Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

NEA ΓΡΙΠΗ

     ΝΕΤ : "Οι υγειονομικές αρχές, ψάχνουν άλλο τρόπο πλέον για να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τη νέα γρίπη. Τρία εκατομμύρια εμβόλια, παραμένουν αποθηκευμένα στους ειδικούς χώρους φύλαξης, και περίπου τριπλάσια στον αριθμό, βρίσκονται σε διαδικασία ακύρωσης".
      Έμεινα κάγκελο. Κοιταζόμουν με τα παιδιά μου για κανά δίλεπτο αμίλητος. Εντάξει , δεν έχω απαιτήσεις από την κρατική τηλεόραση, αλλά αυτή η είδηση είναι σοβαρότατη. Ξέρεις τι είναι να μην έχεις κανένα σύμπτωμα γρίπης μέσα στο σπίτι και οι αρχές να θέλουν να σε προστατέψουν; Μιλάμε μάλλον για γρίπη, που ενώ την έχεις, δεν κάνεις ούτε πυρετό, ούτε συνάχι, ούτε βήχα. Βάσει των αρχών, είμαστε όλοι γριπιασμένοι και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
     Δεν αποκλείω τίποτα. Κι όντας καχύποπτος σαν Έλληνας, κι έχοντας πληροφορηθεί παλιότερα ότι κολλάει και πανεύκολα ο νέος ιός, άρχισα να υποπτεύομαι τους πάντες. Δηλαδή τους πάντες υγιείς. Τους αρρώστους γιατί να τους υποπτευθώ;. Άλλο υποπτεύομαι και αποφεύγω, κι άλλο γνωρίζω και προστατεύομαι.
     Άρχισα λοιπόν να κοιτάω περίεργα τους γιούς και την γυναίκα μου, δηλαδή τους υγιείς του σπιτιού που συναναστρέφομαι, αλλά κι όλους τους άλλους εκτός της οικογενειακής εστίας, που πρόκειται να συναντήσω. Μέχρι και μένα υποπτεύθηκα στον καθρέφτη μπροστά. Με μια απορία: Έχω γρίπη , ή δεν έχω τελικά; Δεν μπορεί οι αρχές να μου λένε ψέματα.
      Και μ’έπιασε ένα ρίγος. Του ετοιμοθάνατου που δεν έχει τίποτα. Δηλαδή σαν αυτό που έχουμε όλοι καθημερινά. Και το άγχος που με κατέκλυσε είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Αν πρόκειται να πεθάνω, θέλω να το ξέρω ρε παιδί μου. Να κοινωνήσω των αχράντων μυστηρίων, να μετανοήσω, και να γράψω και μια διαθήκη. Τι, μόνο κείμενα στον Φίλαθλο θα γράφω; Να γράψω και κάτι άλλο. Να πεθάνω και να τρέχουν οι κληρονόμοι να πληρώνουν φόρους; Και να με βρίζουν μετά; Δεν τα θέλω εγώ αυτά τα πράματα. Να δώσω συγκίνηση εντάξει, να δώσω και χρέη;
      Και μιλάμε για τεράστια απειλή πλέον. Διότι πρόκειται για ασυμπτωματική γρίπη. Που δεν την παίρνεις χαμπάρι εύκολα. Κι άρα σωστά οι αρχές ανέλαβαν την προστασία μας. Όμως θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι διαφορετικό. Αντί οι φαρμακοβιομηχανίες κι οι αντίστοιχες λιγδιάρικες κυβερνήσεις να λένε μαλακίες για τα εμβόλια , την επιδημία και την πανδημία, κι αντί να ξοδεύουν τα λεφτά μας σε άχρηστα στοκαρισμένα προϊόντα, να κάνουν κάτι άλλο.
     Με θάρρος και παρρησία να μας πουν ότι έρχεται μια αόρατη γρίπη. Κάτι σαν τον Μπάγιεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ, που είπε και ο ιμάμης μας. Ας πούμε προχείρως , ότι έρχεται η γρίπη των εξωγήινων. Αυτή είναι αρρώστια επικοινωνιακή για το κονόμι. Έχουμε δει εξωγήινους; Όχι. Άρα πώς να ξέρουμε πώς είναι η γρίπη τους; Άφωνοι όλοι.
     Σε αυτή τη νέα γρίπη, παρόλο που αισθάνεσαι ακμαιότατος και υγιέστατος, ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Και για την ακρίβεια, όποιος είναι υγιής, πιθανόν να είναι βαρύτατα ασθενής και να αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής αγαστού συμβίωσης. Οφείλει λοιπόν ο κάθε υγιής, να πάει να κάνει το τεστ για τη νέα γρίπη. Προσέξτε. Όχι το εμβόλιο. Το τεστ πρόγνωσης. Είναι υγιής κανονικός ή υγιής με τη νέα γρίπη; Κάτι σαν το τεστ εγκυμοσύνης που κάνουν οι συντρόφισσες μας. Αν βγει αρνητικό να πάνε σπίτι τους, φυσικά υπό παρακολούθηση διότι ποτέ δεν ξέρεις με τον υγιή. Αν βγει θετικό, κατ’ ευθείαν εμβόλιο. Όπως δηλαδή γίνεται και με τους κλασσικούς ασθενείς, οι οποίοι ούτως ή άλλως, και το τεστ κάνουν, και το εμβόλιο λαμβάνουν.
     Καταλαβαίνετε τι λέμε τώρα; Για το μεγαλύτερο λάθος των απατεώνων του πλανήτη. Αντί οι μαλάκες να επενδύσουν σε τεστ ανίχνευσης της νέας γρίπης, επένδυσαν στο τελικό προϊόν. Βέβαια το πέρασαν σαν μέτρο προληπτικής ιατρικής, αλλά εδώ που τα λέμε, ποιος πάει να κάνει στεφανιογραφία για πρόληψη; Ποιος βγάζει την σκωληκοειδίτιδα για να μην πονέσει κάποτε; Ποιος παίρνει παυσίπονο για τον πονοκέφαλο αν δεν του σπάνε τα μηνίγγια; Υποθέτω κανείς σοβαρός, εκτός αν είναι καραμπινάτος υποχόνδριος.
     Και την πάτησαν οι παγκόσμιοι ηλίθιοι πολλαπλώς. Διότι ουσιαστικά κανείς δεν εμβολιάσθηκε, οι νεκροί ήταν πολύ λιγότεροι από την κλασσική γρίπη και τελικά χάσαμε όλοι. Και εμείς που όταν θα έρθει κάποια συμφορά δεν θα πιστεύουμε τίποτα, και αυτοί που χάσανε τον χειρισμό της επόμενης επερχόμενης, για την τσέπη τους, γρίπης. Δηλαδή της γρίπης των ψαριών. Μην γελάτε, θα έρθει κι αυτή. Αγελάδες , πτηνά, γουρούνια, τι έμεινε; Ψάρια κι εξωγήινοι. Εκτός αν κατηγορηθούν αύριο τα ορυκτά , τα πλαστικά, οι ηλεκτρικές συσκευές και τα δομικά υλικά. Άβυσσος η ψυχή της νέας γρίπης.
     Και φυσικά το κείμενο αυτό δεν αναφέρεται στην Ελλάδα. Που έχει ειδικά σύνορα. Τα οποία δεν τα περνάνε σοβαρές ασθένειες, όπως ο πολιτισμός ή το AIDS για τους πιο αγάμητους. Και δεν τα περνάνε για να μην ξεφτιλιστούν. Λαμβάνουν τα μέτρα τους οι πανδημίες. Τι νομίζετε, ότι δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί οι ιοί; Προστατεύονται κι αυτοί με τον τρόπο τους.
     Μιλάω για την Ευρώπη άσχετα αν αυτήν την στιγμή παίρνω σταγόνες για την διάρροια που με έπιασε αιφνιδίως. Ακόμα λοιπόν και στην Ευρώπη, την συνέχεια της αρχαίας Αθήνας με τους δούλους και τις χοντροαδερφάρες, ακόμα κι εκεί, οι σούπερ πειθαρχημένοι Οστρογότθοι, δεν πείσθηκαν να πάνε να ρίξουν στο κορμί τους το αντιγριπικό εμβόλιο.
     Και θυμάμαι τις πρώτες ειδήσεις. Ότι όλοι θα έπρεπε να εμβολιασθούν με εξαίρεση τον κόσμο κάτω των 18 ετών. Σήμερα που η γρίπη ήρθε, οι αρχές συμβουλεύουν να εμβολιασθούν μέχρι και τα έμβρυα, όμως καταβάλλοντας προσπάθεια να ακυρωθούν τα παραγγελθέντα σκευάσματα. Διπλή προστασία: Να μην πάει χαμένο το στοκ, άρα να απειλήσουμε, αλλά να ακυρώσουμε τα νέα εμβόλια διότι οι απειλές δεν περνάνε και η δημοκρατία τελικά θριάμβευσε.
     Κι όλα αυτά για το καλό μου. Λες και δεν έχω κοινό νου και περίμενα τον υπουργό υγείας ή τον αστίατρο να μεριμνήσει για το καλό μου. Και πώς να πιστέψω; Αφού δεν είδα σε διακαναλική σύνδεση όλη την βουλή να παίρνει το εμβόλιο. Διότι γουστάρω τον πολιτικό ,που υπάρχει για το καλό μου, να τον βλέπω πειραματόζωο. Μέχρι και τη μίζα θα συγχωρούσα.
      Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι μιλάω κατόπιν εορτής. Ε, τι να κάνουμε ρε παιδιά; Η κριτική είναι πιο σίγουρη μετά τον αγώνα. Όπως και η καπότα πριν πηδήξεις την άγνωστη. Αλλά εδώ, στη νέα γρίπη, αισθάνθηκα σαν κάτοικος της Σαχάρα που αγόρασε αντιολισθητικές αλυσίδες για την καμήλα. Ή αγόρασε λιπάσματα για οργανωμένη καλλιέργεια μπανάνας στην Ανταρκτική.
      Και τελικά, αν πέθαινα; Καταλαβαίνω ότι θα είχε χαθεί βελόνι στην Βενετιά κι ότι η γη θα κινείτο βουστροφηδόν, αλλά η ύπαρξη είναι δική μου, την ορίζω εγώ κι όχι οι αρχές και η ΝΕΤ. Που με καθησύχασε ότι τα εμβόλια είναι σε ειδικούς χώρους φύλαξης. Αληταράδες, που κανονικά θα έπρεπε να πάμε να πάρουμε τις ενέσεις και να παίζουμε βελάκια με στόχο τα κεφάλια σας. Που αντί για συγνώμη και παραιτήσεις σαν δημοσιογράφοι, ακόμα είστε τα παπαγαλάκια της οργανωμένης παγκόσμιας απατεωνιάς.

76 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας.
    Μου θυμίζει συν τοις άλλοις η ανάρτησή σου,το γεγονός ότι πας για ένα πονοκέφαλο στο νοσοκομείο και φεύγεις με καρκίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eννοείται πως το καρκίνο τον αποκτάς στο ΕΣΥ.... δεν προϋπάρχει...ούτε προδιαθέτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 09:40

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μία έχεις τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, που χρειάζονται κάθε τόσο μία "νέα γρίπη", "νέα μάστιγα" κλπ κλπ για να πουλάνε φάρμακα με τα δις και από την άλλη επαφείεσαι για ψύχραιμες αποφάσεις σε συλλογικό επίπεδο σε ποιόν? στους δραγουμάνους του Γιουνάν μπεηλίκ. Σε τύπους που ούτε από που κλάνει το μπαρμπούνι δεν ξέρουν, αλλά αφού κολλήσαν τα κομματοσκυλικά ένσημα βρεθήκαν σε θέση απόφασης. Εντάξει, ας πάρουν τη μιζούλα τους κι αυτοί, έτσι γίνονται οι δουλειές εδώ. Αλλά ας μας τα πάρουν κι ας γίνει και κάτι σωστό. Μονίμως ξεβράκωτοι στ' αγγούρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ki exeis kai tis vlamenes sta kanalia me ta apanota reportaz gia tous nekrous tis gripis

    3.000.000 emvolia stock e?
    pali kala
    liga einai

    edw exoume valei tous prwtathlites sta xreh , ta duo "megala" komata , na mas vgaloun apo tin oik0nomiki krisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα είναι μία κρίσιμη ημέρα για το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ. Στις 13:00 η Ενωση θα απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή Δ. Λευκό για οφειλές προς τους αθλητές Γ. Ουτζή, Σ. Κατσανεβάκη και Ε. Ντονά μετά από τελεσίδικες αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών. Θα συζητηθεί μάλιστα η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ζητάει την αφαίρεση βαθμών μίας νίκης (τριών βαθμών δηλαδή...) για κάθε αγώνα πρωταθλήματος του δικεφάλου, διότι δεν έχει καταβάλλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν παλαιότερες διοικήσεις του σωματείου. Κάτι που αν εφαρμοστεί τελικά θα στείλει την ΑΕΚ στην Α2... Οι οφειλές είναι ύψους 75.000 ευρώ (ποσό που δημιουργήθηκε από προηγούμενες διοικήσεις της Ερασιτεχνικής) και αφορούν τους τρεις προαναφερθέντες αθλητές και τους Κυριακίδη και Σάκι.

    Στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της σημερινής απολογίας στον Αθλητικό Δικαστή. Η θέση της «Μάνας ΑΕΚ» είναι ότι ήδη με τον αθλητή Ε. Ντονά έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με τον ίδιο και μάλιστα του έχει καταβάλλει 6.000 ευρώ από το συνολικό χρέος των 12.000 ευρώ. Μάλιστα, αναμένεται να το υποστηρίξει αυτό και ο δικηγόρος του αθλητή που θα παραστεί...

    Οσον αφορά τους Γ. Ουτζή και Σ. Κατσανεβάκη, η ΑΕΚ θα παρουσιάσει κάποια έγγραφα που πιστοποιούν τις οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την ίδια και ότι σύντομα που θα λάβει χρήματα για το συγκεκριμένο χρέος θα τα καταβάλλει στους συγκεκριμένους αθλητές. Μάλιστα, θα υποστηρίξει ότι προτίθεται να διακανονίσει τις οφειλές με τους ίδιους τους βολεϊμπολίστες και δεν θέλει να γίνει αυτό μέσω των δικαστικών αιθουσών. Και εκεί υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα δικαιωθεί και ότι η απειλή της Α2 θα απομακρυνθεί από... πάνω της οριστικά.

    Τέλος, σήμερα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής παρέθεσε δείπνο στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ και τους καθησύχασε αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, ενώ τους ζήτησε να πάρουν την νίκη στην Σύρο το Σάββατο επί του ουραγού Φοίνικα για να πάρει βαθμολογική «ανάσα» η ομάδα που είναι στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 20 παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπαρχει καμια"γριπη". Αλλο ενα κολπο γκροσο για να σωρευθουν σε χρονο dt,δισεκατομμυρια, απο τις τσεπες των πολλων και φοβισμενων στους λογαριασμους των λιγων και των πονηρων.
    Και το κολπο αυτο πιανει παντα.Αιωνες τωρα.Και ειδικα σημερα που τα μεσα "εκφοβισμου-καθησυχασμου" λειτουργουν τοσο αρμονικα και αστραπιαια.
    Η μοναδικη γριπη που υπαρχει,ειναι αυτη της ακρισιας και τις αμορφωσιας που παντα διεκρινε τον δεσμιο στους φοβους του και στους εκβιασμους, λαουτζικο,που σαν μικρο παιδι απλωνει το χερι να πιαστει απο γονεις-νταβατζιδες.

    Δεν καταλαβαινω γιατι απο τα παιδια της οργανωσης που συμμετεχουν στα σχολια,πιστευεται οτι εδω ολοι υπερασπιζομαστε μετα μανιας τον Σερβο,οτι ειμαστε Μπαγεβιτσικοι και υπερμαχοι και θαυμαστες του κλπ-κλπ.
    Που το βλεπετε βρε παιδες; Η αποθεωση ειναι το σχολιο του Steven μεταφραστηκε απο καποιους σαν "κολωτουμπα" και "επιδερμικη ενοτητα".
    Αλλα και τα κατα καιρους σχολια που γραφουν για τον προπονητη οι "Μπαγεβιτσομαχοι (κατα τους οργανωμενους)Χαραλαμπος Αννα Γιωργος,η και εγω.
    Που τον ειδατε τον ανενδοτο αγωνα εναντια στους "αντισερβικους" και ολα αυτα τα περιεργα;
    Πρεπει οποσδηποτε να εχετε καποιον "απεναντι σας";
    Την εκτιμηση τους μπορει να περιγραφουν σε ενα προσωπο.Η την συμβολη του στην ΑΕΚ.Η την διαφορετικη αντιμετωπηση που-λογικο ειναι-να εχει απο οποιονδηποτε αλλον προπονητη. Ενταξει. Και λοιπον; Τα στραβα του δεν τα περιγραφουμε; εχουμε πει ποτε οτι αυτος ειναι η μονη λυση; Οτι δεν γινεται διαφορετικα και πρεπει να τον ανεχομαστε με το ζορι; Οτι πρεπει να επιβληθει ξανα με το ζορι και σε οποιους αρεσει;Ειπαμε ποτε οτι ειναι εξω και περα απο τα προβληματα; Οτι και ο ιδιος δεν ειναι μερος του προβληματος;
    Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. κανενας δεν πιστευει-ειμαι βεβαιος- και βεβαια ουτε εγω ο ιδιος-οτι η προσδοκουμενη και απαραιτητη ενοτητα,περνα απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο. Καθε αλλο.Αυτη,ποτε δεν θα ερθει,με προσωπα που-εκ των πραγματων πια-δεν συμβαλλουν στην συνοχη αλλα λειτουργουν διχαστικα. Και χωρις να το θελουν ισως. Αλλα καμια σημασια δεν εχει. το αποτλεσμα και οι επιπτωσεις μετρανε.
    Τα ιδια ισχυουν και για τον Δ.Χ.
    Οπως ο Σερβος απομακρυνει,αποστασιοποιει ενα μεγαλο μερος του κοσμου,και ενα ακομη μεγαλυτερο μερος αυτου, στρεφεται κατα ομοιδεατων για μια χωριστρα,ετσι και ο Δ.Χ. δεν θα δει ποτε τα μελη της ερασιτεχνικης να φτανουν σε νουμερα αυτα του οσφπ πχ. Οχι γιατι στερεψε η πηγη,αλλα γιατι αρνειται ο "μεσος" ΑΕΚτζης, ο"καναπεδατος",να συμμεταασχει,να συμβαλει σε κατι που αντι να ειναι κυριο ρευμα,αντι να ειναι κοντα και μεσα στον κοσμο,αυτο-κατιντησε να ειναι-αναχρονιστικο,με εμμονες,απομακρο,δεχως διαυλους επικοινωνιας με τον ευρυ κοσμο της ομαδας,διχως γλωσσα επικοινωνιας μεταξυ τους και συγουρα νοιωθει οτι με την εγγραφη του,με την συμμετοχη του δεν θα "μπει" στην ΑΕΚ αλλα σε ενα κλειστο club που καθολου δεν εκφραζει τα πιστευω και τις ιδεες της ΑΕΚ αλλα και του συνολου του κοσμου της. Γιαυτο και 5-6 χιλ. μεχρι τωρα εγγραφες εγουν γινει,εκτων οποιων συνεπεις δεν ειναι ουτε οι 100ο.και δεν θα γινουν ποτε περισσοτερες και ποτε ο κυριος ογκος του κοσμου δεν θα ακλουθησει,δεν θα ομονοησει με προσωπα δοκιμασμενα,νοτισμενα απο το χρονο,χωρις την ικανοτητα να συσπειρωνουν,χωρις την ισχυ να επιρεαζουν,κλεισμενοι σε καβουκια αλλων χρονων,ασφαλη μεν,χωρις νοημα πλεον,δε.
    Κανενας δεν θα ανεβει στο γαιδουρακι του να ακολουθησει καποιον που κυνηγα ανεμομυλους.
    Αν ειναι να διαλεξω αναμεσα στο καραβι η την βαρκα που κατεβηκε απ'το πλαι του,προτιμω το καραβι.
    Αυτο κατα την γνωμη μου σκεφτεται ο-διστακτικος προς το παρον στις "εγγραφες" και τις "συμμετοχες"- ΑΕΚτζιδικος κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψή μου (την έχω καταθέσει ανεπίσημα παλιότερα)για τα ερασιτεχνικά μας σωματεία, είναι να μετακινηθούν σε επαρχιακές πόλεις με έντονο κιτρινόμαυρο ή προσφυγικό στοιχείο και να στηριχτούν από τοπικούς επιχειρηματίες και φίλαθλο κόσμο.
    Θα δίνουν χαρά στον διψασμένο επαρχιώτη αλλά και θα πάρουν αγάπη και στήριξη.
    Λεφτά πολλά δε χρειάζονται και θα βρεθούν μικρής εμβέλειας αναπτυσσόμενοι επαρχιώτες επιχειρηματίες,που θα κάνουν κρα να γίνουν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο.
    Η Αθήνα και χωρίς να έχω τη παραμικρή κακή εντύπωση ή σκέψη για τους κατοίκους της,έχω την εντύπωση πως είτε κουράστηκε,είτε μάτωσε τόσα χρόνια οικονομικά,είτε μπούχτισε,είτε βαρέθηκε από όλα αυτά δε μπορεί πλέον να βοηθήσει ουσιαστικά.
    Χρειάζεται δυνατός άνεμος για ριζικές και τολμηρές συνάμα αλλαγές.
    Η ΑΕΚ έχει αρκετό κόσμο στην Ελληνική επαρχία που διψάει να είναι δίπλα της.
    Ας το εκμεταλλευτεί,επιμερίζοντας ισόποσα τα τμήματα,αλλά και μεγαλώνοντας με επιπλέον τμήματα.
    Θεωρώ ότι ούτε ντροπή θα είναι για κανέναν ΑΕΚτζή και συγχρόνως μια ευκαιρία για έλξη νέων μελλοντικών φιλάθλων ΑΕΚτζήδων.
    Δε ξέρω αν συμφωνείτε ή όχι,αλλά αφού δε βρίσκεται κάποιος με διάθεση να επενδύσει ή να χορηγήσει και όλοι επαναπαύονται σε μια οργάνωση δίχως έσοδα και ταμίες να διαχειριστεί αρκετά μεγάλα για τη καμπούρα της κεφάλαια,το βλέπω σαν μια διέξοδο και όχι απαραιτήτως την σωστή λύση.
    Μία δύο οι έρανοι θα τελειώσουν γρήγορα.
    Σκεφτείτε το,παραλλάξτε το δε ξέρω τι θα κάνετε,μόνο να σκεφτείτε κάτι βιώσιμο για την ερασιτεχνική,ασχέτως αν σας ακουμπάει ο στίβος, το βόλεϋ, το σκάκι,το κολύμπι,η τοξοβολία,το τάβλι κτλ ερασιτεχνικά αθλήματα.

    Π.χ.
    Η Κατερίνη δίχως να ξέρω αν είναι εφικτό,είναι μια πόλη με υποδομή στο χάντμπολ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και με θεατές που ξέρουν από το άθλημα,που καλλιεργείται και σε μικρές ηλικίες με πολλούς ΑΕΚτζήδες ή όπως η Βέροια.

    Η Καστοριά μπορεί να φιλοξενεί κωπηλασία
    Η Θράκη είναι η σχολή του βόλεϋ,με το Διδυμότειχο να μην έχει ομάδα σε μεγάλα σαλόνια.

    Η Φλώρινα ξιφασκία.
    Τα Τρίκαλα ποδηλασία και ούτω καθεξής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να συμπληρώσω, πως έτσι κι αλλιώς,από έδρες σε όλα τα τμήματα τσιγγάνοι είμαστε.
    Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη λοιπόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 13:20

    Σάκη, ωραία η ιδέα σου. Δεν ξέρω εάν εφαρμόζεται, αλλά πολύ ωραία μου ακούγεται, και ταιριαστή με τον υπεροπικό χαρακτήρα μας. ΑΕ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ είμαστε, ούτε αθηνών ούτε πειραιώς, ούτε τρούμπας ούτε τούμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 13:25

    Χρήστο, για πολλοστή φορά με εκφράζεις στο θέμα. Προτίμησα την αποστασιοποίηση από τον καυγά, καίτοι εκλήφθηκε από τα παιδιά με τα παπάκια ως "αδυναμία", "έλλειψη ΑΕΚοφροσύνης", "έλλειψη διάθεσης διαλόγου", "τσατσισμός του βάτραχου" κλπ κλπ.
    Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 13:30

    ...φυσικά η ερμηνεία της έλλειψης διάθεσης από τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων και οπαδών της ΑΕΚ να συμμετάσχουν στην ερασιτεχνική εκλαμβάνεται από τα παιδιά με τα παπάκια ως "έλλειψη ΑΕΚοφροσύνης", "καναπεδακισμός", "φλωριά" κλπ κλπ και το λύσαμε κι αυτό το πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κορίτσια και αγόρια, λίγη ησυχία για να ακουστείτε.
    Εξάλλου οι αλήθειες είναι πολλές ανάλογα με το υποκείμενο.
    Σάκη, ωραία ιδέα. Απαιτεί οργάνωση. Λες εκεί που απέτυχε το κράτος να πετύχει η ερασιτεχνική?
    Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Γιώργη και Χρήστο: Ο φαύλος κύκλος είναι απέραντος. Για θυμηθείτε την ανάρτηση " Δημοκρατία του κώλου" και διαβάστε πίσω απο τις γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Sakis: Φίλτατε, ανήκεις σε club της οργάνωσης. Άρα έχεις πρόσβαση στον πρόεδρο. Εύκολα διοχετεύεις την πρόταση σου. Το blog δεν μπορεί να βοηθήσει κάπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Ανώνυμο: Τελικά, εγώ έκανα κωλοτούμπα ή ο Μιχάλης; Η και οι δυο; Αν κάναμε και οι δυο πάντως, πάλι δεν συμφωνούμε ή δεν πάει έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ steven
    Ο σύνδεσμος φιλαθλων που ανήκω,δεν είναι κομμάτι της ορίτζιναλ,αλλά πέρα από αυτό,ας πληροφορήσει άλλος.
    Το μπλοκ βοηθάει στο να συζητηθεί,να αναλυθεί,να τροποποιηθεί και να κριθεί.
    Άρα έμμεσα βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος είπε...
    Χρήστο, για πολλοστή φορά με εκφράζεις στο θέμα. Προτίμησα την αποστασιοποίηση από τον καυγά, καίτοι εκλήφθηκε από τα παιδιά με τα παπάκια ως "αδυναμία", "έλλειψη ΑΕΚοφροσύνης", "έλλειψη διάθεσης διαλόγου", "τσατσισμός του βάτραχου" κλπ κλπ.
    Ίδωμεν.

    -----------------

    einai meionektiko na exw papaki ?

    exw ena fx 125, na paw na to poulisw an den eimai apodektos gi auto to logo

    sugnwmi kiolas paidia alla mexri ta 33 mou den eixa antimetopisei pote kati tetoio

    tha epanorthoso




    ps : me scouteraki ti vgazw ti retsinia ?
    n' na allaksw katigoria telios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με ενοχλεί σφόδρα που, αντί να βοηθηθεί καίρια η Αφρική (είναι θέμα μιας θαρραλέας απόφασης και μόνο....τόσο όσο εύκολο όσο αυτό), προτιμάται η λύση των υπερπαραγγελιών φαρμάκων "ανά τον πολιτισμένο κόσμο" για να πουλάνε οι πολιτικοί στον κοσμάκη την ψευδαισθησία της "ασφάλειας του πολίτη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. saki kala ta les
    ki exei tethei to thema paliotera

    px to handball tha mporouse na paei xalkida pou exei kai katallilo gipedo

    ekei paizei o doukas kai o vyronas champions leage opote vgainoun europi

    ostoso akoma den einai pragmatopoinsimi

    gia paradeigma , esu o idios , sti mpala piges se ola ta mats sti voreio ellada
    prosfata eleges pos piges komotini

    basket sti kavala piges 5 meres meta ?
    basket sta trikala piges ? (apo katerini den irthe kaneis pou einai kai konta)
    kai paei legontas

    as ypirxei ena mikro deigma oti einai pragmatopoinsimo auto pou proteines ,kai tha eixe ksekinisei idi

    alla den yparxei

    ta erasitexnika tmimata einai antiemporika
    kai antitouristika pros to paron kai oloi kseroun mono to podosfairo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. xristo kati thes na peis alla pali to xaneis

    de goustarw na ksanampw se antiparathesi

    pote kamia dioikisi den eixe perisotera meli .
    epi mousia , n tasi itan panta auksitiki
    enw me energeies tis ORIGINAL allakse to katastiko to 02-03 kai apo kleisto club odigon tis fage , apektise ta meli pou exei twra

    ama de kanei o mousatos stous a-distaktiktous pou les , as psifisoun na ton allaksoun
    o proedros tis era einai EKLEGMENOS, den einai se auti ti thesi ME SYMVOLAIO

    twra ama antilifthoume oti kapies xiliades tha strimoxtoune molis fugei o mousias na ginoune meli , tha ton dioksoume apo monoi mas , min anisixeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @mike21
    Εσύ και πολλοί αλλοι δεν έχετε διαβάσει αυτά που λέγαμε από την αρχή του blog και τώρα ακούς για παπάκια και παρεξηγιέσαι και μιλάς για ρετσινιές χωρίς λόγο και αιτία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος είπε...
    ...φυσικά η ερμηνεία της έλλειψης διάθεσης από τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων και οπαδών της ΑΕΚ να συμμετάσχουν στην ερασιτεχνική εκλαμβάνεται από τα παιδιά με τα παπάκια ως "έλλειψη ΑΕΚοφροσύνης", "καναπεδακισμός", "φλωριά" κλπ κλπ και το λύσαμε κι αυτό το πρόβλημα...

    ----------------------

    ypirxe megali maza sumetexonton epi granitsa?
    epi zoupa?
    epi kourepi?
    epi anatoliotaki ?
    paaliotera ap'autous?
    an ta noumera tis dioikiseis mousia, einai mikrotera apo tote , tote exeis dikio

    an einai megalutera , eisai kakoproeretos

    an nomizeis oti mporeis na ta katafereis kalutera kai na fereis esy tous xiliades ,eisai euprosdektos kai tha mas kaneis kai terastia xari an mas steileis ton xatzimousia pisw stin exedra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε...
    @mike21
    Εσύ και πολλοί αλλοι δεν έχετε διαβάσει αυτά που λέγαμε από την αρχή του blog και τώρα ακούς για παπάκια και παρεξηγιέσαι και μιλάς για ρετσινιές χωρίς λόγο και αιτία
    -----------------

    ki egw exw anagastei na grapsw polles fores to idio pragma

    opos auto me ta meli kai to kata poso tous empodizoume na erthoun stin erasitexniki , sizitithike kai prin ena mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ki epeidi ta exete ola stin erasitexniki ekei pou o kakos xatzixristos empodizei xiliades kosmou na erthoun na graftoun :

    Δεν ανησυχεί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ παρά την τιμωρία της ομάδας βόλεϊ


    Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. σήμερα από τον αθλητικό δικαστή του βόλεϊ όμως δεν υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο υποβιβασμό στην Α1. Από την Ενωση αφαιρέθηκαν βαθμοί για τα χρέη της στον Σταύρο Κατσανεβάκη και Γιώργο Ουτζή όμως κατέθεσε έφεση και αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, που αναμένεται να εκδικαστεί, να έχει έρθει σε διακανονισμό με τους δύο αθλητές και να πάρει πίσω τους βαθμούς που της αφαιρέθηκαν και οι οποίοι βέβαια θα την καταδίκαζαν σε υποβιβασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ σήμερα το πρωί εξόφλησε τον Στάθη Ντονά με προσωπική επιταγή του κ. Βασίλη Τόγελου ενώ από αύριο ξεκινάει η προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα στους άλλους δύο αθλητές οι οποίοι έχουν λαμβάνειν από υποχρεώσεις προηγούμενων διοικήσεων της ΑΕΚ και συγκεκριμένα των κυρίων Ανατολιωτάκη και Γρανίτσα.
    ------------------------------
    Ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης όχι μόνο δεν κάλυψε τα χρέη των δικών του διοικήσεων στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ (από εκεί προέρχονται και τα χρέη που έφεραν την απειλή για την Α2 στο ανδρικό τμήμα βόλεϊ), αλλά θέλει να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για να εισπράττει αυτός τα χρήματα που θα δώσει από εδώ και πέρα η ΠΑΕ στην «Μάνα ΑΕΚ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιχάλη,
    δε με παρεξήγησες αλλά δε με κατάλαβες απόλυτα.
    Δε πειράζει,το διευκρινίζω.
    Αν υποθέσουμε ότι το μπάσκετ μας έχει έδρα στη Καβάλα,ενώ δε πήγα φέτος σαν εκτός έδρας ματς,θα πάω όταν γίνει έδρα μας,έως ότου μπορέσει να αποκτήσει ντόπιο κοινό και ορθοποδήσει.
    Να στηρίζεται από όλους τους Καβαλιώτες και να μην είναι απαραίτητο να πάω από Θεσσαλονίκη ή Κατερίνη για να δυναμώσουμε την έδρα.
    Θα πάω μια δυο και μετά θα κουραστώ,αν πηγαίνω και δε βλέπω πρόοδο.
    Αντίθετα αν καταφέρει και αποκτήσει νέο κοινό και κάνει καλή έδρα,θα πηγαίνω με χαρά να θαυμάσω συν τοις άλλοις κι ατμόσφαιρα.
    Πώς μετακόμισαν οι Λέϊκερς από τη Μινεσότα και πήγαν στο Λος Άντζελες,δίχως να πηγαίνουν οι οπαδοί της στη Καλιφόρνια?
    Κάπως έτσι,αλλά επειδή είναι Ελλάδα και κακώς υπάρχει άλλη νοοτροπία σε τέτοια θέματα,θα πρότεινα να το συζητήσετε σε ενδιάμεσο τέμπο.
    Κάτι από ΗΠΑ και Ελλάδα.
    Αχταρμά,αλλά τα καλύτερα.
    Το συζητάμε όλοι μαζί και κάτι θα βρεθεί.
    Θα βρεθεί λύση.
    Δε χάνετε τίποτα να το προτείνεται σε ένα πανελλήνιο συνέδριο ΑΕΚτζήδων ή και να κάνετε μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς ανά την επαρχία.
    Πολλές παράμετροι δε μπορούν να γραφτούν λόγω όγκου δεδομένων,αλλά μπορεί να συζητηθούν.


    Επειδή συζητάμε όλο για ποδόσφαιρο,δεν έτυχε να αναφέρω ότι πάω εδώ και χρόνια σε άλλα αθλήματα της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ή τη Βέροια ή στο Αιγίνιο ή αλλού κοντά σε μένα στη Κεντρική Μακεδονία ή και στην Αθήνα όταν βολέψει.
    Πάω γιατί μου αρέσει.
    Απλώς θεωρώ ότι δε κάνω κάτι σπουδαίο.
    Χαρά μου είναι και το χόμπι μου.
    Πάω,αλλά δε πάω συστηματικά,όπως πάω στο ποδόσφαιρο και όταν συμπίπτουν οι ώρες των αγώνων θα πάω ασυζητητί στο ποδόσφαιρο.
    Πήγα πάντως φέτος στο 3-1 με το ΠΑΟΚ στο βόλεϋ που κερδίσαμε,αλλά και στο χαμένο 3-0 με τον Άρη.
    Επειδή κάποτε είχα συγκάτοικο αθλητή του βόλεϋ σε Α Εθνική κατηγορία,στον Έσπερο,με επηρέασε και το αγάπησα το άθλημα.
    Έτυχε σε μεταξύ μας παιχνίδι να είμαι ο μοναδικός οπαδός της ΑΕΚ στο γήπεδο και πέρασα πολύ καλά μάλιστα.
    Πήγα φέτος και στο μπάσκετ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στο 77-69 που χάσαμε,με δυο φιλαράκια ΑΕΚτζήδες από Βέροια.
    Στεναχωριέμαι μόνο που δε μπορώ να πάρω μαζί τα παιδιά μου,για να μη τους ξεφύγει κάτι και βρούμε το μπελά μας.
    Δύσκολα,αλλά δε θέλει και πολύ.
    Μη με κόβεις μόνο για ποδοσφαιρόφατσα επειδή μιλώ μόνο για ποδόσφαιρο στο μπλοκ μου ή αλλού.
    Εξάλλου το διευκρινίζω στην επικεφαλίδα.
    Αν αλλάξω γνώμη στο μέλλον,ίσως γράφω και για τα ματς που βλέπω εκτός ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. saki , exei sizitithei polu ayto ki exei ginei kai to sxetiko peirama

    kai me kalo athlima

    to basket

    mia xronia dilosame edra ti lamia gia tis anages tis euroliga (epeidi stin athina pigainame 500-1000 atoma kai itan duskolo na vrethei gipedo kathos ola anakainizotan gia tis anages tis olympiadas)

    sto prwto paixnidi , ok
    sta epomena to gipedo misogemize mono me ekdromeis apo tin athina (me akrws antagwnistiki omada tote)

    de mporeis na kaneis kati tetoio otan den yparxei prodiathesi

    de katigoro kanenan pou de tou aresei to handball alla de ginete na paei se mia poli an den yparxei kai istoriko

    propersu stin alexadroupoli to volley epekse ti katigoria

    9 ekdromeis apo athina , ena poulman R kavalas-ksanthis kai alloi tosoi apo alex/poli

    kanonika tha eprepe na plimirisei to gipedo

    to 00 pou eixe timorithei n filaldelfia kai paiksame alexadroupoli kapia mats (mpala), egine sfagi gia ta eisitiria
    alla duo gipeda gemizame

    fetos sizitithike polu na dilwthei n xalkida gia edra anti gia to menidi (de vriskame ki allo gipedo athina)

    prwtoi oi xalkideoi eipame oxi
    tou xronou isws dilothei san edra gia tin europi
    kai vlepoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 18:53

    Μιχάλη κανένα πρόβλημα αν οδηγείς παπάκι, υποβρύχιο, πόρσε ή διαστημόπλοιο. Απλά διάβασε τις αναρτήσεις του Μπίκο πριν από κάνα 2-3 μήνες και θα καταλάβεις...επίσης δε χρειάζεται να τη λες στο Χαράλαμπο, επειδή απλά στο επισημαίνει. Χαλλλλλάρωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. To μπάσκετ και ίσως το βόλεϋ δε πρέπει να φύγουν από Αθήνα.
    Πας όμως το χάντμπολ στη Χαλκίδα και κάνεις την ΑΕΚ Χαλκίδας.
    Στην ουσία ίδιο σήμα,ίδιο καταστατικό.
    Να έχει και κάτι από τοπικό στοιχείο.
    Αν πας σαν ΑΕΚ σκέτο,το έχασες το παιχνίδι.

    Το ίδιο κάνεις με πολλές άλλες πόλεις και σε διαφορετικά αλλά κατάλληλα για την περιοχή αθλήματα.
    Στη Καστοριά δε θα πας τη πυγμαχία,αλλά θα κάνεις την ΑΕΚ Καστοριάς,για να εκμεταλλευτείς την έφεση των παιδιών στη κωπηλασία.

    Στη Θεσσαλία κάνεις το στίβο,διότι τα παιδιά εκεί είναι από κληρονομικότητα καλοί.

    Να συνδυάσεις τη παράδοση το παρόν και το μέλλον,εκμεταλλευόμενος το μέγεθος και την ιστορία της ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Φεβρουαρίου, 2010 18:54

    ...άσε που ΕΙΔΙΚΑ εγώ είμαι ο τελευταίος που κρίνει τους ανθρώπους από το τι όχημα χρησιμοποιούν. Ποτέ δεν κατέχω αμάξια νεότερα από οκταετία...από άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. sakis είπε...
    To μπάσκετ και ίσως το βόλεϋ δε πρέπει να φύγουν από Αθήνα.
    Πας όμως το χάντμπολ στη Χαλκίδα και κάνεις την ΑΕΚ Χαλκίδας.
    Στην ουσία ίδιο σήμα,ίδιο καταστατικό.
    Να έχει και κάτι από τοπικό στοιχείο.
    Αν πας σαν ΑΕΚ σκέτο,το έχασες το παιχνίδι.

    Το ίδιο κάνεις με πολλές άλλες πόλεις και σε διαφορετικά αλλά κατάλληλα για την περιοχή αθλήματα.
    Στη Καστοριά δε θα πας τη πυγμαχία,αλλά θα κάνεις την ΑΕΚ Καστοριάς,για να εκμεταλλευτείς την έφεση των παιδιών στη κωπηλασία.

    Στη Θεσσαλία κάνεις το στίβο,διότι τα παιδιά εκεί είναι από κληρονομικότητα καλοί.

    Να συνδυάσεις τη παράδοση το παρόν και το μέλλον,εκμεταλλευόμενος το μέγεθος και την ιστορία της ΑΕΚ.

    -----------------

    to topiko stoixeio na ekfrastei me ti gefyra kai ta trelanera , oxi tin AEK

    ase pou yparxei kai AEK xalkidas

    kai ola ta somateias tis xalkidas mazi , pote den eixan to kosmo pou exei n AEK sti poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. kai ola ta somateias tis xalkidas mazi , pote den eixan to kosmo pou exei n AEK sti poli
    ===================================================
    Εντάξει συμφωνώ αλλά που είναι?


    Καλά δε θα τα χαλάσουμε για τα νερά.
    Ας πάει στη Βέροια ή τη Κατερίνη που έχουν και κόσμο για χάντμπολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ase pou yparxei kai AEK xalkidas
    =======================================================

    Αυτό βολεύει αφάνταστα.
    Δεν είναι κακό.
    ΑΕΚτζήδες θα είναι οι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ti pou einai ?



    o veriotis na ginei filipos verias kai o kateriniotis pierikos

    n erasitexniki den einai etereia na anoigei aekshop upokatastimata se kathe poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. sakis είπε...
    ase pou yparxei kai AEK xalkidas
    =======================================================

    Αυτό βολεύει αφάνταστα.
    Δεν είναι κακό.
    ΑΕΚτζήδες θα είναι οι άνθρωποι.
    ----------

    nai AEKtzides einai oi ydrites , to gipedo einai apenanti apo to spiti mou kai n geitonia ,einai n geitonia pou ti stirizei

    ki opote paizei n kanoniki AEK , pane oloi katw

    egw exw na paw na dw tin AEK xalkidas apo ta 6 mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. auto pou les den stekei

    na exei diladi o kathenas mia AEK eksw apo to spiti tou

    as ftiaksei mia omada na tin onomasei "spiti mou" ama de thelei na traviete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. mike21hlk είπε...
    ti pou einai ?



    o veriotis na ginei filipos verias kai o kateriniotis pierikos

    n erasitexniki den einai etereia na anoigei aekshop upokatastimata se kathe poli
    =====================================================
    Κολάς στις πόλεις και στα ονόματα?
    Έτσι κι αλλιώς αν τα κάνει κάποιος αυτά,όπου νομίζει αυτός θα τα κάνει κι όχι όπου λέμε εμείς.

    Εταιρία δεν είναι,αλλά αν περιμένει το μπάρμπα από το Αμέρικα,δε πρόκειται ποτέ να δει φως.

    Και ποιος μίλησε για οικονομικό κέρδος?

    Αν είναι για οικονομικά μεγέθη,τότε δεν ισχύει τίποτα από αυτά που έγραψα και δεν έχω κι άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. na exei diladi o kathenas mia AEK eksw apo to spiti tou
    ====================================================
    Όχι το αντίθετο.
    Να έχει η ΑΕΚ πάντα ένα σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. as ftiaksei mia omada na tin onomasei "spiti mou" ama de thelei na traviete
    ======================================================
    Λέμε να θέλει να τραβιέται.
    Αν δε θέλει θα πάει σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. auta ta elege o xatzimousias to 80kati

    gi auto kathe megali poli apektise ki apo ena club tis R


    alla einai romantika ki anefikta

    katse na ginei prwta to gipedo sou ekei pou exei kai diko sou oikopedo kai vlepoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τέλος πάντων να μη το ζαλίζουμε το θέμα,μια άποψη εξέφρασα και τίποτα παραπάνω.
    Αν δεν είναι σωστή ,ειλικρινά κανένα πρόβλημα.
    Εύχομαι να βρείτε το καλύτερο για την ομάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. mia xara swsti einai kai kala ekanes kai tin eipes

    na allaksei vevea onoma n AEK den tithete thema

    na eixe omos ena agonisma tis edra mia alli poli (pou ginete idi se mikroteres apostaseis ama skefteispos n mpala einai sti kalogreza,to volley sto irakleio,to basket sto elliniko, to handball kai to gynaikeio sto menidi ,to futsall sto geraka), einai suzitisimo, exei ginei sto parelthon ki exei psiloapotyxei kiolas

    kai entaksei auti ti stigmi proexei to gipedo kai tipoteallo
    to opoio exei meinei pisw gia vatraxous ,kontous klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. auta ta elege o xatzimousias to 80kati
    ======================================================
    Μπράβο του κι από μένα
    κι ας μένουμε ρομαντικοί.
    Όλα από το γήπεδο ξεκινάνε.
    Και τα καλά αν το έχεις
    και τα άσχημα αν δεν είσαι εκ γεννηθής τσιγγάνος.

    Φεύγω.
    Tα λέμε άλλη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Steven
    Πως περιμένεις να βγάλουν τον επιούσιο οι φαρμακευτικές εταιρείες ; Μέσα από έρευνες που θα καταλήξουν (αν δεν τους προλάβει καποιος άλλος) σε φάρμακα για ασθένειες ; Μα, μετά από λίγα χρόνια η πατέντα τους λήγει ,αν δεν κάνω λάθος και καθένας μπορεί να παράξει το αντίστοιχο φάρμακο. Άρα πρέπει να αναζητήσουν και άλλους τρόπους για να βγάλουν παραπάνω χρήματα αφού πάνω από όλα δεν είναι ιδρύματα, αλλά εταιρείες που κάθε χρονιά πρέπει να δώσουν και το μέρισμα στους μετόχους τους. Ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι και το φάρμακο και ο ιός ανήκουν στην ίδια γραμμή παραγωγής. Ίσως δεν χρειάζεται να προχωρήσουν μέχρι εκεί. Αρκεί η πανδημία, όχι του ίου, αλλά του φόβου. Σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου, η καλή υγεία, είναι η πρώτη ευχή που θα ανταλλάξεις με τον άλλον
    Το παιχνίδι είναι σικέ.. είναι δεδομένο αυτό. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ τι θα γινόταν σε κράτη σαν την Ελλάδα, αν ένα φονικό στέλεχος ιού της χτύπαγε τη πόρτα ; Δεν θα γλίτωνε κανένας. Κάποιοι θα άκουγαν τον Άνθιμο, που δήλωνε τις μέρες της κρίσης , ότι κανένας ιός δεν μπορεί να τα βάλει με τη Θεία κοινωνία. Κάποιοι άλλοι, μέσα στο πανικό τους θα προσπαθούσαν με το γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους ιατρούς.. Ίσως υπήρχαν και γραφεία, που θα το διεκπεραίωναν αυτό. Επίσημα, νόμιμα, σαν το σωματείο καταπατητών με τη σφραγίδα από το Πρωτοδικείο. Άσε που πιστεύω ότι τα 9,000,000 στοκαρισμένα εμβόλια, είναι ελάχιστα για μια χώρα 10,000,000 ψυχών , 1,000,000 δημοσίων υπαλλήλων και 18 κρατικών (εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών) καναλιών. Ειλικρινά περίμενα το νούμερο της παραγγελίας να ξεπεράσει τον απόλυτο αριθμό των πολιτών της χώρας. Άλλωστε και για αυτόν κανείς δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος, δεδομένο ότι το ίδιο το κράτος ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τους λογαριασμούς που πληρώνονται οι υπάλληλοι του. Τα περισσότερα από αυτά θα είχαν αχρηστευτεί, επομένως για να αντιμετωπισθεί μια πραγματική πανδημία θα χρειαζόμασταν πολλά περισσότερα, τα οποία δεν θα είχαμε προνοήσει να παραγγείλουμε
    Δεν γνωρίζω τι έπραξαν οι Αγγλοσάξονες, οι Βινκγικς και οι Γότθοι, αλλά υποθέτω ότι στο κεντρικό δελτίο τους δεν θα έβαζαν ποτέ ένα παπά, ένα τραγουδιστή και ένα πανελίστα σχολιαστή να συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης του ιού.
    Υγ.. Περαστικά.. Ίσως έπρεπε να ξεκινήσω από αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Saki kali i kaki einai i moni protasi pou exo diavasei edo kai poli kairo.
    bravo pou endiaferese.

    r21 patisia club

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. kideia simera

    o lagos exuse sti mapa ti roma kai ante na skefteis pos de mporeis na kerdiseis ti mpate mporisof.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Mιχάλη, μην πας μακριά. Ούτε το θρασύβουλο.
    Σε πιάνει μια πίκρα. Ζήλεια επίσης, θυμάσαι και τι έχεις υποστεί από το βάζελο και δένει το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στην ουσία ίδιο σήμα,ίδιο καταστατικό.
    Να έχει και κάτι από τοπικό στοιχείο.
    Αν πας σαν ΑΕΚ σκέτο,το έχασες το παιχνίδι.

    AEK kastorias,AEK kozanhs,AEK lamias,AEK malakias,AEK katerinhs,AEK patras kai ghpedo sto oddy 500.000 theseis(me rodakia,timoni k turbines) 500.000 theseis parking k aerodromio se kathe polh k eksw apto ghpedo...akou AEK kastorias gia na goustarei k o kastorianos.na valoume k ligo roz sth fanela na piasoume k aptous gay ena kommati?oti nanai re pousth m.sigoura h AEK den anhkei se kamia athina alla mh ta isopedwsoume ola.to na paizei h AEK kapoia mats ws A.E.K. se kitrinomayres poleis opws eixe ginei tote sthn alexpoli,einai mia xara..prwta omws as AEKopoihthei o paektzhs k blepoume..esy saki prepei nasai kai ypermaxos gia gipedo stou diaolou th mana terastio kai sth megalh idea na enothei kapote h AEK kai o mpaegk swsta?misos dikefalos ths AEK misos twn allwn...

    gia megalwma ths limnhs milage o kontos tote h gia gourme soupa?

    ps.ti ekane o niomplias sto olimpico re?k gw nomiza mono o Enas mporei na parei thetiko apotelesma ekei.

    z 21R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προς Αχάντου: Φίλε το φάρμακο είναι η δουλειά μου. Τα ξέρω πολύ καλά και σου λέω οτι η δουλειά αυτή ήταν μέτρο πίεσης τριών πολυθενικών ( τα ονόματα δεν έχουν αξία, αλλά αν τα θέλεις στα δίνω ) και τίποτε άλλο. Και δεν θα πάθαινε τίποτα ή Ελλάδα, όπως δεν έπαθε τίποτα κι απο τις αγελάδες ή τα πτηνά.
    Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ( απο τις υγιέστερες πλευρές της οικονομίας μας) ΚΑΙ φασόν κάνει ΚΑΙ έρευνα ΚΑΙ generics προίόντα. Χωρίς να πιέζει καμία κυβέρνηση.
    Ίσως να έχεις ακούσει οτι μόνο η Φαρματέν προχώρησε σε εξαγορά ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ.
    Η δαιμονολογία που αναπτύσσεις ταιριάζει γάντι στην γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων που έχεις. Σε έχω παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά. θα είσαι κι εσύ ένας απο τους μαχόμενους την παράγκα.
    Το κείμενο μου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Σάββατο ( 9500 αναγνώστες), είναι αρκούντως σχετλιαστικό και γνωρίζω τα σχόλια απο ειδικό ταχυδρομείο. ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΕΟΦ ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΥΓ. Τα περαστικά στα επιστρέφω διότι τα έχεις ανάγκη μια που σαν γνήσιος οργανωμένος ξερόλας, πρακτικά δεν ξέρεις τίποτα αλλά μόνο τον φόβο της σκιάς σου. Υπάρχει και η ¨Ωρα για να καλύπτεις τα ποικίλα ενδιαφέροντα σου. ΕΔΏ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΟΛΑ, όπως εγώ που δεν ξέρω λεπτομέρειες για το βόλλεϋ κι ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κωστας-Φλωρινα25 Φεβρουαρίου, 2010 22:47

    Γιώργης ο Γαρατζέος είπε...
    Ποτέ δεν κατέχω αμάξια νεότερα από οκταετία...από άποψη...

    Επειδη ειμαι φολα μηχανοκινητος με οσους τροχους, θελω να μου το αναλυσεις, πραγματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μιχάλη και Αννα συμφωνώ απόλυτα κηδεία,πίκρα,ζήλια και όταν έχεις χάσει και ένα μισθό στο στοίχημα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.Τέλος πάντων το ξεπερνάμε κι αυτό και με αφορμή το σημερινό post του Steven ας μου επιτραπεί να γράψω μιά παλιά παραβολή που θυμήθηκα για το φόβο.
    - Πού πας, ρώτησε ένας ταξιδιώτης όταν συνάντησε την Πανούκλα.
    - Πάω στη Βαγδάτη, πρέπει να θανατώσω πέντε χιλιάδες ανθρώπους.
    Μετά από μερικές μέρες ο άνθρωπος ξανασυνάντησε την Πανούκλα.
    - Εσύ είπες ότι θα θανατώσεις πέντε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά μετά από την επίσκεψή σου πέθαναν πενήντα χιλιάδες, της είπε ο άνθρωπος.
    - Όχι, είπε η Πανούκλα, εγώ θανάτωσα μόνο πέντε χιλιάδες, οι άλλοι πέθαναν από το φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Προς Mike21hlk: Και θα προχωρήσει κι άλλο αν σκεφτείς τους αντιπάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προς Ανώνυμο Ζ21R : Ακούω αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράματα. Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΠΟΡ. ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΑΙ. Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ.
    @ Sakis: Φίλε, μην μπερδεύεσαι με την Αμερική. Δεν υπάρχουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΟΙΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μικε,δεν καταλαβαινω που χανεσαι σε αυτα που λεω.
    Λεω οτι πρεπει να φυγουν και οι δυο.Τι δεν καταλαβαινεις;Απλο.Στο σωστο χρονο και με τον καταλληλο χειρισμο. ο.κ.
    Αλλα μελλον με κιτρινισμενες φωτογραφιες δεν υπαρχει.
    Οσο για την δημοκρατια που λες,αυτη ειναι για γελια.Ποτε λειτουργησε αυτη καπου, για να λειτουργησει και στην Ερα;
    Και ο Μελισσανιδης με εκλογες απεκλησθει απ'την προεδρια.Δημοκρατικοτατα και βλακωδεστατα δηλαδη.
    Αλλωστε πως να ερθει να γραφτει ο κοσμος και κατ'επεκταση να ψηφισει για καποια αλλαγη,αφου λογω της παρουσης καταστασης δεν θελει να ειναι συμμετοχος σε αυτο που κατηγορει; Γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Προς Λάζαρο: Ο φόβος είναι το μέσον για να αλλοιωθεί η συνείδηση και να ανακτηθεί το βουβαλίσιο βλέμμα του λαού που εκφράζει την σκέψη του προς την χαμένη αξιοπιστία των πολιτικών.
    Κι ακόμα τα κόλπα είναι μικρά, που ούτε ο Αχάντου δεν τα ξέρει. Και η παγκοσμιοποίηση δεν αστειεύται, παρά μόνο εκείνος που δεν γουστάρει το blog κι είναι επιστρατευμένος να με βγάλει μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. steven ,edw pou ta leme ,yparxei daimonologia sto elladistan

    mera-nuxta , 24wres to 24wro , gia ti poutana ti gripi akougame (opos kai ti kathe "gripi" ti kanoun mega thema)

    apo kathe sxetiko ki asxeto
    n timitiki tou avramopoulou , kathe mera sta kanalia

    ki akoma de tou exoume valei sto kolo ta enapomeinanta emvolia , mazi kai ta tsigara pou den svisane pote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρηστος είπε...
    Μικε,δεν καταλαβαινω που χανεσαι σε αυτα που λεω.
    Λεω οτι πρεπει να φυγουν και οι δυο.Τι δεν καταλαβαινεις;Απλο.Στο σωστο χρονο και με τον καταλληλο χειρισμο. ο.κ.
    Αλλα μελλον με κιτρινισμενες φωτογραφιες δεν υπαρχει.
    Οσο για την δημοκρατια που λες,αυτη ειναι για γελια.Ποτε λειτουργησε αυτη καπου, για να λειτουργησει και στην Ερα;
    Και ο Μελισσανιδης με εκλογες απεκλησθει απ'την προεδρια.Δημοκρατικοτατα και βλακωδεστατα δηλαδη.
    Αλλωστε πως να ερθει να γραφτει ο κοσμος και κατ'επεκταση να ψηφισει για καποια αλλαγη,αφου λογω της παρουσης καταστασης δεν θελει να ειναι συμμετοχος σε αυτο που κατηγορει; Γινεται;

    --------------

    ta prwta 10.000 meli tis erasitexnikis einai prosfara ton xatzixristou kai granitsa

    tou granitsa pou gremise to gipedo kai tarakounithikan kamposoi kai treksane gia na doun ti ginete kai tou mousia pou orgose oli tin ellada se mia dietia

    makari na vrethei kapios na ton apalaksei


    ps: ok , n dimokratia vlaptei kai to kata sinidisi
    tote giati mas lete provata?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Προς Μike21hlk: Πιστεύω την ιστορία την ξέρεις καλά. Δια χειρός Γρανίτσα γκρεμίστηκε το γήπεδο μεν, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΞΕΡΕΙΣ.
    Μόνο η δημοκρατία μπορεί να δημιουργήσει πρόβατα. Κι αυτό το ξέρεις. Όλα τα άλλα πολιτεύματα δημιουργούν ή δούλους ή αντιστάσεις. Μιχάλη τα ξέρεις αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αμα "οργωσει" ο Τσουκαλας την γειτονια του,θα μαζεψει περισσοτερους σε ενα βραδυ.
    Λογω Γρανιτσα ειρθε ο κοσμος στην Ερασιτεχνικη; Για να προστατευσει ποιος ποιον απ'τους δυο;
    Σαν αλλοι Αθηναιοι ετρεξαν να στριμωχτουν στα μακρα τειχη της ερασιτεχνικης φοβουμενοι το μακελειο και το παραναλωμα της πολης;
    Η ιστορια τελειωνει με πανουκλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ z 21R
    Εσύ από όλα τα παραπάνω αυτά κατάλαβες?
    Μπορεί να μην είσαι κι ο μόνος όμως.
    Με αυτόν που μιλούσα όμως συνεννοήθηκα.
    Κι αν πρόσεχες από την αρχή το είπα ότι είναι άποψη και δεν είναι ντε και καλά σωστή λύση.
    Περιμένω τη δική σου πρόταση και δε θα σε χλευάσω ότι κι αν προτείνεις.

    @ steven
    Μάλλον έχεις δίκιο φίλε.
    Τι ήθελα και τα έγραψα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χρηστος είπε...
    Αμα "οργωσει" ο Τσουκαλας την γειτονια του,θα μαζεψει περισσοτερους σε ενα βραδυ.
    Λογω Γρανιτσα ειρθε ο κοσμος στην Ερασιτεχνικη; Για να προστατευσει ποιος ποιον απ'τους δυο;
    Σαν αλλοι Αθηναιοι ετρεξαν να στριμωχτουν στα μακρα τειχη της ερασιτεχνικης φοβουμενοι το μακελειο και το παραναλωμα της πολης;
    Η ιστορια τελειωνει με πανουκλες.

    ----------------------

    o tsoukalas tha parei ta paparia mou , atyxis sygrisi

    ta meli tou gavrou ta egrapse o idios o praktoras enw sikonotan to karaiskaki milontas gia protereotites melon sta eisitiria klp
    sto eksoteriko isoun ekeini ti periodo ?
    de thymase ti ginotan ?


    nai logo granitsa irthe , molis epese to gipedo irthan oi prwtoi
    opos kai oi ekloges tou 05
    logo granitsa kai gipedou eixame 5 ypopsifious kai 5 syndyasmous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Προς Sakis: Καλά έκανες και τα έγραψες. Την γνώμη μου είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Steven είπε...
    ΕΔΏ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΟΛΑ, όπως
    εγώ που δεν ξέρω λεπτομέρειες για το βόλλεϋ κι ακούω.

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ VOLLEY ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ. Ο JUNIOR ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΣΑΙΖΟΝ ΕΚΕΙ ΤΟ 05-06 ΚΑΙ ΤΟ 07-08 ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.ΑΠΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ,ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΑΙΖΟΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. οκ steven
    Ήδη συμφώνησα μαζί σου.
    Δεν ήταν για σένα η μομφή

    @ μίλτο
    Κι εγώ θα σε ακούσω με προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ακομα και σημερα,εννοω,ποιος θα μαζευε περισσοτερους; Αυτο εννοω.Αυτος με το σουρωτιρι στα χερια βεβαια.
    και οχι ο Δ.Χ που δεν θελει να ειναι προεδρος και ντρεπεται αλλα ειναι.Και οχι καταλ αθος,ουτε τον εσυραν τα ατυχη γεγονοτα.Αλλα ηθελημενα και εκλεγμενος.
    "Τραβατε με κι'ας κλαιω" δηλαδη
    Τιμη και δοξα στο Γρανιτσα τον μαλακα,που με το γκρεμισμα "ενος ουτως η αλλως ακαταλληλου λογω σεισμων γηπεδου",εγινε η αφορμη να γινουν εγραφες στην ερα.
    Αν γκρεμισουμε το οακα,ποσους λες εγγραψει; Αναλογικα πρεπει να ειναι οι τριπλασιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Προς Μίλτο: Αδερφέ, θέλω να τα πεις. Εδώ δημόσια και χωρίς κανένα φόβο. Τα πάντα κι αν φταίει κάτι κατά την γνώμη σου. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΟΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΤΕΛΙΚΑ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ.
    ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ο,ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Χρηστος είπε...
    Ακομα και σημερα,εννοω,ποιος θα μαζευε περισσοτερους; Αυτο εννοω.Αυτος με το σουρωτιρι στα χερια βεβαια.

    ----------------

    me to yparxon eklogiko soma , tha mazepsei autos pou tha dwsei miso xarti pou xreiazete oooli n erasitexniki kai to basket gia na sothoune kai ksekinisei to gipedo

    doro to 10% kai opoios alles metoxes exei n thesi tou proedrou tis era (exw xasei ti mpala apo tis paraxwriseis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. kai tha parei kali klironomia

    podilasia gamaei , handball gamaei
    gynaikeio volley prwto kai axasto anevainei, andriko gamiseta , basket thelei lefta
    kai polla pitsirikia stis akadimies klp pou den ypirxane prin

    makari na vrethei enas na teleionoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Προς Χρήστο: Φίλε, η υγεία μου χάλασε σήμερα που έμαθα οτι ο πατέρας μου έχει και λέμφωμα εκτός των άλλων.
    Δεν χαλάει η υγεία μου που λέει κι ο ανώνυμος( λογικά ) και μου δίνει συμβουλές. Σαν επιστήμονα, σαν επαγελματία ή σαν οικογενειάρχη. Σαν άτομο; δεν ξέρω και δεν με απασχολεί.
    Μπάλα βλέπω κι όχι την παγκόσμια συνωμοσία.
    Ευκαιριακό κόστος στην οικονομική επιστήμη αλλά και στην ζωή. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Η ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΚΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΚΑΙ ΦΟΡΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΟ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Στηβεν εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κουράγιο και δύναμη στον πατέρα σου και σ'εσένα. Δυστυχώς- και το λέω με πολλή πίκρα- δεν έχουν τα πάντα μια τιμή όπως λέει ο Λάτσης.
    Ότι μετριέται δεν μετράει πάντα...Και ότι μετράει, δεν μπορεί να μετρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Λυπαμαι για τα νεα που ακουω για τον πατερα σου Steven.Και ξερεις πολυ καλα οτι ειναι μη αναστρεψημη η κατασταση.Και οτι τα κακα νεα θα πληθαινουν και τα καλα θα ειναι μικρα και προσκαιρα διχως να επιφερουν κατ'ουσια καμια αλλαγη.Απλως επιτεινουν την αγωνια και τον πονο.
    Εχεις την εκτιμηση μου,που παρ'ολη την προσωπικη αγωνια,καουραση και στεναχωρια,ενημερωνεις το blog και εισαι συνεπεστατος με τους σχολιασμους.
    Εγω δεν ξερω αν το καταφερνα. Ισως,εαν ενοιωθα οτι ειναι ενα μικρο διαλειμα απ'τα πραγματικα σοβαρα θεματα της ζωης και οτι θα με εκτονωνε. Δεν ξερω.
    οπως και να εχει,ειναι δυσκολο. Και με τοσες αλλες εννοιες οικογενειακες-επαγγελματικες κλπ να "τρεχουν".

    Τα νοσοκομεια τα γνωριζω.Η μητερα μου-πριν πεθανει τελικα απο τον καρκινο-ειχε τραβηγματα επι μηνες και ειχα την ευκαιρια-πριν 20 χρονια-να "θητευσω" στο Λαικο 4-5 μηνες.
    Οποτε μπορω να σε καταλαβω,εστω και λιγο.
    Και τις λιγες ωρες που δεν ημουν κοντα της, τις μοιραζα αναμεσα στο μικρο εκκλησακι του Αγ Θωμα και στην βιβλιοθηκη του νοσοκομειου διαβαζοντας περι καρκινου και συναφων νοσηματων.
    Νομιζοντας ο βλακας οτι με τις εκατερωθεν επισκεψεις,με την προσευχη και το διαβασμα, ειτε θα γινομουν συνηγορος σε θαυμα,ειτε θα ευρισκα με καποια λαμπρη ιδεα το φαρμακο για την καταραμενη αυτη αρρωστεια.Αλλα που...
    ουτε οι βαριοι τομοι,ουτε τα εικονισματα εκαναν κατι. το περιμενα αλλωστε. Μαλλον πρεπει να πιστεψει κατι κανεις, παρα-παρα πολυ, για να το καταφερει.
    Αλλιως,ετοιμαζεται για το μοιραιο.Οπως εγω τοτε.
    Και μερα με την μερα,δυστυχως, επρεπε να εκπαιδευω τον εαυτο μου σε μια ζωη διχως εκεινη.
    Ειμαστε απο πολυ σκληρο μετταλο τελικα.
    Ευχομαι την λυτρωση.
    Καλο σου βραδυ. Και σσε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 10:22

    @Κώστας-Φλώρινα: Χμμμμμ...λοιπόν, επειδή για εμένα το αυτοκίνητο είναι προέκταση των ποδιών μου και ουχί της ψω@#$ μου, αγοράζω αυτοκίνητα 8ετίας, τα οποία ευχαριστιέμαι επί 4-5ετίας, τα αποσύρω και πάω για το επόμενο. Γιατί? Διότι:
    α) οι οδηγοί στο ελλαδιστάν είναι του κώλου, ακριβώς διότι το αυτοκίνητο τους το βλέπουν σαν προέκταση της ψω#$% τους. Είμαι βέβαιος ότι 1 φορά στα 3-4 χρόνια μέσο όρο θα τρακάρω (συνήθως με υπαιτιότητα του άλλου)
    β) οι δρόμοι στο ελλαδιστάν καταστρέφουν ακόμα και τζιπ.
    γ) Αρνούμαι να μπω στο παιχνίδι "πάρε αμαξάρα με 128 άτοκες μηνιαίες δόσεις" και να είμαι παλλακίδα των τραπεζών. Το 8ετίας το αγοράζω ντούκου.
    δ) Επειδή το αγοράζω ντούκου κι επειδή είναι πέραν της ηλικίας απόσβεσης, βρίσκω εύκολα ευκαιρίες.
    ε) Δοκίμασε να παρκάρεις στο κέντρο της Αθήνας που ζω. Όλα τα αυτοκίνητα είναι ξυσμένα και γρατζουνισμένα σε κάθε τετραγωνικό δεκατόμετρο.
    στ) Επειδή τα αμάξια εδώ στο κέντρο τα ανοίγουν και εύκολα μπορεί να μην το βρεις το πρωί εκεί που το άφησες, προτιμώ να έχω λιγότερα να χάσω (κι ας είναι και ασφαλισμένο φυσικά).
    ζ) Αγοράζω ΜΟΝΟ Nissan ή Toyota, τα οποία όταν έχουν τύχει καλής μεταχείρισης είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
    η) Μέχρι πριν 10 χρόνια τα αυτοκίνητα κατασκευάζονταν με αναμενόμενη ζωή τα 7 χρόνια. Σήμερα είναι στα 4-5. Επίσης κατασκευάζονται σε διάφορες τριτοκοσμικές καταστάσεις με μειωμένη ποιότητα παραγωγής. Γενικά με το χρόνο η ποιότητα κατασκευής πέφτει, όπως και η σχεδιασμένη ζωή του κάθε οχήματος.
    θ) Επειδή δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος και τα οικονομικά μου υπόκεινται σε σημαντικές διακυμάνσεις, προτιμώ να μην υποβάλω τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό σε σημαντικά έξοδα κίνησης. Τέλος, το να χω μουράτο όχημα δεν αποτελεί απαραίτητο διαφημιστικό εργαλείο για να κλείνω μπίζνες (όπως για άλλους, που το σέβομαι).
    Γενικά, θέλω να είμαι χαλλλλλαρός και να το ευχαριστιέμαι το αμάξι, μα μην αγχώνομαι εάν μου το ξύσουν, κλέψουν, η τράπεζα με ψάχνει για δόσεις κλπ. Επίσης, στα ιαπωνέζικα οι ανάγκες συντήρησης, ακόμα και μετά την 8ετία, είναι ελάχιστες. Λιγότερο πάω εγώ στο συνεργείο με το "γέρικό σκυλί μου" απ' ότι φίλοι μου με καινούργια ιταλικά και μικρομεσαία γερμανικά.
    Α, ναι, συμπληρώνω ότι καθ'ότι τυγχάνω μηχανικός (πολυτεχνείου) το αμάξι το βλέπω χρηστικά, πάντα κάνω οικονομοτεχνική ανάλυση για αγορά και χρήση και εκεί έχω καταλήξει ότι υπάρχει το όπτιμουμ.
    Η αδυναμία μου (που θα κάψω και κάτι παραπάνω) δεν είναι στις ρόδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Φεβρουαρίου, 2010 10:25

    @ steven. Δύσκολα τα νέα για τον πατέρα σου. Το λέμφωμα ξεπερνιέται (το πέρασε η μάνα μου), αλλά όχι σε αυτή την κατάσταση και ηλικία...Κράτα γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Προς Ζ-06: Ευχαριστώ πολύ. Ο Λάτσης μίλαγε για υλικά θέματα ( μέσα σε αυτά και οι εξαγορές συνειδήσεων σε κατάλληλες θέσεις ) και πιστεύω, επιμένοντας, οτι είχε δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Προς Χρήστο: Φιλάρα ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ γερά προετοιμασμένος απλά κάθε μέρα βγαίνει και κάτι καινούργιο και σοκάρει. Άσε που δεν είναι κι εύκολη η συννενόηση διότι είναι γιατρός.
    Το blog πρέπει να κρατιέται ενήμερο διότι είναι αγχολυτικό αλλά κι όσοι πλέον μπαίνουν δεν γίνεται να το βρίσκουν κενό επειδή κάποιος αντιμετωπίζει θέματα. Εξ άλλου κι ο πατέρας μου το ίδιο θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή