Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

KΛΕΨΙΕΛΑ (klebsiella)

     Η γρίπη των αυθεντικών γουρουνιών είναι προ των πυλών. Έχουμε λίγο καιρό ακόμα. Τα κατάλληλα εμβόλια δεν λήγουν σύντομα για να δημιουργηθεί δημοσιογραφικός πανικός για πανδημία. Οι φαρμακοβιομηχανίες, τα χαρτζιλίκια θα τα ρίξουν μετά τον Οκτώβριο για την πρόληψη της νόσου και την αύξηση των πωλήσεων.
     Όμως έχουμε εχθρό εντός των πυλών. Ποιος είναι αυτός; Ένα μικρόβιο με το όνομα «κλεψιέλα» πνευμονίας. Άκου τώρα όνομα κι αυτό. Στην Ελλάδα, κλέψι και έλα! Μέχρι και τα μικρόβια μας πήρανε χαμπάρι. Τέλος πάντων.
     Το μικρόβιο αυτό, εντοπίζεται κυρίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων με θνησιμότητα που αγγίζει το 44% των προσβληθέντων νοσηλευόμενων ασθενών. Δηλαδή, μπορεί να είσαι στη ΜΕΘ για έμφραγμα και να πας από κλεψιέλα.
    Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το 42% των κρουσμάτων του μικροβίου παγκοσμίως, καταγράφεται στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων! Οι Έλληνες γιατροί προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν όπως μπορούν. Ανταλλάσσουν στοιχεία με αμερικανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι τους προειδοποιούν ότι αν δεν λάβουν άμεσα μέτρα, κάθε χρόνο θα πεθαίνουν 1800 Έλληνες.
    Υπάρχουν και καλά νέα. Η κλεψιέλα δεν είναι κάποιο σπάνιο ή ανίατο μικρόβιο. Έχει αντιμετωπισθεί παντού επιτυχώς, ενώ οι χώρες με τον υψηλότερο δείκτη επικινδυνότητας είναι τρεις: η Έλλαδα, η Ισπανία και το Ισραήλ. Μη μου πείτε ότι δεν ψιλομοιάζουμε. Κατά διαβολική σύμπτωση, στις χώρες αυτές οι υπουργοί υγείας έχουν δηλώσει ότι έχουν ολοκληρωμένο έργο στον τομέα δράσης τους.
     Τα καλά νέα συνεχίζονται. Είναι να μη με πιάσει το καλό μου. Αν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα , σε έξι μήνες ο οποιοσδήποτε κίνδυνος μπορεί να εξαλειφθεί. Η εξάπλωση της κλεψιέλας δεν οφείλεται στην έλλειψη κάποιου φαρμάκου, στην απουσία κάποιου ακριβού μηχανήματος, ή στην ανυπαρξία κάποιου διαγνωστικού τεστ. Τα έχουμε όλα.
    Τα καλά νέα διακόπτονται. Τι τελικά δεν έχουμε και η κλεψιέλα θεριεύει; Τρία πράματα: Πρώτον: Επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ. Αντί να έχουμε ένα νοσηλευτή για κάθε ασθενή, έχουμε έναν για τρεις. Δεύτερον : Ο νοσηλευτής αυτός, καθώς τρέχει πανικόβλητος από κρεβάτι σε κρεβάτι , ξεχνάει ή δεν προλαβαίνει να πλύνει και να απολυμάνει τα χέρια του, μεταδίδοντας το μικρόβιο . Τρίτον: Φαρμακολαγνία. Υπάρχει η τάση να χορηγούνται υπερβολικές ποσότητες αντιβιοτικών στις ΜΕΘ που βοηθούν το μικρόβιο να μεταλλάσσεται και να ισχυροποιείται. Και πάντα οι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες λοιμώξεις ήσαν και είναι οι ενδονοσοκομειακές. Στην δε Ελλάδα, θεραπεύονται δυσκολότερα από ότι σε όλη την Ευρώπη.
     Ο κύριος Καραμπίνης, εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, έχει πολλές φορές καταγγείλει to πρόβλημα της υγιεινής στις εντατικές μονάδες σαν ένα γενικότερο σύμπτωμα εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα λέει: « Είμαστε ξέφραγο τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι αδύνατον να δίνουμε τόσα χρήματα στην υγεία και να μην γίνεται σχεδόν τίποτα».
     Προσέχτε. 25 χρόνια λέει, δεν λέει 5. Άρα δεν πάει να κάνει μια χαζή αντιπολίτευση. Όμως στα τελευταία 5, και πιο συγκεκριμένα το 2008, σημειώθηκαν 800 περιστατικά σηψαιμίας στις εντατικές από μικρόβια και τα μισά (400) ταυτοποιήθηκαν σαν κλεψιέλα. Αυτά είναι επίσημα στοιχεία από το Ελληνικό Δίκτυο Μελέτης της Μικροβιακής Αντοχής.
     Τα ακούς υπουργέ; Μπορείς να κάνεις πολλά. Να επανδρώσεις τις ΜΕΘ με το απαραίτητο, αριθμητικά και μορφωτικά, προσωπικό που θα σου υποδείξουν οι ειδικοί γιατροί. Αν δεν επαρκούν τα λεφτά για προσλήψεις, να κάνεις σεμινάρια πρόσθετης επιμόρφωσης για ενεργητική και παθητική προστασία στο ολιγομελές υπάρχον προσωπικό που μεταδίδει την κλεψιέλα στον κάθε ασθενή λόγω φιλοτιμίας να τον περιποιηθεί. Να μαζέψεις γιατρούς και αντιβιοτάδες και να τους επιβάλεις ορθολογικούς κανόνες χορήγησης φαρμάκων. Κι αυτά να τα κάνεις με δημόσια προβολή. Και να σε παραδεχτώ. Διότι όταν κάνεις αιφνίδιες επισκέψεις στα νοσοκομεία, μου κάνει εντύπωση που δεν αιφνιδιάζεται κανείς και υπάρχει πάντα και μια τηλεοπτική κάμερα που θέλει να αιφνιδιάσει εμάς, πείθοντας μας ότι το « ξέφραγο αμπέλι» είναι ένας παράδεισος.
     Η κατάσταση είναι σοβαρότατη. Πριν το 2007, το μικρόβιο στα νοσοκομεία της Ευρώπης ήταν ανύπαρκτο. Εκεί είχαν ληφθεί τα σωστά μέτρα. Μετά το 2007, σύμφωνα με το μικροβιολόγο καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας , κύριο Βατόπουλο, ένα νέο είδος κλεψιέλας εμφανίστηκε με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι είναι μονοκλωνική . Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μερικά χρόνια πριν η κλεψιέλα εθεωρείτο ένα απλό παρασιτικό μικρόβιο που δεν του έδινε και ιδιαίτερη σημασία κάποιος και μάλιστα με τον πολλαπλασιασμό του έχανε σε δύναμη μοιράζοντας τα χαρακτηριστικά του, σήμερα από τη μάνα του κληρονόμησε την ισχυρή τοξική της πλευρά. Κι εμφανίστηκε το ίδιο το μικρόβιο όπως ήταν πρωτογενώς, απαράλλαχτο σαν ταυτοποίηση και θηριώδες απέναντι στα σύγχρονα αντιβιοτικά στις περισσότερες ΜΕΘ της Ελλάδας . Και μεταδίδεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από ασθενή σε ασθενή.
     Μέτρα υπουργέ πρέπει να πάρεις. Κύρια συμβουλές που μπορούν να ιεραρχήσουν τα προβλήματα, να σε καθοδηγήσουν προς την κατεύθυνση της θεραπείας των ανθρώπων, και μετά να τα εκμεταλλευτείς σαν πολιτικά ατού για την πάρτη σου. Φιλικά το λέω , διότι μου αρέσει να λέω το σωστό δωρεάν. Να μην το πουλάω πανάκριβα σαν εξειδικευμένη γνώση δήθεν. Και η κλεψιέλα είναι εδώ και θερίζει. Κι είναι πιο σημαντική από τον κάθε εσωκομματικό ή εξωκομματικό αντίπαλο.
     Δεν είναι μια επιδημία ή μια πανδημία που θα έρθει, κι όταν έρθει θα δούμε τι θα κάνουμε. Είναι κρίμα να χάνουμε κόσμο μέσα στα νοσοκομεία από αβλεψία και αδιαφορία ενώ έχουμε τα μέσα να περιορίζουμε τους εχθρούς που γιγαντώνονται λόγω ευθυνών μας. Στο νοσοκομείο μπαίνεις για να γίνεις καλά κι όχι για να πεθάνεις από άλλη αιτία . Επίσης η κλεψιέλα, με το τόσο ωραίο πρώτο συνθετικό (κλεψι), ταιριάζει τόσο πολύ να σε αναδείξει και εμπράκτως σαν εξυγιαντή, έστω κάποιου χώρου της Ελλάδας , που όλοι υποχρεωτικά περνάμε από εκεί: της Υγείας.

37 σχόλια:

  1. Κλεμπσιέλα κατα το σωστότερον.
    Φυσικά και η αρχή του προβλήματος είναι το κράτος του κώλου που ζούμε.
    Τα ζεστά λεφτάκια μας που πληρώνουμε για εισφορές πάνε όπου αλλού σκεφτείτε, εκτός από εκεί που πρέπει.Χρόνια πολλά πίσω ξεκίνησε αυτή η φάμπρικα τα χρήματα αυτά να τα χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις-ανεπιστρεπτή-χωρίς να μας ρωτήσουν φυσικά αφού εμείς δημοκρατικά τους ψηφίζαμε!
    Αντί λοιπόν να γίνουν προσλήψεις Ιατρών και νοσοκόμων,αντί για βελτίωση των τωρινών εγκαταστάσεων,που μερικές από αυτές σαν κτήρια είναι πάνω από 100 ετών,ακούμε λόγια του κώλου από πολιτικούς του κώλου Β'εθνικής φυσικά.
    Το μικρόβιο που μεταδίδεται και με τα χειρουργικά εργαλεία και το συναντάμε στο στόμα συνήθως, στο δέρμα και τα έντερα και προκαλεί και πνευμονία,προσβάλει δε αδύναμους οργανισμούς και νεογέννητα!
    Λόγο του ότι το κωλοκράτος που ζούμε δεν πληρώνει όπως θα έπρεπε τους γιατρούς,τους αφήνει να τα''πέρνουν''από τις φαρμακευτικές εταιρείες ωστε να προωθούν τα δικά τους φαρμάκια,κατανάλωση να γίνεται.
    Αυτό το γεγονός,ο ζαμανφουτισμός μας συν την μαλακία που έχουμε σαν λαός στο να φαρμακονόμαστε όπως αναφέρει ο Στήβεν, έχουν κάνει το μικρόβιο της Klebsiella ανθεκτικότερο στις θεραπείες.
    Ευτυχώς μέχρι τώρα οι εστίες μόλυνσης-και στην Ελλάδα-έχουν περιοριστεί στα νοσοκομεία.
    Για την κατάσταση του τομέα υγείας γενικά στην Ελλάδα θα τονίσω ότι στην Αττική υπάρχουν πάνω από 30 γενικές ιδιωτικές κλινικές μεσαίου και μεγάλου μεγέθους,χωρίς να βάλω μέσα τις ειδικευμένες σε ένα τομέα.
    Επίσεις υπάρχουν περίπου 40(!)ασφαλιστικές που ασχολούνται με τον τομέα της νοσοκομειακής κάλυψης.
    Για τόσο μεγάλη αδυναμία του κωλο-κράτους μιλάμε που για να έχεις την αξιοπρέπεια σου σε μιά δύσκολη στιγμή της ζωής σου η μόνη διέξοδος είναι στον ιδιωτικό τομέα.

    Στα ποδοσφαιρικά ο Αρούλης έρχεται ανεβασμένος για το διπλό και ανησυχώ διότι οι δικοί μας αρχίσανε πολύ μπλα-μπλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @mike21hlk
    Φίλε εκτός από τα βατράχια σου και τα σιχάματα σου τις οργανώσεις που υπηρετείς και δοξάζεις σε αυτό εδώ το Blog-και μάλιστα με μια ακαταλαβίστικη γραφή-για κανένα σοβαρό θέμα έχεις άποψη;
    Κατάθεση την κάνεις για να δούμε σε ΠΟΙΟΝ απαντάμε.
    Ηλικρινά με τις απόψεις σου-που με δυσκολία διαβάζω καμιά φορά-έφτασα στο σημείο να πιστεύω ότι με τον αντίλαλο μου κάνω καλύτερο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδερφέ σα να "κοβω" ότι γνωρίζεις τον Μελισσανίδη. Λες να μπει το καλοκαίρι ο άνθρωπας ?
    RAJAZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε...
    Κατάθεση την κάνεις για να δούμε σε ΠΟΙΟΝ απαντάμε.


    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε...
    Φίλε εκτός από τα βατράχια σου και τα σιχάματα σου τις οργανώσεις που υπηρετείς και δοξάζεις


    --------------
    exei mamalaki sto mega xaralampe , ekseretiko epeisodio , mageirikes stin aigypto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mike21hlk
    Για την μαγειρική έχεις άποψη;
    Ειδικά αυτή που γίνεται στην ΑΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα Ελληνικά νοσοκομεία (δημόσια τουλάχιστον) παρατηρείται έλλειψη νοσηλευτών -τριων και υπερεπάρκεια θυρωρών.

    Ειρήσθω εν παρόδω, οι θυρωροί, απόγονοι του Βίσμαρκ θαρρώ, (μπήκαν με βύσμα) αμείβονται το ίδιο με τους ειδικευόμενους ιατρούς.

    Όπερ έδει δείξαι.

    (Οι θυρωροί δεν σταματούν την κακούργα την κλεψιέλα.).

    (Βάλτε τον Σάχα θυρωρό στον Ευαγγελισμό).

    Βέβαια μη νομίζετε ότι τέτοια συμβαίνουν μόνο εν Ελλάδι. Και στην Σουηδία υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών –τριων, διότι την κοπανάνε τα μαλακισμένα στην Νορβηγία που πληρώνουν πολύ περισσότερα. Ευτυχώς για την Ελλάδα, η Νορβηγία είναι μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωστας-Φλωρινα19 Φεβρουαρίου, 2010 19:10

    Χαραλαμπε, δε νομιζω οτι ολοι κακοπληρωνονται.
    Επισης εχω ζησει πραγματικα, γιατρους που παιζουν για τη φανελα,αλλα ειναι ελαχιστοι.Η πλειονοτητα ειναι μην πεσεις στα χερια τους.Δικηγοροι με ασπρες μπλουζες.Αν δεν εχεις γνωστους ή μαρουλι στα χερια καηκες. Απο ελεγχο χωλαινουμε βασικα.
    Εδω πανω στην εσχατια της Ελλαδας, τους την επεσε ο εισαγγελεας δυο φορες μαυρη νυχτα, γιατι δεν ηταν κανεις ιατρος εντος του ιδρυματος σε εφημερια, και πλακωσανε να κλαινε στις τοπικες εφημεριδες και να ζητανε τα ρεστα.
    Δεν μας πληρωνουν τις εφημεριες κλπ κλπ.Αλλα κανενα πουσταριο δεν εχει τα αρχιδια να βγει στην αγορα σαν ελευθερος απο αυτους, κατι ξερουν. Αει σιχτιρ, μου ξυπνησανε μνημες απο ασχημα σκηνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Αρούλης φίλε,είναι χαμένος από τώρα.

    Άσχετο,αλλά με ενδιαφέρει.
    Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει,αν η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης (ο πρόγονος του σημερινού ΠΑΟΚ),ανεπίσημα έγινε πριν ή μετά από την ΑΕΚ?
    Επίσημα έγινε μετά από ένα χρόνο το 1925.

    Εικάζεται,πως κάποιοι ιδρυτές της ΑΕΚ,πριν κατέβουν στην Αθήνα,έζησαν στη Θεσσαλονίκη και έκαναν ένα ανεπίσημο σωματείο την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης,πριν το 1924.
    Στη συνέχεια μετακόμισαν νότια κι οριστικά.
    Εκεί έκαναν την ΑΕΚ επίσημα,αλλά το όνομα το κουβάλησαν και δε το εμπνεύστηκαν στην Αθήνα.
    Γνωρίζει κάποιος κάτι για το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς RAJAZ: Φίλε αυτό προσπαθώ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ( ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ 9:ΟΟ ), ΈΧΩ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΣΥΖΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Sakis: Έχω ιστορικό στο γραφείο και θα τον ρωτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα περιμένω να μάθω.... και για Πολυδένδρι.
    Καλά να περάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζουμε Steven, να έχεις καλές ειδήσεις απόψε.
    Σ`ευχαριστώ πολύ,για την συμπαράσταση στο θέμα του γιού μου.
    Σήμερα του χάρισε ο ορθοπεδικός ενα ημερολόγιο του συνδέσμου ΑΕΚ της περιοχής,το΄χει κρεμάσει μαζι με τον ορό πάνω απο το κρεβάτι.
    Κι ο γιατρός ΑΕΚ, αρρωστος!!
    Τελικά είμαστε πιο πολλοί απ`οσο φανταζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. milto perastika sto gio sou.
    gia auto to mikrobio eixa diavasei oti h syxnh plysh tou stomatosme stomatikodialyma kai ths myths periorizei ton ari8mo tou sta shmeiaayta kai ton kindyno arwstias apo ayto kata ena kalo pososto

    e.m
    elpizw naxoume eyxarista nea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Κωστας-Φλωρινα
    Δεν κακοπληρώνονται αλλά καμιά σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.
    Φυσικά να βγείς εκεί έξω θέλεις μεγάλα μπαλάκια και δυνατό στομάχι για να αντέξεις.
    Και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΆ.
    Το Ελληνικό Δημόσιο με την μεγάλη του αγκαλιά και σιγουριά εργασίας,ακόμη και για τους τεμπέληδες,είναι το όνειρο των Ελλήνων.
    Των μπαμπαδο-μαμάδων για τις κόρες τους να περηφανεύονται στους φίλους για τον γαμπρό και για τα αγοράκια τους να κάνουν οικογένεια και απογόνους,να συνεχίσουν την ένδοξη Ελληνική φυλή.
    Και νά φίλημα κατουρημένων ποδών και παρακάλια στον υποψήφιο λαμόγιο βουλευτή και υποσχέσεις και βιβλία διορισμών και τα μπλέ παιδιά και τα πράσινα και να σας πάρει ο διάολος όλους εσάς που υπηρετείτε αυτή την κατάσταση και έχετε φτιάξει ένα ενυδρείο στα μέτρα σας χωρίς να το καθαρίζετε και η γλίτσα έχει καλύψει τα πάντα.
    Και εσύ που τρέχεις για την δουλειά σου,ελεύθερος επαγγελματίας,εξαρτάσαι από το λαμόγιο που απεργεί κλείνοντας τον δρόμο σου,ενώ αυτός τα λεφτά τα έχει σίγουρα.
    Μένεις και χωρίς βενζίνη διότι του τελωνιακού του κόβουνε το επίδομα που κάνει σωστά την δουλειά του!
    Έρχεται και ο mike21hlk και μας μιλάει το παλικάρι για ψήφο κατα συνείδηση στην χώρα των διεφθαρμένων.Για ποιό πράγμα μιλάς αγαπητέ,τα πουλητάρια του κοντού είχαν συνείδηση;
    Μεθαύριο θα παίζαμε στην Φιλαδέλφεια και όχι στον καλατράβα,δηλαδή στα φαγωμένα λεφτά όσων πληρώνουν φόρους.
    Ή μήπως η συνείδηση του κοντού έχει να κάνει με κάποια συμφωνία υπαγωγής στο 44;
    Φωτιά και τσεκούρι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xaralampe , ki egw eleutheros epagelmatias eimai

    kai de sumetexw sto panigiri ston eklogon , kana duo fores malista psifisa gia gipedo sti nea filadelfia stis dimotikes kai nomarxiakes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Μίλτο: Πάρα πολλοί, αλλά απλά άβουλοι κι ιδανικοί ερασταί κατά Καβάφη. Να μεταβιβάσεις στον γιό σου τις ευχές μου και πιστεύω όλου του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς όλους: ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ. ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΞΕΡΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ: ΒΡΙΣΚΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ , ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΟΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ. ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ.
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ: ΤΗΝ ΑΕΚ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΑΛΛΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΘΡΟΙ - ΓΙΑΥΤΟΝ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΚΙ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΥΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΓΕΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΚΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ SUGAR. Και δεν θέλω ή δεν μπορώ να γίνω, ό,τι θέλετε πέστε.
    ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΛΟΓΩ 3 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ. ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. perimename na figei o kokkalis,twra tha perimenoume ton patera(ton filo tou).k ama meta erthei kanenas paromoios pali tha perimenoume..

    kati sann ton latsh me thn AEK dld..

    gamw ta lefta sou mesa gamw.otan agapas kati ta dineis ola k as xaseis..stin sigouratza oloi kaloi eiste.

    ante gamw ta panta ola.

    perimene melisanidi na ginei h AEK iraklis k meta ela..

    mpakos kaimakakis leei ston astera,skeftonte na pane thn omada na thn kanoun asteras kalamatas,exoun skopo gia gipedo 16.000

    MPAKOS,AEKtzhs dld...pios kariolis theos paizei me ta neyra mas re pousth.poios.poios gamw thn panaia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Ανώνυμο: Και Λαυρεντιάδης και Ρέστης και πόσοι πολιτικοί και πόσοι στους supporters; ξέρεις για πόσους επιχειρηματίες μιλάμε; Το πρόσωπο δεν είναι καλό, αλλά δεν το έχετε πιάσει ακόμα. Υπομονή για τα καφριλίκια. ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΞΥΠΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν μπορώ να βρω steven,ποιους εννοεί ο Μελισσανίδης,αλλά υποψιάζομαι και σκιαγραφώ με το φτωχό μου μυαλό έναν από τους Νοτιά ή Παπά ή κάποιον που να τους επηρεάζει και είναι μεγάλο οικονομικά μέγεθος.
    Δεν αποκλείω σε ένα άλλο σενάριο που έχει να κάνει με ηθικά στοιχεία,χωρίς οικονομικά σκέλη να εννοεί και το Χατζηχρήστο.
    Καθόλου απίθανο.
    Η αντίληψή μου όμως είναι ότι θα αναλάβει όταν δε θα το περιμένει κανείς κι όταν θα αρχίσουμε να τον θεωρούμε πια παρελθόν.
    Πάντως ότι και όποιος είναι κι ότι κάνει ή όχι,θεωρώ κατάντια σα φίλαθλοι ή οπαδοί να ασχολούμαστε με τόσο παρασκήνιο.
    Η διασκέδασή μας είναι στη κερκίδα.
    Τα υπόλοιπα είναι πλέον παροξυσμός και καλά είναι να μη τα ακουμπάμε,διότι αφού δε ξέρουμε, μπερδευόμαστε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ton xatzixristo ton exei sti mpouka alla den einai autos pou ton empodizei se kamia periptwsi

    apenantias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξέρω γω ρε Μιχάλη.
    Συμφωνώ ότι τώρα δεν τον ενοχλεί,αλλά στο μυαλό του Μελισσανίδη δε μπορεί να μπει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. steven ειπε...

    Το πρόσωπο δεν είναι καλό, αλλά δεν το έχετε πιάσει ακόμα. Υπομονή για τα καφριλίκια. ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΞΥΠΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    mwre kserw ti les.apla emena den mou kanei gia dikaiologia.exoume k meis ta kone mas k mathenoume ;)

    za-mponotiropitas 21R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Sakis: Δυστυχώς δεν μπορώ να τα γράψω. Οι σημερινοί όμως τα ξέρουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Mike21hlk: Φυσικά όχι μόνο δεν τον ενοχλεί, αλλά ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο SUGAR. ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ Η ΑΕΚ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕ.
    ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Ζαμπονοτυρόπιτα: Για πες μας τι κονέ έχεις. Μας κρατάς σε αγωνία; Δηλαδή θα αναλάβεις εσύ και μας το κρύβεις για να έχεις εμπόρευμα;
    Τα καφριλίκια άστα φίλε. Πρώτα δείρε κανά ολυμπιακό ή παναθηναϊκό και μετά έλα σε μένα. Άσε που δεν θα βγάλεις κι άκρη. Πάντως να ελέγχεις τους μηχανισμούς της σιωπής και να κοιτάς πάντα πίσω σου. Κάνω υπομονή λοιπόν. Μπάκα, πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. steven είπε...

    Προς Ζαμπονοτυρόπιτα: Για πες μας τι κονέ έχεις. Μας κρατάς σε αγωνία; Δηλαδή θα αναλάβεις εσύ και μας το κρύβεις για να έχεις εμπόρευμα;
    Τα καφριλίκια άστα φίλε. Πρώτα δείρε κανά ολυμπιακό ή παναθηναϊκό και μετά έλα σε μένα. Άσε που δεν θα βγάλεις κι άκρη. Πάντως να ελέγχεις τους μηχανισμούς της σιωπής και να κοιτάς πάντα πίσω σου. Κάνω υπομονή λοιπόν. Μπάκα, πρόσεχε.

    esy mpaineis k grafeis vgika k faga k kana k rana.egw apla eipa oti exw k gw ta kone m kai mathenw kapoia pragmata.pio to provlima sou,den katalavainw.Exw deirei k olympiakous k vazeles k skoulikia.k sto nosokomeio me xoun steilei me kefali anoigmeno san karpouzi..den mou paei na tsakwthw me sena.prin kairo nai.rwta k ton mike.twra oxi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς ανώνυμο: Τι να κάνω δηλαδή; Να μην γράφω τίποτα; Το blog υπάρχει για να μιλάω.Τι να το κάνω δηλαδή, σιωπηλό; μαζί μου γιατί να τσακωθείς; Σου πήρα τα γαλόνια που αναφέρεις; έτσι είναι, καθώς περνάει ο καιρός με καταλαβαίνεις πιο καλά και νοιώθεις οτι δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσεις μαζί μου. Σε πιστεύω αγορίνα μου, γιατί να ρωτήσω το Μike; Και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε διαβεβαιώνω. Όποτε θέλεις μου στέλνεις τηλ και φύγαμε για καφέ και κουβέντα. Με ένταση. Επίσης τις πληροφορίες που έχεις να τις δημοσιοποιείς, φυσικά αν θέλεις. Υπηρεσία θα προσφέρεις.
    ΥΓ. Δεν γουστάρω να μου ανοίξουν το κεφάλι για κάτι που είναι ΣΤΗΜΕΝΟ. Η ΜΑΓΚΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς ανώνυμο: Και να σου συμπληρώσω οτι δεν έχω δείρει κανέναν, αν κι όπως μ'έκοψες, εύκολα μπορώ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ, ΧΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ. ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ. ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο Μελισσανίδης θα αναλάβει την επόμενη ημέρα από αυτήν που θα τηρηθούν 2 υποσχέσεις-συνθήκες.
    Χατζηκυριακού 42 15.01.2010 14.00'
    Όλα τα υπόλοιπα είναι για τον γάϊδαρο καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Ανώνυμο: Μακάρι να είναι όπως τα λες. Πάντως άλλα μου έλεγε την Παρασκευή, μπροστά στον οικονομικό του διευθυντή, τον κουμπάρο του κι έναν διεθυντή εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. epeidi ton exw psuxologisei to pontio , tha analamvane aurio to prwi ama katevename 4-5.000 sti peiraiki na tou to zitisoume

    kai mpainame kai sti mesi meta na teleiosoume ta kakos-keimena tis AEK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απαραίτητη προυπόθεση να τηρηθούν 2 συνθήκες.
    Διαφορετικά, ούτε το 2045.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άιντε. Έχω και τρεις μεταγραφές έτοιμες.
    Δύο επιθετικούς και ένα στόπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μικρόβιο που τροποποιήθηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες, για να μας ξετινάζουν ηθικά υλικά και οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή