Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           Ρωτάω, τι στο διάολο είμαι στην ΑΕΚ; Κι απαντάω: Πελάτης. Πληρώνω το εισιτήριο, που και που φωνάζω, χαίρομαι λυπάμαι και με την μαζικότητα της παρουσίας μου, άντε να προκαλώ και κανά χορηγό είτε για τηλεοπτικά είτε για τα μπλουζάκια και τις φανέλλες. Είμαι κάτι παραπάνω; Όχι και δεν μ'ενδιαφέρει και να γίνω. Δεν μου δίνει ψωμί η ΑΕΚ. Εγώ της δίνω ένα σουσαμάκι. Το θέλει; Ίσως ναι, ίσως όχι. Δεν ρωτάω για κοινόχρηστα θεάματα. Ότ,ι θέλω κάνω.
          Όπως κι όταν πάω στο σινεμά ή στο θέατρο. Και μετά βγαίνω και καταθέτω το συναίσθημα μου βάσει κριτικής. Τι εισέπραξα, τι είδα και τα λοιπά. Αν άξιζε ο κόπος, ή αν έχασα μερικές ώρες απο την ζωή μου υπολογίζοντας το περίφημο ευκαιριακό κόστος, που λένε κι οι γραμματιζούμενοι. Και τέτοιο υπάρχει σε κάθε ενέργεια της θέλησης μας.
         Ξέρω κάτι παραπάνω για την ηθοποία ή την σκηνοθεσία ή την παραγωγή του θεάματος απο τους καθ' ύλην αρμόδιους; Όχι. Και λοιπόν; Αν πάνε μόνο οι ειδικοί , τότε θα φαληρίσουν τα πάντα. Θα πάνε στην οικονομική αρρώστια και θα αλλάξουν τελικά επάγγελμα. Άσε δε που είμαι σχεδόν σίγουρος, οτι ούτε οι ειδικοί πρόκειται να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Όπως γίνεται ακόμα και σε καθαρές τεχνοκρατικές επιστήμες. Μαζεύονται, συρρικνώνονται και τελικά αυτομπουρδελοποιούνται.
          Και ρωτάω ξεκάθαρα: Τι είναι η δημοκρατία αν όχι η έκφανση της λεγόμενης, κατά την φράση του συρμού, πολυμετοχικότητας; Ο κάθε παπάρας έχει γνώμη και γράφει όποια στιγμή γουστάρει την αντικειμενική αυθεντικότητα και κυρίως την αξιοκρατία. Φυσικά για να προστατεύσει τον χαμαιρπή εαυτό του και την επίσης αυθεντικά κρινόμενη ικανότητα του. Και πρακτικά αναδεικνύει στο ύπατο αξίωμα, τον εαυτό του μέσω εκπροσώπου που δεν μπορεί να λύσει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γαμήσει το υγιές κομμάτι του πληθυσμού και να εκμεταλλευθεί την τεράστια δύναμη που του δίνει η " διαδικασία" και που δεν μπορεί να μιλήσει κανένας διότι υπήρξαν εκλογές.
           Και ρωτάω κι άλλα: Στο σπίτι σας δουλεύετε δημοκρατικά; Δηλαδή ρωτάτε το παιδί, πότε γουστάρει να φάει κι άρα τρέχετε εκείνη την ώρα να του μαγειρέψετε ή να του ζεστάνετε το φαγητό; Στην εταιρεία σας, ρωτάτε τον υπάλληλο πότε γουστάρει να δουλέψει κι αναλόγως κάνετε τα παραγωγικά σας κουμάντα; Υπάρχει τίποτα στο μικρόκοσμο που δουλεύει δημοκρατικά; Σαφέστατα και όχι. Απο πού λοιπόν προέκυψε το μοντέλο αυτό που μάλιστα "δεν έχει κι αδιέξοδα" κι όλοι σα μαλάκες το υπηρετούν; Μα φυσικά απο τη λαϊκή απαίτηση για συμμετοχή στις αποφάσεις κι απο κάτι λαοπλάνους ανα τους αιώνες που εκμεταλλεύθηκαν τη μαλακία του λαού. Που αφού ψηφίσει, μετά απο λίγο διαφωνεί και ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΝΟΜΙ.
         Και δεν θα το συνεχίσω για πολύ, διότι όλοι καταλαβαίνετε.Αλλά κι αν δεν καταλαβαίνετε, ακουσίως ή εκουσίως, ρωτάω γιατί ο πλανήτης φαλήρισε με το καλύτερο μοντέλο διακυβέρνησης; Φταίνε οι δημοσιογράφοι θα πουν κάποιοι ξύπνιοι. Φταίνε οι πολιτικοί κάποιοι άλλοι. ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ; ΜΑ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΚΑΙ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΜΙΟΣΧΕΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ.
           Κάποτε κάποιος ρώτησε τον Στάλιν " γιατί κύριε πρόεδρε ταξιδεύετε στο τραίνο πρώτη θέση;" Κι ο ηγέτης απάντησε: " Στόχος μας είναι να ταξιδεύουμε όλοι κάποια στιγμή στην θέση αυτή." Κι εξελήφθη ως πλάνο , προοπτική μέλλοντος και τεράστια στρατηγική σκέψη. Φυσικά την κατάληξη του παραπετάσματος την ξέρετε πιστεύω. ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙ, ΚΙ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ, ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΝΩ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
 ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ, Ο ΑΤΟΛΜΟΣ ΚΙ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ. ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.
      ΥΓ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΟΕΟ, ΟΕΟ, ΟΕΟ        
         

7 σχόλια:

  1. 29 κατασκευαστες πλυντηριων συνιστουν skip,αυτοι ξερουν....Ετσι και η πλειοψηφια του υπεροχου ελληνικου λαου συνιστα δημοκρατια του κωλου,κι αυτοι ξερουν....Και αυτοι που αναλαμβανουν να μας κυβερνησουν ξερουν οτι απευθυνονται σε μαλακες....Το ποτε θα τους γαμησει ο κοσμος δεν ξερουν,αλλα θα το μαθουν γρηγορα...Χαιρετε.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο την δημοκρατια του κωλου,κραταμε τους κωλους της φωτο. Που ειναι μια χαρα.
    Δεν νομιζω οτι η Ελληνικη δημοκρατια εχει τετοιον κωλο.
    Μαλλον ειναι βυθουλκα.Χοντροκωλα. Και δεν θα μας πειραζε αν ειχε αποτελεσμα.Και ο Κολοκοτρωνης "χοντροκωλος" ειναι το ονομα του,αλλα γαμουσε και εδερνε.Και δεν ηταν και καθολου Δημοκρατης.Γι'αυτο και τον φυλακισαν οι αλλοι "δημοκρατες. Ουτε ο Καποδηστιριας βεβαια,που ηξερε με τι κουμασια ειχε να κανει.Και τον καθαρισαν σαν αυγο βεβαια οι δημοκρατες.
    Οπως και ο Πλατων.Και ο Αριστοτελης.Και ο Σωκρατης. Και τοσοι αλλοι.Που σημερα απεναντι στις προτομες τους στις αναλογες εορτες,πουλοντας λαιτ εθνικοφροσυνη,οι τελειως νομιμα εκλεγμενοι απατεωνες,μιλουν για τους ενδοξους προγονους με στομφο και βαρυγδουπα λογια που στην ουσια τα στρεφουν στους εαυτους τους οι ξετσιπωτοι πολιτικαντιδες.
    Γιατι δε λεν στο κοσμο οτι κανενας απο αυτους δεν ηταν δημοκρατης; Οτι χλευαζαν την αγνοια και την αμορφωσια της πλειοψηφιας.Οτι ηταν αντιλαικιστες. Οτι πιστευαν στην γνωση.Και σε αυτους που την εχουν.Και οτι οι πολλοι και μαλακες,δεν πρεπει να αποφασιζουν,γιατι πολυ απλα δεν γνωριζουν.Και ποτε η γνωση δεν ηταν διαχυτη,αλλα ηταν παντα μια διαδικασια κοπιαστικη και χρονια,που ηταν αδυνατον να την παρακολουθουν οι αγελες,οι μαζες,οι οποιες ειχαν και εχουν αλλες προτεραιοτητες.Και πως να εκλεξουν τους καλυτερους οι μετριοι και αμορφωτοι.Αρα και πως να αλλα να εκπαιδευτουν απο αυτους και να γινουν καλυτεροι. Απο τους ειδικους.Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα της λαοκρατιας που επιτηδευμενα λεγεται "δημοκρατια".Αλλα δεν το ελυσε ο Πλατων.Θα το λυσει το καραμανλοπαπανδρεικομιτσοτακικο λομπυ της λοβιτουρα και του δηθεν; Δεν μνομιζω.
    Εχω την εντυπωση οτι αυτο το αλυτο προβλημα της "δημοκρατιας" (ποιος θα εκλεξει τους αριστους) ειναι και η μεγαλη λυση και μεγαλη δικαιολογια στα χρονιο φαγοποτι της εξουσιας.
    Αλοιμονο αν γνωριζει ο λάουτζικος.Και αν ειχε κριση.
    Οντως η "δημοκρατια" τελικα,ειναι ενα μεν ημιτελες και οχι τελειο συστημα διακυβερνησης,αλλα "καλυτερο" αμα λαχει ναουμε δεν υπαρχει.Οντως.
    Και συρεσαι στην "πυρα" αν τολμισεις να την αμφησβητησεις. Οτι δεν ειναι στιγμα το να μην εισαι λαοκρατης και λαοπλανος και οτι απλα ειναι το συστημα που ταζει ελπιδες-για κλοπες και διευκολυνσεις και ευκολη αναρηχηση στην πουστια της εξουσιας και των ταμειων εν'τελει που ειναι και ο τελικος σκοπος-γι'αυτο και επιβιωνει. Οχι γιατι ειναι το καλυτερο μεταξυ οσων εφευρεθησαν.
    ("...δεν ειναι τελειο...αλλα πειτε μας ποιο ειναι αυτο..." λενε οι μπαγαποντηδες και οι πληρωμενες πενες)
    Ειναι απο τα χειροτερα.Αλλα το τσουρμο,η πλεμπα,δημιουργει "δικαιο". Γνωστο αυτο. Και ιερο δικαιο μαλιστα.Αντε να το ακουμπισεις.
    Απεκτησες ταμπελα και ρετσινια.
    Οτι πει ο μεγας κριτης.Ο παντογνωστης λαος.
    Αν αποφασισει το 50.5 % οτι ειναι καλο να πηδαμε την μανα μας,αυτο αυτοματα θα γινει νομος του κρατους. Και θα εισαι παρανομος αν δεν την πηδας τουλαχιστον μια φορα τη μερα. Και αν εχεις και αδερφη,ακομα καλυτερα. Μπορει πηδοντας την κι'αυτη,να σου απονειμουν κανενα μεταλλιο εξεχουσας προσφορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς όλους: Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΡΙΞΕ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΕΚ ( α ρε Μιχάλη έτσι που το πας θα με ξαναπάς στο γήπεδο πάλι ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστας-Φλωρινα17 Φεβρουαρίου, 2010 19:04

    Περιμενες κατι διαφορετικο ρε συ Στηβεν? Ασχολεισαι με την αθλητικη δικαιοσυνη............
    Κραταω και γω στο μυαλο μου τους κωλους της φωτό, και πορευομαι αποψε.Τα περι(ποιας?) δημοκρατιας με εχουν κουρασει και ειμαι και σχετικα μικρος.Ρε αρρωστιες,δημοκρατικη μπαλιτσα κοζαρατε χθες το βραδυ? Πηραμε τη δοση μας οι στερημενοι. Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Φεβρουαρίου, 2010 19:43

    Καλησπερίζω από το δωμάτιο ξενοδοχείου κιέριον στη ζωντανή Καρδίτσα, όπου βρίσκομαι σε επαγγελματικό ταξίδιον. Καλή φάση η φωτό μου έφτιαξε το βράδυ. Όσον αφορά τους πολιτικούς προβληματισμούς συμφωνώ κι επαυξάνω. Βιώνουμε τη φαυλοκρατία του Γιουνάν μπεηλίκ, μία διαρκή παρακμή χωρίς προηγούμενη ακμή, το οποίον αποτελεί άλλο ένα ιστορικόν παράδοξο γι αυτή τη χώρα. Εξίσου παράδοξον με το ότι τον ελληνικόν καφέ τον εισήγαγαν οι μεμέτηδες, οι οποίοι τον εισήγαγαν από τους άραβες, που τον εισήγαγαν από τους αιθίοπες αλλά εμείς επιμένουμε στην ελληνικότηταν του, καίτοι παράγεται...στη Μπραζίου, απ' όπου προέρχονται και τα τρία καλίπυγα ουρί (αστέρια...) της φωτό, πιστεύω... Στην πόλη του Άνθιμου και του Ζορό του Πόντου, ναι στη μεγάλη Εβραιομάνα, τον ελένε και "βυζαντινό" καφέ, διότι και δημοκρατία έχουμε και έλληνες βέροι είμαστε. Ότι ο μαρμαρωμένος βασιλεύς ονομάζετο και "Ασσάν" ή ότι ο τελευταίος αξιομνημόνευτός απόγονος του είχε το όνομα "Μεζίχ" και πήρε τη ρόδο από τους Κουτόφραγκους, κοινώς παίζει και λίγο μεμέτη με βουλγαροκατάσταση στην άσβεστο εληνική φλόγα των ταγών μας, οι οποίοι μας διοικούν δημοκρατικά, ενώ εμείς τι ζητάμε? Μιά γαμημένη αργομισθία στο δημόσιο, το δικαίωμα να κλείνουμε 50 άτομα τη Σταδίου σε διαδήλωση και μία μεζονέτα στις κατακαμένες υπώρειες της Πεντέλης....όχι πολλά ομολογουμένως, αν σκεφτείς ότι άλλοι θέλουν την αιώνια μετά θάνατον ζωή. Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τη φαυλοκρατία του Ρουφιάν μπεηλίκ μας και την ΑΕΚάρα μας? Αμ έλα που έχουν...(συνεχίζω στο ούζο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Γιώργη: Μα είπαμε, ΑΕΚ σαν Ελλάδα. Τα σχόλια λίγα, διότι θίγονται πολλά και δεν πολυγουστάρει ο ρωμιοτουρκογαμημένος να μην ακούει οτι είανι απόγονος των αρχαίων. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ, ΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΑ Η ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΟΥΣ; Αρχαιολογική απορία εκφράζω για τους σημερινούς θρηκευάμενους δημοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς Κώστα-Φλώρινα: Όχι δεν περιμένω τίποτα. Περιμένω να τελειώσουν το σχολείο τα παιδιά ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή