoy can do it there, you can do it everywhere. What a jungle. Δεν συνεχίζω διότι θα μου επιτεθεί το Χάνι της Γραβιάς. Και δεν γνωριζόμαστε κιόλας και θα θεωρηθεία εγκάθετος, δηλαδή βαλτός απο εμένα. Κι εγώ μετά άνθρωπος του Αδαμίδη και του Τσίπρα και της παχυεντερου ηδονής και να μην ξέρω απο πού να αρχίσω. Το τελείωμα το ξέρω. Σε Αττικ κάτι: δεν γαμιόμαστε ; Δεν το είχε γράψει; Συγνώμη, ο δαίμων του υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στηβεν,συμφωνω με την προταση περι δημοσιευσης.Θα μιλησουν και οι μουγκοι με αυτα που θα γραφονται.Να μπει σε διαβουλευση στο blog,καλα....πλακα κανω.Παντως συμφωνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ολοι στο ΚΑΠΗ.Και ο Δ.Χ. Ο οποιος θα ειναι με το ηλεκτρικο καροτσακι και θα τον κυνηγαμε γυρω-γυρω στο σαλονι κραδενοντας παπιες για να του παρουμε το τηλεκοντρολ απ'τα χερια. Ε,ρε γλεντια. Τιποτα δεν αλλαζει.Ο χρονος ειναι αγερωχος.Κακως λενε οτι "περναει".Πουθενα δεν παει.Εμεις περναμε.Με τα κουσουρια και τις αγαπες μας.
    Θα προλαβουμε και την 150στη επετειο απο την ιδρυση της ομαδας μας.Και θα σβυνουμε κερακια πανω σε τουρτα απο σκετο γιαουρτι.ΦΑΓΕ.
    Ο George Papandreou θα εχει ποδηλατο-επιτελους- χωρις αλυσιδα.Ισως και χωρις σελα. Και θα μας ταζει ακομα την ανεγερση του γηπεδου στον "ιερο χωρο" που θα εχει γινει παρκιγκ για διθεσια διαστημοπλοια.Η Αλεξανδρας θα εχει απαλωτριωθει και μια μεγαλη προτομη του Πατερα που τα μουσια του θα φτανουν μεχρη την ασφαλτο,θα υψωνεται πανω απ'την υπεργεια γεφυρα.
    Το καραισκακη-εφ'οσον η θαλασσα θα εχει φτασει ως την θυρα 7 θα εχει γινει κανονικη ψαραγορα.Εκει που σημερα ειναι καταστηματα vodafon kai Glou,αυριο θα στεκουν περιφανοι παγκοι με φρεσκο ψαρι.Η γυναικα του Σαλονικη θα πουλα ζυγαριες που "κλεβουν" και ο Τσουκαλας θα ειναι φυλακας της τριηρης "Ολυμπιας".Και η τεφρα του Κοκκαλη θα πωλειται σε μικροκαψουλες,σαν φαρμακο για την φτωχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Γιώργη: Μην τα πίνεις απο τώρα, διότι θα έχουμε κενό ποτών τότε. Εσύ 132, εγώ 145 να παρακαλάω τον χάρο που να έχει άλλες πρωτεραιότητες. Μιλάμε θα παραιτηθεί. Το δρεπάνι θα σκουριάσει, η βάρκα του Αχέρωντα θα σκεβρώσει κι ο Κέρβερος θα κάνει μόνος του ευθανασία. Τι να φυλάει; Μέχρι κι οι ψυχές που λέμε στις ευχές θα συναντηθούμε εκεί, θα βαρεθούν και θα έρθουν εδώ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΖΟΜΠΥ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ORIGINAL ΑΛΛΑ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ORIGINAL TOY BLOG; ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΥΖΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ; ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΡΑΤΟΥ , ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ , ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΔΕΝ ΓΕΛΑΜΕ; ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ. Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με μπέρδεψες με κάποιο αλλο πρόσωπο. Μ΄αρεσε πολυ το αρθρο σου απλά, και συ μου κατεβάζεις μπινελίκια. Ποιο χάνι της Γραβιάς, ποιος κωδικός επίθεσης, ουτε βαλτη απο σενα ειμαι και γνωριζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Χρήστο: Πιστεύεις οτι μπορεί να έρθει ποτέ τσουνάμι στο Καραϊσκάκι; Και να μιλάμε για το χαμένο γήπεδο, τότε στα 145 μας. Άσε δε που αν τύχει και πεθάνει κάποιος στα 139, όλοι θα κουνήσουμε το κεφάλι και θα πούμε " νεός άνθρωπος". Και να φέρει η αρχαιο-λογική σκαπάνη λάμπα τινά που εφώτιζε παλιά τον Αλέφαντο κι όλοι οι εις το τήλιο παρευρισκόμενοι να προσπαθούμε να πείσουμε τας μελλοντικάς δαφνοστεφανωμένας οτι δεν ήτο απλώς προπονητής, αλλά λόγω τόπου γεννήσεως, η παράγκα της παγκόσμιας στρατηλατίας προώθησε τον Αλέξανδρο. Φίλοι θα πιω χαμομήλι επι τόπου, σας το λέω τώρα, 90 χρόνια πριν. Περίπου, αλλά μαρέσει και να μικροδείχνω.
    Αυτές είναι Απόκριες, που θέλεις και κείμενο πονηρέ άτακτε νέε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς NYC 1990-1994: Είσαι καλά; Τι μπινελίκια κατέβασα; Ξαναδιάβασε τι είπα στο σχόλιο σου. Πουθενά δεν φωνάζω κι ειδικά για σένα δεν είπα τίποτα. Με ξέρεις; Πόθεν κορίτσι μου; Είπα μην λες πολλά μην ΘΕΩΡΗΘΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΒΑΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ποιά είσαι; Το 1990 είχα φύγει, άσχετα που θεωρούμαι αμερικανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς NYC 1990-1994: Είσαι η Τρυγώνα; Πεσμου τώρα που το κυνήγι απαγορεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς Μονεγάσκο: Θα το κάνω τελικά. Φίλε ευχαριστώ για τα πάντα, μαγικά αυτός ο χάρτης πέρασε την χιλιάδα χοντρά. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ - ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΙΝΙΛΙΚΩΤΕΣ - ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ( ΜΕΤΑ ΤΑ 145 ) Η ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΤΥΣΕΤΕ ( ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 01:26

    Βρε μπεζεβένγκη παλεύω να γράψω τη μελέτη να ταϊσω το αγέννητο (αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου πια...πως σου φαίνεται?) και με κάνεις και γελάω μέχρι κατουρήματος. Πως να κάτσω στο γραφείο μου έτσι? Καλά που δεν πίνω χαμομήλι που φέρνει "άφθονη διούρηση" (a phrase intrinsically linked with G.A.P. father's darkest hour, after his urinary system was repeatedly unblocked by the upper respiratory suction capabilities of an air hostess and her band of friends, whilst he was acclaimed "The enlightened leader of the nation of elochim". Post mortem the title was passed to a fat eyebowed man with ties with the Ministerium für Staatssicherheit and a deputy bu the name "Tsukalazzzzz")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΟΝΤΑ ΕΠΕΣΕΣ, Η ΠΑΓΩΝΑ... ΕΝΝΟΩ ΤΟ NYC THΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιώργη, θα μας το έχει κόψει ο γιατρός, όχι ο Λάκης ελπίζω.Αλλά εμείς θα κάνουμε την παγαποντιά. Μέσα στο φασκομηλάκι, λίγο άγιο τσιπουράκι.
    Εδώ που τα λέμε, ο Παντελής δε θεωρείται προδότης. Απλά κομπλεξικός. Αν και φόρεσε την τιμημένη, ούτε Ντούσαν έγινε ούτε Ντέμης.
    Λέτε ο Δ.Χ να ονομάζει το καροτσάκι και να νομίζει ότι βρίσκεται στην Αγιά Σοφιά...καινα βάζει το Μπίκο να φυλάει τσίλιες μην εμφανιστεί ο Sugar καβάλα στ'άλογο κρατώντας ρομφαία?
    Αγόρια, κανένα πρωτάθλημα θα έχουμε πάρει μέχρι τότε??? Για γήπεδο δε σας βλέπω αισιόδοξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. το καροτσάκι θα το ονομάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λυπάμαι, αλλα δε βγαίνει το καροτσάκι. Αν και γράφω αυτό που έχει γράψει ο Χαράλαμπος τόσες φορές και αναφέρεται στον μελλοντικό μας πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προς NYC 1990-1994: To ταχυδρομείο μου το ξέρεις, στειλε μου το τηλ σου να σε πάρω. Πάντα δακρύζω στα πρώτα επαγγελματικά μου χρήματα. Δεν έκανα επίθεση πάντως, δεν σε αναγνωρίζω, αλλά το παρελθόν μου το λατρεύω και το αγαπώ. Και δεν γουστάρω την ιστορία εν τέλει. Πλήρης αντίφαση βέβαια. Ποία είσαι; Ασχολείσαι με τι σκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 01:40

    Πρωτάθλημα στην κατανάλωση βαρβιτουρικών και σε παπάκια/οπαδούς προβλέπω. Πρωτάθλημα μπα. Εκτός αν ο Λαγός πάρει ξανά τα 400 που ζητάει το χρόνο βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αγόρια, είσαστε για φίλημα απόψε. Όλοι.
    Παγώνα, σε καλωσορίζω επισήμως στο blog.
    Είσαι η δεύτερη γυναίκα εδώ, ελπίζω να είσαι ΑΕΚΑΡΑ. Μη μασάς. Γράφε ότι γουστάρεις. Και ας χαλάμε την εικόνα που έχει ο χ, ψ και ω για τις γυναίκες, ότι δεν ξέρουν από τόπι δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Προς Γιώργη: Εννοείς κρεμμυδάκια για το στιφάδο. Να οι Απόκριες. Βρήκα την στολή. Λαγός με συμβόλαιο στο χέρι. Γαμώ τις μεταμφιέσεις. Τα κρεμμύδια δικά μου άνευ εξόδων. ( Την πρόσεξες την καταχρηστική πρόθεση) ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ; ΡΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Η Τουλα ειμαι απο Χ. Τρικουπη. Μ αρεσουν τ αρθρα σου και τα διαβαζω. Βρηκα το blog σου τυχαια οταν ειχες γραψει για ενα δυσαρεστο περιστατικο. Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιώργης ο Γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2010 02:10

    Κρεμμύδια με ολίγον από μπούκουβο και ψιλοκομένο μαϊντανό για να φωνάζει αναφανδόν όλη η κερκίδα της Οργάνωσης "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ" με τα παπάκια να μαρσάρουν κάτω στην Σπύρου Λούη. Των ντελιβεράδων εννοώ... Ποιός θα φέρει τόσα κρεμμύδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Προς NYC 1990-1994: Τούλα μου, το ταχυδρομείο είναι stevenavramidis@yahoo.gr. Περιμένω να σου τηλ. Είχες αλλάξει κινητό, διότι είχα καλέσει μερικές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή